Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Ihmisten ilmeet

Airola
Airola
6416 viestiä

#1 kirjoitettu 22.09.2007 00:51

Sanokaas jotain ihmisten ilmeistä.Minäpäs aloitan että näin:

Kaikkihan tietävät sen ilmeen, että jos jotain jännää tapahtuu tai joku kämmää tai jotain, niin jännän tai kämmäämisen hetken kokija vetää suunsa leveäksi silleen, että suupielet menevät vähän alaspäin samalla ja kurkun jänteet (tai mitkä lie) jännittyvät ja pingottuvat.


Mutta! mikä on se ilme, joka tapahtuu usein ihmisillä ostotilanteessa?
Ostaja menee kassalle. Kassaneiti laskee ostoksien arvon kassakoneen avustuksella. Ostaja antaa rahaa ja ottaa ehkä vastaan rahaa ja ehkä myös kuitin. Niin sitten jossain vaiheessa tämä ostaja laittaa ylähuulen aikas ylös vähän ehkä tiukemmin kiinni ylähampaisiinsa (tai yläikeniinsä) ja alahuulen nostaa ylähampaiden eteen. Huulet ovat koko ajan kiinni toisissaan. Poskipäät nousevat ehkä vähän ylös. Suu on vähän kuin silloin, kun ihminen hymyilee suu kiinni, mutta tässä tapauksessa suupieliä on ikään kuin vedetty takaisin suppuun. Innokkaimmilla on tässä vaiheessa silmätkin aikaslailla ammollaan.
Sitten, kun kassaneiti sanoo, että "ole hyvä", niin ostaja voi tämä ilme kasvoillaan vain pikaisesti aukaista suutaan ja päästää epämääräisen äänen tarkoittaen sillä kiitosta.

Niin mikä on TUO ilme?
Tiedättekö mitä tarkoitan?
Oletteko itse laittaneet joskus tuon ilmeen kasvoillenne ehkä juurikin ostotilanteessa?
Oletteko nähneet jonkun toisen laittavan tuon ilmeen omille kasvoillensa?

Minä voin vastata noista neljästä kolmeen viimeiseen, että "kyllä", mutta ensimmäiseen en osaa vastata. Paitsi, että sen verran olen järkeillyt, että silä ehkä yritetään osoittaa, että "minä olen aika harmiton, sinulle ehkä jopa ystävä tässä. en sinua vahingoita enkä alista enkä tee mitään harmia muutenkaan. minä käytän työpalveluasi ja otan sen palvelun ilolla vastaan, sillä minulla ei ole sinua vastaan mitään, sillä sinähän myyt minulle tavaraa."
Pääpointtina kuitenkin ehkä tuo harmittomuusasia.

Mutta että se on se sellainen hymy, joka ei kuitenkaan ole hymy, vaan hymy vedettynä vähän suppuun.
Sellainen, että jos jonkun pitäisi kohauttaa olkiaan ja sanoa, että "hm hm, ei voi mittään", niin tuon "hm hm":n aikana suu on sillä lailla. (tuo hm hm sanotaan niin, että ensimmäinen hm tulee korkeammalta ja toinen taas vastaavasti ei tule, vaan matalammalta)

Niin mikä on se ilme?

^ Vastaa Lainaa

Coivisto
Coivisto
8780 viestiä

#2 kirjoitettu 22.09.2007 01:07

Mää meen sille kassalle missä on parhaimman näköinen tyttö ja hymyilen vähän viekkaasti tai jotain..
Tollanen ilme minkä mainitsit saattaa tulla jos kassaneiti onkin kassapoika. tai sitten vanha nyrpeä aika pahasti pönöttävä nainen. Tällöin yleensä ilme on molemminpuolinen. ei pelkkä ostaja sitä tee aina.
Tosin jos kassalla on sellanen kiva täti ni kyllä mä hymyilen sillekkii mutten sille viekkaasti.... Nää on tosin tulee itsestään enkä ajattele noita paikanpäällä ollenkaan.

Se ilme on vain sitä mitä tuntee kassatätiä kohtaan. yleensä tyhmää ylemmyyden tunnetta.
*minä ostan, sinä palvelet* tyylinen juttu

^ Vastaa Lainaa

Pastori
Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#3 kirjoitettu 22.09.2007 11:47

Airola kirjoitti:
Niin mikä on TUO ilme?


Siis tarkoitetaanko tuossa samaa ilmettä, jonka ainakin itse usein teen jos joku kysyy yllättäen jotain. Tähän yhdistetään vielä pieni eteenpäin nojaaminen ja "Mm?" -ääni joka ilmaisee kysymistä. Ainakin hyvin samanlaisesta ilmeestä on ilmeisesti kysymys.

Joo, kyllä minäkin kassalla usein otan sellaisen tavallista "pirteämmän" tai positiivisemman ilmeen ainakin usein nostamalla kulmakarvoja. Saatan jopa hymyillä kun sanon kiitos. Riippuen millä asenteella kassa on. Tuosta suun asennosta en osaa kyllä sanoa. En ainakaan ole kiinnittänyt huomiota. Mutta luulisin ymmärtäväni kyllä mitä tarkoitit...

^ Vastaa Lainaa

christoart
christoart
288 viestiä

#4 kirjoitettu 22.09.2007 12:08

Se on se vaivaantuneisuuden ilme kun suomalaisen pitää väkisin olla tuntemattoman ihimisen kanssa kontaktissa. Liitty siihen keinotekoisuuteen myös, kun myyjä sanoo ole hyvä ja kuluttaja kiittää kun ei se ole se myyjä joka jotain antaa, se on vain töissä siellä. Kaikki tietää että sosiaalinen koodi käskee sanoa terve ja kiittää mutta kun ei yhtään haluttais, lattian pölykin rupeaa kummasti kiinnostamaan. Siitä tulee outo virne naamalle. Paitsi jos myyjä on hyvännäköinen.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu