Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kotimainen ruoka on hintansa väärti?


JM
18460 viestiä

#1 kirjoitettu 23.06.2008 01:20

Suomessa pitäsi kasvattaa vain niitä vihanneksia, joiden kasvattaminen Suomessa onnistuu. Ei siinä ole mitään järkeä, että keskellä talvea aletaan lämmittämään kasvihuoneita, että saadaan kotimaista tomaattia keväälle. Se on rikollista. Lanttu, nauris, erilaiset luonnon yrtit (esim. nokkonen) jne. kunnian. Ne maistuvast hyvälle esim. lihasopassa ja ovat jokaisen saavutwettavissa - laita maallesi lanttua ja naurista, niin saat niitä halvalla. Ei tarvi miettiä hintoja.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#2 kirjoitettu 23.06.2008 03:29

dew kirjoitti:
Nyt kun tätä mainoskampanjaa on alkanut näkyä, pistää väkisinkin miettimään että onko se oikeasti nykyisten hintojensa väärti. Kasviksetkin rupeaa maksamaan niin kamalasti että sydämestä ottaa, saatikka oikeastaan ihan kaikki muu. Mikä ihme siinä kotimaisessa nyt sitten maksaa niin älyttömästi, etenkin nyt kun ilmatkin on lämmenneet niin paljon? Ruuan hinta on noussut jo 10% vuoden aikana. Onko käsillä suomalaisen elintason lopun alku?






Espanjan eteläosissa vallitsee paremmat luonnonolosuhteet kuin täällä, ja työntekijät ovat laittomia siirtolaisia, jotka ovat lähinnä maaorjia.

Kyllä Suomen luonnossa kasvaa vuoden ympäri kaikenlaista syötäväksi kelpaavaa.

Urbaani ihminen haluaa vain ostaa ruokansa kaupasta valmiiksi pilkottuna ja pakattuna.

Tässä odotellessa niiden tuottajahintojen nousua voin kehottaa lämpimästi kaikkia ostamaan maapaikan ja yrittämään vapaasti vapaassa maassa agribusineksessa.

^ Vastaa Lainaa


katai
2065 viestiä

#3 kirjoitettu 23.06.2008 14:19

Monesti kotimainen vain maistuu paremmalta. Johtuu tuoreudesta (lyhyet rahtausajat ulkomaisiin verrattuna, vähemmän makua huonontavia säilöntäaineita) ja/tai lajikkeista. Etenkin jos tykkää syödä kasviksia käsittelemättöminä niin se makuero on usein hintansa arvoinen.

JM kirjoitti:
Ei siinä ole mitään järkeä, että keskellä talvea aletaan lämmittämään kasvihuoneita, että saadaan kotimaista tomaattia keväälle. Se on rikollista.

Eikä ole. Se on vain kallista, mutta niin kauan kun käyvät ne tomaatit kaupaksi niin mikäs siinä.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#4 kirjoitettu 23.06.2008 17:24

Niin onhanse ihan kauheaa kun safkan hinta nousee. Hyvä jumala, joku päivä elintarvikkeiden hinnat voivat olla niin korkeita että maatalous saa rahansa takaisin!!!

Mitä kotimaisiin kasviksiin tulee, ne ovat mitä luultavammin ainakin tuoreempia kuin ulkomaiset vastaavat. Ja tuoreus on kasviksissa todella tärkeä asia.

har kirjoitti:
Tässä odotellessa niiden tuottajahintojen nousua voin kehottaa lämpimästi kaikkia ostamaan maapaikan ja yrittämään vapaasti vapaassa maassa agribusineksessa.

Perheen talon entisellä omistajalla oli muuten perunamaa tuolla puutarhassa.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#5 kirjoitettu 23.06.2008 18:03

neokoo kirjoitti:
vähemmän makua huonontavia säilöntäaineita


En kyllä usko, että juurikaan makuun vaikuttavat.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#6 kirjoitettu 23.06.2008 18:20

En maista eroa kotimaisten ja ulkomaisten kasvisten välillä.
JM kirjoitti:
laita maallesi lanttua ja naurista, niin saat niitä halvalla. Ei tarvi miettiä hintoja.

Kuinkakohan monen viikon safkat saisin kasvatettua komerossani.

^ Vastaa Lainaa


katai
2065 viestiä

#7 kirjoitettu 23.06.2008 19:40

Haava kirjoitti:
En kyllä usko, että juurikaan makuun vaikuttavat.

En mitään muutakaan syytä keksi sille että joissain ulkomaisissa kasviksissa on hemmetin omituinen sivumaku.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#8 kirjoitettu 23.06.2008 19:47

neokoo kirjoitti:

En mitään muutakaan syytä keksi sille että joissain ulkomaisissa kasviksissa on hemmetin omituinen sivumaku.


Tuo nyt on vain mielikuvituksen puutetta.

^ Vastaa Lainaa


Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#9 kirjoitettu 23.06.2008 20:05

JM kirjoitti:
Suomessa pitäsi kasvattaa vain niitä vihanneksia, joiden kasvattaminen Suomessa onnistuu. Ei siinä ole mitään järkeä, että keskellä talvea aletaan lämmittämään kasvihuoneita, että saadaan kotimaista tomaattia keväälle. Se on rikollista. Lanttu, nauris, erilaiset luonnon yrtit (esim. nokkonen) jne. kunnian. Ne maistuvast hyvälle esim. lihasopassa ja ovat jokaisen saavutwettavissa - laita maallesi lanttua ja naurista, niin saat niitä halvalla. Ei tarvi miettiä hintoja.


Niin just ja vittu jos täällä ei joku kasvi kunnolla kasva, niin mikä ongelma siinä on jos syömäkelposta kasvista etelämmästä eurooppaa ostetaan ja myydään niille sitten vaikka kännyköitä takasin. Helvetti.

^ Vastaa Lainaa


katai
2065 viestiä

#10 kirjoitettu 23.06.2008 20:32

Haava kirjoitti:
Tuo nyt on vain mielikuvituksen puutetta.

Oli hauskaa lukea tuo rouskuttaessa omituiselta maistuvaa italialaista porkkanaa

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#11 kirjoitettu 23.06.2008 22:37

neokoo kirjoitti:
vähemmän makua huonontavia säilöntäaineita


Haava kirjoitti:
En kyllä usko, että juurikaan makuun vaikuttavat.







Suomessa on kesällä pitkä päivä. Se sinänsä vaikuttaa ruoan makuun.

Ja Keski- ja Etelä-Euroopassa maa on köyhdytetty tehokkaalla viljelyllä olemattomiin.
Se vaikuttaa myös vihannesten makuun.

Ja esim. ne Espanjan tomaatit kasvatetaan lasivillassa ja ravintoliuoksessa.

Ja jos oikein hyvää ja maukasta haluaa syödä, niin sitten luomua. Suomalaista luomua. Oikeesti.

^ Vastaa Lainaa


Sin Weasel
143 viestiä

#12 kirjoitettu 23.06.2008 22:41

Sama se että missä ruoka on tehty ja mitä siihen on käytetty kunhan se on halpaa. Suomalaisesta kurkusta, tai siis sen mausta en nyt voi sanoa oikein mitään kun en muista millon oisin viimeeksi moista ostanut.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#13 kirjoitettu 24.06.2008 07:52

har kirjoitti:

Ja jos oikein hyvää ja maukasta haluaa syödä, niin sitten luomua. Suomalaista luomua. Oikeesti.


Oletko Italiassa käynyt koskaan paikanpäällä Tomaatteja syömässä?

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#14 kirjoitettu 24.06.2008 10:54

Haava kirjoitti:
har kirjoitti:

Ja jos oikein hyvää ja maukasta haluaa syödä, niin sitten luomua. Suomalaista luomua. Oikeesti.


Oletko Italiassa käynyt koskaan paikanpäällä Tomaatteja syömässä?





Olen kyllä, mutta en suoraan pellosta.


Kaikissa maissa pidetään kotimaista ruokaa maailman parhaana.

Eikä se ole mitenkään huono ajatus.
Lähiruokaa.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#15 kirjoitettu 24.06.2008 11:40

neokoo kirjoitti:
Haava kirjoitti:
En kyllä usko, että juurikaan makuun vaikuttavat.

En mitään muutakaan syytä keksi sille että joissain ulkomaisissa kasviksissa on hemmetin omituinen sivumaku.


Ainakin ulkomainen kurkku maistuu silleen tunkkaselta. Kyllä sen huomaa, oon joskus syöny kurkkuu ja ollu silleen yäääh ja sit se onki ollu jotai ulkolaista.. Miten se tossa kurkussa maistuukin niin selkeesti.


Ihmettelin muuten ku mentii joskus mökille ja käytii lähempänä mökkiä Prismassa, niin siellä oli ihan hullun halpoja kasviksia! Salaatit maksaa täällä aina jotain yli euron ja siellä oli joku 50snt, suomalaiset tomaatitkin saatto olla jopa halvepii ku ulkolaiset vaik tääl maksaa 3 kert enempi. Mikäs siinä on? Mietittiin että kai ne tulee sitten niin läheltä siitä naapuripellosta ym. että siksi niin halpoja..?
Rohmuttii sit hirusti halpoja kasviksia..

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#16 kirjoitettu 24.06.2008 12:14

har kirjoitti:

Kaikissa maissa pidetään kotimaista ruokaa maailman parhaana.


On nimittäin tosiaan tomaatit kyllä yksi asia mikä vaan ei suomessa mitenkään liian hyvää ole. Ihan vain sellaista valheellista "kotimaa hehkutusta" jos joku oikeasti suomalaisia tomaatteja kehuu.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#17 kirjoitettu 24.06.2008 13:53

dew kirjoitti:
Kukkakaalin hinta on ainakin noussut ihan tajuttomasti, nyt pyörii neljän euron hujakoilla per kilo. Jää kesäkeitot tekemättä tänö vuonna jos joutuu yhdestä kukkakaalista yli kolme euroa maksamaan.


Koskas se kukkakaalin kausi oikein on? Eikös se ollut halvimmillaan loppukesästä? Hmm.. Ei voi muistaa.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#18 kirjoitettu 24.06.2008 14:41

Haava kirjoitti:
har kirjoitti:

Kaikissa maissa pidetään kotimaista ruokaa maailman parhaana.


On nimittäin tosiaan tomaatit kyllä yksi asia mikä vaan ei suomessa mitenkään liian hyvää ole. Ihan vain sellaista valheellista "kotimaa hehkutusta" jos joku oikeasti suomalaisia tomaatteja kehuu.



Olen myös huomannut, että kaupan tomaatit ovat usein raakoja. Sama mistä maasta.

Se lienee logistinen seikka.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#19 kirjoitettu 24.06.2008 15:20

har kirjoitti:

Olen myös huomannut, että kaupan tomaatit ovat usein raakoja. Sama mistä maasta.

Se lienee logistinen seikka.


Ongelmahan on se, että ihmiset tahtovat tomaattinsa raakoina. Sama juttu kuin baaanien kanssa. Kypsät banaanit ja tomaatit käyvät huonommin kaupaksi.

^ Vastaa Lainaa


odkid
3343 viestiä

#20 kirjoitettu 24.06.2008 15:33

dew kirjoitti:
Nyt kun tätä mainoskampanjaa on alkanut näkyä, pistää väkisinkin miettimään että onko se oikeasti nykyisten hintojensa väärti. Kasviksetkin rupeaa maksamaan niin kamalasti että sydämestä ottaa, saatikka oikeastaan ihan kaikki muu. Mikä ihme siinä kotimaisessa nyt sitten maksaa niin älyttömästi, etenkin nyt kun ilmatkin on lämmenneet niin paljon? Ruuan hinta on noussut jo 10% vuoden aikana. Onko käsillä suomalaisen elintason lopun alku?


Ei ole elintaso tuhoutumassa, tää on vaa välivaihe. Inflaatio johtuu rikastuvista.

^ Vastaa Lainaa


Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#21 kirjoitettu 24.06.2008 15:44

Haava kirjoitti:
har kirjoitti:

Olen myös huomannut, että kaupan tomaatit ovat usein raakoja. Sama mistä maasta.

Se lienee logistinen seikka.


Ongelmahan on se, että ihmiset tahtovat tomaattinsa raakoina. Sama juttu kuin baaanien kanssa. Kypsät banaanit ja tomaatit käyvät huonommin kaupaksi.


Mut ensin meidät on siihen totutettu jonkun toimesta. Ai kenen? No niide kauppiaide ja kuljettelijoiden ja farmareire.

^ Vastaa Lainaa


Sininen Lahna

#22 kirjoitettu 24.06.2008 16:56

dew kirjoitti:
Onko käsillä suomalaisen elintason lopun alku?


Toivottavasti.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#23 kirjoitettu 24.06.2008 17:43

Sininen Lahna kirjoitti:
dew kirjoitti:
Onko käsillä suomalaisen elintason lopun alku?


Toivottavasti.







Kopotikomps.


"....jo aukee saviset laskuojat - nousee maaseudun pojat, pellot ja metsät elämään. Se panee kaupungin pojankin - kävelemään.." Lapinlahden Linnut

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu