Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Viininmaistelu


Jasnajan Puukissa
5698 viestiä

#1 kirjoitettu 03.07.2008 23:23

NORTON kirjoitti:
Tällaisesta kaipaisin nyt kokemuksia. Minua on alkanut näet kiinnostaa se, miten tällaisessa pääsisi alkuun, ja oppisi tunnistamaan ihan nämä perustermit, joita viinien kuvailussa käytetään.

Järjestetäänkö asiasta joitain kursseja tai opetusta, ja jos järjestetään, niin mitkä tahot tällaisia koulutuksia järjestävät? Oletko ollut itse mukana? yms. yms.


Ehtoollisesta on hyvä aloittaa, saa siinä särvintä samalla, mutta ei muuta viinin makua sinänsä lainkaan.

^ Vastaa Lainaa


Azag
1332 viestiä

#2 kirjoitettu 04.07.2008 02:35

Anteeksi, että puutun tähän keskusteluun, mutta laukaisen tästä vaan oman mielipiteeni ja esitän sen oikein nätisti ihan ystävällisyyttäni.

Olen suuresti huvittunut, kun näen jonkun suuren viiniasiantuntijan aamu-tv:ssä pyörittelemässä viiniä lasissa ja imppailemassa sitä.. Miksi harrastaa moista hifistelyä, kun vetäis kunnon perseet ni loppuis se litkun pyörittely..

Wrathegor muokkasi viestiä 02:35 04.07.2008

Tai sitten jois vaan mehua.

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#3 kirjoitettu 04.07.2008 02:40

Wrathegor kirjoitti:


Olen suuresti huvittunut, kun näen jonkun suuren viiniasiantuntijan aamu-tv:ssä pyörittelemässä viiniä lasissa ja imppailemassa sitä.. Miksi harrastaa moista hifistelyä, kun vetäis kunnon perseet ni loppuis se litkun pyörittely..


Luulen, että syy on yhteydessä siihen tosiseikkaan, että mannermaisessa juomakulttuurissa ei vedetä ns. perseitä, toisin kuin pohjoisen barbaariheimojen yksinkertaisessa "mulle, heti kaikki, nyt" - periaatteessa.

Ja oli pakko linkata

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#4 kirjoitettu 04.07.2008 03:14

NORTON kirjoitti:
Jasnajan Puukissa kirjoitti:


Ehtoollisesta on hyvä aloittaa, saa siinä särvintä samalla, mutta ei muuta viinin makua sinänsä lainkaan.


On olemassa ilmeisesti ihan joku sääntökin, että sen ehtoollisviinin tulee olla juuri sellaista portviinin tyylistä.


Ehtoollisviini on Suomessa joko alkoholitonta tai 15% kuraa ruatsalaisille..Rättipäistä en tiedä..

^ Vastaa Lainaa


Rain Song
595 viestiä

#5 kirjoitettu 04.07.2008 09:21

wiren kirjoitti:
luterilaisilla näin, ortodokseilla on ehtaa Valamon marjapensaan satoa josta voi prosentit kulauttaa kaavun alle piiloon.


Jeesus ei tykkää marjaviinistä..

Ehtoollisviininä käytettävä Valamon Kirkkoviini valmistetaan unkarilaisista rypäleistä. Kirkkoviini kypsytetään ja pullotetaan Valamossa ja sitä myydään suoraan seurakunnille. Vastaanotto on ollut innostunut myös luterilaisissa seurakunnissa.

Kirkon dogmin mukaan ehtoollisella saa tarjota ainoastaan rypäleviiniä, joten kotimainen marjaviini on poissuljettu vaihtoehto.

infoa

^ Vastaa Lainaa


bowman
218 viestiä

#6 kirjoitettu 04.07.2008 15:19

Asiaan kannattaa tutustua ensin itse ja alkaa maistelemaan halvimmasta viinistä mitä löytyy. Esim. vanha klassikko Sorbus on ihan hyvä vaihtoehto aloittelijalle.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#7 kirjoitettu 04.07.2008 15:35

bowman kirjoitti:
Asiaan kannattaa tutustua ensin itse ja alkaa maistelemaan halvimmasta viinistä mitä löytyy. Esim. vanha klassikko Sorbus on ihan hyvä vaihtoehto aloittelijalle.


Pyh, kyllä ystävämme Demolition/Demari/Waldemar pesee Sorbuksella lattiaa..

^ Vastaa Lainaa


I.V
453 viestiä

#8 kirjoitettu 04.07.2008 15:49

Miten muistaisin että Sorbuksen valmistus ja myynti ois lopetettu n. vuosi sitten..?

No joo, oli miten oli. Ymmärrän kyllä viiniharrastusta. Itse en siihen ala mutta oluita olen alkanut maistella sillä silmällä. On kiehtovaa kun kaapissa on muutakin kuin Karhua. Ja oikeasti välillä osuu helmiä kohdalle kun tarpeeksi kokeilee. Sanotaan että enemmän kumminkin tulee vastaan kamalaa olutta mutta maksaa vaivan. Rönsyilipä tämä nyt mutta samat lainalaisuudet varmaan toimii myös viinin kanssa.

Sitä en kyllä näe tarpeellisena että pitäisi tietää alan sanastoa ja "hifistellä,"nuuhkia ja syljeskellä viiniä mutta uusia makuja kannataa hakea aina.

Perseet voi vetää perinteisesti kossusta.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#9 kirjoitettu 04.07.2008 19:06

Hankala sanoa, kun kaikki punaviinit tuntuu maistuvan yhtä pahalta, oli sitten pullon hinta 40e tai 5e.

Paitsi joskus erilaisten reiistaruokien, esim. viinimarinoidun jouluhirvipaistin kanssa juon punkkua, koska se sopii lihan makuun. VArsinkin loppuyön "suolapalana" punaviinimarinadissa kypsennetty hirvenpaisti ja hyvä punkku.

Mutta en tiedä niitä viinejä kun enemmän sitä alaa tuntevat sukulaiset yleensä valikoivat ne.

oluet on enemmän minun juttu ja tästä löytyykin mikserin olutkerho asiasta kiinnostuneille.

^ Vastaa Lainaa


bowman
218 viestiä

#10 kirjoitettu 04.07.2008 19:47

I.V kirjoitti:
Miten muistaisin että Sorbuksen valmistus ja myynti ois lopetettu n. vuosi sitten..?

Jassoo, voi olla. En tiedä, jäänyt teini-ikään kyseinen juoma (luonnollisesti), joskus kaks vuotta sitte vetäny viimeksi.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#11 kirjoitettu 04.07.2008 19:55

Se oli Vinetto minkä valmistus vuosi, pari sitten lopetettiin.

Sorbus ja Gambina ovat yhä keskuudessamme, herran kiitos.

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#12 kirjoitettu 06.07.2008 00:14

JM kirjoitti:
Hankala sanoa, kun kaikki punaviinit tuntuu maistuvan yhtä pahalta, oli sitten pullon hinta 40e tai 5e.


Joo. Oksennus tulee aina tietyssä humalassa oli sitten hyvä punkku tahi ei. Ei onnistu minnun massuuni.

Mut maistelu on jees, se vain kun se syljetään jonnekin. Alkoholin väärinkäyttöä sanon minä.

^ Vastaa Lainaa


Larry Peninsula
359 viestiä

#13 kirjoitettu 06.07.2008 00:32

Minä juon viinejä yleensä vain pari lasia kerrallaan. Koskaan en ole juonut kokonaista pulloa. Pitäisi alkaa enemmän tutustumaan viinien maailmaan. Sieltä löytyy paljon hienoja tuotteita eli elintarvikkeita.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu