Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Ongelmia kotipolttoisten CDeiden kanssa


MKDELTA
11907 viestiä

#1 kirjoitettu 18.10.2008 19:08

Eli siis, olen kokeilumielessä polttanut CD:n verran omaa musiikkiani, testatakseni miltä biisini kuulostavat esimerkiksi normi CD-soittimesta soitettuna. Olen koitenkin huomannut koeversioissa häiritsevän ongelman. Ykkösbiisin lopussa CD kuulostaa siltä kun se rupeaisi skippailemaan eikä kakkosbiisi toimi ollenkaan. Kolmos ja nelosbiisi sen sijaan toimivat hyvin. tätä tapahtuu sekä vanhempieni että minun CD-soittimessa. Alakerran stereoiden soittimessa levy ei toimi ollenkaan mutta tämä johtuu varmaankin siitä, että kyseessä on vanha laite. CD kuitenkin toimii juuri niin kuin pitäisikin kun kuuntelen sitä tietokoneellani.

Missä vika? Onko vain siitä että itse levy tai poltto-ohjelma ovat olleet paskoja, vai onko kyseessä se, että meidän seedeesoittimet ovat surkeita, vai molemmista? Vai onko itse biiseissä mahdollisesti jotain vikaa? Jos niin, mitä mahdollisest? Olen masteroinut biisit sellaiselle tasolle että niiden ei pitäisi säröttyä edes huonoissa laitteissa, ja kun kaikissa biiseissä on suunnilleen sama volyymitaso niin säröttymistä pitäisi olla havaittavissa useassa biisissä. Vai?

Haluaisin tietää vastauksen koska kyseessä oli ikuisuusprojektiksi venyneen omakustanteen koeversio. Onko mahdollista että levyss' olisi jotain vikaa jopa ammattisoftilla & laitteilla poltettuna? :(

^ Vastaa Lainaa


Roudantuoja

#2 kirjoitettu 18.10.2008 19:57

MKDELTA kirjoitti:
Onko mahdollista että levyss' olisi jotain vikaa jopa ammattisoftilla & laitteilla poltettuna? :(


En uskoisi että ainakaan säröytyminen aiheuttaisi moista. Joskus tullut polteltua levylle omatekemää noisea, yhtä clippiä ja säröä, kaikki levelit katossa. Eikä tuon sorttista ongelmaa ollut. Luulisin että tuon säröytymisvaihtoehdon voisi sulkea pois.
Teitkö vaan yhden kappaleen levyä? Itellä tulee silloin tällöin polttaessa hylsyjä. Kannattaa kokeilla polttaa toinen kipale.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#3 kirjoitettu 18.10.2008 20:22

Muistathan jokaisen raidan alkuun laittaa 2 sekuntia tyhjää.

^ Vastaa Lainaa


petersadul
286 viestiä

#4 kirjoitettu 18.10.2008 20:43

Kotipolttoiset toimivat vähän miten sun sattuu. Toimivuutta voi parantaa huomattavasti polttamalla mahdollisimman hitaalla. Jos vain mahdollista niin polta 1x nopeudella, mutta monissa nykyohjelmissa se ei onnistu. Mitä nopeammalla poltat, niin sitä huonommin toimivat.

^ Vastaa Lainaa


petersadul
286 viestiä

#5 kirjoitettu 18.10.2008 20:44

Minkä merkkisiä levyjä muuten käytät?

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#6 kirjoitettu 18.10.2008 21:41

petersadul kirjoitti:
Minkä merkkisiä levyjä muuten käytät?


Tämä kyseinen plätty on TDK:n CD-RW levy. "700MB 80MIN 1x-4x multi speed".

MKDELTA muokkasi viestiä 21:41 18.10.2008

^ Vastaa Lainaa


petersadul
286 viestiä

#7 kirjoitettu 18.10.2008 22:09

Nizzine kirjoitti:
MKDELTA kirjoitti:
petersadul kirjoitti:
Minkä merkkisiä levyjä muuten käytät?


Tämä kyseinen plätty on TDK:n CD-RW levy. "700MB 80MIN 1x-4x multi speed".

MKDELTA muokkasi viestiä 21:41 18.10.2008


siinähän se ongelma onkin. rw levyjä ei ole tarkoitettu musiikin polttamisees, vaan enemmän datan tallennukseen. polta cd-r:lle, niin pitäis toimia


Periaatteessa näin. On yhtä suuri ihme, että joku normi cd-soitin toistaa RW-levyn kuin että Jeesus nousisi kuolleista. Urbaaneja legendoja molemmat.

Ei muuta kuin normi cd-r levyä kehiin, niin johan rupeaa toimimaan. Toki poltettu levy ei ikinä tule toimimaan yhtä varmasti kaikissa soittimissa kuin ns. lasimasteroitu levy, mutta kyllä demojen tekoon se on ihan jees...

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#8 kirjoitettu 19.10.2008 03:54

Okei, eiköhän se syy sitten ollut tuossa.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#9 kirjoitettu 19.10.2008 15:43

Solid_ kirjoitti:
Mutta täytyy myöntää että ihmettelin kui vasta nyt kokeilumielessä ajattelin polttaa levylle musiikkiasi ja olet tehnyt sitä kuitenkin jo jonkin aikaa
Itte tulee poltettuu melkee kaikki biisit levylle ja testata sitä autossa sun muualla.

Itse asiassa muistin väärin. Olen ilmeisesti aikaisemminkin polttanut koemielessä jotain biisejä seedeelle ku just etin et olisko mulla ollu CDR-levyjä. Noh, löysin yhden jonka kanteen oli raapustettu "OMIA BIISEJÄ" ja siinä oli n. 10 biisin listan. Osaan olin vielä jälkikäteen nimen viereen sepustanut että "KLIPPAA".

Tämä yritelmä tosiaan oli lähinnä sitä varten että olisin testannut miltä se omakustanne/demo olisi kuulostanut muilla kuuntelulaitteilla kuin koneeni kajareilla/luureille/mp3-soittimen luureilla kuunneltuna.

Noh, oonpahan viisaampi etten polttele musaa noille RW-levyille.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#10 kirjoitettu 20.10.2008 01:22

Endorpheeny kirjoitti:
Miks?


Jotta cd-soitin tunnistaa raidan vaihtumisen..Aiheuttaa kuvatunkaltaisia ongelmia muuten..

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#11 kirjoitettu 20.10.2008 16:06

Joskus ajalla jolloin aseman polttonopeus oli huima 4x itse poltin wav:veja levylle - kävi kömpelösti ja levy ei soinut soittimessa, noh lisäsin tyhjää jokaisen raidan alkuun ja toimi kuin kirves. Jos ohjelma ei sitä itse osaa huomioida, niin ongelmia kyllä tulee.

Tulee sitten vaikka perseestä niin tottahan se on, useat audioeditorithan tarjoavat "Insert silence" nappulan takaa vaihtoehtoa: Standard 2 sec cd-systempause tmsp.

Mutta hälläwäliä

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#12 kirjoitettu 22.10.2008 21:07

Mulla on aina riittänyt että jättää ekaan raitaan sen -2 sekuntia ja lopuista olen jättänyt tyhjät pois.

^ Vastaa Lainaa


Supikoirapensas
87 viestiä

#13 kirjoitettu 22.10.2008 23:39

Ite oon kasannu biisit audio cleaning labilla. Laittanut niihin raitanumerot, painanut burn ja säätänyt polttonopeuden sellaiseksi, kuin haluan esim 4x.
Otanut cd:n ulos koneesta, kiikuttanut stereoiden cd soittimeen ja todennut kaiken toimivan, niin kuin pitääkin. Biisien välille on voinut laittaa tauon, tai ilman taukoa. Kyseisellä ohjelmallahan voisi hoitaa koko masteroinnin, mutta sen hoidan hiukan laadukkaimmilla ohjelmilla. Levyn polttamiseen kuitenkin oiva softa.

^ Vastaa Lainaa


Elektrojänis
3503 viestiä

#14 kirjoitettu 26.10.2008 18:24

Epoche kirjoitti:
Joskus ajalla jolloin aseman polttonopeus oli huima 4x itse poltin wav:veja levylle - kävi kömpelösti ja levy ei soinut soittimessa, noh lisäsin tyhjää jokaisen raidan alkuun ja toimi kuin kirves. Jos ohjelma ei sitä itse osaa huomioida, niin ongelmia kyllä tulee.


Öööh... Toi 2 sekunnin tauon puuttuminen voi olla aiheuttanut jotain ongelmia jollain ihan ekoilla polttimilla (jotka ei osanneet "disc-at-once" -polttoa), mutta ei pitäisi moderneilla laitteilla aiheuttaa ongelmia. Red Book -standardi ei vaadi biisien väliin taukoa (ns. nolla-indeksiä), mutta levyn alussa se pitää olla. Vaatii tosin vähän erikoisemman polttosoftan ja vähän erikoisemmat säädöt, että sitä ekan biisin nolla-indeksiä pääsee edes muuttamaan.

Mä olen ainakin laittanut jo pitkään musaa levyille polttaessani ne paussit nolliin jollen nimenomaan halua pausseja ja mitään ongelmia sen suhteen ei ole ollut. CD-soittimenhan ei tarvitse tunnistaa biisin vaihtumista siitä äänessä olevasta paussista kun ne lukee ne raitojen pituudet sillä levyllä olevasta sisällysluettelosta (TOC eli Table Of Contents).

Mitä noihin polttonopeuksiin tulee, tuo hitaan polttonopeuden sääntö ei välttämättä enää päde valtaosalla asemista. Uudemmat asemat on optimoitu toimimaan niillä nopeammilla nopeuksilla ja saattavat tehdä jopa huonompaa jälkeä ihan hitaimmilla nopeuksilla. Ainakin jonkin verran olen nähnyt suositeltavan, että kannattaa valita se nopeus sieltä aseman tukemien nopeuksien puolivälistä.

Miksi sitten sitä hitaimman mahdollisen nopeuden suositusta edelleen näkee? Noh... Se oli aikanaan toimiva yksinkertainen peukalosääntö. Ihmiset tykkää yksinkertaisista säännöistä, eikä helpolla luovu niistä.

Useimmiten ne valittavissa olevat polttonopeudet ei johdu ohjelmista, vaan itse asemasta. Jotkut ohjelmistot tosin antaa valita hitaampiakin nopeuksia, mutta jos mittaa sen polttamiseen kuluneen ajan niin kas kummaa... 60minuuttia musaa paloi levylle n. 8:ssa minutissa vaikka valkkasin että 1x... Hmmm... oisko sittenkin nopeus ollu 8x?

Ja niin... CDRW-levyt ei toimi läheskään kaikissa CD-soittimissa. CDR:t toimii paremmin, mutta niissäkin voi ihan vanhimmissa soittimissa ilmetä ongelmia. Levymerkin vaihtaminen voi auttaa, mut sit ne ei välttämättä toimi jossain toisessa vanhassa soittimessa jossa ne toiset taas toimii.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu