Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Bändit ja genret joihin haluaisin pääsevän sisälle mutta et ole onnistunut


MKDELTA
11907 viestiä

#1 kirjoitettu 20.01.2009 18:38

Minä aloitan. Reippaasti pyhäinhäväistyksellä.

Aphex Twin

Tavallaan tykkään. Come to Daddy on ihana biisi. 54 Cymru Beats jonka BeggaR joskus laitto on hauska ja jännä. Yleisesti ottaen biisit on vähintään sellasta ihan kiva luokkaa. Mut sit toisaalta en ymmärrä sedän suosiota. Onhan se pioneeri ja sillee mutta mutta hei oikeesti onko se hienoa että on synteettinen ravekomppi ja asidii ja sit joku puhesample? Onko se? On se sit kai. Olis kai pitänyt elää ysärille. Siis niinku tietoisena ihmisenä. Jotenkin tää ei kokonaisuutena aukea. Vaikka esim. Autechre aukeaa. Ja senkin kanssa sai oikein yrittää.

Pitäs ehkä ostaa Druqks ja kokeilla vielä kerran.

Jazz

En vaan oikein ymmärrä. Kai sitä pitäisi montinisoitua ja tajuta jotain musiikin teoriasta summuusta. Tai sit ei. Oon viime aikoina kuunnellut Coltranea ja Miles Davisia ja tietyllä tavalla tykännyt mut toisaalta ne kaikki jutut on ollut jotenkin tosi sekavan oloisia...

Ehkä pitäisi vaan kuunnella enemmän. Ehkä tämä on vielä sellainen hämärä musiikillinen pimeä alue, uusi manner valloitettavaksi.

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#2 kirjoitettu 20.01.2009 19:20

Klassinen:
Kohtuu mielenkiintoiselta vaikuttaa taidemusiikki. Pitäisi kait tutustua. Mut wagner on tIUAK1

jazz:
Sama kuin klassisessa, mutten osaa nimetä yksittäisiä kovia muusikkoja...

Techno:
Kyllähän tätä tulee kuunneltua, mutten oikein ole päässyt sisälle tähän. House on parempaa.

^ Vastaa Lainaa


blindspot
792 viestiä

#3 kirjoitettu 20.01.2009 21:10

- osa 1900-luvun klassisesta musiikista
Atonaalinen, dodekafoninen, sarjallinen musiikki, tai mitä näitä nyt on. Menee jotenkin liian häröksi, eikä niistä sävellyksistä saa mitään otetta. Toisaalta osa 1900-luvun klassisesta on helvetin hienoa, kuten vaikkapa jotkut jälkiromanttiset, neoklassiset ja minimalistiset teokset. Mutta Schönbergit, Stockhausenit ja muut menee täysin yli hilseen.

(Sama pätee muuten monien muiden taiteenalojen moderneihin suuntauksiin. Suurin henkilökohtainen inhokkini on moderni tanssi, jota tosin en edes yritä ymmärtää.)

- suomiräp
Oon oikeasti yrittänyt päästä tähän sisään. Ainakin niihin nyt muodissa oleviin tyhmällä äänellä räppääviin huumoriräppäreihin, joita Suomi on yhtäkkiä pullollaan. Siltikin n. kolme sormea riittää yhä laskemaan hyvät suomiräp-levyt.

- kasarihevi
Yritin JOSKUS päästä tähän sisään, sitten tajusin että se on täyttä paskaa ja lakkasin yrittämästä. Hirveätä kiljumista ja vitun noloja kitarariffejä.

Laitan lisää myöhemmin, näitä kyllä riittää.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#4 kirjoitettu 20.01.2009 21:14

Montin kirjoitti:
Jazz on kamalan vaikea alue, ellei sitten luonnostaan pidä kaikkeen Jazziin liittyvästä, joka suomessa on kyllä superharvinaista koska Jazz ei kuulu suomen kulttuuriin.

Ehkäpä se on niin. Itse haluaisin genreen tutustua koska se on kuitenkin vaikuttanut käsittääkseni melko paljon yleiseen musiikkikulttuuriin ja joihinkin juttuihin konemusan puolelta. Tykkäsin myös paljon Ulverin Perdition City-levystä jossa oli hieman "jazzahtavia" elementtejä - saksofoneja ja sähköpianoja. Muutenkin tälläinen "jazz + jotain" kama iskee itseeni tietyissä määrin. Senpä takia haluaisin tutustua genreen edes jossain määrin. Niin sanottu musa musiikki on minulle muutenkin paljon vähemmän vierasta kuin monet ehkä olettaisivat.

Mutta jotenkin noitten kuuntelemieni asioittein perusteella jazz on aika lailla oma maailmansa. Ehkä valitsemani artistit tai albumit ovat liian vaikeita tai liian oma juttunsa. Pitäisi ehkä kokeilla jotain muuta ensiksi. Tai siis tässä vaiheessa tietty jo seuraavaksi.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#5 kirjoitettu 20.01.2009 21:17

Outo Tuttava kirjoitti:
..Eikä tuo Come To Daddy ole ravekomppia tai acidia nähnytkään..


En nyt viitannut tuohon vaan niihin helvetin moniin todella vaikeasti nimettyihin aphexin biiseihin joita olen kuullut. Kyl sä tiedät. Joyrexit summuut. Vai oliko Joyrex semmonen. ähh.

Ja oon mä kuullut sen Xtalit sun muut mutta silti

^ Vastaa Lainaa


stuf
52 viestiä

#6 kirjoitettu 20.01.2009 21:19

Tool

The Pot on aivan TANAN kova biisi, mutta muuten jäänyt kuuntelu vähälle. "Pitäisi..."

Funk

Lähinnä tsekkaillu youtubesta sairaita lyömäsoitintaiteilijoita ko. genren tiimoilta, muuten en oo bandwagoniin päässy kyytiin, niin sanoakseni.

Blues

Eric Claptonin autobiografiaa just lukeneena oon alkanut olemaan kiinnostunut. Tullut ignorattua aika totaalisesti aiemmin.

Nää ny ekana tulee mieleen.

-----------------
stuf muokkasi viestiä 21:25 20.01.2009

Elvis Presula

Tekisi mieli tutustua mutta jokin siinä vieroksuttaa. Kynnys avata youtube ja näppäillä ja klikkailla tuntuu jumalattoman suurelta.

Johnny Cash

Omat käteisbisnekset jääny vain yksittäisten biisien tahkoamisille. Ne on sit ollu kovia, mutta jotenkin vain jäänyt kuuntelu... voi saappaat ku voi ihminen olla saamaton!

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#7 kirjoitettu 20.01.2009 21:26

Hyvin monet konemusajutskat joita MKDELTA kuuntelee. Oon monta kertaa yrittäny kuunnella last.fm:ssä sun librarya, joskus nappaa mut useimmiten ei. Ei pahalla. Ne on vain niin... outoja.

Klassinen. En vain oikein jaksa kuunnella. Liian mahtipontista ja minusta liian etäällä muutenkin. Ne ei ole oikeasta elämästä.

Jazziin/bluesiin olen ollut aina viehättynyt mutta olen pitänyt sitä vaikeana. Parina viime vuotena innostus ja tietämys on lisääntynyt. Ongelma on oikeastaan enää vain se et on vaikea päästä siihen tiettyyn tunnelmaan jota sen kuunteleminen vaatii minulta.

Latinotanssimusa ja mustalaismusiikki. Eka ei kosketa ja toinen on vain silkkaa melua korviini.

Räp. Se ei vain ole musiikkia, ei sitä naurettavaa läppää jaksa kuunnella. Don Johnson Big Bandilla, The Streetsilla ja Fatboy Slimilla on kyl hyviä kappaleita ainakin.

En mitenkään hauku siis... Haluan kehittyä musan kuuntelussa, kaikissa genreissä on aina hyviä artisteja.

dbgirl muokkasi viestiä 21:27 20.01.2009

^ Vastaa Lainaa


d fast
Boogiejalka
1066 viestiä
Luottokäyttäjä

#8 kirjoitettu 20.01.2009 21:45

stuf kirjoitti:

Funk

Lähinnä tsekkaillu youtubesta sairaita lyömäsoitintaiteilijoita ko. genren tiimoilta, muuten en oo bandwagoniin päässy kyytiin, niin sanoakseni.



Yritän auttaa miestä hädässä...

Boogie/electrofunk
Porn Groove
Discofunk
Jazzfunk
o4mHVyWluA" target="_blank" class="bb-url">Funk Rock
P-Funk
The Salsoul Orchestra
Blaxploitation
James Brown

Ja vielä sokerina pohjalla nimimerkkini perusta: nopsahkoa funkkia!

Kerro sitten auttoiko yhtään.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#9 kirjoitettu 20.01.2009 21:53

dbgirl kirjoitti:
Hyvin monet konemusajutskat joita MKDELTA kuuntelee. Oon monta kertaa yrittäny kuunnella last.fm:ssä sun librarya, joskus nappaa mut useimmiten ei. Ei pahalla. Ne on vain niin... outoja.

Joo, no, onhan ne kieltämättä esteettisesti haastavia. En tiedä mikä siinä on kun itse tykkään niistä. Rakastuin ensikuulemalla ja siihen noitten tyylilajien päällekäyvimpiin edustajiin... Osittain se johtuu varmaan siitä että mielestäni tuon tyypin musiikki edustaa parhaiten nykyaikaa kaiksita musiikin lajeista. Kaikki muu paitsi päällekäyvä ja vieraatnunut mekaaninen jönkkä on eskapismia ja fantasiaa.

Tietty sitten tuohon säröjunttaukseen sotketaan kaikenlaista päälle joka sitten ohjailee mielikuvia ja se on minusta OK. Gridlock sekoittaa depressiivisen avaruudellisia tai lähes enkelimäisiä atmoja, layList&p=31A4D00C84A01320&index=0&playnext=1" target="_blank" class="bb-url">Synapscape vihamieliseltä avaruusolioilta kuulostavia vokaaleja ja polyrytmejä, This Morn Omina' etnisen musiikin elementtejä, Orphx teknoa jne. Tietyssä määrin eskapismi ja fantasia on OK koska kaikki elävät elämäänsä nykyään tietynlaisen fantasian kautta muutenkin. Minäkin teen niin, vaikken itseäni eskapistiseksi koe. Kuitenkin sellainen tietty agressiivisuus, koneiden ylivoima ja vieraantuinesuus tuossa kamassa on se juttu.

Sitten taas toisaalta esimerkiksi viva6581 on tooosi söpöä. Jotenkin se agre yhdistettynä melodisiin, yksinkertaisiin elementteihin junttaa sen fiiliksen perille pelkistetysti, mekaanisesti, muovisesti - aivan niinkuin nykyajan viihde pääpirteittään ylipäätänsäkkin. Saman artistin Tintorama vie nämä fiilikset hieman "fantastisempaan" suuntaan, mutta junttauksen ja kaaoksen musiikin yleistä ilmapiiriä väkivaltaisesti tehostava vaikutus säilyy. Tähän näin ps. huomautuksena että tuossa OT:n linkkaamassa Aphexin Vordboshinissa oli samanlainen vaikutelma.

Muutenkin synteettisyys on mielestäni hyvä asia musiikissa koska koen että elämme nykyään synteettisessä ja mekaanisessa maailmassa. Sen kieltäminen on todellisuuden kieltämistä. Todellisuuden kieltäminen on eskapismia. Musiikki joka kieltää mekaanisuuden on eskapistista. Eskapismi vähentää ihmisen kykyä toimia maailmassa. Tietynlainen toimintakyky on se mitä itse arvostan ja haluan saavuttaa.

Kun osaa nauttia maailmasta edes ääneks abstrahoidussa muodossa ottaa askeleen maailman nauttimiseen ilman abstraktioita. Ja tämä on toiminut minulle. Tälläisen musiikin kuuntelu ja sen tekeminen ovat lähentäneet minua ja ns. oikeaa elämää jota ennen inhosin. Ehkäpä olen erikoistapaus.

Mutta onhan tämä kaikki sellaista hit and miss kamaa. Tutuistuin lukiossa yhteen hyvin paljon mm. metallia, krautrockia ja progea kuuntelevaan tyyppiin joka tykästyi hetin hänelle lainaamiini levyihin. Armopalana annoin mukaan electroa (Blastromenin vinyylin) mutta loput olivat sitten päällekäyvämpää kamaa. Hän piti niistä kaikista vaikka tuli aivan erilaisesti musiikkikulttuurista.

Ja julkaseehan esmes hymen tosi lällyä mutta laadukasta kamaa josta sitten diggailen koska se on hyvää monista muista syistä.

tai sit oon vaan friikki. lol

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#10 kirjoitettu 20.01.2009 22:09

nekrohauki kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:
Räp. Se ei vain ole musiikkia, ei sitä naurettavaa läppää jaksa kuunnella.


Miksei se ole musiikkia?


Näillä on aika huvittavia selityksiä yleensä

Paras on edelleen erään klasarin vastaus 'räp on taustan päälle luettua runoutta. Näin ollen se EI VOI OLLA MUSIIKKIA'

^ Vastaa Lainaa


GxBx
4644 viestiä

#11 kirjoitettu 20.01.2009 22:36

children of bodom

haluisin olla trve

^ Vastaa Lainaa


Coivisto
8780 viestiä

#12 kirjoitettu 20.01.2009 22:39

dbgirl kirjoitti:

Räp. Se ei vain ole musiikkia, ei sitä naurettavaa läppää jaksa kuunnella. Don Johnson Big Bandilla, The Streetsilla ja Fatboy Slimilla on kyl hyviä kappaleita ainakin.


I challence you!

^ Vastaa Lainaa


Mestari_Li
415 viestiä

#13 kirjoitettu 20.01.2009 22:50

Semmonen varhainen bluesvivahteinen protohappohevi kiinnostais mut ei oikeen nappaa ku pari sabbathin biisiä ja iron butterfly

^ Vastaa Lainaa


Effekt
1473 viestiä

#14 kirjoitettu 20.01.2009 22:59

MKDELTA kirjoitti:
Ehkä valitsemani artistit tai albumit ovat liian vaikeita tai liian oma juttunsa. Pitäisi ehkä kokeilla jotain muuta ensiksi. Tai siis tässä vaiheessa tietty jo seuraavaksi.


Joo, kannattaa aloitytaa vähän jostain iisimmästä. Loppuajan Coltrane ja Miles myös on kuitenkin aika hc:ta kamaa. Alkuun kannattaa varmaan kokeilla jotain Cool Jazzin tynkää, tyyliin Brubeckin Take Five tai Milesin Birth Of The Cool. Tai sitten jotain Third Streamia, vaikka Scetches Of Spain. Modaalinen sopii myös alkuun, varma valinta on Milesin Kind Of Blue. Jos fiilistely jazz nappaa, niin jotain iisiä ECM:mää kannattaa myös kokeilla. Tähän voisi toimia vaikka Tomasz Stanko ja Jan Garbarek. Tietty kannattaa kokeilla jotain iisiä nykypäivän soundia kanssa, tsekkaa vaikka Jaga Jazzistin biisi Airborne.

Sitten kun korva alkaa tottua tohon letkeämpään soundiin niin voi siirtyä bebopin ja hard bopin tykitykseen ja myöhemmin freehen.

^ Vastaa Lainaa


reahibpre
172 viestiä

#15 kirjoitettu 20.01.2009 23:05

dbgirl kirjoitti:

Räp. Se ei vain ole musiikkia, ei sitä naurettavaa läppää jaksa kuunnella. Don Johnson Big Bandilla, The Streetsilla ja Fatboy Slimilla on kyl hyviä kappaleita ainakin.


Coivisto kirjoitti:
I challence you!


Mä kans:

Best of Mos Def

Ei oo mun valitsemat biisit ja ite en oo noit uudempia kuunnellu mut tohon johonki 7 minuutin kohalle on kyl tosi hyvää ja mielestäni "musikaalista" settii.

Uus räppihän nyt on enimmäkseen aika tylsää ainakin toi mitä radioista tulee, mut 90-luvulla kyllä tehtiin iha huippu hiphoppii.

^ Vastaa Lainaa


Funereal
2858 viestiä

#16 kirjoitettu 21.01.2009 01:27

Drone doom:
Jotenkin ajattelin, että siinä voisi olla sitä jotain itselle funeral doomista pitävänä, mutta kaiken hehkutuksen ja vaivoin läpi kahlaamani Sunn O))):n levyn jälkeen löysin vain tasaista pörinää, johon en onnistunut pääsemään kyllä yhtään pintaa syvemmälle. Ehkä olen luovuttanut liian aikaisin, mutta mikään ei houkuta varsinaisesti tutustumaan lisää.

...muuta kuin halu olla true !!!

^ Vastaa Lainaa


reahibpre
172 viestiä

#17 kirjoitettu 21.01.2009 04:38

Dance Hall reggae. Paljo bileitä nykyään (muita reggae bileitä ei tunnu enää juur olevankaa), joissa käy paljon kavereita, mut kun itelle ei vaan putoo. Mä haluun sen muutaman vuoden takasen rootsi villityksen takas. Paljon parempaa sellanen juurevampi meininki.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#18 kirjoitettu 21.01.2009 07:57

Funereal kirjoitti:

löysin vain tasaista pörinää, johon en onnistunut pääsemään kyllä yhtään pintaa syvemmälle. Ehkä olen luovuttanut liian aikaisin, mutta mikään ei houkuta varsinaisesti tutustumaan lisää.


Drone ja noise, nuo teoreettisen kaukana toisistaan olevan genret vaativat oikeastaan aika erilaisen "asenteen" musiikin kuunteluun kuin mikää muu tuntemani tyyli. Niitä pitää vain kuunnella. Ei mitään muuta. Anna sen äänen vaikuttaa. Löydä se fiilis ja tunne siitä äänestä. Älä ajattele ja analysoi sillä järjellä jota olet tottunut käyttämään. Funeral doom on älyttömän kaukana ja älyttömän lähellä dronea noin musiikillisesti. Ne ovat aivan vierekkäin, mutta niitä erottaa suuri psykologinen aita jota kutsutaan jäkeilyksi. Noisessa vähän sama juttu, mutta sen sukulaisgenre onkin sitten enemmän vaikkapa grindi tai joku sellainen.

^ Vastaa Lainaa


Sin Weasel
143 viestiä

#19 kirjoitettu 21.01.2009 08:08

ns. Elvis-rock ei ole koskaan uponnut millään tapaa, ehkä joskus ymmärrän tätäkin taidetta.

^ Vastaa Lainaa


Andy Livid
1235 viestiä

#20 kirjoitettu 21.01.2009 10:49

- The Curen Pornographyn ulkopuolinen tuotanto.
- Nick Cave and the Bad Seedsin pari uusinta.
- The sisters of Mercyn tuotanto Lucretia my
Reflection - biisiä lukuunottamatta.

^ Vastaa Lainaa


Vessajono
7993 viestiä

#21 kirjoitettu 21.01.2009 12:39

Kaikilla kovilla jätkillähän on ollut jossain vaiheessa se Beatles-kausi mitä sitten vanhoina pieruina muistellaan Soundin omalistassa että "kyllä se olikin kova juttu kun sillon kaheksanvuotiaana kuuntelin Sgt. Pepperin neljäsataa kertaa päivässä" jne. Minä en tule muistelemaan, multa nimittäin on mennyt koko bändi täysin ohi. Ohan ne biisit ihan hyviä ja näin mutta jostain syystä se on vaan jäänyt siihen että on joku yks kokoelma minkä on kuunnellut ehkä kolme kertaa. Toisaalta tähän voi olla syynä myös kolme vuotta vanhemman siskoni harjoittama Beatlesin pakkosyöttö joskus kymmenkunta vuotta sitten. Se tosiaan kuunteli sen Sgt. Pepperin neljäsataa kertaa päivässä ja minä yritin olla kuulematta seinän toisella puolella. Samalla tavalla on Led Zeppelin mennyt ohi, tosin ilman tätä pakkosyöttöä.

Progeosastolta löytyy sitten jotain nimiä, Van der Graaf Generator esimerkiksi. Jotain siinä on mutta mitä, en tiedä. Ja kun sitä jotain ei tiedä niin eipä sitä bändiä sitten oikein jaksa kuunnellakaan. Canterbury-skene multa on mennyt aivan täysin ohi ja Magmaa lukuun ottamatta suurin osa zeuhlistakin.

Uudemmista rockbändeistä ehkä sitten tuossa artisti jonka musiikkia vihaat..-ketjussakin mainitsemani Tool ja Muse. Molemmilla on yksi ihan sairaan kova biisi (Vicarious ja Knights of Cydonia) ja periaatteessa niissä muissakin biiseissä on jotain mutta jokin ei vaan nappaa. Ja varsinkin jos miettii omaa musiikkimakuaan noin muuten niin monet jotka pitävät niistä bändeistä joista minä pidän, pitävät myös Toolista ja Musesta.

Rockin kentän ulkopuoleltahan tätä plaatua löytyy sitten enemmältikin, esimerkiksi suurin piirtein kaikki klassinen musiikki. Erääseenkin Mussorgskyn teokseen olen kyllä tutustunut ELP:n innoittamana niinkin paljon että se löytyy jonain kahen euron cd:nä hyllystä mutta siihen se sitten jääkin. Kevätuhri tosin herätti tuntemuksia jollain musiikin historian ja kuuntelun tunnilla aikoinaan. Sinänsähän tämä on ikävää koska erityisesti moderni klassinen kiinnostaa sillä tasolla että on hauska tarkkailla ja pohtia niitä ratkaisuja joiden pohjalta sitä on tehty mutta sitten kun sitä yrittää kuunnella niin ei vaan jotenkin jaksa. Lienenkö turruttanut korvani sähkökitaroilla?

Vielä jää jäljelle jazz. Fuusion tunnen kuin omat taskuni ja nautin siitä suuresti mutta mitä tulee vanhempaan tavaraan niin aika heikoilla kantuumeilla on kokemus siitä. Oon minä jotain swingiä ja bebopia yrittäny kuunnella ja jopa omistan Kind of Bluen ja Time Outin mutta siihenpä se on sitten fuusiojaskan ulkopuolelta oikeastaan jäänytkin.

^ Vastaa Lainaa


Effekt
1473 viestiä

#22 kirjoitettu 21.01.2009 13:03

impronen kirjoitti:
Effekt voinee auttaa tässä paremmin?


No jos lähdetään suoraan sinne tylytys linjalle niin vaikkapa näitä lättyjä kannattaa pläräillä Coltranelta:

Sun Ship
Kulu Se Mama
First Meditations
Interstellar Space

Hyvä maistiainen viimeiseksi mainitulta albumilta: http://www.youtube.com...

Effekt muokkasi viestiä 13:36 21.01.2009

3:40 -> Coltranen soolo, loisto kamaa! http://www.youtube.com...

^ Vastaa Lainaa


Samuel Raggy

#23 kirjoitettu 21.01.2009 14:06

Andy Livid kirjoitti:
- The Curen Pornographyn ulkopuolinen tuotanto.


Jos Pornography putoaa niin Faith on kannattavin ottaa seuraavaksi haltuun, se on tunnelmiltaan ja soundeiltaan eniten samankaltainen lätty. Siihen tykästyttyäs onkin sitten hyvä siirtyä popimman osaston parhaaseen levyyn eli Head On The Dooriin. Disintegration siltana jos muutos tuntuu liian hurjalta.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#24 kirjoitettu 21.01.2009 15:21

Itselleni jazz on sellaista musiikkia, jonka kuuntelemiseen vaaditaan sellainen tietty mielentila (enkä nyt viittaa mihinkään päihteisiin), jollainen tulee aika harvoin. Kuitenkin silloin, kuin se tila on, niin kolahtaa helvetin hyvin. Esimerkiksi juuri nuo Coltranen loppuaikojen LSD-freejazzailut ovat aivan mahtavaa musiikkia. Varsinkin Olatunji Concertin puolentunnin mittaisiksi venytetyt psykoottiset revittelyversiot Ogundesta ja My Favorite Thingssistä räjäyttävät tajunnan.

Tällaista ( DqkAkWLlbw" target="_blank" class="bb-url">1 / 2 )kevyttä jazzpoppia pystyy kuuntelemaan sitten ihan perus popinkuuntelumielentilassa.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#25 kirjoitettu 21.01.2009 16:34

impronen kirjoitti:
Sanokaa mitä vaan mutta joku grindi on ihan lällykamaa ton jätkän soolojen rinnalla.


Olin sanomassa ihan samaa edellistä viestiä kirjoittaessani.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#26 kirjoitettu 21.01.2009 17:26

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Trip Hop mut mie en oo vaa viel löytäny bändiä joka ei ois jostain syystä tökkiny.


Onko Ulver - Perdition City tuttu? JooEiOoTyylipuhdasta mut ehkä se on se juju siinä. Sitten minä suosittelen sellaista aktia kuin Detritus, Fractured on hieno albumi joka sekoittelee breiksiä ja junkkaa ja jopa kitaramusiikkia josta kaikesta taidat projekties perusteella tykätä trip-hop henkiseen menoon. Mut se on hyvin UG artisti. Ja niit on monta samannimistä. Voit joutua kaiveleen hieman.

^ Vastaa Lainaa


reahibpre
172 viestiä

#27 kirjoitettu 21.01.2009 17:44

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Trip Hop mut mie en oo vaa viel löytäny bändiä joka ei ois jostain syystä tökkiny.


Tää o varmaa aikaa turhaa hehkutusta, Portiseheadiin oot varmaankin tutustunut, mut ootko kuullu tuota niitten Roseland liveä. Itse en yleensä ole mikään live levyjen suuri ystävä mutta toi on vaan jotain nii hienoo. Studio albumit, joilta biisit tuohon on, nostettuna ainakin toiseen ellei jopa kolmanteen potenssiin. Kyseessä siis New Yorkin sinfonia orkan kans toteutettu live. Tosi mahtipontisia ja kauniita sovituksia ja Gibbonssin ääniki musta parempi kuin noilla studio levyillä, joista myös pidän, eivät vaan ole mitään verrattuna tohon liveen.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#28 kirjoitettu 21.01.2009 18:47

nekrohauki kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:
Räp. Se ei vain ole musiikkia, ei sitä naurettavaa läppää jaksa kuunnella.


Miksei se ole musiikkia?


Minä haluan kuulla laulua tai tulkintaa, en puhetta. Toki on sitten esim. pop-laulajia tai metalliväkeä jotka lainaa räpistä mut se on eri asia. Varsinaista räppäystä en oikein jaksa vain kuunnella kun sitä puhetta kuulee normaalistikin Vihoviimeinen räppäys on sitä pyllynkeikutus-mtv-räppi/hoppi jossa ei ole mitään järkeä ja sanomaa.

Katoin nyt noi teidän linkittämät videot ja ei... mikään niistä ei ollut hyvä.

Sen sijaan MKDELTAn linkittämistä videoista osa oli jopa hyviä

dbgirl muokkasi viestiä 18:55 21.01.2009

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#29 kirjoitettu 21.01.2009 19:03

dbgirl kirjoitti:

Minä haluan kuulla laulua tai tulkintaa, en puhetta.


Tuolla perusteella mm. klassinen musiikkikaan ei ole musiikkia, jos siinä ei lauleta.

^ Vastaa Lainaa


karman hardon
1994 viestiä

#30 kirjoitettu 21.01.2009 19:55

nuorempana sitä tuli kategorisesti välteltyä joitakin genrejä (teknoa, jazzia, klassista) mutta vaikka kuinka nyt yritän penkoa alitajuntaa niin nykyään ainoa inhokki taitaa olla ooppera - ei vaan pysty.

Klassiseen tutustuminen alkoi varmaankin (jos peruskoulun pakkopullat jätetään laskuista) Bachin matskusta. Aika vähän klasaripuolesta mitään tiedän, eikä levyhyllyssäkään ole kuin muutama "klassikko" mutta suosituksia otan kyllä vastaan (jos referenssiksi sanon että esmes Bachin Air on hyvä "biisi")

Jazziin hurahtaminen kävi salakavalasti Acidjazzin ja jatsimman hiphopin kautta. Ja ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen Coltrane-levytys on Impulse-labelille murjaistu Coltrane-albumi. Varsinkin eka biisi on silkkaa parhautta!

Teknon löysin musiikillisten löytöretkien eksyttyä ensin drum&bassista goatrancen kautta vanhaan 90-luvun alun Detroit-soundiin. Aluksi luulin että ne 90-luvun alkupuolen eurodancet olivat muka teknoa kun kaverit niin väitti!

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#31 kirjoitettu 21.01.2009 20:04

Kuolleet Kekkoset kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:

Minä haluan kuulla laulua tai tulkintaa, en puhetta.


Tuolla perusteella mm. klassinen musiikkikaan ei ole musiikkia, jos siinä ei lauleta.


No olet oikeassa tietenkin tuossa. Juttu vain on niin että minä en vain pidä räpistä, ok? Kauheeta paskaa. Jokkut valittaa etten koskaan kerro mitään mielipiteitäni, no tuossa on yks. Mää vaan haluisin olla kiltti mut ei sit jos ei kelpaa.

^ Vastaa Lainaa


appmas
182 viestiä

#32 kirjoitettu 21.01.2009 21:40

Dub
Tykkään reggaesta ja ska:sta, ja muutenkin tollasesta rastafar-musasta, mutta jotenkin dubi ei ole vielä täysin temmannut mukaansa. Tälläseen surffi dubiin olen jo aika hyvin päässyt sisälle, ihan mukavaa taustamusaa.Tälläseen surffi dubiin olen jo aika hyvin päässyt sisälle, ihan mukavaa taustamusaa.

Mutta jotenkin tälläiset alan legendat kuten King Tubby, tai saatika sitten tämän hapokkaamman dubin edustajat kuten Dreadlock Tales eivät ole vielä avautuneet minulle täysin.

Mistä kannattaa siis aloittaa dubin kuuntelu ?

appmas muokkasi viestiä 21:40 21.01.2009

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#33 kirjoitettu 21.01.2009 21:42

MKDELTA kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:
Hyvin monet konemusajutskat joita MKDELTA kuuntelee. Oon monta kertaa yrittäny kuunnella last.fm:ssä sun librarya, joskus nappaa mut useimmiten ei. Ei pahalla. Ne on vain niin... outoja.

Joo, no, onhan ne kieltämättä esteettisesti haastavia. En tiedä mikä siinä on kun itse tykkään niistä. Rakastuin ensikuulemalla ja siihen noitten tyylilajien päällekäyvimpiin edustajiin... Osittain se johtuu varmaan siitä että mielestäni tuon tyypin musiikki edustaa parhaiten nykyaikaa kaiksita musiikin lajeista. Kaikki muu paitsi päällekäyvä ja vieraatnunut mekaaninen jönkkä on eskapismia ja fantasiaa.




Mamoilua. Tossahan oli rytmiä, saatana.

Power Electronic 4 ever

^ Vastaa Lainaa


d fast
Boogiejalka
1066 viestiä
Luottokäyttäjä

#34 kirjoitettu 21.01.2009 21:54

Naisten lentopallo kirjoitti:
Ninjatunekamaan jos vähän pääsisi sisälle niin avot.


Koitetaanpas auttaa suakin...

Mr Scruff ja toinenkin mokoma, kummatkin biisit löytyvät Trouser Jazz -levyltä.
Dj Food & Wagon Christ
The Cinematic Orchestra ja toinenkin tsibale.
The Herbaliser ja tässä toinenkin biisi ja molemmat löytyy Take London -levyltä.

Muut ko. puljun artistit ovat vielä sen verran hakusessa, että en kehtaa suositella mitään. Mutta kokeile vaikka näitä, jos sattuis uppoamaan.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#35 kirjoitettu 21.01.2009 22:01

Hyppymiina kirjoitti:
MKDELTA kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:
Hyvin monet konemusajutskat joita MKDELTA kuuntelee. Oon monta kertaa yrittäny kuunnella last.fm:ssä sun librarya, joskus nappaa mut useimmiten ei. Ei pahalla. Ne on vain niin... outoja.

Joo, no, onhan ne kieltämättä esteettisesti haastavia. En tiedä mikä siinä on kun itse tykkään niistä. Rakastuin ensikuulemalla ja siihen noitten tyylilajien päällekäyvimpiin edustajiin... Osittain se johtuu varmaan siitä että mielestäni tuon tyypin musiikki edustaa parhaiten nykyaikaa kaiksita musiikin lajeista. Kaikki muu paitsi päällekäyvä ja vieraatnunut mekaaninen jönkkä on eskapismia ja fantasiaa.




Mamoilua. Tossahan oli rytmiä, saatana.

Power Electronic 4 ever

Nii..

^ Vastaa Lainaa


reahibpre
172 viestiä

#36 kirjoitettu 21.01.2009 22:47

Naisten lentopallo kirjoitti:
Ninjatunekamaan jos vähän pääsisi sisälle niin avot.


d fast kirjoitti:
Koitetaanpas auttaa suakin...

Mr Scruff ja toinenkin mokoma, kummatkin biisit löytyvät Trouser Jazz -levyltä.
Dj Food & Wagon Christ
The Cinematic Orchestra ja toinenkin tsibale.
The Herbaliser ja tässä toinenkin biisi ja molemmat löytyy Take London -levyltä.

Muut ko. puljun artistit ovat vielä sen verran hakusessa, että en kehtaa suositella mitään. Mutta kokeile vaikka näitä, jos sattuis uppoamaan.


Noiden lisäksi ainakin Hexstatic, Bonobo, dj Vadim ja Amon Tobin kannattaa tarkastaa. Nää neljä on kaikki käyny suomessakin. Hexstaticin ite missasin mikä harmittaa kovasti. Olivat siellä Pixel Ache multimedia tapahtumas vetämäs VJ/DJ keikan. Tekevät kai aina musan ja videon samalla niiku sellaseks multimedia esitykseks suoraan, mutta kyl musa toimii yksinäänkin.

Täs o jonku kokooma Ninja Tune soittolista juutuupista. Taitaa löytyy kaikkii edel mainittuja sieltä.

reahibpre muokkasi viestiä 22:50 21.01.2009

Luke Vibert ja Kid Koala unehtu. Viberttiki oli suomes mut senki missasin.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#37 kirjoitettu 22.01.2009 13:52

MKDELTA kirjoitti:
Minä aloitan. Reippaasti pyhäinhäväistyksellä.

Aphex Twin

Tavallaan tykkään. Come to Daddy on ihana biisi. 54 Cymru Beats jonka BeggaR joskus laitto on hauska ja jännä. Yleisesti ottaen biisit on vähintään sellasta ihan kiva luokkaa. Mut sit toisaalta en ymmärrä sedän suosiota. Onhan se pioneeri ja sillee mutta mutta hei oikeesti onko se hienoa että on synteettinen ravekomppi ja asidii ja sit joku puhesample? Onko se? On se sit kai. Olis kai pitänyt elää ysärille. Siis niinku tietoisena ihmisenä. Jotenkin tää ei kokonaisuutena aukea. Vaikka esim. Autechre aukeaa. Ja senkin kanssa sai oikein yrittää.

Pitäs ehkä ostaa Druqks ja kokeilla vielä kerran.

Mulla on vähän sama juttu. Tai siis onhan Aphex Twinillä todella hyviäkin biisejä (esim. "IZ-US" "Come to Daddy" EP:ltä on ihana), mutta suuri(n) osa tuotannosta on tosiaan ihan-kiva-luokkaa tai sitten ihan jo melko-tylsää-osastoa. Mutta mitä Autechreen tulee, niin se mitä niiden tuotantoon oon tutustunu on kyl mulla auennu vielä huonommin: niillä on AT:tä vähemmän niitä hyvin toimivia biisejä ja ne loput on sitten useammin/enemmän sitä melko-tylsää-osastoa kuin ok-peruskauraa-osastoa.

e2 muokkasi viestiä 13:53 22.01.2009
Täytyy vielä tarkentaa, että molempien tuotanto on täynnä soundillisesti ja ideallisesti kiinnostavaa tavaraa, mutta se kokonaisuus jää usein jotenkin semmoseks ettei se oikein iske täysillä. Puuttuu koukku.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#38 kirjoitettu 22.01.2009 15:11

e2 kirjoitti:
Mutta mitä Autechreen tulee, niin se mitä niiden tuotantoon oon tutustunu on kyl mulla auennu vielä huonommin: niillä on AT:tä vähemmän niitä hyvin toimivia biisejä ja ne loput on sitten useammin/enemmän sitä melko-tylsää-osastoa kuin ok-peruskauraa-osastoa.


Mä en oikeen tiiä mikä mulla ja Audioteknologiatutkimuksella on. Yks päivä vaan huomasin että eidetic casein is fucking delicious.

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#39 kirjoitettu 22.01.2009 15:50

viidakkoveitsi kirjoitti:
Morrissey. Serkkuni sitä aina hypettää, mutta itse en oikein tajua sitä. Jotenkin aika yksitoikkoista.


Ainakin You Are The Quarry -on hjuva levy. Suosittelen tsekkaamaan jos et vielä ole tsekannut.

^ Vastaa Lainaa


The Escapist

#40 kirjoitettu 22.01.2009 16:20

Hyppymiina kirjoitti:
Paras on edelleen erään klasarin vastaus 'räp on taustan päälle luettua runoutta. Näin ollen se EI VOI OLLA MUSIIKKIA'

Tämähän pitää melkein tavulleen paikkaansa, sillä erotuksella, että räp (tai rap, what ever) ei ole aina edes runoutta, vaan jotain turhaa tilitystä.

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu