Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

< Edellinen 1 2

Kirjoittaja Suomalainen ruokakulttuuri


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#41 kirjoitettu 29.01.2009 13:07

Epoche kirjoitti:

Makaronilaatikko on makaronista valmistettu, uunissa kypsennettävä ruokalaji. Se kuorrutetaan usein juustolla. Suomessa laatikon kanssa tarjotaan usein ketsuppia. Makaronilaatikon valmistus perustuu munamaitoon, joka hyytyy uunissa kiinteäksi.


En löytänyt netistä yhtään muuta kuin suomalaista reseptiä, jossa olisi tehty tätä meikeläsitä munamaito makaroonilaatikkoa ilman että sitä olisi kutsuttu suomalaiseksi. En väitä, että niitä ei olisi, mutta toistaiseksi pitäydyn siinä, että se on suomalainen ruoka.

Meillä eri wikipedia on?


En suoranaisestio. Se on vain kirjoitettu "yleiseen muotoon", jossa ei oteta kantaa tuohon aiheeseen mistä se on kotoisin.

Ylipäänsä en suomalaisesta wikipediasta paljoa perusta, kun se on noinkin harvinaisissa artikkeleissa hyvinkin harvan hyvinkin vähäiseen tietoon perustuva tekele miltei aina. Tuossakaan ei ollut mitään lähteitä.

Sehän oli siellä aiemmin suyomalaisena, mutta on muutettu tuohon muotoon lähteettömänä.

"(Ei ainoastaan suomalainen. Lähteetön-malline tarpeellinen, koska tuntuu olevan mutua.)"

Eli wikipedian näkökulmasta tietoa asiasta ei ole.

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#42 kirjoitettu 29.01.2009 13:27

Hajamielisiä ja sekavia olette kaikki! Kehtaattekin unohtaa Savonlinnan ylpeyden, lörtsyt ! Sisällä omenahilloa tai lihansyöjille vaikkapa jauhelihaa! Herrrkkua!

Bloodhoundin lista oli varsin kattava. Hernerokka nousee kyllä itselläni ensimmäisenä mieleen, kun lähtee suomalaista ruokaa pohtimaan. Olkoonkin naapureidemme keksintö. Ja Haavan jo mainitsema leipä- eli NARSKUJUUSTO, kuten sitä tapasin pienenä nimittää, on kieltämättä aivan taivaallista.

Sellainen asia muuten ihmetyttää, että miksi kasvishernekeitossa täytyy aina olla niitä helvetin porkkanoita? Ne eivät yksinkertaisesti sovi hernekeittoon lainkaan ja soppa olisi huomattavasti parempaa, jos siitä vain jättäisi kaikki ylimääräiset juurekset pois sen sijaan, että yrittäisi korvata niillä pois jätettyä sianlihaa.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#43 kirjoitettu 30.01.2009 20:30

Hv00 kirjoitti:
Hajamielisiä ja sekavia olette kaikki! Kehtaattekin unohtaa Savonlinnan ylpeyden, lörtsyt ! Sisällä omenahilloa tai lihansyöjille vaikkapa jauhelihaa! Herrrkkua!

Bloodhoundin lista oli varsin kattava. Hernerokka nousee kyllä itselläni ensimmäisenä mieleen, kun lähtee suomalaista ruokaa pohtimaan. Olkoonkin naapureidemme keksintö. Ja Haavan jo mainitsema leipä- eli NARSKUJUUSTO, kuten sitä tapasin pienenä nimittää, on kieltämättä aivan taivaallista.

Sellainen asia muuten ihmetyttää, että miksi kasvishernekeitossa täytyy aina olla niitä helvetin porkkanoita? Ne eivät yksinkertaisesti sovi hernekeittoon lainkaan ja soppa olisi huomattavasti parempaa, jos siitä vain jättäisi kaikki ylimääräiset juurekset pois sen sijaan, että yrittäisi korvata niillä pois jätettyä sianlihaa.




Koska lörtsyt ovat Savonlinnasta kotoisin - eikä Mikkelistä, ne saa jättää huomiotta

Hyviä ovat kyllä. Sekä hillolla että rasvaisella lihariisitäytteellä!

Tuosta hernekeittoasiasta olen melkein samaa mieltä. Mutta jos porkkanat keitetään riittävän kypsiksi on se siedettävää.
Mutta sensijaan sipulia saa hernekeitossa olla reilusti.
Ja miksei valkosipuliakin ja MEIRAMIA!

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#44 kirjoitettu 01.02.2009 14:36

Pulla on ihana suomalainen leivonnainen. Lähin vastaava löytyy ruotsista, mut ne tunkee siihen taikinaan jotain keltaista maustetta.

Laskiaispullat ovat ihanuutta.

Meidän isi leipoo maailman parhaat pullat!

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#45 kirjoitettu 01.02.2009 14:49

Original Free Soul kirjoitti:
Laskiaispullat ovat ihanuutta.

Mä en tajua, kuka irvileuka on keksinyt laskiaispullat. Siis eihän siinä ole vittu järjen hiventäkään! Puret hellästi, niukasti tai kunnolla, niin aina on koko naama kermavaahdossa ja hillot paidalla. Ja se pelkkä pulla maistuu ihan pahville niiden muiden rinnalla.

Näiden ominaisuuksien tähden, olen aika varma että laskiaispulla on jonkun Neuvosto-leipurin propagandakeksintö suomalaisten mielen niksauttamiseksi sota-ajalta.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#46 kirjoitettu 01.02.2009 14:57

iskujuuri kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laskiaispullat ovat ihanuutta.

Mä en tajua, kuka irvileuka on keksinyt laskiaispullat. Siis eihän siinä ole vittu järjen hiventäkään! Puret hellästi, niukasti tai kunnolla, niin aina on koko naama kermavaahdossa ja hillot paidalla. Ja se pelkkä pulla maistuu ihan pahville niiden muiden rinnalla.


Hö, sit sulle on sattunut vaan huonoja pullia kohdalle. Ei sen kuulu pahvilta maistua. :(

Ah, naama kermavaahdossa <3 sotkuisesti syöminen on puoli hauskuutta!

^ Vastaa Lainaa


lavascale
648 viestiä

#47 kirjoitettu 01.02.2009 21:10

har kirjoitti:
quafka kirjoitti:
Kulttuuriimme erottomattomasti kuuluvista kansallisruuista minulle maistuu lähinnä kebabit.




Missä junttilassa olisimmekaan ilman maahanmuuttajia



har lisäsi viestiä 19:01 27.01.2009

Söisimme Susiluolassa Euroopan virtahepoja ja metsänorsuja!


Hah! näin vois kyllä olla, joten olkaamme onnellisia : D

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#48 kirjoitettu 02.02.2009 00:24

iskujuuri kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laskiaispullat ovat ihanuutta.

Mä en tajua, kuka irvileuka on keksinyt laskiaispullat. Siis eihän siinä ole vittu järjen hiventäkään! Puret hellästi, niukasti tai kunnolla, niin aina on koko naama kermavaahdossa ja hillot paidalla. Ja se pelkkä pulla maistuu ihan pahville niiden muiden rinnalla.

Näiden ominaisuuksien tähden, olen aika varma että laskiaispulla on jonkun Neuvosto-leipurin propagandakeksintö suomalaisten mielen niksauttamiseksi sota-ajalta.



Laskiaispullaa täyttäessä täytyy sille täytteelle painaa pieni kolo, ettei ihan kaikki leviä. Onko ruotsalaisilla jotenkin osuutta tähän läskiäispulla-asiaan?
Ainakin mantelimassahommeli vaikuttaa aika svedulta!

Taidan muuten itse kyllä pitää enemmän juuri siitä mantelimassatäytteestä....

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#49 kirjoitettu 24.02.2009 00:58

Mites muuten Suomessa ruoan hinnan nousu selitetään kuluttajille.

Onko kysymyksessä syksyllä voimaantulevan arvonlisäveron laskun ennakointi?

Ainoastaan Islannissa on ruoan hinta Suomea korkeampi nyt. Suomi johtaa EU:ssa!!!!

^ Vastaa Lainaa


Raep-FIN
1692 viestiä

#50 kirjoitettu 24.02.2009 01:34

Hv00 kirjoitti:
Ja Haavan jo mainitsema leipä- eli NARSKUJUUSTO, kuten sitä tapasin pienenä nimittää, on kieltämättä aivan taivaallista.


NATINAJUUSTO on parempi nimike. Se ei ihan narsku mutta lähinnä nitisee.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#51 kirjoitettu 24.02.2009 12:01

Syökää laskiaispullaa ja olkaa iloisia, perkele!

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#52 kirjoitettu 24.02.2009 12:09

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Yleisesti ottaen suomalainen perinneruoka taitaa olla melkoisen hidasvalmisteista ja hivenen epäterveellistä.


En minä nyt tiedä onko se muuten niin kamalan epäterveellistä, mutta siitä puuttuu aika pitkälti vihannekset ja hedelmät sun muut eteläneineet. Näitähän voi toki lisätä ruokavalioonsa, vaikka itse pääruot noudattelisivatkin suomalaista perinnelinjaa.

Ja aika moni nosita perinneruoista mitä nykyään syödään näyttäisi olevan entisajan juhlaruokia, joten tietysti ne on rasvaisempia jne. kun ne on tarkoitettu vain juhlaa tai jotain muuten "hienompaa" ateriointia ajatellen, ei jokapäiväiseen ruokavalioon, mikä taisi Suomessa koostua aika pitkälti puuroista ja leivästä pitkän aikaa. Ja eihän puruot ja leipä (siis ruisleipä) ole mitenkään epäterveellsitä evästä.. kunhan muistaa syödä niitä hedelmiä ja kasviksiakin.

^ Vastaa Lainaa


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#53 kirjoitettu 25.02.2009 13:36

Olen pettynyt, ettei vielä kukaan ole maininnut KARJALAISTEN perinnepiirakkaa: HAKKOOPIIRAKKAA

Simppeli karjalaisten piirakka, jonka ainesosina ovat: Läski, Peruna ja Sipuli ruiskuoressa. Eli vähänkuin muikkukukko, mutta pirun paljon parempaa. Hyvää ku jeesus. Varsinkin oikeaoppisesti valmistettuna. Nimi "hakkoopiirakka" tulee siitä, että perunat ja sipulit hakataan erikokoisiksi silpuiksi paljolti ajattelemati veitsellä. Sitten vain ruistaikinan päälle, läskit niiden päälle ja kuori lopuksi. Suolaa tietenkin jossain vaiheessa messiin Aineiden määrät saa aika pitkälti itse valita. Sitten uuniin yli tunniksi, välillä vähän kuorta siloitellaan vedellä tai rasvalla, ettei vaan mee kovaksi. yli tunnin päästä uunista pois ja jätetään liinojen alle hautumaan.

Itse teen nopean version yleensä perunasipuli-sekoituksesta ja pekonista. Nannaa tulee. Vaikkakin potut menee vähän muusin puolelle ja tavara ei pysy niin hyvin kasassa kuin pysyisi ihan kokonaisista perunoista pilkkomalla. Pekonin kanssa ei tarvitse edes lisätä suolaa. Vielä nopeemmin pääsee, kun ostaa taikinankin valmiiksi paketissa

Aijaijai. Suosittelen

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#54 kirjoitettu 25.02.2009 15:31

Oi, talkkuna on muuten hyvä jälkkäri.

Mitäs siihen tulikaan: puolukoita, kermaa, talkkunajauhoja, sokeria ja maitorahkaa? Jotain sellaista. Mut NOOM!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#55 kirjoitettu 25.02.2009 17:17

En tiedä tämän suomalaisuudesta mutta viimekesän musiikkijuhlissamme pilkoimme maamonttuun neljänneshiehoa kahden kilon paloina. Montussa oli poltettu kivien päällä puolimottia halkoja ja lihanpalat oli kääritty kaalinlehtiin ja folioon. Mausteena oli karkeaa suolaa ja pippurimurskaa, jota oli kevyesti lihan päälle pyöriteltynä. Kuoppa lapioitiin umpeen ja kuopan päälle laitettiin vielä tulet kolmeksi neljäksi tunniksi. Se oli rosvonpaisti siis ja voin kertoa, että oli hyvää. Kypsää muttei kuivaa. Sitä vieläkin löytyy pakastimesta muutamia paloja jos pitää herkutella!

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#56 kirjoitettu 25.02.2009 17:28

har kirjoitti:
En tiedä tämän suomalaisuudesta [...]


"Pit-roasting". Ainakin kovasti käytössä ollut perinteinen tapa. Enpä usko, että olisi mitenkään suomalainen juttu.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#57 kirjoitettu 25.02.2009 18:03

HotMaleModel25cm kirjoitti:

Tosin uskoisin että sen käytännön toteutuksessa sekä siinä minkälaista ruokaa sillä on laitettu voi olla isojakin eroja maasta ja paikasta riippuen.


Mitä minä vähän selailin nettiä, niin aika tutulta näytti. Kääritään vaan liha pakettiin. Hiilet päälle ja peittoon. Varmaan jotain varaatiotakin on, mutta tuolta se näyti ensisilmäyksellä.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#58 kirjoitettu 25.02.2009 20:39

HotMaleModel25cm kirjoitti:
Haava kirjoitti:
Mitä minä vähän selailin nettiä, niin aika tutulta näytti. Kääritään vaan liha pakettiin. Hiilet päälle ja peittoon. Varmaan jotain varaatiotakin on, mutta tuolta se näyti ensisilmäyksellä.


Hungi on kai perinteisesti lammasta ja kumaraa. Kumaraa esim. ei suomessa hirveästi saa.

Tosin se ei ole uskoakseni siellä voinut alkujaan olla lampaasta kun ne on kai tuotu vasta myöhemmin alueelle.

Mut joo, toki se perusperiaate on aika pitkälle sama varmasti... muistelin että siinä oli jotain eroja siihen miten jotkut kertoi suomessa rosvopaistia tekevänsä mutta en nyt enää muista tarkasti. Ei ne mitään kovin merkittäviä eroja ollut kyllä.




Olikohan kolmas kesä kun talkoojuhlissamme tuota rosvopaistia tehtiin viimekesänä.
Se on kyllä sellaista äijäruokaa ja oikeastaan sitoo vähän liikaa niin miehiä kuin aikaakin ruoanlaittoon, kun tarkoitus olisi saada muutakin tehtyä....

Joskus olen ollut sellaisissa pässijuhlissa, joissa lampaan mahaan oli sidottu myöskin perunaa ja sipulia. Se oli noin käytännössä vähän vaikeampaa syödä. Oli se eläin onneksi nyljetty ensin.

^ Vastaa Lainaa


AnzintrancE
342 viestiä

#59 kirjoitettu 26.02.2009 00:39

No onkos kukaan maininnut salmiakkia? Joka ainakin on suomalaista hyvää ruokaa? En niin intensiivisesti threadia lukenu läpi...

Tai herkkujen aatelia.. AURAjuustoa? joka ei ole vain sinihomejuustoa... vaan AURAjuustoa!!!!


...vai siirtyks seki sinapin kera ruåtsiin? vai miten se meni??

^ Vastaa Lainaa


Putte
6670 viestiä

#60 kirjoitettu 26.02.2009 01:26

Suomalainen ruokakulttuuri on yhtä absurdi asia kuin ruotsalaiset sankaritarinat.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#61 kirjoitettu 26.02.2009 08:15

AnzintrancE kirjoitti:

AURAjuustoa? joka ei ole vain sinihomejuustoa... vaan AURAjuustoa!!!!


KYLLÄ! Aurajuuston kutsuminen sinihomejuustoksi on loukkaus kaikkia hyvintehtyjä sinihomejuustoja kohtaan.

^ Vastaa Lainaa


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#62 kirjoitettu 26.02.2009 15:04

Putte kirjoitti:
Suomalainen ruokakulttuuri on yhtä absurdi asia kuin ruotsalaiset sankaritarinat.


..joita löytyy suuriakin hieman kauempaa menneisyydestä! kyllä! olet aivan oikeilla jäljillä!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#63 kirjoitettu 26.02.2009 15:10

Haava kirjoitti:
AnzintrancE kirjoitti:

AURAjuustoa? joka ei ole vain sinihomejuustoa... vaan AURAjuustoa!!!!


KYLLÄ! Aurajuuston kutsuminen sinihomejuustoksi on loukkaus kaikkia hyvintehtyjä sinihomejuustoja kohtaan.




Olen huomannut Aurajuuston laadun vaihtelevan suuresti. Joskus saa hyvääkin. Ja se Gold-tyyppinen on riittävän kypsää.

^ Vastaa Lainaa

< Edellinen 1 2

Vastaa Aloita uusi keskustelu