Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Ruokamatkailu ja suositukset


näisten lentöpällö
1536 viestiä

#1 kirjoitettu 16.06.2010 22:32

MOI

Yleensä reissussa kierrän kaukaa kohteelle etniset ravintolat ja pikaruokaketjut ja pyrin syömään paikallisia erikoisuuksia. Haluaisin kuulla suosituksia sekä ruoka- että juomapuolelta matkakohteista.

Ruotsi / Bro
Tunnbrödrulle med räksallad kannattaa ehdottomasti tsekata. Paikallinen pikaruoka, joka koostuu makeahkon ohutleivän vääriin kääritystä nakista, katkarapusalaatista, perunamuusista, ketsupista ja sinapista.

Kakkosolut, Norrlands guld on köykääsempi versio suomen keppanasta, mutta toimii hyvin janon sammuttajana ja krapulan tasoittajana ruotsalaistyyppisessä kuusikymmenasteisessa saunassa, jossa miehet pyyhkeet lanteillaan lukevat sanomalehteä.

Italia / Sardinia

Pitsa, ja nimenomaan italialainen pitsa opetti ainakin allekirjoittaneelle sen, että yksinkertainen on kaunista, mozzarellaa pitää olla aina ja tuoretta basilikaa voi käyttää. Pitsat koostuvat yhdestä kahdesta aineksesta, jotka on isoina paloina juuston päällä, ja lopputulos on selkeä ja helvetin paljon parempi kuin länsimaiden vastaava.

Jäätelö. Italialainen jäätelö on parasta, ja kaikki jäätelö tulee sen jälkeen maistumaan keskinkertaiselle.

Kahvi. Sama kuin edellisessä. Cappuccinot ja Espressot kannattaa tilata tiskiltä, että ei turhaan tarvitse maksaa tarjoilumaksua.

Ichnusa, Sardinialainen lager-olut, joka on maultaan nimenomaan suurempien määrien vetämiseen soveltuvaa. Ei Becks-tyylistä reidenpesuvettä eikä suomalaistyyppistä metallisuutta, vaan kaikki maut ovat tasapainossa.

Casa marzu, eli Sardinialainen juusto, jossa on kuolleita toukkia. Maku muistuttaa raejuustoa, jossa on pieni koivun vivahde. Loistavaa pecorino-siivun kaveriksi paikallisen kuivan leipäpalan päällä alkupalana.

^ Vastaa Lainaa


näisten lentöpällö
1536 viestiä

#2 kirjoitettu 16.06.2010 22:37

Saksa / Frankfurt am Main

Ebbelwei-tavernoiden tarjonta - Käytiin pariin otteeseen yhdessä edullisessa paikassa syömässä, ja annokset olivat tosi isoja, herkullisia ja makkaraisia saksalaisella väkevällä sinapilla maustettuna. Juomana kannu paikallista omenaviiniä ja jälkiruoaksi paikallista pontikkaa säilykepersikan siivulla. Suosittelen hapankaalikeittoa pekonilla.

Currywurst - Uppopaistettuja ranskalaisia ja saksalaista sianlihamakkaraa itsetehdyllä curryketsupilla ja majoneesilla. Ei ollut mikään sydänystävän ruoka, mutta teki tehtävänsä kolmen tunnin eläintarhassa kävelemisen jälkeen, ja aion huomenna valmistaa sitä itse kun kaveri tulee kylään.

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#3 kirjoitettu 16.06.2010 22:45 Muok:16.06.2010 22:45

Zanzibar/Lahti
Ihan mikä tahansa ruoka, etenkin kebabbi. Jos et oo viinan juomisel hankkinu morkkista, niin viimeistään ku huomaat aamulla että kyseisen firman grillimättöä on tullu ostettua nii morkkist tulee 120% varmuudella. Tulee nimittäin niin raiskattu olo seuraavana päivän et huh huh. Joka kerta. Mie viel sentää tiedän et mistä mie puhun.

^ Vastaa Lainaa


-iiru-
6162 viestiä

#4 kirjoitettu 16.06.2010 22:49

Tässä ny alkuun muutama, jatkan listaa myöhemmin.

Turkissa oli hyvää jädee, se venyi kun purukumi, ja maistui äärettömän hyvältä.
Egyptissä on ihan paskat ruoat, sellainen fuusiokeittiö ja niilin kalaa mihin kuolee. Pippuripihvit kamelinperseestä ja noin.

^ Vastaa Lainaa


näisten lentöpällö
1536 viestiä

#5 kirjoitettu 16.06.2010 22:51

BVR kirjoitti:
Zanzibar/Lahti
Ihan mikä tahansa ruoka, etenkin kebabbi. Jos et oo viinan juomisel hankkinu morkkista, niin viimeistään ku huomaat aamulla että kyseisen firman grillimättöä on tullu ostettua nii morkkist tulee 120% varmuudella. Tulee nimittäin niin raiskattu olo seuraavana päivän et huh huh. Joka kerta. Mie viel sentää tiedän et mistä mie puhun.


Närästys, ripuli vai molemmat?

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#6 kirjoitettu 16.06.2010 22:53

naisten lentopallo kirjoitti:
Närästys, ripuli vai molemmat?

Olinpaikkasi haisee grilliltä, vatsasta tulevat kaasut haisevat siltä mitä olet syönyt, paska sytyttää aunulan liekkeihin, närästää, ja vituttaa kun hämärästi muistaa kuinka kalliiks se vittumainen olo tuli.

Mut jostain ihmeellisestä syystä sinne pitää aina mennä uudestaan ja uudestaan.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#7 kirjoitettu 16.06.2010 22:55 Muok:16.06.2010 22:57

Slovenia: Paikallisista baarien ja maanläheisten raflojen komboista saa hyvää ja rasvaista safkaa. Paikallinen olut on hyvää. Opiskelija-asuntolan vieresestä pizzeriasta sai omituisimpia pitsoja mitä olen koskaan syönyt, mutta ne olivat hyviä niistä ihmeellisistä raaka-aine komboista huolimatta. Paikallisilla on vahva grilliruokakulttuuri. Siellä myydään jotain Yugoslavian aikaista limua joka maistui sitruunalle ja samalle kuin ruoho tuoksuu. Pääkaupungin keskustassa on (ainakin oli) hyvä perinneruokarafla. Toim huom: paikalliset osaavat happamoida esim hapankaalia ja valkosipulia järjettömäb happoisaksi, ei sovi kaikille. Tekivät omaa oluttakin. Ainoa paikka maailmassa jossa olen nähnyt tähän mennessä T-luupihvin ruokalistalla. Kaduttaa kun en syönyt. Fatsi sano aina että T-luupihivit, tämä katoava kulinaristinen kokemus, on ihan taivaallista.

Italia: Söin venetsiassa vihreitä pullia. Pistaasi. Se on muistamisen arvoinen kokemus. Vähän köykäisesti söin tavaraa siellä eikä se ollut niin mielettömän hyvää.

Itävalta: paikalliset vittu rakastavat järjettömän rasvaita ja raskaita uppopasitettuja wieninleiki-derivaattoja. Ne on hyviä, mutta niitten syöminen oli vähän kuin olisi vetässy kiven. Ainoa paikka jossa sain safkan takia räjähtävä ripulin. Ne oli vaan niin HC. Olut oli IHAN MIELETTÖMÄN HYVÄÄ, ei voi kuin suositella.

Kroatiassa en valitettavasti syönyt mitään.

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#8 kirjoitettu 16.06.2010 23:01

pyörätuoli kirjoitti:
En esimerkiksi pidä yleensä minkäänlaisista pasteijoista

Mix?

^ Vastaa Lainaa


accent
10930 viestiä

#9 kirjoitettu 16.06.2010 23:03

Mikkelissä o Suomi-grillillä hyvät ranskalaiset

^ Vastaa Lainaa


näisten lentöpällö
1536 viestiä

#10 kirjoitettu 16.06.2010 23:04

BVR kirjoitti:
naisten lentopallo kirjoitti:
Närästys, ripuli vai molemmat?

Olinpaikkasi haisee grilliltä, vatsasta tulevat kaasut haisevat siltä mitä olet syönyt, paska sytyttää aunulan liekkeihin, närästää, ja vituttaa kun hämärästi muistaa kuinka kalliiks se vittumainen olo tuli.

Mut jostain ihmeellisestä syystä sinne pitää aina mennä uudestaan ja uudestaan.


Ihan peruskebaberioista, jos Vaasassa sattuu poikkeamaan, kannattaa tsekata oudosti eeran perseessä katsastusaseman äärellä oleva kebab-paikka, jossa on parhaat annokset mitä olen koskaan syönyt (ja olen kyllä noita mestoja kiertänyt): http://maps.google.fi/...

Jos taas lähtee yöelämästä vaikka keskellä viikkoakin, on yksi paikka joka kannattaa tsekata: http://maps.google.fi/...

^ Vastaa Lainaa


-iiru-
6162 viestiä

#11 kirjoitettu 16.06.2010 23:05

MKDELTA kirjoitti:
T-luupihivit, tämä katoava kulinaristinen kokemus, on ihan taivaallista.


T-luupihvit kiellettiin ravintoloista aikoinaan hullunlehmäntaudin vuoksi. Sen jälkeen EU puuttui säädöksillään kyseiseen lihaköntsään. Harva sitä on takaisinkaan listoille ottanut. T-luupihvi on niin kasaria...

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#12 kirjoitettu 16.06.2010 23:15

naisten lentopallo kirjoitti kebumestoista

Lahdessa ainoo paikka jota lähtisin suosittelemaan kebun mättämiseen on motoristien ampumarata, eli Ararat rautsikan yläpäässä. Vauhtia ylämäkeen voi rautatieasemalta ottaa sit muutamasta thaibumbbaamosta, Tirrasta, Roosterista ja lahden poliisilaitokselta.

Leprassa jos keskustassa surraa, nii kannattaa vähän poiketa keskustasta kohti rautatieasemaa, sielt löytyy Süper, se on jepa paikka, toinen on sitte Iso Kristiinan vieressä oleva Alanya.

Westsideen ku lähetään niin Kourulasta löytyy Pikkupuisto, Sammonlahdessa kannattaa sitten suunnistaa joko Ararattiin tai Rakuunaan (rakuuna etenkin jos diggailee tulisesta rehabista).

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#13 kirjoitettu 16.06.2010 23:23

pyörätuoli kirjoitti:
Lehtitaikinan takia. Ainakin kaikki mitä Suomessa pakastealtaista saa, ni ei uppoa. Jostain syystä myös leipomoissa tuo on harvemmin sellaista, mistä tykkäisin. Mut siis, ei tuo sellainen juttu oo, että totaalisesti sivuuttaisin esim. tarjottaessa - muuten en kait ois mokomia kokeillu koskaan siellä Virossakaan.

Etsie tykkää joulutortuista?

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 16.06.2010 23:26

Hei, miullakin on!

Itävalta

käsespätzle
Vähän niinku tuorepastaa juustolla, mutta ei ihan. Järjettömän hyvää, parhaimmillaan pienissä kyläpahasissa niinku Söll ja Wörgl. Tarjoillaan rautaisesta paistinpannusta, päällä on paistettua sipulia. Kannattaa varautua siihen, että koko annosta ei mitenkään kykene syömään. Paitti jos ei ole nähnyt ruokaa kahteen päivään. Sit saattaa onnistua.

apfelstrudel
lehtevä omenapiiras, kaikki varmaan sen tiesikin. Väittävät, että Itävallassa sacher-kakku on se leivonnainen, jota kandee kokeilla, mutta miä oon vakaasti sitä mieltä, että apfelstrudel on noin miljardi kertaa parempaa.

Ja sit juomista weisswein gespritzt on aika hyvä. Valkoviiniä mineraaliveteen sekoitettuna, siis. Sit ku ei enää osaa sanoa drinkin nimeä, ni tietää, että on juonut liikaa.

^ Vastaa Lainaa


Fitz
15364 viestiä
Luottokäyttäjä

#15 kirjoitettu 16.06.2010 23:34

pyörätuoli kirjoitt joulutortuistai:
Ne on kaikkein pahimpia.


Joo, ite oon kyl samaa mieltä. Mie inhoon sitä taikinan makuu ja milt se tuntuu suussa. Vaikka se hillo on kyl iha jepa.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#16 kirjoitettu 16.06.2010 23:36

Lehtitaikina on ihanaa.

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#17 kirjoitettu 16.06.2010 23:39

pyörätuoli kirjoitti:
Tuosta Süperista, niin kerran vuosia sitten kun siinä nurkilla notkuttiin, niin tuli pariskunta siitä lähes naapurissa sijaitsevasta Pumpun Pubista. No, nainen potkaisi (tahallaan) ohikulkiessaan sen Süperin edessä olleen kebutarjous-mainoksen kumoon. Sisältä juoksi semmonen isokokoinen karvaranne, ja pariskunnan ylittäessä katua, tämä kyseinen kebab-sälli huitaisi oikealla koukulla takaapäin miestä takaraivoon, joka samalla puhui kännykkäänsä. Mies otti vähän aikaa lukua, ja sen jälkeen tuli kovaan ääneen ihmettelemään, että miksi hänet pistettiin katuun. Kyltin potkaissut nainen esitti hienosti viatonta, ja väitti vielä että tuuli olisi kaatanut kyltin tms. Kavereiden kanssa hihiteltiin vieressä. Lopulta pariskunta lähti, mutta kännykkä jäi kadulle, eikä edes poliiseja kukaan soittanut.

No mut se onki Süper
Ne on kaikkein pahimpia.
:///////

^ Vastaa Lainaa


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#18 kirjoitettu 17.06.2010 00:59

Saksa, Köln, perinneravintola

Bratwurst 50cm mit sauerkrauten: en suosittele, mutta muulla lisäkkeellä vähän suolenjatkeennäköstä, mutta ihan namia.

Norja:

Norjalaisista kaupoista saa sellasta makkaraa ku ostpolse. Maailman parasta. Sellasta ei suomesta saa mut wilhelmin juustoinen menee lähelle. Tosin se norjalainen on jotenkin nannasti maustettu.

Ranska, Bordeaux, kuuluisa viinikaupunki:

3e viinipullo ja paikallinen puisto. Suosittelen.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#19 kirjoitettu 17.06.2010 02:33

accent kirjoitti:
Mikkelissä o Suomi-grillillä hyvät ranskalaiset



Näin on.

Unkarissa käydessänne kannattaa tilata gulassia. Tukevaa paprikaa, rasvaa ja lihamöykkyjä.
Unkarissa tilattiin muistaakseni Siofokissa sellainen perheannos tyttöystävän kanssa, jossa oli rapeaksi paistettua läskiä, kaalia ja paprikasuikaleita ja jotain lihantapaista ja makkaraa. Rasvaista ja suolaista, vaati alas mennäkseen monta tuoppia hyvää unkarilaista olutta.

Bulgariassa kannattaa ottaa bulgarialainen salaatti, jossa on fetajuuston tyyppistä juustoa päällä ja raastettua kurkkua ja muistaakseni tomaattia ympärillä. Vähän kuin tsatsikia mutta bulgarialaisittain. Se raastettu juusto on huomattavasti maukkaampaa kuin feta.
Sitten vaimoni osti minulle pullollisen punaista ja makeaa kuohuviiniä, jonka oksensin Mustaanmereen.
Niin ja se bulgarialainen luumuviina on kauheaa myrkkyä. Jos haluaa pontikanmakuista juomaa pienellä luumun vivahteella niin se on halpaa ja käy päähän.

Färsaarilla saatiin liftikaverin kanssa (liftattiin Färsaarille!) sellaista puolivuotta noin yhden asteen märässä merituulessa roikkunutta lammasta. Maku toi mieleen lappilaisen kuivalihan mutta haju, joka tarttui sormiin, hyvän ja kypsän camembertin bukeen.

Barcelonassa kannattaa tilata erilaisia tapaksia. Niitä saa usein pöytään myös ennen varsinaista ruokatilausta. Mutta tapaksista saa tilata koko pöydän täyteen herkkuja: mereneläviä, shorizomakkaraa, leivänkappaleita ja tummia tai vihreitä oliiveja eritäytteillä tai kastikkeilla. Ja kuiva Cava sopii siihen kyytipojaksi.
Parasta jälkiruokaa ikinä olen saanut Bacelonassa, yksinkertaisimmillaan se on metsämansikoita ja makeaa Veterano-sherryä.

Kreikassa nuo lihavartaat sitruunalla ja mustapippurilla on herkkua. Samoin nilviäiset ja muut merestänostetut ovat varmasti tuoreita. Kielivaikeuksien vuoksi minut ja tyttöystäväni kutsuttiin keittiöön näytettiin eläviä mustekaloja ja simpukoita ja kaloja altaissa. Sitten uskalsi tilata ja syödä ilman vatsavaivoja.

Portugalissa myös saa hyvää kalaa ja ostereita. Nuo sardiinit lepää paksun merisuolapedin päällä. Ja ruoka on niin suolaista, että tulee ihmetelleeksi miksei Pekka Puska kierrä siellä puhumassa verisuonitaudeista. Meneehän se alas Casal Garcian kanssa ja jälkituoaksi portviiniä, Old Invalid.

Ja tuo avausviestissä mainittu ruotsalainen folköl on minunkin mieleen. Tuollaista vähän yli kolmeprosenttista olutta sopii autoilijankin nauttia janoonsa. Kaikki tsekkiläisetkin panimot laimentaa herkkunsa ruotsalaiseen makuun. Ruotsalaiset Prippsit kyllä jätän mieluummin hyllyyn.

Norjassa ostakaa perinneruoka pölser med bröd, eli hot dog.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11142 viestiä

#20 kirjoitettu 17.06.2010 03:13

Chadonna kirjoitti:
Ranska, Bordeaux, kuuluisa viinikaupunki:

3e viinipullo ja paikallinen puisto. Suosittelen.


Samoin. Tosin Bordeauxiin menemistä en suosittele kuin enintään kahdeksi päiväksi. Tylsä kaupunki. Ei siel oo oikeen muuta tekemistä kun istua puistossa sen viinipullon kanssa.


Halpaa viinipulloa ja puistoa suosittelen myös Pariisissa, mutta puiston on oltava Champ de Mars. Hyvää kahvia saa saman seudun kahviloista. Peruskahvi on espresso, eikä siellä mitään suomalaistyylistä litkukahvia kannatakaan juoda.

Mä en oikeen muista mitään paikannimiä, mutta mutta:
Hampurissa on joku kaupunginosa joka on ihan täynnä kebab- ja falafelmestoja. Sieltä saa ihan helvetin hyvää falafelia. Ihan eri luokkaa, kun mikään mikä Suomessa on tullut vastaan.
Sit jos Hampurissa ollessaan käy Eppendorfin kaupunginosassa, niin suosittelen ravintolaa nimeltä Geo. En mä siellä kai muuta ku bisseä oo tilannu, mutta niillä on mukava terassi ja hyvää olutta.

Oluesta puheen ollen, Brysselissä on helvetisti loistavia baareja ja maailman parasta olutta. Parhaat baarit mitä on tullut vastaan, löytyy sieltä.

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#21 kirjoitettu 17.06.2010 06:08

Tämä ei varsinaisesti liity ruokaan, koska Irlannissa ruoka jäi muutenkin hieman toissijaiseen rooliin. Olennaisimpana tuli syötyä lähinnä paikallisia snägäriherkkuja. Perusmättöä. Ihan hyvää illan päätteeksi. Jos sen sijaan sattuu matkustamaan Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin, eikä ajatus oluen juomisesta tunnu täysin vastenmieliseltä, en voi liiaksi painottaa, kuinka olennaista on vierailla Porterhouse-nimeä kantavan ketjun baareissa. Kyseessä on hieman hämärä tapaus, joten siitä lisää hetken kuluttua. Ensiksi kuitenkin varoitus:

Älkää nyt nimittäin hitto vie menkö sinne Templebarin alueelle! Kyllä, myös sieltä löytyy Porterhouse-ravintola. Ei, se ei ole erityisen mukava. Koko kaupunginosa löyhkää teennäisyydeltä, eikä siitä pidemmän päälle saa umpihumaltunutta huvipuistoa merkittävämpää kokemusta irti, vaikka noin tunnin ajan sitä touhua ehkä saattaakin jaksaa katsella. Siellä on aivan liikaa ihmisiä, joista suurin osa on turisteja. Jos Templebarin Porterhouseen kuitenkin päättää mennä, niin, no, omapahan on asiansa.

Tämän olennaisen varotoimenpiteen jälkeen Dublinissa jää käsittääkseni jäljelle vielä kaksi muuta Porterhouse-ravintolaa: Porterhouse North Glasnevinissä sekä Porterhouse Central Nassau Streetillä. Itse vierailin Centralissa — muistaakseni. Nettikuvien perusteella näyttäisi samalta paikalta. Se oli yksi oudoimmista baarikokemuksistani.

Kyseessä oli ainakin sinä iltana joltain tuikitavalliselta, asteen verran kämäiseltä yökerholta vaikuttava paikka. Tasatahtiin hakkaava persoonaton tanssimusiikki pauhasi taustalla, ihmisiä oli pahalaatuiseksi tungokseksi asti ja baarihenkilökunta oli täysin ylityöllistettyä. Tiskille päästäkseen joutui jonottamaan lähes viisi minuuttia. Olin kuitenkin saanut paikasta niin ylistäviä suosituksia paikalliselta juoppokatraalta, etten raaskinut luovuttaa edes tällaisen tilanteen edessä.

Jonottamasta päästyäni tilasin maistiaistarjottimen ketjun omista oluista. Maksoin, sompailin takaisin pöytääni. Tai pikemminkin nurkkaukseeni, sillä tilaa ei sinä iltana todella ollut nimeksikään.

Kaikki tarjottimelle levitellyt oluet olivat vähintään loistavia, suurin osa erinomaisia. Yksityiskohdat ovat ehtineet suurimmilta osin sumentua hieman, mutta ainakin XXX:n ja Brainblastan muistan olleen älyttömän hyviä oluita. Joukossa oli kuitenkin yksi olut, joka vei sydämeni, kieleni ja monia muita osia kropastani.

Porterhouse-panimon Oyster Stout.

Odotin jotain hauskaa pikku kuriositeettia, josta voisin hieman naureskellen kertoa kotona kavereilleni, mutta sen sijaan sainkin eteeni parhaan maistamani oluen, jonka nimi ansaitsee jo itsessään oman kappaleensa, lihavoinnin. Olen oluen ystävä ja olen elämäni aikana juonut melko paljon olutta. Monet ovat olleet hyviä, monet ovat olleet erinomaisia. Silti, jollain ihmeen kaupalla tuon upean stoutin onnistui nousta vielä pykälän verran parhaiden maistamieni oluiden yläpuolelle. Se oli käsittämättömän mahtava olut, jonka valmistamiseen oli käytetty oikeita ostereita, mistä johtuen se ei esimerkiksi sopinut täysin kasvisruokavaliota noudattaville maailmanmatkaajille. Siemailin sitä kaikessa rauhassa ja ympärilläni vallinnut yöelämän vilske tuntui kuin tasottuvan, muuttuvan joksikin ulkopuoliseksi. Edes jossain kaukaisuudessa hiljaa tömissyt juustoinen eurodance-lieju ei enää voinut pilata iltaani. Mikään ei voinut. Olin kuin kotonani niiden kuvottavan sinisten, välkkyvien valojen keskellä, sillä olin löytänyt jotain ainutlaatuista. Pitelin kädessäni elämäni parasta oluttuopillista.

Kyseisen oluen kokeminen oli yksi Dublinin-matkani ehdottomia kohokohtia ja sen takia voisin kuvitella vielä joskus maksavani uuden matkan kyseiseen kauniiseen kaupunkiin, ellei sen hankkiminen sitten onnistuisi jotain muuta kautta. Alkoon Porterhousen tuotteita on toistaiseksi ollut turha edes yrittää tilata, mutta jos moinen temppu joskus onnistuu, tulen varmasti tilaamaan ainakin pari lavallista tuota oluen muotoon naamioitunutta taivaallista nektaria.

^ Vastaa Lainaa


Heijala
4760 viestiä

#22 kirjoitettu 17.06.2010 09:54 Muok:17.06.2010 10:06

Tallinnassa suosittelen käymään vanhan kaupungin ravintoloista etenkin Karu Baarissa. Hinta on kohtuullinen ja pihviannosten lisukkeina on vaikka mitä vihreää ja punaista. Nimensä mukaisesti ravintolasta saa myös karhua.

Syvemmällä vanhassa kaupungissa oli ehdoton suosikkini, Kompressor. Opiskelijoiden suosima halpa räkälä, joka on sisältäkin hirveän näköinen, mutta jossa tarjotaan myös täytettyjä lettuja. Letut ovat ihan normipannun kokoisia, mutta täytettä on niin hulppeasti, että yksi sellainen riitti minulle ja avokille iltapalaksi. Sen kylkeen on mukava juoda Tallinnankin hintoihin verraten kreisihalpaa Jack Danielsia.

Sitten on tää legendaarinen Olde Hansa. Keskiaikainen pubi-ravintola, jossa kaikki on autenttista vessoja myöten. Valoina toimivat kynttilät, kusilaarit ovat käsinveistettyä puuta, välillä on bardi viihdyttämässä ja ehkä ainoa paikka, mistä saa hymyilyä palvelun lomassa. Tunnelmallinen ja mukava paikka, vaikka hinnat onkin vähän suolaisempia.

^ Vastaa Lainaa


Heijala
4760 viestiä

#23 kirjoitettu 17.06.2010 10:15

Pistetään perään vielä ei-suositus. Jos ikinä tulette Kouvolaan, älkää HELVETISSÄ menkö Kuuma Pala -nakkikioskille. Vaikka se sama täti on pitänyt sitä puljua siinä pystyssä jo ainakin 30 vuotta, siellä ei vieläkään osata tehdä ruokaa. Sen sijaan suunnatkaa "Anttilan mäkkiin", eli parin korttelin päässä olevalle Kipsalle.

^ Vastaa Lainaa


näisten lentöpällö
1536 viestiä

#24 kirjoitettu 17.06.2010 11:37

Heijala kirjoitti:
Sitten on tää legendaarinen Olde Hansa. Keskiaikainen pubi-ravintola, jossa kaikki on autenttista vessoja myöten. Valoina toimivat kynttilät, kusilaarit ovat käsinveistettyä puuta, välillä on bardi viihdyttämässä ja ehkä ainoa paikka, mistä saa hymyilyä palvelun lomassa. Tunnelmallinen ja mukava paikka, vaikka hinnat onkin vähän suolaisempia.


Olde Hansan oma hunajaolut on parasta olutta mitä olen koskaan maistanut. Sitä saa sieltä litran kolpakolla.

^ Vastaa Lainaa


-iiru-
6162 viestiä

#25 kirjoitettu 17.06.2010 11:45

Ja jos menette Tampesteriin, käykää Hookissa syömässä Hotwingsejä

^ Vastaa Lainaa


Pohjois-Korea
10911 viestiä

#26 kirjoitettu 17.06.2010 12:11

Tsekeistä saa hyvää kaljaa. Muu ei tarkalleen ottaen kiinnosta. Sinne siis.

^ Vastaa Lainaa


Heijala
4760 viestiä

#27 kirjoitettu 17.06.2010 12:25

naisten lentopallo kirjoitti:
Heijala kirjoitti:
Sitten on tää legendaarinen Olde Hansa. Keskiaikainen pubi-ravintola, jossa kaikki on autenttista vessoja myöten. Valoina toimivat kynttilät, kusilaarit ovat käsinveistettyä puuta, välillä on bardi viihdyttämässä ja ehkä ainoa paikka, mistä saa hymyilyä palvelun lomassa. Tunnelmallinen ja mukava paikka, vaikka hinnat onkin vähän suolaisempia.


Olde Hansan oma hunajaolut on parasta olutta mitä olen koskaan maistanut. Sitä saa sieltä litran kolpakolla.


Juggernaut, kuulostaa hyvältä. Hunajaolut.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#28 kirjoitettu 17.06.2010 14:50

Sunt1o kirjoitti:
Listaan tähän tärkeimmät matkailupaikat:

Lappeenranta, Suomi:
Lappeenrannan kansallisruoka kebab on saatavilla monesta halvasti ravintolasta jotka ovat käytännössä identtisiä. Näistä poikkeavat ovat lähinnä Välimeren Kebab (ensimmäinen) ja Barut Kebab (ehkäpä legendaarisin ja kallein). Turistin kannalta kuitenkin kannattaa hakeutua torille tai satamaan maistamaan maukas vety (lihapiirakka keitetyllä munalla ja savu- tai keittokinkulla). Jälkiruoaksi sopii satamassa myytävät vohvelit. Lappeenrantalaisilla panimoilla on myös omia oluitaan mutta niihin ei kannata missään tapauksessa koskea koska ne ovat hirveitä.


Praha, Tsekki
Kannattaa syödä ainakin friteerattua ja paistettua juustoa, se on herkkua. Oluita on liikaa.



Noissa paikoissa olen käynyt syömässä. Kuinka se Vety eroaa siitä Atomista?
Nuo Lappeenrannassa majaa pitävän mutta Mikkeliläisen ravintolakeisari Oksan vielä omistama Saimaan Panimon tuotteita kyllä minä suosittelisin! Marsalkka ja Rokrammi Pils sieltä parhaasta päästä ja tämä vahva belgialaistyyppinen Luostari-olut.

Tsekeissä syötiin lasten kanssa aikamoista perusruokaa. Tanakkaa ja hyvää. Taitaa tuollakin olla tuo hapankaali & makkara suosiossa?

Niin ja pitää lisätä, että Varsovassa sai aivan taivaallisia leivoksia.

Niin ja Brysselissä kannattaa ottaa ranskalaiset perunat, jotka itse asiassa on keksitty Belgian puolella. Pommes frites siis. Oikeaoppisesti ne käristetään naudanrasvassa eli laardissa. Ja kun perunat on uppopaistettu kertaalleen, ne valutetaan ja ja upotetaan rasvaan uudestaan. Takuulla epäterveellistä! Ja paikalliseen tapaan kuuluu perunat syödä majoneesin kanssa! Kaveriksi käyvät friteeratut mustekalan renkaat tai kananuggetit tai käristetyt kalafileet.
Tavallisesta belgialaisesta ruokamarketista saa myös kaikenlaista meikäläisittäin eksoottista ölliäistä. Niitä on siellä pitempi rivi kuin suomalaisessa marketissa makkaraa. Halpa ja herkullinen ratkaisu oli tuollainen 24 etanan vakuumiin pakattu eväs. Jossa kelmun poiston jälkeen oli jäljellä folio, jonka päällä yrttietanat sai kätevästi uuniin.

Niin ja tuolla tuli jo mainittua tuo saksalainen perinneruoka Curry-Wurst. Sitä saa joka kioskista ja on hyvää. Mutta Berliinin munkin etsiminen Berliinistä oli hankala rasti!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#29 kirjoitettu 17.06.2010 17:11

pyörätuoli kirjoitti:
har kirjoitti:
Kuinka se Vety eroaa siitä Atomista?

vedyssä on sekä kananmuna että kinkku, atomissa vain toinen.



Kiitos. Ja pohjana on tuo lihapiirakka? Ja Atomin saa joko kinkulla tai munalla?

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#30 kirjoitettu 17.06.2010 17:17

har kirjoitti:
Kiitos. Ja pohjana on tuo lihapiirakka? Ja Atomin saa joko kinkulla tai munalla?

Jep. Noita ei kannata ostaa kuin torilta tai satamasta. Ihan grilliltä ostettuna ei ole alkuunkaan sama ku torin tai sataman kojuista.

^ Vastaa Lainaa


Heijala
4760 viestiä

#31 kirjoitettu 17.06.2010 17:18

BVR kirjoitti:
har kirjoitti:
Kiitos. Ja pohjana on tuo lihapiirakka? Ja Atomin saa joko kinkulla tai munalla?

Jep. Noita ei kannata ostaa kuin torilta tai satamasta. Ihan grilliltä ostettuna ei ole alkuunkaan sama ku torin tai sataman kojuista.


Näin on. Satamasta ostettiin, se oli ihan eri maata ku mikään grilliltä ostettu.

^ Vastaa Lainaa


Vessajono
7993 viestiä

#32 kirjoitettu 17.06.2010 18:02

Heijala kirjoitti:
Sitten on tää legendaarinen Olde Hansa. Keskiaikainen pubi-ravintola, jossa kaikki on autenttista vessoja myöten. Valoina toimivat kynttilät, kusilaarit ovat käsinveistettyä puuta, välillä on bardi viihdyttämässä ja ehkä ainoa paikka, mistä saa hymyilyä palvelun lomassa. Tunnelmallinen ja mukava paikka, vaikka hinnat onkin vähän suolaisempia.


Komppi. Eikä se kyllä suomalaiseen hintatasoon tottuneelle ollut niin järin kalliskaan, litran tuoppi jotain hunaja-inkivääri-kaneli-rosmariini-tilli-paprika-perunasalaatti-häränsisäfile -olutta oli muistaakseni 8 euron pintaan. Ruoista en toki tiedä kun en ole syönyt mestassa. Mutta olutvalikoimaan olen tutustunut, suosittelen. Löytyy mitä ihmeellisimmillä tavoilla maustettuja oluita.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#33 kirjoitettu 17.06.2010 18:34

Kalliossa jos liikuskelee yöaikaan nälkäsenä niin kannattaa ehdottomasti tsekata Karhupuistosta semmonen loota ku Harrin Nakki.
Mielettömät makkispekkikset.

^ Vastaa Lainaa


rawhead
3117 viestiä

#34 kirjoitettu 17.06.2010 18:35

Tsekki

Olutta ja liharuokaa.

^ Vastaa Lainaa


Heijala
4760 viestiä

#35 kirjoitettu 17.06.2010 19:01

Tusina Immonen kirjoitti:
Kalliossa jos liikuskelee yöaikaan nälkäsenä niin kannattaa ehdottomasti tsekata Karhupuistosta semmonen loota ku Harrin Nakki.
Mielettömät makkispekkikset.


Ja Mäkikuplan jauhelihapitsa.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu