Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja DSI Mopho


MKDELTA
11907 viestiä

#1 kirjoitettu 06.07.2010 21:24

Onko kellään kokemuksia tästä sairaalloisen pirteän väirsestä laatikosta? Huomasin että siitä on myös kiippariversio. Olen tyyppaillut e2n MFB Synth kakkosta joka on jokseenkin samanlaisella filosofialla tehty analogiloota ja se on varsin huba laite. Muutama puute (ei ringmodia, vain LP filsu) poislukien tuo vaikuttaa ihan pätevältä laitteelta ja ton filtterin "pureva" soundi on aika mielenkiintoinen.

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#2 kirjoitettu 12.07.2010 13:53

Laitoin tänään kiippariversion tilaukseen. Minulla ei ole soittokokemuksia aikaisemmista DSI tuotteista, eikä analogisista syntikoistakaan juurikaan, mutta asiahan on pian korjattu.

Kerron sitten lisää laitteesta, jos maltan lopettaa ruuvaamisen joskus.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#3 kirjoitettu 12.07.2010 21:40

Kerro ihmeessä.

^ Vastaa Lainaa


Kuopion poliisi
112 viestiä

#4 kirjoitettu 13.07.2010 03:42 Muok:13.07.2010 03:58

hyvä on, suosittelen.. modulointimahdollisuudet melkein modulaariset, soundaa hyvälle.. sekvensseri ok, saa audio in liittimen kautta ohjattua ulkoisella signaalilla niin saa vähän rytmitystäkin kehiin..

Kuopion poliisi muokkasi viestiä 03:57 13.07.2010

laita viestinä mailiosoite niin voin jonkinlaisen demon tehdä

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#5 kirjoitettu 13.07.2010 14:36

Eräs DSI Tetra muutti jonkin aikaa sitten asumaan muiden musisointivälineideni luokse. Siitä on kokemusta vaikka kuinka. Laitteet ovat paria ominaisuutta lukuunottamatta lähes identtisiä keskenään, joten vertailukelpoisuudesta puhuminen ei ainakaan omasta mielestäni olisi liioittelua. Mitä haluaisit tietää? Myös Mopholla on tullut leikittyä, mutta sen kohdalla käyttökokemukseni rajoittuvat puhtaasti paikallisen soitinliikkeen puolelle.

Suhteellisen edulliseen hintaansa nähden molemmat ovat oikein hyviä laitteita. Jos haluat nimenomaan Mophon, suosittelen ehdottomasti hommaamaan sen kiippariversion, jossa kaikkien toimintojen nupit ovat kätevästi esillä. Nimenomaan hitaanpuoleinen käyttöliittymä on tavallisen laatikkomallin suurin ongelma.

Ring Modulator olisi tietenkin kiva, mutta ainakin Tetrassa ääntä pystyy rikkomaan sen verran monilla eri tavoilla (LFO, Noise-kuvioinen LFO, Feedback), että olen pärjännyt ilmankin varsin mainiosti ja pystynyt jopa saavuttamaan osittain samoja efektejä tekemällä pieniä kompromisseja. Ohjelmana toimiva Tetran oma audioeditori on ihan näppärä, mutta käyttäjien itsensä työstämä VST-editori taitaa silti viedä voiton käytettävyydessään. MIDI-puoli on ilman VST:tä hieman hontelo niin Mophossa kuin Tetrassakin.

Vielä pari sanaa laitteiden LFO-puolesta. Niitä on käytettävissä sen verran monia, että suuren osan voi huoletta käyttää äänen hienovaraiseen säätämiseen ja radikaaleille muutoksille jää silti tilaa. Pidän suuresti.

Jos jotain asiaa, kaipaan siniaaltomuotoa, jota ei löyty kummastakaan laitteesta. Triangeliaalto ei kuitenkaan aja aivan samaa asiaa, mutta olen hyväksynyt tilanteen ja keskitynkin Tetralla askarrellessani enemmän juuri toisenlaisten äänten tekemiseen.

Ajatus ei oikein kulje, joten lopettelen tältä erää tähän. Kuten ylempänä sanoinkin, kysy ihmeessä jos haluat jotain erityistä tietää.

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#6 kirjoitettu 13.07.2010 18:08

http://www.sonicstate....

http://www.sonicstate....

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#7 kirjoitettu 13.07.2010 18:09 Muok:13.07.2010 18:10

Nyhde kirjoitti:
Kuten ylempänä sanoinkin, kysy ihmeessä jos haluat jotain erityistä tietää.


Mietin lähinnä kuinka 'yleissoveltuva' laite on, mitä sillä kannattaa koettaa tehdä ja mitä ei? Ittellä on himassa niin monta niche-laitetta ja jpkasilankku ja microkorg ei oo ihan optimeja. Kaipaisin jotain lihaksikasta yleislaitetta. Miten Mophon soundia ylipäätään kuvailisi? 2-pole ja 4-pole filtterin ero, muuta kuin että 2-pole ei ole self-oscilating? Oon kuunnellut DSI:n omat demot, mutta lähinnä nyt yleisiä kokemuksia tästä laitteesta olis kiva kuulla. Ai niin, ja onko Mophoon myös editoria (muistaakseni joo, mutta kysyn kuitenkin)?

MKDELTA muokkasi viestiä 18:09 13.07.2010

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#8 kirjoitettu 13.07.2010 18:16

Silven2. kirjoitti:
http://www.sonicstate....

http://www.sonicstate....


Toi oli aika valaseva. Kuulostaa lähes saatanallisen hyvältä. : D

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#9 kirjoitettu 14.07.2010 16:06

MKDELTA kirjoitti:
Mietin lähinnä kuinka 'yleissoveltuva' laite on, mitä sillä kannattaa koettaa tehdä ja mitä ei?


Kysymyksen asettelu oli ehkä hitusen outo, sillä tottahan Tetralla ja Mopholla kannattaa yrittää tehdä aivan kaikkea, mutta ymmärrän kuitenkin, mitä haet takaa. Kuitenkin, kyllähän molemmista irtoaa vaikka minkälaista ääntä. Kuten aina äänen syntetisoinnin kanssa, tarpeeksi säätämällä voi saada aikaan jopa parempia lopputuloksia, kuin oli alun perin suunnitellut.

Jos ei odota täysin mahdottomia, vaan ymmärtää että kyse on lopulta vain analogisyntetisaattorista, josta ei edes löydy sisäänrakennettuja efektejä, oikeastaan mikään ei ole täysin saavuttamattomissa. Olen itse työstänyt Tetrallani kaikenlaista, muun muassa: massiivisia analogipadeja, pehmeämpiä huojuvia taustapadeja, orkesterisoittimien synteettisiä jäljennöksiä (yhdestä vaskipuhallinsoundista olen erityisen ylpeä), täysin autenttisen kuuloisen hooverin, dubstep-bassoja, potkurilentokoneen moottoriäänen, muita äänitehosteita, suhteellisen lo-fi-henkisiä keys-ääniä glitch-biisejäni koristamaan ja tietenkin monenlaista lastua perkussioiden ja bassojen kautta kauniin virheileviin liideihin.

Bassosoundien työstämisen kanssa minulla on välillä ollut hieman ongelmia, mutta sanoisin sen johtuvan vain ja ainoastaan taidon puutteesta, sillä muiden ihmisten tekemiä Tetra- ja Mopho-tuotoksia kuunnellessa vastaavanlaisesta ongelmasta ei tunnu olevan esillä minkäänlaista vihiä. En vain ole oikein ikinä hahmottanut, miten bassosoundin rakentamista kannattaisi lähestyä tyhjältä pöydältä. Mene ja tiedä.

Yritän kovasti miettiä jotain, mihin Mopho ja Tetra eivät soveltuisi pienellä vaivannäöllä ja avoimella asenteella, mutta saan päähäni lähes ainoastaan yksittäisiä fakkiutuneita tyylilajiongelmia. Niin sanottua "aitoa happoahan" noilla on aivan turha edes yrittää tehdä. Laitteiden filtterit ja yleinen äänen rakenne eivät vain muistuta TB-303:n vastaavia kovinkaan paljoa. Myöskään autenttisia supersahoja ei kummastakaan irtoa. Itse tosin pidän joka tapauksessa enemmän Vangelis-henkisistä suurista synamatoista, enkä edes odottanut mihinkään äärimmäisen katu-uskottavaan trancesoundiin Tetralla pystyväni. Tosin, jos pitää mielensä avoimena, voi päästä ainakin melko lähelle ja ehkä jopa saada yrittäessään aikaiseksi jotain tuoreelta kuulostavaa, vähemmän fakkiutunutta.

Kiteytettynä sanottakoon, että muiden laitteiden tarkka kopiointi ylipäätään on lähes täysin poissa laskuista niin Mophon kuin Tetrankin kohdalla. Jonkin toisen laitteen yhden asennon säädöt saattaa toki saada lähestulkoon kohdalleen, mutta eivät nuo mitään Moogeja ole, vaikka kuinka nuppia vääntäisi.

MKDELTA kirjoitti:
Ittellä on himassa niin monta niche-laitetta ja jpkasilankku ja microkorg ei oo ihan optimeja.


Eikös tuo JP-8000 ole ihan oikeastikin todella monipuolinenkin syntikka, vai olenko käsittänyt jotain väärin? Tai siis, mihin se ei sitten ole käytössäsi taipunut tyydyttävästi?

MKDELTA kirjoitti:
Kaipaisin jotain lihaksikasta yleislaitetta.


Heh, lihaksikkaaksi en kyllä rohkenisi ryhtyä Mophoa tai Tetraakaan väittämään. Ei vain ole kummankaan laitteen kohdalla aivan ensimmäinen mielikuva. Lihaksikas voisi olla esimerkiksi Minimoog Voyager tai jokin riittävän suuri modulaarisyntetisaattori. No joo, makuasioitahan nämäkin lopulta ovat.

MKDELTA kirjoitti:
Miten Mophon soundia ylipäätään kuvailisi?


Kumeahko, puolipehmyt, melko lämmin. Kaikkein korkeimmilla cutoff-arvoilla erittäin raaka.

Monien soundin alkuun tulee aika helposti keveitä napsahduksia, joita joutuu välillä ronklaamaan hyvänkin aikaa, jos sattuu olemaan sellaista tyyppiä, joka ärsyyntyy jostain pikkuyksityiskohdista yksittäisissä äänen osissa.

En siis minä, vaan yksi kaveri.

MKDELTA kirjoitti:
2-pole ja 4-pole filtterin ero, muuta kuin että 2-pole ei ole self-oscilating?


Filttereistä 2-polea luonnehtisin hienovaraiseksi ja puolipaksuksi, kun taas 4-pole kuulostaa hyvin soljuvalta, nestämäiseltä ja sitä kaivattaessa paksulta. Ei, ei Moog-paksulta. Jestas. Ei se mikään ihmelaite sentään ole.

Tarkennan hieman: 4-polella saa luonnollisesti aikaan 2-polea paksumpia ääniä. Jotkin filtterin liikkeet kuulostavat oikeasti todella, todella muhkeilta — etenkin jos suboscit ovat ääneen nähden juuri sopivalla tasolla. Vuolaasti ulisevat resonanssipiikit ovat 4-polea käytettäessä erittäin helposti saavutettavissa. Puolihuolimaton voimakkaan LFO:n resonanssin pariin ohjaaminen saattaa pahimmillaan aiheuttaa korviavihlovaa ulinaa niin laitteessa kuin käyttäjässäkin. Kuitenkin, jos ei musisoi kännissä tai on muuten vain jatkuvasti perillä siitä, mitkä kaikki muuttujat ohjaavat filtteriä, Tetralla tai miksei Mophollakin syntetisoinnin pitäisi mennä oikein hyvin.

Hienovaraiseen äänten pehmennykseen 2-pole on huomattavasti helpompi, mutta sitä käytettäessä lisäpaksuuden saavuttamiseen saattaa kulua hieman ylimääräistä aikaa. Erittäin hyvän kuuloinen, jos haluaa tehdä sellaisen pehmeän liu'utuksen matalalta korkeaan cutoffiin. Juuri tarpeeksi hitaasti käännettynä suorastaan herkullisen kuuloinen.

Molemmille tiloille on yhteistä se, että jos resonanssia ei ole kovinkaan paljoa, korkeimmat cutoff-arvot saattavat joidenkin äänten kohdalla kuulostaa erittäin raaoilta, ritiseviltä. Ja jos näin loppuun vielä heittäisi jonkinlaisen arvion käyttöajoista, joutuisi olemaan tylsä ja toteamaan, että molempia on tullut käytettyä suunnilleen samoissa määrin, noin 50-50.

MKDELTA kirjoitti:
Oon kuunnellut DSI:n omat demot, mutta lähinnä nyt yleisiä kokemuksia tästä laitteesta olis kiva kuulla.


Olen ollut Tetraani erittäin tyytyväinen. Eri äänten välillä vaihteleminen on suurimman osan ajasta mallikkaasti toimivasta mutta hetkittäin hieman bugaavasta softaeditorista johtuen ajoittain hieman vaikeaa, muttei kuitenkaan mitään sellaista, mistä ei editorin uudelleen käynnistämällä selviäisi. Mophon kanssa juuri tällaista ongelmaa tuskin pääsee edes syntymään.

Olen oppinut äänten tekemisestä äärettömän paljon Tetraa ruuvatessani; kyseessä on kuitenkin ensimmäinen hieman monipuolisempi syntetisaattorini.

Pienet yksityiskohdat ottavat välillä pannuun, koska Tetra ei Moog Voyagerin tavoin lue ajatuksia, mutta lähes joka kerralla ongelma on ollut täysin ratkaistavissa, kunhan amatöörimäinen käyttäjä on vain sen ensiksi hahmottanut.

Ja tosiaan, jos haluat ostaa nimenomaan Mophon, suosittelen ehdottomasti sijoittamaan kosketinversioon, josta löytyy useampikin kiva nuppi väännettäväksi. Nupit rokkaa taloa! Toisaalta, kuten tuon ylempänä linkitetyn arvosteluvideon mieshenkilö totesikin, monofonisuus saattaa ruveta jossain vaiheessa tuntumaan rajoitteelta.

MKDELTA kirjoitti:
Ai niin, ja onko Mophoon myös editoria (muistaakseni joo, mutta kysyn kuitenkin)?


j0.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#10 kirjoitettu 14.07.2010 18:49

Kiitokset Nyhteelle, tuo oli varsin selventävää.

Jp-kasitonnista sen verran että se on kyllä monipuolinen, helposti käytettävä ja mukava laite. Sen yleissoundi ei vaan kaikissa tapauksissa miellytä itseäni.

^ Vastaa Lainaa


karman hardon
1994 viestiä

#11 kirjoitettu 15.07.2010 15:56

Silven2. kirjoitti:
http://www.sonicstate....

http://www.sonicstate....


vaikuttaa mukavan läskiltä soundilta...."veronpalautuksia odotellessa"

^ Vastaa Lainaa


JPQ
1161 viestiä

#12 kirjoitettu 16.07.2010 00:39

MKDELTA kirjoitti:
Kiitokset Nyhteelle, tuo oli varsin selventävää.

Jp-kasitonnista sen verran että se on kyllä monipuolinen, helposti käytettävä ja mukava laite. Sen yleissoundi ei vaan kaikissa tapauksissa miellytä itseäni.


Ei ole synaa joka toimisi aina ainakaan itsellä sama koskee myös oikeiden soittimien sampleja.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#13 kirjoitettu 16.07.2010 08:52

Nyhde kirjoitti:

En vain ole oikein ikinä hahmottanut, miten bassosoundin rakentamista kannattaisi lähestyä tyhjältä pöydältä. Mene ja tiedä.


Jos syna on hyvä ja monipuolinen bassosyna, niin yksi oski ja envelopet kohdalleen. Se on siinä. Ei kikkailuja. Tärkeintä on ottaa suboskit aina pois. No joo.. Ei toki sääntö tietenkään, mutta niin itse tykkään lähestyä bassosaundia.

Lihaksikas voisi olla esimerkiksi Minimoog Voyager


Originaalia kuitenkin kai tarkoitit?

^ Vastaa Lainaa


JPQ
1161 viestiä

#14 kirjoitettu 16.07.2010 09:49 Muok:16.07.2010 09:50

Mun suosikki bassot on varmaan usein näin otetaan saha ja oktaavia ylemmäksi sopivasti hiljempaa
toinen saha joskus pulssi. ja sopiva suodatus usein teen noin mutta kyllä joskus yhden sahankin
(no yleensä sahan mun maussani tai ehkä kapea pulssiaalto mutta 50% pulssiaallosta ei oikein ole tullut makuisiani
bassoja juuri koskaan) basso toimii. riippuu kyllä synasta erityisesti siitä millainen filtteri on millaista teen.

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#15 kirjoitettu 16.07.2010 17:09

Haava kirjoitti:
Originaalia kuitenkin kai tarkoitit?


No pläh, ollaanpas sitä taas! "Hyi, et kai sinä oikeasti pidä Moog Voyagerista? Siinähän on 1980-luvun jälkeen valmistettuja muoviosia ja roska!"

Ei, vielä ei ole tullut vastaan tilaisuutta, jossa olisin päässyt mainitsemallasi harvinaisuudella leikkimään. Ja kyllä, tarkoitin todellakin vain ja ainoastaan piskuista Minimoog Voyageria! Ja joka kerta olen myöskin ollut vilpittömästi hyvilläni, kun olen läheisessä soitinliikkeessä vieraillessani päässyt hetken ajaksi sen pariin askartelemaan. Kuten edellisessä viestissäni jo sanoinkin, kyseinen vekotin tuntuu lukevan ajatuksia, mitä äänten veistelemiseen tulee, eikä tuollaista intuitiivisuuden tasoa pidä mielestäni ylenkatsoa.

Mielestäni ei ole missään määrin liioiteltua kutsua Minimoog Voyageria lihaksikkaaksi, koska se on erittäin helppokäyttöinen, erittäin muhkealta kuulostava ja erittäin monipuolinen monosyntetisaattori, mutta tunnut olevan aiheesta eri mieltä, joten saamme arvatenkin piakkoin nauttia perusteluistasi.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#16 kirjoitettu 16.07.2010 17:26 Muok:16.07.2010 17:27

Nyhde kirjoitti:

No pläh, ollaanpas sitä taas! "Hyi, et kai sinä oikeasti pidä Moog Voyagerista? Siinähän on 1980-luvun jälkeen valmistettuja muoviosia ja roska!"


En ollut. Olin, että "Ei kai se sinusta oikeasti kuullosta lihaksikkaalta?"-tyyppinen enemmänkin. Ihan eri asia.

Mitä tulee muoviosiin, niin ne ovat minulle ihan sama. En maksaisi juurikaan lisää mistään puu päädyistä tai muusta sellasesta. Saundi ratkaisee.

Mielestäni ei ole missään määrin liioiteltua kutsua Minimoog Voyageria lihaksikkaaksi, koska se on erittäin helppokäyttöinen, erittäin muhkealta kuulostava ja erittäin monipuolinen monosyntetisaattori, mutta tunnut olevan aiheesta eri mieltä, joten saamme arvatenkin piakkoin nauttia perusteluistasi.


No siis kokeileppa joskus rinnakkain originaalin kanssa. Vetäse parit bassot molemmilla ja jatketaan sitten tätä keskustellua lihaksikkuudesta.

Mutta joo... En minä pidä Voayageria huonona synana. Sen hinta/laatu suhde on kyllä huono kuten originaalinkin muugin.

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#17 kirjoitettu 16.07.2010 18:11

Ah, tietenkin. "Jos se ei ole lihaksikkain, se ei ole lihaksikas."

Haava kirjoitti:
No siis kokeileppa joskus rinnakkain originaalin kanssa.


Osaat arvatenkin myös neuvoa jonkin soitinliikkeen, josta löytyvät niin Minimoog Voyager kuin jokin perinteikkäämpikin Minimoog. Itse asiassa vaadin, että kyseessä on B-malli, sillä D-mallihan on tunnetusti aivan liian yleinen, jotta viitsisin kiinnostua sen kokeilemisesta edes etäisesti!

Haava kirjoitti:
Vetäse parit bassot molemmilla ja jatketaan sitten tätä keskustellua lihaksikkuudesta.


Mulla ei todellakaan ole mitään mielenkiintoa jatkaa tätä keskustelua yhtään enempää, kun teikäläisen asenne on mitä on. Mulla on ollut Voyagerin kanssa pelleillessä joka kerta todella, todella hauskaa, koska olen voinut tehdä niin tutussa liikkeessä tuttujen myyjien kanssa kaikessa rauhassa naureskellessani ilman minkäänlaista huolta siitä, että joku tahallaan ilkeä ääliö päättää äkisti käydä avautumaan siitä, että soittimessa on vääränväriset liittimet ja mukana tulee vain yksi tarra! Ja se tarrakin on painettu liian karhealle paperille!

Vähän tuntuu siltä, että vastaisuudessa rupeaa vain vituttamaan, jos näenkin koko laitteen. Että kiitos vain jälleen yhden musisointiin liittyvän mieluisan muiston tärvelemisestä.

Haava kirjoitti:
Mutta joo... En minä pidä Voayageria huonona synana. Sen hinta/laatu suhde on kyllä huono kuten originaalinkin muugin.


Se muuten lausutaan "moug", ei "muug".

Laitteen hinnasta olemme kyllä samaa mieltä.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#18 kirjoitettu 17.07.2010 07:54

Nyhde kirjoitti:

Ah, tietenkin. "Jos se ei ole lihaksikkain, se ei ole lihaksikas."


Ei. Kun minusta se ei ole lihaksikas. Ei vaan ole. Mutta mielipide kysymyksiä nämä, kun tuota äänen lihaksikkuuden mittaustapaa ei oikein ole olemassa. Ei ole mistään absoluuttisista faktoista kysymys.

Osaat arvatenkin myös neuvoa jonkin soitinliikkeen, josta löytyvät niin Minimoog Voyager kuin jokin perinteikkäämpikin Minimoog.


Sori. En osaa.

Itse asiassa vaadin, että kyseessä on B-malli, sillä D-mallihan on tunnetusti aivan liian yleinen, jotta viitsisin kiinnostua sen kokeilemisesta edes etäisesti!


Se on ihan hyvä se B-malli. Kokeile vaikka.

Mulla ei todellakaan ole mitään mielenkiintoa jatkaa tätä keskustelua yhtään enempää, kun teikäläisen asenne on mitä on.


Tulkitset väärin. Ei minulla ole mitään asennetta. En suhtaudu sinuun mitenkään alentuvasti. Päinvastoin. Nyt sinä minusta luet rivinvälit ihan ominesi.

Mulla on ollut Voyagerin kanssa pelleillessä joka kerta todella, todella hauskaa, koska olen voinut tehdä niin tutussa liikkeessä tuttujen myyjien kanssa kaikessa rauhassa naureskellessani ilman minkäänlaista huolta siitä, että joku tahallaan ilkeä ääliö päättää äkisti käydä avautumaan siitä, että soittimessa on vääränväriset liittimet ja mukana tulee vain yksi tarra! Ja se tarrakin on painettu liian karhealle paperille!


Se on ihan kivan näköinen laite ja oikein hyvä synakin. MINÄ vain en kutsuisi sitä lihaksikkaaksi.

Vähän tuntuu siltä, että vastaisuudessa rupeaa vain vituttamaan, jos näenkin koko laitteen. Että kiitos vain jälleen yhden musisointiin liittyvän mieluisan muiston tärvelemisestä.


Tätä vastuuta en suostu ottamaan. Tarkoitukseni ei ollut tärvellä sinulta yhtään mitään. Olen toki pahoillani jos niin käy, mutta väittäisin että vika on kyllä enemmän päässä eikä täällä päässä jos noin todella pääsee käymään, vaikka osuuteni kommunikaation epäonniutmisesta toki kannankin.

Se muuten lausutaan "moug", ei "muug".


Tiedän.

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#19 kirjoitettu 19.07.2010 07:35

Saundiin saa yllättävän paljon lihaa ympärille, kun opettelee soittamaan omaa instrumenttiaan kunnollisesti. Sitten hommaa vielä hiukan muskelia omaan henkilökohtaiseen habitukseensa, niin johan irtoaa saundia!

My Mopho Keyboard has arrived.

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#20 kirjoitettu 19.07.2010 09:52

Silven2. kirjoitti:
My Mopho Keyboard has arrived.


Oi! No? No no no no no?! Kerro kerro kerro!

Onks sen lavalta yleisöä kohti loistava takaosakin keltainen?

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#21 kirjoitettu 19.07.2010 10:40

Nyhde kirjoitti:

Onks sen lavalta yleisöä kohti loistava takaosakin keltainen?


On.

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#22 kirjoitettu 19.07.2010 10:43 Muok:19.07.2010 10:51

Takaosa on keltainen, ja siinä lukee Mopho käsittämättömän typerällä gansta-fontilla. Liitäntöjä on runsaasti takapaneelissa, ja niihin kannattaakin kaikkiin tökätä jokin piuha muskelien ja uskottavuuden saamiseksi.

Saundista tai saundeista en voi vielä sanoa kovinkaan tarkkoja asioita, koska en ole riittävän hyvien kajarien äärellä vielä. Paskoilla kuulokkeilla testailen tänään, mutta tosi jänniä esiohjelmoituja ääniä on runsaasti tarjolla kolmessa eri pankissa (3x128). Presettien säätely ja muokkaus on hyvin helppoa jopa kaltaiselleni vasta-alkajalle.

Ohjelmoinnin helppoudesta en voi sanoa paljoakaan, koska minun pitää ensin opetella synteesin perusteet. Sitä varten tämän laitteen ensisijaisesti ostinkin. Mutta soittajana sanon, että tätä vehjettä on hyvin hauska soittaa! Kontrollointi on moninaista ja inspiroivaa (Mod wheel, pitch-bend, foot-controller, sustain -pedal, aftertouch..)

Koskettimisto on kyllä todella hyvä. Soittotuntuma on napakka (fast-response) ja koskettimet tuntuvat jopa puolipainotetuilta. Laitteen rakenne on erinomainen metalli- ja puupaneeleineen. Ei muovista fiilistä, paitsi hiukan ehkä knobien osalta (Nord Electro 3:n nupit ovat paljon jämäkämmät). Laitteen omamassa lisää arvokkuuden tuntua.

Itse asiassa logossahan lukee MÖPHÖ! 10:49 19.07.2010

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#23 kirjoitettu 19.07.2010 14:20

Silven2. kirjoitti:
Takaosa on keltainen, ja siinä lukee Mopho käsittämättömän typerällä gansta-fontilla.


Hahaa! Loistavaa! Ja siis, tietenkin siinä lukee Mopho käsittämättömän typerällä gangsta-fontilla, sillä Mophohan on tunnetusti bad lil' mo... pho? Loistavaa! Arvostan.

Silven2. kirjoitti:
Liitäntöjä on runsaasti takapaneelissa, ja niihin kannattaakin kaikkiin tökätä jokin piuha muskelien ja uskottavuuden saamiseksi.


Joo, piuha on ihan hyvä. Mutta naru sen sijaan! So cool.

Silven2. kirjoitti:
Paskoilla kuulokkeilla testailen tänään, mutta tosi jänniä esiohjelmoituja ääniä on runsaasti tarjolla kolmessa eri pankissa (3x128). Presettien säätely ja muokkaus on hyvin helppoa jopa kaltaiselleni vasta-alkajalle.


Mulla meni niihin presetteihin hermot todella nopeasti. Mutta joo, on niistä osassa kieltämättä ihan muokkauspotentiaaliakin.

Silven2. kirjoitti:
Ohjelmoinnin helppoudesta en voi sanoa paljoakaan, koska minun pitää ensin opetella synteesin perusteet.


Initialize Programia vaan sieltä editorista ja sitten säätämään! Tekemällä oppii.

Silven2. kirjoitti:
Sitä varten tämän laitteen ensisijaisesti ostinkin. Mutta soittajana sanon, että tätä vehjettä on hyvin hauska soittaa! Kontrollointi on moninaista ja inspiroivaa (Mod wheel, pitch-bend, foot-controller, sustain -pedal, aftertouch..)


Hyvä kuulla! Tuliko tuossa muuten joitain pedaaleja mukana?

Silven2. kirjoitti:
Itse asiassa logossahan lukee MÖPHÖ! 10:49 19.07.2010


Gangsta-umlautit voiton puolesta!

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#24 kirjoitettu 19.07.2010 14:49

Nyhde kirjoitti:


Hyvä kuulla! Tuliko tuossa muuten joitain pedaaleja mukana?




Ei tullut edes puolen metrin mittaista USB-kaapelia, eikä perinteistä Windowsin asennus-CD:tä. :(

Virtajohto ja ohjekirja, siinä kaikki. Kerrankin sitä maksaa vain laitteesta, eikä turhista piuhoista, joita muutenkin tursuaa komeroista. Säästö on huikaiseva.

Omavalintaisella ulkoisella Expression-pedaalilla voi ohjata esim. LP-filtteriä..! Tämä on kiva juttu meille, jotka tarvitsevat kaksi kättä monosyntikan soittamiseen.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#25 kirjoitettu 19.07.2010 14:54

Silven2. kirjoitti:

Omavalintaisella ulkoisella Expression-pedaalilla voi ohjata esim. LP-filtteriä..! Tämä on kiva juttu meille, jotka tarvitsevat kaksi kättä monosyntikan soittamiseen.


Tai niille jotka tarvitsevat yhden käden soittamiseen ja toisen jonkun muun parametrin twiikkaamiseen reaaliaikaisesti.

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#26 kirjoitettu 19.07.2010 15:11

Haava kirjoitti:
Silven2. kirjoitti:

Omavalintaisella ulkoisella Expression-pedaalilla voi ohjata esim. LP-filtteriä..! Tämä on kiva juttu meille, jotka tarvitsevat kaksi kättä monosyntikan soittamiseen.


Tai niille jotka tarvitsevat yhden käden soittamiseen ja toisen jonkun muun parametrin twiikkaamiseen reaaliaikaisesti.


Totta! Pystyn kääntämään jopa kolmea knobia samanaikaisesti. Ja kolme eri asiaa tapahtuu samanaikaisesti. Onkohan tässä laitteessa mitään rajoitusta siinä, kuinka montaa parametria voi säätää samanaikaisesti, reaaliajassa..? Ulkoisella MIDI-automaatiolla voisi ehkäpä ohjata vaikka kuutta eri parametria samanaikaisesti..? En tosin tiedä, miksi näin pitäisi tehdä, mutta on ihan hyvä tietää ja tuntea instrumenttinsa kaikki ulottuvuudet.

Ohjekirja käteen välillä...

^ Vastaa Lainaa


Kuopion poliisi
112 viestiä

#27 kirjoitettu 19.07.2010 16:07

onkos kukaan testannu mopo kb:n cv liitäntää?
onneks tos desktopissa on edes toi audio in ja env follow..

^ Vastaa Lainaa


Silven2.
311 viestiä

#28 kirjoitettu 19.08.2010 14:52

http://www.youtube.com...

Kelpo demo Mopho Keyboardin saundeista!

^ Vastaa Lainaa


Kuopion poliisi
112 viestiä

#29 kirjoitettu 19.08.2010 22:33

mophoon päivitys saatavilla. uusia arppeja ja sekvensserissä slew(portamento/glide/slide) toiminto. seq-2 slidettää 1, ja nelonen kolmosen! nice

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu