Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja VST-kompressoria haeskelen


d fast
Boogiejalka
1066 viestiä
Luottokäyttäjä

#1 kirjoitettu 23.12.2010 20:13

Blockfish

Ei tätä kehtaa ihan perinteikkääksi kompressoriksi kuitenkaan sanoa, mutta todella paljon itsellä ainakin käytössä.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#2 kirjoitettu 23.12.2010 20:23

E-phonic Expressor
Classic Compressor

^ Vastaa Lainaa


Lenno
334 viestiä

#3 kirjoitettu 23.12.2010 21:34

Mitä käyttöä varten? Mikä ohjelma sulla on valmiiksi käytössä, onko siinä kompressoria itsessään? Onko kompressorin toimintaperiaate hallussa?

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#4 kirjoitettu 24.12.2010 16:20

Nizzine kirjoitti:
Kjaerhus audio classic compressor?


Juuri se

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#5 kirjoitettu 24.12.2010 17:46 Muok:24.12.2010 18:06

Käytän kompressointia loppujen lopuksi melko harvoin, mutta välillä sellainenkin on pakko kaivaa esiin. Silloin turvaudun useimmiten seuraaviin ilmaistapauksiin:

Smartelectronixin mda:n yksinkertainen monitoimityökalu mda Dynamics on melko usein käytössä. Samaisesta pluginista löytyvät niin limitteri, kompressori kuin gatekin. Mitään visuaalista kikkailua ei tosin ole tarjolla, joten tämän kanssa ruuvaillessa joutuu luottamaan korviinsa.

Myöskin Smartelectronixiin kuuluvan mdsp:n yksinkertaisesti nimetty MdspCompressor on samankaltainen kuin mda Dynamics, mutta keskittyy vain kompressointiin. Oikein hyvä plugini tämäkin.

Ja mainitaan nyt vielä samaiseen porukkaan kuuluvan Magnusin plugini MjCompressorkin. Käytän sitä silloin tällöin lähinnä näppärän Drive-säätimen takia. Attackia olisi kiva päästä säätämään, mutta muuten tämä on varsin toimiva pikkuplugini. Myöskään tästä ei löydy mitään visuaalisia avusteita.

Vielä muutama vuosi sitten käytin melko aktiivisesti Buzzroomin varsin kätevää Free GranCompia, mutta olen sittemmin vaihtanut sen yleiskäytössäni MeldaProductionin jotenkin hieman selkeämpään MCompressoriin.

Loppuun on vielä mainittava Variety of Soundin maanmainio NastyVCS-plugini, jonka yksinkertainen mutta tehokas kompressori on helppo ratkaisu moniin yksinkertaista tasoitusta vaativiin tilanteisiin. Samaisen valmistajan kehuttu ja tässäkin ketjussa ainakin kertaalleen mainittu Density mkII ei jostain syystä omalla koneellani bugeiltaan toimi, joten en ole juurikaan päässyt siihen perehtymään. Siitäkin huolimatta se vaikuttaa varsin asialliselta vekottimelta, jos vain sattuu omaan kokoonpanoon sopimaan.

Tätä omaa listaani katsellessa täytyy pakostakin myöntää, että jonkinlainen takuuvarma vakioratkaisu erinäisten äänten kompressointiin olisi kieltämättä mukava löytää. Jokin sellainen kompressoriplugini, jonka puoleen voisi kääntyä oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa tietäen, että siltä löytyy jonkinlainen vastaus pulmaan.

^ Vastaa Lainaa


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#6 kirjoitettu 24.12.2010 20:19

Variety of Soundin Density mkII myös erittäin pätevä, itse yleensä rumpuja lyttäilen tuolla.

Blockfish sopii hyvin siihen kun tarvii vetää soundia turpaan, NastyVCS hyvä jokapaikanhöylä.

^ Vastaa Lainaa


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#7 kirjoitettu 25.12.2010 20:20 Muok:25.12.2010 20:20

Lisäyksenä muuten tuohon Blockfishiin, kyseinen plugari antaa ulos pelkkää monosignaalia mikä on välillä ongelma.

Yksi hyvä ilmainen vst-kompressori mikä muistui vielä mieleen, Camel Audion CamelCrusher. Periaatteessa särö mutta sisältää oivallisen laiskan miehen kompressorin.

^ Vastaa Lainaa


d fast
Boogiejalka
1066 viestiä
Luottokäyttäjä

#8 kirjoitettu 26.12.2010 16:57

bze kirjoitti:
Lisäyksenä muuten tuohon Blockfishiin, kyseinen plugari antaa ulos pelkkää monosignaalia


Mitä se stereo-namiska sitten tekee?

^ Vastaa Lainaa


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#9 kirjoitettu 26.12.2010 18:04

d fast kirjoitti:
bze kirjoitti:
Lisäyksenä muuten tuohon Blockfishiin, kyseinen plugari antaa ulos pelkkää monosignaalia


Mitä se stereo-namiska sitten tekee?


hmm aivopieru, oon näköjään onnistunu sivuuttamaan koko stereokytkimen olemassaolon ties kui monta vuotta.

^ Vastaa Lainaa


veezay
bassofriikki
7647 viestiä
Luottokäyttäjä

#10 kirjoitettu 26.12.2010 19:46

bze kirjoitti:
Lisäyksenä muuten tuohon Blockfishiin, kyseinen plugari antaa ulos pelkkää monosignaalia

d fast kirjoitti:
Mitä se stereo-namiska sitten tekee?

vähänkö muute nyt kiinnostais analysoida sitä kaikenlaisilla testisignaaleilla! en vaan viitsi asentaa koneelle mitään vst-hostia. :(

^ Vastaa Lainaa


Asgardao
235 viestiä

#11 kirjoitettu 27.12.2010 20:41

Ketjun avaaja kyseli ilmaisia, mutta liittyy kuitenkin aiheeseen. Eli kyssäri: Onko vieläkään olemassa parempaa softakompuraa LAULULLE kuin Wavesin Renaissance Compressor (RComp)? Siis pelkkää softaa, ilman DSP-kortteja. Tietysti myös makuasia ja riippuu varmaan laulajastakin, mutta itse olen luultavasti jäänyt vähän jälkeen kun en ole pitkiin aikoihin aktiivisesti seuraillut mitä laite- ja softapuolella tapahtuu.

^ Vastaa Lainaa


D-Vision
1947 viestiä

#12 kirjoitettu 27.12.2010 20:47 Muok:27.12.2010 20:52

Asgardao kirjoitti:
Ketjun avaaja kyseli ilmaisia, mutta liittyy kuitenkin aiheeseen. Eli kyssäri: Onko vieläkään olemassa parempaa softakompuraa LAULULLE kuin Wavesin Renaissance Compressor (RComp)?


Kyllähän maailmasta hyviä softakompuroita löytyy. En tosin tiedä mitä ominaisuuksia "laulu"kompressorilta vaadit niin paha vastata. Jos RComp on tuttu ja tuntuu hyvältä niin miksipä sitä vaihtamaan.

D-Vision muokkasi viestiä 20:48 27.12.2010

Muoks: täytyy muuten todeta että lyttäsin tuossa taannoin voksuja ihan tuolla Kjaerhusin Classic Limiterillä, tulos yllätti positiivisesti verrattuna kompuroihin. Oli suht suuret dynamiikan vaihtelut siinä ääniraidassa ja siksi tuli kokeiltua yhtä jos toistakin plugaria.

Ja tosiaan FL:n joulutarjouksen myötä päivitin tuohon signature bundleen jossa tuli mukana Maximus. Olen aina pitänyt sitä täysin keskinkertaisena ja ylihintaisena plugarina, mutta kun maltoin hieman näperrellä sen kanssa ja heivasin presetit helvettiin niin huomasin että on kyllä aivan v*tun hyvä kompura/multiband kompura/limitteri/yms.

^ Vastaa Lainaa


Asgardao
235 viestiä

#13 kirjoitettu 28.12.2010 22:17

quafka kirjoitti:
Asgardao kirjoitti:
Onko vieläkään olemassa parempaa softakompuraa LAULULLE kuin Wavesin Renaissance Compressor (RComp)?


Ei laulu ole sen kummempi kompressoitava kuin mikään muukaan. Tai siis, onhan se helvetin vaikea miksattava ja sisältää paljon taajuuksia, ja saundia on joskus saada hyväksi, mutta kuitenkin. Kompura kuin kompura.

Fabfilter Pro C on huippuvehje. Ei ole kovin kalliskaan. Paras kuulemani softakompressori. Hakaa metalliselta kuulostavat Wavesit mennen tullen.

Nyrkkisääntönä laulusaundi pitää saada hyväksi jo ennen minkäänlaista jälkeenpäin prosessointia. Eli akustiikka riittävän kuosiin, oikea mikki + oikea etuaste on se juttu. Tämä ihan siksi, että softakompura ja muut jälkikäteisprosessoinnit voivat lähinnä hieman korostaa/vaimentaa niitä juttuja joita nauhoituksessa jo on - tietenkin olettaen, että et väännä saundia ihan efektimössöksi.

Käyttötarkoituksen mukaan härpäkkeet. itse olen luultavasti lähiaikoina heittämässä halpiskonkalla (NT1A) vesilintua, ja ottamalla tilalle jonkin kalliimman dynaamiseen, esim. SM7B:n. Tällä pyrin eliminoimaan kaksi kärpästä: vähemmän kirkas ja enemmän rintaääniä korostava mikrofoni, ja huonesaundin pienentäminen (dynaaminen antaa paskaa akustiikkaa konkkaa enemmän anteeksi).


Olet ainakin kahdessa asiassa väärässä. 1) Laulu ja mikä tahansa tarvii sen oman soinnin. 2) Kompuroinnin tarve ei helpotu akustiikalla ym. mitä mainitsit.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#14 kirjoitettu 29.12.2010 01:56

Tää nyt ei oo kompura mutta itselläni ainakin usein käytössä, eli FerricTDS

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu