Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Jaa progressiivisen rokin tietämyksesi.


hazardi

#1 kirjoitettu 16.07.2003 22:51

Meinasin laittaa aluksi 70-luvun progressiivinen rock, mutta mitäpä sitä turhia rajoittamaan.

Suomiprogesta on ollut jo muutama ketju, mutta yllättävää kyllä muuten progesta ei haulla löytynyt ketjua. Eli ajattelin kerätä tähän ketjuun hyviä progressiivisia bändejä. Progehan karttaa suomen radiokanavia kuin ruttoa, joten paras tapa tutustua hyviin bändeihin on kuulla kavereilta ja kuunnella nettiradioita. Myös kirjastoista saattaa löytyä paljonkin levyjä. Ja keskustelukin aiheeesta on sallitua. Pelkkien bändien listaus on sellaisenaan tylsää.

Yes
Kyseiseen bändiin en ole kauheasti tutustunut. Pitäisi taas yrittää kuunnella pitkästä aikaa niitä levyistä, jos vaikka tajuisin jotain.

Genesis
70-luvulla tyyli oli vielä progressiivinen. Varsinkin Nursery Cryme on loistava konseptilevy, 12-kielisiä kitaroita, Hammond...mmmmm. Peter Gabriel on harvinaisen energinen live-esiintyjä, jos jostain sattuu livemateriaalia löytämään. 80-luvulla tyyli muuttui Peter Gabrielin ja Steve Hacketin lähdön jälkeen popiksi :(

Pink Floyd
Tyyli on enemmänkin psykedeelinen rock, mutta monta hyvää pitkää ja viihdyttävää instrumenttaalibiisiä ja kyllä ne muutkin kelpaavat. Ja kaikkihan tuntevat biisit Another Brick In The Wall ja Money

King Crimson
Tyylilajit vaihtelevat, mutta parhaimmilaan outoa atonaalista sekoilua. Bändi ei pelkää uuden tekniikan käyttämistä, minkä todistin henkilökohtaisesti keikalla. Hop hop kirjastoon lainaamaan levyjä.

Gong
Sanoituksiltaan semmoista hörhöilyä, että. "Have a cup of tea, have a another one". 80-luvulla teki muutaman jazz-levyn. Live DVD löytyy ainakin Leppävaaran kirjastosta.

Camel
Camel tuntuu olevan kaikkien progekliseiden isä. Mutta kuuntelemisen arvoista kuitenkin.

Frank Zappa
Hyvin monipuolinen muusikko. Hyvin laaja tuotanto josta löytyy huumorimusiikkia, rock-jazzia ja paljon kaikkea muuta. Bobby Brown Goes Down soi joskus Radio Cityssä.

Nektar
Vähemmän tunnettu, mutta kannattaa kuunnella ainakin Remember The Future pt 1 ja 2.

Gentle Giant
Myös aika tuntematon bändi. Muusta progesta poiketen biisit ovat aika lyhyitä. Olen kuullut vasta muutaman levyn, mutta ainakin Octopus kuulosta hyvältä. Kuulemma ovat rakentaneet osan soittimista itse.

Mike Oldfield
Kaikkihan tuntevat biisin nimeltä Tubular Bells, josta on soitettu pätkiä vaikka missä. Oldfield on taitava tekemään erittäin pitkiä instrumenttaaleja ja vähän tuoreempi Amarok levy sisältää vain yhden biisin, joka kestää tunnin(ja soitinlista on valtava. Joukossa mm. lelukoira). Tunnettu myös radiosoittoon kelpaavista biiseistä tyyliin Moonlight Shadow.

Tuoreempia(eli 80- ja 90-luku)

Miriodor
Tyyliltään vastaava kuin suomalainen Alamaailman Vasarat, mutta ehkä vielä hieman oudompi. Harmi, että levyt pitää varmaan tilata ulkomailta, kun en ole missään niitä nähnyt.

Ayreon
Tyylilaji on progressiivinen metalli/rock. Tarttuvat melodiat ja seasta löytyy pitkiäkin biisejä. Into The Electric Castle on aivan loistava levy.

Mr. Bungle
Siinä missä progelle on normaalisti tyypillistä vaihdella tahtilajeja, niin Mr. Bungle vaihtaa tyylilajeja. Ensimmäistä kertaa kun kuulee, niin fiilis on suurinpiirtein: "Täh? Ei näin saa tehdä". Mike Patton oli samaan aikaan laulajana, kuin Faith No More:ssa, joten Bungle kärsi huomattavasti. Varmaa tietoa bändin jatkosuunnitelmista ei ole, mutta kuuntelemista riittää bändin jäsenten muissa projekteissa.

Ozric Tentacles
Tämä menee oikeastaan kategoriaan spacerock, mutta koska Hidria Spacefolk julkaisi juuri levyn, niin mainitsenpa vastaavanlaisen bändin. Paljon akustisia soittimia ja taustalla on usein "avaruusääniefektejä". Paras levy taitaa olla Erpland, mutta en ole kuullut niitä kaikkia.

Nyt saa riittää, että muillekkin jää jotain

hazardi muokkasi viestiä 00:05 17.07.2003
Unohdin aivan, että omistan yhden Yes-levyn: Magnification. Progea sinffoniaorkesterin kanssa. Ja biisit on vielä sävelletty sinfoniaorkesteri mielessä...

hazardi muokkasi viestiä 15:46 23.07.2003
Muokkasin häpeämättömästi saadakseni ketjun takaisin esille

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#2 kirjoitettu 16.07.2003 23:40

No mutta no mutta..

King Crimson todellakin uppoaa meikäläiseen. Eka levy on mahtavaa ja pari sen jälkeistä hyviä kopioita ekasta. Starless and Bible Black ei ole sillä lailla uponnut ja Earthbound ja Larks' Tongues in Aspic ovat vielä kuulematta, samoin kuin live. Mutta Red kuuluu suursuosikkeihini. 80-luvun - ja 90-luvun tuotanto on aika pitkälti kuulematta vielä. Tietääkseni ovat muista alkuaikojen progejättiläisistä poiketen kuuntelemisen arvoista tavaraa nekin. Uusimman olen kuullut kerran ja pidin siitä ihan riittävissä määrin. Ostan sen sitten joskus, mutta ei se kiireellimpiä hankintoja ole.

Yesiin tutustuin joskus hämäriä virtuaaliteitä myöten, enkä pitänyt mutta nappasin kuitenkin neljällä eurolla käytettynä Relayerin enkä enää tajunnut, miksi en ollut pitänyt aiemmin. Mainiota tavaraahan se, mutta ei suosikeissani Crimsonin tasoa. Lisää levyjä aion kyllä hankkia. En kuitenkaan 80-luvun Owner of a lonely hearteja. Yök.

Genesiksen varhaistuotantoa en ole kuullut. Vain I can't dance *Mukana myös Phil Collins* 90-luvun alusta on kuultuna. Tutustumislistalla. Mistä levystä muuten kannattaisi lähteä tutustumaan?

Pink Floyd on myös ollut jo pitkään listalla.

Mr. Bunglen California -levyn kuultuani ihastuin heti meininkiin. Erinomainen bändi.

Annan puheenvuoron muille..

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#3 kirjoitettu 16.07.2003 23:50

Reht. Leopard Mozart kirjoitti:
No mutta no mutta..

Jep, mistäköhän minä sain tähän ketjuun idean, köh köh

Genesiksen varhaistuotantoa en ole kuullut. Vain I can't dance *Mukana myös Phil Collins* 90-luvun alusta on kuultuna. Tutustumislistalla. Mistä levystä muuten kannattaisi lähteä tutustumaan?


Vaikea kysymys, kaikki ovat sen verran hyviä. Mutta valitaan sitten vaikka jo aikaisemmin mainitsemani Nursery Cryme. Se on kuitenkin sen verran tasapainoinen kokonaisuus. Vaikka tuskinpa Foxtrot menisi myöskään kauheasti metsään. Itseasiassa Allmusic on antanut Foxtrotille kaksi tähteä enemmän. Mutta en ole aina samaa mieltä niiden arvostelujen kanssa.

hazardi muokkasi viestiä 00:09 17.07.2003

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#4 kirjoitettu 17.07.2003 01:10

Uusista progebändestä loistava on tietenkin Porcupine Tree...

Tehnyt erittäin progen levyn Sky Moves Sideways ja erittäin Psychedelic Rock levyn "On sunday of life" ... Muilla levyillä sekoittelee noita ja vähän muutakin. Hyvät saundit ovat selkeästi tärkeitä pääjehulle, mikä tietysti sopii. Laadukasta kamaa... Ihan uutta (2000-luku) tuotantoa en ole kuullut, mutta ainakin 90-luvun puolerlla tämä bändi vetää hienosti progevaunuja uudelle vuosituhannelle.

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#5 kirjoitettu 17.07.2003 01:42

Riley kirjoitti:
Proge onkin yksi niistä lukuisista genreistä, joihin minun on pitänyt jo pidemmän aikaa tutustua, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Syvällisemmin on tullut uppouduttua lähinnä uudempien bändien, kuten Sigur Rósin ja Godspeed You Black Emperor!:n tuotantoon. Vanhemmista tietysti Pink Floydia ja Oldfieldia on väkisinkin tullut jonnin verran kuultua. Niin, ja Tangerine Dreamia vähän enemmänkin, jos se halutaan progebändiksi laskea.

En oikein tiedä edes mistä aloittaa, kun noita bändejä tuntuu riittävän, ja monet niistä liikkuvat enemmän tai vähemmän metallin suunnalla, joka ei hirveämmin kiinnosta. Jos joku pystyisi heittämään vaikkapa Sigur Rósin tyyliä (sinfonista, melko minimalistista ja kokeilevaakin) lähenteleviä akteja takavuosilta, olisin hyvin kiitollinen.



Onkos islannin toinen lupaus Múm hallussa? Tai nämä Radioheadin surinalevyt Kid A ja Amnesiac?

King Crimsonin esikoinen In the Court of the Crimson King (ja pari sen jälkeistä) on kyllä mellotronin ansiosta melko sinfonista ja maalailevaa. En tiedä miten tarkka olet metallin suhteen, mutta onhan se vähän eri puhua vuonna -69 tehdystä metallista ja verrata sitä nykypäivään. Epäilen, ettei kovin moni sähkökitaran soittoa joskus kuullut vieroksu kyseisellä levyllä olevaa 21st Century Schitzoid Mania liian rankkana. Noh, minimalismi voi olla vähän kaukana.

Jos tykkäät maalailusta, niin sellainen aika synkkä mutta todella hieno ja maalaileva suomalaisyhtye löytyy kuin Tenhi. Uusimmalla levyllään Väre ainakin minä saan yhtymäkohtia Sigur Rosin tuoreimpaan, joskin myös varsinkin kakkosbiisin rytmikuvioissa mm. Tooliin. Genreiksi on ehdotettu mm. Dark Folkia ja Progressive Rockia. Sähkökitaraa levyllä ei ole pätkääkään. Mutta tämä ei ole takavuosilta.

En osaa sanoa noista vanhemmista sellaisia minimalistisia näin yhtäkkiseltään. Pink Floyd lienee verraten aika yksinkertaista.

^ Vastaa Lainaa


Jumala
396 viestiä

#6 kirjoitettu 17.07.2003 08:07

Devil Doll
Univers Zero

Siinä pari omaa suosikkiani Crimsonin lisäksi.

^ Vastaa Lainaa


GREV

#7 kirjoitettu 17.07.2003 08:13

Proge puolelta kolahtaa aika moni edellämainituista (esim. Devil Doll, Porcupine, King Crimson, Pink Floyd...).

Yhden voisin mainita, sillä Norjalainen Green Carnation kuulostaa aikas hyvältä, tosin enemmän kyllä progressiiviselta rock/metallilta... mutta kaippa joku on kuullut moista....

^ Vastaa Lainaa


Rhagfyr FX Zero

#8 kirjoitettu 17.07.2003 08:43

Jaa, onhan noita hyviä proge-bändejä kuten just King Crimson. Mutta kannattaa kokeilla myös Italialaista progeilua, kuten Banco Del Mutuo Soccorso, Osanna, Biglietto Per L'Inferno joitain bändejä mainitakseni...

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#9 kirjoitettu 17.07.2003 09:48

Rhagfyr FX Zero kirjoitti:
Jaa, onhan noita hyviä proge-bändejä kuten just King Crimson. Mutta kannattaa kokeilla myös Italialaista progeilua, kuten Banco Del Mutuo Soccorso, Osanna, Biglietto Per L'Inferno joitain bändejä mainitakseni...


Olen saanut käsityksen että italialainen proge on melko sinfonista tavaraa keskimäärin. Olenkohan oikeassa?

^ Vastaa Lainaa


bedlam
886 viestiä

#10 kirjoitettu 17.07.2003 12:22

Rush
80-luvulla meni läskiksi laulajan lopetettua rääkymisen ja syntikoiden astuttua peliin, mutta suosittelen kaikkia kuulemaan ainakin klassikot Hemispheres (ehdoton ykköslevy) ja Moving Pictures. Geddy Leen bassotaiturointi on omaa luokkaansa (ja kuvitella että mies vielä laulaa samaan aikaan!) ja Neil Peartia kuunnellessa huomaa mistä Portnoy on kaikki kikkansa oppinut.

suosittelen:
Hemispheres, Moving Pictures


King Crimson
Jo viidennellä vuosikymmenellä musisoivan bändin uran voi jakaa selkeästi kolmeen osaan: maalaileva hippiproge (60-70-luku), tekninen polyrytmejä viljelevä kausi (80-luku), ja yhdistelmä näitä kahta höystettynä kourallisella heviä (90-). Itselle ei oikein tuo alkupään tuotanto iske ekaa levyä lukuunottamatta, mutta esim. Red, Three of a Perfect Pair ja Discipline kylläkin. Yllättävää faktaa: Kurt Cobain mainitsi bändin yhdeksi suurimmista esikuvistaan.

suosittelen:
Red, Three of a Perfect Pair


Mr Bungle
Mike Pattonin ensimmäinen ja paras bändi, eräänlaista 90-luvun Zappaa. Huhuttiin, että mies liittyi Faith No Moreen vain saadakseen Bunglelle levytyssopimuksen. Maailman täydellisin kataloogi: kolme viiden tähden klassikkolevyä. Loppuaikoina FNM alkoi kuulostaa Bunglelta ja päinvastoin.

suosittelen:
Mr Bungle, California, Disco Volante


Estradasphere
Samalla lafkalla edellisen kanssa 2 levyä julkaissut bändi, joka periaatteessa on samoilla linjoillakin, mutta teknisesti taidokkaampi ja kaksin verroin kipeämpi. Kitaran ja laulun sijasta debyyttilevyllä It's Understood pääosassa ovat viulu ja torvet, sointia voisikin kuvata Bunglen ja Alamaailman Vasaroiden sekoitukseksi. Vaikka pääosin musiikki onkin mustalaismusiikin ja jazzin sekoitusta, biisit rönsyilevät välillä death metallin, nintendo-piipityksen tai vaikka diskon puolelle. Hunger Strike on yksi parhaimpia koskaan kuulemani sävellyksiä. Toisella levyllä lähtivät jo hieman liikaa Bunglen suuntaan mielestäni.

suosittelen:
It's Understood


YUP
Turha tästä on väitellä, Toppatakkeja ja Toledon Terästä sekä Homo Sapiens ovat taideteoksia, jotka jokaisen progediggarin tulisi omistaa.

suosittelen:
Toppatakkeja ja Toledon Terästä, Homo Sapiens


Pekka Pohjola
Tästä jo keskusteltiin aiemmissa ketjuissa. Paras kotimainen säveltäjä mielestäni.

suosittelen:
Kätkävaaran Lohikäärme, Visitation, Keesojen Lehto

^ Vastaa Lainaa


Hombre Muerto
3489 viestiä

#11 kirjoitettu 17.07.2003 16:54

hazardi kirjoitti:
Mr. Bungle

...

Bändi lienee kuopattu,kun Mike Patton pyörii omien projektiensa kanssa.


Tuosta on vaikea sanoa... "Californiasta" on kulunut nelisen vuotta, joka on pitkä aika, muttei Bunglelle mitenkään tappavan pitkä, kaikki bändin levythän ovat ilmestyneet neljän vuoden välein. Tänä vuonna tosin on turha odottaa uutta Bunglea, ja ensi vuonnakin saattaa jäädä väliin... En kuitenkaan usko (vielä) että koko projekti olisi haudattu, sillä olisihan siitä ilmoitettu virallisesti. Selvisihän bändi Pattonin FNM ajan ja hänen ja Trey Spruancen erimielisyydet. Sitäpaitsi ainahan yhtyeen jäsenillä on ollut runsaasti muita yhtyeitä/projekteja Bunglen sivulla, kuten Diesel Head, Secret Chiefs 3, Fantomas ja mooooooonet muut. Mitä olen haastatteluista saanut selville, jäsenet kiertelevät ja kaartelevat bändin tulevaisuuden tiimoilta. Vaikka jäsenet tekevät hienoa musiikkia bändin ulkopuolellakin, Mr.Bungle on mielestäni jokaisen suurin saavutus (myös Pattonin). Jos yhtye lopettaa, niin eipä siinä sitten mitään, mutta minä en ainakaan suostu luopumaan toivosta.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#12 kirjoitettu 17.07.2003 17:23

Riley kirjoitti:

En oikein tiedä edes mistä aloittaa, kun noita bändejä tuntuu riittävän, ja monet niistä liikkuvat enemmän tai vähemmän metallin suunnalla, joka ei hirveämmin kiinnosta. Jos joku pystyisi heittämään vaikkapa Sigur Rósin tyyliä (sinfonista, melko minimalistista ja kokeilevaakin) lähenteleviä akteja takavuosilta, olisin hyvin kiitollinen.



Vaikea täysin suositella mitään, kun Sigur Rós on jäänyt kuulematta(pitänee korjata asia), mutta ehkä lähinnä kuvauksesta tulee mieleen Vangelis. Ja noista suurin osa, mitä aikaisemmin luettelin ei pahemmin mene metallin puolelle. Aika monessa kitara on kyllä mukana, mutta ainakin Genesiksessä kitara ja syntikat ovat aika tasa-arvoisia.

badapplejam kirjoitti:

Missä Jethro Tull, nuo progen jumalat? Niiden tuotanto on niin iso, että mukaan mahtuu myös paskaa, mutta suurin osa heidän biiseistä on hunajaa korville!!! Minä näin Jethrot kun ne viimeksi kävi suomessa, ja pakko sanoa - yksi parhaimmista keikoista tähän asti...


Jethro Tull kävi kyllä mielessä, mutta jäi sitten mainitsematta, kun en ole montaa levyä kuullut ja silloin kun kuuntelin ei vielä napannut. Pitänee lainata joku levy, jos kirjastossa sattuu näkymään.

BEDLAM kirjoitti:
Rush


Tunnen kyllä bändin. En vain Geddy Leen lauluäänestä. Mutta enpä tykännyt Ozzyn äänestäkään aluksi...

Estradasphere


On tutustumislistalla. Kaikki mikä liittyy Mr. Bungleen kiinnostaa ja jos samassa lauseessa voidaan mainita Alamaailman Vasarat, niin kuulostaa harvinaisen mielenkiintoiselta.

YUP


YUP:n jätin mainitsematta, kuten kaikki muutkin suomalaiset bändit, mutta jos genre nimeltä progressiivinen punk(niin mahdoton yhdistelmä kuin onkin) on olemassa, niin YUP kuuluu siihen. Omistan jo BEDLAM:in mainitsemat levyt ja hieman enemmänkin.

Hombre Muerto kirjoitti:
En kuitenkaan usko (vielä) että koko projekti olisi haudattu, sillä olisihan siitä ilmoitettu virallisesti.


Taisin mainita ehkä liian vahvasti asiasta. Olisi enemmänkin pitäny sanoa, että Mr. Bungle on enemmän tai vähemmän telakalla, mutta sen siitä saa,kun ei tarkista faktoja. Hyi minua.

hazardi muokkasi viestiä 17:24 17.07.2003

^ Vastaa Lainaa


bedlam
886 viestiä

#13 kirjoitettu 17.07.2003 18:38

Bunglen tulevaisuudesta:

'In a recent interview on counterculture.co.uk, Mike Patton says of Mr. Bungle: "I think it is over. The guys are spread all over the world and we don't talk to each other. I have not spoken to a couple of the guys since the last tour, years ago." As this is along the same lines of what several members of the band have been saying for the last six months or so, it may well be true.'

'A recent interview with Trey Spruance can be found at Perfect Pitch Online. In it, he says of Mr. Bungle, "I think the band has a lot of fucking steam left in it. The best days are clearly ahead. It’ll be incredible, but I don’t know when it’s going to happen.”

(bunglefever.com)

Joten otapa tuosta nyt selvää...

^ Vastaa Lainaa


qso
447 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 17.07.2003 19:02

Hyvä threadi.

Progea en ole kauan kuunnellut ja siksi tietämykseni lähinnä rajoittuu
näihin tunnettuimpiin proge-poppoisiin.

Ehkä eniten kolahtanut Ozric Tentacles, joka kuten mainittua on
enemmän tuollaista spacerockia. Joka tapauksessa erittäin omalaatuinen
bändi ja aiemmin mainittu Hidria Spacefolk kieltämättä enemmän tai vähemmän saman tyylistä.

Rushin levy Grace Under Pressure on erittäin mainiota neo-progea ja itse
ainakin pidän varsin läpitunkevasta PPG-syntikan soundeista.

King Crimsoniin on pitänyt paneutua jo pidemmän aikaan, mutta ei tunnu aina kärsivällisyys riittävän sitä kuunnellessa. Ainakin The ConsrtucKction of Light ja Red ovat hyviä levyjä.

Genesiksen, Pink Floydin ja YESin vanhempi tuotanto myös iskenyt. 70-luvun psykedelia-aallosta löytyy paljon mielenkiintoisia juttuja.

Niin, ja ei se Dream Theaterkaan huono ole. Images&Words levy toimii.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#15 kirjoitettu 17.07.2003 19:34

QSO kirjoitti:
Hyvä threadi.


Kiitoksia. Jos mikserin threadien taso ei miellytä, niin täytyy sitten luoda oma. Niin tein ja keskustelun taso on ollut aivan loistavaa. Kiitoksia vain kaikille osanottajille, vaikka ei tämä nyt tähän vielä lopu...

Ehkä eniten kolahtanut Ozric Tentacles, joka kuten mainittua on
enemmän tuollaista spacerockia. Joka tapauksessa erittäin omalaatuinen
bändi ja aiemmin mainittu Hidria Spacefolk kieltämättä enemmän tai vähemmän saman tyylistä.


Ozricin vahvuus tuntuu olevan se, että joukosta löytyy kaikenlainlaisia vaikutteita kuten reggae. Levyjä on olemassa aika monta ja taso vaihtelee.

Hidria Spacefolk on ensimmäisen levyn perusteella aika lupaava ,mutta ei kuitenkaan täydellinen. Biisit tuntuvat perustuvan liikaakin saman teeman toistolle, mutta ehkäpä bändi kehittyy vielä tuosta. Vaikka muistelisin, että ensimmäisen EP:n biiseillä olisi ollut enemmän vapaata jammailua.

Niin, ja ei se Dream Theaterkaan huono ole. Images&Words levy toimii.


Dream Theater menee jo progressiivisen metallin puolelle, mutta ehkäpä joku perustaa viellä ketjun jossa kysytään onko progressiivista metallia olemassa Dream Theaterin ulkopuolella . Mutta kyllä Dream Theaterilla on hyviä levyjä, mutta niiden kylkiäisinä on ilmaantunut monta bändiä, jotka kuulostavat turhankin samalta.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#16 kirjoitettu 18.07.2003 13:24

hazardi kirjoitti:

progressiivinen punk(niin mahdoton yhdistelmä kuin onkin)



Fezz kirjoitti:

Tuli tosta mieleen että Iron Maiden toka levy eli Killers ois aika lailla tota tyyliä ja toimii tosi hyvin. Kannattaa tutustua, vaikka ei ookkaan ehkä ihan niin koukeroista kun 'kunnon' progen pitäis olla. Tempo- ja tahtilaji vaihdokset toimii kuitenkin niin hyvin ettei paljon paremmin toteutettuja ratkaisuja oo tullu vastaan.



Jep, kyllä tuon Killerssin voi laskea progressiiviseen punkkiin, mutta YUP menee kyllä huomattavasti pidemmälle. YUP:n biisit(varsinkin muutamallaensimmäisellä levyllä) ovat Mr. Bunglen tyyliin täynnä yllättäviä väliosia ym. mielenkiintoista. Lima-anaalit Tulevat sisältää sanoituksissa jopa anagrammeja

Muistaakseni Martikainen sanoi joskus haastattelussa, että Homo Sapiens ja Toppatakkeja Ja Toledon Terästä olivat sen verran vaativia levyjä, että ainoa suunta kehittyä musiikillisesti oli mennä helpompaan suuntaan

Mutta kyllä Iron Maidenin kaksi levyä erottuvat hyvin lopuista. Ensimmäinen(eli Iron Maiden) kuulostaa olevan kokoelma vanhempaa tuotantoa, mutta sisältää kyllä monta klassikkoa. Killers onkin sitten huomattavasti yhtenäisempi levy ja on jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka mainio levy onkin.

hazardi muokkasi viestiä 13:27 18.07.2003

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#17 kirjoitettu 18.07.2003 14:13

Múmin (muumin?) molemmat albumit löytyvät hyllystä. "Yesterday Was Dramatic..." on aivan loistava levy, "Finally We Are No One" taas on mielestäni hieman mielikuvitukseton debyyttiin verrattuna. Tämähän taitaa tosin kaatua enemmänkin idm:n puolelle. Progressiivista kylläkin, muttei rockia.

Radioheadilta olen lähinnä kuullut niitä radio/tv-soittoon yltäneitä sinkkuja. Täytynee tutustua lähemmin.

Kiitän suosituksista. Tenhi alkoikin kiinnostaa. Kotimaistahan pitää suosia.


Voin suositella sitä Radioheadia. Kid A on mun mielestäni parempi, joskin Pyramid Song Amnesiacilta kolkkaa todella kympillä. Oikeastaan en näe paljoakaan eroa Radioheadin noiden levyjen ja Sigur Rosin tuotannon välillä. Ovat tietääkseni tehneet yhteiskiertueitakin.

Kaikki eivät siedä noita Radioheadin levyjä, mutta minulle kolisevat todella lujaa enkä pidä niitä todellakaan minään välitöinä. Etenkään Kid A:ta.

En tiedä löydätkö sinä Tenhistä välttämättä Sigur Ros -elementtejä, mutta minulle moisia tuli hiukan. Lähinnä siis on kyseessä sellainen orkesteri, jonka on sanottu sopivan yhtä hyvin metalli -kuin kansanmusiikkijuhlille.

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#18 kirjoitettu 18.07.2003 14:21

Yup:n Toppatakkeja ja Toledon terästä on kyllä kieltämättä sellainen levy, että oksat pois. Teemalevy, jonka joka biisissä on ties kuinka monta osaa ja loistavat sanat. Levy, jonka lopussa on tullut epäiltyä mielenterveyttään varsin paljon. Klassikko.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#19 kirjoitettu 19.07.2003 19:45

Reht. Leopard Mozart kirjoitti:
Yup:n Toppatakkeja ja Toledon terästä on kyllä kieltämättä sellainen levy, että oksat pois. Teemalevy, jonka joka biisissä on ties kuinka monta osaa ja loistavat sanat. Levy, jonka lopussa on tullut epäiltyä mielenterveyttään varsin paljon. Klassikko.


Ja sattumalta ensimmäinen YUP:n levy mitä kuulin. Lainasin joskus kauan sitten kirjastosta ja silloin ei jostain syystä viellä uponnut. Kielttämättä YUP:n tuotannosta pahin mahdollinen levy aloittaa kuuntelu, ellei musiikkimaku ole jo pahasti kieroutunut, niinkuin tässä on jo päässyt tapahtumaan

Sanat ovat kyllä niin kieroutuneet että. Martikainen mainitsi haastattelussa, että idea biisiin Älä Astu Kauppiaan Päälle tuli lasten leikistä. Kielttämättä idea on jalostunut siitä aika kieroon suuntaan.

Jokaisen fanin kannattaa käydä kotisivuilla vilkaisemassa, Jos ei muuten niin bändin jäsenet vastaavat ahkerasti kysymyksiin ja siltä osastolta saattaa löytyä vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia faktoja.

http://www.yup.ms/

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#20 kirjoitettu 23.07.2003 16:01

Ja sattumalta ensimmäinen YUP:n levy mitä kuulin. Lainasin joskus kauan sitten kirjastosta ja silloin ei jostain syystä viellä uponnut. Kielttämättä YUP:n tuotannosta pahin mahdollinen levy aloittaa kuuntelu, ellei musiikkimaku ole jo pahasti kieroutunut, niinkuin tässä on jo päässyt tapahtumaan

Sanat ovat kyllä niin kieroutuneet että. Martikainen mainitsi haastattelussa, että idea biisiin Älä Astu Kauppiaan Päälle tuli lasten leikistä. Kielttämättä idea on jalostunut siitä aika kieroon suuntaan.

Jokaisen fanin kannattaa käydä kotisivuilla vilkaisemassa, Jos ei muuten niin bändin jäsenet vastaavat ahkerasti kysymyksiin ja siltä osastolta saattaa löytyä vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia faktoja.

http://www.yup.ms/




Eka levy tuo minullekin kyseiseltä orkesterilta oli. Aiemmin olin kuullut kaiketi vain Meitä odotellaan mullan alla -renkutuksen. Se hiukan ärsytti, mutta huumori tepsi kyllä meikäläiseen. Täytyy kyllä myöntää, että Toppatakkeja ja Toledon terästä vaati muutaman kuuntelun ennen kuin siitä pääsi kärryille.

Ja sanoitusten seuraamista kansilehdykästä voin suositella, että pysyy paremmin kärryillä.

Samoin kokoelma heidän demoistaan on osunut ja uponnut. Todella kieroa ja polveilevaa kaahausta.

^ Vastaa Lainaa


bedlam
886 viestiä

#21 kirjoitettu 23.07.2003 16:13

Reht. Leopard Mozart kirjoitti:
Samoin kokoelma heidän demoistaan on osunut ja uponnut. Todella kieroa ja polveilevaa kaahausta.


Jos tarkoitat suomeksi laulettua kokoelmaa, niin sehän sisältää yhtyeen ensimmäisen suomenkielisen pitkäsoitonkin.

^ Vastaa Lainaa


Möhökki

#22 kirjoitettu 24.07.2003 01:32

BEDLAM kirjoitti:
Reht. Leopard Mozart kirjoitti:
Samoin kokoelma heidän demoistaan on osunut ja uponnut. Todella kieroa ja polveilevaa kaahausta.


Jos tarkoitat suomeksi laulettua kokoelmaa, niin sehän sisältää yhtyeen ensimmäisen suomenkielisen pitkäsoitonkin.



Olet oikeassa. En muistanut niitä vuosilukuja niin keksin kiertoilmauksen, joka menikin sitten vähän seinille.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#23 kirjoitettu 27.07.2003 16:06

P!LOT kirjoitti:

YES; itse bändiin en ole tutustunut, vaan vokalistiin. Vangeliksen kanssa kun on tehnyt jos jonkinlaista yhteistyötä, ja täytyy kyllä myöntää että on miehellä ihme ääni!


Jon Anderson kieltämättä laulaa kieltämättä aika korkealta ja vielä aika vaivattoman kuuloisesti. Kuulemma puhuukin aika korkealla äänellä, mutta enpä ole itse sitä vielä todistanut.

Camel; on tullut tutuksi veljen sitä soittaessa, en oo hirveesti tutustunut.


Camel tuli tutuksi kahden levyn kokoelmalta(kokoelma 70- ja 80-luvun tuotannosta), jonka löysin Tapiolan kirjastosta. Sittemmin hyllyyn on eksynyt muutama levy kaupastakin. Mirage-albumin kansikuva näyttää harvinaisen tutulta tupakka-askista. Onkohan joku sponsoritempaus?


hazardi muokkasi viestiä 18:16 29.07.2003
Huomasin kirjoitusvirheen

^ Vastaa Lainaa


Razzy

#24 kirjoitettu 31.07.2003 11:43

Rush ja Dream Theater on aivan ehdotonta huippua. Hauska tietää että muutkin tykkäävät. (omat kaverit/tuttavat eivät nimittäin ole kuulleetkaan kyseisistä bändeistä jos satun mainitsemaan)

^ Vastaa Lainaa


Pukkapää
467 viestiä

#25 kirjoitettu 31.07.2003 18:02

Itsehän en progea kuuntele, muuta kuin YUP:ta, mutta isäukko tuppaa kuuntelemaan melkein kaikkia bändejä mitä tässä edellä on mainittu. Joten tässä mökissä asuneena olen tupannut kuulemaan semmosta progea, että korvat on melkein tohjona mm. King Crimsonin kokeiluista...

Jos näin oikein, niin en nähnyt listassa semmoista bändiä kuin Emerson, Lake & Palmer. Voi olla outo nimi (niin oli minullekkin), mutta kun näin kyseisen bändin dvd:n, niin voi p#rkele!! Bändissä on vain kolme äijää, mutta äijillä on semmosta meininkiä että oksat pois! En tiedä oletteko kuulleet, mutta jos pidätte King Crimsonista, niin pidätte tästäkin, ainakin vanhasta materiaalista.

Mr. Bungle (isoveli soitti minulle tätä joskus) oli kanssa aika mieluinen kokemus. Mm. Disco Volanten "The Bends"-biisin viimeiset 30 sekuntia on täyttä meluhelvettiä
Myös Mike Pattonin soololevy "Adult Themes For Voice" on kyllä semmosta kamaa että huh huh... Kannattaa kuunnella.

^ Vastaa Lainaa


Sandman
2360 viestiä

#26 kirjoitettu 31.07.2003 18:21

No tän hetken ihan ykkös progebändi on "Dream Theater". Siinä on soittajille haastetta ja kivaa rytmi kikkailua... "mirror"- biisi EI VOI jättää ketään hevimiestä kylmäx... kannattaa kuunnella ihan mikä biisi vaan... ne on kaikki huippu tavaraa...

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#27 kirjoitettu 31.07.2003 19:00

Dj Erotica kirjoitti:

Jos näin oikein, niin en nähnyt listassa semmoista bändi kuin Emerson, Lake & Palmer. Voi olla outo nimi (niin oli minullekkin), mutta kun näin kyseisen bändin dvd:n, niin voi p#rkele!! Bändissä on vain kolme äijää, mutta äijillä on semmosta meininkiä että oksat pois! En tiedä oletteko kuulleet, mutta jos pidätte King Crimsonista, niin pidätte tästäkin, ainakin vanhasta materiaalista.


Damn, taas yksi bändi jonka unohdin mainita, pitääkin katsoa josko DVD löytyisi jostain kirjastosta .Yhden live-levyn olen kuullut ja lisäksi satunnaisia biisejä.

^ Vastaa Lainaa


pasi-michael

#28 kirjoitettu 31.07.2003 19:23

Mr Bunglen kaltaisista bändeistä mainittakoon vielä Dog fashion disco ja Tub ring, jotka ajoittain apinoivat bunglea ehkä vähän turhankin selkeästi, mutta toki kyseisiltä kokoonpanoilta ihan omaperäistäkin materiaalia löytyy.

Hieman crimsonmaista tunnelmointia harjoittaa mainio jenkkibändi Laundry (rummuissa Primuksesta eronnut Tim Alexander).

Raskaamman sävyisen progeilun ystäville suosittelen mm. hiphoppia, jazzia ja trash-metallia sekoittelevaa Candiriaa.

^ Vastaa Lainaa


mu-z

#29 kirjoitettu 31.07.2003 20:26

muutamia lemmikkeja :

Kansas - mahtipontisen progerockin ylittamaton kuningas, Euroopan puolella tuntemattomampi(?). 70-luvun puolivalin paikkeilla oleva tuotanto on tutustumisen arvoista, mutta oikeastaan kaikki Monolithin jalkeen tullut kannattaa jattaa omaan arvoonsa. Tehnyt paluuta 90-luvulla, melko lupaavasti.
Valitettavasti tunnetaan melkein ainoastaan hitista "Dust In The Wind".

Gryphon - Britteja jotka aluksi sovittivat uudelleen keskiaikaista kansanmusiikkia levyllisen verran mutta siirtyivat sittemmin progen puolelle. Kayttivat suht mielenkiintoisia instrumentteja kuten nokkahuilu ja bassoon (suomeksi?). Red Queen To Gryphon Three on upea levy.

Van Der Graaf Generator - Ajoittain mielipuolista ja synkkaa, tunnetaan mm. miehesta nimelta Peter Hammill. Voisin hyvinkin kuvailla VDGG:ia aanihyokkaykseksi rankasti muunneltuine urkuineen ja saksofoneineen. Psykedeelista ja psykoottista.

^ Vastaa Lainaa


mu-z

#30 kirjoitettu 31.07.2003 20:30

Ja tama viesti on hiukan turhio, mutta ainoa oikea formaatti progelle lienee vinyyli, eiko vain?

^ Vastaa Lainaa


Verimyrsky

#31 kirjoitettu 31.07.2003 20:36

Gentle Giant-Acquiring the taste. Eräs kovimmin ikinä kolahtanut levy.
Muutenkin Gentle Giant on minulle se progebändi.
Useat GG:n biisit progekaavasta poiketen eivät kestä yli kymmentä minuuttiakaan, mutta silti kiemuroita riittää vaikka muille jakaa.
Gentle Giantin melkein koko tuotanto on oleellista progea, mutta jos vain yhden levyn koko bändiltä saisin valita, olisi se juuri tuo Acquiring the taste. Minun on edes turha ruveta kuvailemaan musiikkia, kuunnelkaa itse.

Kaiken maailman Dream Theater-kikkelinheiluttajat on vastenmielisiä miun mielestä (vaikka on DT:llä joitain hyviä biisejä).

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#32 kirjoitettu 31.07.2003 23:37

Verimyrsky kirjoitti:
Gentle Giantin melkein koko tuotanto on oleellista progea, mutta jos vain yhden levyn koko bändiltä saisin valita, olisi se juuri tuo Acquiring the taste. Minun on edes turha ruveta kuvailemaan musiikkia, kuunnelkaa itse.


Gentle Giant kolahti joskus Free Hand(varsinkin muutama ensimmäinen biisi) levyn myötä, mutta kylkiäsenä tuleva Interview ei oikein kolahtanut. Octopus onkin sitten toimiva kokonaisuus. Muita levyjä en ole sitten kuullutkaan.

Kaiken maailman Dream Theater-kikkelinheiluttajat on vastenmielisiä miun mielestä (vaikka on DT:llä joitain hyviä biisejä).


Onneksi progressiivinen metalli ei ole sama asia kuin DT, vaihtoehtoja löytyy kuten Tool ja Opeth. Vaikka kyllä DT:llä ainakin muutama hyvä levy on, mutta samantyylisiä bändejä tuntuu löytyvän turhankin monta. Eihän se ole sitten enää progressiivista, kun joku on sen jo kerran tehnyt

mu-z kirjoitti:
Kansas - ...


Kansasia kuulin joskus nettiradiosta ja taidan enää muistaavain biisin Carry On My Wayward Son.

Ja tama viesti on hiukan turhio, mutta ainoa oikea formaatti progelle lienee vinyyli, eiko vain?


Vinyyli taitaa olla oikea formaatti ihan mille vaan, soundissa on semmoista lämpöä mitä CD-levyistä ei aina löydy. Harmi, etten omista soitinta. Vaikka kyllä näihin CD-lättyihinkin tottuu.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#33 kirjoitettu 06.08.2003 11:25

Pink Floydin 70- ja 60- luvun tuotanto on oikeen hyvää, mutta sen jälkeen ku Roger Waters lähti ei niiltä oo tullu oikeen mitään hyvää. Suosittelen, että kattoisivat ainaki kerran The Wall:in elokuvana (toimii paremmin ku levynä)
ja hyviä levyjä on ainaki Atom Heart Mother, Dark Side of The Moon, Piper at The Gates of Dawn, Wish You Were Here ja The Wall. Noita oon kuunnellu ahkerasti.
Harmittaa ku Pink Floydilta ei julkaista mitään halvempia kokoelmia. Nuo levyt nimittäin maksaa 25-35€, ainakin lyhyen tarkastelun perusteella poikkeuksetta.

^ Vastaa Lainaa


rokkitrippi

#34 kirjoitettu 06.08.2003 11:54

Jethro Tullin Aqualung on aivan loistava levy, Jethro ketjun jatkoksi!

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#35 kirjoitettu 06.08.2003 12:01

back_door_man kirjoitti:
Pitäisiköhän tuohon ketjuun lisätä Jethro Tull...?

On mainittu jo, mutta kerro ihmeessä, jos tiedät vähän enemmän. Aloitusviestiin en taas viitsisi lisätä mitään, kun se on jo nytkin niin pitkä

^ Vastaa Lainaa


bedlam
886 viestiä

#36 kirjoitettu 06.08.2003 13:48

Razzy kirjoitti:
Rush ja Dream Theater on aivan ehdotonta huippua. Hauska tietää että muutkin tykkäävät. (omat kaverit/tuttavat eivät nimittäin ole kuulleetkaan kyseisistä bändeistä jos satun mainitsemaan)


Hassua tuokin, kumpikin orkesteri on kotimaisen albumilistan kärkipäässä keikkunut useamman kerran. Vielä kolmen listaykkösen jälkeenkin jotkut tuttavani kyselevät ihmeissään, että mikä ihmeen YUP kun satun bändistä jotain mainitsemaan...

^ Vastaa Lainaa


Y:nio

#37 kirjoitettu 06.08.2003 13:59

Huomasin,että Dt:stä ei paljoa täällä tykätä, joten päätin kertoa oman mielipiteeni, kyseisestä bändistä:
DT on monipuolista ja teknillisesti hienoa. Pidän itse soittajana siitä,koska soittajat ovat maailmanhuippuja ja pystyvät hämmästyttämään kikoillaan ja taidoillaan. Dt ei ole progressiivistarockia, mutta kannattaa kokeilla Transatlantic nimistä bändiä. Se on progressiivistaRockia.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#38 kirjoitettu 06.08.2003 16:26

Y:nio kirjoitti:
Huomasin,että Dt:stä ei paljoa täällä tykätä, joten päätin kertoa oman mielipiteeni, kyseisestä bändistä:
DT on monipuolista ja teknillisesti hienoa. Pidän itse soittajana siitä,koska soittajat ovat maailmanhuippuja ja pystyvät hämmästyttämään kikoillaan ja taidoillaan. Dt ei ole progressiivistarockia, mutta kannattaa kokeilla Transatlantic nimistä bändiä. Se on progressiivistaRockia.


Jep, osa tykkää DT:stä, osa ei. Tykkäjiä saattaisi ilmaantua enemmänkin, jos progressiivisesta metallista perustettaisiin oma ketju. Itse tykkään, vaikka harmittaakin, että bändistä on sitten n kappaletta kopioita. Mutta onhan noita vaihtoehtoja vaikka kuinka progressiivisen metallin puolella.

DT:n porukat ovat pyörineet vaikka missä vierailemassa ja onhan sitten vielä tuo instrumenttaaliprojektikin(Liquid Tension), jossa on bassossa peräti Tony Levin.

^ Vastaa Lainaa


Verimyrsky

#39 kirjoitettu 06.08.2003 16:35

hazardi kirjoitti:
Onneksi progressiivinen metalli ei ole sama asia kuin DT, vaihtoehtoja löytyy kuten Tool ja Opeth. Vaikka kyllä DT:llä ainakin muutama hyvä levy on, mutta samantyylisiä bändejä tuntuu löytyvän turhankin monta. Eihän se ole sitten enää progressiivista, kun joku on sen jo kerran tehnyt



Aivan. Erityisesti Opeth on mulle erittäin kova juttu. Vaikka se onkin periaatteessa progemetallia, en luokittele Opethia niin. Minulle se on Opeth-metallia, koska heidän musiikkinsa on kuitenkin niin omalaatuista.
Määritelmä "progemetalli" kalskahtaa minun korviini hiukan negatiivisella tavalla, koska siitä tulee mieleen sellainen power-metal tyylinen tilutus.

^ Vastaa Lainaa


hazardi

#40 kirjoitettu 01.11.2003 15:44

Kaivetaanpa ketju uudestaan esille, jos vaikka löytyisi uusiakin keskustelijoita.

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu