Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Compressori/limitteri ongelma?

proyo
proyo
610 viestiä

#1 kirjoitettu 30.07.2011 08:03

Miksi ihmeessä compuroit jo ennen kun olet nauhoittanut mihinkään sitä sun raitaa? Ensin raakana (prosessoimattomana) koneelle käyttäen äänikortin etusia tms. ja sitten sendeillä kierrätät sen compuralle ja nauhoitat eri raidalle compurasta tulevan singnaalin. Näin voit tehdä compuroinnin myöhemmin uudelleen jos on tarvetta. Jos compuroit jo nauhoitusvaiheessa niin muutoksia voi tehdä vain nauhoittamalla uudestaan.

Itse ongelmaan. Joko olet tarkastanut tasot pienemmällä äänellä kuin tämä kova ääni joka klippaa tai compurassa on lähtötasot säädettynä yli nollan eli compura vahvistaa signaalia compuroinnin jälkeen.

btw. Tälläinen tuhoisa compuran käyttö ei ole yleensä hyväksi musiikille. Lue jostain tietoa compuran käytöstä ja siitä mitä mikäkin nuppi tekee. Compurointi on aika hienovarasta puuhaa loppujen lopuksi.

^ Vastaa Lainaa

Ravana
Ravana
161 viestiä

#2 kirjoitettu 30.07.2011 18:36

ElectricElectric kirjoitti:
ja vielä juu tiedän mitä meinaat enkä käytäkkään tälläsenä mihinkää n musaan nyt testaan vaan rajoja (limitterinä) ihan koe mielessä toimiiko ja muutenkin tiiän kyllä ettei nupit kaakkoon "compressoida"


No mikset sitten testaa sitä laitetta niinkuin sitä käytetään? Threshold vaikka siihen -15dB, attack minimiin, ratio maksimiin, gain nollaan. Sitten huudat vitun kovaa ja katsot mitä tapahtuu?

Mutta tuon kuvan mukaan loogisesti se ratio on siulla 16:1 ja jos väännät sitä gainia niin, että se ihan hilkulla ei mene 'punaiselle' äänikortissa, niin voisi kuvitella, että tosi kovaa huutamalla se menee punaiselle. Eli jos huudat tosi kovaa siis, niin kuuluva ääni on ihan selvästi säröytynyt? Ihan niinkuin siis the selvästi, ei kuulu kuin rätsräts? Että ihan kuin kompressori ei tekisi yhtään mitään, kun huudat the tosi kovaa? Vai että äänikortti vaan vilkuttaa sitä valoaan?

Lisäksi oot siis katsonut äänikortin manuskasta, että se punainen valo oikeasti tarkoittaa, että nyt clippaa eikä esim. että "aletaan olla kuule aika lähellä?"

Oli miten oli, pitää ymmärtää, että ei se taso pysähdy maagisesti siihen thresholdin kohdalle, vaikka ratio olisi mitä. Aina jonkin verran, vaikka kuinka vähän sitten, menee thresholdin yli. Muuten clippaisi. Tietysti voi olla, että kompressori hieman madaltaa sitä thresholdia jos ratio on oikein kova, että tulos olisi hieman vähemmän säröytynyt. Niin että tällöin se maksimitaso voisi oikeastikin olla siinä thresholdin kohdalla, mutta silloin se oikea threshold myös olisi matalammalla.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7055 viestiä
Luottokäyttäjä

#3 kirjoitettu 31.07.2011 00:40

ElectricElectric kirjoitti:
ja kun sanoit ett gain (outputlevel compurasta nollaan) niin varmaan ymmärrät ettei sillon se ees compressoi sitä

kompressoi kyllä. output level ei vaikuta ollenkaan itse kompressorin toimintaan, vaan on pelkkä gain-säätö jolla voi kompensoida hiljaisemmaksi kompressoidun materiaalin äänenvoimakkuutta.

^ Vastaa Lainaa

proyo
proyo
610 viestiä

#4 kirjoitettu 31.07.2011 00:49

ElectricElectric kirjoitti:

ja se kyllä limittää sitä mutta ei täysin limitetyksi eli limitteriksi tee ja kun sanoit ett gain (outputlevel compurasta nollaan) niin varmaan ymmärrät ettei sillon se ees compressoi sitä ja sitä juuri haluisin eli pienet äänet kovempana ja kovat äänet limitettyinä.


Sä et tiedä miten kompura toimii. Äläkä jaksa väittää, että tiedät kun olet jo oikeen kuvan ja tekstin avulla toisin todistanut. Ulostulevan tason säädöllä ei ole mitään tekemistä compressoinnin kans. Se on sitä varten, että jos compressointi madaltaa liikaa tasoja niin niitä voidaan palauttaa tuolla. Se mikä vaikuttaa compressoinnin voimakkuuteen on ratio ja Thresshold. Attack on se mikä vaikuttaa siihen kuinka nopeasti compressori "käynnistyy" threshold-tason saavuttua. Releas taas määrittää kuinka pitkään compressori jatkaa toimintaansa Threshold-tason alituksen jälkeen. Ratio määrittää sen kuinka voimakasta compressointi on. Tämä tarkemmin en jaksa selittää. Itse voit ottaa selvää. Netistäkin varmaan jostain löytyy tiivis esitelmä kompuroista.

Noilla kuvan säädöillä "limitteri" (todenäköisesti Ratio 1:16 tai 1:32 eli ei absoluuttinen äänenvaimennus.) alkaa toimimaan vaikka kuiskailisit siihen mikkiin metrin päästä. Jotta se olisi 100% äänen vaimennus niin ration tulisi olla jotain 1:100+ (ei silloinkaan 100% jos esim suihkari sattumalta pyyhkäisee mikin ohi ) ja siinä tapauksessa noilla säädöillä et kuulisi pihahdustakaan vaikka huutaisit niin kovaa kun lähtee.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7055 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 31.07.2011 00:54 Muok:31.07.2011 00:57

ElectricElectric kirjoitti:
Eikös compressori vaan laske tai hiljenna kovia taajuuksia ja sitä kautta voi nostaa alempia taajuuksia kun laskee kova äänisiä taajuuksia niin voi nostaa volumea (gain )/output

joo. kompressointi ei tarkoita automaattisesti sitä, että hiljaisimpien äänten taso nousisi. ja tarkoitit varmaan äänentasoa kun puhuit taajuuksista.

lisäksi, ratio ilmoitetaan n:1 eli esim 2:1 tai infinity:1, ei pelkästään yhdellä numerolla. ratio on suhdeluku. lisäksi ton kompressorin suurimman ration arvoa ei oikein tiedä tarkkaan kun siinä lukee vaan LIM, joka voi tarkottaa melkein mitä tahansa 10:1 ja ääretön:1:n välillä. jos kompressori päästää liian kovaa signaalia läpi, ratio ei ehkä maksimissaankaan ole tarpeeksi suuri, tai attack reagoi nopeimmillaankin liian hitaasti, tai ehkä output gainia on snadisti liikaa epätarkan säätämisen takia.

ja mikä toi enhancer on? ehkä se aiheuttaa signaaliin jonkun loudness-tyyppisen eq-buustin jonka takia output menee ruvelle. testaa kompressoria uudestaan pitämällä se kokonaan pois päältä (off).

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7055 viestiä
Luottokäyttäjä

#6 kirjoitettu 31.07.2011 01:15 Muok:31.07.2011 01:21

ElectricElectric kirjoitti:
eli vastaus on analogi kompura/limitterit ei limitoi ihan 100 prosenttisesti? niinkun softa limitterit siinä saisi mennä vaikka suihkari tai pommi ohi niin limitoi sen koska se on ihan suora viiva.

ei, vaan toi nimenomainen laite ei tee niin. brickwall-limitointi on vaan helpompi toteuttaa softalla, ei se tarkoita että se ois mahdotonta analogilaitteissa.

ei tarvi olla noin törkeä en koskaan väittänyt että' olen hyvä tässä asiassa juurihan väitin toista?

jotain epäselvyyksiä sulla kuitenkin näyttää olevan kompressorien toiminnan ymmärtämisessä, vaikka pieniä olisikin. "tiedän/et välttämättä/tiedänpäs, haista paska" -väittely ei oikein auta niiden ratkomisessa.

^ Vastaa Lainaa

proyo
proyo
610 viestiä

#7 kirjoitettu 31.07.2011 01:21 Muok:31.07.2011 01:22

ElectricElectric kirjoitti:
proyo mitä helvettiä mahdat selittää? kyllä tiiän kaiken mitä höpätit etkö näe mit'ä kirjotin tiedän mikä on treshold ja mitä tekee ja ratio ja attack ja release?? mutta kun sanoit tämän

Noilla kuvan säädöillä "limitteri" (todenäköisesti Ratio 1:16 tai 1:32 eli ei absoluuttinen äänenvaimennus.) alkaa toimimaan vaikka kuiskailisit siihen mikkiin metrin päästä. Jotta se olisi 100% äänen vaimennus niin ration tulisi olla jotain 1:100+ (ei silloinkaan 100% jos esim suihkari sattumalta pyyhkäisee mikin ohi ) ja siinä tapauksessa noilla säädöillä et kuulisi pihahdustakaan vaikka huutaisit niin kovaa kun lähtee.

niin eli onko vastaus tämä tuo analoginen kompura ei limitoi ihan suoraan viivaan vaikka onkin ihan päädyssä? niinkuin softa kompura tekee eli ------------- ja ei se et taida itse tietää että ei pelkkä ration säätely niin tarkoita että 'ääni alkaa toimimaan vaikka kuiskaisit mettrin päästä jos ulos tulo linjaa ei kovenna? joten mitäpä höpöt'ät mitta tuon suihkari homman kyllä ymmärsin ,eli vastaus on analogi kompura/limitterit ei limitoi ihan 100 prosenttisesti? niinkun softa limitterit siinä saisi mennä vaikka suihkari tai pommi ohi niin limitoi sen koska se on ihan suora viiva. mutta kiitoksia kuitenkin mutta ei tarvi olla noin törkeä en koskaan väittänyt että' olen hyvä tässä asiassa juurihan väitin toista?


Sanoit jo ketjun toisessa viestissä että "tiedän kyllä miten kompressori toimii." Minä ymmärsin sen vähän niin, että tiedät miten kompressori toimii. En tiedä sitten tarkoititko jotain muuta, mutta ainakaan kompuran toiminnasta et ole täysin perillä.

Tuohon lainaukseen. Jos Threshold on tuota luokkaa kun tuossa kuvassa niin compressori lähtee toimintaan heti kun pienikin ääni tulee mikkiin. Ja jos se Ratio olisi "infinity-arvossa" oikeasti niin kuulisit ääntä tasan sen 0,1ms(attack) jonka jälkeen kaikki Threshold tason yläpuolella olevat äänet vaimentuisivat täysin. Eli käytännössä kaikki äänet. Eli Ratio ei ole "suora viiva" ja kuten veezay sanoi niin sitä on mahdotonta tietää mikä Ratio tuossa LIM kohdassa on. Varmasti iso ratio, mutta ei absoluuttinen vaimennus. En ole puhunut mitään mistään äänen toimimisesta tai ulostulo-linjojen koventamisesta. Pääsääntöisesti output-nuppiin ei tarvitse koskea kovinkaan kovalla otteella. Ehkä +-3db on riittävä melkein aina.

proyo muokkasi viestiä 01:22 31.07.2011

^ Vastaa Lainaa

Ravana
Ravana
161 viestiä

#8 kirjoitettu 31.07.2011 17:26

ElectricElectric kirjoitti:
ja jos mun compuran ratio on vaikka 16.1 äärimmilleen niin miten voin ton suora viivan eli brickwallin suoriittaa? vai pitääkö olla joku kallis compura?


Et sie halua suoraa viivaa, usko pois. Digitaalinen clippaus esim. on 'suora viiva'.

Mutta otetaanpa alusta. Siulla on mikki. Sanot siihen jotain, volyymia ei ole tarpeeksi. Nostat volyymia mikrofonin etuasteesta. Nyt sanot jotain. Volyymia on tarpeeksi. Huudat jotain. Voi pirulainen kun on paljon volyymia. Laitat kompressorin päälle ja siihen vaikka threshold -15dB, attack minimiin, ratio maksimiin, gain nollaan. Puhut jotain, huudat jotain.

Teoriassa pitäisi käydä nyt niin, että puhumisen ja huutamisen välinen äänenvoimakkuuksien ero on huomattavasti kaventunut. Jos näin ei käynyt, joko a) puhut ja huudat tosi hiljaa (threshold ei ylittynyt), b) kompressori on rikki, c) teit jotain väärin.

Kokeile ja kerro miten kävi.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43150 viestiä
Ylläpitäjä

#9 kirjoitettu 31.07.2011 17:41 Muok:31.07.2011 17:42

Ravana kirjoitti:

Et sie halua suoraa viivaa, usko pois. Digitaalinen clippaus esim. on 'suora viiva'.


Ei, kun kyllä limitteri tekee myös "suoran viivan". Ainakin siinä mielessä mitä kysyjä selvästi tarkoittaa, eli mikään piikki ei mene kyseisen viivan yli, mutta lähes kaikki sen ylittävät piikit jäävät siihen.

^ Vastaa Lainaa

Ravana
Ravana
161 viestiä

#10 kirjoitettu 31.07.2011 18:16

Haava kirjoitti:
Ei, kun kyllä limitteri tekee myös "suoran viivan". Ainakin siinä mielessä mitä kysyjä selvästi tarkoittaa, eli mikään piikki ei mene kyseisen viivan yli, mutta lähes kaikki sen ylittävät piikit jäävät siihen.


En mie oikein tiedä. Miusta tuntuu, että aloittaja uskoo limitoinnin tarkoittavan, että ihan oikeasti tasan mikään ei mene sen thresholdin yli. Mutta oikeasti asia ei ole ihan näin absoluuttinen. Jollen sitten elä menneessä.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43150 viestiä
Ylläpitäjä

#11 kirjoitettu 31.07.2011 18:25 Muok:31.07.2011 18:26

Ravana kirjoitti:

En mie oikein tiedä. Miusta tuntuu, että aloittaja uskoo limitoinnin tarkoittavan, että ihan oikeasti tasan mikään ei mene sen thresholdin yli. Mutta oikeasti asia ei ole ihan näin absoluuttinen. Jollen sitten elä menneessä.


Niin no hyvissä digilimittereissä se "viiva" on kyllä absoluuttisen tarkka. Analogipuolella asia ei ole noin yksikertainne, mutta kyllä niissäkin voi käytännössä nähdä sen rajan jonka yli se piikki en mene ikinä ja eivät ne piikit kauaksi siitä pääty koskaan.

Mutta joo.. En minä kyllä takuuseen mene ketjun aloittajan osaamisesta, mutta tuskin hän nyt clippaamiseen sekoitti limitointia.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7055 viestiä
Luottokäyttäjä

#12 kirjoitettu 31.07.2011 19:24 Muok:31.07.2011 19:36

ElectricElectric kirjoitti:
ja jos mun compuran ratio on vaikka 16.1 äärimmilleen niin miten voin ton suora viivan eli brickwallin suoriittaa? vai pitääkö olla joku kallis compura?

ketjuta useampi kompressori sarjaan niin, että seuraavan threshold on suunnilleen samassa tai ~puolikkaan desibelin alempana mihin edellisen kompressorin outputin yleistaso suunnilleen osuu. jos se ei ole mahdollista (ton laitteen kohdalla todennäköisesti ei ole) niin sun pitää joko hankkia toinen (tai useampi) samanlainen kompressori tai erilainen kompressori jossa se on mahdollista, tai tehdä se softassa. toisaalta jos hankit eri kompressorin, niin kannattaa samantien hankkia sellainen, joka pystyy brickwall-limitointiin, jos se on tärkeä ominaisuus.

jos toi on stereokompressori joka prosessoi kummatkin kanavat erikseen, voit kompressoida saman signaalin kahteen kertaan niin, että kytket mikrofonin inputtiin 1, output 1 menee laitteen inputtiin 2 ja output 2 äänikorttiin. thresholdia ja output leveliä pitää tosin säätää vähän tarkemmin/tietävämmin sitten, mutta onpahan yksi keino.

Ravana kirjoitti:
En mie oikein tiedä. Miusta tuntuu, että aloittaja uskoo limitoinnin tarkoittavan, että ihan oikeasti tasan mikään ei mene sen thresholdin yli. Mutta oikeasti asia ei ole ihan näin absoluuttinen. Jollen sitten elä menneessä.

viivaltahan se brickwall-limitoitu matsku näyttää kunhan ei zoomaa niin lähelle että näkee ääniaallon muodon tarkemmin. lähemmin tarkasteltuna näkee että mikään ei klippaa, eikä mikään myöskään mene thresholdin yli, koska ääniaalto on jaksotasolla hiljentynyt niin, että niiden voimakkaimmat piikit osuu just siihen samalle rajalle. ainakin fiksusti toimivan limitterin tapauksessa.

^ Vastaa Lainaa

proyo
proyo
610 viestiä

#13 kirjoitettu 01.08.2011 00:22

ElectricElectric kirjoitti:
ja sitten jos etuastettani ei saaa enemmäksi ja esim kuiskaa ja kuulostaa hyvin hiljaiselta silloin compuran outputtia kovemmalle ? eikö?

Teet jotain todella pahasti väärin jos etuasteesi tulotaso on säädetty tappiin ja siltikään ei kuulu. Yritä ymmärtää nyt se threshold ja sen merkitys. Jos se on jossain -80:ssä niin käytännössä kaikki äänet mitä mikki kuulee vaimenenee. Älä koske siihen outputtiin ennen kuin opit laittamaan sen thresholdin kohdilleen. Laita se outputti nyt nollaan vaan aluksi.
vastaa sinä haava kun taidat olla luonnollisesti vähän enemmän fiksumpia musa miehiä kuin jotkut pätevät kirja nörät

Huoh.. Tunnen provosoituneeni.. mutta pidän mölyt mahassa.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7055 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 01.08.2011 00:25

ElectricElectric kirjoitti:
ja sitten jos etuastettani ei saaa enemmäksi ja esim kuiskaa ja kuulostaa hyvin hiljaiselta silloin compuran outputtia kovemmalle ? eikö?

mieluummin thresholdia alemmaksi, jos sä haluat kuiskauksen kuuluvan yhtä kovaa kuin raiskattavana olevan pikkupojan tuskaisen huudon. eikö alkuperäinen ongelma kuitenkin ollut se, että signaali on liian kovalla siinä vaiheessa kun se menee äänikortille? eihän sun siinä tapauksessa kannata voimistaa ulostulevaa signaalia enää.

toisaalta sun kantsis jo vähän miettiä että onks tossa mitään järkeä, koska jos haluat että joku -60dB kuiskaus kuuluu yhtä kovaa kuin 0dB huuto, niin ylipäätään huoneessa kuuluva taustanoise korostuu ihan vitusti silloin kun kuiskaat mikkiin. toisaalta enhän mä tiedä aiotko sä oikeesti tehdä jotain oleellista vai vaan testata huviksesi mihin toi kompressori pystyy, mutta eikö se oo jo tullut selväksi? ketjun perustaminen viittais kuitenkin siihen että nyt on joku konkreettinen ongelma josta haluat eroon, ja siihen olen jo esittänyt pari keinoa.

kiitoksia haava. sinä kyllä ymmärsit tarkalleen mitä tarkotan ja ilmeisesti tässä nyt niin että compura/lmitterini limitteri ei ole t'äysin tarkka eli ei täysin suora viiva kiitoksia! [...] vastaa sinä haava kun taidat olla luonnollisesti vähän enemmän fiksumpia musa miehiä kuin jotkut pätevät kirja nörät

no voi vittu.

^ Vastaa Lainaa

veezay
veezay
bassofriikki
7055 viestiä
Luottokäyttäjä

#15 kirjoitettu 01.08.2011 21:13 Muok:01.08.2011 21:16

ElectricElectric kirjoitti:
yksinkertanen kysymys oli vaan????? eli limitoiko toi compressori suoran viivan vaiko ei ? yksi vastaus . ei , tai kyllä?? ja tästä tuli kauhea numero niinkuin aina täällä mikserissä yleensä.

ilmeisesti ei, koska ratiota ei saa ääretön:1. yksiselitteisiä vastauksia on hankala antaa tuntematta kyseessä olevaa laitetta. lisäksi "ylimääräinen" keskustelu on hyvästä, koska vastapuolen käytännöt ja niistä mahdollisesti johtuvat ongelmat tulee selvitetyksi ja väärinkäsitykset oiotuksi. tuntuu siltä, että ainoa numero tässä on se, kuinka sä meuhkaat tietäväsi kompressorin toimintaperiaatteet, mutta silti sulla on sen kanssa ongelmia. lusikallinen nöyryyttä tekisi hyvää.

^ Vastaa Lainaa

proyo
proyo
610 viestiä

#16 kirjoitettu 02.08.2011 08:05 Muok:02.08.2011 08:10

ElectricElectric kirjoitti:
proyo kirjoitti:
ElectricElectric kirjoitti:
ja sitten jos etuastettani ei saaa enemmäksi ja esim kuiskaa ja kuulostaa hyvin hiljaiselta silloin compuran outputtia kovemmalle ? eikö?

Teet jotain todella pahasti väärin jos etuasteesi tulotaso on säädetty tappiin ja siltikään ei kuulu. Yritä ymmärtää nyt se threshold ja sen merkitys. Jos se on jossain -80:ssä niin käytännössä kaikki äänet mitä mikki kuulee vaimenenee. Älä koske siihen outputtiin ennen kuin opit laittamaan sen thresholdin kohdilleen. Laita se outputti nyt nollaan vaan aluksi.
vastaa sinä haava kun taidat olla luonnollisesti vähän enemmän fiksumpia musa miehiä kuin jotkut pätevät kirja nörät

Huoh.. Tunnen provosoituneeni.. mutta pidän mölyt mahassa.


edelleen ei millään pahalla mutta etuasteeni ei tod ole tapissa . ja pidänpäs isolle äijälle oppi tunnin threshold tarkoittaa kynnystä eli tässä asiassa sitä mistä(desibeli) kohtaa kompressori alkaa toimia eli ns limitoi ääntä hiiljemmaksi ratiosta riippuen ja kun vaimentaa ääntä mitä tapahtuu? outputin ääni hiiljenee enemmän kun lähdossä jos menee tresholdin yli ja kun menee sen yli vaimentuu ja kun vaimentuu kokonaisuus niin outputilla voi nostaa volumia jolla myös ala äänet eli hiljaisemmat alkaa nousta jolloin jopa kuiskaus on yhtä kova kuin melko kova laulaminen (ratiosta riippuen) olenko väärässä vai meinaatko päteä lisää? rick rubin kun olet. aina pakko jostain valittaa taidat olla kade tai muuten vain tyhmä. Ei pahalla

ElectricElectric muokkasi viestiä 20:04 01.08.2011
itellä aikaa oppia toisin kun sinä taidat olla aika vanha jo ja mitäs oot saanu aikaan? näytäppä mullekkin ennenku tuut ärsyttämään , voit kohteliaammin keskustella ja puhua vasta sitten kun tiedät mistä puhut.


Voi hyvää päivää poika. Tekstisi tason perusteella uskon, että oon harrastanut näitä musiikki hommia jo silloin kun synnyit. Jos kerran olet noin fiksu, että osaat parin päivän intensiivisellä opiskelulla tulla kertomaan mitä threshold tekee, niin miksi sinulla on ongelmia sen compuras kans? Sä et vieläkään ymmärrä sitä mitä mä yritän selittää sulle. Ei ne kuiskaukset kovene suhteessa siihen kovaan ääneen jos kaikki äänet on vaimennettu. Laita se threshold kohdilleen niin lopputulos on aika lähellä sitä mitä ilmeisesti nyt haet. Ja tähän "Suora viiva vai ei"-kysymykseen on jo vastattu monta kertaa täällä. Minäkin pari kertaa. Ei ole suora viiva. Sun olisi pitänyt ymmärtää se jo katsomalla compuras asetuksia ja kuulemalla lopputulos, jos kerran tiedät miten kompura toimii.

Mikä oppimiseen tulee niin suosittelen lukemaan kirjoja näistä jutuista, eikä testailemaan ja arvailemaan mitä tästä nupista tapahtuu. Vaikka äänityön kivijalka ensimmäiseksi.

proyo muokkasi viestiä 08:06 02.08.2011

(ja sitten jos etuastettani ei saaa enemmäksi ja esim kuiskaa ja kuulostaa hyvin hiljaiselta silloin compuran outputtia kovemmalle ? eikö?

Etkös tässä sanonut, että etuastetta ei saa enää kovemmalle? En mä ainakaan saa tuota mitenkään muuten ymmärrettyä. Jos tarkoitit jotain muuta niin keskity hyvä mies siihen miten muotoilet lauseet ja käytä oikeita termejä niin ei tarvi arvailla.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43150 viestiä
Ylläpitäjä

#17 kirjoitettu 02.08.2011 13:57

ElectricElectric kirjoitti:

vastaa sinä haava kun taidat olla luonnollisesti vähän enemmän fiksumpia musa miehiä kuin jotkut pätevät kirja nörät


Kyllä nämä muut täällä osaavat. Kommunikaatio ongelma pikemminkin.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu