Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja hyvä keyboard?

tanyaw
tanyaw
4 viestiä

#1 kirjoitettu 16.08.2017 20:57

suunnitelmissa mulla olis alkaa soittaa ja äänittää lauluun ite taustamusiikki, nyt hakusessa olis enää sopiva keyboard josta löytyis mahollisimman monen soittimen ääni (eli kaikki soittimet sais mahdollisesti tällä yhdellä keyboardilla soitettua, jos tiedätte mitä tarkotan)
Toivoisin myös et sen sais liitettyy suoraan äänikorttiin tai tietokoneeseen eikä niin että mikillä pitäs äänittää sitä! eli siis että siitä sais jonku johdon menee joko äänikorttii tai tietokoneeseen ja se äänittäis sitä kautta suoraan keyboardista.
Suosituksia kehiin, löysin ite niin monta hyvältä vaikuttavaa etten enää osaa päättää ja nyt toivoisin että kuulisin teidän suosituksia! Ja mielellään tosiaan ei mitää kauheen kalliita, osa makso helposti yli tonninki ja mä en kyllä ihan niin paljoa oo valmis sellasee laittaa, vai onks se nyt niin että halvalla ei saa hyvää? :/

^ Vastaa Lainaa

Tantsku
Tantsku
370 viestiä

#2 kirjoitettu 16.08.2017 21:53 Muok:16.08.2017 21:55

Mulla on Akai MPK mini. Siinä on koskettimet ja 8 padia jos haluaa jotain rummutella kuten minä. Jos riittää kaksi oktaavia koskettimia kuten minulla niin on ihan riittävä. Toimii usbin kautta midilaitteena koneella jos ohjelmistosi sattuu sellaista tukemaan. Huono puoli on se, että ei voi yksinään soittaa lainkaan. Eli siis VST:illä leikkimistä.

^ Vastaa Lainaa

Alessio
Alessio
Leading Motive
87 viestiä

#3 kirjoitettu 16.08.2017 22:19

Vaihtoehtoja on, mutta paljonko saa maksaa? Tarvitsetkö valmiita taustakomppeja vai teetkö itse? Ja haluatko ostaa uutena vai käytettynä?

Vanhempia löytyy, esim. Rolandin XP-sarjat ovat edelleen hyviä jos löydät niitä jostain, vaatiivat lisäksi vielä äänikortin. Uusilla malleilla on usein jo sisäänrakennettu äänikortti eli USB-johto riittää äänittämiseen, esim. Roland Juno-DS 61 (620 EUR).

^ Vastaa Lainaa

Windywalk
Windywalk
Miira
155 viestiä

#4 kirjoitettu 18.08.2017 08:25 Muok:18.08.2017 08:28

Muakin kiinnostaa kuulla mielipiteitä. Mulla on tuo Yamaha, mutta noi soundit on jo vanhentuneet. (tai sit sinne koskettimien sekaan on kaatunut liian monta lasillista viiniä) Mä tarviin vehkeen mistä lähtee tosi hyvät äänet ja jossa on paljon hyviä valmiita komppeja. Koska omat taidot ei riitä oikein soundien editoimiseen, eikä oikein soittamiseenkaan, niin sen täytyy olla tollanen "lelu" taitamattomalle.

Niin, ja mä tarviin sen viis oktaavia koskettimia...
Windywalk muokkasi viestiä 08:26 18.08.2017

Windywalk muokkasi viestiä 08:27 18.08.2017

^ Vastaa Lainaa

tanyaw
tanyaw
4 viestiä

#5 kirjoitettu 18.08.2017 11:31

Pienen selvittelyn jälkeen tää roland juno vaikuttais kyllä hyvältä! kivan yksinkertasen olonen. Onhan se vähä hintava opiskelijabudjetille, mutta ennemmin panostan kerralla kunnolla.
En kuitenkaa löytäny mistään, joten osaiskohan joku kertoa, voiko siinä valita ääneks esimerkiks sähkökitaran? sitä tarvisin aika monen biisin taustaan, ja iteltä ei sähkökitaraa löydy (eikä edes taitoja sitä soittaa, piano on enemmän mun juttu) joten olis erityisen tärkeää että "kitaraa vois soittaa myös pianolla"
Meillä oli myös kotona sillon ku olin pieni, juuikin Rolandin keyboard jossa oli sellanen kiva systeemi, että ääneks sai valittua rummut, ja jokaisesta koskettimesta kuulu erilainen rummun ääni. Sellanen olis mun nykyiseen käyttöön äärimmäisen kätevä ja lisäks sitä oli tosi helppo käyttää! Toi ominaisuus on kyllä ollu aika monessa keyboardissa ihan meidän koulussaki, onkohan myös sitte tässä Roland Junossa, osaisko kukaan sanoa?

^ Vastaa Lainaa

Windywalk
Windywalk
Miira
155 viestiä

#6 kirjoitettu 18.08.2017 12:20

Mä pahoin pelkään että luonnollisen kuuloista kitaraa ei pysty loihtimaan koskettimilla. Muun bändin saa kyllä kasaan jotenkuten, mutta toi skitta tuottaa aina ongelmia.

Mutta jos joku on törmännyt sellaiseen keyboardiin millä tämä onnistuu, jossa soundi on jotenkin luotu niin että se toimii, niin kertokaa, mäkin haluaisin tietää.

^ Vastaa Lainaa

Alessio
Alessio
Leading Motive
87 viestiä

#7 kirjoitettu 18.08.2017 23:38

Jos tuo juno on liian kallis voit myös yrittää löytää sen (tai aiempia malleja) käytettynä, esim. Muusikoiden.net:stä tms.

Rolandilla on mielestäni aina ollut parhaat sähkökitarasaundit. Itselläni on Integra 7 ja sillä saa jo aika hyvijä imitaatioita aikaiseksi. Mutta se vaatii vähän eriltyylistä soittamista jotta se kuulostaa aidolta. DS-sarjaa en soittanut joten en osaa sanoa kuinka lähellä se on, Youtubesta löysin vain yhden demon. Kannattaa varmasti kokeilla myymälässä.

Rumpusoundejakin on, ne toimivat juuri kuten kirjoitit.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu