Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Volumet kohdilleen

Bombay
Bombay
12 viestiä

#1 kirjoitettu 27.02.2018 19:22

Olen aloitteleva rap -musiikin tekijä.

Kun miksailen vokaaleja ja kuuntelen biisiä läppärillä Abletonissa kuulokkeet korvilla biisi kuulostaa hyvältä. Mutta kun renderöin videon .waw / mp3 tiedostoksi ja kuuntelen biisiä puhelimella niin vokaalit kuuluvat vähän liian hiljaisesti biittiin verrattuna. Miten fiksata asia? Onko tähän jotain tutoriaaleja Youtubessa? En tiennyt miten ilmaista asia englanniksi en oikein osannut etsiä itse.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
784 viestiä

#2 kirjoitettu 27.02.2018 19:30

Tuohon auttaa se, että miksatessa kuuntelet erilaisilla kaiuttimilla, aina välillä, ja se, että miksauksessa käyttämäsi äänen lähde, oli se sitten kaiuttimet tai kuulokkeet, olisi mahdollisimman neutraali eli ei korostaisi esim. basso-taajuuksia.

Taukoja kannattaa pitää muutamia tunteja ja kuunnella sitten, että miltä se kuulostaa ennenkuin julkaisee...joskus ne vokaalit jää vaan liian hiljaiselle tai kovalle...mutta nämä neuvot ehkä vähän edes jeesaa...

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
784 viestiä

#3 kirjoitettu 27.02.2018 20:52

...miksaamiseen ja musan tekemiseen on siis olemassa "monitori-kaiuttimet" tai "monitori-kuulokkeet". Kannattaa tutustua niihin.

^ Vastaa Lainaa

Popkorni
Popkorni
699 viestiä

#4 kirjoitettu 27.02.2018 22:29

Kyllähän tuo renderöinti pakkaustilaan muuttaa sitä alkuperäistä kokonaissaundia. Itse odotan yhä sitä aikaa, kun päästään tietokoneäänitasolla vihdoinkin siihen CD-tasoiseen loppujälkeen.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu