Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Komppisivustoja...?


Kukkonen
1735 viestiä

#1 kirjoitettu 17.07.2004 20:34

Olisiko kenelläkään tiedossa nettisivustoja, missä olisi jonkinlaisia komppiohjeita tai rumpunuotteja? Lähinnä etsiskelisin mukavan letkeätä komppia ja vinkkejä millä muilla tavoin saa biitistä, eli rummuista letkeitä.

Eli nettisivustoja tai ihan hardwarea eli kirjoja.

Seuraavat 10 viestiä tulevat kuitenkin sisältämään sellaisen viestin, että kompit täytyy löytää/keksiä itse...

Kukkonen muokkasi viestiä 20:34 17.07.2004
Olen kyllä onnistunut saamaan mukavan kuuloisia komppeja tutkimalla muita biisejä, mutta jotain kirjoitettua olisi kiva lukea.

Tänne voi kyllä omiakin vinkkejä laittaa. Itse olen yksittäisten iskujen volyymiä vaihtamalla saanut mukavaa elävyyttä komppiin esimerkiksi.

^ Vastaa Lainaa


Putte
6659 viestiä

#2 kirjoitettu 18.07.2004 15:11

Ainakin tuolta: http://colomar.com/Sha... löytyy jonkin verran.. Katso kohta "Drum Sequencing - Patterns".

^ Vastaa Lainaa


Kukkonen
1735 viestiä

#3 kirjoitettu 19.07.2004 18:08

Putte kirjoitti:
Ainakin tuolta: http://colomar.com/Sha... löytyy jonkin verran.. Katso kohta "Drum Sequencing - Patterns".


Hippi hoppi -kategoria oli aika pieni ja kompit aika "oldschool", mutta muuten hyvät ja käytännölliset sivut. Vähän vajavaiset vaan.

Muita sivuja...?

^ Vastaa Lainaa


Tempo
673 viestiä

#4 kirjoitettu 20.07.2004 11:06

Jos lähdetään hakemaan elävyyttä konerumpuihin, on alettava kikkailemaan aika paljon saadakseen ne kuulostamaan lähes aidoilta, mutta kun miettii oikeita rumpuja ja niiden soittajaa, niin jokainen lyönti on hieman erin kuuloinen kuin toinen.

Iskuja on pehmeitä ja kovia, sekä kaikkia niiden väliltä. Kun rumpuraitaa lähtee aidosti rakentamaan, on hyvä tehdä 2 tai 3 eri rumpukonetta, joihin tulee jokaiseen samat samplet eri volyymillä. Tässä en tarkoita velocityä, vaan raa'asti eri volyymillä siten, että ne kompressorilla tasoitetaan ja kovimmat rummut saavat jopa leikkaantua, että niihin saadaan hieman raakuutta. Biisin rankoissa kophdissa rumpuja hakataan rajusti niin, että hiki lentää ja tällöin laitetaan kovat rummut käyttöön (esim kertosäe tms.). Kannattaa kuitenkin muistaa, että rummut eivät saa liikaa poiketa toisistaan, silloin se voi kuulosta hieman hölmöltä.

Toinen keino muuttaa, on käyttää jokaisessa lyönnissä omaa velocityä. Harvoin se rumpali lyö kahta peräkkäin identtistä rumpua, joten pientä velocityvaihdosta on aina mukana. Lisäksi, esim cymbaaliin ei tule aina lyötyä samaan kohtaan, joten jonkinlainen random cent muuntelu cymbaalin (ja hihatien) nuotille saa sen soimaan joka kerta hieman eri tavalla.

Lisää elävyyttä saa unohtamalla kvantisoinnin, mutta tässä saa rytmin menemään helposti päin /Cttä. Shufflella saa groovea helposti, mutta jos lähdetään oikein kikkailemaan, niin kvantisoi biitin aluksi esim 1/16 tai 1/32 tasabiittiin ja alkaa sitten hieman siirtelemään esim snareja offbeattiin 1/64, 1/32 tai 1/32T kvantisoinnilla. 1/16T kvantisointi on aika pitkä ja sen saa perus groovella aikaiseksi. Tietenkin hyvää vaihtoa saa aikaiseksi, jos shuflaa esim vain hihatit tai shufflaa snaret, perkussiot ja hihatit hieman eri tavalla. Kuitenkin kannattaa muistaa se perusrytmi, mitä olette tekemässä. Siinä bassorummun ja snaren tulee olla pääpiirteittäin kohdallaan. Tulee muuten aika sotkuista offbeattia.

Pelkkä snaren siirto ihan pikkusen eteenpäin saa biitin kuulostamaan löysältä, joka sopii hyvin esim triphoppiin. Räbän jos ottaa mukaan, niin nämä pikkusiirrot antaa haastetta pitämään flow kurissa, mutta on se huomattu, että parhaat räpit tulee, kun taustalla on oikea bändi soittamassa. Se saa homman paljon elävämmäksi, eikä ole niin kliinistä konelooppimössöä.

Nyt kun tähän aamuiseen aikaan innostui kirjoittamaan, nii otetaan vielä mute mukaan peliin.. Eli paljon esim d'n'bssä käytetty bassorummun ensimmäisten lyöntien poisjäänti tuo mukaan hyvää vaihtelua. Myös hihattien mutetus välillä toimii. Ei se rumpalikaan koko 6 minuuttisen biisin ajan tikuta sitä hihattia samalla tavalla. Kun vaihdetaan rummutusta esim. cymbaaliin, niin siinä voi jäädä isku tai pari lyömättä biisin aikana, puhumattakaan että se menee täysin konemaisesti biittiin.

Tasabiittisen konemusiikin kans ei kannata hirveästi alkaa kikkailemaan muuten kuin grooven kans, sillä koko biisin ajan hieman vaihtuva biitti ei välttämättä kuulosta hyvältä. .. nyt stoppi floodaukselle.. ..takasin töihin.. ..kahvia.. mmm..

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu