Yöryömijä

Zitru's Hedelmä | 20.07.2005 | Psytrance
10:12

Psytrancea ja melodista trancea.
Kaksi tai useampia biisejä ahdettuna yhteen koko naisuuteen, lasku oppi vaihtelee.

8.83   1039 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kyllä alkoi pää pyörimään ja kädet/jalat vispaamaan. Hyvää Bond-henkistä melodiaa. Ehkä hieman lyhentäisin biisiä, tuppaa olemaan tuota pituutta ihan kunnolla :) mutta jos siinä 2-3 on yhdessä niin sitten sen ehkä ymmärtää
0   +1 +2
 
Timo JM 16.07.2016
Kommenttirinki: Ei oikein uppoa vanhemman polven poppariin. Sori, vika on kuulijassa ;-)
0   +1 +2
 
Mikki stikki 04.04.2015
Nyt on menoo ja vauhtia.. Trippi musiikkia.. hemmetin pitkä biisi mutta ei oo kyllä pahaa sanottavaa
0   +1 +2
 
Felix N 22.02.2015
Ihan mukavasti jumputtava kymmenminuuttinen. :) Positiivisella tavalla erikoisesti kiemurtelevia melodioita löytyy matkan varrelta. Toistoa on jonkinverran, mutta kymmeneen minuuttiin mahtuu toki myös paljon erilaista osuutta. 4:45 alkaen siirrytään hillitympään otteeseen, jonka tunnelmasta pidin. En ole ihan varma mihin tuolla biisin nimellä viitataan ja miten esim. nuo miekkaäänet liittyvät aiheeseen, mutta kiinnostava kappale. Pieni tiivistys ehkä tekisi hyvää, mutta eipä ainakaan lopu kuunneltava kesken. :) Pientä retropelimäisyyttäkin löytyy paikoitellen.
0   +1 +2
 
Kostiainen 03.04.2014
Ompas pitkä biisi. Ihan jees kuunneltavaksi, muttei kuitenkaan täysin sytytä. Tossa 01.52 kohdalta alakavasta tuli joku Chemical Brothersin biisi mieleen..
0   +1 +2
 
9
Fillari 19.01.2010
Hauskan kuuloinen yöryömijä, kivaa synattelua kaikin puolin. Piisi on enemmänkin sellaista leppoisaa taustattelu kuin kuuntelupiisi. Hieman rakentaisin siihen enemmän nousuja ja laskuja sekä joitain taitekohtia. Sen jälkeen puristus 3:30 ja valmis piisi onkin valmis.
0   +1 +2
 
Mika Björklund 24.11.2006
Kappale alkaa hyvin, mutta muuttuu huonommaksi edetessään. Toisaalta hyvää psytrancea varsinkin alussa hyvin miksattuna ja toimivilla melodioilla sekä äänivalinnoilla, mutta toisaalta kappale kärsii huonosta rakenteesta ja kerroksien puutteesta. Tuntuu siltä, että kappale on koko ajan katkeamassa moneksi eri kappaleeksi. Kuulostaa enemmän miksaukselta kuin kappaleelta. Tai no, tämähän melkein on miksaus eikä kappale.

Bassotaajuudet ovat huonosti esillä suuren osan ajasta, kickikin katoaa välillä ja ei tahdo huomata milloin se tulee mukaan uudestaan. Muuten äänet erottuvat hyvin. Tosin melodioiden kohdalla se saattaa johtua siitä, että kappaleet tuntuvat kulkevan eteenpäin pelkästään liidimelodian voimalla. Taustalla tapahtuu liian vähän, mutta se mitä siellä tapahtuu - varsinkin ääniefektit - ovat laatua.

Aloituksesta plussaa, hyvin lähdetään liikkelle. Ainoastaan se haittaa, että alun kevyen tunnelmoinnin jälkeen jää odottamaan sitä, että kappale lähtee täysillä käyntiin. Sitä ei tapahdu. Vähän kuin ajaisi ferrarilla 60 km/h 120 km/h rajoitusalueella.

Kappaleessa on jotain todella hienoja hetkiä, mutta kokonaisuus ontuu. Ei käynyt kuitenkaan aika pitkäksi.
0   +1 +2
 
9
JaDubb 20.12.2005
Alkaa kivalla utuisella paiskesoundilla. Mukaan tulevan basari on melko munakas, mutta aika kuiva minun makuuni. Soundissa pitäisi olla enemmän kestoa ja pyöreyttä. Tai jotain. Ennen bassolinjaa tuleva breikki on mukava. Bassolinja itsessään on myös kivan jämäkkä, mutta ainakin tälle kuuntelusetupille liian kovalle miksattu. Kaiutettu hämymelodia sopii biisin olemukseen mukavasti. Tuo arpeggiomainen soundi puolestaan on hyvin Chemical Brothersmainen, ei paha olleskaan. Kun mausteiksi tulevat myös nuo taustan rutinat, on keitos aika herkullinen. Välillä mukaan tulevat korkeat meldiat tuovat hyvää vaihtelua junnaukseen, mutta soundi kuulostaa hieman presetmäiselle. Kun melodia pääsee parhaaseen vauhtiinsa, meno soundaa itänaapurin kansallissoinnuille yhdistettynä sumeaan kemikaalihappoon.

Rakenteeltaan kappale on ehkä hieman liian moniulotteinen. Selkeämpi linja sopisi tällaiselle teokselle mielestäni paremmin. Kesto on myöskin hieman liian pitkä, vaikka soundimaailmaan onkin upotettu kiitettävä määrä elementtejä. Kenties tuollainen viiden minuutin energinen polkaisu olisi ollut enemmän minun mieleeni. Suvantovaihe on meiningissä se turhin osio minulle, mutta ymmärrettävästi toimii toisilla yksilöillä paremmin. Varsinkin tuohon suvantokohtaan olisi sopinut täydellisesti jotkin utuiset vokaalit höysteeksi.

Miksauksellisesti tekele on varsin onnistunut tuota bassolinjan liiallista voimakkuutta lukuunottamatta. Soundien erottelu toimii ja ruttuiset äänet pääsevät loistamaan herkullisesti. Jos jotakin miksauksellista parannusta keksisin, niin peräänkuuluttaisin ehkä hieman energisyyttä joidenkin äänien tehokkaammalla kompressiolla. Loppusoundit ovat hienot kaikessa omaperäisyydessään.
0   +1 +2
 
10
K. Vainio 27.11.2005
Hienot on melodiat! Sounditkin on juuri sopivat tähän, vaikka ne ei olekaan ihan sitä viimeisintä huutoa, mutta musta ne vaan yksinkertaisesti istuu hyvin biisin luonteeseen. Pituutta biisillä oli, mutta kun se loppui, niin pakkohan sitä oli ruveta kuuntelemaan uudestaan. Erittäin hyvää musaa!
0   +1 +2
 
HW 13.11.2005
Jipii. Kymmenen minuuttia trancea.
Tämä oli niin trancea että alkoi itkettää ja tuli ihottumaa. Sanalla sanoen ei ollut kivaa.
Tämä oli jotenkin tosi pliisua tranceksi. Runmuissa ei ollut potkua. Ja leadit olivat jotenkin anteeksipyytelevän vaisuja.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2