Jumalanäidin kuolonuneen nukkumisen katedraali

Belz Krov | 14.05.2006 | --
6:06

Biisin koko nimi: 'Jumalanäidin kuolonuneen nukkumisen katedraali'
(edit. hail biisinnimenpidennys!)

jotain vaikeaa tässä oli.

8.25   870 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
dbgirl 04.06.2006
"Hyvin synkkää ja ikävää". Tuomiota odotellessa... Kirkonkellot soivat uhkaavasti teloituksen alkaessa. Kyläläiset sylkevät päälle ja piiskaavat raipalla viatonta uhria kun menee kylänraitilla hirttopaikkaan. Pitkä kävelymatka ja välillä hörpätään vettä (siitä tauot). Ja lopuksi hirtto, tietenkin.

Selkeä, tasainen kokonaisuus. Vaikka tarina minkä sain päähäni tuota kuunnellessa oli synkkä, periaatteessa tässä oli pieni positiivinen vire. Hauskaa minulla oli huomata että tämä kesti ns. pedonluvun verran. Tietenkin sellaista aikaa kuin 6:66 ei ole olemassa, mut kyllä toi sai ihan vakuuttuun et tuo oli tahallaan pistetty kestämään tuon verran. Ehkä ei näin ole.
0   +1 +2
 
HW 01.06.2006
Tässä oli jylhää kauneutta joka todellakin muistutti goottilaisista katedraaleista, jumaluudesta ja kaiken päättymisestä ikuiseen uneen. Äänimaailma oli tavallaan oudon ristiriitainen, elementit kieoutuivat toisiinsa luoden kakofonisen maiseman jossa hauras kannatti painavaa, jumalainen kosketti kuolevaista ja lumosi sen taialla joka teki sekasortoisten äänten sinfoniasta harmonisen kokonaisuuden joka kiehtoi, lumosi ja houkutteli kuin kaunein satu tai pelottavin painajainen.
Tekninen toteutus oli varsin onnistunut, kuten tavallista. Jokainen teoksen osa sai ansaitsemansa huomion ja kokonaisuus pysyi hallittuna, tasapainoisena ja nautinnollisena koko kestonsa ajan.
0   +1 +2
 
9
Funk-Daddy 19.05.2006
Alku on jännittävä. Siinä yhdistyy rauhallinen maalailu ja alleviivatun hektinen odotus. Hullu rumpali kaatuu rumpuinensa portaat alas klänkänklängg!!! ja sitten mennään todella syvälle maan uumeniin.

(Mulle tulee tästä biisistä mieleen jotkut kokedeeliset hetket omassa elämässä. Ympärillä surisee ja vääntyilee, mutta silti on eräänlainen varmuus päämäärästä, tai päämäärän tarpeettomuudesta. Kappaleen äänimaailma on minun mielestäni mielenkiintoinen ja useímmat saundit "hyvän", eli miellyttävän kuuloisia, mikään ei särähdä korvaan kappaleeseen kuulumattomana.)

Siellä kellarissa rumpali keräsi rumpujensa palasia.
Sokea ja mielenvikainen seppä nakutteli rumpalille uudet rummut ruttoon kuolleiden mielisairaiden koirien kalloista. Ajan heijastusten runtelemien luurankosotureiden panssareista rumpali sai tehtyä symbaalit, jotka nostivat maton lentämään kohdassa 5:24. Matolla lentäminen tunnelissa oli aika haasteellista, mutta pyhärumpumiehemme selvisi siitä jonnekin...
0   +1 +2
 
Begemot 18.05.2006
Mielenkiintoinen biisin nimi, tosin joku voisi kirjottaa joitakin sanoa eri muodossa. Pitkän intron jälkeen päästiin komppi puolelle, joka heti vauhtiin päästyään alkoi "tökkiä". Taustalla paljon kaikenlaista mielenkiintoista sälää. Aika sekava olo tästä lopussa jäi, mutta se on ollut ilmeisesti tarkoituskin:).
0   +1 +2
 
vasara1 18.05.2006
Tämähän teos oli aikast tarttuva, kivaa,vähän suorastaan metalli maista paatosta tästä löysin. Pelottava on kyllä piisi soundeineen ja niin on kyllä aihekin. Piisi on vaan sitte aivan liian pitkä minunlaiselleni 3 minuutin kuuntelijalle
0   +1 +2
 
A.S.H 18.05.2006
Mitäs se hyljeksitty(suotta?) tiedemies Dr.BK on nyt ottanut? Täähän on melkeen tanssittavaa. Tosin turkkilaiset dervissit vois suoriutuakkin tästä.Luotantyöntävää, mutta samalla oudon kiehtovaa...Tynnyrin hakkaajilta meinaa puhti loppua. Lopetus on
jotenkin outo...pois haihtuminen symboloi loppua ja tilaan hukkumista...osaksi jotain suurempaa, ääretöntä, mutta katedraali on äärellinen jos se on ihmisen tekemä, oletan että on. Eli sen tuli rajautua johonkin, kimmahdusten kautta heiketä. Siten sen kuvaisin äänellä. Heijasteet luovat mittasuhteet.
0   +1 +2
 
v_salo 17.05.2006
Kiintoisaa vääntöä, paljon on kikkailua, mutta vaikia oikein saada otetta... Ei ehkä oikein minua varten, valitettavasti.
0   +1 +2
 
Piru Kange 17.05.2006
Häiriintynyttä ambienttia, tai mitä lie. Tästä tulee tosiaan melkosien hypnoottinen ja samalla erittäin häiriintynyt olo. Soundit sopivat biisiin, kuin nyrkki silmään (jos siis tuo hypnoottisuus ja häiriintyneisyys oli se, mitä haluttiin). Itse genrestä en oikein ymmärrä mitään, mutta tuollaisia tuntemuksia biisi herätti.
0   +1 +2
 
7
Epoche 17.05.2006
Kalmaset saundit löytyy kyllä, wähän ehkäs turhaa nykimist ja epämääräsyyttä lyömäsoitinosastolla..Mixaus on wähäsen epäselwä, kaikest ei oikein saa selwää..Hienoi riitasointui, mut niitäkää ei liikaa sais käyttää..
0   +1 +2
 
Riku Rotten 17.05.2006
Progea ja idustriaalia sotkettu. Onko rummut aidot? Veikkaan että on. Saundit ja miksaus on OK. Musa totaalista sekoa.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat