Kylmä Vapaus

3:39

Pakkohan se oli tehdä biisi jäätymisestä.
Vaikutteista tärkein taitaa olla Carpathian Forestin vastaavat, hitaammat vedot.

8.57   989 kuuntelua

Kappaleen sanat

VAikka ei edes tuule
Pakkanen puree ihon rikki
Nuotio on sammunut
Ja viimeiset kulkijat käyneet
koteihinsa

Ja sinun hetkesi koittaa
tunne lämpö tunne rakkaus
kylmä ruumiisi voittaa
pääset kohta kotiin

Aamuun on pitkä matka
ja sinulla on aikaa
hengitä syvään ja nauti
huurre keuhkojesi sisään

Kohta olet vapaa

Aamuun on pitkä matka
ja sinulla on aikaa
hengitä syvään ja nauti
huurre keuhkojesi sisään

Kohta olet vapaa

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
Jules Varjola 08.12.2006
Hauskan junnaava kappale, ja tyylilleen uskollinen ihan alusta loppuun asti. Nyt harmittaa kunnon audiolaitteiden puute kyllä aika suunnattomasti. Monoa tämä ei varmaan ihan pääse oikeuksiinsa.

Paljon on pikkunyansseja päällekäin, kunnon särön läpi laitettuna. Ehkä pientä siistimistä kaipaisin äänimaisemaan, mut se toki edelleen saattaa johtua vain ja ainoastaan näistä kuunteluominaisuuksista.

Kappaleessa on aika selkeä rakenne loppupeleissä kuitenkin, mikä ei ole edes tässätapauksessa järin huono juttu. Kun fiilistellään, niin fiilistellään. Kyllä tämä tavallaan iskee minun kaaottiseen puoleeni aika mukavasti. Jos olisin saanut päättää, niin olisin tehnyt jonkun kevyen osan väliin.

Tämä kyllä toimis orkesterin soittamankin tosi komeasti, oli senverran seesteistä epäjärjestystä. Siitä propsit kyllä. Hyvä veto.
0   +1 +2
 
sadomatti 27.11.2006
Kitarariffi ja bassolinja virittävät heti kärkeen sopivan räkäisen tunnelman. Industrial-henkinen äänenlaajennus toimii varsin hyvin, mutta itse vierastan hieman vokaalikohtia. Ne ovat sovituksellisesti hyviä, mutta omaan korvaan tämä toteutus ei pure niin hyvin kuin voimallisempi ärjyntä teettäisi.

Äänimaisema on harkittu ja tietyltä osilta vallan mainio, tietyiltä osin vähän turhan konemainen. Olisin kaivannut hieman enemmän orgaanista konemaisuutta (mukava paradoksi sanaparina) kitaroihin, ja hieman kalskeampaa karheutta kylmiin kolinakohtiin. Mikään ei ole toteutettu huonosti, päin vastoin, mutta tietty lisätuottaminen parilta osaa olisi tehnyt gutaa.

Kelpo kappale anyway, jäi jopa kaipaamaan jatkumista. Tämä loppui liian lyhyen.
0   +1 +2
 
9
Chi-Xi-Stigma 20.11.2006
Tuli jollain tasolla mieleen tästä Black funeralin "Ordog" julkaisu. Johtuu varmaankin tuosta tracker-tyyppisestä soundimaailmasta. Pituuden puolesta juuri sopivan mittainen kun ottaa huomioon, että melko vähän dramaattisia muutoksia tämä teos pitää sisällään. Tunnelma pysyy hyvin kasassa, mutta olisi mielestäni saanut ehkä vielä hieman rohkeammin kehittyä loppua kohti uuteen sfääriin. 02:23 kohdassa tulee mukaan hyvältä kuulostava korkeampi kirskunta, joka nostattaa hieman tunnelmaa odottamallani tavalla. Kaikesta huolimatta kyllä tässä ihan hyvin hypotermia saavutetaan, mutta olisin itse ehkä pakastanut hieman suuremmalla antaumuksella ja ottanut mukaan sen lämmön tunteen, jonka ihmiskeho tiettävästi paleltumiskuoleman lopulla saavuttaa. Hienoa jälkeä silti näinkin.
0   +1 +2
 
9
Tunnelmaltaan varsin toimivaa tavaraa... Efektoitu laulu kuulostaa hyältä tällaisessa muutenkin hieman erikoisessa kappaleessa. Ei kyllä lainkaan hassumpi kuuntelukokemus. Hienoa!
0   +1 +2
 
LauriT 19.11.2006
Tässä miksaus tuntuu olevan paremmin tasapainossa bassojensa osalta, kuin tuossa aikaisemmin kommentoimassani biisissä "Seraf Apollon". Muutenhan tässä mennään aika tavalla samoilla linjoilla saundillisesti, tällä kertaa mukana on vaan enemmän noita sahaamista tasapainottavia matalia taajuuksia. Parempi (subjektiivinen mielipide).

Rummuista tulee sellainen mukavan ahdistava hieman militaristinen tunnelma. Ikään kuin olisin taas ampumaleirillä 30 asteen pakkasessa helmikuussa vuonna -99 oikean käden etusormi RK62:n liipaisimeen kiinnijäätyneenä ja kiroten epäinhimillisen kylmyyden pilaamia ampumatuloksiani.

Taustan kolinabiitti toimii aina loistavasti - itsekin olen sen todennut. Kaiken kaikkiaan varsin miellyttävää kirskuttelua tämä on. Yllättäen mukana on jopa varsin voimakastakin melodiikkaa.
0   +1 +2
 
8
santraa 19.11.2006
oli ehkä niitä biisejä jotka herätti eniten mielenkiintoa sun tekemissä biiseissä. aika hienon ruosteisen kuullonen biisi. joo. ruosteinen on hyvä adjektiivi. ja tykkäsin tosta hienosta äänestä ton karhean äänen taustalla..se oli sellanen korkea jolla oli tietty rata mitä se meni. mutta et varmaan vieläkään tajua mitä tarkotan joten ihansama :D
0   +1 +2
 
7
accent 19.11.2006
Normaalisti sanoisin että tällainen rahiseva, rouhea saundi ei oikein sovi mutta aiheen huomioon ottaen se sopiikin oikein hyvin. Todella jäisen kuuloista rahinaa, tosin muulta osin saundi ei ole kovin kylmä mielestäni. Kuulostaa melkeinpä kesäiseltä humppabändiltä jonka soittajat vaan ovat ottaneet muutaman rohkaisuryypyn liikaa. Täällä jossain järvi-suomessa juhannustanssit jossain ladossa, esiintyjänä "Saimaa Humppa" -orkesteri jonka jäsenet ovat jostain syystä pilvessä ja soittavat omaa erikoisempaa versiotansa jostain perinteisestä humppabiisistä. Mutta alku on ainakin jäinen. Ja "laulu". Ihan kivasti kasattu hyvillä elementeillä varustettu biisi mutta ei nyt jotenkin yleisfiilikseltään toimi. Ei ainakaan niin hyvin kuin nuo nopeammat biisit. Alkanut menemään vähän vanhaksi tämmöinen kama ainakin mulle, ei tätä enää jaksa.
0   +1 +2
 
10
makes69 19.11.2006
Jää murskaa? Sitä metallista jäämurskaa. Hienoa ja kiteistä.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat