uni (sleep later) (original mix)

vaehaevuori | 11.12.2006 | Trance
11:18

Taas jotain uutta. Hetken aikaa tämä ehti levätä kovalevyllä pölyttymässä. Party on, folks!

9.00   271 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Valandir 18.12.2006
Joo elikkä pitää nyt näin heti aluksi sanoa, että olenkin tämän jo aikaisemmin kuunnellut pariin otteeseen, mutta luvattu kommentointi on luvattu kommentointi, elikkä nyt itse biisiin..

.. Intro on hyvin ambientmainen ja siitä pidän kyllä kovasti. Kyllä on mahtavat nuo ambientmaiset padit ja kyllä siellä jotain jousiakin kuuluu. Siitä mennäänkin hyvää tahtia sinne 50 sekuntiin asti, jolloin alkaa taustalta nousemaan perkussiokuviointia. Intro on kokonaisuudessaan ja kaikessa lyhykäisyydessään loistava, ainakin omaan korvaani, vaikkei siinä niin mitään ihmeellistä loppujen lopuksi olekaan. 0:53 bassorumpu lähteekin perkussiolinjojen kanssa käyntiin ja hyvää tahtia lähdetään eteenpäin rullaamaan. Miksaus kuulostaa ainakin alusta moitteettomalta, kaikki kuulostaa juuri siltä kuin pitää. 1:49 lähtee rullaamaan bassolinja, joka on ehkä vähän liian kumisen kuuloinen, mutta tosin vähän ajan päästä siihenkin tottuu ja se itseasiassa sopii biisiin. Oldschoolmaisuutta löytyy äänistä paljon, joista tuo bassolinja on kyllä ehdottomasti kaikista oldschoolmaisin, ehkä turhankin paljon. 3:13 on menoa ja meininkiä mukana yllin kyllin ja tuo syna joka renkuttaa taustalla kuulostaa kyllä hyvältä. Sieltä alkaa toistakin synaa nousemaan taustalta 3:31 kohdilla. 4:11 meno laantuukin vähän taustalta nousseen synan tullessa mukaan ja sitten elementtejä tiputetaan siihen tahtiin, että kuuntelija valmistautuu suvantokohtaukseen, joka alkaakin 4:39. Kuulosti kyllä mahtavalta tuo syvä rumpu joka iskee heti 4:47. Erittäin hyvältä kuulostaa jouset sekä padit yhdessä ja introssa tullut ambientmainen ote jatkuu, erittäin omaperäinen ja myöskin erittäin hyvä ratkaisu. Melodialinjat suorastaan maistuvat hyvältä omiin korviini. Siinä sitten mennäänkin kauniisti noiden saundien siivittämän kunnes 6:09 rummut tulevat messiin, ehkä jopa hieman yllättäenkin. Olisin toivonut, että taustalta nouseva voimakkaan kuuloinen padi olisi tässä kohtaa ollut tosiaankin voimakas, koska nyt se jää ikävästi vain tuohon taakse. 6:51 tilanne kaikeksi onneksi korjaantuu ja pääkohtaus alkaa ja sekin kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Ehkä hieman tylsä pääkohtaus ja meno ei ehkä ole sellaista kuin olisi odottanut, mutta jokatapauksessa hyvältähän tämä kuulostaa. Pää liikkuu eteen ja taakse mukavaa tahtia jalan taputtaessa samaan aikaan lattiaa. Tuo yksi voimakkain padi olisi saanut tässäkin kohtauksessa olla vielä voimakkaampi, olisi nimittäin saanut toteutettua sellaisen oikean nostatuksen fiiliksen. 8:44 ääniä tiputetaankin alas rutkakaupalla ja kuuntelija voi valmistautua vuorostaan outroon. Päämelodia on sinäänsä oivallinen ja myös jokseenkin taiteellinen, ainakin noista klassisista soinnuista tulee sellainen mieleen. Sopii biisin teemaan loppujen lopuksi kuin naula vasaralle. Sieltähän se loppu sitten vihdoinkin tulee, jota ennen elementtejä tiputettiinkin hyvää tahtia. Päämelodian jättäminen padin soittamana on mielestäni hyvä ratkaisu ja toimii hyvin.

Kokonaisuudessaan kyllä oikein positiivinen yllätys. Biisin ambientmaisuus tuo hyvän lisän kappaleelle ja tästä johtuukin ehkä hieman progempi lopputulos. Biisin synat, jouset ja padit pidetään koko biisin ajan hentoina ja mitään ei tuoda esille liikaa, vaan kaikki jätetään hyvin juuri siihen mihin ne on suunniteltu ja sehän perkele toimii, varsinkin kokonaisteeman kannalta. Muutenkin kokonaisuudessaan paketti toimii moitteetta ilman kummoisempia valituksia. Äänenlaadussa ei ole mielestäni myöskään oikeastaan mitään valittmista, ehkä olisin kaivannut hieman puhtaampaa saundia, koska jotkut äänet kuulostavat jotenkin ontoilta. Reippaalla reeverbin käytöllä tämä olisi varmaan suoraan hoitunut pois alta, joten pikkohuomautukseksihan tuokin jää. Biisi on muutenkin sopivalla tavalla hieman synkkä ja utuinen, jonka takia lopputuloksena onkin hyvällä tavalla harmahtava kipale talven kylmiin iltoihin. Tämä ei kuitenkaan kaikesta kehusta huolimatta ole mitään maata mullistavaa, koska oikeastaan sellaista mitään repäisevää tässä ei ole. Tämä on tosin varmaan ollutkin tarkoitus jos esimerkiksi tuohon kokonaisteemaan vertailee. Suvantokohtaus on oiva, mutta siihenkin olisi ehkä kaivannut jotain lisää, koska nyt se on tuollaisenaan jätetty ikäväksi pötköksi. Tosin pötköksi, joka kokonaisuudessaan kuulostaa hyvältä. Koska biisissä ei sinäänsä ole miltään kantilta mitään valittamista, niin eihän tässä auta mikään muu kuin lätkäistä numeroksi hyvin ansaittu yhdeksikkö. Mielestäni hyvin omaperäinen tuotos, joka ansaitsee niinkin korkean numeron. Kymppiin tämä ei kuitenkaan yllä, joka johtuukin yksinkertaisesti vain siitä, ettei tässä ole mitään jo mainitsemaani repäisevää asiaa, joka pistäisi silmät pyöreiksi hämmästyksestä. Näin tämä jaksaa kantaa alusta loppuun hyvänä kappaleena. Sen verran kivan kuuloista musiikkia täällä sivuillasi, että voisinpa samalla vaikka fanittaa. Hyvä hyvä.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat