Birdbeats

Ream | 11.10.2004 | Breakbeat
5:33

Kohtalaisen atmosfääristä hyppelehtimistä hajonneiden iskujen päällä.

8.00   487 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
sakke-makke 11.10.2004
No niin. Pitkästä aikaa esiksen matskua makustelemassa. Aika mielenkiintoista jälkeä olet saanut väsättyä. Äh tää kommentoinnin aloittaminen on aina yhtä tuskaista ja fiksu jäsennöinti ois tietysti enemmän kuin poikaa, mutta nyt ei jaksa siihen panostaa tässä kesken työpäivän, joten tässäpä läjä tekstiä lokeroimattomana.

Loistava intro, pehmeät soundit. Melodiat ovat kuin suoraan tehty johonkin mega man 15-peliin. Tunnelmassa siis löytyy. Taas paha mennä soundien laadusta sanomaan, kun duunikoneen näytössä kiinni olevilla voipurkeilla joutuu kuuntelemaan. Nää on kyllä toisaalta toistanut ääniä siinä mielessä kivasti, et jos jotain on TODELLA pielessä niin näistä sen kyllä erottaa. Moitteita en kyllä meldioista ja tunnelman luomisesta kykene löytämään. Miltei täyden kympin suoritus rakenteen ja mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävien melodioiden puolesta. Rummuissa löytyy sitä vastoin hieman moittimista. Snare on kliininen eli turhan basic, ja varsinkin rolleissa toi snare kuulostaa yököttävän yksinkertaiselta, kuin suoraan pleikkarin musa 2000:lla tehdyltä tehdasasetus-lasahdukselta. Komppi sinänsä rullailee kivasti, mutta muutkin rumpusoundit ovat aavistuksen mielikuvituksettomia eivätkä käy käsi kädessä lämpimäisten melodioiden kanssa. Olisin kaivannut ehkä jotain rosoisuutta ja särmää/suhinaa tai vähintäänkin rutisevia looppauksia tuonne yksittäisten rumpuiskujen pohjaan rakennettuun presettimäiseen kiertoon. Mitä tästä nyt saan selvää, niin miksattu on kyllä hyvin ja pyöristelty/teroiteltu soundien kulmia oikein OIKEIN hyvin ja puhtosen kuuloista on, mutta sanotaanko että turhankin puhtaat valkeat lakanat.

Lisämiinukset läjähtävät jokseenkin tarpeettomista lintujen visertelystä. Tää biisi on jotenkin kaikessa instrumentaalisuuden kauneudessaan sellaista, että se ei kaipaa (ainakaan mitään valmiiksi loopattuja (lue yksinkertaisia) linnunviserryksiä.) Toinen asia olisi ollut, jos oisit käynyt tohomossa takapihalta nauhoittelemassa luontoääniä sen 5 ja puoli minuuttia ja ympännyt ne tuonne taustalle suhisemaan, siinä ois voinut olla ideaakin. Lisäksi vielä lisämiinukset biisin nimestä. Erittäin luotaantyöntävä, hyh :D :D :D lintubiitit! come on segma, you can figer better names than that!

Niin juu, hetkisen verran käväisee prodigyn out of space-tyyliset meiningitkin mielessä, joten siitäkin plopsahtelee plussaa.

----------

Summa summarum :

+Toimiva intro
+Uskomattoman hieno ja hyvin hiottu melodia
+Biisin rakenne huippuluokkaa
+positiivesti pelimusiikinomainen meininki
+pelkistettynä toimisi myös esim. näyttelymusiikkina
+mieleeni juolahtavat mega man-pelit!!!! <3
+jopa rhyppysellinen prodigymäisyyttä
+ kestää kuuntelua hyvin (4 kerta menossa putkeen)

- aavistuksen juonettomat kompit ja rumpusoundit
- liiankin kliinistä biittiä
- snare on kuin munaton zombie, varsinkin filleissä/rolleissa
-kompit kuin pleikkarin musa2000:lta
-biisin nimi (ehdottomasti vaihtamisen arvoinen asia, sillä mielestäni tämä kuulostaa 126x paremmalta mitä nimi "birdbeats" ensisilmäyksellä antaa olettaa)
-vähän turhan villit viserrykset

overall : 8+++

niukasti jää yhdeksiköstä, ja pelkästään kommentistani läpipaistavista rumpu/kliinisyysnurinoista.

---------------------------

Kyllä sun segma ilman muuta kannattaa alkaa harrastamaan lisää tällaista. Herätät vaan sen rumpalin. Melodiathan sulla on jo aina ollut hallussa. ja älä tee pliis IHAN näin puhtaan kuulosta jälkeä. Menee liian kliiniseksi. Ens kerralla meet rumpujen kanssa lihateurastamolle etkä hammaslääkärille :D Kaikilta muilta osin tämä on erittäin potentiaalista ja miksauspoliittisesti laadukasta syysmusiikkia, jota kuunnellessa on esimerkiksi kiva pysähtyä hetkeksi ajattelmaan omia ajatuksiaan tai vaikkapa katselemaan ikkunasta ulos että josko sitä lunta vaikka kohta taivaalta tupsahtelisi. =)
0   +1 +2