Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 64 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Hytönen - Parempi 25.03.2007

Juha Hytönen - Parempi
Hah, repeilin lyriikoille - kuulostit välillä tosi paljon Ismo Alangolle, siis ne kohdat joissa sanojen sovitus oli kuin juoksisi liukuportaita väärään suuntaan. Myös Risto tulee mieleen - on sen verran suoraa tekstiä, vielä kun saisi lisää semmosia peräpukaman kaltaisia ulokkeita tuohon tekstiin, siis tottakai harkitusti. Esim. tuo:"se meni vitun nopeesti ohi..", on kyllä ihan vidu hyvä kohta - se hidastus ja kaikki, hyvä koukku. Ehkä biisin nimi voisi olla houkuttelevampi, kun tämä on kuitenkin selkeästi jotain muuta kuin harmaata Juha Tapio/Mamba/Tero Vaara -linjaa, ts. saisi sen myytyä kuulijalle paremmin. Parantaisin tätä kiinnittämällä enemmän huomiota sanojen artikulointiin, sekä haluaisin jonkin yksittäisen pikkuelementin tuohon mukaan pelkän kitaran ja laulun tueksi. Ei kuitenkaan niin, että tuo singer/songwriter -meininki häviäisi. Voisi olla vaikka toinen kitara. Mutta siis, mukava kuulla tämmöstä suht. aitoa kamaa mikserissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Clarinet Jazz - The Old Rugged Cross 25.03.2007

Clarinet Jazz - The Old Rugged Cross
Olipas kyllä helvetin hyvä klarinettisoundi, tykkään ihan kympillä - tuli ihan semmoinen olo, että pitäisi pyyhkiä pölyt pillistä ja ruveta soittamaan taas. Jännä vibra sulla, huomaa että on jazz-miehestä kyse - jotenkin fonimainen ehkä, tykkään khyl.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - After The Earthquakes 25.03.2007

Sad Circus - After The Earthquakes
Aika jännää kuulla noinkin herkkää tulkintaa mikseri-tasolla, siis mitä oli biisin lopussa. Mutta: juttuhan on juuri siinä, että en ole ihan varma uskonko tulkitsijaa. Aika lähelle päästään, mikä on sinänsä jo upea juttu. Lähentelee juuri sitä korniuden ihanaa rajaa, jossa kannattaakin taiteilla mikäli haluaa joskus herättää jotain mielenkiintoa ihmisissä tämäntyyppisellä, ironiaa pitää olla myös mukana. Laulu menee muuten mielestäni ehkä liian kuiskailuksi, tarviin repäisyä. Mew tulee mieleen sävellyksestä, niillä on hyviä sävellyksiä, eli se on kehu. Säkeistö kuulostaa myös etäisesti siltä Kemopetrolin ekalta hitiltä (child is my name?). Enemmän persettä laulun alle, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan eli mulkkua lauluun, kaunis on ääni, tulkinta. Ja virekin vielä suurimmilteen kohdallaan. Bändi soittaa varsin hyvin, bassolinjat on kivoja - svengiä löytyy, eka luulin että tämä on jotain saatanan Nightwishiä, mutta hoiditte homman kotiin. Tässä on tekemisen meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - Halo 16.03.2007

Sad Circus - Halo
Sadeääniefekti, mitä helvettiä - ei tuommosia! Tykkään säkeistön koukusta, kun sointu ei vaihdukaan - näin niitä pitäisi muidenkin tehdä. Laulaja on ihan ok, pysyy housuissaan. Väliosassa ehkä turhaa tyhjäkäyntiä, vaihtelua biisistä löytyy sekä hienoja tunnelmia. Bändi soittaa mallikkaasti ja muutenkin paketti on viimeistelyä vaille kasassa. Nyt pitäisi vaan ne huippujutut kaivaa esiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 16.03.2007

Nbc - Poika
Ahhah, kommenttiringin etuja on se että pääsee kuuntelemaan mikseristä myös niitä biisejä, joita ei koskaan muuten suostuisi kuuntelemaan. Onko mikseri-räppi mennyt näin pitkälle? Pari vuotta sitten meininki oli vielä ihan kauheaa, nyt saa Skandaali ja PikkuG turpaan 100-0. Räppäreissä on se ero muihin laulajiin täällä, että mikseri-tasollakin uskalletaan tulkita edes hieman. Ehkä se johtuu siitä, että räppärit habittavat vieläkin ihan kympillä peilin edessä. Haluaisin kyllä itekin. Siellähän oli ihan oikeaa kitaraakin lopussa, tuo koko biisin kestävä juttu joka tulee oikealta alkaa vituttamaan puolessa välissä biisiä. Laulaja kuulostaa vähän gaylta tuossa kertsissä, siis tuo: "poika, jolla on unelma - poika, elää unessa", vähän kiihkeyttä ottaisin pois siitä, sikäli kun machoilusta on kyse. Muuten kuulostaa ihan ammattitaitoiselta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 14.03.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Vaikutteet on selkeästi kuultavissa, varsinkin Diablo paistaa aika mukavasti läpi. Soundit on aika karkeat, pelleissä melkein lo-fi -meininkiä, mikä ei mielestäni ole metallimusiikissa kovinkaan hyvä juttu. Noh, niillä mennään mitä on käytössä. Riffeissä on välillä hyviä ideoita, mutta esim. C(?)-osan riffissä ei ole kyllä mitään järkeä, loppukertsissä (ennen tuplabassaria) oleva leadkitara sotkee ihan tajuttomasti laulumelodiaa. Soitto sopivan raakaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder 25.03.2007

vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder
Hjelvetillisellä ammattitaidolla on tehty tämä, kitarat murisevat kuten pitää ja laulaja hoitaa homman kotiin uskottavasti. Englantikaan ei ole perinteistä tankeroa, mitä olemme tottuneet kuulemaan suomalaisten suista. Soundit, soitto & sovitus toimii mulle tosi hyvin, mutta olen sitä mieltä että tässä hiihdetään jo hiihdettyjä latuja sävellyksellisesti, englannista en ole koskaan mitään kuulemani perusteella tajunnut joten sanoitusta olen jäävi kommentoimaan. Mutta jumankauta, soitto on niin hyvin kohdallaan että jau. Mutta murinani on siis se, että missä on se koukku jonka vuoksi ihmiset aina vain haluaisivat kuunnella tätä biisiä uudelleen ja uudelleen, ei erotu tarpeeksi. Mutta toisaalta: en ole tavannut teitä joten en tiedä karismastanne mitään, saattaahan laulaja olla vaikkapa Robbien tasoinen esiintyjä, jolloin ei tarvita mitään sen suurempaa koukkua. Ammattimainen meininki teillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 14.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Makea bassosoundi on tuossa funk-kohdassa. Laulaja vetää hommansa suht. hyvin, mutta sortuu välillä korkeissa kohdissa yliyrittämiseen, ääni ei lähde perseestä kunnolla - ehkäpä liikaa kurkkua. Biisi on mielestäni melko keskinkertainen, kertsissä pitäisi olla originaalimpi - lue: kovempi koukku -, mikäli tämä erottuisi kunnolla joukosta. Muuten mielestäni suht. ammattimaisella otteella tehtyä peruspoppia, jota yritetään murtaa satunnaisilla syntetisaattoreilla ja tyylilajien vaihteluilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 17.03.2007

Pyromaniac - LÄPI
Eihän tämä mitään black metallia ole.. tai en tiedä, en saa sanoituksesta selvää. Riffeissä saisi olla vähän enemmän ideaa, nyt kuulostaa vain riffeiltä. Ei mitään ihmeempää. Tämähän on ennemminkin HC:ta. Laulajan tyylistä en pidä, enemmän selkeyttä niin saattaisi toimia paremmin, asennetta kuitenkin nähtävästi öytyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 14.03.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Välillä biisi yltyy ihan mukaviin meininkeihin, mutta mielestäni biisin teksti on suht. tylsä, itsestäänselvästä asiasta kertova muka-poliittisesti-kantaaottava-jarkkomartikaismukaelma. Laulajan soundi toimii hyvin huutokohdissa, mutta esim. säkeistöissä karisma ei oikein tahdo riittää, menee vähän epävarmaksi muminaksi - lisäksi on pakko huomauttaa huonosta miksauksesta: kaipaisin lauluun selkeyttä, sikäli kun teksti on varmastikin kohderyhmälle tärkeä. Synasoundit ei toimi, ei sitten millään. Bändin soitto tosin on hyvinkin jämäkkää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Walk away 16.03.2007

Apiskuko - Walk away
Biisi lähtee aika perusrokkimeiningeillä liikenteeseen, mukavia koukkujakin on välillä biisissä. Esim. kun kertsi lähtee täysin hiljaa liikenteeseen. Hyvä näin. Bändi soittaa hyvin ja biisi on kunnossa, ihan hyvä meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lekas pig band - Let Me Live 16.03.2007

Lekas pig band - Let Me Live
Biisi lähtee käyntiin ihan mukavilla soundeilla, rummut on hyvin balanssissa etc.. Kitaran chorus tuo itselleni mieleen liikaa pervoa 80-lukua, tässä kuitenkin ollaan kovasti uutta amerikkarokkia(?). Aivan kauhea kitarasoundi lähtee liikkeelle n. 1:00. Ei tuommosia saa käyttää, hei! :) Siis tuo flanger/phaser -sotku. Bändin soitto on ihan hyvällä mallilla, laulua pitäisi mielestäni saada enemmän pinnalle. Enemmän preesenssiä. Pianosovitukset mukavia. Kertosäkeistössä on todella perinteinen koukku, tuo sama koukku on varmaan ainakin 40:ssä biisissä. Siis tuo "Why don't you just let me --liii-hö-hö-hö-ve---". Siispä originaalisuutta kaipaisin, mutta kyllähän tämä perusrokkina toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Usva 25.03.2007

Routaraja - Usva
Mukavia suomipubi-tunnelmia tulee mieleeni tästä, varsinkin tuo iskelmäkitarasoundi on hyvinkin kohdallaan. Aika mukava tunnelma on tässä kieltämättä. Laulajalle ehkä sanoisin, notta: "treeniä". En tiedä onko sävellaji oikea mutta välillä tulee tunne, että laulaja vetäisi liian matalaa, ääni ei pääse aukeamaan - mutta siis treenillä varmasti tulee kuntoon. Muuten kyllä laulajalla ääni on kunnossa, mutta vielä sitä äänenkäyttöä pitäisi (itse kunkin, toim. huom) treenata lisää. Mukava kuulla suomenkielistä rokkia mikserissä, suomi on kiva kieli. Bändin soitto on ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 23.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Aikas jytäkkä bassari - ehkä vähän liiankin, vie huomion muulta biisiltä. Ahdistaa tuo bassolinjan muuttumattomuus.. biisi ikäänkuin JUNNAA!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 23.03.2006

Routaraja - Routaraja
Ihan hyvä treenikämppädemoksi. Ajaa asiansa soundillisesti. Hieman Popedamainen ote, joka ei mielestäni ole missään nimessä hyvä asia. :D Tosin kuulostatte monin verroin Popedaa paremmalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 23.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Ihan asiallista fiilistelyä, joka muuttuu kertosäkeistössä jopa stadionrockiksi. Tuo bassolinja johon laulumelodia perustuu on melko ärsyttävä. Korvaan pistää myös aika pahasti laulajan kangertelu englanninkielen kanssa esim: "sexy lady" -sanapari on sovitettu mielestäni päin honkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-02 (Part 1 of 2) 16.03.2007

Extracorporeal Shock Wave - Melua-02 (Part 1 of 2)
All spright! Tässä äänikollaasissa ei kyllä mielestäni ollut oikein mieltä. Kitara soittaa jotain jämäriffejä/jamituksia ja taustalla pörisee ja kirkuu. Missään vaiheessa tämä ei oikein lähde eikä pelota. Tylsää meininkiä, höh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - A Lonely Place 18.12.2005

Ghost Trio - A Lonely Place
Todellakin mukavaa tunnelmointia. Rhodesin kellomaisuus uppoaa aina, mutta lisää säröä olisin siitä kaivanut. Vispilämeininki uppoaa minuun, muniinpuhaltelu on aina viskilasin äärellä suotavaa. Laulaja revittelee 3 minuutin kohdalla tosi hyvin vaikkakin se Kim Herold tulee aina vaan mieleen. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stupor Mundi - Suuntavaisto 18.12.2005

Stupor Mundi - Suuntavaisto
Aikas tunkkaset soundit, mutta riittävän hyvät välittämään biisin idean kuulijalle. Aika paljon YUP:lta, ehkäpä jopa Kuolleet intiaanit -bändiltä kuulostaa tämä, löytyy samantyylistä poukkoilua. Mutta onko poukkoilu biisille liikaa vai jopa perusteltua? Hyvinhän tämä toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 15.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Hah.. tämähän oli jo paljon paremmalla toteutuksella tehtyä Dirty Clubia. Teillä on kyllä todella mahtava basisti ja bassosoundi. Varsinkin tuossa säkeistössä se hivelee munatskuja hyvällä tavalla. Vaikken yleensä naislaulajista tykkääkään, niin tällä neitosella oli kyllä sopivasti munaa rokin räimintäänkin - tuosta horjuvuudesta tykkään etenkin. Samoin on soiton kanssa - kuulostaa todella rokilta ja eloisalta ehkä juuri sen vuoksi, että kaikki ei ole niin justiinsa (vrt. ylituottaminen). Kertosäkeistö on varsin iskevä tuon perusvitosrocksoinnutuksen vuoksi. Hyvät kitarasoundit olette saaneet aikaan. Ei uskoisi samaksi bändiksi, kun vertaa tuohon Porno Samuraihin (onko se sitten hyvä vai huono asia?).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dandruff bändi - Just the wind 11.12.2005

Dandruff bändi - Just the wind
Kuulostaa joo oudolta, miksi ihmeessä laulu on miksattu noin alas? Bändin soitto ei ole ehkä vielä ihan loppuunasti hioutunutta (kenellä olisi?), mutta biisin idea välittyy tarpeeksi hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andiamo - Halki preerian 11.12.2005

Andiamo - Halki preerian
Tämähän on lähes Kill Billiä. Ihan mukava kuulla tämmöistä Ennio Morriconen hengessä menevää remputusta mikserissä, odottelin niitä intiaanihuutoja (tai jotain muuta vastaavaa), olisi saanut paremman otteen biisistä (siis jos olisi vielä saanut jotain ihmisääntä instrumentiksi)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superhero Sex Organs - Scifi Nerds (Version A) 11.12.2005

Superhero Sex Organs - Scifi Nerds (Version A)
Olen kyllä niin väärä ihminen kommentoimaan Hip-Hopia (huom. kommenttirinki) kuin pystyy, mutta kokeillaan. Biitti oli tylsä, ei herätellyt hyvällä tavalla eikä siis pistänyt persettä heilumaan. Laulusoundi on todella tunkkainen, ja räppääminen lähtee välillä täysin lapasesta (siis nuo huudot ja muut). Ei kyllä parantunut kuva mikseri Hip-Hopista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Circuit Of Possession 11.12.2005

Ghost Trio - Circuit Of Possession
Mukavan kuuloista soitantaa. Rentoa. Kitarasovitukset aika lailla hyviä. Laulaja kuulostaa ihan Humanelta (tosin paremmalta kylläkin). Omaperäistä touhua. Pitääpäs kuunnella lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Viimeinen kierros 11.12.2005

Dr.Groove - Viimeinen kierros
Ei tämä kyllä nyt toimi mulle ollenkaan. Itkettää välillä, vaikkei otsa rypyssä olekaan tehty. Kuulostaa Tapio Rautavaaran Korttipakalta, joka on ehkä korneimpia juttuja maailmassa. Laulu on melko hutera ja horjuva, liikutaan liian matalalla alueella laulajalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Painted Red 12.12.2005

Diffusion - Painted Red
No perkele. Nythän lähti kommenttiringissä vihdoinkin biisi liikkeelle niinkuin pitääkin. Hymy tuli kasvoille. Rock'n roll metallihan tämä on genreltään. Laulaja osoittautuu varsin päteväksi heavylaulajaksi. Soitto toimii kuin tauti, nuo pianojutut varsinkin on mainioita - jatsahtavaa meininkiä. Mutta pakko sanoa vielä tuosta kertsistä, että aivan kauheat synasoundit.. Enemmän säröä, vähemmän synaa. Biisin viimeinen huuto on rock.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus 11.12.2005

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus
Jahas. Tämäpäs tuli yllättäen. Huomaa että YUP:t on kuunneltu (kertsin ärsyttävät synat). Laulajalla on ehkä vähän turhankin omaperäinen tyyli. Tulee hetkittäin Irwin mieleen (onko se sitten hyvä vai huono asia, riippuu varmaan kuulijasta?). Soitto oli melko haparoivaa, mutta biisin idea tuli selville. Oliko biisi sitten hyvä vai huono, ainakaan sovitus ei ollut paras mahdollinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Badger Milk - Dumbfuck 11.12.2005

Badger Milk - Dumbfuck
Perus Amerikan nuorisopunkkia, joka ei nyt kyllä varsinaisesti satu olemaan SE maailman paras musiikkityyli. Muut ei oikein tahdo pysyä rumpalin tahdissa mukana. Soitto horjuu sen vuoksi välillä pahastikin. Kaipailisin parempia laulustemmoja kertsiin. Vanhalta Rasmukseltahan tämä kuulostaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 11.12.2005

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Heti ensimmäisenä kiinnittää huomiota soundeihin, jotka eivät kyllä varsinaisesti säväytä (lue: ei hyvät). Laulajan astuessa kehiin saa biisi ihan uutta tuulta alleen - ja silloin kuulijakin herää. Ei tämä kyllä heavy metalia ole vaan jonkinlaista HC:ta. Biisinä keskinkertainen, olisi vielä tarvinnut sen maailman suurimman koukun kertosäkeistöön, että olisi jäänyt mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Day Above Me 11.12.2005

Randomtalks - The Day Above Me
Bassolinjat kuulostavat jonkun pervon 80-lukulaisen tv-sarjan tunnusmusiikilta. Ei kuitenkaan mitään Miami Vicea (sinänsä harmillista). En ole vielä koskaan kuullut hyviä konerumpuja, jotka toimisivat samantyylisillä kompeilla mitä oikea rumpali vetelee eikä ne toimi tässäkään. Jos teen joskus pornoleffan niin saanko käyttää tätä taustamusiikkina?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dandruff bändi - Left to say 11.12.2005

Dandruff bändi - Left to say
Hyvällä meiningillä lähtee biisi liikenteeseen. Laulu on miksattu vähän turhankin alas (en saa näillä korvilla siitä mitään selvää). Kuulostaa RHCP:ltä. Kertosäkeistö on aika peruskauraa, kuulostaa melko tutulta mutta eikös se ole popbiisin tarkoituskin? Kitaristilla on ihan miellyttävä soundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Six Minuz - Hanging In A Rope 11.12.2005

D Six Minuz - Hanging In A Rope
Soitto ei oikein pysy kasassa. Laulua kaiutettu ehkä hieman liikaakin. Sävellyksenä todella perinteinen. Soundeista sen verran vielä, että soundit on kyllä aika ponnettomat, jonka vuoksi ne eivät oikein välitä biisin ideaa kunnolla. Sävellyksellisesti tarvisi vielä sen maailman isoimman koukun tuonne kertosäkeistöön - nyt ei vaan oikein potkaise.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation 12.12.2005

Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation
Nythän lähti biisi käyntiin, 8-raiturimeininki on kyllä perkeleen jees. Valitettavasti laulajan astellessa kehiin tulee pienoista miinusta hommaan. Mikserin paras kertsi sanoitukseltaan ehkäpä ja tuohon kertsiin tuo laulaja sopiikin paljon paremmin..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Palan halusta 11.12.2005

Pahaluu - Palan halusta
Ok, biisihän laahaa aika pahasti mutta siitä en tiedä sopiiko se tähän vai ei? Aika surullisen fiiliksenhän tuo laahaus tuo (samalla kuin sen, että kaatuuko biisi kesken kaiken). Laulusoundi voisi olla parempi. Laulaja keskittyä kertosäkeistössä huutamisen sijasta enemmän laulamiseen. Helvetin hyviä blueskitaroita (soundeja myöden), siihenhän tämä perustuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absorb your zines - Melancholy Feel 11.12.2005

Absorb your zines - Melancholy Feel
Mukavaa kitarointia, hyviä kitarasovituksia koko biisin ajan. Alkoi melko lupaavan tuntuisesti, mutta olisi ehkä voinut kasvaa loppua kohdin hieman enemmän. Laulaja olisi voinut revitellä enemmänkin kertseissä, niin olisi lähtenyt vähän tykimmin ja herätellyt. Ei paha näinkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Break The System REMIX 2005 11.12.2005

deep impulse - Break The System REMIX 2005
Jahas. Ei ole Drum'n'Bass mulle millään lailla tuttu laji, mutta tämä piti minut ainakin hereillä eikä vituttanut ollenkaan. Se on sinänsä erittäin kova saavutus näille elektronisen musiikin edustajille. Tuntui melko uhkaavalta, siltä kuin se räppäävä mies tulisi antamaan turpaan. Älä tule.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Datariver - Painajainen 11.12.2005

Datariver - Painajainen
Eipäs ole minun lajini - kommenttiringissä tuli vastaan. Ei kovinkaan pelottava painajainen hyvällä tavalla, muttei myöskään painajaismainen kuuntelukokemus pahalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hope for rebirth 11.12.2005

Celestial Aeon Project - Hope for rebirth
Heti tuli kyllä mieleen Nobuo Uematsun tuotanto. Pientä teeman vaihdosta olisin kyllä kaivannut. Biisi etenee turhankin varmasti ja kasvaa liian vähän loppua kohden. Helvetinmoiset jyrähdykset kun olisi tullut tuossa puolivälin jälkeen, niin olisi loppunut nuokkuminen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 18.12.2005

Project Divinity - Forever and Ever
Toimii varmasti hyvin riparin rentoutumisharjoituksissa. Myös liian korkeiden kerrostalojen hisseissä. Tähän päälle haluaisi alkutekstit. Kaikki on vielä hyvin. Jättiläishämähäkit ovat vasta tulossa. Päähenkilö hakee lehden ja ottaa kahvin, tyttären noutaa keltainen koulubussi. Vaimo tulee ja suutelee Lancea hellästi niskaan. Kuitenkin on kovin kiire töihin toimistoon, on jo hieman myöhässä. Luulisi työsuhteen olevan jo katkolla! Lance jää koiraa rapsuttaen lukemaan lehteä ja naurahtaa kun kadulla kulkee lapsia. Lance saa paskahalvauksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Datariver - Datariver 11.12.2005

Datariver - Datariver
Näitä teknobiisejä tulee vastaan täällä kommenttiringissä suht. kovalla syötöllä, eikä tämäkään tarjoa mitään maata mullistavaa. Ei ole tarpeeksi sykähdyttävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honolulu Mankii - Sudenkuoppia 22.01.2006

Honolulu Mankii - Sudenkuoppia
Rumpali vetelee ihan rennosti, mutta lauluraita on kyllä luokaton. CMX-apinointia with a twist of Matti Nykänen. Biisinä melko keskiverto, C-osassa asiallista kitarointia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circus - Burn (clownstudios) 17.12.2005

Circus - Burn (clownstudios)
Hyvä meininki myös tässä veisussa. Selkeästi laulajan biisi - pääsee ääni paremmin oikeuksiinsa. Soundit teillä on hallussa, mutta mun makuun basso & bassari -yhdistelmä on turhan munaton. Svengi on nimittäin soittajilla uskomaton, tuonne alakertaan kun saisi vielä vähän mulkkua niin saattaisi vaikka perseet heilua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circus - Make Me Way (clownstudios) 17.12.2005

Circus - Make Me Way (clownstudios)
Ukot vetää kyllä pisteet kotiin upealla soitollaan. ...ttu että toimii nuo soittelot - tämmöistä elävyyttä löytyy harvoilta näinä julmina aikoina. Kitarasoundit aivan mahtavat - mie tykkään paljon. Loistavia riffejä kasapäin. Laulajalla mukava soundi. Helvetin hyvä paketti. Kiitos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Extra Life 1 11.12.2005

Kaurismaki - Extra Life 1
Ai satan, tämä on loistavaa. Ihan 8-bittisen Nintendon kuuloista. Joskus tuli tehtyä trackereillä versioita omista biiseistä lähinnä että muistaisi ne jälkeenpäin (ei ollut älyä äänittää). Tämän kun saisi kännykän soittoääneksi niin leviäisi kaikilta päät. Tuo ns. bassolinja on kyllä uskomattoman svengaava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Virasto - Syypää 16.03.2007

Virasto - Syypää
Aika jännä meininki teillä. Laulaja kuulostaa Herra Ylpöltä, jolla ei ole paatosta - ts. iloiselta sellaiselta. Välillä aika lailla iskeviä sanoituksellisia koukkuja, se on hyvä - eipähän jää keskitason meiningiksi. Mukavaa, että toiset uskaltavat vielä nykyään tehdä vähän lyhkäsempiäkin biisejä. Mukavat svengit on säkeistössä koko bändillä, jollain pervolla tavalla tykkäsin tästä. Hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FOTO - Unta pettämään 18.12.2005

FOTO - Unta pettämään
Tämä oli ihan asiallista menoa. Kuulostaa hieman Faith no Morelta (aina hyvä asia), akustiset kitarat toimii varsin mukavasti säröjen saattelemana. Kertosäe tarvisi vähän isomman koukun, turhankin suomirockkertsi lukuunottamatta tuota junttausrytmiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harja talonen & jenkkakahvat - Muikku valssi 11.12.2005

Harja talonen & jenkkakahvat - Muikku valssi
Aargh.. nyt ei kyllä naurata, vaikka oravaääni naurattikin 16 v. sitten. Kauhea biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty club 11.12.2005

DIRTY CLUB - Dirty club
Aika makea kitarasoundi alussa, tarvittavaa rouheutta löytyy. AC/DC:t on kuunneltu, laulutyyli menee välillä turhankin paljon pelleilyksi, nauroin jopa ääneen välillä (saattaa olla jopa hyvä asia). Bändi kuulostaa bändiltä, soitossa on mulkkua - ei mitään turhan hiottua tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Epicenter 24.04.2004

Insert Remedy - Epicenter
Aika hyvät soundit on teillä. Sentenced-kaavallahan tämä biisi mänöö eikös. Varsinkin nuo sointuvaihdokset muistuttavat kyseistä bändiä aika lailla. Soitto kulkee varsin hyvin, kitaroissa tyylilajilleen uskolliset soundit. Laulaja ei kuulosta kovin aidolta - tuntuu vähän sellaiselta hevimiesapinoinnilta, mutta tekniset arvot on hänelläkin kohdallaan. Ärsyttävä limakupla hänellä kurkussa. Kaikin puolin perustavaraa, tämä on tehty 3 kertaa ennenkin. Biisissä ei ollut kauhiana ideaa. Hyvä meininki kuitenkin. Laulaja kuulostaa välillä myös Mike Pattonilta. Hyvä rumpali.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Munavuoren munkit - Syömishäiriö 20.04.2004

Munavuoren munkit - Syömishäiriö
Mielenkiintoista. Liikaa efektiä laulussa, laulajan touché on kunnossa ilmankin tollaista efektimäärääkin. Tämä biisi on mielestäni ehkä sävellyksenä vaatimattomampi kuin tuo "Vastuussa olevat kärsii!". Bändillänne on selvästi tunnistettava soundi, joka on aina positiivista ns. demobändeillä. Arnold's kohta on ihanasti jätetty melkein tyhjäksi. Sitten kun basso lähtee niin tuntuupa hyvältä munissa. Kertosäkeistön jälkeinen riffi on varsin munakas myöskin. Jos minä olisin te, niin jättäisin syntikan pienempään osaan sovituksessa. Tämä kyllä johtuu yleisestä vihasta noiden halpiskiippareiden käytöstä rockmusiikissa. Muuten erittäin hyvä sovituskorva bändillä on. Mukava huomata, että rock ei ole kuollut. Edelleen haluaisin suoraviivaisempaa otetta, mutta toimii tämä näinkin. Hyvä, että tällainenkin bändi on olemassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE! 03.05.2004

MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE!
Hahaa! Kuulostaa ihan saatanan pahalta. Hyi vittu, tämähän oli ihan hirvittävää. Räppi oli kyllä paljon parempaa kuin jollain Pikku G:llä (joka on btw kylän coolein kolli), tai Skandaalilla (joka on btw söpö), eli olihan tämä nyt noiden pikkupoikien räppiin verrattuna paljon asenteellisempaa. Sehän oli jo melkein uskottavaa, mitä on vaikea sanoa tämän päivän suomihihhopista. Lopussa tuleva "Vittujoo"-kommentti kruunasi tämän modernin rapmusiikin mestariteoksen, ihanaa. En ole numeroita pitkään aikaan antanut, mutta nyt on pakko antaa (asiaan kuuluvalla tavalla, että varmasti nyt tajuat sen numeron) -> 10 -> 10 -> 10.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Munavuoren munkit - Vastuussa olevat kärsii! 12.04.2004

Munavuoren munkit - Vastuussa olevat kärsii!
Mielestäni paras tähän mennessä vastaan tullut Mikseri-biisi. Loistava tunnelma alussa, olisi toiminut mielestäni jatkossakin paremmin leudoimmilla soundeilla. Vähän yksitoikkoiseksi menee säkeistön alkaessa. Helvetin hyvä koukku sanoissa, täydellisen kohdan löysitte paska-sanalle: "Hyvähän sen nimi oli antaa, en osannut muuta kuin paskaa kantaa". Seuraava proge-kohta ei tue mielestäni biisiä tarpeeksi, tuntuu vähän turhanpäiväiseltä kikkailulta. Biisin sanoma on vähän niin ja näin, että mennäänkö ns. ärsyttävälle älykkö-tasolle (siis tällä tarkoitan sitä, että väännetään väkisin ns. älykkäät sanat ilman kirjoittamisen taitoa), mutta sanonpa vaan että ihan kiva ote kuitenkin - huumoria mukana. Soolo on ihan ok, mutta olisin itse jättänyt sen pois, koska se ei ole kuitenkaan niin hyvä että tukisi biisiä tarpeeksi. Mukavasti kasvaa tuo proge-kohta loppuun (siis lähinnä nuo synat(?)) Hieman tiivistettynä olisin saanut kappaleesta enemmänkin irti, mutta kuuntelin kuitenkin kipaleen useammankin kerran (ehkä juuri sen takia, että ensimmäinen kuuntelukerta hämmensi). Ihan positiivinen yllätys, ei ollut ainakaan harmaata paskaa, eikä varmistelua. Värikäs.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen 20.04.2004

Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen
Ensimmäisten tahtien aikana meinasi kyllä tulla paska housuun. Äärimmäisen pelottavan kuuloista varsinkin luureilla kuunneltuna yksin pimeässä huoneessa. Taustalla oleva "murina" on erittäin kivan kuuloista. Tunnelmointia. Tulee mieleen liekin lepatus, mutta sitäpä taisi jossain kohdassa ollakin (?). Alkujärkytyksen jälkeen homma menee vähemmän pelottavaksi (lapsen ääntely muuttuu arkiseksi), kunnes neljänminuutin kohdalla alkaa sitten paukkua. Tuo kauhea syntikkahapuilu on erittäin hyvä ja tunnelmallinen. Vainoharhaiseksi tulee, mutta niin minulle käy yleensä noisea (onko tämä edes noisea?) kuunnellessa. Lopussa tulee sopiva nostatus, kun lapsi alkaa äännellä epänormaalisti, tämä on pelottavaa materiaalia. Eläimen liikehdintä on myös pelottavaa (se joka siirtelee tuolia). Tässä on ilmeisesti kuitenkin kyse sci-fi-kauhusta, jossa tyttönen joutuu muukalaisten koekappaleeksi. Pelottavaa. Älä tee tällaista enää koskaan. Yksi asia mikä rikkoi tunnelmaa oli lopun sellainen: "se olikin vain pahaa unta"-tunnelma. Siis kun pörinä loppuu ja tuoli siirtyy ilman pörinää. Muuten erittäin hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - Dedicated to All the Pregnant Ones 16.04.2004

Hombre Muerto - Dedicated to All the Pregnant Ones
Noise on mulle vierasta, eli en voi oikein sanoa muuta kuin että olipas paljon ääniä. Tuntui pari kertaa että pää halkeaa noiden korkeiden kiertojen vuoksi (joka ilmeisesti on tarkoitus). Mukavia tunnelmiahan tuo melu synnyttää, todella pahaenteisiä (ja pahoja) ääniä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä 22.04.2004

Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä
Rumpusoundit ei oikein toimi, mutta muuten ihan kelpo tavaraa. Laulajalla oli kiva soundi ja muutenkin se toimi ihan nätisti. Nuo urut todellakin on hyvät tuolla taustalla, overeita laittaisin kyllä paljonkin pienemmälle ja basariin lisää attackia ja noin. Mutta nämä on taas näitä tottumuskysymyksiä. Biisi oli mielestäni melko keskinkertainen, tällaista kuulee aika paljon. Enemmän koukkuja haluaisin kuulla, muutenkin aika tasainen - enemmän tyhjää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wordless Wisdom - Delusions of Grandeur 24.04.2004

Wordless Wisdom - Delusions of Grandeur
No ensinnäkin kitarassa on liikaa ala- ja yläpäitä - keskialuetta ei juurikaan. Ehkä kannattaisi ostaa mikki ja mikillä vetää tuo kitara sisään, koska tulee ns. aika munaton soundi. Keyboard-soundit on myös aika kamalia ja se kuulosti liian täydelliseltä - tietokoneelta, eli pikkuisen ihmismäistä touchéta siihen mukaan. Ihan kivasti kulkee tuo sinun soitto, mutta rummut kuulostaa tietenkin ihan liian konemaiselta (kun se on kone). Biisi oli tuommonen tiluttelupätkä, en oikein tykkää tuollaisesta menosta hirveästi. Ota kitara tuohon tilutteluun mukaan, tee harmonioita ja näin edespäin niin saattaa joltain kuulostaakin. Lauluahan tässä tarvittaisiin, kun tylsäksi meinaa käydä tuommoinen juttu, mutta kyllähän tämä periaatteessa ihan kehityskelpoista musiikkia on, jos oikean bändin tuohon ympärille saat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 7. Vaiettujen valtakunta 20.04.2004

Haava - 7. Vaiettujen valtakunta
Tämä on mielisairaalasta tai keskitysleiriltä hidastettuna, eikö? Nämä biisit toimivat erittäin hyvin pimeässä kuunneltuna. Ainoa ongelma on edelleen se, ettei sitä oikein meinaa uskaltaa tehdä, koska pelkää päänsä sekoamista. Tällaisia ääniä jos joskus kuulen pääni sisällä, niin se on sitten itsemurha pakko tehdä. Sadistista huttua. Ei saa säikytellä tollaisilla jutuilla, joita alkaa tulla 3:30 kohdalla tulemaan. Meinasi sydän hypätä kurkkuun. En ole paljon noisea kuunnellut, mutta on tämä ehkäpä parasta kuulemaani. Aika vainoharhaiseksi tekevää tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Verhojen taa 21.04.2004

Kaurismaki - Verhojen taa
Tässähän oli erittäin mukavat laulut. Alku oli vähän sekava, en oikein tykkää itse ton tyyppisestä soundimaailmasta. Helvetin hyvä, että tällaisia ns. välipaloja vielä tehdään. Luulin että mikserissä on joku 2 minuutin aikaraja (?). Lyhyt, ytimekäs, kiva. Hyvät kitarasoundit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Jääkiekko on liian homoa 21.04.2004

Kaurismaki - Jääkiekko on liian homoa
Nykyään on vaikea löytää bändejä, joissa kuuluisi tuo soittamisen riemu, mutta tämä oli ehdottomasti sellaista. Tuo Black Sabbath -tyyppinen riffi oli hyvä. Biisi toi kuitenkin mieleen Nirvanan Bleach-levyn, josta löytyy enemmän tämäntyyppistä revittelyä. Jos nyt jotain miinusta voi sanoa, niin mielestäni nuo pellit oli turhankin kirkkaat samoin kuin laulajan s:t. Laulaja hoiti hommansa äärimmäisen hyvin. Hyvää renkutustahan tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - Pupu kattilaa Soimaa (Tylppä ReMix) 21.04.2004

Haava (ReMixit) - Pupu kattilaa Soimaa (Tylppä ReMix)
Tämähän on vielä teollisempaa meininkiä kuin tuo alkuperäisversio. Hauskan kuuloista tuo järjestelmällisesti toistuva höyrykoneen ääni (siis mielikuvissa) tuossa alkupuolella. Tämähän on paljon väljempi tulkinta tuosta Elektrojäniksen biisistä, siis tarkoitan sitä että on enemmän levähdyskohtia. Senpä vuoksi tätä jaksaakin pitempään kuunnella ja tähän pääsee helpommin mukaan, mutta en osaa sanoa kumpi sitten loppujen lopuksi on parempi. Tähänkin ne rivot kääpiöt mukaan ja vot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 1. Paholaisen parjattu piano 12.04.2004

Haava - 1. Paholaisen parjattu piano
Omaperäinen äänimaailma, voisin kuvitella käyttäväni tämäntyylistä juttua jossain elokuvassa. Tykkäisin enemmän, jos teoksessa olisi jokin selkeämpi teema. Kuulostaa minun aikaisempien päivien jazz-improvisaatiolta tuo piano, joka ei välttämättä ole hyvä asia. Erittäin mukavan kuuloinen on kuitenkin tuo pianon ajoittaminen särkyminen. Sopivan pehmeää särkymistä kuitenkin. Kuulostaa ajoittain hieman kököltä tuo pianon koskettimistolla vaeltelu, senpä takia sitä selkeämpää teemaa olisi tarvittu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele ahven - Kesäksi kuntoon 17.04.2004

ahven - Kesäksi kuntoon
Tämähän oli oikein positiivinen yllätys iskelmäkitaroineen. En oikein tykännyt tuosta ylikaiuttamisesta, mutta makunsa kullakin. Aika omaperäistä jälkeähän tämä on ja akustiset kitarat toimi hyvin. Laulu oli hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niina - Jotain parempaa 22.04.2004

Niina - Jotain parempaa
Tämähän on välillä jopa seksikästä musiikkia. Tuotanto oli hallussa ja muukin huttu, mutta biisi itsessään oli aika keskinkertaisen harmaa. Biitti on hyvä, mutta nuo bassot melkein räjäytti kaiuttimeni. Tykkään tuosta sinun äänestäsi ehkä enemmän taustalla (siis niinkuin Dip Flirtin joissain ralleissa). Lyriikoissa oli mielestäni aikamoisia tyylitajuttomuuksia - sieltä tuli mm. sellaisia sanoja kuin "tekstari" ja "ego", jotka särähtivät korvaan ja, mutta kaipa se kuuluu tähän tyyliin (?). Hyvää juttua, mutta pieniä puutteita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektrojänis - Pupu kattilaa soimaa 21.04.2004

Elektrojänis - Pupu kattilaa soimaa
Hypnoottista tavaraa joo. Hyvänkuuloinen on tuossa alussa tuo kasettimankan play/stop runttaus. Erittäin teollista meininkiä. Tykkään siitä, että tässä on myös pientä melodianpätkää mukana toisin kuin yleensä muussa tämäntapaisessa. Olin kyllä melkoisessa hypnoosissa tuon kuusi ja puoli minuuttia. Rytmi heilautti persettä vielä tupakilla ollessani, joten voin sanoa että olet onnistunut tekemään oikein mukavaa huttua. Tämä alkaa viirata kyllä hetken päästä ja toisella kuuntelukerralla jopa hieman rasittaa. Nuo sahausjutut on hauskoja kolmen minuutin kohdalla. Tiedätkö mitä sinä tähän vielä tarvitset - pieniä vihaisia, parrakkaita, irstaita kääpiöitä kiroilemaan ndongaksi niin sitten on täydellistä.