Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 91 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - The Days Are Fading Away 08.08.2006

elica - The Days Are Fading Away
Aijaijai kun on hienoa tunnelmointia. Kunnon chilli ambient iskee aina, varsinkin näin yön pimeydessä, kun huoneessa on vain yksi lämpimän himmeä valo valaisemassa. Tämä vie ajatukset öiseen, sateiseen kaupunkiin ja siihen helpotukseen jonka sateen alku saa aikaiseksi luonnossa, asfaltissa, rakennuksissa, ihmisissä. Soundit ovat miellyttävän pehmeitä eikä mikään tunnu olevan poissa paikoiltaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Halkopino 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Halkopino
Tästä itseni on jotenkin vaikea saada otetta. Fiilikset kappaleessa menevät jotenkin ristiin. Alku kuulostaa siltä kuin sen kuuluisi olla kepeässä komediassa tai Harry Potter tyylisessä elokuvassa. Loppu puoli taas sopisi paremmin hitaaseen draamaan ja sellaisen oletankin kohtauksen elokuvassa olevan, ei niinkään kauhua tai toimintaa tai välikevennystä. Silti tästä on vaikea saada mielikuvia, musiikki itsessään ei niitä luo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Marikan Teema 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Marikan Teema
Tämä kappale on scoren helmiä. Tässä on herkkyyttä sopivasti ilman että ollaan siirappisen puolella, mikä tämän tyyppisissä kappaleissa tapahtuu hyvin helposti. Melodiat ovat haikeita, hieman surullisiakin ja ehkä taustalla paistaa myös pieni määrä toivottomuutta. Tuntuu kuin tämä olisi jo matkan pää. Soitinvalikoima on jo scoren muista kappaleista tuttu, joten se istuu sitä kautta hyvin kokonaisuuteen. Hieman ehkä tässäkin olisi voinut miksata puhaltimia enemmän esille ja jousia tukemaan niitä taustalle, mutta ei tässä kyllä suurta valittamista ole, lähinnä vain pientä hienosäätöä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Eloonjäänyt 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Eloonjäänyt
Tunnelmointia korkeilla jousilla. Tämä kuulostaa jotenkin vain täytemusiikilta, kuin se olisi tehty nopeasti ilman sen suurempaa ajatusta. Melodioita ei oikeastaan ole sen enempää kehitelty kuin yritetty kantaa edellisistä scoren osista. Olisin kaivannut tähän jotain dramaattisempaa, kun voisi kuitenkin kuvitella eloonjääneen tuovan jotain merkittää tietoa tarinan henkilöille. Nyt tunnelma on lähinnä sellainen, että henkilöt vain kävelisivät maastossa jossa on muutama ruumis. En tiedä, jotenklin vain kaipasin enemmän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Piipullisella 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Piipullisella
En tiedä miksi, mutta tästä tulee jotenkin "Delicatessen" mieleen. Tunnelma vain jotenkin on semmoinen. Piipun polttaminen tarinan maailmassa ei ilmeisesti ole aivan vaaratonta, kun tunnelma on jotenkin uhkaavan tuntuinen. Tai sitten piipussa ei ole vain tupakkaa, vaan siellä on myös jotain hieman tujumpaa pössyteltävää. Soitin valikoima on hauska ja varsinkin haitari kaikessa yksinkertaisuudessaan on loistava. Taustan urku kyllä vetää koko homaan överiksi, mikä on varmasti ollut tarkoituskin. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Naapuri 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Naapuri
Alku on tässä mitä mainioin, tuollaista tunnelmointia haluaisi kuulla enemmänkin tässä scoressa. Jotenkin tuntuu, että semmoinen kauhuelementti puuttuu tästä tarinasta aivan täysin, vaikka zombie-tarinasta onkin kyse. Sitä tähän olisi kaivannut lisää. Alku oli sellainen, että ehti jo ajatella, että en kyllä haluaisi tuota naapuria tavata, mutta sitten sisään tuleekin kitara ja tuntuu, että mennään samantien "Suuren sinisen" maailmaan kirkkaisiin vesiin ja lämpöön. Kitara osuus on kyllä mainio siitä ei mihinkään pääse. Sen mukanaan tuoma teema on mainio, ehkä paras tässä scoressa tähän mennessä. Miksaus on kirkas ja selkeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Ystävyys 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Ystävyys
Tämä on jotenkin kummallinen pieni pätkä. Teemaa yritetään luoda, mutta se loppuu aivan kesken, kuin seinään. Olisi ollut mukava kuulla tästä pidempää versiota, ehkä yhdistettynä johonkin muuhun osaan scoresta. Elementit ovat hyvin, huilu on mukavasti pinnassa. Jouset taustalla voisivat mielestäni olla hieman hiljaisemmalla, jotta huilulla olisi ollut enemmän varaa johtaa kokonaisuutta. Pidän tästä, mutta lyhyys on kyllä valitettava asia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Väijytys 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Väijytys
Kappale alkaa mielestäni jotenkin hassusti kun kyseessä on väijytys. Jotenkin nuo nopeat jousijuoksutukset alussa tuntuvat hieman väärässä paikassa olevilta. Ne jotenkin tuntuvat liiaksi ennakoivan mitä tulee tapahtumaan. Vasta niiden jälkeen alkavatkin sitten ehdat kauhuelokuva elementit; paljon korkeita viuluja ja huiluja sekä matalia jousia. Ne toimivat aina yhtä hyvin, mutta jotenkin tässä kappaleessa tuntuu miksaus, ehkä osittain näistä johtuen, hieman tunkkaiselta. Lopussa alkavassa toiminnassa mm. kuoro hukkuu aivan jonnekin taustalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Ydintalvi 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Ydintalvi
Tässä sitä teemaa sitten jo kasvatellaankin, kun se alkusoitosta hieman puuttui. Hieman enemmän olisi mielestäni voinut tehdä eloa teeman kehittelyyn. Nyt se ei kauheasti kasva kappaleen aikana vaan soi samanlaisena lähes koko ajan kunnes tuntuu hieman äkkinäisesti loppuvan. Jousien voimakkuuteen olisi ehkä voinut keskittyä enemmän ja tuoda siten eloa melodiaan lisää. Teemasta en kyllä ensimmäisenä saa mieleen ydintalvea, joka kuitenkin tarinan alussa luulisi olevan varsin suuri uhka henkiinjäämiselle. Tämän kappaleen luoma tunnelma on jotenkin ristiriidassa sen kanssa. Tämä kun tuntuisi enemmän toiveikkaalta teemalta, aivan kuin tarinan henkilöihin ei ydintalvi olisi mitenkään vaikuttanutkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Kuolleiden Talvi 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Kuolleiden Talvi
Varsin mainiosti alkaa tämä score. Huilu on sopivan eksoottiinen ja mystinen soitin alkuun. Se luo epätodellista tunnelmaa heti kättelyssä paremmin kuin muut kappaleessa olevat soittimet olisivat tehneet yksinään. Muuten tämä onkin sellaista kuin odottaisi. Pystyy hyvin kuvittelemaan kuvissa olevan suuria lumilakeuksia joilla yksinäinen mies tarpoo. Tunnelma on siis hyvä. Kappale on hillitty ja odottava, niin kuin tämmöisessä tarinassa alun pitääkin olla. Miksaus on tässä onnistunut hyvin, soittimet kuuluvat selkeästi ja ilmaa kuulostaisi olevan. Ainoa puute tässä mielestäni on selkeän teeman puutuminen. Melodiat ovat enemmän vain tunnelmointia, mutta se toimii kyllä hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Viimeinen Pako 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Viimeinen Pako
Scoren lopetus alkaa sopivasti "Marikan teeman" toistolla, jonka jälkeen tulevat kepeät kohdat tuntuisivat jotenkin paremmin sopivan aivan elokuvan loppuun, eivät ennen kliimaksia. Mutta onneksi tuosta kepeydestä siirrytään nopeasti vakavampiin ja uhkaavampiin tunnelmiin. Kaaosta on sopivasti, jonka jälkeen tulevat sankarilliset melodiat a'la Mediaventures ja Hans Zimmer. Ja varsin kelvolliset sankarimelodiat ovatkin. Jotenkin niiden jälkeen tulevat nopea toiminta osio ja sitä seuraava lyhyt rauhoitus jäävät hieman tehottomiksi. Jotenkin jäi ole, että score jäi kesken, että kunnon loppusointua ei ole. Kaikki vain tuntui haihtuvan pois. Tässä kuvat pystyy näkemään varsin selvästi. Miksaus on tässäkin hieman tukkoinen varsinkin toiminta kohtien osalta. Matalat rummut ja isot torvet syövät hieman turhankin paljon ilmatilaa korkeammilta soittimilta ja kuoro hukkuu jälleen liiaksi taustalle. ---------------------------------------------------------- --------------- Yhteenveto koko scoresta: Kokonaisuutena score on toimiva kokonaisuus. Muutamat kohdat olisivat näin elokuvaa näkemättömälle tarvinneet hieman lisää ja muutamiin kohtiin yksinkertaisesti olisi voinut tehdä lisää pituutta. Nyt valitettavan monet kohdat jäävät yksittäisille kuunteluille. Eksoottisia soittimia oli paikoin käytetty hyvin avuksi, mutta silti jäi hieman harmittamaan, että ensimmäisessä kappaleessa aivan alussa soinut komea huilu oli niin vähällä käytöllä. Sitä olisi voinut viljellä enemmän tuonne matkan varrelle. Teemat olivat ehkä tarkoituksellakin hieman "epämääräisiä", sillä mikään niistä ei oikein jäänyt päähän soimaan musiikin lakattua. Marikan teema pääsi lähimmäksi tätä, mikä luultavasti oli tarkoituskin. Kappaleet kuitenkin kasvat matkan varrella mikä on hyvä merkki. Kaikki paukkuja ei ole käytetty ensimmäisiin minuutteihin vaan on maltettu tehdä hillitympiä ja kontrolloidumpia vetoja aluksi ja vasta loppua kohden päästetty sivellin täyteen puhtiin. Kokonaisuuten tämä on mainiota kuunneltavaa ja olisi mukavaa kuulla tuonne vielä hieman lisää (vaikka jälkisävellytyä olisikin) niitä kauhumusiikkeja. Mutta hyvää työtä tämä on ja vain pienellä viilauksella tästä saisi erinomaisen scoren.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Toni & Marika 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Toni & Marika
Tästä tulee ensimmäisenä mieleen elokuva "The beach". Melodiassa on jotain samaa kuin kyseisen elokuvan scorella olevilla pätkillä. Ehkä se on tuo piano mikä sen tekee. Mielikuvia tämäkään ei oikein synnytä, mutta draama musiikin ongelmahan monesti on juuri tuo, että se ei yksinänsä sytytä kuulijaa kauhean hyvin vaan on riippuvainen niistä tapahtumista, jonka taustalla kyseinen musiikki soi. Teemallisesti olisin ehkä kaivannut jotain yhteyttä "Marikan teemaan". Miksaus on kelvollisen kuuloinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Kaupassa -- Menneisyys 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Kaupassa -- Menneisyys
Tässäkin ollaan draaman maailmoissa ja kuten kappaleen nimi antaa odottaa tässä luultavasti käydään läpi jotain asiaa päähenkilön menneisyydestä. Kappale on sinänsä yllätyksetön muihin scoren osiin verrattuna, elementit ovat samoja ja tunnelmat pitkälle samansuuntaiset. Tämäkin vaatisi kuvan taustalleen, jotta tästä saisi kaiken tehon irti. Miksaus on mainiota, tosin tässäkin kaipaisin hieman enemmän tilaa puhaltimille, sillä ne kuljettavat melodioita paremmin kuin niitä tukevat jouset, jotka hieman jälleen peittävät alleen muita elementtejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Kylän Rajalla -- Väijytys 07.07.2006

Kuolleiden Talvi - Soundtrack - Kylän Rajalla -- Väijytys
Tässä on vihdoinkin lisää sitä hienoa kauhutunnelmointia, vaikkakin hieman niukasti edelleen. Alun jousissa on hyvin paljon samaa kuin scoren aikaisemmissakin osissa, mikä hieman tuo tunteen ettei ole ihan varma mitä kappaletta kuuntelee. Mutta ne korkeat jouset väistyvät tarpeeksi nopeasti kauhuelementtien tieltä. Olisi ollut mukavaa kuulla lisää niitä aavemaisia ulinoita tässäkin, ne kun toimivat tremolo jousia paremmin tunnelmanluojina. Lopun toiminta on sitten samaa teematonta menoa kuin aikaisempikin "Väijytys" kappale. Se on hieman lyhyt osa, jotta siinä edes ehtisi kunnolla luoda isompia melodillisia tai kaaoksellisia elementtejä. Miksaus tuntuu tässäkin hieman tunkkaiselta. Matalilla taajuuksilla on hieman liikaa tavaraa ja lopussa varsinkin tuntuu korkeammat elementit hukkuvan matalien torvien töräysten ja rumpujen alle, mikä on jälleen hieman harmillista koska varsinkin kuorot kuulostavat mitä mainioimmilta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amppiworks - Winter of the Dead - Trailer Music 06.04.2005

Amppiworks - Winter of the Dead - Trailer Music
Tämä on hyvä, mutta sitä vaivaa juuri tuo trailermäisyys. Kappale rakentaa tunnelman hyvin, mutta ei oikeastaan tarjoa mitään melodiallisesti niin hienoa kuin normaalisti on tottunut sinulta kuulemaan. Tunnelma tässä on juuri sellainen kuin voisi olettaa ja näen mielessä miten trailer on kuvitettu ilman, että sitä tarvitsee käydä katsomassa. Että trailermusiikkina tämä on onnistunut. Soundit ovat erittäin hienot kuten aina. Miksauksessa paikoittain ehkä hieman viulut katoavat muiden äänien taustalle, mutta ne kuuluvat kuitenkin, joten sitä ei niin suurena ongelmana voi pitää. Ehkä tässä olisi kuitenkin korkeita taajuuksia voinut tuoda hieman enemmän esille, koska nyt miksaus kuulostaa hieman tunkkaiselta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jrnn - Korvessa Roimii 06.07.2006

jrnn - Korvessa Roimii
Perkussiot ovat varsin mainiot. Niissä on sopivasti alkuvoimaa ja uhkaa. Itseäni ei ainakaan käy häiritsemään, että perkussiot toistuvat lähes samanlaisena koko kappaleen läpi vaan se jotenkin sopii tuohon tunnelmaan. Valitettavasti muu kappale vain sitten ei tarjoakaan yhtä paljon. Eloa melodioissa on hyvin vähän, mikä on sääli, koska tässä olisi kuitenkin voinut rakentaa vaikka mitä. Mieleenpainuvaa teemaa tässä ei oikein ole, mikä on mielestä soundtrack musiikissa monesti suuri miinus. Jos tämä olisi osa isompaa kokonaisuutta niin sitten se ei häiritsi, mutta näin yksinään tämä puute on turhankin iso. Miksaus on jokseenkin tunkkainen ja kun tuijottelee tuota Winampin t näyttämää taajuuskäyrää kertoo sekin siitä, että basso voittoisesti mennään. Hieman se bassovoittoisuus vain tällä kertaa tappaa kappaleen ilmatilaa. Yritystä ja ideaa tässä on, mutta toteutus on jäänyt hieman puolitiehen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Times of sorrow 23.03.2005

Argon - Times of sorrow
Kuten aikaisempikin ringissä kuulemani poppoon biisin tämäkin on soitettu hyvin. Pidän tästä tosin enemmän, koska tässä on kunnon asennetta kehissä, eikä tämä tunnu lainkaan liian pitkältä. Riffit ovat mainiot ja mieleenjäävät, eikä kappale tylsistytä lainakaan sillä se elää hyvin pysyen kuitenkin samassa teemassa. Miksaus on erinomainen. Tämä on hyvinkin valmista tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rami Airola - Agentti Tulevaisuus 23.03.2005

Rami Airola - Agentti Tulevaisuus
Jos joskus John Carpenter ohjaisi Robocopiin vielä yhden jatko-osan tämä voisi olla siinä musiikkina. Jotenkin nuo kaksi asiaa yhdistyvät tässä, ainakin itselläni. En tiedä oliko tuolla biisin kuvauksella jotain tekemistä tuon mielikuvan, mutta epäilen suuresti että oli.

Tämä on yksinään aika tylsä kuunneelta. Melodiallisesti tämä ei anna kauheasti, vaan tämä tuntuisi kaipaavan jotain kuvaa tuohon taustalle. Tai vaihtoehtoisesti hieman panostamista johtomelodioihin. Kappaleen onneksi tämä on älytty pitää suht lyhyenä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Tietenkin 20.03.2005

Salaliitto - Tietenkin
Tämä on aika perusrokkia. Kelvollisesti tehtyä, mutta ei sisällä mitään erikoista. Kasarimausteinen syna tuo tähän kyllä hieman kornia asennetta, mutta muuten tästä tulee hieman hengetön vaikutelma. Tämä ainakin on päällimmäinen vaikutelma, joka itselleni jäi kappaleen loputtua. Rakenne kappaleessa on hyvä, osioita on tarpeeksi, ne vaihtelevat mukavasti ja ovat sopivan erilaisia, ilman että kuitenkaan tuntuisivat olevan eri kappaleista (toisin sanoen ne sopivat toisiinsa). Miksauksesta mielestäni löytyvät kappaleen suurimmat ongelmat ja ehkäpä syy tuohon hengettömään tuntuun, joka itselleni tuli. Rummut häviät mielestäni aivan liiaksi ja se syö kappaleesta tehoa liikaa samalla kun laulaja ei oikein tunnu eläytyvän ja laulaa turhan kliinisesti. Tuo kasari syna voisi olla taas vuorostaan hieman enemmän taustalla. Muutenkin miksauksesta tulee hieman tunkkainen ja tasapainoton vaikutelma. Tätä kun jaksaisi vielä säätää miksauspöydällä niin tästä saisi varsin kelvollista musiikkia. Nyt se vain kuulostaa valitettavan keskeneräiseltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Legacy of Rust 18.02.2005

Skaven - Legacy of Rust
Erittäin mainiota melskettä kunnon vanhanajan demoscene otteella! Olinkin ollut muutamiin muihin uudempiin kappaleisii hieman pettynyt, mutta tässä on taas semmoista menoa, meininkiä ja tunnelmaa mitä FCn tuotoksissa aikoinaan oli. Soittimista löytyy hyvin voimaa, enkä vaihtaisi niistä yhtäkään, niin hyvin sopivat toisiinsa. Pidän varsinkin noista padileijutteluista, ne ovat loistavat. Hittolainen tähän kun saisi vielä sen demon ympärille. Olisi todella mukavaa nähdä millaisia visiota koodereille syntyisi tälläisestä tunnelmasta ja aihepiiristä. Pahoittelen nyt tätä palautteellisesti tyhjää kommenttia, mutta olen liian ällikältä lyöty kommentoidakseni mitenkään järkevämmin. :) Lisää tälläistä, kiitos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Topi The Lizzard 11.02.2005

North Vibes - Topi The Lizzard
Sairasta, vääntynyttä, omituista, aivan helvetin hyvää. :) Tämä kuulostaa juuri siltä, että on aamukahvin/-teen sijasta tullut nautittua vähän jotain miestä väkevämpää tavaraa. Eikä välttämättä mitään sellaista, jonka saa nestemäisessä muodossa. Tässä on todella etsitty sitä sisäistä liskoa ja löydetty se. Tämä piirtää silmiini kuvia ruohikosta, ruohosta vilisemässä ohitse, juopuneesta kävelystä. Hassunnäköisiä ötököitä oikealla, mato vasemmalla., isot, paljaat varpaat edessä. Maassa kolo, johon yritän kaivautua, syvemmälle... Sitten kappale loppuu ja herään todellisuuteen ja olenkin valmis seuraavaan satsiin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quamdiu - After the rain 11.02.2005

Quamdiu - After the rain
Tunnelma on mitä mainioin. Pitää kyllä myöntää, että tuo "Experimental" genre kyllä vei ainakin itselläni ajatukset vähän muun tyyppiseen musiikkiin, tämähän kun on varsin reipasta ambientia. Siis ainakin mielestäni. Kuten sanottu, tämä kappale elää tunnelmallaan. Itselleni tämä on vahvasti sci-fi sävytteinen, The Fifth Element tulee mieleen samoin kuin muutamat aasialaiset sci-fi leffat. Joka tapauksessa tunnelma on vahva, mutta ei liian alleviivattu. Soundit ja rytmit ovat mainiot, niistä ei oikeastaan ole mitään sanomista. Mainiota työtä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stupor Mundi - Desperaation kukat 23.03.2005

Stupor Mundi - Desperaation kukat
Tämä on aivan hemmetin sairasta tavaraa. :) Juuri sopivaa näin työpäivän päätteeksi. Jotenkin sopiva kun on koko päivän seisonut hellan ääressä paistamassa tavaraa pannulla rasvankäryssä. Melkein pitäisi ihan piruuttaa kantaa tämä huomenna töihin mukaan ja soittaa sitä siellä koko päivän. Kananrintojen kääntämisen rytmi sopii varsin hyvin tämän tahtiin. Kiitos tästä piristävästä iltapäiväpalasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Anger 22.03.2005

Argon - Anger
Osaavasti soitettua heviä, jossa ei varsinaisesti kuulostaisi olevan mitään vikaa (muuta kuin pituus), mutta joka ei sinällänsä tunnu sisältävän mitään erikoistakaan. Pituus tosiaan kävi häiritsemään, kun kappale tuntui kuitenkin junnaavan samoja riffejä ympäri ja ympäri. Vasta loppupuolella tulevat säröttömät kitarat toivat jotain uutta soundiin ja se oli hyvä muutos, mutta olisin ottanut mieluummin sen keskellä olevan sekamelska kohdan tilalle koska vain. Se kohta kun kuulosti yksinkertaisesti kammottavalta. Tuon seesteisyys lopussa kyllä tuo ihan hyvän mielen kappaleesta. Miksaus kuulostaa hyvältä, ainakin näin luureilla kuunneltuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arsonist - Trigger Happy 22.03.2005

Arsonist - Trigger Happy
Pakko sanoa tämä tähän alkuun, aika paljon tulee tuosta sointukulusta mieleen John Carperterin "Assault on precinct 13" tunnusmusiikki (josta myöhemmin Bomb the Bass teki remixin peliin "Xenon 2"). En tiedä onko sattumaa vai tarkoitukselle haettua yhtäläisyyttä, mutta ainakin itseäni samankaltaisuus häiritsi. HUOM! sointukulku ei ole SAMA kuin kyseisessä kappaleessa vaan lähellä sitä.

Muuten tämä kuulostaakin varsin perinteiseltä demomusiikilta. Soundit eivät ole mitään parhaimpia ja tuntuu kuin ne olisi kuullut sadassa muussakin kappaleessa.

Melodia puolella tämä ei oikein nouse kovinkaan kummoisesti. Perinteisiä trance vingutteluja löytyy paljon.

Jotenkin kaikki tässä kappaleessa kuulostaa kuluneelta. En osaa sitä valitettavasti paremmin sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Silta Eteenpäin 22.03.2005

Dr.Groove - Silta Eteenpäin
Tästä balladista tulee jotenkin mieleen Disneyn animaatioelokuvat. En tiedä mikä tässä sen tekee, mutta jotenkin tämä kuulostaa juuri sellaiselta, joka voisi niissä soida. Jotenkin tässä kaikki on kuin niissä, sanoista melodioihin Eikä se mielestäni ole mikään paha juttu, koska monesti animaatioelokuvissa on vallan mainioita kappaleita. Melodiat tässä ovat erittäin miellyttävät ja niistä tulee hyvälle tuulelle. Soitto on hyvää. Mielestäni tämän on erittäin hieno kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walls Of Vanity - Child with cinnamon hair 05.02.2005

Walls Of Vanity - Child with cinnamon hair
Hyvin miellyttävä kuunneltava. Kappale on pidetty yksinkertaisena, pienenä, mikä on mielestäni erittäin hyvä ratkaisu, joka antaa hyvin tilaa yksittäisille soittimille ja laulajalle. Kitarassa on hyvin perinteinen soundi, joka tuo mieleen hieman Mark Knopflerin ja Dire Staitsin, mikä ei ainakaan omasta mielestäni ole mikään huono juttu. Rummut on miksattu tarpeeksi etäälle, mikä on hyvä, sillä ne eivät pääse dominoimaan kappaletta vaan sen tekee Jadyn hyvä laulu. Pahoittelen nyt jokseenkin tyhjää kommenttia, mutta ei tähän kauheasti muuta pysty sanomaan kuin, että hyvää tavaraa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - For My Beloved One 05.02.2005

elica - For My Beloved One
Seesteinen, hillitty, tyylikäs alusta loppuun. Tässä kappaleessa vähemmän on enemmän. Tunnelmat ovat miellyttäviä, eikä kompin mukaan tulo pilaa herkkää ilmapiiriä. Erittäin hienoa työtä. Noita vokaaleita olisi kuullut mielellään kyllä lisääkin kappaleen kehittyessä, sen verta herkulliset olivat tuossa alussa. Eipä tästä tule oikein muuta mieleen. Tätä kuuntelee hyvin mielellään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 20.03.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
Varsin mukavaa mättöä. Jotenkin hiukan vanhan kuuloista, mutta se ei ainakaan itseäni ollenkaan häirinnyt vaan on pikemminkin positiivinen seikka. Soitto on osaavaa ja sopivan asenteellista. Lopussa tuleva kommentti on varsinkin mojova. :) Tästä ei oikeastaan löydy mitään mikä olisi pompannut pahasti korvaan, kaikki osaset tuntuvat toimivan hyvin ja rakenne elää riittävästi mikä on aina hyvä juttu. Kappale ei tylsistytä kuuntelijaansa. Miksaus on ehkä hiukan liian bassovoittoinen ja siten hieman tunkkainen, mutta se on loppujen lopuksi pientä säätöä kun niitä korkeita taajuuksia hieman korostaa lisää. Mutta, kyllä tämä on aika valmiinkuuloista tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - ..makes me horny 06.04.2005

DIRTY CLUB - ..makes me horny
Jösses. On kyllä niin karmiva tuo laulajan ääni, että ei ensimmäisenä halua kuulla sitä uudestaan. Ymmärrän tämän kyllä huumorilla tehdyksi, mutta jotenkin tämä ei ihan toimi siinä tarkoituksessa. Tämä ei oikein ole parodiaa, ei oikein ilkeilyäkään. Jotenkin tämä on jäänyt mielestäni puoli tiehen. Tästä olisi voinut tehdä vielä pahemman, vielä enemmän 80-lukuisen. Miksaus ei oikein toimi. Kitarat hukkuvat täysin ja laulaja peittää kaiken allensa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Wanna Know (feat. Brand X) 06.04.2005

Jady - Wanna Know (feat. Brand X)
Prkl... Pahoittelen tuota tuplaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Wanna Know (feat. Brand X) 06.04.2005

Jady - Wanna Know (feat. Brand X)
Jadyn laulu on yhtää hyvää kuin yleensä. Se on selkeästi paras elementti tässä. Laulu on onneksi riittävän kantavassa osassa, että kappale toimii. En pidä lainkaan noista piano/urku/syna soundeissa. Melodioissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun tietää, että biisin tekijöiltä löytyy arsenaalista sekä parempia soundeja, että taitoa tehdä ne paremmiksi niin nuo soundit kyllä harmittavat. Sen sijaan bassosta ja rummuista pidän. Basso on juuri sopivan pehmeä ja rummut ovat raikkaan kuuloiset. Miksaus on tasapainoinen. Taustat pysyvät taustoina ja laulu on oikeutetusti etualalla. Toimiva, mutta ei parasta jälkeä mitä tekijöiltä lähtee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Wanna Know (feat. Brand X) 06.04.2005

Jady - Wanna Know (feat. Brand X)
Jadyn laulu on yhtää hyvää kuin yleensä. Se on selkeästi paras elementti tässä. Laulu on onneksi riittävän kantavassa osassa, että kappale toimii. En pidä lainkaan noista piano/urku/syna soundeissa. Melodioissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun tietää, että biisin tekijöiltä löytyy arsenaalista sekä parempia soundeja, että taitoa tehdä ne paremmiksi niin nuo soundit kyllä harmittavat. Sen sijaan bassosta ja rummuista pidän. Basso on juuri sopivan pehmeä ja rummut ovat raikkaan kuuloiset. Miksaus on tasapainoinen. Taustat pysyvät taustoina ja laulu on oikeutetusti etualalla. Toimiva, mutta ei parasta jälkeä mitä tekijöiltä lähtee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Steve Valley - Nalle-possun nimipäivä 10.10.2004

Steve Valley - Nalle-possun nimipäivä
Aijaijai. Tämä on hieno! Tämä on jo niin hyvin tehty rock kappale, että ei tähän oikestaan voi mitään sanoa. :) Menee täydestä lastenmusiikkina, mutta on kuitenkin tarpeeksi "kehittynyt", että aikuinenkin jaksaa kuunnella tätä. Soitto on osavaa ja varsinkin kitara kuulostaa aivan loistavalta. Riffit ovat mielettömän vetävät. Tämä on täyteläinen kokonaisuus, joka jättää aika hiljaiseksi. :) Loistavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Nuori Poika -- ajaa kuin Saarinen 27.08.2004

Antti Kaukomaa - Nuori Poika -- ajaa kuin Saarinen
J. Karjalainen tulee jotenkin mieleen. :) Tämä on varsin miellyttävä kappale. Letkeä, kesäinen ja kyllä, jotenkin nostalginen. Luulen, että sitä tässä onkin haettu. Soitto on todella miellyttävää, eikä siinä ole mitään moittimista. Soundit on valittu hyvin ja ne tukevat toisiansa hyvin. Tätä voi hyvin kuvailla sanalla kokonainen. Miksaus on ehkä hieman vielä pielessä. Laulu nimittäin hukuttaa muita soittimia alleen hieman liikaa. Samoin rummut hukkuvat jotenkin liiaksi muiden soitinten taakse, fillejä lukuun ottamatta. Mutta tämä on vähäistä säätöä, eikä biisi kaadu siihen. Päälimmäiseksi tästä biisistä jää jälkeen sana miellyttävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Die/For/Why - Scum of the earth 08.10.2004

Die/For/Why - Scum of the earth
Nyt kun tuo esittely on tuollainen purkautuminen on kyllä pakko tarttua myös juuri noihin kohtiin, joista artisti itse avautuu. Suoraan sanottuna en näe mitään syytä, miksi tästä on tarkoituksella jätetty basso pois. Kertoisitko mitä haluat ajaa sillä takaa? Varsinkin tämä tyylisissä kappaleissa se on se basso, joka saa ihmiset mukaansa, ei bassorumpu. Kunnon groovaava bassolinja kun vetää jo yksistään ihmisiä tanssimaan ja sehän kuitenkin tämän tyyppisen musiikin perimmäinen tarkoitus on. Ja mitä tuohon soitinten lisäämiseen tulee, niin kyllä tässä olisi todellakin ollut lisää tilaa vaikka kuinka monelle soittimelle. Kaikki on vain kiinni niiden sovittamisesta. Mitä itse biisiin tulee tämä on jokseenkin yksitoikkoinen. Komppi pysyy lähes kokoajan samana, melodiat ovat aika mielenkiinnottomia ja koukuttomia. Ne häipyvät samantien päästä kun ne loppuvat. Jotenkin tuntui, että tuo kolmen ja puolen minuutin pituus on liikaa, että tässä on materiaalia vain puoleen siitä ja että kaikki nyt kappaleessa oleva materiaali on vain taustaa, jonka päälle kohta tulee se kunnollinen koukuttava päämelodia, joka vie kuulijan mukanaan. Muutenkin tuo määre "hard" on aika hakoteillä. Hyvin pehmeää musiikkia tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jouni T & Kummitusprojekti - Susanna 03.09.2004

Jouni T & Kummitusprojekti - Susanna
Varsin mukavan kuuloista poppia. Jotenkin tämä on varsin harmitonta musiikkia. Jotenkin tästä tulee kyllä sellainen vaikutelma, että on vielä jonkin verran keskeneräinen. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta tämmöinen fiilis itselleni tuli. Soundit sopivat toisiinsa varsin hyvin. Rummut ovat kivan pehmeät, kitarassa on hyvä soundi, urku sopii sinne sekaan todella hyvin, basso on, no, pehmeä. :) Soundillisesti tämä on täyteläinen. Muut elementit ovat mukavan eläviä, mutta kitara on hieman yksitoikkoinen. Ei niin etteikö se olisi hyvä nytkin, mutta kun se on soitettu kokoajan samalla tavalla niin se hieman puuduttaa. Ainakin itse kaipasin välillä poistumista johonkin toiseen soittotyyliin. Ehkä kertosäkeen ajaksi tai vain vaikka soolon verran. Mutta jotain eloa siihen kaipasin lisää. Miksaus on ihan kelpo, vaikkakin rummut tuntuvat olevan liiankin hiljaisella ja kitara varsin kovalla muihin soittimiin nähden. Sanoitus kuulostaa ainakin omaan korvaani varsin hyvältä. Tätä kun vielä kehittää niin tästä saa todella mainion pop kappaleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Tyhjä Huone 20.08.2004

Kongo - Tyhjä Huone
Ensimmäisenä tästä tulee mieleen, että missä se tarttuva kitaramelodia on? Kun esittely on tuollainen, jäin odottamaan hieman enemmän. Ei niin etteivätkö riffit ole hyviä ja melodia kelvollisia, mutta ainakaan omaan mieleeni ne eivät tuntuneet tarttuvan. Mutta voi hyvinkin olla, että olen ainoa jonka korvaan ne eivät ole ns. hittimelodioita. Soitanta on hyvää ja selkeää. Miksaus on mielestäni onnistunut hyvin. Kaikki soittimet kuuluvat hyvin, mikään ei häviä ja kokonaisuus kuulostaa tasapainoiselta. Soundillisesti tämä on sitä mitä rockilta odottaisi. Kitara, rummut, basso, laulaja, ei mitään mikä yllättäisi. Pitää myöntää, että laulajan ääni kuulostaa hieman oudolta tämän tyyppiseen musiikkiin, ainakin aluksi. Ehkä se johtuu siitä, että tälläisella laulutavalla/äänellä on enemmän tilaa juuri popmusiikissa, jossa tämä ajaisi teinitytöt villiksi. Tai sitten se saattaa kuulostaa oudolta korvaani sen takia, että se kuulostaa mielestäni hieman, noh, stereotyyppisen homahtavalta. Ei millään pahalla. :) Joka tapauksessa laulajan ääni on kuitenkin se mikä tekee tämän biisin äänimaailmasta mielenkiintoisen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routasaha - Väsyny ja PA 13.08.2004

Routasaha - Väsyny ja PA
Tämä on mielenkiintoinen tuttavuus. Kertosäe on aivan loistava, tunnelmallisesti ja soitannallisesti. Säkeistöt ovat taas heikompia ja hieman rikkovat hienon kertosäkeen tunnelmaa. Luulen, että rouhevammalla kitarasoundilla säkeistöistä olisi tullut paremmat. Tästä tulee jotenkin väkisin mieleen Vares-elokuvan score. Tunnelma on hieman saman tyyppistä. Melodiat ovat mielenkiintoisia ja luovat hyvää tunnelmaa. Ne ovat jotenkin kieroja, mutta kuitenkin aivan normaaleja. Miksaus tuntuu hieman voimattomalta. Kaikki soittimet kyllä kuuluvat, mutta bassosta kyllä puuttuu aivan kokonaan munakkuus. Tämmöisenään kappale on ponnettomampi kuin mitä sen pitäisi olla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tosi Hevi - Kaos Master Word Proselytizer 17.10.2004

Tosi Hevi - Kaos Master Word Proselytizer
Sekavaa, helvetin sekavaa. Tästä ei saa sitten mitenkään selvää. Tiukkaa tämän kait pitäisi olla, mutta sitä en tästä mitenkään saa, lähinnä naurattaa. Kitara on pelkkää säröä, ei kuule sen rytmiä tai sointuja lainkaan, rummut ovat myös vain epämääräistä mökää, sen sijaan että ne oikeasti potkisivat kuulijaa persuksille, basso ei jyllää alataajuuksissa. Ei tämä ei mielestäni toimi ollenkkan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Damake - Alone 13.08.2004

Damake - Alone
Kyllähän tämä aika peruskamaa on, niin kuin artisti itse sanoo. Melodiat ovat mukavat, mutta eivät kuitenkaan mitenkään maailmaamullistavat. Ne toimivat kyllä ja se on pääasia. Kehitystä tapahtuu sopivasti ja variaatioita on kelvollinen määrä. Melodiasoundit ovat myös kelvot, vaikkakin juuri saman tyyppiset kuin sadassa muussakin trance kappaleessa. Rummuissa on pienoista voimattomuutta. Basari tuntuu todella pehmeältä ja olisi mielestäni kaivannut vähän terävämpää potkua. Muuten rumpusoundit ovat keskivertotasoa, ei mitään erikoista, mutta tekevät työnsä kyllä. Komppi tuntuu jotenkin ajoittain liian laahaavalta musiikkiin, jonka tahdissa pitäisi tanssia. Välillä se menee eteenpäin varsin hyvin, mutta sitten taas se rupeaa hieman tökkimään. Itseäni ymös häiritsee trancessa aina käytetty snarenostatus, jonka mielestäni voisi tehdä toisellakin tapaa. Mutta se on sellainen elementti, että toiset tykkäävät, toiset eivät. Miksaus kuulostaa muuten hyvältä, mutta ehkä miksausestakin johtuu tuo tunne, että rummut ovat voimattomat ja komppi laahaa, kun rummut hieman häviävät muiden soitinten alle. Johtomelodiat kyllä ovat hyvin kuuluvissa eikä tässä nyt mitään suurta vikaa miksauksessa ole. Tämä on keskiverto trancea, ei sisällä mitään erikoista, muttei tästä mitään puutukaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Millipede March 28.07.2004

Averell - Millipede March
Kyllä. Tuo on ärsyttävä tuo pianon pimputus. Herrajestas, tässä olen jo puoli biisiä odottanut josko se loppuisi. Jotenkin tämä tuntuu hieman liian pitkältä, tiluttelua kun on jotenkin niin kauheasti. Tulee mieleen joku lasten kesätapahtuma... Pelastakaa minut. No, mutta kuitenkin. Melodiat ovat jotenkin yksinkertaiset, tämä kuulostaa siltä, että ideaa kyllä on, mutta siitä ei ole otettu kaikkea irti vaan on jätetty kaikki puolitiehen. Tuli tässä mieleen, että tämä voisi toimia paremmin jazz versiona; vaihtaisi tuon timpanin pystybassoon ja viulut torviin ja vähän swingiä tuohon komppiin niin avot. Siltä tämä mielestäni kuulostaa. Miksaus on onnistunut, soittimet eivät hukuta toisiaan. Soittimet sitten kylläkin kuulostavat hieman liiaksi synalta varsinkin nuo jouset ovat todella keinotekoiset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Daft - No reason 29.08.2004

Daft - No reason
Hmm... Hieman hassulta tuntui kuunnella tätä, kun artisti sivullaan sanoo musiikkinsa olevan omaperäistä. Tästä jotenkin tulee aivan samantien nimittäin Robert Miles mieleen. Se on varmaankin tuo piano mikä sen tekee. Onneksi se piano ei kuitenkin ole aivan kokoajan esillä. Ei, kyllä tässä on muitakin elementtejä, jotka kuulostavat samalta. Tuo suht pehmeä bassorumpu on myös yksi. Mutta en sano, että tuo on mitenkään huono juttu, koska ainakin omasta mielestäni herra Miles on tehnyt varsin hyviäkin biisejä. Tämä kuuluostaa varsin perinteiseltä trance musiikilta. Nostoja ja laskuja on usein, melodiat ovat ilmavia ja kappale kuulostaa suht tanssittavalta. Itse olisin tehnyt muutamia juttuja kyllä erilailla, kuten tuon perinteisen ja läpikuluneen snarenostatuksen, joka löytyy niin joka paikasta ja on kyllä sellainen ratkaisu, että on menty todella riman ali. Toinen on sitten tuo piano. Sen olisin, ehkä vaihtunut joksikin toiseksi soittimeksi, koska pianokin on hyvin käytetty elementti tälläisissa biiseissä. Sen pehmeän bassorummun tilalle olisin ehkä kaivannut jotain hiukan hakkaavaampaa ja tiukempi soundista rumpua. Muuten soittimet ovatkin valittu hyvin ja ne kuulostavat todella hyviltä. Miksaus on kirkas huolimatta siitä, että tässä on paljon kaikua käytössä. Ehkä bassoa olisin kaivannut enemmän, jotta olisi pää oikein kunnolla lähtenyt nyökkäilemään bassorummun tahdissa. Melodiat ovat hyviä ja sopivan monipuolisia. Harmi vain, että monissa kohdissa ne parhaat melodiat on jätetty tukeviksi melodioiksi silloin kuin etualalla soi jokin heikompi melodia. Varsinkin viiden minuutin kohdalla on taustalla niin hyvä melodia, että harmittaa kun sen päällä soi se yksinkertainen vinkuna. Mutta varsin kelpoa musiikkia tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele kitsch - Cpt. Rowley's Magical Bus 27.08.2004

kitsch - Cpt. Rowley's Magical Bus
Kun tämä pärähti soimaan luureissa tuijotin hetken aikaa maitolasiani epäillen, että olin kaatanut sinne jotain aivan muuta kuin maitoa. Kesti hetken selvitä hämmennyksestä. :) Pakko sanoa tässä heti, että toivon, että tämä oli tehty livenauhoituksena koko bändistä kerralla. Soundi on todella tunkkainen ja matalat taajuudet hukkuvat aivan kokonaan. Jopa siinä määrin, että tästä on ajoittain vaikea saada selkoa. Lisää selkeyttä peliin tämä kyllä todella kaipaisi. Mutta se mistä saa selkoa on varsin mainiota. Vanhan kuuloista sointia ja hyviä oivalluksia. Varsinkin urku on aivan loistava! :) Kaveri vetää kuin viimeistä päivää. Luulen, että urkuri, ei pysynyt penkillä, saatikka lavalla esityksen aikana. Tämä on varsin mukiinmenevä kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quamdiu - Underground level 5 24.06.2004

Quamdiu - Underground level 5
Hemmetin komeaa äänivallia. Soundit ovat tolla hyvän kuuloiset ja sopivat toisiinsa suht täydellisesti. Tunnelma on synkkä ja uppoaa ainakin itseeni. Jotenkin tässä kuulostaisi olevan jotain samankaltaisuutta kuin "Midnight Expressin" teemassa. Ai tätä kyllä kuuntelee mielellään. :) Komppikuulosti aluksi hieman erikoiselta tämä padi- ja stringivallin keskellä, mutta siihen tottuu ja lopuksi se sopii sinne aikas hyvin. Melodiallisesti tämä ei tarjoa paljoa semmoista mitä voisi hyräillä jälkeen päin, mutta se mikä melodioiden iskevyydessä hävitään otetaan kirkkasti takaisin loistavalla tunnelmalla. Täm on hyvä, ugh.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sam's Rammers - I - Father (Part II) 22.06.2004

Sam's Rammers - I - Father (Part II)
No huhhuh.... Nämä sanat tulevat ensimmäisenä mieleen. En oikein tiedä mitä tästä sanoisi. Jotenkin tuntui, että tässä oli vain menty soitinten kanssa kellariin, heitetty nuotit nurkkaan ja vain painettu nauhoitusta ja sitten katsottu mitä lähtee. Tästä puuttuu täysin se biisi. Valitan tämän enempää en tästä voi sanoa, tämä kun on vain häröilyä vailla ideaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele WaurionVanhat - WaurioValssi 24.06.2004

WaurionVanhat - WaurioValssi
Hehheh, tämä on aika härski. :) Hyvällä tapaa. Tämä kuulostaa juuri sellaiselta biisiltä, jonka bändi vetäisee illan päätteeksi, kun ovat itsekin ryypänneet keikan aikana aivan liikaa ja laulaja vetää niin tunteella, että itsekin itkee ja naiset viskovat pikkuhousunsa lavalle ja kirkuvat kuin viimeistä päivää... Aivan loistavaa siis! :) Soitto on edelleen hyvää, miksauskin toimii. Laulu on ehkä hiukan kovalla muihin soittimiin nähden, mutta ei se häiritsevästi kuitenkaan ollut. Viulut oli kiva, mutta jotenkin arvattava lisä tälläiseen biisiin. En tiedä oliko se tarkoitus, mutta itse ainakin putosin tuolilta kun kuuntelin tämän. Aivan loistava biisi, mutta valittelen kieroa huumorintajuani, kun nauroin itsekseni tämän tahdissa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amppiworks - Holding the Line 20.06.2004

Amppiworks - Holding the Line
Joku jo mainitsikin sotaelokuvat ja juuri sellaiseen tämä on mielestäni tehty, mutta enemmän kuin Band of Brothers tästä tulee mieleen Pearl Harbor, joka on juuri Hans Zimmerin käsialaa. Tunnelma on mielestäni samansuuntainen kuin siinä. Teemat ovat hyviä, sopivan sankarillisia, mutta samalla hieman surullisia, juuri niinkuin pitääkin olla. Teemoja on myös vaikka muille jakaa, mikä on aina hyvä juttu. Tästä riittäisi materiaalia vaikka useampaankin teokseen. Siitä iso plussa. :) Rakenteellisesti kappale elää hyvin. Muutoksia on tarpeeksi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kohtien kestoa olisi vielä voinut lisätä hieman sillä nyt tämä tuntuu pikkaisen liian lyhyeltä. Soundit ovat erinomaiset. Siitä ei voi muuta sanoa. :) Miksaus ehkä hukuttaa joitain soittimia toisten alle, joten sitä voisi mielestäni katsoa vielä hieman. Muutenhan tämä onkin järjettömän hienoa musiikkia! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele jrnn - Pohjola 06.02.2005

jrnn - Pohjola
Tästä ihmiset ovatkin huomautelleet soundeista, joten en niistä sen enempää sano, kuin sen, että itseäni eivät niinkään häirinneet vaikka olisin mielellään vaihtanut ne parempiin. Kyllä tälläisesta biisistä idean kuulee huonommillakin soundeilla ja tässä se välittyy eteenpäin. Tuo matala shamaanirumpu on kyllä mielestäni hemmetin hyvän kuuloinen. Kyllä tästä lapin maisemat tulevat mieleen, tosin jotkin soitin valinnat rikkovat hieman tuota kuvaa (lähinnä cymbaali, mielestäni tämä kappale olisi pärjännyt ilmankin), mutta eivät mitenkään dramaattisesti. Toimiva seikkailullinen ilmapiiri tässä on. Teemaa olisi voinut kehitellä vielä pidemmälle. Tämän tyyppisessä sävellyksessä teeman tulisi mielestäni olla vahva ja sellainen, että se jää mieleen kappaleen loputtua. Tässä ei mielestäni kumpikaan toteutunut, vaikka hyviä melodioita kappaleesta löytyi. Tästä voisi työstää vielä vaikka mitä kun jaksaisi viäntää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Kurkiaura 21.06.2004

Pääoma - Kurkiaura
Aika perinteistä suomi-rokkia. Ei mitään erikoista, mutta tehty kuitenkin taidolla. Soitanta on hyvää. Rakenteellisesti tässä ei yllätä mikään, säkeistöt ovat kelvollisia, kertosäe löytyy, jopa se pakollinen kitarasoolo on siellä. Tässä ei oikeastaan mikään häiritse. Ainoa asia mistä tulee hieman miinuksia on miksaus. Jotenkin se saa basson kuulostamaan hengettömältä. Samoin rummut ovat aika purkinkuuloisia. Laulu voisi olla ehkä hieman hiljaisemmalla. Nyt tuntuu, että soundien alapää katoaa aivan tyystin. Mutta ihan kelpo settiä tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Humanoid - Coriende Vorbus 28.07.2004

Humanoid - Coriende Vorbus
Oh yes. Tälläisestä tämä setä tykkää. Tummaa äänimaailmaa, rosoisia soundeja, synkkää, uhkaavaa. Tämä on vallan loistavaa! :) Soundit on valittu huolella ja ne toimivat varsin hyvin. Ainoa mikä niistä häiritsee on se syna basso joka tikittää koko ajan tuolla taustalla, mutta se on onneksi sen verta piiloutunut, että se ei nouse liian pahasti pintaan. Miksaus on varsin onnistunut, soundit tukevat toisiansa hyvin. Melodiapuolella on todella hyvää maalailua. Mitään varsinaista johto melodiaa tässä ei ole, mutta tunnelmaa sitäkin enemmän. Ja juuri tuon tunnelman ansiosta tämä kappale toimiikin. Luulen, että jos tähän olisi laittanu jonkun varsinaisen liidin niin se olisi luultavasti pilannu kappaleesta tunnelmaa liiaksi ja tehnyt sen siten huonommaksi. Tämä on hyvä tälläisenaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele al-Aine - UNDERNEATH THE LIQUID SUN 07.06.2004

al-Aine - UNDERNEATH THE LIQUID SUN
Jokseenkin erikoinen biisi. En tiedä mitä tästä sanoa. Tuntuu kuin se ei alkaisi koskaan, aivan kuin se olisi vielä keskeneräinen ja odottaisi, että siihen lisättäisiin vielä jotain. Vokaalit, jokin hookki, soolo. Pohja on hyvä, mutta jotain puuttuu. Nyt kappaleen unohtaa samantien kuin se on loppunut. Kappaleessa jo olevat elementit ovat hyviä. Komppi toimii mainiosti samoin sähköpianot ja tuo uponneelta humalaiselta kuulosta vokaalisoundi. :) Miksauksesta täytyy sen verran sanoa, että ainakin omilla laitteillani voluumitasot heittelivät jonkin verran. Tiedä sitten on tämä tehty tarkoituksella vai ei, mutta se kuulosti oudolta. Mutta vielä kun jaksat hieman työstää tuota kappaletta niin siitä saa hyvän biisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - October 09.06.2004

Beaner - October
Soitanto on varsin sujuvaa. Samoin miksaus tuntuu olevan aika hyvä, lievää hienosäätöä voisi vielä tehdä, mutta ihan kelvolliselta se nyt kuulostaa. Teknisessä puolessa ei sinänsä siis ole mitään valittamista. Mutta mitä tulee itse biisiin, niin jotenkin tämä ei kohonnut harmaan massan yläpuolelle. Hyvin biisi on tuotettu, mutta jotain tuntuu puuttuvan. Ehkä riffejä voisi vielä hieman tarkistaa ja katsoa saisiko niistä mieleenjäävämmät. Mutta jotain tuntuisi kappale vaativan. Mutta hyvä pohja tässä olisi, jos vielä hieman jaksaisitte jauhaa ja jalostaa sitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aluminium Blade - Roulette Deck 04.06.2004

Aluminium Blade - Roulette Deck
Komppi on mitä mainioin! Siitä iso plussa heti kättelyssä. :) Tuon kompin tahdissa kyllä aika suhahtaa nopeasti ohitse. Mutta sitten, kuten Tourette mainitsikin, kappaleen anti jää hiukan niukaksi. Itsekin kaipasin sitä jotain koukkua, joka jäisi päähän soimaan, sillä nyt kappale tarjoaa hyvin vähän mitään musiikillista antia hyvän kompin lisäksi. Ehkä se olisi riittänyt jos olisit pistänyt lisää asennetta peliin. Mutta hyvä pohja tässä on. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - Sunrise 08.06.2004

elica - Sunrise
Tämähän vie mennessään! :) Pientä, hillittyä, tyylikästä. Tässä maalataan maisemaa pienin keinoin. Perkussiot ovat erittäin hyvät. Ainoa mitä niistä voi sanoa on, että niitä olisi saanut olla enemmän! :) Eipä tästä kauheasti jää sanottavaa käteen, mikään elementti ei tuntunut olevan poissa paikaltaan, enkä oikeastaan kaivannut mitään muuta lisää kuin noita hienoja perkkuja. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Nocturnal Chase 09.06.2004

Kaarnekorpi - Nocturnal Chase
En olekaan tainnut aikaisemmin war metaliin törmätä... No kerta se on ensimmäinenkin. Ensimmäinen havainto biisistä on aikasen tunkkainen miksaus. Jotenkin kuvittelisin, että tälläisessa musiikissa pitäisi olla munaa, mutta nyt tuo tunkkaisuus syö sitä jotenkin. Kitarat ja rummut häviävät taustalle kun taas vokaalit, joista ei muutenkaan saa selvää metallimusiikkiin kuuluvan örinä-laulutyylin takia, ovat aivan pinnassa kun ne voisivat olla enemmänkin korostamassa rouheampia elementtejä kuten kitaraa. Rummut ovat myös jotenkin lussut, kuulostavat hieman konerummuilta...? Sanokaa toki jos olen väärässä. Biisinä tässä voisi hyvinkin olla mahdollisuuksia hyväänkin mättöön, jos vain tuota miksausta korjattaisiin ja asenetta pistettäisiin lisää kehiin. Mutta pohja on hyvä! :) Riffit toimivat vallan mainiosti, ne vain kaipaavat sitä asennetta, jota artisti lupaa itsensä esittelyssä. Mutta kuten sanoin, tästä on hyvä lähteä kehittämään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jouni T & Kummitusprojekti - Tyttö rannalla 09.06.2004

Jouni T & Kummitusprojekti - Tyttö rannalla
Tämä on aika harmitonta musiikkia. Ehkä hieman liiankin harmitonta. Nyt biisi on jo soinut kolme kertaa läpi, enkä vieläkään tunnu muistavan biisin rakennetta tai melodioita. Jotain tässä on ettei se oikein tartu. Tuotannollisestihan tämä on erittäin hyvää tavaraa. Soitanta on mainiota ja laulajasta tulee hieman Martti Syrjä mieleen... Miksaus on kohdallaan, kappale on hyvin kirkas ja kaikesta saa selvää. Hyvin valmista tavaraa tässä mielessä. Mutta jotenkin tuntuu, että jotain puuttuu. En tiedä mikä se on, mutta jotenkin tämä ainakin itselläni menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Eikä pop-musiikin nyt ihan niin kertakäyttöistä ole tarkoitus olla, luulisin. Teknisesti hieno, mutta biisinä aika tavallinen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stocco - untraceable - Phizzio 09.06.2004

Stocco - untraceable - Phizzio
No niin, katsotaanpas mitä tästä löytyy sanottavaa. Ei tuo alku kyllä kovinkaan hardcorea ole, enemmän kuulostaa vähän liian nopea tempoiselta trancelta. Ehkä hieman rankempaa otetta siinä olisi voinut olla tai sitten sinun kannattaa muutta hieman tuota määritystä. :) Alussa kun olisi rummuissa ollut sellaista todellista jytinää olisi se osunut paremmin. Kunnon potkiva basari niin siitä se olisi lähtenyt. Eikä itseäni häiritse tuo tunkkainen soundi, mielestäni se on varsin jännä, korostaa jotenkin hyvin soundien synteettisyyttä. Mutta kuitenkin alkuosa kaipaisi lisää potkut muutenkin, ehkä vielä hieman lisää rosoisuutta ääniin. Keskiosa oli pehmeämpi ja mielestäni myös täyteläisempi. Tämä oli se osio missä olisin odottanut sen mieleenjäävän teeman olevan, mutta sitä ei kuitenkaan tullut vaan se oli kaikki vain tunnelmointia. Muutenkin kappaleen heikoin puoli on se, ettei siitä oikein jää mitään käteen kun se on loppunut, ei teemoja, ei mitään iskevää hokemaa. Jotain tälläista voisi olla hyvä vielä lisätä, jotta kappaleen muistaisikin sitten vielä viisi minuuttia sen jälkeen kun sen soittamisen on lopettanut. Ja tämä keskikohta olisi varsin mainio siihen. :) Loppu onkin sitten jälleen hieman laimea. Kolinat ja kilkatukset ovat hyviä, mutta nekin olisivat saaneet olla rankemman ja niitä olisi saanut olla reilusti enemmän. Suoraan sanottuna, tässä biisissä on hyviä elementtejä, mutta kokonaisuus jää vaisuksi ja en usko, että tulen tätä kuuntelemaan uudemman kerran. Enough said.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jouni T & Kummitusprojekti - Silmiin 12.06.2004

Jouni T & Kummitusprojekti - Silmiin
Aika pirteä, mutta kuitenkin hieman haikea. Tunnelma on varsin miellyttävä. Äänimaailma on aika perinteikäs, mutta se on hyvin toteutettu. Soitto on osaavaa. Kaikki on siis mainiosti sillä rintamalla. Miksauskin kuulostaa varsin onnistuneelta. Melodiat ovat hyviä, ehkä tosin hieman nopeasti unohtuvia. Ehkä jonkinlaista lisä koukkua voisi vielä tehdä niihin, mutta se voi olla myös vain oma mielikuvitukseni, joka sitä kaipaa. En yleensä puutu laulujen sanoituksiin, mutta tässä on nyt pakko sanoa sen verran, että säkeistöt ovat tekstiltään hyviä, mutta petyin pahasti kertosäkeeseen. Se on muihin elementteihin verrattuna ala-arvoinen. Jotain enemmän olisin kaivannut siihen. En osaa sanoa miten se olisi pitänyt tehdä, koska en ole sanoittaja, mutta nyt se vaikuttaa siltä kuin ei olisi mitään muuta tullut mieleen kuin se yksi yksi lause jota kertosäkeessä toistetaan. Jotain erikoisempaa olisin kaivannut. Mutta varsin mainiota poppiahan tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - You Are(all over) 22.06.2004

Quaint - You Are(all over)
Mitäpä tässä voisi enää sanoa. Aikaisemmatkin biisit, jotka olen kuunnellut ovat olleet niin ammattimaista ja hyvää tavaraa, että ihmettelen miksette ole saaneet jo levytyssopimusta. Tämä jatkaa sitä samaa loistavaa linjaa. :) Soitto on jälleen todella hyvää ja kaikki soittimet tuntuvat olevan hyvässä balanssissa toisiinsa nähden. Äänet tukevat toisiaan todella hyvin. Tässä ei ole mitään mikä häiritsisi tai tuntuisi olevan väärässä paikassa. Ei tästä oikeasti ole muuta sanottavaa kuin, että aivan loistavaa musiikkia! Jatkakaa samalla linjalla niin hyvä tulee. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make=Porn - The art of erotic photography 08.06.2004

Make=Porn - The art of erotic photography
Tätä ei pidä kyllä arvioida teknisten seikkojen perusteella vaan saa mennä aivan mielikuvien ja ajatusten vallassa. En kyllä välttämättä halua tietää mikä teidän mielestänne on eroottista... :) Itselleni ei tästä kyllä tule mieleen eroottinen valokuvanäyttely, enemmänkin jonkinasteinen uuden sirkuksen esitys, jossa on mukana tulta, ilmalentoja ja maailman lävistetyin mies... Mutta eroottista en tästä kyllä millään saa. Mutta se on vain minä. Vaikka tuossa alussa sanoinkin, etten teknisiin seikkoihin puutu niin kuitenkin pitää tuosta miksauksesta sanoa, että ainakin minulla kappale oli varsin puuroinen. Ehkä kappale aukeaisi paremmin jos saisitte sitä hieman kirkastettua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Hyvä paha 17.10.2004

Fonaatio - Hyvä paha
Tässä on yritystä. Mukavaa kuulla rappia, jossa on oikeasti nähty vaivaa myös taustan teossa, eikä vain ole tehty lyhyttä looppia, jota toistetaan sitten kolmen minuutin ajan ilman mitään variaatioita. Tähän kun on jaksettu tehdä eri osiot ja todella selvä, ja hyvä, kertosäe. Tätä kuuntelee varsin mielellään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karri Heiskanen - Stations 20.08.2004

Karri Heiskanen - Stations
Alku on mitä omituisin ja mielessä kävi, että mitäköhän on tulossa, mutta sitten ensimmäinen kitarariffi nosti odotukset todella korkealla. Se alkuriffi on melodillisesti aivan loistava, niinkuin muutkin riffit tässä biisissä. Riffit luovat erittäin hyväntuulisen, mutta haikean tunnelman. Ajoittain tulee Dire Straits mieleen kitaroinnista. Kompit ovat riittävän hillityt ja muutenkin kokonaisuus on tyylikkään hallittu. Tasapainoinen. Tämä on erittäin hyvin miksattu, ainoa mitä huomasin oli, että rummut olisivat voineet ollat hieman kovemmalla, mutta eivät paljoa. Tässä on löydetty hyvät balanssit, ja varsinkin vokaalit on miksattu erittäin hyvin kaiken muun päälle. Ne ovat esillä, mutta eivät hukuta muita instrumentteja. Tämä on nii hyvin toteutettu, että ei tästä voi kuin kympin antaa! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Six Minuz - Takes No One To Tango (demo) 24.06.2004

D Six Minuz - Takes No One To Tango (demo)
Demo versio, hmm... No sanotaan tähän alkuun tuosta äänestä yms. Elikä tämä on todella omituisesti miksattu, soittimet kuulostavat olevan suoraan purkista, mutta sitten laulussa on taas aivan hemmetisti liikaa kaikua. Jos soittimissa on noin vähän kaikua, niin sitten kyllä laulussa pitäisi olla yhtä vähän. Nyt tulos on todella omituisen kuuloinen, kuin siellä tynnyrin sisälle olisi syvä kuilu johon laulaja on pudonnut ja huutaa sieltä muita auttamaan. Todella outoa ja mielestäni ei toimi. Se äänestä. Soitto on varsin kelvollista eikä siitä oikeastaan ole mitään sen kummempaa sanottavaa. Riffit ovat ehkä yksinkertaisia samoin kuin kompit tuntuvat olevan niin peruskomppeja, ettei rajaa. Ehkä hieman monimutkaisuutta kaipasin lisää, nyt kuulostaa hieman joltain yläaste bändiltä. Tämmöisiä huomiota tuli mieleeni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Bigoted Symposium 17.06.2004

DiversAeon - Bigoted Symposium
Tunnelma on mainio. Hyvin jännittynyt, uhkavaa, odottava. Tämä on semmoinen kappale, jonka jälkeen tapahtuu jotain todella pahaa. Jotenkin tuli Se7enin alkutekstimusiikki mieleen... Jotenkin tämä ehkä kuitenkin tuntuu loppuvan kesken, on niin odottava tunnelma, että jokin kliimaksi tähän tuntuisi kuuluvan. Tuli tuossa mieleeni, että olisi järjettömän hieno jos tämän lopettaisi täysin selkeään pikkulapsen nauruun, joka sitten häviäisi piiiitkän kaiun saatelemana... Noh, mutta se on vain minun mielikuvani. :) Tuo vanhan levysoittimen surina on ehkä hieman kovalla verrattuna muihin ääniin. Muuten kohinat ovat mainiot. Äänimaailma on muutenkin sitä luokkaa ettei voi kuin nostaa hattua ja tehdä kunniaa. Tuo laahaavilta askelilta kuulostava ääni on aivan loistava. Kun se vielä kovenisi ja selkenisi koko kappaleen ajan, todellakin tuntui siltä kuin joku tai jokin lähestyisi kuuntelijaa ja rupeaisi väkisinkin katsomaan taaksensa, että nytkö siellä on se murhaaja kirveen kanssa seisomassa... Öh, ehkä en jatka tuota ajatusta pidemmälle. Mutta erittäin hieno tavaraa tämä on.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 3 (2004) Soundtrack - Ensimmäinen tapaaminen (kohtaus1) 17.06.2004

3 (2004) Soundtrack - Ensimmäinen tapaaminen (kohtaus1)
Tähän kaipaisi hieman tarkennusta siihen mitä tapahtuu, nyt on hieman vaikea kuvitella mistä on kyse. Vaikuttaisi joltain rikosjutulta. Saundit ovat muuten mainiota, mutta nuo viulut ovat varsin hirveän kuuloiset. Ehkä tässä olis paremman asian ajanut jokin puhtaasti synasaundi. Tämä kyllä onnistuu onnistuu siinä mikä on soundtrack musiikin tärkein juttu, eli tämä kertoo sitä tarinaa. Jotenkin tämä kuitenkin kuulosti enemmän alkutekstimusiikilta kuin tapahtumien päälle tehdyltä. Mutta tunnelma on hyvä, odottava, sopivan letkeä. Tämmöistä muistan kuulleeni monessa honkkaripätkässä. Varsin mainiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele es2 - Pisara 23.06.2004

es2 - Pisara
Erittäin mukavaa tunnelmointia. Tämä on ilmava ja kuitenkin tässä on painoa. Erittäin hyvä, erittäin hyvä. Tästä tulee hieman mieleen joitakin syntetisaattorimusiikin klassikoita, mikä nyt ei sinällänsä ole välttämättä olleenkaan huono juttu. Soundit ovat hyvät ja sopivat biisin juuri eikä melkein. Miksaus kuulostaa raikkaalta, soundit erottuvat hyvin toisistaan ja tuntuvat olevan erittäin hyvin balanssissa. Tästä ei kyllä löydy mitään mikä ei kuuluisi paikalleen. Ainoa asia mikä tulee mieleen on lopun fade out, mutta ei sekään nyt niin kauheasti sitten kuitenkaan häirinnyt. Hyvää työtä pojat. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Twisted Society 08.06.2004

G.O.R.E. - Twisted Society
Hemmetin makeata kitarointia tuossa heti alussa. Tulee jossain määrin mieleen Wes Borlandin kitarointi, joillain Limp Bizkitin raidoilla, mutta sitten kun komppi tulee mukaan unohtuu se viittaus kyllä nopeasti. Muutenkin kitarointi ja soitto on varsin mainiota, asennetta löytyy tarpeeksi. Olen aina hieman vierastanut metallimusiikissa käytettävää tuplabasaria, mutta se kuuluu tässä jotenkin asiaan ja hyvä ratkaisu on se, ettei sitä ole käytetty kokoajan. Laulusta löytyy asennetta ja siitä saa onneksi, jopa selvää ettei tarvitse miettiä laulaako laulaja oikeasti vai onko hänellä vain krapula-aamu. :) Miksausta katsoisin tässä vielä hieman. Laulu ja kitara hävittävät rummut ja basson jonnekin kaukaisuuteen, mikä ei ole aivan hyvä juttu. Muuten ainoa seikka mikä oli mielestäni huonoa, oli lopun feidaus, jotenkin siitä tuli mieleen, ettei ole keksitty kunnollista lopetusta. Mutta kaiken kaikkiaan varsin toimiva biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Aggression To All 29.06.2004

G.O.R.E. - Aggression To All
Vauhtia ja aggressiivissuutta tässä ainakin on. Soitto on edelleen osaavaa kuten aikaisempienkin biisien kohdalla. Miksausta voisi vielä pikkaisen työstää. Nyt rummut hukkuvat jossain määrin kitaroiden ja vokaalien alle. Eivät paljoa, mutta hieman kuitenkin. Riffit kuulostavat samanlaisilta kuin ziljoonassa muussakin metalliteoksessa. Itse en ainakaan mitään mieleenpainuvaa melodiaa sieltä löytänyt. Noh, voi olla vain omassa mielessäni tuo, että kaipaisin sinne jonkun selvän johtomelodian, tämä kuitenkin kuulostaa siltä, että tämä pitäisi kuulla bändin keikalla, jotta tämä pääsisi oikeuksiinsa. Kompit ovat hyvin perustavaraa tämmöiseen musiikkiin. Tuplabasari jytkytetään juuri sillä lailla kuin yleensäkin, mikä on mielestäni hieman sääli, koska rummuilla kuitenkin voisi saada niin paljon makeampaakin tavaraa aikaisemmaksi kuin vain tuon ainaisen tikityksen, joka ainakin itselleni tuo aina mieleen humpan... Noh, jooh. :) Mutta voin jälleen olla ainoa jota se häiritsee. Mutta ei tämä mielestäni kovin hyvin nouse massasta ulos. Aika keskiverto kappale mielestäni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Nothing More Than The Truth 10.06.2004

G.O.R.E. - Nothing More Than The Truth
Jälleen kerran tiukkaa soitantaa. Maltillisimmat kohdat tuntuvat toimivan parhaiten. Kitarariffit ovat varsin toimivia, tosin niihin ehkä voisi lisätä vielä hieman monipuolisuutta melodioihin. Nyt hieman ehkä jäävät jankkaamaan. Kompit ovat varsin mainioita (vaikka en vieläkään henk. koht. sulata tuota tuplabasaria, mutta se on minun ongelmani ei kappaleen). Miksausta voisi tässäkin vielä katsoa. Rumpuja ja bassoa kovemmalle ja vokalistia hieman hiljaisemmalle, niin tulisi täyteläisempi sointi. Kappaleena tämä on varsin mainiota metallia. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kingston - Älä tapa 13.06.2004

Kingston - Älä tapa
Miksaus on tosiaan todella vaiheessa. Itselläni ei basari taikka virveliä kuulunut lainkaan. Oli hieman outo kokemus kuunnella rokkia kun rummuista kuuluvat vain symbaalit... Mutta tuo miksaus on kyllä semmoinen mikä tässä biisissä pitäisi hioa kuntoon. En sano siitä sen enempää. Soitto on mainiota, sopivan asteelle tehtyä. Soundit tuntuvat olevan kohdallaan (siis äänensävyn suhteen), ainoa mikä särähti korvaan oli laulajan ääni, joka kuulostaa todella nuorelta ja jotenkin tuntuu, ettei laulun sisältö sovi laulajan suuhun kovin hyvin. Mutta voin olla ainoa jota tämä häiritsee. :) Melodiat ovat rokkiin sopivia, riffit jäävät ainakin hetkeksi soimaan päässä ja se on aina hyvä juttu. Mutta miksauksen kohdalleen saamisella tästä saisi oikein mainion biisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Lumi 05.07.2004

Löyly - Lumi
Varsin makeankuuloista äänimaisemaa. Kasvaa hyvin alusta. Huilu biisin keskellä on todella hieno, tosin saisi se saisi olla mielestäni hieman kovemmalla. Tässä on järjettömän komeat soundit, juuri oikean tyyliset tälläiseen musiikkiin. Äänet tukevat toisiaan todella hyvin. Tämä on myös erittäin hyvin nimetty kappale. Melodiat ovat hienot ja niitä varioidaan hyvin eikä kappale pääse missään vaiheessa kyllästyttämään. Todella hyvä suoritus. Miksaus on aika alapää painotteinen ja mielestäni varsinkin tuo todella komea huilu kärsii siitä hieman, sillä se ei nyt pääse viemään kappaletta kuten sen pitäisi. Muuta vikaa ei mielestäni miksauksessa ole. Tämä on kyllä todella hienoa musiikkia, ei voi muuta sanoa! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulburn - Out from the Shadows ( Master ) 21.06.2004

Soulburn - Out from the Shadows ( Master )
Jos tämä todella kuvaa asennettasi elämään, niin onnittelut! Välillä tuntuu, ettei tuollaista asennetta enää olekaan vaan kyynisyys on saanut liikaa valtaa... Tämä on melodisesti hieno. Melodiat ovat kauniita ja hyväntahtoisia, ehkä hieman naiiveja kuitenkin samalla, mutta se ei ainakaan itseäni häiritse pahemmin. Rakenteellisesti tämä seuraa juuri sitä mitä kuvailit. Ensin kaikki on hyvin sitten pudotaan kuoppaan ja sitten sielät kiivetään ylös. Ei mitään yllättävää siis. Kyllä tämä on kelpoa musiikkia. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Vierelläsi tahdon olla 16.02.2004

Jake in the box - Vierelläsi tahdon olla
Todella kevyt ja pehmeä biisi. Eput tulevat jotenkin mieleen tästä, jotenkin laulu ja tausta kuulostavat heidän musiikiltaan. Tiedä siten onko se täysin hyvä juttu... Kappaleessa itsessään ei ole mitään vikaa. Laulusta saa selvää eikä taustalla mikään soitin häviä toistensa alle, joten miksaus on kohdallaan. Itse kappaleesta sitten kuitenkin mielestäni puuttuu jotain, se kaipaisi sen jonkin pienen lisän, mikä tekisi tästä loistavan biisin. Tälläisenään biisi jää turhan helposti unholaan. Mutta ihan kelvollinen biisi tämä on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 09.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
Tämä on varsin hyvä. Teemu tätä jo osasikin odottaa, mutta on pakko sanoa (näin elokuvaihmisenä), että tämä kuulostaa kuin se olisi otettu suoraan "Bad Boys" leffan soundtrackilta. :) Ei muuta. Carry on.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Formed - Nothing 03.08.2004

Formed - Nothing
Sointi on mukavan raskas. Kitaroissa on todella hyvin rosoa ja basso ja kitara tukevat toisiansa erittäin hyvin. Riffit ovat mukavan toimivia, ne jäävät sopivasti mieleen ja ovat riittävän eteenpäin meneviä. Ne ovat parasta osaa tässä biisissä. Rummut menevät mielestäni hieman överiksi. Nyt löytyy kaikenlaista kilkatusta niistä, vaikka yksinkertaisempi mättö olisi luultavasti toiminut paremmin. Nyt kompit syövät tehoa kitaroilta ja bassolta. Laulut tuntuvat jotenkin vääriltä. Kun kitaroissa ja bassossa ja jopa rummuissa on asennetta, tuntuvat laulut niiden rinnalle olevan kuin kirkosta. Niistä puuttuu asenne täysin. Ne olisivat melkein olleet paremmat jos laulaja olisi vain pistänyt Zack De La Rocha vaihteen päälle ja pistänyt kunnon raivohuudolla vokaalit. Nyt ne ovat liian kiltit. Miksaus on mielestäni hieman pielessä. Rummut katoavat jotenkin liiaksi taustalle. on tietysti mukavaa, että kitara on kerrankin tarpeeksi tiukasti pinnalla, mutta nyt ei rummuista kyllä kuulu mitään. Tämä kaipaisi mielestäni työtä vielä. Lähtökohdat tässä ovat kuitenkin hyvät ja olisi kiva kuulla tästä kehitellympi versio.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Obsession 09.06.2004

Quaint - Obsession
Ai kun hienoa! :) Aivan loistavaa. Tunnelma on miellyttävän melankolinen ja melodia ovat hienoja. Soitanta on mainiota ja miksaus toimii hyvin. Laulajallakin on hyvä ääni. Tämä on juuri sellaista mitä kuuntelee sadepäivänä kun maailma ulkona on harmaa. Anteeksi nyt, etten osaa sanoa mitään tämän järkevämpää. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Perfect Day 21.06.2004

Quaint - Perfect Day
Jälleen hienoa tuotantoa, ei voi muuta sanoa. :) Tämä ei todellakaan ole mitään keskivertopoppia, en itseasiassa tätä nyt niin pop-kategoriaan laittaisi, vaan tämä on jotain todella paljon parempaa. Tässä on tummempia sävyjä kuin popmusiikissa yleensä ja se on mielestäni vain hyvä asia. Aluksi tuntui, että tuommoinen tummempi sävy olisi ristissä kappaleen nimen kanssa, mutta loppujen lopuksi tämä taitaa olla parempi näin. Tunnelma on todella kohdallaan. Soitto on hyvää. Ainoa asia mikä sillä puolella hieman häiritsee on se, että laulaja vähän sylkäisee ne perfect-sanan p:t aika pahasti... :) Mutta voin olla ainoa, jota se häiritsee. Tämä on kyllä aika sanattomaksi vetävää tavaraa. Onnittelut!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aluminium Blade - Low Style 04.06.2003

Aluminium Blade - Low Style
Tunnelma on mainio samoin äänimaailma. Todella tulee metallinen fiilis, mutta kyllä tästä puuttuu jotian. Ehkä se ne vokaalit voisivat tehdä tästä todella hyvän biisin. Myöskin se hiljainen kohta siellä keskellä tuntuisi kaipaavan jotain lisää, ehkä jonkun soolon / liidin jota sitten voi itsekseen hyräillä suihkussa. Mutta jos ne vokaalit saat niin se tekee jo aikasen paljon.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AREA X - Horror Show 16.05.2003

AREA X - Horror Show
Ei tämä kyllä nyt kauhea pelottava ollut, enemmän rupesi ärsyttävää tuo urku. Rummut olisivat voineet olla jykevämmät niin olisi voinut tulla tehoa lisää. Nyt jäi jotenkin vajaaksi biisin vaikutus.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Darra Wonderland - Dawn 15.02.2004

Darra Wonderland - Dawn
Melankolista rockia. Tämmöinen uppoaa itselleni erittäin hyvin. Intro on kyllä hieman pitkä ja itse ainakin miksauksen takia rupesin tarkistelemaan onko kuulokkeissani jotain vikaa kun kitara on ensin keskellä ja yhtäkkiä siirtyy aivan toiseen laitaan. Hieman häiritsevä seikka, mikä ei sinänsä ole kuitenkaan mikään iso juttu. Sitten kun biisi varsinaisesti alkaa onkin musiikki erittäin mukavan kuuloista. Instrumentaali puolella mennään, mutta se ei tässä kestossa ehdi häiritä, mutta jos pidemmäksi olisi kappale tehty niin ehkä se laulaja olisi tarpeen. Nytkin ehdin joissain paikoin toivoa laulajaa mukaan. Melodiapuolella on havaittavissa pientä elokuvamaisuutta, mikä ainakin omasta mielestäni on melkeinpä aina hyvä juttu. Kuuntelun jälkeen käteen jää hyvä mieli miellyttävän biisin jälkeen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deformis - Ruoste 22.05.2003

Deformis - Ruoste
Tunnelma on todellakin kohdallaan. Äänimaailma vastaa biisin nimeä, mikä on aina hyvä juttu. Ehkä olisi voinut vielä enemmän tuoda noita konetehtaan ääniä mukaan rohkeammin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SHIWA2000 - Big Child 24.06.2003

SHIWA2000 - Big Child
Ehkä olisi voinut soundeilla leikkiä vielä enemmän, kuin nyt. Rummuilla oli tehty hienoja kikkoja ja elementtejä, mutta esim. basso rupesi alussa ärsyttämään pahemman kerran. Kun vielä saisi eloa enemmän noiden elementtien ympärille saisi tästä mainion biisin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Distant Sound Bubbles - Dagger of the Mind 04.08.2003

Distant Sound Bubbles - Dagger of the Mind
Olipas kokemus. Aika kokeellista tavaraa. Huilu on todella makean kuuloinen, mutta olisin kaivannut enemmän rakentelua sen ympärille, nyt se soi kolme ja puoli minuuttia melkein samana. Näillä eväillä olisi voinut kyllä rakentaa hyvän, mutta lyhyemmän kappaleen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redish - KPV Maintheme v2.0 16.05.2003

Redish - KPV Maintheme v2.0
Perkussiot ovat varsin mainiot, viulut tosin hieman yksitoikkoiset johtuu ehkä siitä, että sama melodia tulee monta minuuttia lähes samana. Variaatiota kun saat siihen niin tästä saa varsin mainion pläjäyksen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deformis - Running through the rain 22.05.2003

Deformis - Running through the rain
Tunnelma jälleen kerran mitä mainioin. Basso oli varsin herkullinen, samoin johto elementit. Pituutta olisi ehkä voinut olla pari minuttia lisää, tunnelman takia en olisi huomannut, vaikka biisi olisi kestänyt kymmenen minuuttia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Valot Syttyi 20.03.2005

-CSPR- - Valot Syttyi
Tässä tuntuu olevan kaksi eri kappaletta miksattuna sekaisin. Jotenkin nuo raskaammat kohdat eivät sovi kevyempiin. Ehkä niiden kontrasti on liian suuri, mutta tästä ei oikein tule yhtenäinen vaikutelma. Se rakenteesta. Soitto on hyvänkuuloista ja tuntuu siltä, että kaverit ovat jo hetken aikaa ehtineet työskennellä yhdessä. Miksaus kuulostaa hyvältä, mikään soittimista ei hukuta muita allensa ja muutenkin tulee tasapainoinen vaikutelma. Tämä on ihan kelpo biisi kun pääsee tuon itseäni vaivanneen rakenne pulman ohitse.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disbit-166 - Neon 24.06.2003

Disbit-166 - Neon
Pelottavaa miten tulee 80-luku mieleen, mutta sehän tässä onkin tarkoitus. On kyllä varsin härskiä menoa. :) Ehkä olisi vielä voinut vetäistä tuota juustoisemmaksi ja tunkea sinne sen vinkuvan syna kitaran tai muun tyypilisen 80-luku leadin. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Solar Syndicate - Han går igen? VA? 08.05.2003

Solar Syndicate - Han går igen? VA?
Toimiva ilmapiiri, olisin kaivannut tosin jotain mieleenjäävää teemaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Biittipää - breikkaritune 24.06.2003

Biittipää - breikkaritune
Beatti olisi voinut olla hieman monipuolisempi ja kaipailin jonkinlaista bassolinjaa. Padi osuus keskellä oli todella hieno ja sitä olisi mielestäni voinut vielä rakentaa isommaksi. Myös olisin tapani mukaan kaipaillut sitä selkeää leadia, ihan toimiva kokonaisuus biisi joka tapauksessa on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhojen Biisien Hautausmaa - They'll respect you now 24.06.2003

Vanhojen Biisien Hautausmaa - They'll respect you now
Todella hienoa tunnelman luontia. Kokonaisuus toimii hyvin, soundit tukevat toisiaan mainiosti. Hyvää työtä.
10