Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 167 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niktech - Tough Plate 08.03.2006

Niktech - Tough Plate
Tällä paukulla purkautui suuri määrä energiaa, jota on varastoitunut kehoon kököttäessä flunssan kourissa sohvan pohjalla. Tykästyttävät saundit ja ovat mukavalla tavalla tiivit. Kokonaisuutena on varsin intensiivinen tunnelma luurien sisällä. Kitara/passokuviot ovat aivan proo-tasoa, muutenkin tässä tiedetään kyllä mitä ollaan tekemässä. Kaikki siis kunnossa, jään innolla odotteleen lissää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele dj dEm - hiekkalaatikolla on kivaa 17.01.2006

dj dEm - hiekkalaatikolla on kivaa
OUVOU! Hienot sanplet alussa, mistä ikinä ovatkaan tulleet. Tästä, jos mistä tulee hyvälle tuulelle. Sen lisäks voin kyllä taas ihmetellä, miten siistin kuuloista saundia olet kehitellyt. Rummuissa on potkua ja jytää, mutta silti eivät jyrää muun soitannan yli. Tää on teknisesti erittäin kohdillaan oleva piitti, joka kuulostaa ältsin hyvältä. Kaikki on kohdillaan, aim laavin it. <3

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Electrical 20.12.2005

Bublgum Electronics - Electrical
Jepun kommenttia mukaillen, kappaleen nimi ohjaa väärille urille tavanomaisuudessaan. Tässä on nimittäin jotain kummallista mukavuutta ja piristävää jurnutusta, jotain erittäin tuoretta. Pakkaus on melodioineen koukuttavaa kuunneltavaa ja kiehtova tekele. En voi olla huomaamatta sitä, että tämän hiomiseen on käytetty taitoa ja keskittymistä. Saundit pelaa yhteen tyylinsä puolesta sekä ihan teknisesti. Tästä onkin havaittavissa ammattimaisen oloiset hyppyset. Tekninen päsmäröinti ja kikkailu eivät kuitenkaan ole hyvän piisin perusta eikä se tässä tapauksessa siihen jääkään. Kappale on vetävä ja tyylikäs kokonaisuus, painan vanitusnappia nyt!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taajuus - I don't belong here [clip] 08.11.2005

Taajuus - I don't belong here [clip]
Voo oou! Suoraa ytimeen, kylmät väreet ja suu auki kuolaa valuen saundien hienoudesta. Taajuus enemmän kuin kohdallaan. Uh ja huh, tätä kun saisi ämpärillisen lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Maybe 24.10.2005

Aeiouaih - Maybe
Ennen kuin alkoi piisi soimaan, totesin vaikutelistan ja genren olevan varsin lupaavat. Tämä onkin melko jännittävä pakkaus kaikkinensa. Vaikute on jossain 60-70-lukujen musiikeissa, mutta toteutuksessa on silti ihan tämän päivä mies ja saundi. Nämä ynnäämällä on syntynyt tyylikäs ja tuore kappale. Erilaisin saundein olisi varmasti ollut mahdollisuutta tehdä tästä muodikkaan kuivasaundinen ja retrospektiivinen esitys, mutta laskelmoivat kikkailut on jätetty väliin. Kappale on selkeästi syntynyt rehellisin aikein, hyvissä tunnelmissa. Tykästyttävän hyvän kuuloista ja pitkästä aikaa folkkia, jota voi folkiksi kutsua. Aitoa ja herkullista. Lisää kiitos! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele iNFRATUNA - as a Remembrance 19.09.2005

iNFRATUNA - as a Remembrance
Hitsi, nyt kerkesin viimein kuulostelemaan uutta Infratunaa ja miten hyvältä kuulostaakaan. Alku oli saundeineen jotain mikä meni suoraan tajuntaan tullen ulos ajatuksena, miten hyvältä voikaan kuulostaa. Menon jatkuessa rumput tulevat mukaan. Olin jotensakin mielessä kuvitellut jatkon hieman erilaiseksi, mutta tämähän kuulostaa mukavalta. Saundit ja niiden melodiat muodostavat niin monipuolisen maailman, että täytyy nostaa päälakea. Kokonaisuus ja yhteenpelaavuus tekevät piisistä teknisesti loistokkaan. Siihen, kun lisätään hyvä tunnelma ja viilis niin mitä voi vielä toivoa? No hieman pitää napuuttaa piisin pituudesta. Olin juuri viilistelyn ytimessä ja odotin menon yltyvän entisestään, mutta kappale tekikin yllättävän lopun. Jokatapauksessa yllättävä ja upea tapaus. Vou!

Kommentti kappaleesta Kuuntele chda - xii 19.09.2005

chda - xii
Aloin miettiä mikä tämä ilmiö kehossa on englanniksi. Suomeksi se on "kylmät väreet", sen verran vaikuttavan kaunis on tuo alku. Ei voi eikä osaa eritellä nyt minkäänmoisia teknisiä juttuja - tämä vain on hieno. Olen varmaan jokaisessa kommentissa tämän projektin tiimoilta käyttänyt sanaa leijunta, joten en voi jättää sitä tässäkään tapauksessa pois. Hyvää leijuntaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - Float 03.10.2005

elica - Float
Makuhermostoja hierovat nämä saundit näin yleisesti sanottuna. Harmittavat ylipärskähdykset muutamissa kohdissa hieman vetävät hampaita irveeseen, mutta se on pientä monen hyvän joukossa. Aikas moni juttu tässä on kohdallaan sitä ei mene kieltämän, mutta jokin koukku kaiken kivan keskellä puuttuu. Toisaalta leijailuksi määritelty musiikki ei tarvitse itseensä ehkä niin ponnekkaita kiintopisteitä. Käteen jää loppujenlopuksi kuitenkin erittäin miellyttävä tunnelma. Piisinä tätä olisi ollut mahdollisuus ehkäpä vielä syventää, mutta kuten mainittua varsin hyvää jokatapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Kuulema 03.09.2005

Haikaus - Kuulema
Sanotaan alkuun, että olen vilpittömän iloinen, että tämmöstä omaperäistä etnoilua syntyy. Kappale oli loppujen lopuksi vain melko tynkä ja tuota menoa pikkuhiljaa kasvattamalla olisi ylletty jonnekin suurempiiin atmosfääreihin. Kansanmussiikkilaulajattaren miekkosena olen saanut tässä vuosien aikana kuulla melko kattavaa tarjontaa kansanmusiikista, etno- ja maailmanmusiikki menosta. Tässä oli hyvin omaperäistä saundia siihen nähden ja se tykästytti. Lauleskelijan äänessä on mukavaa sävyä ja intoa, joka tekemällä lisää ja laulamalla saa lisää varmuutta. Saundi miellyttävää siis varsin, mutta rakenteellisesti voisi näillä puitteilla saada vielä kovempaakin kasaan. Tykkään silti, paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haikaus - Aailma 03.09.2005

Haikaus - Aailma
Shponglehan se sieltä mieleen tupsahti, mutta ei missään nimessä plagiointimielessä, vaan kenties jokin tämän tunnelmassa teki sen. Pituutta on tässä käytetty oivasti verrattuna tuohon Kuulemaan. Saundimaailma on rikkaampi ja täyteläisempi myös verrattaen. Kokonaisuus onkin sitten jotain varsin hyvin toimivaa. Laulun efektoinnit jäivät ensimmäisinä mieleen, kun nekin olivat hyvät kuin mitkä. Efektoimaton laulu taasen toi esiin pientä epäpuhtautta laulusta, mutta ei häiritsevästi. En nurise siitä, sillä se on toisseikkaista, jos laulu lähtee tunteesta ja lähtihän se. Aailmassa oli paikkoja, joissa laulajatar antoi äänelle kunnioitettavan pontevaa vapautta ja voimaa. Vouts, ihailtavaa. Aailmasta tykkäilen ehkäpä Kuulemaakin enemmän, mutta toivon, että nämä piisit saavat vielä jatkokseen useita, koska intoa ja ideaa selkeästi löytyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - the world that doesn't exist 11.08.2005

D Fast - the world that doesn't exist
Mitä minä aameneista tuossa ylempänä höpöttelin. Olinpa hömelö. Ne klassikosamplerummut siis, kenties Brownin? Mutta hienot siis ovat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - the world that doesn't exist 11.08.2005

D Fast - the world that doesn't exist
Mielikuvamatkalla olen eksynyt jonkin kellaristudion punaiselle nahkasohvalle katselemaan jazztupakan savussa leijuvan studiotilan nauhoitussessioiden jälkijameja. Kello on enemmän aamua kuin yötä. Tarinat sikseen. Rakenne on loistava, jumitus ja viilistely siirtyvät unimaisemista rämäkkäämpään rytkeeseen ja lopulta palauttavat silti hellästi takaisin unimaailman syövereihin. Tekninen puoli saakoon kiitettävän arvioinnin, varsinkin ne aamenia mukailevat pannipiitit. Likaisuutta ja ronskiutta oli paikkapaikoin mielyttävin määrin. Musiikillisesti kappaleessa on käytetty hienosti hiljaisen/voimakkaan tasapainoilua ja vastakkainasettelua. Tunnelmaan oli mukava vaipua, hyvin työstetyn intron johdattelemana. Intro toimii tässä tapauksessa kunnioitettavan hienosti tarinaan johdattelijana. En varmaankaan muista kappaleesta yksittäisiä paikkoja, kun kuuntelun lopetan, mutta tunnelma on varsin mieleenpainuva. Tämän vietäväksi antautuu mielellään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele dj dEm - perushappoilu... 10.08.2005

dj dEm - perushappoilu...
Mukava sekoitus 80-luvun hiphoppia ja tunnelmallisia saundeja. Sopisi hienosti MadVentures-ohjeman soundtrackille. Jonkinmoinen maailmanmusiikki-meininki tästä välittyy. Rummuista vielä supperbonuspisteet.

Kommentti kappaleesta Kuuntele T_n_T - Kesän rytmit 10.05.2005

T_n_T - Kesän rytmit
Ohhoh. Alkuhöpinät olivat hiukan ankeahkon kuuloiset tuollaisenaan. No se ei ollut pitkä monologi ja funkki meno valtaa nopeasti kuulokkeeni. Biitti on mukavan kesäinen ja toteutus on sen osalta onnistunut. Laulaja/räpsyttelijä osaa ja pysyy kyllä sävelessä ja lauluainestakin on. Siksi ihmettelenkin, että miksi tässä säästellään laulua. Vaimeasti jos laulaa, niin se myös valitettavasti kuuluu, kuten tässä tapauksessa. Itselläni ainakin laulun nauhoittelua rajoittaa tämä asunto, eikä täysiä voi vetää. Jotenkin kuulostaa, että tässä voisi olla samanlaista ongelmaa ehkäpä sielläkin päässä. Räpsyissä on ihan eteviä sanapaikkoja, mutta jotenkin suhteellisen nopea piitti tuo kiirettä sanoihin ja sanoituksissa moni paikka jää hätäiselle sanomiselle. Ainekset ovat hyvät, mutta vaimea toteutus laulun ja räpin osalta ei nostata tunnelmaa niihin sfääreihin joihin tämä voisi täysiä vedettynä yltää. Hyvää tässä on, joten tyyli kantsii teidän pitää ehdottomasti tällaisena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Soundweird 09.05.2005

Trakkerterrorist - Soundweird
Pitkän rokkiputken jälkeen vihdoin vastapainoksi elektröönisaundia. Tämähän tunkeutuukin kuulokkeista melko väkivaltaisesti sisään, mutta annetaan nyt aineen vaikuttaa. Minulle tästä tulee mieleen sähkötuoli, koska tuo ilkikurisen veikeä ääni toistuu omituisissa sarjoissa ja rytmeissä. Nauru taustalla vahvistaa vain mielikuvaani ja nautinnollinen ilkikurisaundien kokemus alkaa loppupuolta kohden jo hieman korventaa kuuloelimiä. Hankalin puoli tässä omalle nautinnolle sulatettavaksi on rakenne, josta en oikein saa otetta. Hauskaa ja hienoa kilkettä on vaikka kuinka, mutta niiden valjastaminen kappaleeksi ei ihan täysin onnistu. En tiedä bugasgo laitteisto vai oliko tarkoitus pysähtyäkin seinään, mutta hassulta se hieman tuntui. Tässä on hyvät ainekset, mutta hienot palikat eivät ole vain parhaassa mahdollisessa järjestyksessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Decadence Overdrive - Dead Boy Blues 09.05.2005

Decadence Overdrive - Dead Boy Blues
Aika tehokas keino tuossa alussa paukauttaa kitarat sisään vain oikealta. Saundi on alkuun tunkkainen, mutta pääsee oikeuksiinsa laulun alkaessa. Saundiin tulee laulujen aikana vähän enemmän ulotteisuutta, muutoin touhu jää ronskeista kitaroista huolimatta hiukan latteaksi. Tuhnut ja muut eivät estä välittämästä viestiä, että on muuten osaavat soittajat kehissä. Lauluun on laitettu tyylikästä tehostusta ja laulaja vetää kunnioitettavalla puhtaudella ja tatsilla piisin. Kappale on aikas perusrokkirallatusta, mutta esim. tuo laulun mauste ja välistä erilainen runpukomppi tekevät tästä kiinnostavan tekeleen. Sanoituspuolelle en ihan pääse käsiksi, mutta hyvältä se ainakin kuulostaa. Kyllähän tässä pää nyökyttää mukana menkä kerkiää. Teknisesti siis hiomisen varaa, mutta paljon hyvää tässä on. ROK!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Jazzing out 09.05.2005

Carbon Sounds - Jazzing out
Hei tämä projekti taas, hyvä. Tarkoitus nimittäin oli jo ekan vierailun jälkeen tutustua tähän artistiin tarkemminkin. Omaperäistä jatsistelua tämä kyllä on. Rakenne tuntuu samantyyliseltä kuin Stinger-piisissä, jossa pienin elein lähdetään liikkeellee ja pikkuhiljaa sulaudutaan isompiin kokonaisuuksiin. Tässäkin pieni saundi muuttuu huomaamatta isoksi. Tunnelmasta tulee mieleen jotain hyvin suomalaista, ehkäpä iskelmämusiikkikin. Tosin ei paulakoivuniemet ja muut, vaan se hieno ja perinteinen suomalainen iskelmämusiikki. Kokonaisuus on eheä ja upeasti kaikki yhteen sulautuu. Jousisovituksista näin yksittäisenä hatunnosto. Vaikka meno ei ihan orgaania ole, niin hienon tunnelman tämä yltää tavoittamaan ja siitä pidän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Line Of Sight 03.05.2005

.erAze. - Line Of Sight
Alku johdattelee hienosti raskaiden saundien maailmaan ja laulajan päästessä ääneen, alkaa kutkuttaa todella. Raskaat, mutta melodiset karkelot maistuvat todella hyvältä ja alusta alkaen on olo, että teknisesti hanskat ovat oikeissa käsissä ja kaikki kuulostaa hyvältä. Puurosoppariski on tämmöisen musiikin kohdalla vaarana, mutta tästä on selviydytty mallikkaasti. Lauluäänestä tulee mieleen hetkeksi jokin muu räime, mutta silti tässä on kyllä aivan oma persoonallinen ote sekä laulun, että saundin puolesta yleensäkin. Aggressiivisuus on tarttuvaa ja vaikken metallimusiikin päivittäiskuluttaja olekaan niin tämän kaltainen laadukas soittaminen saa jalat tamppaamaan. Tarttuvaa ja laadukasta, aivan ison maailman menoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Closing 04.05.2005

Carbon Sounds - Closing
Genrestä en kyllä itsekkään tiedä, mutta tuo darkambientin myötä odotin jotain hieman hämympää tulevan. Tässä on moni juttu mikä tykästyttää ja viehättää. Ensiksikin äänimaailma pelaa hyvin yhteen. Alun pelkkä kannel tai vastaava tuntui alkuunsa laihalta, mutta kun se kaveriksi jousta, pianoa ja rumpuja niin jopas toimi sekin. Kuuntelin eilen samaisen artistin Stinger-kappaleen, joka oli hyvin elokuvamainen. Sitä on myös tämä, ehkäpä vielä enemmän. Jokin tässä koukuttaa ihan vietävästi ja kylmiä väreitä menee paikkapaikoin. Pienistä asioista on koottu iso kappale, joka saa tuntopuolella hurisemaan hyvistä tuntemuksista, vaikka kappale haikuinen onkin. Hyvää, mahottoman hyvää. Ainut mikä hieman korvaan pisti oli runpusto, jossa jokin tuntui vähän kolkolta. Ehkäpä se, että saundit ovat orgaanin ja konemenon jostain puolivälistä, hämmentää. Yksi runpusaundi ei silti karista tästä laisin sitä hyvää, mitä tämä on. Todella maistuvaa ja herkistävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NITROKISS - IT BURNS 09.05.2005

NITROKISS - IT BURNS
Piti käydä katsastamassa myös artistisivu ja varsin valmiilta maailman valloitus näyttää kuvia myöten. Ja valmista kauraahan tämä musiikkikin on ja tekninen toteutus on varsin laadukasta. Itse kappale on hyvä ja mieltä suuresti lämmittää se pieni akustinen kitarasaundi siellä jossain taustalla välistä. Biisissä on hyvä potkutus päällä ja osittain jotain kahdenkymmenen vuoden takaista tulee myös mieleen ja alkuun jopa Ark-yhtyekkin. Monipuolinen rakenne tekee kappaleesta mielenkiintoista kuultavaa ja yllätyksellisyyttä on tarpeeksi. Laulaja hoitaa hommansa loistavasti ja englanti taipuu mallikaasti. Saundi on kaikin puolin hyvä, joskin melko turvallinen. Hyvää, tyylikästä rokkia hyvin laulettuna!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snakepath - Düsseldorf 10.05.2005

Snakepath - Düsseldorf
Tätäpä satuin jo kuuntelemaan aiemmin lähiaikoina. Projekti on mielenkiintoinen julistuksineen, avant-gardeahan tämä todella on. Itselleni kappaleen mielyttävin osuus on alussa, mutta hyviä juttuja on kyllä pitkin kappaletta. Avantgardetouhuiluna ajatellen ymmärrän tätä paremmin, mutta pituutensa puolesta musiikkikuuntelun nautinto jää osittain ensimmäisell kerralle. Viehätystä on, mutta ainesta on niin paljon, että näistä olisi kasattu monta erinäistä kappaletta. Teknisesti ovat osaavat tyypit asialla, sen kyllä kuulee, mutta näitä elementtejä kuulisin mieluusti hiukan eri muodossa. Yhden kuuntelun verran loistokkuus säilyy, mutta muuten hienon hienot jutut jäävät toisistaan irralliseksi (ei tietenkään yllätys, mutta kaipaisin lähempää yhteyttä osuuksien välillä). Heavyosuudesta ja sen jälkeisestä nintendoilusta isot plussat!

Kommentti kappaleesta Kuuntele chda - maaliskuu 20.03.2005

chda - maaliskuu
Kuullokkeet valtaa pieni ja viileähkö, pyörivä maisema, joka kasvaa aggressiivisen oloiseen rumpuiluun. Kasvava rakenne käy uhkaavammaksi ja päätyy lopulta rauhoittavaan taukotilaan. Uusi nostatus tuo upeat rummut esiin. Taustalla on niin makean kuuloista kilkutusta ja ääntä, että hyvän tunnelman keskellä alan taas ihmetellä miten tämä kaikki on saatu sulamaan näin hienosti yhteen. Saundi tykästyttää mitä syvemmälle kappaleeseen uppoaa ja koko piisin ajan on ollut mielikuvia "hidastetusta" Prodigysta. Ehkä se johtuu rumpujen tyylisuunnasta tms.

Piisin alkupuoli tuntui hyvältä jumitukselta, mutta loppua kohti tuo sama jumitus saa aina vaan värikkäämpiä muotoja, kun matkaan tarttuu monipuolista kilke ja melodiatarjontaa. Ei liene siis yllätys, että tämä tykästytti. Moniulotteista ja kaunista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keenland - Supermargin 15.03.2005

Keenland - Supermargin
Alku on kovin yksinäisen ja onton kuuloineen vaikka tuo itse nauhoitettu breikki onkin oikein muksvan kuuloinen ja toimii. Kappaleen jatkuessa odotan koko ajan joskos tästä jo lähdetään ihan täyteen vauhtiin. Lähtökuopissa ollaan oikein hyvin varustautuneena, mutta itse kunnon jysäys jäi uupumaan tällä kertaa. Kappaleella on hurjasti potentiialia ja semmoinen täyteläisempisaundinen versio kutkuttaisi tästä kuulla. Oman breikkisi saundi oli muuten aivan älyttömän siisti ja tämän kappaleen vahvin osuus. Vaihtelua sitä olisi siinäkin voinut kikkailla, mutta se on toissijaista kun saundi on noinkin makea. Keskeneräisyyden tuntua on, mutta on tässä jo itsessään paljon oivallettu. Toivottavasti taas pian lisää on kuultavissa :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele MIELOIN - Lyriikka - Yhteiskunta 03.05.2005

MIELOIN - Lyriikka - Yhteiskunta
Teknisesti todella onnistunut kappale. Biitti on hyvä ja tosi raikas tapaus tusinapiittien valtajoukossa. Räpsyttelyäänikin on ihan selkeästi pitkällisellä treenillä hiottu kuntoon ja äänen tuottaminen on todella varmaa. Se mistä en tykkää onkin sitten asenne/sanoituspuolella. En tiedä minkälaiseksi duunariksi 15-vuotiaana on kerennyt kasvaa ja kuinka paljon silloin on kerennyt täyttää Kelan työttömyyspäivälomakkeita ja muita ihastuttavia papereita, mutta jotenkin anti ei ole ihan uskottavaa. Duunari/porvari-asetelmalla ei valitettavasti ihan ratsasteta. Opettajille luetaan kovaa sanaa, mutta asiaan perehtyneenä varmaan tietäisi, että paska palkka siinä hommassa on. Jos todella haluaa duunaroida, niin duunarille löytyy töitä varmasti viimeistään seuraavan viiden vuoden sisällä, kun isot ikäluokat jäävät eläkkeelle. Olen tullut sanoneeksi monesti tämän aiemminkin, että olen iloinen , että tehdään biisejä asioista, jotka kuuluu omaan elämään ja mitkä mietityttää. Tykkään siitä, että tässäkin tapauksessa ajatusta on pelissä, mutta asioita kantsii tarkastella monelta kantilta. Ja jos löytää kasan epäkohtia yhteiskunnassa, pitäis myös miettiä miten niitä vikoja voisi ryhtyä purkamaan. Tykkään kuitenkin tästä, vaikka kritiikkiä nyt annoinkin. Kokonaissaundi on onnistunut ja tosi hyvän kuuloinen. Näillä panoksilla ammutaan vielä ja kovaa, mutta näkökulmaa kannattaa laajentaa, jotta oppii ymmärtää maailmaa monipuolisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele furi anga - furi anga - grey velvet 27.04.2005

furi anga - furi anga - grey velvet
Pitkästä aikaa olen täällä. Tuulenvartija teki minuun todella suuren vaikutuksen ja inspirio omia puuhiani paljonkin. Hyvällä tavalla voin tämän kappaleen kohdalla sanoa, että jos olisin vaikkapa kuullut tämän jostakin rantaradiosta Kuubassa olisin tiennyt kuka artisti on. Kuten Keenland sanoi, että tässä kiteytyy se mikä tekee furiangasta loistavaa musiikkia. Alku johdatteli hienoilla saundeilla kohti tulevia muhkeita äänimaisemia. Vokaalitkin toimivat, kuten on aiemminkin voitu useaan otteeseen todeta. Kahden minuutin jälkeen lähtenyt jykevä rymmyyttely sai aikaan todellisen hytkytyksen. Hyvät tuntemukset irtoavat tästä kaikesta ja mitä useamman kierroksen tämän parissa viettää sitä enemmän tanssikengät parketille tahtoisivat suunnata. Tästä tuli ehkä elämäni surkein kommentti, mutta kun en osaa mitään järkipuhetta kirjoitella, kun on niin kovin hyvää ja kaikki on yksinkertaisesti kohdillaan. Miksaus on prö, kuten koko artisti. Toivottavasti uusia julkaisuja on odotettavissa piakkoin. Tälle on hyvä antautua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 03.05.2005

-CSPR- - Haavat Paranee
Uusi tuttavuus tämäkin bändi minulle. Ensimmäisenä tuli mieleen, että tekemisen jälki välittyy kuulijalle, mikä on näinä aikoina harvinaista. Hikinen paahto matoilla vuoratun treenikämpän tunkkaisuudessa myös mieleen tuli ja se johtuu ehkäpä saundista. Toisaalta tässä kaikki soitanta kuuluu, mutta miksauspuolella olisi kenties jotain vielä ollut tehtävissä. Hyvin soitetut rummut tuntuivat jotenkin ontoilta tuossa rauhaisassa osuudessa. Peltiosastojen rämistessä tämä epäkohta kuitenkin hetkittäin korjaantuu. Biisissä on hyvää tämä rakenteiden monipuolisuus. Kontrasti luo mielenkiintoa ja sitä tässä tapauksessa tarjoilevat rauhallisen ja rankemman osaston vuorottelu. Mitä rankemmaksi meno muuttuu, niin sitä nopeammaksi tempo kiihtyy. En tiedä onko ihan tarkoituksin, koska toiseen säkeistöön tultaessa tempo on taas takaisin "normaalissa" tilassa ja taasen kiihtyy kertsiä kohti. En vain itse oikein pidä temmon heittelystä kappaleessa, vaikka joskus se tehokeinona ihan toimiikin. Laulussa on hyvä ote, vaikka parissa kohdassa alkupuolella ei ihan sävelessä pysytä. Aggressiivisemmissa kohdissa tosin laulukin on timmissä ja soi hyvin. Teksti ei ollut kappaleessa mikään yllättävimpiä, mutta aito tunnelma siitä kuitenkin välittyi. Sama juttu on kappaleessa eniten itseäni miellyttävä koukku. Tässä on rehellinen rokhönkä päällä ja se välittyy kuulijalle. Hyvää soittamista!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takomo - Mind Transfer 20.01.2005

Takomo - Mind Transfer
Yleensä kommentoin noin kolmannella kuuntelukerralla, mutta nyt kokeilen tällaista aivotonta ajatusten siirtoa kirjoitusmuotoon ekalla kuuntelukerralla. Intro alkaa ja kyllä Takomomainen saundi on tunnistettavissa, tosin hieman erilaisessa muodossa kuin yleensä. Maisemat ovat hienoja aijai ja tuo basso vasta saakin kuolamaan. Vauhdissa ollaan ja polvet notkuu sen verran mitä edessä oleva pöytä antaa periksi - tätähän pitäis päästä oitis tamppaamaan. Jäin täysin rytmin koukkuun ja huomasin biisin pian loppuvan, vaan ei auta kuin tilata toinen samanlainen kierros perään. Jäi ekalla kerralla mainitsematta, että koko kappale on täynnä hienoa ääniväriä ja kilkutusta. Suokaa anteeksi tämä todella päätön kirjoitus. Kaiken voisi tiivistää sanoihin "upean väritettyä tanssituttavaa hautsia josta ei voi yksinkertaisesti olla pitämättä kun jalatkin niin vipattaa ja basso saa semmosia viboja aikaan että" :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nectino (Vanhat) - In The Ocean 24.01.2005

Nectino (Vanhat) - In The Ocean
Kuuntelepas Sinema feat. Sandra: Keep me hanging on- kappale. Tässä oli varmasti tahattomasti tosi samankaltainen meininki, sillä sävelkulku ei niitä maailmankaikkeuden yllättävimpiä ollut. Toteutus on kuitenkin ihan mukava ja genre on ehkäpä enemmän kuin kohdillaan. Eli siinäkin mielessä on onnistuttu hyvin. Tämä kappale kertoo paljon siitä, että osaat tehdä kyllä varsin hyvin juttujasi. Tämä itse sävellys oli vain ehkä hieman "tuttu ja turvallinen"-osastoa, eikä siksi lyönyt ihan ällikällä. Muut kappaleesi kyllä osoittavat kekseliäisyytesi, joten tämä vain oli ilmeisesti hieman perinteisempää menoa. Ainiin mainitaan vielä kappaleen herättämä mielikuvamatka takaisin 90-luvun puolelle. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rähmä - Lomautettu piano-opettaja 11.01.2005

Rähmä - Lomautettu piano-opettaja
Kiitos kommentista! Unohinkin tosiaan mainita, että tämä on kasattu parin famikisailun samplepakista. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nectino (Vanhat) - The Final World 24.01.2005

Nectino (Vanhat) - The Final World
Hitto, että on hienoa melodiaa! En tiedä kuinka pitkälle tuo tsunami on vaikuttanut kappaleen syntyyn, mutta jotenkin tästä huokuu osanottoa, mutta myös toivoa. Sävellys on loistokkaan hieno.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Terveetmielet - Tänä Iltana 14.12.2004

Terveetmielet - Tänä Iltana
Ouh mitkä rummut alussa saattelevat tähän hienoon piisiin. Saundi on taas oikein loistava ja sävellys on tosi hieno. Tässä oli sanoituspuoli mielestäni onnistuneempi kuin tuossa Kaikki maatuu-piisissä. Laulussa on falskeja paikkoja, mutta kunnialla suoriudutaan. Hyvältä kuullostaa vallan. Ainiin kitarat tykästyttää tässä myös oikein kovasti. Guud!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Terveetmielet - Kaikki Maatuu 14.12.2004

Terveetmielet - Kaikki Maatuu
Ensiksikin oli varsin laatusaundi näin kokonaisuutena. Teknisesti siis oikein hienosti onnistuttu. Noin muutoin kappale on oikein nättiä poppista ja sävellys on kiva. Kertosäkeessä ehkä Suedevaikute kuuluu eniten. :) Soitanta tuntuu sujuvan kaikilta osin, kosketinsoittimisto lämmitti tätä kuulijaa ehkäpä eniten. Laulajalla on pientä falskiutta, mutta hienosti suoriutuu tämäkin. Oikein mukavan kuuloista on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rähmä - Piano-opettajan painajaisoppilas 28.11.2004

Rähmä - Piano-opettajan painajaisoppilas
Kiitos kommentista! En päässyt kappaleen työstövaiheessa kuulemaan monitooreista lukuunottamatta luureja, joten siellä saattaa runpu jos toinen hieman lyödä yli. Pahoittelut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Stinger 03.05.2005

Carbon Sounds - Stinger
Pelottavat viulut avaavat tämän leffamusiikin, mutta kas lystikkäät rummut astuvat kuvioon ja antavat heti erilaisen mielikuvan siitä mitä tuleman pitää. Yllätyksellinen meno jatkuu, kun räväkät kitarat revittelevät tulemaan. Kyllä, kyllä tämä todella on elokuvamaista musiikkia ja ei ole edes kovin hankala kuvitella niitä 70-luvun jenkkiläisiä poliisiautoja ajamassa aavikolla maantiepölyn pöllytessä ja poliisien saalistaessa kiinni bensa-aseman ryöstänyttä amigoa. Luovuutta oli ämpärillinen kaadettu tämän biisin osaksi, sillä alku johtaa pikkuhiljaa upeaan räimeeseen. Yksinkertaisista paloista on koottu hieno teos, joka pysyy hienosti kasassa. Tykkään paljon! Ainiin rummut ovat kadehdittavan makeat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ethical Yawn - Emptiness Of Soul 23.11.2004

Ethical Yawn - Emptiness Of Soul
Alku enteilee jotakin aivan muuta kuin mitä tuleman pitää. Kappale on kyllä sen verran monipuolinen ja eri elementeistä koostunut, että kokonaisuuden hallitsemisesta nostan jo hattua. Erityyppisiä saundeja löytyy laidasta laituriin. Tuo melko pinnassa oleva sointu on saundinsa puolesta alkuun hieman säikähdyttävän kova. Saundimaailma muutoinkin ei ole tsillin pehmeä vaan melko kovahko muutoinkin. Tämä ei missään nimessä ole huono juttu vaan virittää kyllä oikein mukavan haikean tunnelman. Omat lempipaikat tämän piisin tiimoilta löytyvät tuolta loppupuolelta jossa runpuihin tullut variaatio ja muu hässäkkä luovat mahtavan gruuvin. Loppupuolen rytmissä myös jotain 80-luvun vivahteita ja se miellyttää kovin minua. Hieno ja viileä tsilli, joka huipentuu kunnon kruuviksi. Parit äänet voisivat vaimeampanakin kuulua, mutta kokonaisuus on loistokas. Ainiin ja hyvästä rakenteesta ekstrakehut! :) Vola!

Kommentti kappaleesta Kuuntele chda - tunnit 16.11.2004

chda - tunnit
Marraskuun ytimeen osuit tällä pläjäyksellä. Fiilis on talvimainen tämän hautsin tahdissa ja väistämättä mieleen palasi viime talven Norjan matkat. Kappaleen rakentuminen tapahtui komeasti. Saundi on kauniin haikea ja herkkä, mutta toisaalta taas jumpsutus on tarpeeksi massiivista. Miellyttävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Latextension - Akana 10.05.2005

Latextension - Akana
Äänenlaatu heti alkuunsa vie huomion pois jykevästä hevimenosta, valitettavasti. Tuhnuinen saundi tekee tästä melko lofin, joka joskus on ihan hyvä keino tuoda tehoa biisiin. Nyt se ei siinä tehtävässä toimi, vaan karsii aikasen paljon sitä hyvää mitä tämä kuuntelukokemus voisi olla. Kitarat ovat kyllä muhkeat ja olisivat toimineet näin varsin hyvin, jos vain rumpuja yhtään lähemmäs tai kovemmaksi saisi. Osaamista kuitenkin on, vaikka yhteen parissa kohdassa ei rytmi osu. Nopeampi osuus loppupuolella on tätä hiukan itsestään irrallista kappaleen parhaita puolia. Se toimii. Instruhevi on noin yleisesti mukavaa kuunneltavaa vastapainoksi kaiken maailman samplereille ja rumpukoneille efekteineen. Tässä olisi potentiaalia ja toivon, että potentiaalin pääsette vielä purkamaan paremmin teknisesti toteutettuna. Oululaisuudesta vielä hatunnosto. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - phlegmaticism 15.11.2004

D Fast - phlegmaticism
Vispaa, vispaa! Suurempia erittelyjä en nyt tästä hittituotteestä lähde erittelemään. Oli niin monenmoista hauskaa saundia ja osiota, ettäpä huh. Hieno piisi, mutta tärkein lienee elementeistä veivaus. Eteenpäin pusketaan gruuveja löysäilemättä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Proyo - Luulette Tietävänne 08.10.2004

Proyo - Luulette Tietävänne
Ihan ensimmäisenä taas pujotat meikäpojan tuolilta hirmusella kehityskululla. Saundi ja miksaus on tiukkalaatuista ja varsinaista hittimatskun tuntua ilmassa. Stabin taidot kuuluvat ja hyvältä kuullostaa. Tohtorin resepti toimii ja piitti on teknisesti kunnossa. Samplejen leikkuusta ja liimailusta pitävälle tämä tausta maistuu vähän liian orgaanilta. Laatumenoa kuitenkin kutensanottua - makuasiathan on makuasioita. Olis mukava kuulla sama piisi jonkun abstraktimman rytmin päälle. Sanailu ja räppipuolella on tapahtunut sitten viime biisien taas huimaa kehitystä. Sanoituksissa on todella maukkaita paikkoja ja ajatusta on taas paljon. Se onkin varmin tapa vakuuttaa allekirjoittanut. Kertosäe on ainut mikä ehkä aluksi hieman nostatti karvoja pystyyn ja tuntui ontuvan. Loppujenlopuksi se toimii myös näin, mutta vaihtoehtoiseksi toteutustavaksi olis voinut kuvitella esim. lauluosuuksia. Proyoroks.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - Brother Boney - After Everything f. Mini 08.10.2004

Urban Disciples Finland - Brother Boney - After Everything f. Mini
Suoraan makuhermoni ytimeen iskee Boney ja Mini sekä tämä loistokas piitti. Elävä todiste elävästä musiikista, eläviltä ihmisiltä. Rakastan tätä saundia. Hyviä lauseita kappale täynnä. Rehellistä ja niin hyvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wdm - hyperion 15.11.2004

wdm - hyperion
Kutkuttava alku. Intron pituus on oiva ja varsinaisen rykäämisen aloittamisen odottaminen tuo heti alusta saakka jännittävyyttä peliin. Kun masiinat on saatu surraamaan täysin mitoin, kehkeytyy yks hienoimmista bassoista mitä olen kuuna päivänä steppailun dnb:n maailmoissa kuullut. Runput polkee semmoista laatua, että prot kalvetkoot. Saundimaailma muutoin on aggressiivinen, tumma ja kirkas samaan aikaan. Hyvin onnistuneesti luotu kokonaisuus siispä. Polkemisen ohessa tumma tunnelma vei mukanaan ja viilikset vastaavat fyysisenä kokemuksena ehkä lähiten juoksemista pimeässä kellarissa. Sehän se kivaa onkin. Aivan mahtava on Hyperion!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niina. - Can't Hold Me Down 08.10.2004

Niina. - Can't Hold Me Down
Hyvän ystävän ensimmäinen julkaistu piisi. Onnea Ninza! 10 vuoden aikana en ole oikeastaan koskaan kuullut Ninzan laulua soolona, joten innolla kuunteluun lähti tämä. Tähän voisin pidemmänkin historiikin tuosta musiikkia rakastavasta Ninzasta kirjoittaa mutta jätetään se sitten tulevia paljastuskirjoja varten, eiks jeh? :D Asiaan. Kappale on varsin hieno ja toteutus todella tyylikäs. Saundimaailma on makea ja laulun miksaus on hienosti tehty. Tosin tuota kahvilalivesaundia olisi voinut ehkäpä viedä vielä pidemmällekkin. Jokatapauksesta tästä välittyy todella lämmin ja maanläheinen tunnelma. Ninzan ääni on pehmeä ja tumma. Välistä kappale vetää todella matalia kohtia, jotka sujuvat kunnioitettavan hienosti. Alusta olisi huomattavissa pientä jännitystä äänessä, mutta loppua kohti ääni avautuu yhä rohkeammaksi. Ääni sulautuu mahtavasti taustan akustiseen soitantoon. Kokonaisuutena todella hieno piisi ja ylpeä olen ystävästäni. Mahtista!

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Fast - ain't but a jam 15.11.2004

D Fast - ain't but a jam
Funk you! Basso ja kitara soittajineen lienevät kappaleen kerma. Meno muutoin on hyvin laadukasta ja mieluusti kuunneltavaa, mutta se piisin varsinainen mieleen paikkansa syövyttävä juttu jäi uupumaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wdm - moonlight 15.11.2004

wdm - moonlight
"In my restless dreams, I see that town". Alku toi hetkeksi mieleen rakkaat Silent Hill pelit. Basso on tosiaan härö, mutta kaikessa positiivisessa merkityksessään. Taustalla ulisee ja vinkuu nautittavasti - aiai näitä saundeja. Runpupuoli jyskyttelee vakuuttavasti. Tämä nyt menee täysin kehuiluksi, mutta muukaan ei auta kun homma on näin hyvin hanskassa. Kuul!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs 03.05.2005

Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs
Mukavaa tämä kommenttirinkelöinti - taas uusi tuttavuus, joka kuulostaa hyvältä. Jamaikalta on otettu vauhtia, mutta silti rokataan aivan omintakeisin menoin. Tässä yhdistyy jotain regetyksen elementtejä ja jotain hienoa 70-luvultakin. Musisointi on syvällistä ja voi helposti kuvitella, että tällaista tuskin jammaillaan samoin kaavoin kerta toisensa jälkeen. Tulee vaikutelma hyvin tunneperäisestä soitannasta. Laulajan ääni yllätti, koska näihin muihin saundeihin nähden ei osannut odottaa mitä oikein on luvassa. Rokääni tekee tästä entistä mielenkiintoisemman kompleksin. Kitara on jotenkin tuolla utuisen kaukana, mutta kuulostaa hyvältä, tosin ehkäpä se olisi vielä isommankin roolin äänimaisessa ansainnut (voljyymia enemmän kenties). Kaikista suurimman hurraahuudon haluaisin tämän hienon kokonaisuuden äärellä antaa kuitenkin rumpalille, todella mahtavaa paukutusta ja olisin kestänyt lopussa vielä hetken lisää tuota feidaavaa paukuttelua. Hyvä olo jäi ja taatusti palaan näille maille toisenkin kerran. Hienoa ja omaperäistä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele chda - ruoste 28.06.2004

chda - ruoste
Dubbi jytäjää ja minä kuuntelen kuin tuoliin istutettuna. Jalat hytkyttää muunkin ruumiin liikkumaan. Tunnelmassa on osuttu jonnekkin jumituskeskukseni ytimeen. Tämä ei ole sellaisia piisejä joita polttaisin levyn täyteen, jotta voisin soittaa kavereille että kuunnelkaas kun on makea piisi. Ei. Tämä on yksinäistä musiikkia luurein koettuna. Soundit ovat kadehtittavan kaunista ja sekavaa. Runput ja passot ovat ihastuttavan täyteläiset ja taajuuksien kirjo upea. Äänien sijoittelu miksauksessa on taidokkaasti toteutettu ja teknisesti yleisesti ollaan kyllä ihan prö-tasolla. 8:33 pituus tuntui alussa pitkältä matkalta edetä, mutta syvälle jumitukseen tunnelma ja kappale kantoivat, joten matkan pituus olikin loppujen lopuksi kohdallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jrnn - Pohjola 17.11.2004

jrnn - Pohjola
Todella vaikuttavaa jo pelkästään työskentelyn muodon huomioon ottaen. Vaikka unohdetaan nekin ja keskitytään itse musiikkiin niin kyllä vakuuttunut olen. Mielikuvat laukkasivat heti väistämättä jossakin elokuvamaailman keskellä. Soundtrackille (sen alkuperäismerkityksessä) ominaisen kappaleen tästä tekee tämä muovautuva rakenne. Mitään tiettyä kiertoa ei tarvita, kun musiikki elää tavallaan elokuvan mukana. Silti mukavasti sama teema ilmeni aina jollain tavalla koko kappaleen ajan. Saundeissa oli paljon onnistuneita juttuja ja myös muutamia hieman vähemmän vakuuttavia. Mutta kuinkas monella meistä todella onkaan varaa se sinfoniaorkesteri kustantaa soittelemaan laulujamme. Vaikka sekaan mahtuu jokin vähemmän aito saundi, niin tunnelma ja itse sävellys loppujen lopuksi määrittelevät mikä on lopputulos. Tässä sävellystyö on kiitettävän makea ja tunnelman luominen onnistuu todella hienosti. Olen vakuuttunut, että tämän tyylisen elokuvamusiikin säveltäminen ja se lopullinen työstäminen ei ole helppoa. Vaatii ison aivokapasiteetin (ja tietty teknisenkin:) käsitellä näin laajaa tekelettä jo pelkästään pituutensa puolesta, mutta myös tämän koko ajan muuttuvan sävellyksen puolesta. Täytyy taputtaa käsiä ja onnitella mahtavasta kokonaisuudesta. Voutsi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele wdm - katana 15.11.2004

wdm - katana
Näinkin mittavaa tekelettä on hankala lähteä erottelemaan syvällisemmin, mutta yritän nyt hieman saada ajatuksia sanoiksi. Pituus on haastava juttu ja yli kymmenen minuutin mittainen kappale vaatii jo sisällön, joka ei anna varaa mielenkiinnon lopahtamiseen. Tässä kappaleessa on mittaa, mutta mielenkiinto ja keskittyminen on helppo pitää kasassa. Toimintaa ja rakennetta riittää varttitunnille ja piisi kantaa kiitettävästi koko matkan alusta loppuun saakka. Saundi ja tunnelma ovat laadukasta ja paukutus maistuu. Tämän kasaaminen vaatii valtavasti kapasiteettia, jotta koko kappaleen pystyy tietoisesti hahmottamaan ja jäsentämään. Nostan kyllä teikälle hattua tästä teoksesta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele kure - Rutina (Biisiskaba #2) 10.05.2004

kure - Rutina (Biisiskaba #2)
Vhata hek! Alun rahinat lupaili jotain aivan muuta. Loppujen lopuksi kasvoikin loistokkaan massiivinen piitti kaikkinen muine kikkailuineen. Täsdä mie dykkään ihan kympillä jos tällainen nuorisoilmaisu sallitaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele kure - Mikseri biittiskaba 01 10.05.2004

kure - Mikseri biittiskaba 01
Tuli alusta mieleen John Frucianten soololevyn eräs kipale. Hienoa elekrosaundia jonka mies osaa kyllä kuten muut artistisivujen piisit osoittaa. Tietty tämmönen skapailupiitti rajoittaa melko paljon teoksen lopputulosta, mutta varsin hieno pätkä on tämä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ethical Yawn - Lyhyesti Virsi Kaunis[Poison RMX] 14.05.2004

Ethical Yawn - Lyhyesti Virsi Kaunis[Poison RMX]
Ei tämä virsi enää niin lyhyt ole, mutta kauneutta edelleen löytyy. Varsinaista äksönmusiikkia edustaa tämä remiksi. Tällä hetkellä kappale lähtee pyörittämään päässä väkivaltaelokuvan jotain hidastettua tappelukohtausta, jossa veri lentää ja hiki haisee. Semmoisia mielikuvia (lue hallusinaatioita:) tämän aamun kofeiini annos laittoi liikkeelle. Teknisesti varsin laatutuote priimasaundeineen ja vokaalit ovat huikeat. Reverbiä ei tosiaan ole ihan säästöbudjetilla laitettu, vaan sepäs ei verota tässä piisissä lainkaan, koska tähän passaavat juuri näin. Tähän voisi kuvitella vielä rosoisempiakin äänimaisemia (ehkä vielä toinen remiksi?), mutta toisaalta tämän kappaleen yksi hienous on juuri kirkkaat saundit. Hieno reemiksi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele After Noon - Letter to a Friend 10.05.2004

After Noon - Letter to a Friend
Mieleen pulpahtaa niin monenlaista fiilistä, että vaikea on sanoin kuvailla mitä tämä kappale tässä kuulijassa laittaa liikkeelle. Aivan uskomattomissa ätmösfääreissä saundeissa kuljetaan. Ei voi kuin leijua, mahtis!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nectino (Vanhat) - Final Dream 18.04.2004

Nectino (Vanhat) - Final Dream
Dance taitaapi olla tähän juuri se oikea genrevalinta ja kyllähän tässä jalka alkaa heilumaan. Rakeentellisesti pysytään hyvin kasassa ja löytyy velmuja saundeja. Vaikka äänivalinnat ovat kivan nintendot ehkä jonkinlainen viimeinen koukku jäi uupumaan. Teknisesti on erittäin laadukas teos. Katsotaan jos seuraavalla kuuntelulla herää uusia viiliksiä. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele trisector - Fungus 09.04.2004

trisector - Fungus
Uuuh, miten makea alku. Raikkaat saundit ja mukava tamppaus. Saundeissa jokin toi mieleen 80-luvun hiphop-musiikin. Teknon lyhyellä oppimäärällä voisin sanoa että kärkiluokkaa mihin olen törmännyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele subjct - Battleground 13.04.2004

subjct - Battleground
Tsiah minkälainen intro! "Ala jo"-tekee mieli huutaa, ei siksi että alku olisi huono vaan siksi että hermostunut ja hieno piano lupailee kovaa rytinää. Ja alkaahan se vihdoin. Rytmipuolella, varsinkin taustanaksuttelussa, on aivan ihanata menoa. Melkoinen kaos syntyy kun kaikki mahtipontinen kohtaa toisensa - (tässä vaiheessa jalat vispaavat kauhiata kyytiä). Loppu on pirullisen äkkinäinen, mutta tajuan heti miksi. Tämähän on pakko kuunnella uudestaan ja uudestaan! :) Ainiin, tooodella hienot voksuttelut.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - UDF - Boys (live) 08.04.2004

Urban Disciples Finland - UDF - Boys (live)
kyllä tytöt taitaa. unelmaisen hieno kappale. uuh.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele trisector - Second Impact (Trisector and John Oil) 09.04.2004

trisector - Second Impact (Trisector and John Oil)
Tämä paketti hurautti itsensä seitsämässä minuutissa tajuntani ohitse eli musiikki kantautui loppuun asti mielenkiinnon ylläpitäen. Tämä on semmosta minun makuuni ältsin hienoa paukuttelua. Jazzteemaa olisi tosiaan voinut enemmänkin vielä tuoda esiin mutta toimihan se näinkin aivan loistokkaasti. Meneepi omille kovomiksteipeille ehottomasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Kovacore - Biitti 01 (varattu) 09.04.2004

MC Kovacore - Biitti 01 (varattu)
Foorumin puolelta huomattua Haavan maininta omasta hiphop-rojektista, oli pakko tulla toteamaan sellaisen olemassa olo. Noisehoppaus on hieno sana ja toivonkin, että tämä korvia hivelevä ääniaalto pyyhkisi kebab-räpin ynnä muun Ämteeveeltä mörskän maailman kartalta. On tämä viimesen päälle kauheaa surinaa ja rahinaa, mutta aivan ihana ilmestys mikserin hiphoptarjonnan laimeassa kentässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE! 09.04.2004

MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE!
Parahin Mc Kovacore, kirjoitan sinulle ensimmäistä kertaa. Minusta tuntuu, että koskettavan laulusi sanat koskivat juuri minun elämää. Purkaudun tietokoneen näyttösäteilyn hyväilemänä surinasi rikkoessa pienen pienet aktiivikaiuttimeni, mutta silti minusta tuntuu että sinulla on asiaa juuri minulle. Elämäni ei ehkä enää palaa koskaan entiselleen. Kiitos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trees - Tuuli 06.12.2004

Trees - Tuuli
Hienon lahjan sai Tuuli. Kiireellä tekeminen valitettavasti hieman tästä loistaa, kuten itse tuossa kirjailitkin. Tunnelmaltaan tavoittaa kyllä hienot maisemat ja vie mukanaan, mutta saundi jää osittain vähän laihaksi. Puhesamplet olivat hassut ja passelit. Mukava, mutta hiukkasen laiheliini siispä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele chda - wind pair 1 28.03.2004

chda - wind pair 1
Liikkeelle lähtee hienolla suppealla tsirkuttelulla ja äänimaailma laajenee koko ajan varsin loistavasti. Rytmien astuessa mukaan kuvioon tsirkuttelu vaihtuu lähes huomaamatta mukavaan hytkyntään. Mukaan mahtuu hirmusti kaikkea siistiä kilkutusta ja ääntä, että kappale kantaa hienosti loppuun asti. Tunnelmaltaan/ teknisesti taidokas tekele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmä Rinki - 2.Rytmirykäsy 19.03.2004

Kylmä Rinki - 2.Rytmirykäsy
Kylmää Rinkiä sivusta seuranneena ja paljon kuulleena Rytmirykäsy on pidemmän aikaa ollut oma lempparibiisiksi. Biitti ja puhelaulanta ovat timmiä tavaraa ja Toiset-ep:llä tekee varsin vakuuttavan avauksen levylle. Mii laik muutsos!

Kommentti kappaleesta Kuuntele trisector - Blindfold 19.03.2004

trisector - Blindfold
No huuh. Makialla alulla liikenteeseen ja sittenhän sitä pauketta riittää. Rytmipuoli on varsin onnistunut ja varsinkin snare miellyttää tämän kuuntelijan korvaa. Muutoinkin kaikenlainen välissä oleva rytmikilke toimii. Teknisesti todella laadukas teos, jonka tahtiin ei voi kuin hytkyä. Tällaista nannaa soisin lisää saatavan. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nectino (Vanhat) - Nectino Super Sound 09.04.2004

Nectino (Vanhat) - Nectino Super Sound
Oihoih, tämä tuo sedälle nostalgisia ja haikeita fiiliksiä jostain vuosien takaa. Pidän, pidän erittäin paljon!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian valinta - Kyyhky 05.03.2004

Marian valinta - Kyyhky
Piti sanoman tuossa ylempänä että "..arvostan musiikkiasi..". Kirjoitusvirhe :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian valinta - Kyyhky 05.03.2004

Marian valinta - Kyyhky
Tämä on taasen sellainen laulu joka tämän haikeudessa käpristelevän tempaisee heilumaan mukana. Todella herkkä laulu ja sävelmä on hieno. Sointukulku ei ehkä ole uusi, mutta tälläisen tunnelman luominen ei onnistu keneltä tahansa. Juuri tällaista on vain Marianvalinta. En ehkä ole vielä aiemmin maininnut, mutta arvosta musiikkiasi todella paljon. Uudestaan ja uudestaan soitan laulun.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele iNFRATUNA - An Exvidnial (Jinxed 2.0.0.4 ) 28.03.2004

iNFRATUNA - An Exvidnial (Jinxed 2.0.0.4 )
Massiivista ja mukavan aggressiivista. Edelleen tuo ujellus luo tunnelman kyllä korkealle tasolle. Alku pätkästyllä ujelluksella häritsi 00000.23 sadasosa sekuntia, mutta liikkeelle lähti tämä varsin onnistunut teos. Kappale ei puuduta missään vaiheessa vaan äksöniä riittää kyllä jalan vipattamiseen asti. Lopussa esiin marssi hetkeks jotain etnorunpuja, niillä olis voinu paukutella pitemmänkin outron. Loistokas teos edelleen!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Men2Men - Homojen Kevät 19.03.2004

Men2Men - Homojen Kevät
Partavettä ja hikeä. Pojat ihan hienoa, että saitte ilmaistua nyt syvimmät tunteenne. Ihkuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Butter Thieves - Rise before sunrise 19.03.2004

Butter Thieves - Rise before sunrise
Mielikuvitus sai heti alkuu pyörimään päässä villit mielikuvat aggressiivisesta juoksusta keskellä sumuista metsää. Piitti on aivan ältsin hieno ja kaikki muu äänikikkailu aivan huipputunnelmaista. Aivan älytöntä nannaa rytmistä elämänvoimansa saavalle! :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tohi - Live @ MSN 18.03.2004

Tohi - Live @ MSN
Voohaa, kumarrus suuri teikäläiselle. Mahtis suoritus, Tohia on ilo kuunnella. Vau.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Lopullisuus 30.01.2004

Jake in the box - Lopullisuus
Varsin hienoa alkua hieman höllentää pieni epävireisyys, mutta tuohan ei menoa toki haittaa, kun käynnistyy hieno kappale. Saundipuoli tuo mieleen jotain hyvin tuttua ja turvallista. Todella hyvin toimivat yhteen kaikki soitanta ja lopputulos on täyteläinen ja tilava saundi. Sävellyspuoli on melko perinteinen, mutta silti omaperäinen. Soitinpuolelta taitavaa soittamista ja laulajalla on hieno ääni, jossa on sitä paljon puhuttua karismaa. Sanoituspuolikin on loistokas. Tämä oli ensimmäinen vierailuni näillä sivuilla ja olen jo nyt vakuuttunut. Hienoa! 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nectino (Vanhat) - Nectino Knight Dance 25.01.2004

Nectino (Vanhat) - Nectino Knight Dance
Jalka laittaa vipattaan ja pää nyökyttämään, kun tätä dance-rallia kuuntelen. Saundi puoli on tilavaa ja parin minuutin kohdalla alkava melodia oli hienolla äänellä toteuttu. Efekteillä olisi vielä pelaamisen varaa, jos haluaa alkaa aivan kikkailemaan. :) Mutta varsin lupaavaa tamppaamista!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele subjct - 2051 13.04.2004

subjct - 2051
Mielikuvissa alkaa liikkua avaruudellinen matkustaminen tähtien seassa. Tunnelma on ihan ensimmäinen seikka, josta haluan arvosteluni aloittaa. Koko kappaleen ajan on päällä leijumisolo. Tuntuu vain mukavalta olla ja kuunnella kun mahtismelodiat johdattelee varmuudella eteenpäin. Loistavaa, että missään vaiheessa ei tullut paisuttelukohtaa, jossa olisi paikat poksahtaneet. Sillä tämän tekeleen yksi loistavimpia puolia on hillittyjen rytmien luoma odottava fiilis. Myös rakennepuoli on kunnossa. Intro on varsin onnistunut, se johdattelee pikkuhiljaa mukavan pehmeään rytmiin. Basso on juuri oikean paksuinen eli laiha ja saundeiltaan niin kovin makea. Äänimaailma säilyy ehjänä mukavien melodien ja äänikikkailujen yhteispelin ansiosta. Tulipas runollista tekstiä, noh jokatapauksessa teknisesti kaikki on kunnossa ja tunnelmaltaan (se tärkein puoli) liikutaan uskomattomissa atmosfääreissä. Herätti niin monenlaista fiilistä nimittäin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele subjct - Return to yourself 13.04.2004

subjct - Return to yourself
Vocoderien käyttö on usein jotenkin kovin mautonta, mutta nyt on todistettu niiden tyylikäskin käyttö. Aluksi ajattelin että häh mites tästä housekipale saadaan rakentumaan. Mutta pikkuhiljaahan kappale alkoi syntyä. Todella hieno tyyli muuten rakenteellisesti, että lähdetään liikkeelle pienistä jutuista ja ympärille rakentuu kaikkea yllättävää. Jos nyt koitan pinnistellä jotain mieleeni tästä tullutta toista artistia niin Aphex Twin:n ambient-meininki pulpahteli mieleen ajoittain. Toisaalta tässä on niin paljon omaperäistä saundia, että muihin vertailut on syytä unohtaa. Olen tässä miettinyt mikä tekee uuden tuttavani Subjct:n musiikista niin erityistä ja mielenpainuvaa. Ehdottomasti tunnelma ja hienot melodiat. Aivan loistava kappale!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - God is a Gynecologist 13.01.2004

Hombre Muerto - God is a Gynecologist
Alan kuunnella ensimmäistä kertaa herra Hooämmää, kun on monesti näin pitänyt tehdä. Tässä sitä ollaan, käynti kannatti ja hengissä olen - vaikkakin jo toisella kierroksella. Ja nyt itse teokseen. Ihan aluksi tein tyhmästi ja nostin kuulokkeiden voljyymit kun luulin niiden olleen hiljaisella. No pianpa alkoikin semmonen myräkkä josta ensimmäiseksi tuli mieleen vanhan modeemini ääni mutta pian se muuttui pirulliseksi menoksi. Kaiken särötuskan keskellä kuuluu joku ehkä ihmisen duurimelodinen, hyvin pelottava "laulu". Saattaa olla myös että ne olivat pienet miehet pääni sisällä, mutta kokemus oli hieno, varsinkin näin ennen yöbussiin lähtöä. Vou. Luxmux. 8 ja puoli pyöristyy ysiksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psilonautit - Rehab For DnB Junkies 24.12.2003

Psilonautit - Rehab For DnB Junkies
Psilonautit räjäyttää taas aivan uutukaisella tavalla tajunnan. Tuo kellomelodia on ältsin makia. Sampletyöskentely loistavaa! Kummastuttaa miten ihmeessä näin toisistaan irralliset osat voi yhdistää näin hienosti..ju knou? Meinaan, että kappale pysyy eheänä vaikka surinaa ja sampleääntelyä tulee todella monipuolisesti. Se on varmastikki sitä taitoa mitä teiltä löytyy. Todella hieno Psilonauttitekele! :) 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Butter Thieves - Juicy Fruit 28.12.2003

Butter Thieves - Juicy Fruit
Huh, kun raikkaat saundit! Aivan älytöntä menoa poijjaat loihtinu. Megamuxlus! Biittiarvosteluasteikolla tämä ansaitsee kympin ja isoa kättä! :D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Butter Thieves - Tribe From Astral Planet on Holy Quest 28.12.2003

Butter Thieves - Tribe From Astral Planet on Holy Quest
Edellisen kommentin loppu kertoo paljon. Todellakin yllätystä ja yksityiskohtaa riittää. Rumpupuoli on varsin onnistunut ja melko "läskiä" biittiä. Levarityöskentely tuo hienon ripauksen hoppimaiseen rytmitykseen. Paljon hienoja kohtia ja ääniä. Makia teos! :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Butter Thieves - Kun Krsna Metsäpalon nieli 28.12.2003

Butter Thieves - Kun Krsna Metsäpalon nieli
Alunsaundit ovat älyttömän hienot rahisevuudessaan ja virittävät heti semmosen jalkojen vipatuksen. Mukaan tuleva kitara (?) on saundiltaan mahtava. Rummut kruunaavat täyteläisen saundin. Vokaalit tulivat sisään melko lujalla volyymillä ja muutenki olivat hieman muusta kappaleesta irralliset, vaikkakin hienon kuuloset. En muista missä kohdissa biitti vaihtui, mutta pariin otteeseen tuli hienoja rumpuvariaatioita. Hieno kappale taasen hieman erilaisella saundilla..tykkään!Luxmus. 9
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Butter Thieves - The Nectar Of Devotion 28.12.2003

Butter Thieves - The Nectar Of Devotion
Uuh, kyllä taasen niin hieno alku! Aivan unelmainen tunnelman viritys voksuineen. Täytyy sanoa että tällainen alku noin hienolla rumpujen alulla virittää sellaiseen tunnelmaan että 00:37 alkava osuus jättää melko kylmäksi tuon alun jälkeen. Tämäkin osuus on hieno ja tulee mieleen, että sopis älyttömän hienosti skeittileffamusaksi. 1:50 kohdilla tunnelma alkaa virittyä takaisin siihen mitä alun jälkeen jäi kaipaamaan. Rumputyö on taaskin priimaa. Loppujen lopuksi kaikki loksahtaa kuitenkin hyvin paikallee alusta tuttu meininki tulee onneksi takaisin loppujen lopuksi ja intron jälkeinen säikähdys unohtuu. Hieno kappale! Erittäin hieno! Kommentointi vaati kyllä usean kuuntelun ja jäi silti sekavaksi.. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele After Noon - Free Like I Wanted To Be 24.12.2003

After Noon - Free Like I Wanted To Be
Hmm, erilaisissa tunnelmissa ollaan tällä kertaa liikkeellä. Rumpupuoli on jännän utuinen ja bassoon ei voi olla tykästymättä. Archelin kommentin taustamusa fiilistä ei itselle tule. Itselläni tulee semmonen pysähtynyt ( ei tarkoita samaa kuin paikallaan polkeva) tunnelma kun kuuntelen tätä biisiä ja katselen ulkona myllertävän lumipyryn rauhallisuutta..hienoa tunnelmointia!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psilonautit - Amiga 500 (Finaali versio) 24.12.2003

Psilonautit - Amiga 500 (Finaali versio)
Tämä on ollut alusta asti mun suosikkeja täällä psilonauttiosastolla! Nyt on tullut paljon lisää hienoja kappaleita, mutta tässä on jotain erityistä. Saundit vetää hetkeks oikeasti avaruuteen, sitä vaan juuttuu tuoliin - viimeistää 1:45 aivan mahtis melodian alkaessa. Rummut tuo Aphex Twin:n mieleen mutta ihan omalla Psilonautti-saundilla. Aivan luxuxuxuxuxuxmaksus matskua. Ah.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Water drop - Nepstadion [v1.0] 24.12.2003

Water drop - Nepstadion [v1.0]
Minullekkaan ei ihan ekana tuo 80-luku mieleen tullut, mutta silti retrohengessä tampataan eteenpäin. 80-luvun saundit kyllä tavoitetaan ja kolmen minsan kohdalla tuleva piano sekoittaa mukaan jotain 90-luvun mausteita. Nykypäivän meininki historiallisilla mausteilla. Hieno kappale, hienoilla melodioilla sekä loistokkaalla toteutuksella!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele kure - Deep Down 30.01.2004

kure - Deep Down
Älyttömän siisti tunnelma, tämmöinen hämyisä. Lieneekö syynä tuo viime yönä pitkästä aikaa katottu Area 08, että tästä tulee mieleen joku töherryspätkä. Sellainen subwayholtsuäksön sopisi tähän vallan mainiosti! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - Kasi & Edorf - Harvoin Näkee 26.12.2003

Urban Disciples Finland - Kasi & Edorf - Harvoin Näkee
Aah, taustasta sen verran että joskus yksinkertaisuus toimii parhaiten ja tässä tapauksessa tausta ajaa asiansa juuri näin. Hienoa tekstiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - Paulos & Kasi - Boom Box radio + Freesty 26.12.2003

Urban Disciples Finland - Paulos & Kasi - Boom Box radio + Freesty
Aivan mahtis pätkä ja loppu kruunaa koko homman! Tästä huokuu sellanen hyvä yhteisöllinen fiilis..huomaa että tekijöillä on todellakin hauskaa ja mukavaa olla siellä radioaalloilla. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - Paulos Tylsä, Kasi - Yksinäisyys 26.12.2003

Urban Disciples Finland - Paulos Tylsä, Kasi - Yksinäisyys
Aivan älyttömät määrät asiaa voi näköjään 7 minuuttiin saada mahtumaan. Tää nousi yhdeksi suosikiksi näiltä sivuilta. Aivan mahtis matskua. Tunnetta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psilonautit - Kali 24.12.2003

Psilonautit - Kali
Noh makukysymys tuo basso ja rumpupuoli ja mulle maistuu kyllä. Todella makiaa menoa massiivisen saundimaailman mausteilla. Huh!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psilonautit - Rubberbitch in heat(Kumivosun kuumotus) 24.12.2003

Psilonautit - Rubberbitch in heat(Kumivosun kuumotus)
Ainekset kasassa hienoine äänineen ja sampleineen, mutta kunnon tuolilta pudotus jäi tällä kertaa kokematta. Huonosta tekeleestä ei todellakaan ole kyse, monipuolisuutta löytyy, mistä tykkään. Pientä potkua kaipais vielä mutta hieno näinkin! :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - Piste ja Kasi - Luksuselämää 26.12.2003

Urban Disciples Finland - Piste ja Kasi - Luksuselämää
Luxmux! Makia tausta vetäisee heti mukaan ja räpäytys taittuu taidokkaasti molemmilta. Sanoma se tärkein, luxuselämäntavan biisi no: uno! :D 8½ eliks pyöristyy tietysti ysiks..
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban Disciples Finland - Piste & Kasi - Tuulet Puhaltaa 26.12.2003

Urban Disciples Finland - Piste & Kasi - Tuulet Puhaltaa
Todella hieno tekele tämäkin. Lepposasti vaan! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tohi - Rakkaudesta ( Piste Kurrre Tohi ) 22.12.2003

Tohi - Rakkaudesta ( Piste Kurrre Tohi )
Hienoa tunnelmointia ja niin paljon asiaa. Luxmus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele iNFRATUNA - An Exvidnial 26.12.2003

iNFRATUNA - An Exvidnial
Hereillä/unessa tunnelma täälläkin päässä tästä tuli. Alku on todella hieno, josta tuo utuinen sävelmä johdattelee biitin tahdittamana eteenpäin. Tässä on vallan hieno biisi josta välittyy tunnelmaa. Tämä soi todennäköisesti vielä useat kerrat näissä luureissa. Luxmus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TorNio Projectionz - Hnilizka 01.11.2003

TorNio Projectionz - Hnilizka
Kuorotytöt lauloi ihokarvat pystyyn, olivat niin hienot! Kyllä taasen on niin hienoa menoa, että ei voi kun ihailla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele After Noon - Bunny 12.12.2003

After Noon - Bunny
Vaudevau! Tuli mieleen The Postal Service-niminen bändi. Laulut oli erittäin hienosti toteutettu. Teknisesti toimivaa ja tunnelma oikein hieno. Onneksi löysin tänne. Faniks nyt!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kemmuru - Unohtunut 29.10.2003

Kemmuru - Unohtunut
Ilmeisesti sama versio kuin tuolla vinyylillä joten kommentoin sen perusteella. :) Kappale, josta huomaa et tarina ei ole tekaistu hatusta vaan tulee tunteella. Taustatyöskentely luokkaa prima ja jutut luokkaa super luxus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele After Noon - Every Me 12.12.2003

After Noon - Every Me
Mitä tähän voi sanoa. Kaikki on kunnossa, aivan tajuttoman hieno kappale! Laulussa todella hienoa äänenkäyttöä venytyksineen. Saundit aivan huippuluokkaa. Kolmen minsan jälkeen alkava rankkaefektoitu laulu on ältsin hieno. Leijailevaa, herkkää ja aivan uskomatonta tunnelmaa!10
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele After Noon - Failure 12.12.2003

After Noon - Failure
Miten ihmeessä näin hieno saundi saadaan taiottua. Robolaulu ei ole pitkään aikaan kuulostanut näin hienolta. Sanaton olen mitään kommentoimaan kun olen niin haltioissani tästä! 10101010101010!!!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian valinta - Vain unissani 20.10.2003

Marian valinta - Vain unissani
Numero unohtui! :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian valinta - Vain unissani 20.10.2003

Marian valinta - Vain unissani
Hienoa kitarointia ja soundit on tässä kohdallaan. Laulajan "ujellus"-kohdista todella iso plus. Sanotukset ovat hienot ja jos nyt jotain miinusta täytyy etsimällä etsiä niin laulun tasot ovat välillä muuhun musisointiin nähden ehkä hiukan liian isolla.
8

Sivu: 1 2