Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 77 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Työnimi Taneli - Garbo 17.02.2018

Työnimi Taneli - Garbo
Tässä on muutes tosi magee saundimaailma. Jotain sellaista ismoalankomaista menoa, josta tykkään todella paljon. Räkää, hikeä ja verta. Tää on aitoa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKSR kisakappaleet - Fiction Fantasy Fanfare 09.02.2018

MKSR kisakappaleet - Fiction Fantasy Fanfare
Tämä oli kyllä hieno lopetusfanfaari OB-kisalle. Sai hymyilemään. Hienosti mentiin elokuvien tunnelmiin. Oscarin jakotilaisuuksia unohtamatta. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mc Kultasarvi - kahden kanssa 09.02.2018

Mc Kultasarvi - kahden kanssa
Itse muutes tuumin tätä kuunnellessani, että tässä olisi ihan sellaista tahallistakin, että ei ihan osu biittiin -tyyliä. Vaikea toki sanoa, kun sen verran hämmentävä teos kyseessä ja hyvällä tavalla. Minusta tästä kaikesta härdellistä huokuu se, että kaveri tietää silti koko ajan mitä tekee. Niissäkin kohdissa missä ei ihan osu kohdalleen. Tehdään siis sellaista elämänmakuista biisiä, jossa kaiken ei pidäkään olla pilkulleen kohdallaan. Itse toivoisin, että tämä löytäisi muitakin ymmärtäjiä. Tässä on meinaan aidosti jotain, jota ei voi mitenkään olla ihan kokonaan huomioimatta. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polonium - Hymn for the Moon Boys 09.02.2018

Polonium - Hymn for the Moon Boys
Mun on pakko myöntää, että tämä on alkanut avautua meikälle paremmin tosi monen lisäkuuntelukerran jälkeen. Veivannut tätäkin varmaan yli 10 kertaa tässä näitä kaikki esityksiä kuunnelleessani perä perään. Myönnettävä että tämä on kyllä lopulta oikeinkin oukkidoukki. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Luoti Kalloon 09.02.2018

Ville Kotiranta - Luoti Kalloon
Kyllä kyllä! Kannatti odotella. Näppärä hyvin rullaava biisi. Hyvin rakennettu. Sopivan pehmeä ja ilmava poppistausta. Ei tiukkaa sahausta tällä kertaa. Ja lauluhan on tunnetusti kovaa kamaa. Laatukamaa. Mielenkiintoiset sanat. Eiköhän J.HIfi tule vielä ja tartu niihin tai sitten SyvisE. Jotain nokkelaa sieltä on tulossa. Odota vaan. :) Nyt taisi lähteä jo neljäs kuuntelukerta. Tämä toimii jo ekasta kerrasta mutta aina vaan paremmaksi tuntuu muuttuvan. Melkoinen korvamatohan tästä on jo tässä vaiheessa kehkeytynyt. Nyt ehtii myös jo tarkemmin keskittyä, mitä kaikkea siellä taustalla tapahtuu ja missä kohtaa. Jotenkin on vaan kaikki siellä matkan aikana niin näppärästi kohdallaan. Oot sie kyl pirun taitava kaveri! Jonain vuonna meikäkin aikoo vielä päästä tälle tuotantotasolle...tai no ainakin tästä yhden portaan alemmaksi eli suht liki. :) Kiitos!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Väritön Persoona - Naistenlahteen 06.02.2018

Väritön Persoona - Naistenlahteen
Vahvaa tuttua tulkintaa Villeltä. Näppärä miksaus sekä sovitus tässä. Tässä on vähän jotain sellaista 1970-luvun Spedeleffojen biisintekotyyliä yhdistettynä siihen yhteen (Dressmann) mainosbiisiin. Jännä marssimainen rytmi. Sanoista en saa ihan kiinn,i mutta siinäkin on jotain tuollaista leikittelevää haikutyyliä ja mitä lie tapahtunut just tuona vuonna, kun tämä biisi on tehty. Avattu joku naisten ikioma uimaranta? :) Lopun perkele saa hymyilemään. Tämä on vähän kasiin kallellaan ja silti tälle on jotenkin vaan pakko antaa nyt ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele What the Moon Brings - Oodi Lopulle 06.02.2018

What the Moon Brings - Oodi Lopulle
Minulla on tällä kertaa fiilis päinvastainen kuin Windywalkilla, jonka kanssa sukset osuvat usein samalle ladulle. Siis liittyen tuohon sydämensykesaundiin. Jostain syystä aina tykännyt just tuosta saundista ja kaikista sen pienistä variaatioista, mitä korvilleni on elämäni aikana musiikin muodossa tullut. Tuotahan tuli kuitenkin kuunneltua äitin masussa nonstoppina aika monta kuukautta. Mutta ymmärrän toki myös sen karmivan puolen. Onhan tuo monin tavoin vaikuttava efekti. Tykkään muutenkin että tässä on selkeä idea, vaikka onkin pienimuotoinen. Tämä on kaunis ja karu. Ihan niin kuin elämäkin. Nuo eloisat pienet lapset taustalla täynnä elämää samalla kun omat vikat hetket tässä elämässä. Vai ovatko ne lapset sittenkin kauhuissaan? Joku tsunami tai asteroidi tai ydinohjus tai myrkkypilvi tulossa. Perkele tämä muutes pysäyttää ja herättää sopivasti myös ristiriitaisia ajatuksia. Toimii kiitettävästi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Ystäväni, älä vielä 05.02.2018

Make Vahtola - Ystäväni, älä vielä
On hieno se tämäkin taas. Jotain sellaisia "Tuhka tuuleen"-ajan jäänteitä tässä. Tinni, Sammy sekä Kirka Arto Sotavaltaa unohtamatta. Joku sellainen tietyn ajan henki läsnä tässä. Maukas tuotantosaundi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - One (Acoustic Version) 05.02.2018

Syvis & Friends - One (Acoustic Version)
Minusta Cranberries-muijaa tässä ei niinkään ole, mutta tässä on paljon sellaista ihanaa vanhan ajan lauluhenkeä tyyliin Nancy Sinatra, Carpentersin eukko sun muut. Onpas viehkeä ja hyvin tehty balladi. Miiran enkkulausuminen ollut aina vähän hakusessa ja se ei sillai sujuvasti taivu oikein missään biisissä ja silti se ei haittaa koskaan yhtään mitenkään. Tää on todella hieno kaikin puolin! Kosketti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minä ja kitarani - Entinen punkkari 05.02.2018

Minä ja kitarani - Entinen punkkari
Nämä Tomin biisit eivät päästä kuulijaa helpolla. Mutta kun tuntee jo jotenkin Tompan tyylin ja taustan, niin osaa jo tavallaan latautua siihen, mitä on tulossa. Mutta pakko sanoa nyt heti tähän, että tuon kitarasaundin äänityssaundissa on jotain pirskatin hyvää ja onnistunutta. Itse biisistä on vaan hieman hankala saada kiinni. Mutta onhan tässä kyllä jotain sellaista alkukantaista alkuvoimaa. Omalatuista. Mielenkiintoista nähdä, mitä muut sanovat tästä kisakappaleesta. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilpajakke - Tunnels Of Void 05.02.2018

Kilpajakke - Tunnels Of Void
Heitetään tähän alkuun ensin turhaa puhetta. Olin jo ehtinyt aloittaa paperilla omat kisapisteytykseni, kun en ollut satavarma, että tuleeko välttämättä enää uusia OBK-biisejä...niin ja valinnut jopa oman voittajankin valmiiksi. Mutta tämäpäs sekoitti nyt meikän pistejärjestelmän ja puhtaasti upealla tavalla. Veezay on läpi koko Mikseriaikansa ollut saitin kärkiosaajia. Itse en ole vaan ihan täysillä innostunut siitä lopputuotoksen saundikokonaisuudesta. Ja ok ne on just niitä kuuluisia makuasioita. Mutta siis God Damn tässä on just se kaikki läsnä, mikä hetkauttaa minua. Tämä on ihan Saatanan sekä Jumalan hieno! Tässä on vaaraa, rentoutta, jopa ihastumista, luopumista, haikeutta...vaikka mitä. Herättää siis paljon tunteita. Ja saundipaletissa ihanasti käsi kädessä kulkevia raitoja. Tummia ja kirkkaita. Helposti erottuvia. Jos johonkin pitäisi vertailla tunnelmaltaan, niin tästä irtoaa joitain sellaisia tunnehetkiä, joita kuullut joskus Jarren Waiting for Cousteau -biisissä. Mutta nuo vertailut tai mielleyhtymät ovat vähän typeriä näinkin hienon instrumentaalipläjäyksen edessä. Sopivan lyhyt että tekee mieli kuunnella uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. On se melkone velho!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miikka Mellanen - Luonnonlaki 04.02.2018

Miikka Mellanen - Luonnonlaki
Poppirokin palaset teillä kohdillaan. Soitto toimii. Laulutulkinta erittäin vahvaa. Miksauksen suhteen pakko kysyä, että oletteko itse kuunnelleet tätä kuulokkeilla? Nyt meinaan tuo pannaus on vedetty apaut 20 pykälää liian levälleen. Tätä on hieman hankala kuunnella kuulokkeilla. Puolivälin paikkeilla myös miksaus menee tukkoon. Pientä tuunausta tämä vielä kaipaisi. Biisi itsessään ei ole mitenkään kummoinen eikä rakenne ole tarpeeksi hittipitoinen soidakseen radiossa. Mutta tässä on muuten kyllä moni juttu pätevästi kohdallaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Disconnected 03.02.2018

Elektroborgå - Disconnected
Upea saundimaailma jälleen kerran. Erikoinen tunnelma tässä ja siis kiehtovalla tavalla. Ja sekin tuntuu kuuluvan Sähköporvoon tyyliin. Kuulokekuuntelijalle tällainen on erityistä herkkua. Loppu tuli jotenkin yllättävän nopeasti eteen. Kai sekin on lopulta vaan mielenkiintoisen teoksen merkki, kun iskee se: höh nytkö tää jo loppui -reaktio. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Polonium - Hymn for the Moon Boys 02.02.2018

Polonium - Hymn for the Moon Boys
Kerron tähän alkuun tarinan. Oltiin duunissa yövuorossa ja radiosta tuli joku sellainen aihe, jossa soitettiin joitain vanhempia musiikin marginaalisempia rokkityyppisiä helmiä. Sieltä tuli sitten yhtäkkiä pienen hetken ajan just tätä musiikkia ja meikä alkoi kelata...että mikä hitto se Mikserissä joskus kuulemani bändi olikaan, joka soitti just tätä jotenkin omituista matskua. Tiedätkö, tämän musatyylin kohdalla en vieläkään aidosti osaa sanoa, mitä tämä on. Minulta on tämä staili mennyt kokonaan ohi, vaikka ollut musiikissa läsnä takajättöisesti 1960-luvulta tähän päivään asti. Tarvitsisin tähän näiden Mikserin joka alan rokkareiden apua. Meikä ei siis aidosti osaa sanoa, onko tämä hyvää vai ei. Omiin korviini tämä on vaan hyvin omituista ja rytmistä poikkeavaa. Ja samalla tuumin, että jos en vaan ole tarpeeksi fiksu ja musa-avartunut tajutakseni tätä. Kertokaa te muut minulle. Meikän kapasiteetti ei vaan riitä tässä kohtaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ARIELA - Vielä tänään 01.02.2018

ARIELA - Vielä tänään
Pätevä perusrokkiralli. Ihan alussa iski olo, että ohos jäbät vetää Abbaa, kun tuli tuttu pianoriffi. :) Jotain tukkoista miksauksessa paikka paikoin. Makuasioita? Muilta osin suorastaan hittiainesta. Toimii!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Guitaralone 01.02.2018

Tackle - Guitaralone
Kutkuttavalla tavalla taas ihan erilainen teos, mitä muut ovat so far tehneet. Just tällaista monipuolista biisikavalkadia vähän salaa toivoinkin. Teikässä on rutkasti sellaista vahvaa osaajaa. Karismaattista jopa sanoisin. Renttuakin sopivin annoksin. Kuullut vasta pari biisiä teikältä ja aina siinä touhussa on selkeä osaaminen ja joku metka lututwisti vahvasti läsnä. (Tarkoitus kyllä ehtiä jatkossa tännekin kunnolla ja ajatuksella.) Ihan loppuun asti ei välttämättä aina mennä itse toteutuksen kanssa. Mutta se onkin tosi usein myös hyvä juttu. Tuo reteempää ja arkirepaleisempaa lopputulosta. Mukavan pehmeä miksaus tässä. Tausta just oikeaoppinen. Korvaystävällinen. Tulkinta herättää jotenkin kierolla tavalla erilaisia fiiliksiä. "Ouuu one more time...." :) Hyvää jaminkia ja kinkkinen hetki ikuistettu tässä. Tämä ei nyt omissa luureissani ihan liitämällä sinne kiitettäväksi asti lentänyt, vaikka helkutin hyvä jämähdys olikin. Voi toki käydä niin, että useamman kuuntelukerran jälkeen saatan vielä todeta, että 9- sittenkin. Nyt tulee 8+.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Aito Ihminen 31.01.2018

NaNa - Aito Ihminen
Do diih. Here we are and go. Tehdäänkin nyt vaihteeksi tällainen hetki hetkeltä -kommentointi, josta voipi tulla aika sekavaa onlineä sekä ajatusten sinkoilua sinne sun tänne mutta siltikin. Eli nyt painan: play! Hienosti ainakin lähtee. Sellaista ison balladin hehkua ilmassa...Näppärä alku laulussa. Herkkää ja nättiä. Kertsi lähti...Jees. Tässä vaiheessa voin jo todeta, että tykkään vahvasti. Aika perinteistä balladia mutta aidolla hengellä. Sanoituskin just ihanan hömppäistä mutta rehellistä. Väliosa...oolrait sekin. Nättiä ja näppärää. Metkaa miten vaikuttava tunnelma saadaankin aikaan näin vähillä soitinraitaelelementeillä ja tämäkin on siis kehumista. Kyllä kyllä. Tykkäsin. En sillai ihan riemusta pomppinut tai mennyt siihen tilaan, että alan lähetellä rakkauskirjeitä. Mutta siis muuten vaan hieno, vahva ja samalla silti herkkä balladi. :) Makeita voimastemmoja ja muutenkin hyvin itsetietoista äänenkäyttöä. Mimmissä on ainesta vaikka kuinka paljon. Hyvä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suoraa Huudeilt - Elämäntyyli 30.01.2018

Suoraa Huudeilt - Elämäntyyli
Windywalkin kommentti saa hymyilemään. Onpas metkan avaruudellinen alku tässä. Jotain sellaista pikkunättiä liitelyä ajassa tai hetkessä tulee tästä matkasta mieleen. Loppuu hieman yllättäen. Meikä ei oikein osaa nyt sanoa tähän mitään erityisen järkevää, kun mennään aika paljon ohi omista tutuista musamaisemista. Mutta ei tästä keksi mitään isoa pahaa sanottavaakaan. Symppiskamaa. Ja toivon, että joku hoppinikkari tulisi tähän vielä ja avaisi tätä sillai ammattimaisemmin. Mutta all in all pirtsakka spacesynameno. Jotain tää kyllä piirtää mun mieleeni, että en saa siitä kiinni. Joku sellainen pelitvmusa. Hugopeikko avaruusseikkailulla. Tai ehkei Hugo mut jotain sinne päin. Plääh. En osaa kiteyttää nyt paremmin. Pää kaipaa unta. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sandy McCoin - Mokkakikkeli 30.01.2018

Sandy McCoin - Mokkakikkeli
Damn girl. Sinulla on ihan saakutin magee tyyli räpätä ja kaiken kruunaa vielä herKulliset sanoitukset. Suoraa raastavaa tekstiä ja silti siinä on sopivasti koukkuja ja ylläreitä. Tää on sikälikin hämmentävä että tämähän on suoraan jonkun (en nyt tarkoita, että just sinun..ja sitten taas toisaalta voisi jopa ollakin) aidosta elämästä ja samalla tämä aiheuttaa hyvälaatuista hymyilyä. Tuon sanan: mokkakikkelin kanssa leikittely ei voi olla aiheuttamatta hymyilyä. Mut siis ihan mahtava se tämäkin. Näppärästi sinä tosiaan maistelet sanoja, leikit rytmeillä jne.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mantelikala - Rakkauslaulu 28.01.2018

Mantelikala - Rakkauslaulu
Jo tutuksi tullutta Mantelikalaa se tämäkin tarjoaa. Suoraviivaista punkahtavaa rokkia nostalgisilla lisätuunausta nykyajan junnuille kaipaavilla saundeilla. Lähinnä tuo basso- ja rumpuosasto siis kaipaisi lisämiksausta. Mutta sama ilmiö jokaisen biisin kohdalla. Ja ehkäpä se onkin erittäin tarkoituksellista, koska tuo miksaussaundi sopii näiden biisien henkeen. Etenkin kun tällainen dinosaurus luurien ääressä. Tässä on muutes tosi paljon sellaista 1970-luvun Eppu Normaalia. Hyvä renkutus se tämäkin. Ja huuliharppu toi mukavasti lisuketta menoon. Pakko myöntää, että tykkäsin tästäkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trolling Cocks - Cry And Try 28.01.2018

Trolling Cocks - Cry And Try
Jes. Yhtäkkiä muistinkin tämän. Tämä on yksi teikän toimivimpia biisejä. Oikeaoppisen suoraviivainen biisi jossa tosi näppärä perusrakenne. Ei häröillä eikä vellota liikaa vaan mennään nostalgiajunan lailla. Tuo urkusaundi on ah niin makee. Lopun örkkimölinät tuovat biisiin just sitä tarvittavaa maustetta. Tätä suoraviivaisempaa kamaa jatkossa enemmän! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakari Oja - Ennen Aamua 27.01.2018

Sakari Oja - Ennen Aamua
Komea ääni nousee taas esille sekä mielenkiintoiset sanat. Hyvä ralli se tämäkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakari Oja - Jonglööri 27.01.2018

Sakari Oja - Jonglööri
Heti alusta kuulee, että nyt tulee takuulla jotain metkaa kamaa. Ihan helvetin makee saundi muutes miehellä. Kauko Röyhkä tulee väistämättä heti mieleen ja silti ihan oma saundi. Mielisairaalaan....aloin itsekin hoilaa mukana. :) Miksauksessa pientä petrattavaa mutta ne ovat enemmänkin sivuseikkoja. Magee biisi ja mahtava saundi. Vinkeät sanat. Toimii!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sandy McCoin - Laulu 1 27.01.2018

Sandy McCoin - Laulu 1
Jotain maagista tässä, ajatonta. Ihanan hämyinen tunnelma. Hyvä sopivasti teatraalinen täsmätulkinta. Tässä on nuori tulkitsija onnistunut kaivamaan sisältään vanhan sielun. Ai että miten tykkäsin! Hieno kokonaisuus. Ihanan verestävä ja eläväinen tulkinta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mantelikala - Karpolla oli asiaa 27.01.2018

Mantelikala - Karpolla oli asiaa
Näppärä ralli. Etenee vauhdilla. Laulutyylissä on ihan pieniä makeita nostalgiavivahteita legendaarisen Moog Konttisen Jerry Cotton-ajoista. Kyl mä tästäkin tykkäsin oikein mykke paljon! Pieneen nauruun päättyvä lopetus tuo vielä erityisen hyvän mielen. Kiitos! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Työnimi Taneli - Aina uudestaan 26.01.2018

Työnimi Taneli - Aina uudestaan
Saundit, miksaus on tuhnua suttua. Mutta itse biisi ja tunne on hyvä! Tulkinta on tuomarinurmiomaisen mainio. Joku jännä hetki on saatu tähän tallennettua just kaikkine näine suttuineen. Jotain verta ja kyyneltä tässä josta tykkään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kämä Simmons - Pikku Tytöt 23.01.2018

Kämä Simmons - Pikku Tytöt
Hah hah. Aivan mahtavaa kun lähdit tähänkin kisaan mukaan! Tuumin jo Joululaulukilpailussa, että tässä kaverissa on kyllä jotain outoa magiaa, joka vaan osuu johonkin pimeään osaan huumoritajunnassani. Mutta silloin itse biisi ei vielä kolahtanut muuta kuin kertsin ja voimakkaan tulkinnan ja yleensäkin omalaatuisuuden johdosta. Nyt on sitten tällä kertaa biisikin omaan makuuni tarpeeksi toimiva kokonaisuus. Nappaa jo heti alusta matkaansa. Ja joo tiedän, että tämä tulee jakamaan mielipiteitä ja osa kukkahattutyypeistä pitää taatusti mauttomana ja vaikka minä....mutta hei onhan tämä makeesti groovaava hässäkkä. Minua tämä sekä hymyilytti että sai myös jammailemaan mukana. Hieman vaikeasta aiheesta hyvin rakennettu Oodiralli! Hyvä hyvä! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ajopuu 20.01.2018

P. M. Kostiainen Project - Ajopuu
Heh. Tosi mainiohan se tää! Helekutin lutune. :) Mainio koko tuo sovitus. Sanoitus myös ihastuttavan vanhoillisesti Suomi-musapitoinen. "Olen oman onneni ajopuuna.." Erityisen hienosti sanottu! Meri siis herättänyt kautta aikojen monia lauluja tässäkin kansassa. Toi sitä kautta mieleen vanhoja hyviä aikoja. Myös aikoja kun faija oli vielä elossa ja siedettävä. Hänkin vanha merimies. Jotenkin vaan osuva tuo tulkintakin tässä. Ehdottomasti paljon kovempi kokonaisuutena kuin mitä tuolla alla on muutamien toimesta teilattu. Hyvä Kosti!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karisma - Crazy with You 20.01.2018

Karisma - Crazy with You
Jäätävän hyvä! Käsittämättömän hyvä lauluääni ja yleensäkin koko tuo laulusaundi on aivan huikea. Kansainvälinen. Äänitys, miksaus, saundit....kaikki kovaa kamaa. Äijä on todella PRO! Rispekt! Hieno biisi myös. Ja tosiaankin mahtavia kasarifiiliksiä tuli tästä. Helppo kybä tälle.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janne Haikala - Minä Mä 13.01.2018

Janne Haikala - Minä Mä
Tuo teikän saundimaailma on kyllä vakuuttavan puhdas. Tuotanto on komeasti hallussa. Nyt siinä kokonaissaundissa oli myös sitä sellaista tietynlaista lämpöäkin läsnä. Tykkäsin muutes biisistä heti alusta alkaen. Nappaa jotenkin vaan metkasti heti mukaansa ja alkaa sellainen aidosti kiinnostunut odotus siitä, että mitähän sieltä onkaan vielä tulossa. Erittäin hyviä soitinraitaratkaisuja lauluraitoja yhtään unohtamatta! Sovituksessa oli kyllä tehty todella näppäriä elävöittämisratkaisuja. Hieno paketti! Jotain ihan jopa maagista tässä. Tätä jaksaa kuunnella vaek kui monta kertaa. Mies on aidosti lahjakas kaikin musaosasin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Curved - The Call 11.01.2018

Curved - The Call
Komppaan Windywalkia eli kuvaus Oodikilpailuosiossa avaa biisiä näppärästi. Ja on kyllä muutes jäätävän komeet saundit tässä. Jopa hämmentävän kovatasoinen teos. Sanoista oli hieman hankala saada selvää ja samalla tykkäsin siitä, miten voksut olivat ikään kuin yksi osa musaraidoista. Osa kokonaisuutta ilman perinteistä voksut pinnalle ja tausta on taustaa -meininkiä. Kympin toteutus. Biisinä ei vaan herättänyt ihan yhtä kovia arvoja, joten siitä syystä tiukka ysi tälle. Mutta on kyllä kadehdittavan hienolla tasolla teikän tuotanto. Ei voi tällainen puuhastelija edes käsittää, miten tällaisia saundeja leivotaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kiitoradalla 08.01.2018

Poop Dilan - Kiitoradalla
Voe mahoton miten mainio! :D Ihastuin tähän heti ekoista sekunneista, kun voksut alkoivat! Ja jälleen kerran muutes upea ja uniikki lähestyminen Mikserin Biisikilpailuun. Miehessä asuu pieni nero! Nyt olit saanut nuo voksutkin kirkastettua ja sympaattinen äänesi tulee sieltä nyt paljon paremmin esille. Pidä tää! Hymyilin läpi koko tulkinnan. Nuo "LAS"-painotukset toimivat muutes harvinaisen herkullisesti...tai jopa herpillusesti. Tuo sanoitusmaailma on just eikä melkein. Ei pysty antaa kymppiä vähempää. Tää vaan osuu niin meikän tajuntaan. Tässä on muutenkin just sitä musaharrastelijan aitoa rönsyilevää otetta hyvällä idealla ja sydämellä ilman että hiotaan se biisi liian kliiniseksi. Juuri tällaisten oikealla tavalla hämmentävien ja samalla koukuttavien demoteosten takia ajauduinkin aikoinaan Mikseriin. Kiitos!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - This Time (An ode to strength) 07.01.2018

Hut & Shack - This Time  (An ode to strength)
Wau. Onpas melkoisen haastava teos. Kompleksi rakenne. Mutta samalla ihastuttavan kunnianhimoinen. Laulun melodiakulut ovat joissain kohdin napsun mutkikkaita. Aukeaa siis kunnolla vasta toisella kuuntelukerralla. Kolmannella kuuntelukerralla tästä sitten jo tykkää todella paljon. Hienot sanat ja Mirtsukka vetää taas ihanan tosissaan. Miiran voksuja olisi voinut ehkä sulattaa vielä ihan pienen napsun enemmän taustaan. Mutta nämä toki maku- ja tottumusasioita. Makeita muutes nuo kosketinsoitinjuoksut vasemmalla. J.Hifin alicecoopermaiset voksut tuovat tähän just sitä tarvittavaa alapäätä ja lisämaustetta. Tässähän on itse asiassa ajatuksellisesti jopa pieni häivähdys Bohemian Rhapsodya. :) Nuo lopun stemmat kruunaavat sitten biisin ysiksi. Uljas hässäkkä joka todellakin paranee joka kuuntelukerralla. Hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (10 Best Demos) - Oodi Sinulle 06.01.2018

IT (10 Best Demos) - Oodi Sinulle
Tuttua ja turvallista IT-matskua jälleen kerran ilman yllätyskäänteitä. Tämähän osuu Oodikisan puitteisiin aivan täydellisesti. Siitä voisi antaa kympin. :) Mutta se mitä oikeastaan aina jään kaipaamaan näihin IT:n sympaattisiin kotilämpöisiin hyväsydändemoihin on pienet rakenteelliset sovitusväritykset sekä hetkelliset runsaammat laulukohdat. Jäpällä on muuten kyllä oma rakas tyyli kunnossa. Tiedät, mitä teet ja teet sen just omat kykysi tiedostaen. Onhan tämä kuitenkin vahvaa teikän tuotannon kärkikamaa. Joku pieni rytmillinen tai lisäosallinen noste sinne vielä tai esim. naislaulaja mukaan, niin tästä saisi helposti kiitettävän. Onhan tämä toki nytkin jo todella sympaattinen. Lämmin kuin takkatuli Kuusamon mökissä paukkupakkasella. Noista kitarasaundeista tulee muutes nostalgia mieleen. Niissä on sellaisia haikuja lapsuusajoista. Tykkäsin!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Olutaaria 03.01.2018

Syvis & Friends - Olutaaria
Aah täällähän tämä Helmi olikin! Meikällä on paljon kirimistä näiden teikän biisien kanssa. Mutta yritän aina silloin tällöin ehtiä aidon ajan kanssa kuuntelukommentoimaan. Mutta siis tämä on vaan niin Upea! Hyvä rakenne, hyvät soitinraidat, upea laulaja ja ah miten tarttuva kertsi! Tätä tekee niin mieli laulaa mukana! Hieno hieno HIENO! Tätä jaksaa kuunnella vaikka kuinka monta kertaa ja (kuuntelu)jano vaan yltyy.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mc Kultasarvi - kahden kanssa 03.01.2018

Mc Kultasarvi - kahden kanssa
Tämä on kyllä vinkeä. Omalaatune. Ajatusta ja ajatusvirtaa käsi kädessä. Piristävällä tavalla hämmentävä kiisseli. Kuuntelin tätä itse asiassa jo aamulla mielikuvituskukon kiekuessa sillai just ennen duuniin lähtöä pari kertaa....tulipas pitkä lausahdus ja kukko ei kiekunut kahta kertaa vaan kuuntelin tätä kahdesti...Niin siis tuumin aamulla, että osuuko tämä muuten vaan siihen sumuiseen aamuherätysolotilaan. Mutta kyllähän tämä toimii näin duunipäivän jälkeenkin. Saa kutkuttavasti kummastelemaan sekä hymyilemään samaan aikaan. Sitä välillä ihan jopa heristää korviaan tyyliin: mitähän sieltä seuraavaksi pulppuaa. Onhan tässä sitäpaitsi jotain maagista voimaakin. Erityisen mainio tuo vähän kähisevä sanoissa elävä tulkinta! Taustabiittikin just sopiva härdelli tähän. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joulu grungeinen 23.12.2017

P. M. Kostiainen Project - Joulu grungeinen
Hurmaava teos! Hyvin sopii muutes tähän tuo kähisevä laulusaundisi. Hieno kuulas sovitus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele pekan demot - Taistojen Mies (päivitetty versio) 22.12.2017

pekan demot - Taistojen Mies (päivitetty versio)
Edelleenkin erittäin hieno biisi. Äijällä erittäin hyvä laulusaundi. "Sinä kehtoni, hautani mun." Siinä lepää ihan kaikki. Hienosti kiteytetty kotiseuturakkaus. Komea on!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janne Haikala - valtatie 20.12.2017

Janne Haikala - valtatie
Tämä on kuules hieno! Jäbällä on tuo perustuotanto jo hyvällä tasolla. Toisin kuin esim. meikällä tässä vaiheessa. Saundit ovat ihastuttavan selkeitä. Voksut jäävät ihan pienen napsun taustan jalkoihin matkan varrella. Mutta on kyllä hieno! Ihme ettei kukaan ole kommentoinut tätä vielä. Mikseri on vaan nykyään niin tyhjä arpa. Hieno on!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Neon Angel - Witches' Playground 20.12.2017

Neon Angel - Witches' Playground
Kommenttiringillä tuli tällainen vastaan. Erittäin hyvä tuotanto. Mageen kuuloinen mimmi mikin takana. Itse biisi ehkä hieman liian perus. Mutta loistava tuotantotaju sekä voksuja vetävä mimmi pelastavat kaiken. Helppo ysi tälle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arpikudos - Riitasäkeinen 20.12.2017

Arpikudos - Riitasäkeinen
Kuuntelin tätä ja luin samalla aiempia kommentteja. Yllättävän tiukkoja Kommenttiringin käyttäjiä nykyään täällä. :) Onhan tämä nyt Herran ja Rouvan Jestas Sentään hyvin ja samalla silti sopivan persoonallisesti laulettua ja hienosti tuotettua rokitusta. Kieltämättä aika junnaava sanoituksen puolesta. Mutta näppärä paketti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sossutädit - Älä loukkaa mun tunteita 20.12.2017

Sossutädit - Älä loukkaa mun tunteita
Onhan tää mainio just tällaisena sopivasti repaleisena ja rikkinäisenä elämältä maistuvana! Mahtava tuo alkuvoima tässä ja mahtava lopetus! Itsehän diggaan enimmäkseen just niitä, jotka uskaltavat erottua. Saatan toki aina välillä myös innostua kyseenalaistamaan heitä, jotta saisin selville, ovatko he aidosti erilaisia vai muuten vaan hukassa identiteettinsä kanssa. Tässä laumasielujen ikuisessa maassa vaaditaan paljon munaa ja tervettä hulluutta, jotta uskaltaa olla oma erottuva itsensä. Ja loppujen lopuksi jokainen meistä on silti herkkä yksilö. Joka ikinen. Sheikki Lyyrinen on tunnetusti vahva ja värikäs persoona. Hienoa kun olet olemassa! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Meissä on Voimaa 20.12.2017

Miira - Meissä on Voimaa
Tässä on kyllä voimaa. Hyvin rakennettu biisi! Tämän kun saisi vielä joskus tuotettua uudestaan, niin olisi melekone timantti. Pirun hyvä tuo bassokitarajumputus! Hyvin sä Miira vedät. Tässä etenkin ihanasti elämää niissä voksuissa lows and highs.. Hieno biisi!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Where Ravens Cry 20.12.2017

Miira - Where Ravens Cry
Onpas ihastuttavan dramaattinen alku tässä. Sillai hyvällä tavalla seesteisempi miksaus tässä. Erikoinen. Mielenkiintoinen. Jotain kiehtovaa noitaa tässä on. Laulumelodiat ovat jossain kohdin aika haastavia. Näppärästi tämä voimistuu loppua kohden. Kun biisi loppuu, niin ei ihan tiedä, mitä tapahtui. Makeen mystistä. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don't You Dare (remix) 20.12.2017

Miira - Don't You Dare (remix)
Magee. Tyksin. Etenkin tuo kertsin korkeammalta vedetty kohta. Siinä kohtaa Miiran ääni soi ah niin suloisesti. Rumpuja voisi analysoida, kun ne tuntuvat olevan täällä aika usein esillä, niin eipä ole kyllä tässäkään ihan sitä parasta tuo rytmiosasto. Kuulostaa hieman Jammun ja Casion välimuodolta. :D Mutta jos ollaan rehellisiä, niin ei meikää tuollaiset oikeasti haittaa. Ihan sama millä läiskitään. Itse biisin aitous, olemus ja kokonaisuus on paljon tärkeämpää, kun tehdään musaa harrastustasolla. Tää oli siis Tosi Jees! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Authentique - Sadoton vuosi 15.12.2017

Authentique - Sadoton vuosi
Ekana pitää sanoa että onpas tyylikäs taustakuva täällä. :) Sitten biisiin. No on kyllä kieltämättä kaunista maalailua. Jotenkin ah niin tunnelmallisesti soitettua. 0.28-kohdassa tuli mielenkiintoinen nuotti. Eihän tässä ole siis kokonaisuutena mitään vikaa, joten helppo kybä. Riipaisevan Joulutunnelmankin sai tästä mieleen: kiitos hienon lyhyen sanallisen kuvauksen. Tämä koskettaa meikää ihan aidosti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Pala Joulun Taikaa 15.12.2017

NaNa - Pala Joulun Taikaa
Tykkään miten JH ja MT tuovat tälle saitille just sitä tarvittavaa rakentavaa palautetta. Itse esim. tulen tarvitsemaan sitä nyt ja jatkossa todella paljon. Sen verran alussa ja hukassa olen vielä musasoftan metkujen kanssa. Mutta siis hyvä äijät! Sitten biisiin. Hienosti saatu tunnelmaa tähän. Kauniisti laulettua. Sävellys myös pirskatin nätti. Tässä on runsaasti aineksia vaikka miten hienoksi biisiksi, kunhan vaan saa nuo tuotantojutut vielä paremmin haltuun. Itse tosin kuuntelen ensisijaisesti muita kuin teknisiä asioita, joten sitä kautta tämä on meikälle kiitettävää kamaa. Tässä kun on ah niin ihanaa laulua ja sopivasti hienoja pieniä raitaelementtejä ja tunnelmahan toimii kuin parhaimmassa Disneyn leffassa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (10 Best Demos) - Merry Christmas 15.12.2017

IT (10 Best Demos) - Merry Christmas
Leppoisaa ja tuttua menoa. Perinteisen ytimekäs sanoma tässä tyyliin: turhat jaaritukset pois. :) Näiden saundien tietynlaisesta analogisesta lämmöstä tykkään hyvinkin paljon. Tässä on itse asiassa jopa sellaista mantramaista otetta. Rentouttavaa musiikkia. Nyt kun on vielä kuunnellut liki kaikki Jouluskababiisit läpi, niin kyllähän tämä tuo lämmintä kotoisuutta tähän kisaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Presents! feat. Joona Hynninen 15.12.2017

GLOAMiNG - Presents! feat. Joona Hynninen
No onhan tämä nyt kieltämättä vakuuttava! :) Heti lähdöstä mennään eikä meinata. Mielenkiintoisesti erilainen osanotto Jouluskabaan. Jakaa mielipiteitä joka on siis aina hiton hyvä asia. Raakaa ja raadollista ja samalla silti hymyilemään laittavaa. Etenkin kun tosiaankin lukee noita sanoja. :D Meikällä toki muutenkin hyvin venyvä huumorintaju ja tämä nyt vaan osuu johki sinne pimeän huumoriosastoni onkaloihini. Ihan törkeen mageesti muutes vedetty nuo örinät. Ei ole helppoo vetää noin timmisti. Tuollaista tuli joskus teini-iässä kuunneltua enemmänkin...Slayerit, Venomit...sun muut. Ei jätä kylmäksi! :D
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mantelikala - Lonkeron värinen päivä 14.12.2017

Mantelikala - Lonkeron värinen päivä
Tämä yksinkertaisesti vaan kolisee meikän tajuntaan ja lujaa. Iskee jo heti ekalla kerralla ja paranee vaan jokaisella kuuntelukerralla. Hyvin kerrottu tarina ja tuo kertsi...Huikean hyvä kertsi! Äijä on todella hyvin läsnä siinä laulutulkinnassa heti alusta alkaen. En itse asiassa edes tiennyt, että miehestä lähtee näinkin laaja-alaista laulua. Tuo kertsi on kyllä ihan jäätävän komeasti vedetty. Ja muutenkin aivan loistava ralli alusta loppuun asti! Saundeista tykkäsin myös etenkin kun niissä oli jotain sellaista vanhan ajan punkrokkia, josta tuli hyviä muistoja mieleen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grimwater - White Winter 12.12.2017

Grimwater - White Winter
Ohos. Heti lähtee niin upeasti liikkeelle. Ai että miten tykkään tästä tuotantosaundista. On kovaa kamaa. Hieno eläväinen kokonaisuus. Nyt on kyllä niin kovia tyyppejä Joululauluskabassa mukana, että mua alkaa jo kaduttaa, että lähdin niin köyhin pikaeväin juuri tänä vuonna tähän Joulukisaan mukaan. Mutta näitä tällaisia taitonäytteitä kuunnellessa meikäkin inspiroituu ja herää vaan suurempi halu kehittyä itsekin tällä rintamalla. Kiitos tästä! Ihan huikea!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time 12.12.2017

Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time
Kaunista ja ylevää ja korkeuksiin menevää. :) Äijä kuuluu muutenkin siihen valiosarjaan, joka venyy ihastuttavan monenlaisiin teoksiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektroborgå - Boxes of Treasures 12.12.2017

Elektroborgå - Boxes of Treasures
Wau! Ihan Pro-menoa. Ei voi muuta kuin kadehtia tätä saundikokonaisuutta. Upea!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joulunvalkeaa 12.12.2017

P. M. Kostiainen Project - Joulunvalkeaa
Jotenkin pirun magee. Tykkään kaikista näistä eri raidoista. Luovat yhdessä ja erikseen tosi uniikin kokonaismaiseman. Laulutulkintakin on just bra. Älä vaan muuta sitä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Mightyfines - Undisputed Truth 28.11.2017

The Mightyfines - Undisputed Truth
Hieno kokonaispaketti tässäkin. Edelleen tuossa enkussa pientä fiilaamista kautta linjan. Nyt lausutaan tietyin kohdin liikaa enkkua eikä anneta sen soljua suusta ulos tarpeeksi luonnollisesti. Kannattaa myös välttää sellaisia enkkusanoja, jotka eivät vaan soi suussa luonnollisesti. Soittaminen, laulutaito, tuottaminen edelleen komealla tasolla. Tämä biisi ei ihan yhtä hyvä kuin tuo Revenge Is Mine. Siltikin kovaa kamaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Mightyfines - Revenge Is Mine 28.11.2017

The Mightyfines - Revenge Is Mine
Ihan saakelin kovaa kamaa! Tuotanto, soitto, laulu kaikki kunnossa. Enkkulausumisessa aina välillä pieniä Soomipoikapainotusvirheitä, muilta osin täydellistä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xerona Mistress - Sexual Anorexia 28.11.2017

Xerona Mistress - Sexual Anorexia
Tämähän on liki sellaista 1970-luvun kellarirokkia. Saundimaailma ja soittaminen ilahduttavat. Sovitus myös mukavan kameleonttimaista. Enkkulausuminen vaan kaipaa isoa parannusta. Mutta munaa ja mielikuvitusta löytyy. Onhan tämä magee hässäkkä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Psykoosit Tulilla Taas 28.11.2017

Ville Kotiranta - Psykoosit Tulilla Taas
On kyllä jäätävän hieno kokonaisuus. Tässä on nähty vaivaa. Teikällä on kyllä nuo musatekemisen palaset hienosti hallussa. Oma staili löytynyt ja tuotantopuoli hallussa. Mukava muutenkin kuulla, kun vedät välillä sillai hieman hennommallakin syvälaulumiehisyydellä. Ainoa mitä jäin tuumimaan, että olisiko kokonaissaundia voinut hieman höllätä etenkin siellä lopussa. Nyt tausta jyrää napsun liikaa. Meikä ainakin joutui hiljentämään volumea ja mulla on siis kuulo iän myötä jo valmiiksi vaurioitunut. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vili K - Ankara joulu 28.11.2017

Vili K - Ankara joulu
Olen täällä tuon Joululauluskaban takia. Mainitsit tuolla, että tämä on tehty nopeasti ja jäin sitä sitten tässä kummastelemaan, että kun kisa-aikaa olisi ollut vaikka kuinka paljon jäljellä....mikset sitten käyttänyt sitä aikaa paremmin hyväksi. :) Nythän tästä räpistä kuulee sen, että flow tökkii monessa kohtaa, myös hedelmöittävät tuplaukset puuttuvat. Liian ykstotinen kokonaisuus tässä raakavaiheessa. Itse biitti ja sen tuotantosaundi mainio silti. Tuohon räppiin pitäisi saada enemmän alkuvoimaa ja sujuvuutta. Nyt se kuulostaa turhan rautakankimaiselta monotonialta. Liian robottimaiselta. Mutta se tulisi nimenomaan toistojen kautta se. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Tänä Jouluna 28.11.2017

Miira - Tänä Jouluna
Sulla on Miira kyllä ihanan pirtsakka lauluääni! :) Melkoinen ruuneperi olet myös näiden sanoitusten suhteen. Tarinaa tulee aina ja paljon. Oivallisia raitoja menossa mukana. Just makeesti kaikkea pieneloa siellä taustalla. Tunnelma tässä on muutenkin erittäin hieno. Hyvin rakennettu kokonaisuus ja ah miten svengaavaa menoa ja silti sopivasti utuakin. Niin ja älä välitä näiden eri sankareiden motkotuksista liittyen siihen, että käyttää jotain Jammua musiikin tekemiseen. Jokaisella se oma rakas tapa tehdä musaa erilaisten rajotteiden sisällä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele A K Hietala - Hei Joulukuu 28.11.2017

A K Hietala - Hei Joulukuu
Ei osu ihan sinne Joululauluskaban raameihin, mutta on muuten kyllä hieno pyyteetön biisi. Tykkään, kun tuo voksuraita on nyt enemmän esillä. Tausta on tutun vähäraitainen ja osittain jännästi pannattu. Tuo rumpuraita etenkin turhan irrallaan. Hieno lopetus! Niin ja tykkään äijän sanoituksista. Helppo ysi tälle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Elämän lahja 28.11.2017

Poop Dilan - Elämän lahja
Upean hämmentävä lähestyminen Joululauluskabaan. Sanat herättävät paljon ihastusta ja hilpeyttä. Tausta on myös suorastaan universaalinen. Voksuraitaa olisi voinut vielä hieman tuunailla, kirkastaa. Tässä on alkuainesta parempaakin timanttiin. Tällaisenaan nyt hieman tylsähkö. Mutta vahvaa kasikamaa silti. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kämä Simmons - Tuhkaa ja Risuja 2017 28.11.2017

Kämä Simmons - Tuhkaa ja Risuja 2017
Do diih. Tällasta sitten. Sairasta anarkiaa. Aikaahan olisi ollut kyllä vielä hieman hioo tätä kokonaisuutta. ;) Mutta kyllä tälle hiomattomalle timantille silti seiskan voi antaa. Kertsihän on itse asiassa melkoisen vetävä, eikä tämä jätä missään nimessä kylmäksi. :D
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aimo Polla - Pelkurin Joulu 28.11.2017

Aimo Polla - Pelkurin Joulu
Onhan tämä hämmentävä. Sadistin...Saiturin... ei kun siis Pelkurin joulu...Tuo dance-osio oli muutes hiton mainio! Tämä toi itselleni myös kaukaa nostalgisia muistoja kahdesta eri biisistäni Mikserin 2000-luvun alulta. Aimo Pollan laulusaundi miellytti minua myös kovinkin paljon. Just sellaista aitoa rupisuutta. Kokonaisuutena jäi vaan hieman torsoksi...ja sitä tässä varmaan myös haettiin. Oot kyl vekkuli äijä! :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele flag - Joulupukki ei eksy 28.11.2017

flag - Joulupukki ei eksy
Juuh. Tämäkin toimii mainiosti kuten tuo aiemmin kuuntelemani toinen jouluviisu by teikä. Ei pahaa sanottavaa. Pikkunättiä ja näppärää. Sympaattista perusmenoa ilman suurempia twistejä tai tuotanto-orgiaa. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele flag - Joulu 28.11.2017

flag - Joulu
Heh. Olipas rauhoittavaa menoa. Miira itse asiassa sanoikin tuolla jo kaiken yhdessä lauseessa. Mutta onhan tämä ihanan sympaattista. Mahdoton olla pitämättä. Sellaista mainiota kasikamaa. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele HerraC (#VainLandeJutut) - Kilisee 28.11.2017

HerraC (#VainLandeJutut) - Kilisee
Miiran jäljillä minäkin. Maaginen tuo biitti tässä. Metkaa maahista räpätystä. Hyvällä tavalla omituista. Todella hämmentävä ja samalla koukuttava. Meikä heittää ysin. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Hiljaa 14.10.2017

M. Toivonen - Hiljaa
Olipas kuules hieno synapopitus. Maukas kokonaisuus. Näppäriä juttuja olet tehnyt tuolla voksupuolella. Kuulokekuuntelijalle tämä on erityisen maistuva kokonaisuus. Noissa synasaundeissa on paljon sellaista hyvällä tavalla vanhanaikaista patinaa, josta pidän erittäin paljon. Äijä on kyllä lahjakas ja tunnut taittuvan monenlaiseen musatyyliin. Rispekt!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - A New Day 02.10.2017

Hut & Shack - A New Day
Olipas metka hässäkkä. Miiran revittelyä olenkin kaivannut jo pitkään. Nythän sitä tulikin oikein makoisasti. Jes tiesin että mimmistä on siihen! :) Mutta juu voksut tosiaan hieman turhan kovalla kuten täällä onkin jo todettu. Mutta itse meno silti mitä mainioin. Mulle tuli itse biisistä mieleen sellainen, kun laitetaan tietty määrä ajan hittejä yhteen ja tehdään niistä yksi biisi niin sävellyksellisesti kuin sanoituksellisesti. Joten siinä mielessä tämähän oli nerokas tekele. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SHE sings IT - What Do You See 02.10.2017

SHE sings IT - What Do You See
Just upeita nuo Miiran voksulisäykset. Tuovat tähän IT:n hieman liiankin tuttuun ja turvalliseen kaavamaisuuteen enemmän sitä hedelmällistä uutta ulottuvuutta. Damn miten tykästyinkin tähän nyt kaikin tavoin. Niin ja Miira...oot kyl erityisen Nam kun vedät tällai! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Yhtiäjakautunut maa 20.05.2017

Lahkonen / Pena - Yhtiäjakautunut maa
Nyt osuu ja uppoaa! Elämänmakuinen. Ajaton. Magee tuo miehen laulutyyli jossa on kauniisti napsu J.Karjalaista ja ennen kaikkea paljon omaa helposti tunnistettavaa tatsia. Metka tuo tyylisi rytmittää sanoja...Yllättävä. Sen kautta biisi on ihastuttavan eläväinen. Hienoja nyansseja ja dynamiikan hallintaa laulussa. Minusta tämä on just täydellinen tällaisena rosoisena. Meikä on ihan myyty. Kymppikamaa minulle. Ihan helvetin hieno! Niin ja kaiken lisäksi vielä hienot sanat tässä! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele SingerFishing - Nollasta Sataan 26.03.2017

SingerFishing - Nollasta Sataan
Vaikeasta kilpailuaiheesta saatu aikaan hieno tunnelma ja hieno lähestyminen. Hyvä kiteytys sanoissa. Hieno teos. Marko Toivosen tulkinta pukee äijämäisesti tätä biisiä. Sovituksesta voi halutessaan löytää vaikutuksia Sibeliukseen, Kalevalaan, Aleksis Kiveen, Piirpaukeeseen ja vaikka Maailman nopeimpaan kansaan. Tämä herättää maukkaasti erilaisia ajatuksia ja mielikuvia ja...naulitsee ristille. Kiitos.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Malja Rakkaudelle 11.03.2016

Laulajan Laulut - Malja Rakkaudelle
Ja taas ihan erilainen Punaviinibiisi. Onpas yhä vaan yllättävä tämä Mikseriskaba. Sitten päästäänkin siihen makuasiaan, että onko sopivasti vai sopimattomasti erilainen? :) Jänniä maneereja laulajalla tulee heti ekoista sanoista mieleen. Vähän ärsyttävä ja samalla silti persoonallinen. Reggae on silti ihan oggei. Hauskahan tämä. Rehvakas ja itsetietoinen. Naatiskelua. Metkoja raitoja tässä muutenkin. Toimii. Jamittelua. Fiilistelyä. Heittäytymistä. Improa. Hyvä härdelli. Junnaa vaan liikaa yhdellä tasolla. Mutta hyvä junnaus toki.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pop No Harm - Viininpunainen 11.03.2016

Pop No Harm - Viininpunainen
Punaviinikisan takia täällä. Taisin kuunnella eri biisiä kuin kaksi aiempaa kuuntelijaa. Suoraan sanottuna minun oli vaikea jaksaa tätä biisiä alusta loppuun asti. Kuuntelin silti väkisten kerran. Eikä ongelma ollut tuo erikoinen voksurobottiratkaisu vaan koko biisi oli kuin loputon alku. Puolet lyhyempänä olisi voinut kantaa loppuun asti. Nyt oli liian venytetty kokonaisuus. Liikaa pelkkää juoksuhiekkaa. Huh huh. Liian vetistä punaviiniä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nouway - tempranillo 11.03.2016

Nouway - tempranillo
Jatkan Punaviinikisan osallistujien kuuntelua. Jälleen kerran ihan erilainen biisi. Onpas tämä kiva kisa. Voksujen kanssa meni tässä pari kuuntelukierrosta ennen kuin ekaa kertaa lämpenin tulkinnalle. Kosketinsovitus kuulostaa oikein mainiolta. Stemmoja ja kaikuja tämä silti huutaa + nostokohtaa. Nyt jäi vähän vaisuksi, vaikkakin olikin omalla tavallaan sekä rujo että kotilämpöinen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Punaviiniä humalaan 11.03.2016

P. M. Kostiainen Project - Punaviiniä humalaan
Heh. Mitä tähän nyt osaisi sanoa. Punaviinikisa on kyllä yllättävänkin mielenkiintoinen monin eri tunnetavoin. Niin erilaisia vetoja. Tätä siis joko rakastaa tai vihaa, enkä nyt edes yhtäkkiä tiedä kumpaan itse kallistun enemmän. :) Hauska tuo ratkaisu että a-osa rääytään ja sitten kertsi puhutaan. Toimii! Mielenkiintoinen sovitus. Skittasoolo sai hymyn sekä epätoivon kasvoille. Onhan tässäkin kyllä taas jotain outoa magiaa. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ääneenajattelija - Punaviini, kiltti kissa ja meri 11.03.2016

Ääneenajattelija - Punaviini, kiltti kissa ja meri
On muutes hieno teos. Ihanan kotikutoinen ja aito. Metka koko tämä miksaus, jossa rumpuosasto syvällä taustalla mutta silti läsnä kuin sumu merellä. Tosi hyviä nuo pienet viulut sun muut synalta kuulostavat pizzicatot, joita käytät tässä ihanan harkiten. Hyvin elää sovitus muutenkin. Tuo kertsi on kuules ihan kurko stemmoine kaikkineen. Hienosti alkaa itse asiassa kertsi jo tuolla pelkällä pienellä kitaranostatuksella. Paljon hyviä nyansseja äänessäsi. Siis ihastuttavan paljon. Oletkohan harrastanut joskus teatteria, kun sinulla on sellainen mainio näyttelijämäinen tulkintakyky. Hyvin olet kyllä Mikserikilpailun antimista saanut aikaan kauniin ja verestävän biisin. Meikä on ainakin ihan mehuissaan tästä vedosta. :)
9