Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 58 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tädää Guitar Mix - Yehat Guitar Mix 04.07.2008

Tädää Guitar Mix - Yehat Guitar Mix
En tiedä taustoja, joten tyylilaji yms. jäi vähän epäselväksi. Ite en saa tästä mitään irti soittajana enkä kuuntelijana. Jotain ambient-teknoa kait, jonka päälle on soitettu kitaraa? Ehkä paremmin toimisi, jos kitara soittaisi jotain melodiaa. Sooloilua yleensä jaksaa kuunnella vain soittaja itse.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Käärme 04.07.2008

Rikhard Black - Käärme
Erittäin lupaavasti tää rokkaa. Alku tosin on niin tehokas, että se antaa odottaa biisin lähtevän vielä suurempaan lentoon. Niin ei vaan ihan käy. Voisi sanoa, että biisi antoi ymmärtää, muttei ymmärtänyt antaa. Vähän kummallinen soolo sopii henkeen. Olin melko varma biisin hiljennyttyä yhtäkkiä, että loppu on "ähäkutti"-tyyliä, eli kertsi vedetäänkin vielä kerran, mut ei sit kuitenkaan. Aihepiiristä tuli mieleen Whitesnaken "Love Hunter"-levyn kansi, tsekkaapa se jostain, hehheh..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Dance with a devil 28.06.2008

TOB - Dance with a devil
Tällaista musaa tehdään/on tehty paljon, ja usein homma kaatuu laulajaan. Tässä laulu kuitenkin toimii juuri oikealla asenteella ja räkäisesti. Tällaiseen perusrokkiin en ite laittais vanhalen-henkistä tilulilua, vaan juurevampaa kitarointia ja soundia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Kadonneet ja eksyneet 28.06.2008

Rikhard Black - Kadonneet ja eksyneet
Tää olis Blackin vinyylillä B-puolen kolmas biisi. Helposti ohitettava, vaikka kertosäkeessä toteutetaankin mukavan korkeaa laulantaa. Biisistä ei löydy sinänsä mitään moitittavaa, mutta ei löydy myöskään kovin tarttuvaa. Tällainen "ihan kiva" kommentointi on varmaan kaikkein ärsyttävintä..
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Vapaa maa 21.05.2008

Rikhard Black - Vapaa maa
Mulle tulee tästä vähän mieleen Zen Cafe. Henkilökohtaisesti en niin kauheasti diggaa tämän tyyppisistä biiseistä, mutta tyylilajissaan tämä on kyllä erittäin hyvää kamaa. Hienot nuo kertosäkeen köörit. Ratiossa soi kyllä paljon paskempaakin kamaa. A-osan passokuvio on mainio.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Et ole voinut matkustaa 21.05.2008

Rikhard Black - Et ole voinut matkustaa
Tässä on sen oloista meininkiä, että livenä toimisi todennäköisesti tosi hyvin. Demona ja koneellisesti toteutettuna tähän on vaikea saada sitä rähinää, mitä biisi tarvitsisi. Biisi itsessään on lupaavan oloinen, kertsissä on potentiaalia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Miljoona ihmistä 21.05.2008

Rikhard Black - Miljoona ihmistä
Tää ei nyt vaan sytytä. Teksti toimii, mutta musapuoli jättää tyhjäksi. Vähän liian vaikeaksi vedetty tuo kertosäkeen melodia korkeuksineen. Demoraakileen oloinen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Sherpa 21.05.2008

Kalashnikov - Sherpa
Kivaa soittoa ja sovituksia. Pakko vaan todeta, että kun laulu lähtee, alun odotukset romahtavat täysin. Lauluääni ja -tyyli on sellainen, että ehkä vaatisi tottumista. Ehkä biisin ideakaan ei jaksa ihan neljää minuuttia.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dead Poets Society - Distortedly beautiful 21.05.2008

Dead Poets Society - Distortedly beautiful
Kun on nuo aikaisemmat kuullut, niin tämän kyllä tunnistaa DPS:ksi heti ensi tahdeista. Taattua tavaraa sovituksen, soiton ja laulun osalta. Minulle tämä on ns. näennäismelodinen biisi. Melodiaahan sieltä löytyy yllin kyllin, mutta siitä ei tällä kertaa tahdo oikein saada kiinni. Eli menee ohi jotenkin huomaamatta. Vaikkakin tällä perusteella biisissä olisi ihan hirveästi radiosoittopotentiaalia ;).
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Laura 31.03.2008

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Laura
Puutun pyhimpään, taiteilijan teosten kokonaisvaltaisuuteen. Tästä olisi nimittäin terävällä veitsellä irrotettavissa hyviä fileitä. Noi delay-kitarat vittuun ja lisää räkäisyyttä. Noi riffit ovat hyviä (Audioslave/LedZep-meininkiä sieltä löytyy), ne voisi nostaa paremmin esiin. Ja Bonham-henkiset rummut raidalle ihmisen soittamana.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 17.06.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
En tunne bändiä, enkä sen statusta, mutta tuotanto on aivan jotain muuta kuin demotasoa. Todella valmiin kuuloista, vaikka tuosta läiskähtävästä virvelistä voikin olla montaa mieltä. Biisikin on kaikin puolin hyvä, vaikkakin tässä genressä on nykyisin vaikea erottua massasta. Hyvin tämä voisi rockradiossa soida. Pituutta voisi napata minuutin tai puoli pois.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Satellight 17.06.2007

Somnam - Satellight
Sävellys on kyllä hyvä ja se piti mielenkiinnon yllä n. neljään minuuttiin asti. Nuo rummut ovat kököt. Oliko osa raidoista punaisella, vai oliko tuo paikoin kuuluva särö tarkoituksellista? Minua se ainakin häiritsi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Therapy Office Blues 21.05.2008

TOB - Therapy Office Blues
Tyylilaji on niin koluttu, että biisin täytyy sisältää jotain todella erinomaista, jotta se iskee. Tästä ei sellaista vain löydy. Livenä varmaan toimisi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 17.06.2007

Marccus - So Bizarre
Ihan hyvä kuvaus biisistä. Raikkaan kasarimaista tunnelmaahan tässä on. Soittokin on tyylille sopivaa. Tuo englanninääntämys vähän otti korviin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 17.06.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Piristävää, että tällaisia "neliraituri"-soundeja vielä kuulee. Jotenkin ne kuulostavat paljon paremmilta kuin pelkällä tietsikalla tehdyt. Muutenkin diggasin. Välillä tulee mieleen YUP, välillä Gabrielin aikainen Genesis, ja lopusta Beatles. Aivan mainiota tavaraa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Muuli 08.04.2007

Rikhard Black - Muuli
No helvetti. Parketin suunnalta alkoi kuulua napsuntaa välittömästi biisin alettua. Silloin kun peto meissä reagoi nopeammin kuin ajatus, kaikenlainen älyllinen analysointi on turhaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version) 08.04.2007

DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version)
Kitararoissa on hyviä juttuja ja mukavaa murinaa. Muuten ei herättänyt isoa mielenkiintoa. Perusrunttausta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Viikon vanhetessa 04.03.2007

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Viikon vanhetessa
Joo, pörinää tosiaan. Rikhard, kuuntele Sub-Urban Triben biisi "Silver and Gold". Kitarasoolossa on asiaan kuuluvaa meininkiä, mutta muuten ei uppoa minulle. Sanoissa on kyllä ihan hyviä juttuja.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele psykoosi - Ethnic 17.06.2007

psykoosi - Ethnic
En oikein kuuntele tällaista musiikkin, mutta makeita ääniähän tässä on. Tosin mielenkiinto ei jaksa säilyä yli neljää minuuttia. Pitäisi päästä kuuntelemaan cd-tasoisena, jotta osaisi sanoa enemmän tuosta äänimaisemasta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 04.03.2007

Nbc - Poika
Suomenkielinen hiphop ei oikein ole omaa genreä. Ihan jännät taustat, tuo synavinkuna toimii. Mieleenpainuva kertsikin tässä on. Oisko pituutta kuitenkin liikaa?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - I feel alive (radio edit) 04.03.2007

Apiskuko - I feel alive (radio edit)
Tuo akkari toimii. Hyvä ja ilmava sovitus, laulaja osaa hommansa. Sävellyskin toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Vain katu välissä 04.03.2007

Rikhard Black - Vain katu välissä
Tällainen laulutyyli sopii Blackille erinomaisesti. Nyt ei ole syytä vittuilla vaikutteista, koska se toimii. Ja biisihän toimii muutenkin. Kertosäe erityisesti. Tuo pääosin kahden nuotin välillä kulkeva kitarajuttu taustalla on piste iin päällä. Myös nuo kertsin stemmat toimivat. Kestokin on sopiva. "Katu välissä" sanoitusaihe on oivaltava. Kaiken kaikkiaan tekijän pitkä kokemus rokkipiisien tekemisestä kuuluu kaikessa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 04.03.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Jotenkin tän genren musa ei uppoa pelkällä aggressiivisuudella. Biisissä pitäis olla edes jokin koukku. Kesto on myös liian pitkä.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 04.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Mielenkiintoinen kappale, jossa on paljon hyviä elementtejä. Pidän laulajan äänestä, tosin paikoin mennään äänen äärirajoilla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Sun täytyy mennä liian nopeesti 21.09.2006

Rikhard Black - Sun täytyy mennä liian nopeesti
Hah, näköjään vaikutteet tulevat tällä hetkellä vahvasti tietystä suunnasta, tiedät kyllä mistä. Hyvinhän tää biisi potkii, mutta itse en kotona oikein jaksa näin suoraviivaista meininkiä aina kuunnella. Livenä todennäköisesti toimisi paremmin. A-osa on toimiva ja laulu on miksattu kivasti pintaan. Lauluun on aggresta huolimatta heitetty toimivia pieniä sävyjä. Kertosäkeestä taas jää sekavampi fiilis. Sanat tukevat biisin suoraviivaisuutta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rikhard Black - Ei ole liikoja vuosia 21.09.2006

Rikhard Black - Ei ole liikoja vuosia
Blackin piiseistä tämä menee selvästi kärkijoukkoon. Biisin kuuntelee mielellään uudelleen ja uudelleen. Kaikki osat toimivat ja sopivat yhteen. Myös laulu toimii, erityisesti bridgen tuplalaulut. Kertosäkeen "ei ole liikoja vuosia" menee hassun alavireisesti, ilmeisesti tarkoituksella? Kertosäe on avoimen hittihakuinen, mutta hyvä sellainen. Soundeissa mikään ei erityisesti herätä (positiivista tai negatiivista) huomiota, joten silloin tässäkin on varmaan onnistuttu ihan hyvin? Säkeistössä kuuluu jokin hassu kolina, mikä lienee? Kokonaisuutena biisi rullaa hienosti eteenpäin, asia jota ei ole aina helppo toteuttaa vaikka sävellys ja soitto teknisesti toimisivatkin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 04.03.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
A-osa ei minusta lähde, mutta nuo muut osat kyllä toimivat. Hyvää riffittelyä ja rouheaa hammondia. Nuo taputukset ovat hyvä idea, tässä genressä niitä harvemmin kuulee.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psycho rodeo - Hot Libido 14.10.2006

Psycho rodeo - Hot Libido
Riffi on kyllä siisti ja kitarasoundi myös. Biisissä on sopivasti tarttumapintaa ja toisaalta suoraviivaisuutta. Tuo b-osa on vähän latistunut verrattuna pääriffiin. Väliosa on maukas.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psycho rodeo - Fireworks 14.10.2006

Psycho rodeo - Fireworks
Tällaista musaa on turha lähteä arvioimaan turhan syvällisesti. Genren kliseet on hyvin hallussa ja biisi potkii hyvin. Todennäköisesti toimii livenä vielä paremmin. Biisin riffi on ok, mutta koukku ja tarttuvuus puuttuvat.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - R.F.S.L.B.D.A.D.C.W.B.E.F.I.H. 29.06.2006

Metalshit - R.F.S.L.B.D.A.D.C.W.B.E.F.I.H.
Tämähän oli hauska. Soitossa oli jonkin verran heilumista/epätarkkuutta, ja nuo soundit, varsinkin tomi, ovat aika "tyynyiset". Ilmavammat väliosat sopivat biisiin ihan hyvin. Sanoitukset ja laulu ovat aivan mahtavia, siitä korkeat pisteet!!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Syyllisyyden tuolissa 07.06.2006

Aresti - Syyllisyyden tuolissa
Rummut on taidettu miksata liian ylös? Tällaisessa musassa kitaroiden pitäisi jyrätä vähän eri tavalla. Eli nyt nuo kitarat jäävät vähän jalkoihin, miksauksesta johtuen. Tällaista suomenkielistä Uriah Heeppia on nyt paljon liikenteessä. Laulajalle plussaa, koska nämä eivät koskaan ole helppoja juttuja laulaa. Ja nuo taustahuudot on hyvin vedetty, niitä kannattaa harjoittaa jatkossakin. Biisi itsessään ei jää mieleen kyllä ollenkaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lekas pig band - Let Me Live 04.03.2007

Lekas pig band - Let Me Live
Ensimmäisenä jäi mieleen rumpalin letkeä meininki. Soundit tuossa ovat vähän purkkiset. Hyvästä alusta huolimatta biisi ei oikein jaksa kantaa koko kestoaan. Lopun modulaatio ei tuo toivottua huipentumaa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Käärmeenkieli 29.06.2006

Aresti - Käärmeenkieli
Puuh, tämän tyyppistä musiikkia on tällä hetkellä vähän liikaa tarjolla. Siis tällaista kasarihenkistä suomenkielistä heviä. Genressä on niin paljon tarjontaa, että jokin oma juttu täytyy olla, tai vähintäänkin jonkin näistä pitäisi olla melko tasokasta: biisit, laulaja, soitto. Tässä ei ollut mitään näistä, vaikka sinänsä mitään suurta moittimisen aihettakaan ei löytynyt.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Tämän kylän Elvikset 07.06.2006

Routaraja - Tämän kylän Elvikset
Biisissä on kyllä ideaa, soitto ja laulu ovat ihan ok. Toteutusta ja sovitusta voisi ehkä hioa. Dynamiikka vähän häiritsee, raidoissa on häiritseviä piikkejä ja toisaalta liian hiljaisia kohtia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 01.04.2006

Routaraja - Routaraja
Alun riffi ja a-osa lähtee ihan lupaavasti. Biisissä ei ole kuitenkaan oikein sellaista koukkua tai melodiaa, millä se jäisi mieleen, tai kiinnostaisi kuunnella se useampaan kertaan. Lauluraitaa voisi ehkä virittää kompressoinnilla tai laulamalla maltillisemmin. Laulussa on nyt aika paljon piikkejä, ikäänkuin laulaja olisi välillä lähempänä, välillä kauempana mikistä. Muuten tuo soitto kulkee genreen sopivasti. Itse en kovin diggaa tuollaisesta 80-lukulaisesta sooloilusta, mutta kyllähän se tähän tyyliin sopii, kuten lyriikatkin.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Joka päivä on tänään 23.02.2006

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Joka päivä on tänään
Vai poppia? Ei tää mitään poppia ole. Kyllä tää aika tummanpuhuvaa on. Tässä on samaa henkeä kuin 80-luvun esigoottibändeissä, New Order aikaisemmin mainittiinkin. En kyllä käsitä, miten joku on kuullut tässä neljää ruusua?! Blackilta tää kuulostaa, mutta ei ole ehkä tuotannon kirkkain helmi. Sori mutta mun on taas ihan pakko sanoa noista soundeista. Peltien paiskomisessa ei ole mitään vikaa jos pellit kuulostava itseltään. Nyt ei näin ole. Toi kitarasoundi on kanssa aika erikoinen. Sanat sen sijaan ovat hyvät.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Missä ovat intiaanit? 23.02.2006

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Missä ovat intiaanit?
Tässä biisissä on onnistuttu erinomaisesta luomaan musiikillisesti sama fiilis kuin sanoissa. Ilman sanojakin tästä tulisi mieleen kalkkarokäärmeet, hiekka ja ne oudonnäköiset kivipaadet. Biisi herättää selvän mielikuvan jostain, ja se on musiikissa hienoa se. Riffi on makea ja nuo nyrjähtäneet rummuniskut alkupuolella ovat hyvä oivallus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Pidä se paikoillaan 12.12.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Pidä se paikoillaan
Rikhard, sinä likainen otus. Kun Black saapuu kaupunkiin, kaikki rakastavat isät lukitkaa tyttärenne huoneisiinsa. Erittäin tehokas alku! A-osa toimii muutenkin. Tuo b-osa mielestäni vähän latistaa biisiä turhalla renkuttavuudellaan. C-osa taas vastaa a-osan huutoon. Kokonaisuutena oikein hyvä biisi. Sanoituksissa varsinkin tuo "jonka kieli.." yhdistettynä läsnäolevaan lauluun, toimii erinoimaisesti. Ainiin, saundit on paskat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Kevään lehtiä 10.12.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Kevään lehtiä
Hitto miten pelottava piisi. Ja se kai on yleensä hyvä asia. Arvosanaa tiputtavat soundit. Tähän pitäisi saada sellaiset tosi ilkeät siekkarimaiset kitarat. Toi kertosäkeen jälkeinen kitarajuttu on myös hyvä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dead Poets Society - Game 26.11.2005

Dead Poets Society - Game
Lyhyet koko biisin kestävät "pianoluupit" ovat nyt kovassa huudossa. Voisiko vaikutelistaan lisätä vielä HIM:n ja Nightwishin? :). Tässä tuo Velzin villevaloefekti kuuluu aika selvästi, mutta en pidä sitä pahana asiana. Kyllähän siellä Buckleykin astuu välillä lavalle. Biisin dynamiikka on rakennettu hienosti. Intiimi a-osa päättyy kertakaikkisen hienoon b-osaan. Rumpujen mukaantulo yllättää hienosti, ensikuulija kun odotti koko biisin jatkuvan ilman rytmisoittimia. C-osan alun tauot saavat heristämään korvia: "mitäs nyt tapahtuu?". Diggaan myös tuosta c-osan kitarasoundista. Kitaristille plussaa myös siitä, että malttaa soittohalujaan. Vähemmän on enemmän pätee tässä kappaleessa. Hieno kappale!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dead Poets Society - Living in a neverending tunnel 26.11.2005

Dead Poets Society - Living in a neverending tunnel
Tähän sopisi levyraatimainen kommentti "hyvin tehtyä". Eli demoksi musisoinnin, sovituksen ja äänityksen taso on mielestäni melkoisen korkea. Sovituksessa on ilmavuutta, eikä raitoja ole tungettu täyteen, kuten tässä lajityypissä usein käy. Soitanto on kaikin puolin hienoa, varsinkin diggaan tuosta väliosan pianojutusta. Myös tuo a-osan kulmikas rumpukomppi on kiva. Ja Velzi laulaa tosi hyvin. Ongelmana tässä VOI olla se, että vaikutelista kuuluu musiikista turhankin selkeästi. Toisaalta noiden bändien genre ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ja tässä se on otettu haltuun aika hyvin. Ja Suomessa ei nyt tämän genren bändejä tietääkseni ole (tai ainakaan hyviä). Oma ja tunnistettava soundi ei kuitenkaan koskaan ole pahitteeksi. Sävellyksenä biisi ei ole erityisen mieleenpainuva, mutta sovitus ja toteutus hilaavat kokonaisuutta aika paljon ylöspäin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psycho rodeo - Contradiction 24.02.2006

Psycho rodeo - Contradiction
Hienoa että tämäkin musiikinlaji vielä herättää soittajissa innoitusta. Muistan soittaneeni Kyussia n. vuonna -95 bändin basistille, ja jäin niin sanotusti yksin diggailuni kanssa ;). Meininki on hyvä ja genren maneerit on otettu haltuun hienosti. Alapäätä tässä genressä ei kuitenkaan ole koskaan liikaa, bassoa lisää peliin tai kitaristille bassokaappi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dream on 14.04.2006

DIRTY CLUB - Dream on
Arvostelua kyllä vaikeuttaa nyt se, ettei oikeastaan tiedä kuinka kieli poskella tämä on tehty (tai kyllä kai tuo loppu sen paljastaa). Instrumentaaliraidassa on tosiaan kaikki ainekset herkkään ja itkettävään slovariin, mutta tuo laulu.... Tulee mieleen Gremlins 2. Onkohan tuo soolon timing pielessä tarkoituksella?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mood Science - Silence Makes Us Wanna Use Words 04.03.2007

Mood Science - Silence Makes Us Wanna Use Words
Biisissä on loistava tunnelma, sovitukset ja hienoa soitantoa. Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain melodiallista koukkua. Nyt biisistä ei oikein jää mitään mieleen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Herra Aurinko 08.03.2006

A.K.Alataajuus - Herra Aurinko
Tässä biisissä on kyllä mahtava tunnelma, ja tämä on kirkkaasti Alataajuuden toistaiseksi paras veto. Tuo PinkFloydmainen murinasyna on aivan mahtava. Rauhallisesta tunnelmasta ja tuotannosta tulee muutenkin kyseinen bändi mieleen, ja sehän on hyvä asia. Kertosäkeessä on kiva melodia, vaikka tuo laulajan laulutyylinvaihdos kertosäkeessä kyllä mielestäni vähän rikkoo fiilistä. Sovituksesta löytyy sieltä täältä varsinkin rytmillisesti kivoja juttuja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Avaruusromua 19.05.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Avaruusromua
Joo onhan noi soundit aika kamalat, varsinkin rummut, mutta kun tiedän suunnilleen minkälaisella laitteistolla tätä on tehty niin ei pitäisi valittaa. Tuo läpi biisin toistuva kitarajuttu on hyvä, mutta vielä olis toivonut biisille jonkunlaista huipennusta tai lisäkoukkua. Vähän tasapaksua? Tuo c-osan laulu toimii kuitenkin tosi hyvin, ylä-äänetkin on vedetty kyllä hyvin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Et ollut ensimmäinen 19.05.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Et ollut ensimmäinen
Lahjomattomat pöytään naputtavat sormet kertoivat tämän olevan hyvä biisi. Minullahan ei ole valtaa siihen, minkä biisin tahdissa nuo sormet naputtavat. Noituutta, en tiedä vaikka kerettiläinen olenkin, mutta hyvän biisin ne kyllä tunnistavat! Noista kitaroista tuli mieleen jotkin Smashing Pumpkinsien jutut. Tällainen kitarasoundi on jotenkin aina viehättänyt. Sanoissakin oli lähdetty loppusointujen karikkoiselle tielle, mutta ansiokkaasti. Tosin noita suomen kielen vanhahtavia loppusointuja (takanain) kannattaa käyttää varoen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Tyttölapsi 27.02.2006

A.K.Alataajuus - Tyttölapsi
Päällimmäisena biisistä jää mieleen hieno ja ilmava sovitus (ja tuotanto). Äänikuvasta saa jatkuvasti bongata makeita juttuja. Ja basso kuuluu niinkuin regeissä pitääkin. Lopun fiilistelyt on myös oikein miellyttäviä. Mieslaulajan maneerit ei oikein uppoa tämän biisin kohdalla, mutta onneksi tuo naislaulu pelastaa lauluosaston.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Aavistaja 25.05.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Aavistaja
Diggasin erityisesti noista tauoista ja siitä että kaikki soittimet eivät lähdekään samalla iskulla, hyvä ratkaisu. Vaikka Mustasurma onkin kehittynyt viime vuosina laulajana paljon, nyt laulussa on stilisoinnin paikkaa siellä täällä. Tuota CMX-säettä siellä välissä miettisin myös. Kertosäkeessä on selvää radiosoittopotentiaalia. Biisi on hyvä, mutta toteutus ontuu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Ei meidän ääni 04.04.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Ei meidän ääni
Oliko biisin sanoma altruistinen vai egoistinen? Siis halutaanko eristykseen sen takia, että radiosta tulee yksinkertaisesti huonoa ja yksipuolista musiikkia, vai siksi että oma musiikki ei siellä soi? Kertosäe ainakin viittaa altruismiin. Niin tai näin, sanat ovat mielestäni hauskat. Kerrankin Black on ollut häpeämättömän hittihakuinen ja jälki on hyvää! Poljento on hyvä ja kertsi toimii. Onhan tuossa a-osassa sitten tuo Röyhkämäinen sanojen rytmitys, ja soundithan tässä on aika paskat. Pidin kuitenkin. Ja soolo on oikein maukas.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Heinäkuu 28. 25.05.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Heinäkuu 28.
Tästä tulee mieleen Sunny Day Real Estate. Nuo kitarat menevät silleen samalla tavalla kieroon. Ilman laulua kuitenkin aika tylsää kuunneltavaa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Lopeta! 06.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Lopeta!
Onhan tuo riffi ollut jo siinä vaiheessa kulunut, kun CMX on sen äänittänyt. Mutta toimiva riffihän se on. Eikös kaikki raskaamman heavyn riffitkin ole vain muunnelmia Sabbathin riffeistä? Perusriffi kaipaisi vielä kunnollisen b-osan seuraukseen, niin kyllähän tästä hyvä tulisi. Alun väkivaltaiselta kuulostava sanoitus muuttuukin loppua kohden lohdulliseksi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Lauttakansa 06.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Lauttakansa
Tässä on hyviä riffejä ja aika hyvä meininki muutenkin. Laulu on välillä ehkä hieman yksitoikkoista. Riffi on hyvä koukku, mutta riffittömissä osissa fiilis vähän laskee. Tästäkin irtoaisi varmasti pääbändille matskua?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Lauttakansa 06.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Lauttakansa
Tässä on hyviä riffejä ja aika hyvä meininki muutenkin. Laulu on välillä ehkä hieman yksitoikkoista. Riffi on hyvä koukku, mutta riffittömissä osissa fiilis vähän laskee. Tästäkin irtoaisi varmasti pääbändille matskua?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu 06.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Hyvin ostettu
Moni musiikintekijä luulee, että hyvään biisiin tarvitaan vain hyvä riffi. Ehei. Tässä on kuitenkin hyvä esimerkki paketista, jossa hyvään riffiin on saatu liimattua toimiva laulu. Tavut rytmittyvät hyvin riffin päälle, ja laulussa on muutenkin kivasti nyansseja, esim. ".. voiko yksinäisyyteen kuolla..". Soolon timing on kyllä pahasti hakusessa. Tässä olisi kyllä ainesta pääbändillekin..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Väärän talven lumi 02.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Väärän talven lumi
Tämä on jo niin outo ja vinksahtanut biisi, että melkeinpä diggaan :) Tässä kyllä kuuluu aika moni noista mainitsemistasi vaikutteista. A-osa kiehtoo outoudellaan ja B-osassa on ideaa. Onkohan nuo laulun epävireiset kohdat tahallisia? Sopisi sinänsä biisin yleiseen tunnelmaan. Biisi muuten loppuu tosi yllättäen. Äänenlaadussa on tässäkin jotain häikkää kun siellä kuuluu jotain rätinää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Matkamiehen laulu 02.03.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Matkamiehen laulu
Indie on kyllä täysin oikea määritelmä, on tässä sen verran kummalliset soundit. Toi säkeistön akustinen/basso yhdistelmä on hyvän kuuloinen. Laulu toimii jälleen. Varsinkin nuo pitkät vokaalit on vedetty makeesti. Monihan yrittää tunkea pitkiin vokaaleihin jotain ihme soulia tai muuta vibraa. Nuo kun toimivat vain tietyissä genreissä ja hyvällä tekniikalla, niin yleensä lopputulos on mitä on. Tuollainen käheä pitkä vokaali sen pitää olla! Kertosäkeestä olisin tosin jättänyt efektin pois, laulusi toimii puhtaana ihan hyvin. Itse biisistä kuitenkin puuttuu se koukku. Mitä ihmeen matalataajuista kolinaa/hälyääntä sieltä seasta muuten kuuluu? Esim. 00:38-00:39
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.K.Alataajuus - Metsään 01.03.2005

A.K.Alataajuus - Metsään
Tällaisen musiikin kohdalla olisi täysin kohtuutonta ottaa kaikki rokkipoliisin aseet käyttöön ja laittaa biisi samalle viivalle suurien taiteilijoiden vakavan sydänveren vuodatuksen kanssa. Kuten saatteessa tiedoksi saatetaan, kyseessä on sivuprojekti, ja ansaitsee siten myös arvostelun sellaisena. Intron laahaavuus häiritsee ja tekisi mieli vääntää tempoa ylöspäin. Kuitenkin kun biisi on edennyt minuutin kohdalle, huomaa että tempo on sittenkin oikea. Laulajan saundi on makea. Sovitus on melodiasoittimien osalta mukavan ilmava ja muutamat melodiafillit ovat todella maukkaita. Perkussioiden osalta voi vaan sanoa, että regei ja konerummut ovat huono yhdistelmä. Biisin melodia on hieno, siitä ei pääse mihinkään. Haikeutta herättävä, mutta kuitenkin toivoa antava. Se on se perinteinen molli-duuri yhdistelmä, joka tähän kansaan uppoaa. Sikäli slaavilainen reggae on osuva lokerointi. Sanoituksista sen verran, että faneillahan on taipumusta löytää niistä aina uusia merkityksiä. Lauluhan nimittäin kertoo viime aikojen (poliittisistakin) tapahtumista vihreissä. Rosa Meriläinen ja yrtit jne. Tuo metsään meno saa täten kovin monimielisen merkityksen. Tämän biisin kun saisi oikeilla instrumenteilla ja ehkä kuitenkin hieman vilkkaammalla tempolla.
7