Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

-----------------------------------------------------------------------

Poistin vanhat kyhäelmä 30.1.2004
Ehkä uutta luvassa jossain kohtaa...

Päivitys 7.8.2014: uutta on tullut dusattua, muttei "valmistunut".
...ehkä vielä, ehkä vielä joskus..

-----------------------------------------------------------------------

Edit 2004: I removed my older demos from here. Just wait for the better stuff...
Edit 2014: Nothing finished nor released.. yet..
-----------------------------------------------------------------------




Aloitin musanvääntämisen joskus Amigan valtakaudella rakkaalla ProTacker:llä. Trackerit ovat olleet siitä asti kotoisin ympäristö myös PC ympäristössä.

Tästä eteenpäin ohjelmana oli pitkään betavaiheeseen jäänyt Jeskola Buzz, jolla sai aikaan merkillisen hienoja soundeja ennen VST-vallankumousta. Nykyisin nikkaroin biittejä ajankuluksi Renoise nimisellä trackerillä.



Vaikutteista:

Musiikki joka herättää kunnioitusta sisältää tyylikkyyttä jota mm. BT , Way Out West, Prodigy, Leftfield, Jam&Spoon, Sasha, Enigma ja Norman Cook ovat luoneet omassa tuotannossaan. Jo 80-lulla samplaus niin hiphopissa, housessa ja technossa innosti kuuntelemaan konemusiikkia, mutta sample-musan takana ehkä suurempikin innoittaja on sen ajan syntetisaattori-pop-aalto. Miehet kuten Kitaro, Jean Michel Jarre ja Jan Hammer. Sampleissa taas isoimmat vaikutteet olivat 80-luvulla Deee-Lite, Public Enemy ja Kraftwerk. En siis tarkoittanut tässä kohtaa samplauksella melodioiden lainaamista, vaan tapaa luoda sampleista soittimia, elementtejä ja jotain uutta.

Rock-puolella vaikutteet alkoivat jo ennen kouluikää, jolloin DIO, Kiss ja moni muu kasarimetalli soi C-kassuilta kotona. Kotimaisista Dingo ja moni muu poppi joissa oli kivoja kiippareita, syntikoita ja studiossa kikkailtu jotain tepsi aina. Ala-asteella ehkä isoin vaikute oli Queen. Rock sai nimittäin vähän väistyä ja 9-vuotiaana päätin haluavani joskus tulla DJ:ksi. En tiedä itsekään mistä se lähti, en tuntenut ketään sellaista, mutta musa ja ilmiöt puri. Rock alkoi tuntua tyypilliseltä, kitaraakaan ollut saanut, mutta C64:n SID-piiristäkin lähti kivaa ääntä. Syntikat, soundit ja biitit uudistaa konemusiikkia vielä 30 vuotta myöhemminkin ja edelleen.

Myöhemmin yli 13 vuotta kestäneen ammattiuran myötä DJ:nä rock avautui laajemmassa skaalassaan. Moneen genreen tutustui väkisinkin kun soitteli myös rock-paikkoja, etenkin viikolla. viikonloput useimmin lista hittejä. Aikaa jäi myös klubi iltojen järjestämiseen ja soittamiseen. Näistä mainittakoon house ja trance illat, mutta olihan niitä. Yksi rakkaimpia oli hippipsykedeliaan sukeltava Kaste-klubi. Erityisesti se henki jota jo 60-luvulla mm. The Doors ja Jethro Tull, sekä lukuisat psykedelian luojat tuotoksissaan omasivat, tuo tänäkin päivänä mielettömiä fiiliksiä, joita voi saada aikaiseksi myös tämän päivän keinoin...

Vaikka musiikissa on paljon kuolematonta "lakeineen", uutta syntyy vain menemällä sen yli. Kyse on asenteesta jolla musiikki tehdään, enemmän kuin tekniikasta.

-----------------------------------------------------------------------

Päivitin tämän ikivanhan esittelytekstin 2014.

Toivottavasti haaveet vielä kantavat ja tuon tänne jotain kuultavaksi.


Pikaviestit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: