Vihaiset linnut

Apus | 03.02.2014 | Pop-Metal
3:13

"Idyllit ja kulissit" -EP:n (2014) raita numero kolme.
Säv. Salomaa/Niemi-Hukkala; san. Salomaa; sov. Apus

"Idyllit ja kulissit" -EP:n äänitti, miksasi ja masteroi Sami "Hansu" Koivisto. Kansitaiteesta vastasi Tiia Lahti.

Kappale kertoo tarinan koulukiusatusta pojasta, joka viettää kaiken aikansa pelien äärellä. Hän on erityisen ihastunut erään tunnetun suomalaisen pelisarjan ideaan keinoja kaihtamattomista, kostonhimoisista ja kapinallisista linnuista.

Kappaleen musiikkivideo: https://www.youtube.co...;list=UUM7fPYIa4jXpYkPdxJ1danw

8.21   351 kuuntelua

Showcasessa on happy hours klo 00.00 - 15.00, jolloin sinne nostetut kappaleet saavat +25% lisää näkyvyysaikaa normaaliin verrattuna.

Mainosta kappaletta Mikserin etusivulla 3h 45min. Lähetä viesti:

MIKSERI MAINOS 552242 numeroon 173172 (1,90€)

tai mainosta krediiteillä.

Kappaleen sanat

te siat, te porsaat!
olette vieneet jotain
jotain toisen omaa

tätä hoen itselleni
itsekseni huoneessani

vaan on aika tullut toiminnan!
kostan kurjuuteni kaikille
kunhan ensin tallennan

niin kuin vihaiset linnut konsanaan
käyn lajikantaamme tuhoamaan
oikeuden nimissä
singahdan suin päin kuolemaan

vellova varteni teitä varten
vyötetty on räjähteillä
meistä jäljellä läjä
teillä opinahjoomme vievillä

olla vapaa
olla kuin lintu taivaan
vaan en taida aikaan saada
mitään vieläkään

niin kuin vihaiset linnut konsanaan
käyn lajikantaamme tuhoamaan
oikeuden nimissä
singahdan suin päin kuolemaan

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

sikki-six 13.03.2020
Laadukasta soundia, isosti jytää. Basari kaipaisi ehkä vähän lisää napsua noustakseen kunnolla kuuluviin lujimmissa kohdissa. Tässä biisissä oli mun subbarillekin kunnolla töitä.
0   +1 +2
 
ronsku82 17.03.2016
ei oo kyllä mun musiikki makuuni yhtään joten jätän arvostelematta enkä sano mitään yhtään enempää:)
0   +1 +2
 
9
fheratus 07.02.2015
toimivaa settii pidin paljon.vähän stamina vibaa tuntu olevan mikä ei paha asia
0   +1 +2
 
8
R-iQ 28.09.2014
Helvetin taitavaa soitantaa ja sävellyksessä on paljon omaperäisiä ja hienoja juttuja. Lauljan tyylivaihdos yllätti positiivisesti, hienoa huutoa. Noi poppi kertsit vain meni siinä juustoisuuden rajamailla. Tää ois kyllä helposti voinnut olla 5-6 min pitkä biisi, kun noita eri osioita kuitenkin oli noin 50.
0   +1 +2
 
8
polonium 26.09.2014
Olin etukäteen varautunut, että bassoa ei kuulu mutta kyllähän se kuului ainakin säkeistöissä. En ollut varaurunut siihen, että kitara peittää välillä bassorummut. Ihan kunnon biisi. 80-luvun syntikkasoundin tilalle olisi pitänyt olla mielestäni jotain oikean torvisektion kuuloista soundia loppupuolella. Kertosäkeessä on hittiainesta. Kitarasoolossa panostettu enemmän melodiaan kuin tekniikkaan, mikä on hyvä asia.
0   +1 +2
 
8
Ville Kotiranta 25.09.2014
Perusvarmaa saundia ja genre-uskollista meininkiä. Ylimääräinen tiluttelu oli jätetty pois ja se on hyvä asia. Kertsi on oikein hyvä, mutta siirtymä siihen tapahtuu jotenkin töksähtävästi. Rääkymis-örinää oli annosteltu sopivasti vain mausteeksi ja noin muuten laulaja ajaa asiansa ihan kelvollisesti. Ehkä jokin omaperäisyys vain jäi puuttumaan. Loppuun olisin toivonut hyvää kertsiä vielä kerran toistettavaksi! Kokonaisuutena aivan toimiva kappale kuitenkin. Arvosanaksi vahvempi 8.
0   +1 +2
 
8
veezay 24.09.2014
taidokkaasti soitettua matskua. ensimmäisessä lauluosuudessa oli jotenkin vähän epävarmaa melodiavaeltelua. vaeltelu sinällään oli hyvä idea siihen, mutta homma ei kuulostanut kaikkien sävelten osalta varsinaisesti täysin suunnitellulta. ekassa muristussa lauluosuudessa oli sanojen perusteella otettu hivenen vapauksia tiettyjen äänteiden kohdalla – ilman sanoja ei olisi ollut mitään hajua lyriikasta.

melodinen kertsi ja kitarasoolo toimii hyvänä vastapainona säkeille, joskin melko genretyypillisesti näitä eri osia ei juuri tunnu yhdistävän ainakaan melodioiden osalta mikään, ja tuntuu kuin biisi vaihtuisi vähintään kerran minuutin aikana. synasoundi on jotenkin hivenen kökkö tai munaton verrattuna kontekstiin. synaosuuden jälkeen ois voinut vielä heittää kertsin ikään kuin viimeisenä yrityksenä niputtaa biisii jonkinlaiseksi koherentiksi pakkaukseksi, mutta biisi loppuikin sen jälkeen.

(pääasiassa) hyvänkuuloista ja oikein hyvin miksattua, mutta kolmessa minuutissa ei oikein ehdi tarpeeksi hyvin sisälle. kertosäe oli paketin parasta antia.
0   +1 +2
 
8
Kostiainen 21.09.2014
Nii, tää on tää. Helvetin hieno bändivideo on tästä saatu muutes aikaan.. Biisi itsessään on taidokkaasti soitettu ja toteutettu. Paljon on saatuu reiluun 3 minuuttiin tavaraa mahdutettua. Mutta sanoituksellisesti tämä ei vaan anna mulle mitään. Tämmöisenä kokonaisuutena menee multa yli hilseen että heilahtaa.
0   +1 +2
 
8
buranaC 21.09.2014
Metallimusiikki pop-kertseillä, yms kiekuroinnilla on jo sillein konseptina liian ADHD miulle (paitsi varhaisemmassa teini-iässä oli ehk vähä toisinpäin, silloin tämäkin biisi ois varmaan uponnu miulle iha hyvi!) Niin mie en tiiä paljonko miun on järkeä alkaa arvioimaan itse sävellystä sen enempää. (Mutta koska tää on kuitenkin biisikommentti Mikserissä niin tulen tekemään niin.) ESITYS- eikä tuotantopuoleltakaan ei ole varsinaisesti paljoa sanottavaa. Kuulostaa valmiilta ja asiansa osaavalta kaikinpuolin.

Nyt kun sain tuon POIS TIELTÄ niin helvetin sekava biisi, osioiden vaihtuminen toiseen tuntuu äärimmäisen luonnottomalta (varsinkin tuo c-osan ja vikan kertsin välinen, jossa lauluraidat menevät päällekkäin). Jokainen osio biisissä vaikuttaa olevan "yhtä tärkeä", mikään niistä ei korostu jolloin lopputulos kuulostaa lähinnä vaan SINKOILULTA. En neljännenkään kuuntelukerran jälkeen muista miten 'kertsi meni' (okei, viidennen kerran jälkeen se tarttu jotenki miun päähän). Kasarisynaosio ei naurattanut yhtään. Sanoitukset ovat kuitenki ihan ytimekkäät ja hauskatkin in a way, ei sinällään ihan rakentavin tai syväluotaavin mahdollinen tapa käsitellä koulukiusaamista, mutta ihan hyvin kirjoitetut (ja lauletut) nonetheless.

Niinkuin noista kahdesta PARAGRAPHista voi todeta, niin pelkästään musiikkimakulähtöisistä jutuista mie loppujenlopuks tuossa valitin. Laitetaan 8 "valmiista tuotteesta". Tuotantoarvot ok, ei kusuja missään etc.
0   +1 +2
 
8
vvaurio 21.09.2014
Täs vähän tuntuu et nyt on menny sepällä metallit sekasin. Jotenkin sekava kokonaisuus, kun välillä tulee mörkö-örinää, ja sit hypätään saman tien melodisiin poppikoukkuihin. Että ollaankos sitä nyt trashia vai kasaritukkaheviä vai mitä?

Ehkä se kuuluu tyylilajiin, en oo mikään ekspertti... mutta omasta mielestä jotenki kyl vähän ristiriitanen fiilis tulee tästä. Sinänsä tosi hyvin toteutettu biisi, soundeissa ei oo mitään vikaa sinänsä, hyvin te vedätte.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3