Vanishing soul

Aurisgale | 07.11.2005 | Melodic Trance
9:06

Viimeinen harmaantunut jäinen lehti tippuu pihakoivun oksalta pakkasen raiskaamaan maahan. Ambulanssin sininen valo valaisee öisen, kylmän ja huuruisen korttelin. Vanha riutunut ja ryppyinen mies kannetaan G-rapusta ambulanssiin kahden valkoisiin pukeutuneen enkelin voimin. Vanhuksen sydän lyö viimeisiä iskujaan, sykäykset ovat toinen toistaan heikompia ja jokainen sydämen sykähdys voi olla hänen viimeisensä. Minne enkelit kuljettavat vanhaa miestä? Sydänäänten heiketessä, hänen kehonsa kevenee ja mieli pyrkii irtautumaan. Miehen elämä välkkyy pikakelauksella läpi silmien, hän hyvästelee viimeisen kerran rakkaimpansa, Vaimonsa, perheensä, ystävät, lapsenlapset ja kaiken mitä hän on saavuttanut elämänsä aikana. Miehen elinvoima irtautuu kehosta pienenä kauniina kyynelenä vapautuen aamun tummaan syleilyyn. Ehkä jokin alku tarvitsee tätä maailmaan vapautunutta kipinää, alkuenergiaa, joka pitää tasapainoa yllä.

9.50   7820 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Aurisgale 14.03.2007
Osanottoni sinulle Phazon...
0   +1 +2
 
9
Buhis 01.06.2006
Sainpas vihdoin aikaiseksi tulla tutustumaan sunkin materiaaliin. Biisi alkaa todella hienosti. Tunnelma on jännittävä ja odottava. Nuo kaikki pienet efektit tuovat mukavasti syvyyttä. Mukaan tulevan kickin soundi on jotenkin vähän tuhnun kuuloinen, mutta bassolinja taasen kuulostaa oikein maukkaalta. Juuri sopivan terävän kuuloinen, vaikkakin taustalle olisi ehkä kaivannut jonkun matalamman bassolinjan rinnalle potkimaan.

Siirtymäkohta breikkiin on toteutettu hienosti ja itse breikki on mahtavan kuuloinen. Padit kuulostavat todella hyvältä ja vokaalitkin toimivat oikein mukavasti. Pianomelodia on tunnelmallinen ja muutenkin kliimaksi toimii hienosti. Äänimaailma kuulostaa hyvältä mun korvaan. Rakenne on toimiva, eikä biisi käy tylsäksi missään vaiheessa, vaikka aika pitkä onkin. Perkussiopuolikin toimii ihan mallikkaasti.

Ehkäpä suurin puute biisissä on tuo bassopuoli. Nyt tuntuu, että vaikka miten ruuvaisi voluumia isommalle, niin ei vaan potki kunnolla. Jo kickin vaihto/equtus auttaisi paljon. Ehdottomasti parasta antia ovat upeat melodiat ja äänimaailma. Myös kaikki eri osioiden siirtymäkohdat ovat miellyttävää kuunneltavaa. Pienistä puutteista huolimatta, kokonaisuudessaan todella upea biisi. 9+
0   +1 +2
 
8
termite 22.05.2006
oot kyl hyvä käyttää noit efui ja luomaan tunnelmaa siitä propsit! Mut rummut on ihan liian köykäsii mun makuu potku puuttuu bassosta puuttuu alapäät ja se on jotenkii tehoton...mut tunnelman luonti on täs biisis se niin sanottu koukku sopisi hienosti johonkin peliin tai elokuvaan.Mut ite tykkään vaa et niis rummuis ja bassois pitää olla kunnol potkuu..
0   +1 +2
 
10
apollo0100 12.04.2006
Menin aivan sanattomaksi... Näin rauhallista en yleensä kuuntele, mutta tätä, tämä on hittien hitti! Plus tuo tarina mitä kirjoitit teki tästä timantti-biisin! Tuo erikoinen sairaalan syke-laitteen ääni oli todella loistava... Ei ole muuta sana tälle biisille kuin LOISTAVA! Tästä paremmaksi on vaikea saada muiden... Pojo: ehdottomasti 10...
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 05.04.2006
Alkaa erittäin vakuuttavasti. Todella taidokkaita äänimaisemia pyöritellään kuulijan ohi, ja intro ei jää junnaamaan paikoillaan. Koko ajan tapahtuu. Elävää ja mukaansatempaavaa. Minuutin kohdalla alkava liidi, joka kuulostaa aika paljon Vanguard-VST:ltä, on soundiltaan jotenkin luotaantyötävä, ei jotenkiin vaan istu muuten niin loistavaan soundimaailmaan. Puolentoista minuutin kohdalla helpottaa vähän, kun ympäröivät soundit kohtaavat enemmän tuon liidin. Siltikin. Se saisi olla jotenkin märempi ja syvempi, sitä voisi ehkä moduloida jotenkin psyketyylisesti.

Droppi on kaunis, ehkä hieman siirappinen mutta kun ei anna sen häiritä, niin toimii. Oikeastaan aika leffasoundtrackmainen melodia, sinussa olisi ehkä ainesta sinnekin? Rohkean pitkä välileijailuosio myöskin. Nousu on tavanomaisen kiksu, mutta jos kykenee kuuntelemaan biisiä irrallisena teoksena eikä vertaa genren yleiseen tyyliin, niin toimii. 4:47 kohdalla tuleva hetkellinen bassojyrähdys on munakas, yhtä voimakasta bassoa kaipaisi biisiin muutenkin.

5:30 tienoilla taitaa olla vähän liian innokasta kompurointia, jotenkin biisi hukkuu itseensä. Hyvällä meiningillä biisi kuitenkin jatkaa. Kaipailisin kyllä erityisesti tuon aiemmin mainitsemani bassojyrähdyksen jälkeen kunnollista bassoa, tästä se tuntuu jotenkin puuttuvan, enemmänkin biisissä on alakeskiäänilinja bassolinjan sijaan.

Lopussa överiksi menevä sidechain-kompurointi ehtii jo vähän häiritsemään. Outro on onneksi kaunis ja pelastaa paljon.

Paljon hienoja elementtejä, kokonaisuutena vielä viilausta kaipaava mutta kuitenkin parempi kuin muut mikserikiksuilut yhteensä.
0   +1 +2
 
10
varpu_ 15.02.2006
Aivan mahtava. Rakastuin. Muuta en nyt pysty sanomaan <3
0   +1 +2
 
Aurisgale 18.01.2006
Ei se haittaa, kun annan arvoa paljon enemmän muutamalle sanailulle, kuin yhdelle numerolle:) Numerot ovat suhteellisia ja vain suuntaa antavia... sanat ymmärtää helpommin (jopa tälläinen pakkaspää)... kiitokset runsaasta palautemäärästä! Varsin antoisaa ja opettavaa... ja kiitokset tietenkin kuuntelijoille:)
0   +1 +2
 
10
DJ Mihailov 18.01.2006
Voe kehveli! Annoinko mä tolle vahingossa ysin!??

Mihailov on todella pahoillaan tästä mokasta.
0   +1 +2
 
10
DJ Mihailov 14.01.2006
Mukavalla tunnelmoinnilla alkaa. ttäbiisiä olenkin kuunnellut jo monta monituista kertaa mutta en ole sanaut kommentoitua sitä. No nyt sekin aika on tullut. Biitin Rytmi sekä erilaiset hienot melodiat ja efektit on ne jotka tässä biisissä on kohdallaan. Surullinen mutta erittäin kaunis tunnelma biisissä. Tykkäsin kovasti. En osaa sen kummemmin sanoa. Ehkä nuo vokaalit olisi voinut jättää pois. Tykkään enemmän semmoisesta jossa on joko laulu tai ylipäätään kunnolliset sanoitukset tai sitten kokonaan instrumental versiona koko biisi. joka tapauksessa eipä tuo haitannut. Biisi on silti täyden kympin arvoinen. Upeaa jälkeä!
0   +1 +2
 
10
DJ-NIZU 31.12.2005
Jos biisissä ei olisi kuvausta lainkaan, en tiedä mitä silloin ajattelisin, mutta kun siinä on niin loista kuvaus tästä biisistä niin ei voi muuta sanoa, että tällekin biisillesi on luotu aivan loistava pohja. Kaikki toimii hyvin tässä biisissä. 10p
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4

Viimeisimmät kuuntelijat