I Start To Cry

Breeding Sky | 02.11.2007 | Melodic Death
3:03

Rummut kusee parissa kohtaa ku ne on koneella tehty...

6.63   996 plays

Comments

Would you like to comment? Create an account or

7
Rutja 25.02.2008
Vaikka olenkin ensisijaisesti kuuntelijana ja musiikin tekijänä kallellaan bläkkikseen ja ambienttiin, niin on sitä joskus tullut melometalliakin kuunneltua.

+soitto ihan kuunneltavaa
+on kyky tehdä riffejä ja melodioita, mutta...
-biisistä tuntuu puuttuvan se punainen lanka. Kuulostaa hieman siltä kuin olisi vain alettu keksimään riffejä riffin perään sen kummempaa kokonaisuutta miettimättä.
-laulu on ponnetonta ja itseasiassa huvittavan kuuloista
- tietokoneella voi midirummuistakin saada hyvän kuuloiset, eikä tarvitse kovin kummoista äänityskalustoa saadakseen muutenkin hyvät soundit (esimerkiksi Astrayedin uusimmat 4 biisiä, joissa kalustona oli vain kitara ja tietokone)

Sovitusta, biisinrakennusta ja äänitystekniikkaa tämä kaipaa, mutta kyllä tässä on kehityskelpoisuutta havaittavissa.
0   +1 +2
 
4
sebaz 21.02.2008
Melodic death?, tota umm...sanoisin että tuhnu riffi metallia. sori, hätiköit liikaa biisies teos.
0   +1 +2
 
No joo, äänenlaadusta en nyt rupea valittamaan, olet varmaan itsekin sitä mieltä, että ne voisivat olla paremmat.
Vokaaleista sen verran, että henkilökohtaisesti en pidä ollenkaan näin puuroisesta örinästä, sillä se kuulostaa jo enemmän naurettavalta kuin hyvältä. En tiedä, teetkö tahallasi mörisemisestä noin karheaa vai etkö osaa tehdä sitä muulla tavalla, mutta jos sinulla on vokaalien suhteen muitakin ässiä hihassa, niin ehdottaisin, että ottaisit ne esille, ihan vain kokeilun vuoksi.
Soitossa ei nyt oikeastaan pahemmin ole valittamista, mitä nyt tuo kitarasoolo oli ehkä hieman tylsän kuuloinen, kenties liian kesityn oloinen. Tunnut osaavan hommasi soiton osalta kohtuu hyvin, mutta toki siinäkin voi aina petrata. Ehkä jotain monimutkaisempaa, ainakin kitaroihin... Rummuista tai rumpukoneista en tiedä, kun en ole rumpalisnaisia.
Biisinä tämä on ehkä liian tavallista kauraa, eikä tässä oikeastaan ole mitään omaperäistä tai muista vastaavista erottuvaa. Olet ehkä hieman liian altis vaikutteillesi, ja mielestäni sinun pitäisi lähteä hakemaan etäisyyttä "vanhoihin kaavoihin" ja koettaa löytää uusia ulottuvuuksia musiikkiin, vaikkapa eri genrejen kautta.
En missään nimessä pidä tätä niin sanotusti valmiina kappaleena, vaan jonkinlaisena välimuotona. Tällaisten tekeminen ja netissä julkaiseminen on kuitenkin viisasta, sillä kommentteja lukemalla ja kritiikkiä ymmärtämällä oppii huomaamaan virheensä ja välttelemään niitä myöhemmin. Sanoisin, että tämä on hyvin kehityskelpoista tavaraa, ja toivoisin, että esimerkiksi tämä biisi ei jää tallaiseksi, vaan että koetat parantaa, löytää jotain uutta, ja parantaa vielä lisää.
En nyt anna ollenkaan numeroa, koska pidän tätä melkoisena raakileena, mutta toivon että otat minun, ja muidenkin kommentoijien neuvosta vaarin. Jäämme odottamaan jatkoa...
0   +1 +2
 
6
Nevermind 15.12.2007
Melko perussettiä. Kappaleeessa ei kuulu mitään omaperäistä, eikä sitä helposti erottaisi muista saman genren esittäjistä. Örinä alkaa käydä jo hieman puuduttavaksi. Todennäköisesti ainut plussa on se, että kappale ei ole kovin pitkä.
0   +1 +2
 
UnledWire 15.12.2007
Hou, sun pitää varmasti uusia äänityskalustoa, äänikorttia tai jotain. On ihan "ruvella" soundit ja siksi ei saa selvää. Rummut tulee koneelta tai ohjelmoituna ? kitarat ihan keskellä laulun alla/päällä (ei hyvä). Yritä ottaa tekniikkaa ihan hitunen lisää hanskaan.
Biisi on rakenteellisesti kehityskelpoinen, soundit paremmaksi.
Laulua kannattaa pohtia, nyt se oli ainakin teknisesti vedetty siis laulettu liian hiljaa ja siksi äänen "nyanssit" jää saavuttamatta. Örinälauluun kannattaa itselle varmasti tehdä melodia vaikka kitaralla pimputtelemalla tueksi ja sitten dissaa sen pois. Silloin jos kitara pääsoitimenasi toisi melodiarakenteluun uutta ajatusta. Monotonisuus voisi kadota sillä.
Mutta hemmetin hyvä että olet tehnyt biisiä ja tee lisää, se on ihan helvetin järkevää ja kehittävää. Keep on working!
0   +1 +2
 
seppo_taalasmaa 23.11.2007
En pitänyt biisistä, mutta kitarointi sujui ihan hyvin. Oikea rumpali ja kunnon vokalisti niin se on siinä. Sävellykset tietenkin paranevat iän myötä.
ps. Biisin nimi on aivan karmea
0   +1 +2
 
7
MJ Antipope 07.11.2007
Onhan tässä kehitystä tapahtunut sitten edellisen vierailun (syyskuu 2007). Biisi kulkee ihan mukavasti eteenpäin. Laulu ei oikein tahdo istua muuhun soittoon, kovasti tuollaista heavy-matallia on soitto, mutta laulu jää varsin vaimeaksi murinasta. Ideoita tuntuu olleen koko biisin mitan verran, hyvä juttu. Osa melodioista on tosin vähän "väkisin tehdyn" oloisia, niitä olisi sietanyt kehitellä vielä pidemmälle.
Olen edelleen edellisessä kommentissa sanomani kannalla, että kannattaa hankkia bändi, niin pääsee keskittymään yhteen tai kahteen asiaan kunnolla, sen sijaan että yrittää tehdä kaiken.
0   +1 +2
 
7
SleeperXxX 06.11.2007
Laulu kaipaa hieman pontevuutta, eli siihen pitäisi välillä saada sellaista voimaa että kuulostaisi niinkuin yrittäisit kaataa äänelläsi seiniä.
Tällaisessa musiikissa on aika tärkeää äänen monipuolinen käyttö joka tuo lisää voimaa musiikkiin ja lisää kappaleen kiinnostusta kun ääniskaala ei pysy kokajan paikoillaan
tai toinen vaihtoehto jos ei laulutaito riitä niin on tehdä taustasta mahdollisimman monipuolinen.
Kuitenkin ihan hyvä ja kuulostaa siltä että tulevaisuudessa muodostuu ihan "festari" -matskuksi jos vain jaksat kehittää monipuolisuutta.
0   +1 +2
 
8
A-X 03.11.2007
Kehitystä tapahtunut.
Aika paha lähteä sanomaan tosta laulusta yhtään mitään, ku se sekottuu aika pahasti kitaroiden sekaan. Taitaa se nyt kuitenkin olla parhain biiseistäsi. Biisi on ihan jees. Ainoastaan tuolla loppupäässä tuleva melodia pisti enää korvaan, ja tosta "soolosta" tuli jotenkin mieleen Stratovarius.

Nyt biisi jää vähän sellaseksi epäselvähköksi mössöksi kitaroiden osalta. Voisit yrittää leikata skittaraidoista alataajuudet tyyliin 100Hz alapuolelta pois, niin tulis selvempää jälkeä.
0   +1 +2
 
Jaakkokujaakko 02.06.2008
Ensimmäinen kappale joka vaikutti olevan täysin loppuun asti työstetty. Tässä tulee nyt ikäänkuin suurimmasta osasta kappaleita. Pyydä kuuntelemaan uudestaan jos jotakin jää huomioimatta.

Vaisun kuuloinen kappale. Soitossa oli havaittavissa epätarkkuutta ja muuta haparointia. Kaiken lisäksi ainoat ei-ohjelmoidut instumentit - skebat - olivat aivan liian hiljaisella. En sitten tiedä oltiinko pohjalle vetäisty jonkinlaiset bassokielien paukuttelut, mutta vaiheeseen jäänen miksauksen takia en osaa sanoa juuta enkä jaata sen suhteen. Seuraavalla kerralla sitten paremmat saundit ja balanssit. Tekemällä oppii; sen olen huomannut.

Luulin että Breeding Sky -projektia olisi ollut työstämässä useampi ihminen. Aika yllättävää että kaikki instumentit/miksaukset ovat yhden henkilön kädenjälkeä. Minun mielestäni se ei välttämättä ole ainakaan tässä tapauksessa hyvä asia. Sen kaltaisia multilahjakkaita muusikkoja on harvassa jotka osaavat kaiken.

Asia johon sinulla on eniten parannettavaa hallitse on laulaminen. Niin ja sanoittaminen, joka kulkee käsi kädessä laulamisen kanssa. Laulu kuulosti enemmän oven narinalta kuin uskottavalta karjumiselta. En sitten tiedä mikä siinä karjumisessakin kuulostaa niin hyvällä että sitä pitää alkaa jäljitellä. Odota pari vuotta että ääneesi tulee vähän ponnekkuutta. ;)

Sanoitus oli kanssa asia johon sinun pitäisi tulevaisuudessa kiinnittää huomiota. Huomaan että kappaleitasi yhdistää sama teema. Laulatko kaikenlaisista ikävistä tunteista ja muista puhkikuluneista teemoista saadaksesi uskottavuutta hevikansan silmissä vai luuletko oikeasti että kappaleillasi on jotain sisältöä?

Kommenttini on tarkoitettu rakentavaksi kritiikiksi eikä solvaamiseksi. En lähde turhaan kiertelemään asioita vaan sanon miten ne mielestäni on. Kiitos (jos jaksoit lukea tämän loppuun.)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2