Escape from (re-recorded)

Cape of Fear | 11.04.2010 | Melodic Death
3:03

Kotioloissa nauhoitettu uudempi versio! Äänenlaatu on hieman suttuinen mutta kappale on silti aiempia paremmin onnistunut.

Sävellys: Tiihonen
Sanat: Samuli ja Tiihonen
Sovitus: Cape of Fear
Miksaus ja nauhoitus: Samuli

6.33   491 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

6
Juu, no pistetääs kommenttia tulille, kun tänne kerran eksyin. Elikkäs yleiskatsauksella huomataan, että bändi on aika tuore ja jäsenet nuoria. Mutta arvostelen tämän samalla tavalla kuin muutkin bändit aivan tasa-arvoisuuden nimissä.
Soundit ovat aika ontuvat, melkoista suttua osittain. Kun rummut, laulu ja synat soitti yhtä aikaa, niin kitarat peittyi totaalisesti kaiken alle. Ja syntikoiden soundivalinta ei ollut mun mielestä paras valinta. Varsinkaan, kun ei ole mitään komppiääniä pohjalla, niin synat kuulostavat aika ontuvalta. Sävellystyö tässä kappaleessa on aika outoa, mutta ei mitään erikoista varsinaisesti. Kappaletta voisi kuvailla sanalla "perus", ei mitään uutta varsinaisesti, mutta tässä tapauksessa hiomista kaipaa soundit, soitto itsessään ja sävellystyö, koska se vähän ontuu joissakin paikoin.
Tarkempaa kommenttia:
Kitaroista. En osaa sanoa näistä paljoa mitään muuta kuin, että kyllä te siellä jossakin taustalla jotain soititte, mutta ei loppupelissä mitään enää kuulunut, kun verset ja kertsit tuli eteen. Tai no, kyllä se suhina sieltä kuului, mutta en saanut selvää, mitä te siellä soititte... Korvani sanoo vähän, että perus kvinttisointuja. Ja kitarasoolosta en tykännyt, senkin tuhosi soundit pääosin. Mutta olisi voinut pistää enemmän työtä tähän hommaan.
Lauluista. Laulut oli miksattu aaaaivan liian pintaan, se rikkoi ääntä ja kuulosti huvittavalta. Ja laulajan tekniikassa on pientä hiomista, mutta muuten jeessiä menoa. Ainoa, mikä varsinaisesti raiskasi koko laulun oli soundit. Joko laulaja laulaa kauempana mikistä tai äänitysohjelmasta vähennätte volyymea. En tiedä, mikä äänitysohjelma teillä nyt oli käytössä, mutta sitä on hyvä osata käyttää, jos mikseriä ei ole. Ja hankkikaa mikseri tj., jos mahdollista!
Ja oliko kappaleessa bassoa tai bändissä basistia ollenkaan? Basistia ei näy, mutta en kyllä löydä bassoakaan, joten siitä iso miinus, että bassoa ei minun korvani mukaan soitettu kappaleeseen ollenkaan. Ja jos on soitettu, niin ei ole soundiin panostettu sitten yhtään.
Rumpalin soitto oli hyvinkin jäykkää ja luonnotonta. Rumpali saisi vähän harjoitella fillejä lisää, kun alkoi naurattamaan 2:10 eteenpäin virveli-crash-filli. Ja rumpalin soitto oli muutenkin hyvin amatöörimäisen kuulosta ja jutut taisi olla rumpalille vielä liian vaikeita soittaa. Tai rumpalia ei sitten kiinnostanut paskaakaan soittaa, vaan soitti mitä nyt päähän pälkähti. Tarkkuuskin herkkyi vähän missäkin soiton aikana. Eli napakkuutta ja tekniikkaa rumpuihin.
Syntikat. Synat oli aika pinnassa ja soitti melko yksinkertaista melodiaa. Synan soundivalinta oli kyllä hyvin väärä minun mielestäni. Ei sovi sitten yhtään kappaleen yleiseen soundimaailmaan. Siellä taustalla sitä kivaa Raindrop(tj. vastaavaa) MIDI-ääntä. Voisin sanoa, että pianosoundi kelpaisi paremmin tähän kuin tämä mikä tässä nyt on. Ei mulla paljoa ole synasta sanottavaa muuten, melko virheetöntä soittoa, mutta jotakin pitäisi tähän kehittää lisää.

Yleiskatsaus: Kappale ei tipu niin alas, että sanoisin sitä suoraan kuraksi. Mutta paljon on kehitettävää ja paranneltavaa. Soundit ovat ekana se, mitä teidän pitää seur. äänityksissä ottaa huomioon. Soundit ratkaisee pääosin sen, miten kuuntelija kappaleeseen suhtautuu. Sävellys, soittotaidot ja soundit kaipaavat hiomista. Joten ehdotukseni on tämä: Treenatkaa kappaletta sen verran pitkään, että se varmasti menee virheettömästi(pieni temponvaihdos annetaan anteeksi, jos se on pientä) ja äänittäkää se sitten, kun soitto on täysin luontevaa ja varsinkin, kun kappale on varmasti saatu sävellettyä täysin loppuun! Kappale ei ole lähelläkään sitä huonointa, mitä olen arvostellut, mutta kehityskelpoista tämä on ja potentiaalia löytyy varmasti jatkossakin. Annan kappaleelle arvosanan 6.
0   +1 +2