port oublic amber mix

chda | 23.12.2004 | Chill Out
7:26
8.50   2142 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Nyhde 19.01.2006
Mitähän tämä on, hieman yli vuoden vanha kappale, eikö vain? Menihän tässä tietysti hieman enemmänkin aikaa, mutta tänä yönä tämä kappale viimein avautui kunnolla. Ei sellaisella "ymmärrän mistä tässä on kyse ja muistan rakenteen ulkoa" -tavalla. Pääsin vain todella sisään tuohon aivan ihastuttavaan ääniseokseen.

Tämä nyt vain on taas näitä öitä, kun ei valvomiseltaan saa nukutuksi. Vihaan sitä tilaa, kun vain pyörii tuntikausia sängyssä eikä saa unta. Mikseriinhän sitä sitten tulee, kai kuvittelee saavansa foorumin epämääräisistä keskusteluista jotain henkevää irti, ja lopulta turhautuu väistämättömästi. "Katsoisikos sitä elokuvan? Niin, senpä voisi muuten tehdä. On vähän sellainen olo, että leffa voisi maistua. Mitähän sitä katsoisi?" IMDB auki ihan vain hetkeksi. Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin tajuaa, ettei oikein saanut mitään järkevää aikaiseksi, mutta tietääpähän taas hieman enemmän täysin hyödyttömiä asioita erinäisistä täysin hyödyttömistä elokuvista. "Ei tässä varmaan enää ennätä mitään katsella. Onpahan ankeaa."

Musiikkisoitin auki ja satunnainen kappale suosikkilistalta soimaan. Sieltähän tulee tietysti Lobotomian ja SesseS:n Kesäyön unelma, joka innoittaa pitkästä aikaa soittamaan teikäläisen wanhan kunnon No life after midnightin. Ja sen jälkeen tämä. Ai että, tämä. Olenhan minä tämän kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja kuullut, mutta jotenkin tämän kuulee tällä kertaa aivan eri tavalla. Kuulokkeista vuotaa täydellistä ääntä, eikä yö enää olekaan ollenkaan niin ankea. En oikein kiinnitä huomiota mihinkään, ja kuulen silti aivan kaiken. Ja kaikki tuntuu olevan aivan oikeilla kohdilla.

Mieleen valuu rivejä ja mielikuvia Lobotomian laulusta, sekavaa parveketupakointia kesäyönä. Hiljalleen ajatus harhailee johonkin Rainbow Six 3:n öiseen lentokenttätehtävään sen jälkeen, kun terroristit ovat jo lähteneet, ja työntekijätkin ovat jo päässeet kotiin. Ja tuo aivan uskomaton padi vierittää päälle sen ensimmäisen Ghost in the Shellin kuuluisan kollaasikohtauksen. Ja sitten se iskeekin. Kyllä tiedät, se "maailman paras biisi" -olo. Tuijottaa ikkunasta oransseja katuvaloja, ja fiilistelee jotain saakelin taidehuminaa. Ihmettelee kuolleen naapurin savupiipusta nousevaa savua, toivoo näkevänsä hieman enemmän kaupungille. Ja yksinkertaisesti pitää siitä saakelin taidehuminasta aivan järjettömissä määrin.

Olin kai aiemmin kiinnittänyt huomiota aivan vääriin asioihin tätä kuunnellessani. Taidan vain olla niin väsynyt, että huomio kiinnittyi tuon hieman harhaanjohtavankin alun sijaan selkeämmin kappaleen keskiosaan, josta löytyy yksiä parhaimmista sävellystöistäsi ikinä. Ihan totta, tuo tunnelma on aivan uskomattoman intensiivistä. Haluaisin ohjata tähän mielikuvieni pohjalta musiikkivideon, jos se vain olisi vähän vaivattomampaa kuin kuvaustyö todellisuudessa.

Voisin ryhtyä syyttämään sinua totaalisesta arvostelukyvyn pettämisestä, koska menet lopettamaan tällaisen mestariteoksen tuollaisella täysin asiaankuulumattomalla tavalla. Olisit vaikka antanut lopun kaikua hieman. En taida kuitenkaan mennä tämän pidemmälle. Olet luonut jotain todella hienoa. Ja vaikka sen todelliseen arvostamiseen menikin melko pitkä aika, ei se tee työstäsi mitenkään vähemmän arvokasta. Kubrickin 2001:stäkään ei kuulemma aluksi erityisemmin iloittu, näin paremman esimerkin puutteessa yhteennivoen.
0   +1 +2
 
rolandkorg 14.03.2005
Ei oikein iske. Onhan tässä tunnelmaa ja sellasta tiettyä kauhuelokuvamaisuutta.
0   +1 +2
 
Syntaksivirhe 14.03.2005
chilli meininki tästä löytyi. herättää hieman psykot fiilikset.
0   +1 +2
 
10
miarf 17.02.2005
Tunnelma, tuotanto ja tilantuntu, kolme kovaa T:tä. Tämän voi ottaa helposti jumitusbiisinä, mutta sieluton kappale ei ole. (Tietysti artistin oma kuvaus biisistä voi vähän värittää mielikuvia.) Leijumaan jäävä, joskin seinään päättyvä loppupuoli chippikilistelyineen on ns. propsien arvoinen. Lisäksi ensimmäiset kolme minuuttia ovat hyvä, ehkä hieman huolestuttava intro kylmänkauniille loppupuolelle. Negatiivista palautetta ei välittömästi tule mieleen, tosin joku voisi ehkä sanoa alkua hieman hapuilevaksi ja kiinnittää liikaa huomiota edellämainittuun seinään loppumiseen. Rakentava ehdotus: lisää samoihin lähtökohtiin perustavia biisejä pronto presto frutti di mare.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta