Vapahtajamme syntymäjuhla

Kristuksen Vapahtamien Laulukuoro

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
makes69 30.11.2005
Hähähähähhhhhhäääääää pakkohan tääsä on alkaa antamaan kymppejä...hyvin pistetty asiat niinkuin ne on juhlitaanko siis joululahjojen saamista vai kristuksen neitsyestä syntymää? Tällaisia asioita rupeaa miettimään, voiko neitsyestä syntyä?Mielestäni ei. Tässä on pastorin ääni sulla. Hyvä Hyvä.
0   +1 +2
 
8
JM 20.11.2005
Tässä on tunnelmassa jotain tosi häiriintynyttä. Varsinkin tuo torvisoitin mikälie onkaan tuo jotenkin hillittömän suuruutta yrittävän sitä tavoittamatta olon tjsp. Ihan kohtuutonta kuunnella loppuun kun ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Ei tähän voi mitenkään kevyesti suhtautua, mutta vakavuuskin on kohtuuton vaatimus.
0   +1 +2
 
LauriT 02.11.2005
Tämä on kyllä aika vitun kova veto!!! Kieriskelen lattialla nauraen. Muuten kuka se jAAsus on?
0   +1 +2
 
4
hullucmxfani 30.10.2005
Huono vitsi. Mutta tehkää lisää!
-6   +1 +2
 
10
Teemujazz 23.06.2005
Lestadiolaisten joululaulu :D
0   +1 +2
 
MacFly 17.03.2005
Sieluuni iski samantien kammottava jumalanpelko! Jos helvetti on olemassa, tämä biisi soi siellä! Äärimmäisen pelottava kappale. Vaikka kirkosta eronnut olenkin, taidanpa nyt saman tien liittyä takaisin. Pukki saa painua hevon kuuskuuskuuseen. Vannon tässä ja nyt jättäväni pakanallisen elämän. Olen pelastunut! Kiitos!
0   +1 +2
 
Vai gospelia :) Niinpä. Minussakin sen verran on skeptikkoa on etten ihan usko, muutoin kuin huumorin vapauttavaan voimaan.
0   +1 +2
 
MajorForce 17.03.2005
Paras gospelbiisi, jonka olen kuullu :D Oli tiukka sanoma lyriikoissa. Olisko oikea genre kuitenkin huumori :)
0   +1 +2
 
_W_ 17.03.2005
Siis what tha fuck?! :) täähän oli aika hauska veto, voi ristus noita taustoja. ehhehhehe :)
0   +1 +2
 
5
MickeyC 17.03.2005
Epävireinen laulu ja myös epäsyncissä menevä, onko tää tarkoituksellista. Huumorina menee hetken ajan.
0   +1 +2
 
9
Airola 17.03.2005
Hienoa!
joulupukki on aikamme yliarvostetuin huijaus!
Tahdon nähdä ne lapset, jotka saavat tietää totuuden joulupukista. Tahdon nähdä heidän itkuiset naamat ja kysyä "mitäs sä sitte odotit, häh?"

Tässä on kovaa ylistysmeininkiä ja mahtavat puolkälyset syntikkastringsit ja syntikkatorvet.

Sanotuksissa on yks suuri virhe. Ei pukki joudu kadotukseen, kun sellasta pukkia ei oikeasti ole olemassakaan. Ja mitä niihin, jotka esittävät joulupukkia, tulee: Kyllä heille anteeksi annetaan, vaikka aina ei ehkä pitäisi. Armo se kai on heillekin suotava. Ikävä kyllä.

Se on muuten jännä juttu, että lapset pelkäävät aivan helvetisti joulupukkia vielä kolmannella ja neljännelläki kerralla, mutta sitte kun ne oppii, että lahjaa tulee ja pullamössöä tarjotaan, ni johan se pelko loppuu. Sitte pelko vaihtuu nuoleskeluks. Että jo nyt on perkele! Oppivat pahoille teille. Niistä tulee työpaikkapomoja! Tai nuoleskelevia työntekijöitä.

Kyllä pitäis lasauttaa kunnon syntikkariffillä joulupukkia naamatauluun. Että "hohhohhoo tätä vaan!"
Onneks niitä ei enää ole tulevaisuudessa (joskus siinä 2050-luvun paikkeilla). Sillon tosin on suurten megayhtiöiden pomojen sisällä pikkunen joulupukki, jonka pitäis kaiken luonnollisuuden mukaan pelottaa kaikkia, mutta ei pelota, kun ne tarjoo rahaa hyvätuloisille. Ja tiedoksi vaan, että tämäkin kipale tulee auttamaan joulupukkismin kaatamisessa. Tiedän sen. Olen sen nähnyt.

Kiitos, että innostit kerranki vähän pidempään kommenttiin. Tänks!
0   +1 +2
 
10
Harulf 17.03.2005
en ymmärrä miksi annan 10 tästä, mut oli pakko. Epäilen kovasti et saatana käski : )
(miks tätä ei soitettu radiossa viime jouluna???)
0   +1 +2
 
P. Virta 17.03.2005
Tämä on ihan ilmeisesti tehty vitsinä. Mutta laulajan ääni tosissaan sopii tuohon taustaa! Ihan hyvä muuten. Sanoitukset on parasta tässä biisissä.
0   +1 +2
 
Toni Solo 17.03.2005
Onko tässä livetaltiointi Suurkirkon jouluhartauksesta ?
Tämän biisin sesonkiaika on jo hieman mennyt ohi. Nyt pitäisi
aiheesta tehdä joku kolmen tunnin mittainen passio näin
pääsisäisen alla.

Toiset tekevät kirkonpolttoheviä mutta nyt kysessä on kuusenpoltto-oratorio.
Säveltäjälle varoitus: Joulu on taas kohta, tontut kurkkii jo ja Joulupukin
kosto on hirmuinen !
0   +1 +2
 
10
Tämä ei olekaan enää a capellaa ( niinkuin se edellinen piisi) vaan ihan oikeaa Jeesuksen palvontaa. Pyydän vertaamaan mun omaan kappaleeseeni "Pääsiänen" joka on myös samaa soopaa.
Siis tarkoitan, että tää biisi ei ole vastauksena mihinkään kysymykseen.
0   +1 +2
 
10
Jurvanen 26.12.2004
Huhhuh. Tämä on ehkä psykedeelisempi kokemus kuin noise! Huhhuh. Karmeaa laulua ja simppeli melodia. Silti tässä on TODELLAKIN se jokin! (no kappas yllättävää). Jumalauta haava! Ehkä paras joulubiisi mikserissä. Hakkaa the Joulupukit ja Naapurit. Vaikka lähelle menikin.
Nyt on aika lahjaton kommentti, mutta et sinä tätä kuitenkaan paranna. Kympin saat silti. saatana.
0   +1 +2
 
10
Salminen 23.12.2004
Ensimmäisen kerran kuulin tämän todella pitkän ja raskaan päivän päätteeksi niin lopen uupuneena, että en ollut varma olenko valveilla vai en. Päässä pyöri ja ajatuksista tuntui olevan mahdoton saada kiinni. Sitten laitoin tämän soimaan. Hyvä ettei vintti pimennyt lopullisesti, niin uskomattoman psykedeelinen olo tästä kappaleesta tuli! Niin sanattomaksi veti tuolloin, että päätin ottaa arvostelusta revanssin myöhemmin, ja tuo hetki olkoon vaikka nyt.

Kertakaikkisen loistavaa parodiaa uhkuva kappale maalailee täydellisen elävän vision jonkin tuppukylän himouskovaisesta seurakunnasta, johon on palkattu kylän ainoa edes osapuilleen soittotaitoinen reumamummo kanttoriksi 50 euron Casio-syntikkaa kirppuisilla polvillaan pitelemään. Molemmista käsistä taipuu vain yksi sormi, ja soundivaihdon ajaksi on pakko lopettaa soittaminen että voi katsoa listalta missä ne Brass 1 ja Organ 3 sijaitsevatkaan.

Laulukuoroa johtaa nuori, sliipattu pappi, joka lähetettiin Helsingistä liian innokkaana maaseudulle rauhoittumaan. Mies vetää saarnastuolissaan itse säveltämäänsä kappaletta helvetin liekit silmissä loimuten, yrittäen saada 5 hengen seurakuntaa agitoitua liikkeelle hyvän ja oikeamielisen aatteensa tueksi. Mummot ja vaarit vaan pelkäävät tuota vauhkoa pappia, mutta Herran palvelijan on vaan sinniteltävä seurakunnassa mukana ettei pitkään kärkytty taivaspaikka mene sivu suun. Papin monistamat nuotit tärisevissä käsissään nämä vanhusparat kärvistelevät kappaleen mukana yrittäen edes hieman aukoa suutaan kappaleen tahdissa.

Kymppejä jakelen nykyään todella harvoin, mutta aivan selkeästi kyllä tälle kappaleelle moinen kuuluu. Musiikilta haen ennen kaikkea tunteita ja mielikuvia, ja niitä tämä teos kyllä loi sellaisen määrän että biisi jää varmasti pidemmäksikin aikaa mieleen kytemään.
0   +1 +2
 
10
iskujuuri 17.12.2004
Taidatpa kuulua Sana ja Ylistys kirkkoon! Hyvät pimputukset ja HELVETIN HYVÄT sanat. www.sanajaylistys.org
0   +1 +2
 
Pastori 15.12.2004
Kerrankin joululaulu, jossa tavoitettiin joululaulujen perimmäinen merkitys! Pakanallisten ihmisten pelottelu! Muitutettiin ihmisiä siitä, mikä on joulun perimmäinen tarkoitus. Hiiteen parrakas punapukuinen läskimaha. Jeesus on kingi.

Vähän massiivisempaa äänimaisemaan olisin kaivannut että olisi päässyt oikein hartaaseen tunnelmaan. Ja sellainen massiivinen kuoro tonne taustalle olisi ollut aika kova juttu. Toisaalta kyllähän kunnon perinteinen kristuksen ylistyslaulu pitää aika pelkistetty ollakkin.

Kyllä tämä nuo nykyjoululaulut pieksee.
0   +1 +2
 
8
Redfox 13.12.2004
Onko noi soittimet tehty tietokoneella?Noh sanat todella jees,lauluääni todella pee.Torvet olivat mukavat ja tukivat biisin idealogiaa kuten rollaattori vanhusta.
0   +1 +2
 
Tää taitaa olla vähän normaalia pienempi kuoro ja ehkä myös hieman laulutaidottomampi, mutta asennetta löytyy enemmän kun kaikilta muilta joulukuoroilta yhteensä.

Tulee väkisinkin mieleen noista sanoituksista helsingin keskustassa oleskelevat katusaarnaajat, jotka yrittävät käännyttää meitä pakanoita uskovaisiksi.

Mitä tulee biisin musiikillisiin tekijöihin, kuten tuo "loistava" laulusuoritus, niin ei niillä väliä, koska sanat ovat niin huvittavat, tai sitten olen vaan niin väsynyt, että ne kuulostavat huvittavilta.
0   +1 +2
 
9
Piru Kange 11.12.2004
Tässä lienee vähän samaa henkeä, kuin The OK-Fellowsin Joulu-Julen-Christmasissa. :)

Hieno kappale siis. Ehkä tuo huumori on paikoin turhankin yliampuvaa, tai ainakin itse olisin saanut paremmat naurut, jos kyseessä olisi ollut himpun verran realistisempi parodiointi. Joka tapauksessa helvetin hauska idea. Ja sinänsä hauskaa, että joululaulu muistutti sanomaltaan ja säveleltään mieleen ne karmaisevat virret, joita joskus 20 vuotta sitten joutui SRK:n päiväkerhossa PÄÄSIÄISENÄ laulamaan.

Tosissaan, itse saan paremmat naurut parodioista, jotka on tehty sen verran kierosti, että joku torspo voisi luulla esittäjän olevan tosissaankin. Tässä tuota efektiä ei tule, tämä menee hetimiten suoraksi vitsiksi. Joskin hyväksi sellaiseksi.

Soitanto on ihan sellainen, kuten tällaisessa biisissä pitääkin. Tällä ollaan kyllä korkealla Joululaulukisassa... veikkaisin kakkossijaa The OK-Fellowsin jälkeen. ;)
0   +1 +2
 
10
Pukkapää 10.12.2004
Olen sanaton. Jeesus olisi varmasti ylpeä itsestään, jos kuulisi tämän biisin. Kasarisyntikat ja miehekkäät laulut sekä ihanat lyriikat takaavat tällä biisillä Haavalle pääsyn taivaaseen. Vapahtajaa toki ylistetään, mutta pakko sanoa, että Haava saa tällä biisillä kyyneleitä ja karvoja aikaiseksi; on tämä niin koskettava! Joulupukki kyllä tuntuu tämän jälkeen aivan turhalta mieheltä, Vapahtajaa sen olla pitää! Hyvä Haava, tästä sinä saat pääsyn kirkkoon! Tule kanttoriksi tänne Tikkakoskelle, sitten minäkin voin käydä kirkossa. Levoton sormi, kauniit melodiat. Kymppi ja aamen sille!
0   +1 +2