Ei tartte isän hävetä

Virasto

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
rlo 14.03.2006
Kitarainrossa hienot soinnut ja hyvin soitettu, soundikin on mielyttävä.

b-osassakin sointukulut ja soitto erinomaista.

Laulumelodia upea, ja kun bändi tulee mukaan on tää biisi täydellinen.
Laulajalla on muutenkin nyansseja ja hyva tatsi, niin ja sanat hyvät.

Välissä hevi-veto ennen suvantovaihetta...ensin ajattelin ettei sovi mutta on se upea.

Tämä bändi on oikea nyanssien mestari...hienoa kuunneltavaa.

Lisää biisejä vaan mixeriin.
0   +1 +2
 
seveli 22.01.2006
Perus suomirokkia taas. Tällaista on mikseri.net täynnä. Ammattimaisesti soitettuahan tämä on kuitenkin. Sävellyksenä ei mitenkään ennenkuulematon.
0   +1 +2
 
9
LauriT 21.01.2006
Biisiä kuunnellessa tuli vähän sellainen perstuntuma, että virvelissä on ehkä hitusen liikaa reverbiä. Tosin älkää luottako tähän arvioon. Laulussa voisi taas ehkä olla enemmänkin sitä kaikua. Muuten tämä kyllä toimii melko hyvin saundillisesti.

Musiikilliseti tämä on kuin pitkä intro ja sen jälkeen revitystä. Toimii tässä kontekstissa. Sanat ovat hyvät ja pistävät mietityttämään. Sovituksellisesti tämä pidättäytyy perinteisessä rock-musiikin sanastossa, mikä on sekin ihan hyvä ratkaisu toisinaan. Pidin tästä ja kuuntelin itse asiassa vielä toiseenkin kertaan tämän läpi.
0   +1 +2
 
Coach 21.01.2006
En nyt valitettavasti inhoa enkä diggaa kovasti, olen siellä keskivaiheilla. Kappaleen alku oli mieleeni, sellaisella rauhallisella menolla olisi mielestäni voinut jatkaa. Nyt oli tuon kuvauksen (..jyystöön päätyvä..) tähden semmoinen tunne alusta alkaen että kohta sieltä tulee äkisti särökitaralla turpaan. No onneksi ihan niin ei käynyt, kappale kehittyi varsin luontevasti, tosin juuri siihen pelkäämääni suuntaan. Nuo loppupuolen kitarasaundit olivat mielestäni turhan säröisiä. Mielestäni tällainen särö ei kuulosta mitenkään räyhäkkäältä vaan ainoastaan ikävystyttävältä ja sellaiselta joka on jo kuultu.
0   +1 +2
 
8
sitruunatorttu 21.01.2006
kun ensimmäiset lausahdukset radioista kajahtivat tuli Zen cafe kyllä vähän liikaa mieleen, mutta onneksi sentään laulu erottui lopulta omanlaisekseen. sanat hyvin cafeemaiset. kiva kappale.
0   +1 +2
 
jun_tune 20.01.2006
Tylsähkö alku, tuo Putro tyylinen puhelaulu koskee korviini jo alkuperäisen rokkarin esittämänä eikä siinä moista ylimielistä poikamaisuutta kuulu kuin tässä. Kitarariffi on aika perinteistä ja ei herätä oikein mitään kummempia tunteita - Samaa voi sanoa koko biisistä, eli on olemassa ja ihan kiva, mutta mikä on sen tarkoitus? Tuo lopun jyystökin oli vähän keskeneräiseksi jääneen kuuloinen. Muka taiteellista, mutta lopulta vain vähän kuorrutettua perus pop-rokkia.
0   +1 +2
 
Kalaforn 20.01.2006
Juu, kyllähän rocki kelpaa, kyllä kyllä, mutta on niitäkin tapauksisa olemassa, jotka eivät iske... ja tämä on juuri siltä keskiviivalta, en kyllä osaa päättää antaisinko numeroa vai en, mutta joo... ei tule numeroa.
0   +1 +2
 
integratio 20.01.2006
mulla tulee laulajan äänestä välittömästi mieleen samuli putro mutta niin myös itse biisistä mutta biisi on kyllä ihan hyvä :)
0   +1 +2
 
8
Honolulu_Mankii 20.01.2006
Todella hyvä biisiaihio, joka voisi olla ihan hyvin jonkin tunnetummankin suomalaisyhtyeen tekele. Oikeastaan vain toteutus ja laulajan vaisuhko ääni erottaa tämän heistä. Biisin alku oli oikeastaan huomattavasti parempi kuin rankempi loppu. Hyvä kipale silti. :)
0   +1 +2
 
9
rene 20.01.2006
Hieno alku. Biisi kasvaa hyvin loppua kohden.
0   +1 +2
 
8
SamvaisSetä 19.01.2006
Vähän tuntu et laulu olis paikoin menny vähän nuotin vierestä. Muutenkin laulu nyt ei nappaa, melodia ei säväytä. Muutenhan tää kulkee ihan hyvin
0   +1 +2
 
7
MightyFunkyFrank 19.01.2006
jees.. ihan kivasti tuotettu kipale.. laulaja ihan ok.. joo.. tästä on nyt vaikea olla mitään mieltä.. alku tylsä mutta muuttu kiinnostavammaksi loppua kohti.. ehkä se luo sitä tiettyä jännitystä.. noh.. seiskan arvonen biisi..
0   +1 +2
 
Klasu 19.01.2006
Mulle ei sitten tää taiderokki toimi... Tuotannollisesti kuulosti ihan pätevältä mutta laulussa oli vähän epäpuhtauksia siellä täällä ja ääni hajosi ikävästi esim. kohdassa 0:32 "heräämään" sanan loppuosassa... Mutta kuten sanoin tämä ei ole mun tyyli, en siis sano enempää.
0   +1 +2
 
villeh 19.01.2006
mä tykkäsin, soudit hyvät ja toimivat, vokaaleihin olisin kaivannut vähän ilmaa, nyt niin pienen huoneen kaikumaailma. hyvä biisi
0   +1 +2
 
Ikonator 18.01.2006
Jossain määrin tästä tulee mieleen Maj Karma (lienee kuunneltu, oletan?) Toimivaa soitantaa, laulajalta jäin kaipaamaan sitä raivokasta tulkintaa :)
0   +1 +2
 
9
balance 18.01.2006
kuulostaa ihan hyvältä...:)...ei oo mitään valittamista...päinvastoin..harvoin tulee mikseris sellanen biisi vastaan mitä jaksaa kuunnella:)
0   +1 +2
 
luoja 18.01.2006
hauska juttu tuo kun alussa noin kömöt saundit ja kömösti soitettu mutta, sitten lähteekin ihan laatu saundit :) siitä pisteet kotiin. Sanat ei jotenki iske... mutta varsinki tuo särö riffi hivelee korvia, sitä olisi kuunnellut 5 minuutti suurella kasvatuksella varustettuna. Sitten oli kivasti varastettu radioheadilta nuo "tata, tata" kitara iskut :)

Aluksi olin valmis tuomitsemaan teidät !"#¤%si, mutta tämähän osottautui mielenkiintoiseksi, mutta vaan kaikki hyvät osat olivat liian lyhyitä, faniudumpa, mutta nyt aluksi vain siksi että muistan kuunnella muitakin teidän biisejänne, ne ratkaisevat, jäänkö faniksi :)
0   +1 +2
 
Theo 18.01.2006
Alun kitarointi oli hyvän kuuloista. 2:10 kohdalla mukaan tulleet sähkökitarat eivät olleet mun mielestä kaikista sopivin ratkaisu siihen kohtaan. Alku oli hyvä, loppua voisi vielä hioa...
0   +1 +2
 
7
Alun kitaroinnista pidin, laulun zencafemaisuudesta en niinkään ja biisi latistuu tavanomaisuuden puolelle putoavaksi soitteluksi muiden soitinten tullessa mukaan. Säröinen väliosa tuo sentään biisiin kaivattua potkua - itse olisin tosin jättänyt ne Creep-jyrsinnät pois. Kokonaisuus ei ole huono, mutta uskoisin yhtyeen pystyvän parempaankin.
0   +1 +2
 
8
Ninja59 18.01.2006
Jeps... toisella kuuntelukerralla biisi avautui enemmän. Ehkä omasta mielestäni hieman liian hidas alku mutta Loppu oli just hyvä, hieno leadi.
0   +1 +2
 
9
aksilvast 17.01.2006
Kaikkiaan ihan hyvä biisi. Tuotannollista puolta hiomalla tästähän saa oikein kunnon radiohitin, ihanpa syyhytti päästä tätä viilailemaan. Laulu olisi kaivannut lisää voimaa tai efektiä. Zen Cafen vanavesissä tässä kyllä vahvasti mennään. Bändi lähtee hienosti mukaan, saundit olisi vain kaivannut vähän lisää puuroa.

Joo. Mutta hyvä biisi kaikkiaan.
0   +1 +2
 
7
Tätä on ärsyttävää aina, mutta pakko sanoa, että ensimmäisenä laulajasa tulee mieleen Herra Ylppö, ja sen lisäksi myös Zen Cafe. Laulaja välillä arkailee vähän turhaa. Tuotanto on aika demomainen. Ei mitenkään tajuntaa räjäyvä biisi. Laulaja kun saa vähän varmuutta, ja tuotanto hoidetaan kuntoon niin ihan mukavaa perus rokkia.
0   +1 +2
 
sumuhenkilö 17.01.2006
Mikähän siinä on, että tämän päivän rokkimeininki kuulostaa kovin usein aika raskaalta (tällä en tarkoita soundeja) ja jotenkin muodolliselta. Ja ainakin omassa mielessäni rokkilyriikoiden syvällisyyspyrkimykset ovat alkaneet syödä pohjaa itseltään. Hieman on sellainen yliannostus itselleni ehkä tullut em. seikkoihin liittyen. Mutta ymmärryskysymyksiähän nämä lopulta ovat. No, se tästä jorinasta... Biisi on oikein hyvin soitettu, etenkin kohdasta 2:09 lähtevä lyhykäinen psykedeelisempi vääntö kolahti varsin tarttuvasti. Kohdasta 1:46 alkava lievästi särötetty meininki toimii mielestäni paljon paremmin ja dynaamisemmin, kuin raskaampi vääntö, joka on jotenkin liian tutun kuuloinen sävelkulkuineen. Laulusoundi on mielestäni sopivan karhea; rohkeutta voisi laulantaan saada lisää ja heittää turhat varomiset pois. Hyvinhän tämä bändi rokkaa, omat ambitioni eivät vain ihan kohtaa tällä kohtaa.
0   +1 +2
 
9
*Kärpänen* 17.01.2006
sanoista tykkäsin paljon... en biisin lopusta oikeen digannu mut muuten hyvää..
0   +1 +2
 
deadmanshand 17.01.2006
Alkoi toimimaan siinä vaiheessa, kun rummut tulivat mukaan ja parani, kun kitaraan tuli hieman "munaa" särötyksen myötä.
Laulu ei oikein miellyttänyt missään vaiheessa. Siitä ei oikein välittynyt biisin sanoma, pientä treeniä, niin jospa se siitä. Kuulunen siihen kategoriaan, johon tälläinen ei vain iske.
0   +1 +2
 
8
Gemini 17.01.2006
Auts, kun tulee heti kitarasta anathema mieleen. etenee sopivan rauhallisesti. Säröt toimii myös. Laulussa kuuluu sopivasti elämämisen sietämätöntä keveyttä. Lisää jotain omaa tää mun mielestä kaipaa.
0   +1 +2
 
Michikawa 16.01.2006
Mukavan pelkistetty ja hiljainen kappale. Tässä on sellaista mukavaa suomalaista fiilistä. Harmonisesti ja musiikillisesti kuviot ja rakenteet ovat kuitenkin aika perinteisiä ja hieman turhankin tuttuja. Soundit ovat myös ehkä turhankin kolkot ja rutuiset paikoin, mutta tässä liikutaan kyllä makujen harmailla vesillä. Ihan mukava veisu.
0   +1 +2
 
Modnar 16.01.2006
Töksähtelevä Zen Cafe -tyylinen laulanta ei uppoa minuun koskaan, mutta sen jos huomiotta jättää, musiikit ovat parhaimmillaan loistavat saundeja myöten. Hienot melodiat ja raskaampikin soitanta luonnistuu.
0   +1 +2
 
9
Furry 16.01.2006
Alun Näppäily oli liian pitkä. Yup ja zen cafe tuli mieleen, ihan kiva kappale muuten, varsinkin tuo särötys.
0   +1 +2
 
8
KurtDragon 16.01.2006
Niinhän se menee, kaikkia ei voi (eikä saakaan) miellyttää. Minuun ei iske, mutta biisi ei kuitenkaan ole huono. Laulaja on ehdottomasti heikoin lenkki.
0   +1 +2
 
7
graineband 16.01.2006
Mukava intro (näin kitaristin näkövinkkelistä katsottuna). Laulu ei oikein täsmää kertosäkeessä muun bändin kanssa - ja tämä on sellainen asia, jonka kanssa omakin bändi on paininut. Hieman ronskimmalla laululla oltaisiin saatu lisää poweria kertsiin.
0   +1 +2
 
9
tilkka 16.01.2006
Mukava rallihan tämä! Sanat hyvät ja laulu ei niin martikaista, kuin jossain tuotoksissa. Soitto varsin mallikasta ja biisi toimii hienosti osien vaihdellessakin. Kokonaisuutena onnistunut teos.
0   +1 +2
 
9
Jaycob 16.01.2006
Heh, hauska nimi.
Kivasti suuniltetlu kitara näppäilyosuus alussa, ja sitten laulu, very nice!
Olen varmaan jo maininnut että kuulostatte hieman Zen Cafélta :)
Juuri sopivassa kohdassa hyppäävät rummut mukaan.
"Toiset diggaa kovasti, toiset inhoaa :)" itselläni sen on siinä noiden kahden välillä (silti enemän diggauksen puolella) mukavaahan tämä on, mutta hieman ehkä niukka-harkittua (kato! keksin uuden sanan).
Kokonnaisuus on yhtä suuri kuin HYVÄ!
0   +1 +2
 
9
oozer 16.01.2006
Se on nyt melkein täys kymppi, ysipuol jos sais antaa semmosen. Mä tykkäsin tosi paljon noista soinnutteluista, noissa kuluissa oli musiikillista oivallusta ja sellasta karheata kaunetta :) ainoa mikä pikkusen häiritsi oli joissain kohti laulajan pieni epävireisyys, mutta sehän nyt on treenillä hoidettavissa, ääni on muuten oikein hyvä.
0   +1 +2
 
nitrokiss69 16.01.2006
Putrohan se. Vähän epävireinen tosin.. Tuo jyystö oli naseva, mutta irtonainen. Laulu on heikoin osa settiä.. vire kuntoon.
0   +1 +2
 
9
semisuper 16.01.2006
Laulajan ässä häiritsee. Lienee miksauksella korjattavissa.

Tekstissä vilisee kovasti viitteitä suomalaisiin biiseihin. Hyvin tehty muutenkin, tuntuu olevan rakenne hallussa. Sanottavan kun vielä saisi selkeämmin ja varmemmin esille.

Virvelisoundi ikävän ohut ja kolkko, yksipuolinen. Samaa vikaa tomeissa, muttei niin paljon.

Toimiva biisi, kasvoi mukavasti loppua kohti. Keikalla varmaan lähtee vielä paremmin.
0   +1 +2
 
9
Hippendale 16.01.2006
Biisi alkaa hieman kliseisesti, mutta kuitenkin todella omaperäisesti...tajjotain! Rummut ja basso hyökkää todella yllättäen mukaan varomattoman kuulijansa säikäyttäen! Laulu kuulostaa paikoitellen hieman epävarmalta, mutta toisaalta sekin jopa sopii biisin tyyliin. Sopivan erikoista, kaunista ja hyvin soitettua rockia!
0   +1 +2
 
polte 16.01.2006
Tää on hyvä veto ei siinä mitään onnea jatkossakin projektille.
0   +1 +2
 
hoffe 16.01.2006
Liian pitkä alku. Vaikea suhtautua tällaiseen suomeksi laulettuun rockiin kun on tottunut toisenlaiseen. biisi kun lähtee, tulee mieleen grunge! aivan! se 90-luvun muotimusatyyli. taustalaulut vois toimia hyvin tässä.
0   +1 +2
 
10
Phunck 16.01.2006
Good playing and excellent vocals. Excellent recording too. :-)
0   +1 +2
 
Juhgu 16.01.2006
Nätti kitara ja pirun hyvänkuuloiset rummut. Mukavaa kuulla välillä laadukkaastikin tuotettua musiikkia täällä mikserissä. Laulun alkaessa tuli välittömästi mieleen Zen Café, mutta valitettavasti en kovin paljoa pidä Zen Cafésta :P

Enivei, tuotannon laadukkuuden takia pitää kyllä tsekata teidän muutkin biisit.
0   +1 +2
 
9
KAMUI 15.01.2006
Sanat on aika perus kamaa tämmösiin "haikeampiin" rokki biiseihin, mutta laulajalla on todella hyvä ääni. Hyvät kitara soundit kitarassa/kitaroissa. Hyvä repäsy tuolla lopussa siitä plussa.
0   +1 +2
 
8
Jannuli 15.01.2006
Ihan toimiva, eikä aivan niin perus-rokki-jynttäys.
0   +1 +2
 
8
J.R No 15.01.2006
Alun skitta on kiva, laulu on kelpoa tavaraa sekin, tosin ei huippua. Hieman haparointia havaittavissa. Biisi rullaa hyvin, eikä ala puuduttamaan missään vaiheessa. Eput ja Zen Cafe hyökkii etäisesti joistain kohdista mieleen. 2min jälkeen alkava hieman rankempi kohta on mieleen. Ja tuo vingutuksen jääminen soimaan on pirun hyvä oivallus, perinteinen mutta toimii. 8 napsuu.
0   +1 +2
 
Suu 15.01.2006
En taida kuulua kumpaankaan joukkoon - niihin jotka tykkäävät tai niihin jotka inhoavat tätä taiteellisempaa biisiänne. Periaatteessa sanat ihan jees. Itse en diggaile noin paljon kaiutettuja rumpuja. Basso olis saanut kuulua paremmin
0   +1 +2
 
8
Pieta 15.01.2006
Kitarariffi on kaunis. Sovitukseltaan tämä toimii. Biisi hengittää, sitä ei ole tungettu liian täyteen tavaraa.
Sanat ovat tosi selkeät, niitä on pakko seurata. Niissä on ajatusta ja symmetriaa, ja siksi ne kolahtavat.
Loppupuolen jyystö peittää laulun aika ikävästi.
Ehkä jonkinlaista yllätyksellisyyttä olisin kaivannut sävellykseen. Tuntuu, että tämä pyörii sen kitarariffin ympärillä liiankin tiukasti alusta loppuun. Laulaja vetää hyvin, tosin pientä säröä ja tarkkuutta vireeseen kaipailin.
0   +1 +2
 
8
Zagaar 15.01.2006
Todella aika esikuvien kaltaista.. Hyvänkuuloista melankoliaa. Voisin kuvitella, että keikoilla porukka ottaa huumaa tästä biisistä. Hyvä biisi. Soundeissa ja miksauksessa vois olla parantamista. Jäin kaipaamaan vähän tuhtimpaa soundia.
0   +1 +2
 
9
dj musical 15.01.2006
ihan mukavan kuuloinen viisu.
Kitara on rento ja mun mielestä hieno.
Laulaja osaa oikeasti laulaa.
Bändi soittaa hyvin yhteen ja kyllä kuulosti todella hienolta :)
0   +1 +2
 
9
Rikhard Black 15.01.2006
Nyt on kyllä NIIN Zen Cafe / Herra Ylppö, tämä alku ainakin. Laulaja on hyvä, ääni ei värise ja patsas pysyy hyvin kasassa. Mutta, mutta. Onko maneeri liian ilmeistä, lässyttämistä? Helvetin hyvät soundit ja stemmat. Jyystökitarat toimivat myös hyvin. Tulee vähän mieleen yhden frendin bändi nimeltään Waltimo. Suosittelen muuten testailemaan. Tämä loppu menee laulajalta vähän jotenkin sivuun. Mutta totean kuitenkin kokonaisuuden olevan hyvän. Vielä olisi loppua kohden voinut kasvaa. Loppu ei ehkä ollut ihan sitä, mitä olisi saattanut massiivisuudessaan odottaa, se jäi vähän ohueksi.
0   +1 +2
 
Jammin Benjammin 15.01.2006
Alun skeba on erittäin hieno. Laulajalla muuten varsin hieno suomirock-eppu-alanko-putro-ääni. Oon yllättyny kuinka toimiva tää on, läpimädälle jumputuksen ystävälle toimiva vääntö. Taiteellista, muttei teko sitä. Pidin paljon.
0   +1 +2
 
8
S_Silver 15.01.2006
Laulu on aluksi aika jännästi pannattu. En sanoisi sitä huonoksi asiaksi. Kunhan mainitsin.

Biisi on mukavatunnelmaine. Soundeiltaan hiukan tunkkainen radiosoittoon. Eikä tämä varsinainen sinkkubiisi teillä olekaan.

Noin kolmen minuutin kohdalla tuleva säröinen kohta vähän pilaa tunnelmaa, sillä kitaran soundi eikä ailahtelevavireinen laulu miellytä oikein minua.

Kasin arvoinen kokonaisuus.
0   +1 +2
 
Esco 15.01.2006
Kielen venyttely 2 min jälkeen kuulosti erinomaisesti...homekorvia avaavalta. Syypää oli ehdottomasti parempi kuin tämä. Laulukaan ei kuulostanut yhtä hyvälle tässä jostain syystä, vaikka ei nyt niin paljoa moittimista. Kyllähän nuo basso/rummut kivasti vetää.
0   +1 +2
 
8
Lateksi 15.01.2006
Alku kuulostaa hyvältä, laulu ja kitarointi toimivat, mutta rankemman osan aikana kuuluva laulu ei enää niin iskekään. Voisi tosiaan kaivata vähän jotain muutakin soitinta alkupuolelleen.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 15.01.2006
Biisi tehty mukavan kuivahkoilla soundeilla. Laulajan ääni toimii mukavasti tälläiseen biisiin! Biisi kokonaisuudessa hyvä!
0   +1 +2
 
7
Hude_84 15.01.2006
Laululla ei pohjaa, tulee liikaa kurkunpäästä. Röökit ja viskit siis esiin, ja tekniikkaa hiomaan ;)
Ehkä hieman mitäänsanomaton kipale; ei jättäny mitään huomionarvoista mieleen kuuntelun jälkeen! Riffit ja kuviot liian kliseisen yksinkertaiset! Rummuista plussaa!!
0   +1 +2
 
8
Piru Kange 15.01.2006
Teiltä kuuntelinkin jo yhden biisin. Tämä on sopivan paljon erilaisempi, mikä on hyvä merkki. Biisit eivät ole siis toistensa kopioita, kuten monilla tuppaa olemaan. Tässä on hyvä ote soitossa. Samaten laulussa, joka on hienoine epäpuhtauksineen mukavan karismaattinen ja persoonallinen. Teksti on tällä kertaa astetta kliseisempi. Oikeastaan en oikein pidä tämän kappaleen lyriikasta. Se on jotenkin mielikuvitukseton.

Kitarointi-riffi-soolo-systeemi tuo mukavan variaation tähän biisiin ja estää sen, että biisi menisi liialliseksi hempeilyksi ja tusinatavaraksi sen pohjalta. Oikeastaan rakenteellisesti tämä kappale on vallan mainio. Kyllä tästä kasi napsahtaa.
0   +1 +2
 
Zombo Bobolous 16.01.2006
ei tarvii poikainkaan hävetä; hieno kappalehan tämä. Kyllästymiseen asti olet varmaan kuullut vertauksia Samuli Pudroon joten jätän sen kohdan väliin. vähäeleinen kappale hienolla tekstillä ja hyvällä soitannalla
0   +1 +2
 
D_Steele 15.01.2006
Sävellyksenä mielestäni suhteellisen mitäänsanomaton, mutta jotkin kohdat toimivat oikein hyvinkin. Laulajan ääni kuulosti liian aneemiselta omaan mieleeni ja taimikin vaikutti paikoin olevan hiukan hukassa. Kitarasoundit kuitenkin toimivat varsinkin noissa "jyystö" kohdissa.
0   +1 +2
 
9
Ronos 15.03.2005
Loppua kohti rakentuu hienoksi.Hienon mystinen osa tossa 2:10 kohdalla.Alun kitara jäi vähän yksinäiseksi(Jäin kaipaan jotain tunnelmaa tekevää juttua esim.syntsilla)
0   +1 +2