Pupu kattilaa soimaa

Elektrojänis

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

DJ Jänes 25.10.2008
heh lajitoveri :) hyvä biisu
0   +1 +2
 
8
Nevermind 09.12.2007
Aika hitaasti alkaa kappaleessa mitään tapahtua. Tavallaan monien elementtien avulla kasattu biisi ei ole kovin montaa kuuntelukertaa varten, mutta saattaisi toimia ihan hyvin tietynlaisena taustaäänenä.

Kappaleessa on jotenkin hieman liian kiltti meininki, vähän tapahtumia, tavallaan unilaulu tyylinen, mutta ties vaikka se olisi sellaiseksi tarkoitettukin.

Kappale on äänitetty hyvin ja kaikki on hyvin tasapainossa keskenään, vaikkakin kappaleessa ei oikeastaan tapahdu paljon mitään loppuen lopuksi.

Kuin tehdastyöpäivä, samaa tunnista toiseen, päivästä päivään... Sama tahti, hitaasti, silmät painuvat kiinni, unien maailma valtaa mielen ja vie sielun mennessään, sukellan syvälle syvälle, unien synnyinmaahan, kaukaisuuteen, leijun pilvenhattaralla, lampaat pomppivat ylitseni ja puro virtaa... kuin luotu unien maailmaan.
0   +1 +2
 
9
Kisha 15.09.2007
IIk Duraselpupujen yökkäys..Khääk!!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 09.11.2005
Todella hämärää rytmiikkaa, erittäin hyvillä soundeilla tarjoiltuna. Bassosoundi ja -linja erittäin tylyä tavaraa. Perverssi, kieroutunut tunnelma jota ei yhtään vähennä tuo vasemmalla oleva uhkaava jäniskuva. Artistin ilmeinen kieli poskessa -meininki sopii oikein hyvin tämän biisin tummuuteen ja uhkaavuuteen. Erittäin asiallisesti tuotettua, en lähtisi mistään tuotannollisesta elementistä tässä valittamaan. Todella asiallisia soundivalintoja, tuo kellopelimainen melodia on suorastaan loistava.

Erittäin persoonallista materiaalia, enpä ole vastaavaa tainnut koskaan missään kuulla. Todella jees. Kantaa jotenkin todella oudosti koko pituutensa, hämmentävää, yleensä näin vähillä elementeillä ei potkita pitkälle.

Minä pidin tästä ja paljon!
0   +1 +2
 
9
Nerokkaasti väännetty kipale. Kuitenkin jotain puuttui, mutten osaa sanoa mitä...
0   +1 +2
 
10
Jomma 15.01.2006
Jee.. kunnon leffamusiikkia , alkaa hyvin ja toimii kybällä siitä ....
0   +1 +2
 
9
Jan C 23.07.2005
En jaksanut lukea noita edellisten kommentteja, joten sori jos nyt jauhan samaa... Tämä oli nimittäin miellyttävä erikoisuus! :) Tähän kun olisi päälle vielä Dave Gahan heittänyt vokaalit niin menis ihan DM:n biisien joukossa läpi. Tykkäsin.
0   +1 +2
 
Petu-_ 22.06.2005
Mielenkiintoinen ja omaperäinen kappale. Harvemmin tällaista kuulee. Vaikken hirveenä tykännytkään, niin aika mielenkiintoisen kuuloinen siitä huolimatta.
0   +1 +2
 
8
Portion 03.01.2005
Mieleen tulee joku jännärileffan kohtaus, tosin se vaan jatkuu, ja jatkuu, ja sitten tulee mieleen Duracell...Tiettyyn tunnelmaan ihan ok fiilistelyä.
0   +1 +2
 
8
monday idiot 08.12.2004
ihan kivoja saundeja ja outo meininki:)
0   +1 +2
 
10
Mä olen täällä Haavan takia. Meillä on lähdössä kait jotain tulemaan taikka tulevaan.
Tää biisi on tosi hieno. Mä pidän erityisesti noista sun padoistasi - taikka mitä ne ovatkaan so noi viritetyt rummut.
Täytty tulla uudestaan katsomaan ja paremmalla ajalla.
Sä mielytät mua ja mä uskallan meditoida tän tahdissa.
0   +1 +2
 
jherrane 25.10.2004
Kappaleen herättämiä mielleyhtymiä: Toimisto. Joku kirjoittaa koneella, kassakoneen laatikko ei aukea. Työpaikalla ei saa juoda kaljaa (suhahdusäänet toivat mieleeni olutpullon). Lattiankiillotuskone sahaa edestakaisin käytävällä. Aurinko paistaa, väsyttää. Loppus jo tää työpäivä. Päässä takoo joku biisi, takoo päättymätöntä kehäänsä. Vai onko tää sittenkin krapula, joka päässä hakkaa... Tällainen musiikki saa ainakin minun mielikuvitukseni liikkeelle. Tämä on ehdottomasti yksi erikoisimpia biisejä joita olen Mikseristä löytänyt. Ei kyl uskalla tällaisen biisin tahdissa meditoida; tiedä minne astraalitasolle sitä päätyisi :) Hauska kuuntelukokemus!
0   +1 +2
 
9
Zha 18.09.2004
Iih, pupu sai kattilat soimaan. Ihanan hypnoottinen mutta samalla veikeä, kovasti tykkäsin.
0   +1 +2
 
Effekt 02.09.2004
Hyvää soundia, tyttöystäväni tekisi tähän varmaan mieluusti koreografian. Nautin suuresti osaamatta antaa sen kummenpaa palautetta biisinä. Soundivalinnan hienoja ja toimivia, ja kasvava, painostava tunnelma vie mukanaan.
0   +1 +2
 
lofgy 18.08.2004
odotin et millon tää biisi 'alkaa'.sopis ehkä jonkun strategia- tai hiivintäpelin taustaks,paitsi että pitemmän päälle saattais käydä ahdistamaan,nimittäin biisin kuunneltua oli vähintäänkin hypnoottinen, melkein psykopaattinen olo xD mutta sehän nyt ei oo pahitteeks aina välillä. yhellä sanalla kuvattuna Pelottava.
0   +1 +2
 
lovefactory 07.08.2004
Ihan ovelan kuuloinen biisi, tosin mielestäni jos sitä ihan kuunneltavaksi on tarkoitettu saisi se rakentua vähän nopeammin, nyt se on vajaan seitsemän minuutin pituudessaan aivan liian pitkä. Tuon musiikin voisi kuvitella sopivan hyvin esim. jonkin pelin taustamusiikiksi.
0   +1 +2
 
ÄSSÄ poika 07.08.2004
Tuli jotenki omituine olo ku kuunteli tätä.Biisi oli samaan aikaa pelottava,hauska,outo,helppotajuinen,surullinen,valkoinen,musta..!En anna arvostelu numeroo koska mä menin jonku näkösee hypnoosi tilaa
0   +1 +2
 
8
Sazv 07.08.2004
hmm... aika outoa. todellakin kokellista. ainaskin kuulostaa siltä. ei kyllä sano mitää tuo nimi tästä biisistä. tuo mieleen jonkun pelin tausta musiikin, afrikassa tapahtuva kohtaus, tämä soi taustalla, toimii. :)
0   +1 +2
 
corter 10.06.2004
Niin, tätä olenkin aikaisemminkin kuunnellut, mutten arvostellut. Varsin jännä tunnelma, kivan synkkä. Biisi kasvaa mukavasti kokoajan, ja tulee vähän ahdistunut olo. Tuolla rummulla tehty yksinkertainen melodia on ihan jännä myös. Nuo suhisevat efektit olisi voinut tulla vähän harvemmin, mutta toimii näinkin. Varsin jännä väännös, kuten biisisi yleensäkin.
0   +1 +2
 
10
jouni 09.06.2004
Ei oo nää experimentalit mun genreä, mut hei tää toimii kyl hyvin. Yleensä tän lajityypin jutut menee multa täysin ohi (olen saanut siitä palautettakin) ja haavi vaan jää auki, et mitä täs tapahtuu. Mut tää biisi toimii. Tässä tapahtuu ja tää on mielenkiintoinen. Jos nyt rokki´miehenä arvotan tällasta musaa, niin mun mielestäni biisissä täytyy tapahtua asioita sellasessa tahdissa, että mielenkiinto säilyy, että uusia elementtejä tulee sopivassa tahdissa lisää biisiin ja tietenkin niiden juttujen sisältö. No, asiaan. Biisi on mukavasti rytmiin sidottu. Rytmiset oivallukset on hyvin tehty. Kappale etenee mallikkaasti, mukaan tulee sopivasti uusia juttuja ja ne uudet jutut ei ole niitä helpoimmin arvattavia ja ennakoituja, niinkuin esim. joissakin leffoissa joista arvaa jo 10 minuutin katsomisen jälkeen, miten se päättyy. Melodiset jutut on loistavasti tehty. Ei kikkailla liikaa, melodiat ovat kauniita ja rytmikkäitä. Kappale etenee loppuun asti harkiten ja omalla painollaan. Soundit biisissä ovat kohdallaan. En olis uskonut tätä päivää näkeväni, mut kyllä maksimit tästä annan ja ihan oikeutetusti.
0   +1 +2
 
Einsteins 12.06.2004
Rajallinen ja varsin perinteinen musiikkimakuni ei löydä tästäkään kerrassaan mitään
sanottaavaa. Itselleni täysin yhdentekevä äänimaailma. Sorry, en voi arvostella.
0   +1 +2
 
Vilz 08.06.2004
Oli sen verran kiintoisaa kuunneltavaa, että se piti sanoa tässä. Vaikea numeroida.. Kelaa, jos hissimusiikki olisi tämmöistä, ihmiset lumoutuu eikä tajua missä niiden pitää jäädä pois..
0   +1 +2
 
DjLime 16.06.2004
Hmm.. mitähän tästä nyt sanoisi. Äänivalinnat eivät ole oikeen mieleeni. Genre kyllä tuntuisi olevan kohdallaan. Aika mitäänsanomaton fiilis jää. En ole koskaan ollut suuremmin "taiteellisen" musiikin ystävä. Ei löytynyt mitään koukkua mikä olisi saanut minut liimattua kuuntelemaan tätä. Nyt tämä vain kuulostaa siltä, että joku on laittanut jonkun lasten lelun päälle ja se junnaa ja junnaa kokoajan samaa, sitten joku on laittanut koneen toistamaan tuota bassolinjaa taustalle ja pimputellut kaikkea mahdollista päälle.
0   +1 +2
 
8
phuuskon 16.06.2004
Tämä ei ollut oikein minun musiikkia. Mutta kuitenkin jännä tunnelma tuosta välittyi. Jotenkin sellainen osittain ahdistava taustoiltaan, jota sitten tuo melodia pehmensi.
0   +1 +2
 
Bill Cosby 21.04.2004
Hypnoottista tavaraa joo. Hyvänkuuloinen on tuossa alussa tuo kasettimankan play/stop runttaus. Erittäin teollista meininkiä. Tykkään siitä, että tässä on myös pientä melodianpätkää mukana toisin kuin yleensä muussa tämäntapaisessa. Olin kyllä melkoisessa hypnoosissa tuon kuusi ja puoli minuuttia. Rytmi heilautti persettä vielä tupakilla ollessani, joten voin sanoa että olet onnistunut tekemään oikein mukavaa huttua. Tämä alkaa viirata kyllä hetken päästä ja toisella kuuntelukerralla jopa hieman rasittaa. Nuo sahausjutut on hauskoja kolmen minuutin kohdalla. Tiedätkö mitä sinä tähän vielä tarvitset - pieniä vihaisia, parrakkaita, irstaita kääpiöitä kiroilemaan ndongaksi niin sitten on täydellistä.
0   +1 +2
 
Aleksis XVI 23.03.2004
Aika tylsä.Pelkkää rutinaa ja pientä kolahtelua.Toki tämä on melko mielenkiintoinen,mutta en oikein välitä tällaisesta musiikista.Jos olis pieni rytmi tässä,niin voisin kuunnellakkin tätä.Nyt jää melko mitään sanomattomaksi...
0   +1 +2
 
9
Samu2 23.03.2004
Huramaavaa.... kerrassaan... tuo alku on kuin suoraan toimsitohelvetistä, näppäimistön nakuttelua, josta sitten suht arkisillakin äänillä rakentuu hiljalleen oikein kokeellinen ja mielenkiintoinen kappale. Sitä jos olisi toimistolla itse näpyttelemässä, ja pistäisi tän kuulokkeisiin, vois alkaa hiljalleen näpyttelemään samaan tahtiin... ja pälyilemään ympärilleen vainoharhaisesti. Kieroituneella tavalla kaunis...
0   +1 +2
 
A-Trax 21.03.2004
Vautsi! Tuli ihan sellanen fiilis että ois duunissa... Niin karmee meininki ja sit tollanen näpyttely ja kaikki... Todella mielenkiintoista. :)
0   +1 +2
 
8
Ro niilo 19.03.2004
dhdhehethegh
0   +1 +2
 
10
Bloodycut 06.03.2004
Tähän biisiin olis mahtavaa heittää räppiä....anna mä teen sulle tähän sanat heh!

Tulis tosi coolit sanat! Mä arvostan tätä kappaletta todellakin!
0   +1 +2
 
Hombre Muerto 03.03.2004
Vittusaatanakommenttirinkiperkele! Pitää kirjoitella useampaan kertaan näitä... Noh, lyhyesti:

Mukava kuullaa pitkästä aikaa Elektrojänistä. Tässä kappaleessa tapahtuva vaivihkainen nousu on toteutettu mallikkaasti, uudet elementit eivät syö pohjaa toistensa alta. Tunnelma mahtava! Tällaista on kun Duracel-pupu joutuu pöpilään. :'(

Jänikset maailman kartalle!
0   +1 +2
 
Dubbha 03.03.2004
No onpa pupulla hommat... Ei jaksa nyt niin tosissaan paneutua tähän niin jätämpä antamatta pistettä. Aika mukava teema tässä muuten. Saundit kuulostaa tosi hyvälle.
0   +1 +2
 
7
Caddy 28.02.2004
hym...En oikeen saanu mitään irti kappaleesta tai no jotain vähän.
0   +1 +2
 
Imp 26.02.2004
aika hieno basso voittoinen biisi.eipä oikeen oo mulla kommentoitavaa tällaisesta ,mutta kokonaisuutena ihan kuunneltava biisi.
0   +1 +2
 
7
Veneficus 26.02.2004
Tähän oli virkistävää törmätä ringissä, luulin jo arvostelleeni tämän aikoja sitten mutta ilmeisesti se oli jäänyt jostain syystä tekemättä. Äänisuunnittelu nousee selvästi tämän biisin suurimmaksi vahvuudeksi. Rullaa hienosti vaikka liikkuukin hitaasti. Äänet herättävät mielenkiintoa ja muutenkin viehkeän omaperäinen kappale. Pirteitä melodioita joita esittävät hauskat intsrumentit marssien ympyrää.
0   +1 +2
 
9
Vihru 23.02.2004
aika helmen herja biisi!! =)
basso on siisti, vai mikä nyt onkaan, ja oven avaus.
ihan kuin jännitys musiikit jostain leffasta =)
Kivasti suunniteltu, siitä napsahtaa 9, siksi että omalaatunen biisi.
0   +1 +2
 
.:Academy:. 23.02.2004
Aika ovelan kuuloinen biisi. Alku vaikutti tylsähköltä kirjoituskoneen naputtelua kuunneltaessa...mutta loppua kohden parannettiin koko ajan kappaleen kehittyessä ja instrumenttien lisääntyessä. Lopussa jopa melkein koko biisin vallinnut taustateema vaihtui...tossa bassossa oli muuten aika hyvän kuuloinen saundi.
0   +1 +2
 
Snoze 22.02.2004
Heh.. aika magee.. ja pelottava. Mietin mist vitusta toi yks ääni tulee.. kliks kliks.. oisko genre material noise ;)
0   +1 +2
 
7
No tänään kun oon näitä kokeellisia biisejä kuunnellu täällä mikserissä, niin täytyy sanoa, että tää on ensimmäinen joka kuulostaa siltä, että tekijä tietää mitä tekee, eikä vaan tee jotain kokeellista erottuakseen joukosta. Ei tää silti oikein kolahda. Pisteet siitä, että tässä on oikeesti jotain ideaaa.
0   +1 +2
 
T. H. Rimpinen 20.02.2004
Joo, omalaatuista tämä tavara on-- ja mikäs sen herkumpaa. Soundien käyttö on sinällään tosi hauskaa, ja kuulen tällaisissa tekeleissä aina aikamoista pirullisuutta... tästä syystä haluaisinkin kuulla tämän vedettynä vielä enemmän äärimmäisyyksiin... hmm. Pitääpäs kuunnella tuo Haavaremix...
0   +1 +2
 
8
thenuke 20.02.2004
Hieno äänimaailma tässä, ja kumea bassosyntikka on kyllä varsin vaikuttava, pitää biisiä kasassa. Myös tuo xylofoni tai mikä onkaan on hieno, mutta ehkä olisin odottanut vielä jotain enemmän tuonne efektimaailmaan taustalle. No, siitä valittaminen nyt ei oikeasti ole mikään iso juttu, hienohan tämä oli.
0   +1 +2
 
Okapi 20.02.2004
Soundit kullostavat kovin kököiltä, mikä tekee biisistä väistämättä melkoisen tylsän. Ei tuo mörköilymeininki oikein muutenkaan nappaa. Ärsyttävän alataajuinen basso. Tämä lähentelee jotain industriaalin kaltaista, eikä moinen ole koskaan napannut yhtään. Ei nappaa tämäkään.

Napnap.

Piisissä kestää aivan liian kauan, ennen kuin oikeastaan mitään mainitsemisen arvoista alkaa tapahtumaan. Lopun ksylofonintapaisten pimputukset on ihan kivat.

Äh, tylsä biisi.
0   +1 +2
 
9
BX 20.02.2004
Siisti rytmiikka. Joku pikakirjoittelee toimistossa. :) Jänskästi tulee elementtejä mukaan ja tunnelma tiivistyy koko ajan. Täs on jänskiä triphop fiiliksiä. Tähän vois yhdistää jonkun rankan biitin ja tulis aika tiukka rap biitti, vaikka se on varmaankin aika kaukana biisin tekijän intresseistä. :) Tuo veturipuhina on ainut juttu, joka vähän puuduttaa pidemmän päälle. Sitä ois voinu ehkä käyttää vähän säästeliäämmin. Pörinä basso on mainio.
0   +1 +2
 
[ sam ] 20.02.2004
Jotenkin The Prodigyn Music For The Jilted Generation -albumin intron mieleen tuova ralli, joka saa valtavasti plussaa juuri tuon seikan ansiosta. Hienoa äänimaalailua ja kurat housuun läväyttäviä alapään ääniä, ja tietysti voittamatonta tunnelmaa. Hieno kappale hienoin maustein.
0   +1 +2
 
9
Taapero 20.02.2004
hmm... pelottavaa fiilistelyä.. bassot huutaa kivas, meinaa räjäyttää korvat jo kuulokkeilla :D aika erikoista ja mielenkiintoista.. tykkään :)
0   +1 +2
 
SpeaK 20.02.2004
Sori, mun on pakko kommentoida uudelleen tän kommenttirinki-bugin takia. Siinä on 40 merkkiä.
0   +1 +2
 
8
MPS 19.02.2004
Tämän jo tuolla omalla tunnuksellani kommentoin, mutta sanottakoon, että bassosta tykkään erityisesti ja muutenkin jännä äänimaailma.
0   +1 +2
 
DimensionZ 19.02.2004
Aika jykevät soundit, oli subbarilla duunia. En kyllä ihan tämmöstä musiikkia ymmärrä, mutta kaipa tämä johonkin tilanteeseen sitten sopii. Ihan jees kyllä kaikin puolin omassa lajissaan varmaankin, mutta en kyllä toiste pystyis kuuntelemaan 7 minuuttia tätä.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 19.02.2004
Itseasiassa nyt kun asia mainittiin, niin tätä on kerran muistaakseni käytettykkin yhdessä harrastelijateatterijutussa. :)
0   +1 +2
 
r00pe 18.02.2004
Nimi kyllä johtaa harhaan.. siis biisin, Kestää aika kauan ennenkuin mitään tapahtuu todella. Ihan hauskoja soundeja. Toimis hyvin jossain teatteri-jutussa.
0   +1 +2
 
9
hazardi 15.02.2004
Mukavaa piristystä tähän väliin. Intron palapeli rakentuu vähitellen ja sitten biisi jää jumiin hetkeksi. Ja sitten vähitellen koneeseen tulee taas eloa ja loppu yllättää jo iloisesti :)

Taidanpa pistää tämän talteen.
0   +1 +2
 
Putte 15.02.2004
Aika jännää kuunneltavaa oli, ja ehkä jopa hieman psykedeelistä.. Rakentui kokoajan kivasti suuremmaksi ja suuremmaksi kokonaisuudeksi, ja kokoajan oli sellanen jännittynyt olo että mitäköhän seuraavaksi tulee.. Alussa mietin että kuka viittii tällästä paskaa mikseriin lähettää, mutta lopussa tajusin että eihän tää mitään paskaa ookkaan, päinvastoin! Täytyy joku päivä kuunnella tää kunnon stereoilla äänet täysillä..
0   +1 +2
 
Seeci5000 15.02.2004
Ei mun makuun... ehkäpä jotenki liian tylsä?.
0   +1 +2
 
7
Jo B1 15.02.2004
Hmm vaikea sanoa kuinka kokeellista musiikkia tämä on, sillä tuntuu että tällaista musiikkia on kokeiltu jo aika paljon. Tämän kappaleen musiikillinen arvo tällaisenaan on hieman kyseenalainen, mutta esim. demon tai elävänkuvan taustana tämä voisi mennä vallan mainiosti. Näin irrallisena tämä on oikeastaan aika raastavaa, mutta annetaan nyt hieman pisteitä potentiaalista.
PS. Tykkäsin kirjoituskoneesta.
0   +1 +2
 
5
mevert 15.02.2004
Hyi mitä moskaa kuka tällästä jaksaa kuunnella.
0   +1 +2
 
G-Tune 15.02.2004
Heh, täytyy myöntää että tämä on ensimmäinen kerta kun tämän biisin varsinaisesti _kuuntelen_ vaikka tästä olen kuullutkin jo aiemmin.. Oikeastaan aika mielenkiintosesti kehittyy, tämä musa sopisi aika hyvin tuohon vampyyrileffaan jonka juuri katsoimme :D
Siihenpä se sitten oikeastaan jääkin, biisi jää hienon alkutunnelman jälkeen hieman toistamaan itseään eikä uusia elämyksiä tule juurikaan enää matkaan. Jotain melodianpoikasta toki, mutta kun biitti pysyy samana, ei pelkkä pieni meldiakikkailu tunnu riittävältä. Kuitenkin ihan mielenkiintoinen ja tunnelmallinen kappale, ainakin tässä on roppakaupalla tunnelmaa ja omaperäisyyttä.
0   +1 +2
 
10
Commandant 13.02.2004
Seinäänjuoksu musaa, hmmm.. Tämän biisin lyömäsoittajalla on vittumainen ympäristö toteuttaa itseään, mutta hän on varmaan tottunut raskaaseen ilmapiirin, jossa musta ei ole tuntematon.
0   +1 +2
 
7
konemies_ 12.02.2004
ihan hyviä soundeja, varsinkin toi basso. vähän liian "kokeellista" noin arkikuunteluun. loppua kohti parempaa :) ännenlaatu yms ovat kyllä kohdallaan.
0   +1 +2
 
9
juhok 12.02.2004
Tulee ensimmäiseksi toimisto- tai varasto-hommat mieleen. Hyvin konemainen, "liukuhihnamainen" kappale. Hyvin tämä on myös masteroitu, kaikki tulevat siistissä tasapainossa. En oikein kritisoitavaa löydä... Hyvä kappale. :)
0   +1 +2
 
8
pinza 12.02.2004
Oivaa monotonista paukutusta mitä kummallisemmilla instrumentintapaisilla. Kyllä on artistinimi-biisinnimi-saundi suhde kasassa. Pidin. :)
0   +1 +2
 
SarQ- 12.02.2004
johan mä tän kommentoin.. voi hemmetti ku ei ottanu.. no koitan muistella mitä kirjotin..

Aika oudon kuulosta musaakkia, ei lämmitä pahemmin mun mieltä. enkä oo ennen kuullu koskaa experimentalia joten en siltäkään kannalta osaa arvostella.. tää on tätä samaa paskaa kommenttia, tiedän "en oo kuunellu ennen nii en osaa kommentoida".. mut joo, sori nyt mut tää ei kuulostanu mun korvissa mitenkää erikoiselta. ihme "pum pum zip pum" musaa :)
0   +1 +2
 
Badmad 12.02.2004
Tunnelmasta tuli mieleen jollain kaukaisella tapaa Pink Floydin money.. hassusta nimestä huolimatta aika jännää kilkuttelua. Tuntu jumittavan aika pahasti alun jälkeen, ois saanu pupu takoo vähän kovempaa ja tunteella. Nyt jäi käteen vain alun hämyhypnoottinen tunnelma ja loppupää meni jotenkin ohi. No aivan lopussa tuli sitä kaivattua lisää kehiin, mut liian hitaasti silti.
0   +1 +2
 
7
sarka 11.02.2004
Alkaa vähän turhan hitaasti... Tosi jännän kuulonen kun alkaa päästä täyteen voimaansa. Mutta... Tässä ei ole sitä rytmiä jota mä musiikilta vaadin eikä varsinaisia koukkuja, jotka pitäis satunnaisen kuuntelijan keskittyneenä... Samoin loppu jätti vähän tyhjän olon, kun oli niin yksinkertainen. Omaperäisyys on tän biisin ydin.
0   +1 +2
 
tiitus 11.02.2004
johan nyt on, en keksi tästäkään juuri mitään sanottavaa..

toi nopea kolina vois olla vielä vähän nopeempi, hyvä melodia, tossa, onko toi nyt music boxissa. ja...
0   +1 +2
 
6
Mice 11.02.2004
erilaista..ei välttis ihan mun juttu mut täytyy todeta et ihan jees!
0   +1 +2
 
4
BCOW 11.02.2004
En suosittelisi kellekkään itsemurhaa hautovalle tai pahaa krapulaa kärsivälle ihmislle.. jos tilat nyt eroavat mitenkään toisistaan.
0   +1 +2
 
8
WaurioRocks 10.02.2004
Bassotaustoista tulee kaukaisesti mieleen Björk.. ei huono juttu. Ihan mielenkiintoista materiaalia. Mahtipontista metsämusiikkia. Biisin pointtia en ehkä löytänyt mutta tunnelma oli kyllä ihan bra..
0   +1 +2
 
Elektrojänis 09.02.2004
Kummallista... Luulin kyllä laittaneeni tähän ihan melodioita ja rytmejäkin. Mielestäni tässä ei ole juurikaan efektejä. Instrumentit ei ehkä ole perinteisimpiä. :)
0   +1 +2
 
9
tahtila 09.02.2004
hmm, experimental ei ole minulle kovinkaan tuttua ennestään, mutta onhan tämä ainakin iha siedettävää pientä kattilapaukuttelu :) millasen duracel pupun sä sinne kattilaan änkesit ku näin hienot äänet sai aikaan? Elektrojäniksellehän se on helppoa :)
0   +1 +2
 
9
Sateentekijä 09.02.2004
Pupu kattilaa soimaa on kappaleena omituinen, hieno, pelottava, tunnelmallinen. Taitavasti tehty. Pidin tästä kovasti. Sopisi jonkun omituisen televisio-ohjelman alkutunnariksi...ehkä johonkin suomalaiseen jännitys-ohjelmaan - ei muuta kun myymään. Biisi oli todella hieno mutta pitkä kuin syntivuosi..kevyt, lyhyt, loppupimpautus oli hauska yksityiskohta.
0   +1 +2
 
9
Twight 07.02.2004
No perhana, kyllä tämä on jo ennestään kuultu. Tallennettu on ja sitä aina välillä kuunnellaan.. :)
Kyseessä on hieno kappale. Kyllä tässä on soundit kohdallaan.
0   +1 +2
 
9
Calmination 07.02.2004
Mää tykkään. todella mielenkiintoisesti rakentuu tämä biisi.. jäin jumittamaan paikalleni tätä kuunnellessani. jonkunlaiset pimeet vokaalit sopis tähän.
0   +1 +2
 
9
Salminen 06.02.2004
Aika mielenkiintoinen tunnelma tässä biisissä kyllä on, mutta mielestäni ihan Siperian tasolle ei fiiliksissä ylletä. Äänenlaadullisesti ja tuotannollisesti tämäkin on hieno teos ja hauskoja jippoja on paljon mutta tuo edellämainittu kappale nosti riman niin korkealle että tämä saa "vain" ysin. Siperian sähköä rätisevät pupujussit ilmestyivät uniinkin kummittelemaan. :)
0   +1 +2
 
Rhino 06.02.2004
Olipas mielenkiintoista kolinaa. Hauskoja toimivia soundeja löytynyt tähän. Tunnelma on kyllä hieno, vaikka en tästä saakaan mitään irti musikaalisesti.
0   +1 +2
 
M1cH0 05.02.2004
tämä kasaantuu ihan siististi et nuita soindeja tulii vähitellen!! ihan siistiä! en osaa tämmöstä kommentioida!! enkä anna numeroia!! ei ollu paska biisi!! iiha siisti
0   +1 +2
 
sakke-makke 05.02.2004
Kaikessa atmosfäärisyydessään veikeä kappale. Tässä voi hyvin alkaa luomaan kaikennäköisiä tarinoita päähänsä, ja kyllä, puput kattiloineen pottukellarissa tästä tulee kyllä mieleen.

Hitaasti käynnistyy, mutta jahka dieseli pörähtää käyntiin niin jumitus-olotila onkin sitten valtaisa. Hieman ennen puoltaväliä pupu todellakin soittaa jotain lasista kattilaa kuin viimosta päivää.

Typistetysti sanotaan silleen, että tunnelmineen ja vähäisine elementteineen aika jumittavaa/seisauttavaa (joka on tässä tapauksessa tietysti hyvä asia), meininkiä. makeat soolot loppupuolella. Rytmiinkin tulee vähän variaatioita loppua kohden, jota olisi huoletta voinut käyttää pitkin biisiäkin sellaisena elävöittäjänä. mutta toisaalta parempi jumitellen samassa kaavassa, tää on yksinkertaisesti sellasta hienoa kuuntelumusaa. Kaikki soundit olivat hieman simppeleitä ja siellä täällä rummuissa löytyi ikävänpuoleisesti turhan paljon kaikua, ja tuo kassakoneen tapainen sikitys tuolla taustalla on hyvä, mutta jotenkin huonolaatuinen ääni..
ja jne.. että miksaus on vähän puuroista ja kumeaa. sanottakoon että sellainen "pyöreähkö" miksaus jossa kumisee hieman liikaa.

tunnelmat ja melodiat 9 -
soundivalinnat ja sovitus 8 - - -
0   +1 +2
 
9
Setittäjä 05.02.2004
Hei, tää on aika jännä. Mielenkiintoista, etten sanoisi. Todella kiva äänimaailma, ja toi bassolinja on ihan hauskan hyvä, jos noin voi sanoo. Todella mukava kokemus!
0   +1 +2
 
Möhökki 05.02.2004
Erittäin hieno bassolinja ja tuollaiset industrialiin viittaavat kilkutukset. Ilmeisesti en ollut heittänyt aiemmin kommenttia, vaikka tämä on kovalevylläni jo jonkin aikaa viihtynytkin. Joka tapauksessa, pidin tsiibaleesta.
0   +1 +2
 
8
Kaurismaki 03.02.2004
2:56 lähtevä sahailu ihan älyzin kiva. Ne filtteröinnit varsinkin, mutta ite soundikin ihan hemo-jes.

Kappale nousee lähtökohtiinsa nähden tosi ylhäisiin sfääreihin. Itelläni tulee helposti tällaisesta musiikista todella Junnaavan kuuloista. Tässä oli vältetty se pelailemalla ainakin niillä eniten korviin tarttuvilla kilkkeillä (joissa niissäkin kiva sample).

Vähän viiden minuutin jälkeen alkava kompastellen funkahtava (tai joku..) 'B-osa' toimii myös pelastaja-auttajana varsin mallikkaasti!
0   +1 +2
 
Dj Panama 03.02.2004
Aika kokeellista tavaraa juu. Hyvät kolinat ja muutenkin ihan tarttuva biisi. Leffamusiikiksi olisi enemmän kun paikallaan
0   +1 +2
 
Teknomyssy 03.02.2004
Taidemusiikkia :)

Hemmetin hyviä ääniä ja mitä enemmän biisin rakenteeseen tulee tavaraa, sitä hypnoottisemmaksi meininki muuttuu. Melodiatkin toimivat [niistä tuli mieleen elokuvasäveltäjä Thomas Newmanin työt (American Beauty, tv-sarja Six Feet Under:in tunnari)]. 4,5min paikkeilla alkoi jo hitusen kyllä tuo rakenne kyllästyttämään. Jonkinlainen filli tai jokin huomattava muutos saisi biisin pitämään paremmin elossa. Ja 5min jälkeen se tulikin. Kyllä tämä suht hyvin jaksoi itsensä loppuun asti kantaa.
0   +1 +2
 
8
Pastori 03.02.2004
Aikastas mielenkiintoista äänimaailmaa. Lievästi perkeleellinen meiniki. Sellaista maailmalopun odottamista. Ei ollenkaan hullumpi tsibale, mutta tällaista tajunnanvirtaahan tämä ainakin minulle. Vaikea tällaista on arvostella. Mutta soundit on hineot.
0   +1 +2
 
a98 02.02.2004
jeps meikäläinen tykkäs. just tuosta fiiliksestä ettei ole vaan tekotaiteellisesti heitelty juttuja sinne tänne vaan että jokaisella on oma paikkansa ja biisi kehittyy. hyvä!
0   +1 +2
 
10
Kassu Vahvasound 27.01.2004
kaippa tätä voi musiikiksi kutsua. (kai). no kyllä tää ny ihan hvin meni. tällätä musaa ei nii usein kuule. Kyllä tälle piti kymppi antaa. vaik tää onkin tämmöstä ei melosiakasta. sellasesta joskus pidän. riippuu fiiliksistä. KYMPPI VAA! kyllä tämmönen käy.!!!
0   +1 +2
 
8
krimbe 11.01.2004
Mitä helvettiä?
0   +1 +2
 
8
krimbe 11.01.2004
Mitä helvettiä?
0   +1 +2
 
8
krimbe 11.01.2004
Mitä helvettiä?
0   +1 +2
 
8
krimbe 11.01.2004
Mitä helvettiä?
0   +1 +2
 
8
krimbe 11.01.2004
Mitä helvettiä?
0   +1 +2
 
8
krimbe 11.01.2004
Mitä helvettiä?
0   +1 +2
 
8
kudusai 27.12.2003
Aika sanattomaksi vetäsee. Ihan mielenkiintoisen kuuloinen ja pidin sen verran, että olihan tämä tuonne kovalevylle tallennettava. Tunnelmaltaan hyvin paljolti sellainen mistä pidän.
0   +1 +2
 
7
Jurvanen 20.11.2003
Joku paikallinen amis kostuttaisi varmaan pöksynsä bassolinjoista. ei minun tyyistä musiikkia, mutta mieleen tuli Aphex Twin jollakin kieroutuneella tavalla
0   +1 +2
 
9
La_Rocha 12.11.2003
No tämähän oli mielenkiintoinen kappale!
Eipä ole toista samanlaista tullut vastaan.
0   +1 +2
 
10
kokeilevaa kokeilevaa... abstract beats? eikö sellainenkin genre ole tuolla listalla? Kyllä toi Experimental tätä parhaiten kuvaa. Aivan upea äänimaailma. En pääse siitä yli enkä ympäri. Pienet clippailut ja särinät sopivat tähänoikein hyvin mielestäni. Ei tämä kaipaa mitään sliipattua masterointia tms. Näin au naturel on paljon parempi. ;D Voisin tehdä tästä jonkun teknoviidakkoremiksin mielelläni. Upeaata. :)
0   +1 +2
 
8
jakeriver 27.10.2003
Tässä on toi kiva basari saundi. Se saa melkein aina sydämen sykkimään ;). Nytkin. ;))
0   +1 +2
 
gebo modyo 17.10.2003
Kiva tunnelma, melkeen niinku amon tobinin taustat ilman sitä 180bpm rumpumäiskettä, melkeen :).Nuo xylophonit tms ja muut "live"instrumentit kaikenlaisen industrial noisen seassa. Mutta ei tuo siis mitään rumpumäiskettä kaipaakkaan, lepposa. Häiritsee vaan tuo artistisivujen räikeä ulkoasu.
0   +1 +2
 
Haava 07.09.2003
Erinomainen esimerkki biisistä, josta tietää heti, että masteria ei saa kompressoida. Rumpudynamiikka ja iskevyys katoaa taivaan tuuliin ja taustasaundit menettävät ilmavuuttaan. Olettaen, että sinäkin pidät tuossa biisissä noista elementeistä.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 07.09.2003
Joo... Voip olla itseasiassa, että jopa originaali wav tiedosto särkee. Tämä on säädetty aika pitkälle korvakuulolta ja silloin käytössäni oli äänikorttina vain SBpci128 ja kannettavan sisäänrakennteeu räkä-äänipiiri. Kaikki samplet (kattilankannet sun muut on äänitetty niillä ja paskoilla mikeillä (esim kannettavan sisäänrakennettu mikki) Viitaten erääseen forum keskusteluun, tähän yritin laittaa kompressoria master efektiksi, mutta se tuntui rikkovan biisin/miksauksen aina. Tätä ei sitten ole masteroitu yhtään millään (jos outputin clippautumista ei lasketa :-P). On käynyt mielessä että jos tekis tän joskus uudestaan paremmilla rojuilla, mutta varmaan kävisi niin että menisi vaan kokonaisuus paskaksi ja näkisin hurjasti vaivaa turhaan. Tuon clippautumisen voisi ehkä joskus hoitaa. Mut jees... Kiitos kommenteista!
0   +1 +2
 
Haava 07.09.2003
No mutta... No mutta... Tämähän on OIKEASTI hyvä! Raakaa alkuvoimaa. Tulee kaksi asiaa mieleen. Ensinnäkin shostakovitsin neuvosto sinfoniat... jossa myös kolisi ja kilisi... ja koneet takoivat tasa-arvoa. Sitten mukaan alkaa tipahtaa sellaista alkukantaista tribaalibiittiä. Alkukantainen jumalanpalvelusmeninikin (siis leirinuotilla tai kallionkolossa) + pesukoneen inkarnaatio takaisin kivikaudelle. Erinomainen asia jättää oikeille soittimille (eli fyysille soitiimille kuten kukkaruukku ja kattilankansi) kaikki diskantti äänet, koska digi-laitteet tuottavat kuitenkin aika streiilejä saundeja.... ja sitten heittää bassosaundi digitaalisesti ja filtteri matalalla. Tunnelma toimii... pysyy hyvin yllä ja kehittyy. Eriomainen kokonaisuus johon en koskisi.

Triviaa. Tiesitkö, että .mp3 tiedostosi särkee. Alkupeärinen .wav tiedosto on masteroitu liian kovalle. Biisin maksimipiikin pitäisi olla jossain -0,5db kohdalla. Täten .mp3 filtterit eivät pääse särkemään biisiä. Lisäksi tämä on hyvä siksi, että halvemmat äänikortit/cd-soittimet/stereot särkevät tavaraa myös, jos ne on mastreotu piikkiinsä. Tuo puolidesibeliä ei kuitenkaan tee mitään todellista muutossa äänenlaadussa. 15,9 bittiä riittäänee mainiosti. heh heh...

Sitten parannus ehdotuksiin. Jäi vaivaamaan. olisko tuohon mahtunut vielä jokin kaikuva taustasoitin vetämään melodian. Pohdittuani ja kuunneltuani tuota biisiä, päädyin siihen, että tuskinpa. Olisi vain helposti rikkonut kauniin kokonaisuuden. Kilkuttimiin olisi [B]ehkä[/B] voinut tykittää hieman sellasita tehdashalli impulssia [B]vähän[/B] sinne taustalle. Muutamat träkit olisin itse ajanut vielä putken läpi saadatseni niihin kiinteyttä, mutta tämä lienee ylellisyyttä.

Erinomainen pläjäys. Hyvin on suuret linjat hallussa.
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 27.08.2003
En itse tällasta musaa osaa tehdä eli sellanen syvempi analysointi ei ehkä onnistu, mut tosi siistejä soundeja.
Bassotaajuudet jytis just niinku toivois ja aanen laatu oli muutenki hyvä. Hypnoottinen kokonaisuus. Oikeen jännää... =)
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 27.08.2003
En itse tällasta musaa osaa tehdä eli sellanen syvempi analysointi ei ehkä onnistu, mut tosi siistejä soundeja.
Bassotaajuudet jytis just niinku toivois ja aanen laatu oli muutenki hyvä. Hypnoottinen kokonaisuus. Oikeen jännää... =)
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 27.08.2003
En itse tällasta musaa osaa tehdä eli sellanen syvempi analysointi ei ehkä onnistu, mut tosi siistejä soundeja.
Bassotaajuudet jytis just niinku toivois ja aanen laatu oli muutenki hyvä. Hypnoottinen kokonaisuus. Oikeen jännää... =)
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 27.08.2003
En itse tällasta musaa osaa tehdä eli sellanen syvempi analysointi ei ehkä onnistu, mut tosi siistejä soundeja.
Bassotaajuudet jytis just niinku toivois ja aanen laatu oli muutenki hyvä. Hypnoottinen kokonaisuus. Oikeen jännää... =)
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 27.08.2003
En itse tällasta musaa osaa tehdä eli sellanen syvempi analysointi ei ehkä onnistu, mut tosi siistejä soundeja.
Bassotaajuudet jytis just niinku toivois ja aanen laatu oli muutenki hyvä. Hypnoottinen kokonaisuus. Oikeen jännää... =)
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 27.08.2003
En itse tällasta musaa osaa tehdä eli sellanen syvempi analysointi ei ehkä onnistu, mut tosi siistejä soundeja.
Bassotaajuudet jytis just niinku toivois ja aanen laatu oli muutenki hyvä. Hypnoottinen kokonaisuus. Oikeen jännää... =)
0   +1 +2
 
10
Khimil 18.07.2003
Ovenkahvahan se sieltä kuuluu! Kuitenkin. Täysi kymppi pitää antaa, on nimittäin sellainen lataus tässä biisissä. Mieleen tulee jonkin sortin kone-orgiat keskiyöllä, syvällä viidakossa. Kuvitelkaas. Hydrauliikka pitää ääntä ja valtavat kylmän sodan aikaisesta hirmuteollisuudesta muistuttavat hämähäkin oloiset metallihirviöt puuhailevat yössä. Mestarillista! Nimikin on selvä.
0   +1 +2
 
Kevlmess 08.07.2003
Oi, kuinka jyrkevää synkistelyä. Alapään ongelmat eivät biisiä ainakaan vaivaa, mutta kunkin mietittäväksi jääköön, että onko sitä bassoa nyt hitusen liikaa. Biisissä on mielestäni kovin keskiaikainen tunnelma ja myös ripaus Tim Burton -henkeä. Soundi kuitenkin pysyy jämäkästi itsensä kuuloisena. Hyvähyvä, liitynpä fanilistaan.
0   +1 +2
 
9
M.A.T.S 25.06.2003
sairaan hauska sun kuva ekaks. Musa on jotai nii abstraktii mitä en koskaa kuullut. jotenki samalla herättää aggressioita ja samalla rauhoittaa. Jotenki ihmeellinen fiilis...Istuu etukenoss ja oottaa et alkais tapahtuu.... :)
0   +1 +2
 
Red 26.05.2003
Mukavan atmosfääristä matskua. Samalla tuollainen sairas pilke silmäkulmassa kun kuuntelee tätä. Jotain häröä efektikikkailua ois vielä kaivannut soittimiin. Enpä osaa sen enempää erotella.
0   +1 +2
 
8
Rion 07.04.2003
Jumantsuikka mä pelästyin kun toi eka kumahdus tuli..oli kuulokkeet vähän liian suurella.
Aika mielenkiintoinen kappale. Esi-isämme afrikan syrjäisissä takakylissä ovat varmaan aikojemme alussa soittaneet juuri jotain tämäntyylistä musiikkia. Kiva rytmi tässä..saa kyllä olla melkoinen mielikuvitus kun tällaista jytkettä tekee. En ainakaan minä tähän pystyisi. Siitä kyllä täytyy antaa tunnustusta. Näin yötuimaan kuulostaapi jopa melko hyvältä. Vanhan corollani takaluukku varmaan räjähtäisi ilmaan, jos tämän pistäisi autoon soimaan. Sen verran tuntuu tuota alapäätä tästä löytyvän. Rakenteesta ei ole oikein mitään sanottavaa..ei saa selkoa. :) Ainakin tämä on massasta erottuvaa eli kyllä tämän täytyy olla sitten hyvä kappale.
0   +1 +2
 
9
berestez 25.03.2003
luovaa musiikkia minun makuuni.. eipä taida olla ihan henkisesti tasapainossa tuo jänönen. loista kappale. en keksi mitään mitä voisi tehdä toisin.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 12.03.2003
Heh... Alunperin tästä tosiaankin piti tulla industriaalia ja vieläpä oikeen rankkaa sellaista, mutta kuinkas kävikään... Tuli hämyilyä.
0   +1 +2
 
9
Bloodgress 11.03.2003
nyt vasta hokasin että tämähän muistuttaa niinkuin jotain maanalaista käääpiöden kaivosta tai jotain sen tyyppistä, varsinkin tuo kilkatus.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 10.03.2003
Kummaa... Luulin, että ton mun toisen projektin biiseillä saa helpommin kaiuttimia rikki... Tai sitten tuolla Siperia biisillä. Ei sillä, että mitään varsinaisesti kamoja rikkoakseni tekisin. Kohtuullisilla äänenvoimakkuuksilla pitäisi kaiuttimien kestää ihan hyvin.
0   +1 +2
 
9
Bloodgress 09.03.2003
mahtava sain vanhat huonot kaiuttimetkin rikki(ne oli muutenkin matkalla roskikseen)
0   +1 +2
 
9
Traktorikuski 14.02.2003
Vielä vasarapora mukaan ja voilá! Tää vetoo jotenkin mun kieroon experimental-industrial-electro-fetisistiseen puoleeni. Sait fanin! Tsekkaa Traktori!
0   +1 +2
 
8
Stocco 13.02.2003
Mainiota kokeilua.
0   +1 +2
 
Elektrojänis 03.02.2003
Sen verran voisin valottaa biisin syntytarinaa, että nimensä mokoma sai sen takia että yks ton biisin pää instrumenteista on kattilan kansi (tai sämple siitä). Toinen niistä on kukkapurkki. Lähes kaikki muutkin instrumentit on sämpläämällä kaikkee hassua kuten ovenkahvaa yms. Oikeestaan vaan se "basso" on softasyna.
0   +1 +2
 
synthesia 03.02.2003
:)
erikoinen väännös. mukavan hilpeä. odottava tunnelma. kuulostaa tuon vasemmalla olevan eloktrojänön tuotokselta todellakin.
0   +1 +2
 
8
bze 02.02.2003
Jäätävän kylmää, vallan omaperäistä, siitä plussaa. Tulee jotenkin mieleen Puolan ja Alamaailman Vasaroiden jutut. Huh. Aika mielenkiintoinen pala, jättää sanattomaksi.
0   +1 +2