Maybe

Aeiouaih

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Taakka 17.08.2006
Tästä ei tunnelmaa puutu. Hieno sovitus, kahden akustisen kitaran käyttö tuo biisiin mukavasti vahvuutta, ja basso taustalla tukee kappaletta. Laulusuoritus on hyvä, ei mitään moittimista, mukavan jammaileva tuotos, letkeää, kaunista kitaramusiikkia. Lisää tällaisia tuotoksia!
0   +1 +2
 
9
Cerende 24.06.2006
Vau. Hienoa ja tyylikästä.
Laulu on todella koskettavaa, iskee ainakin mua suoraan sydämeen.
Kitaroiden soundit on mulle kakspiippunen juttu. Ne kuulostaa pelottavan hyvältä, mut ne hallitsee koko biisiä täydellisesti, ne mun mielestä syö laulua ja erityisesti bassoa, ne ansaitsis mun mielestä enemmän valtaa tässä biisissä.
Mä arvostan tota rumpujen pois jättämistä, mut voisin kuvitella niitten myös tukevan tätä biisiä hyvin. Tiedä sitten, joska ne tappais tän tunnelman, seon hiuksenhieno raja, että pilaisko vai täydellistäiskö ne tän biisin.
Kertsi jäi todellakin soimaan päähän, aivan mahtava. Varsinki noi viimeset kertaukset, ku laulu oli niin hallitsevaa ja... (aaa)
Hienoa, mahtavaa.
0   +1 +2
 
8
Perhama 20.06.2006
Hyvä bassolaini. Kitaroissa liikaa chorusta mun makuun.. Sitten toi stereokuvan laajennus hieman hämää. Laulaja on mainio ja kasvattaa biisiä loppua kohden hienosti. Kaipaisin rumpuja tämän biisin selkärangaksi jostain puolenvälin paikkeilta. Pystyn kuvittelemaan biisin U2 -maiseksi rummuilla höystettynä.. Synapiipitys on oiva mauste ja vangitsee huomion hetkittäin. Ehkä tästä on parilla kuuntelulla vähän hankala saada kiinni.
0   +1 +2
 
10
dbgirl 04.06.2006
Rakastan tuota romanttista kitaraa. Laulukin on onnistunut hämmästyttävän hyvin. Tunnetta mukana. Meno muuttuu hieman levottomaksi loppua kohden. Onko tuossa viulu mukana? Basso on mukavan kuuloinen. Sanat olivat kliseiset, mutta ne eivät kuulostaneet siltä itse laulussa. Tuoreutta sait niihin.
0   +1 +2
 
9
Ressi 30.05.2006
Näen mielessäni Arizonan aavikot ja kalkkarokäärmeet. Ei silti ole lähelläkään countria. Basso on ehkä liian vahva ja syö kitaraa. Hiukan lähtee nuotin vierestä kun laitat(te) volyymia laulantaan.(Ehkä se on se taustalaulaja). Lyhyestä virsi kaunis. Ei jää paha huono ääni korvaan.
0   +1 +2
 
8
kokki13 28.05.2006
basso/kitara -yhdistelmä kuulostaa fucking great! kokonaisuus ei kuitenkaan aivan ysiin riitä, joten..
0   +1 +2
 
9
GREV 28.05.2006
Tämä taasen oli sen verran toisista biiseistä eroava, että laulaja ei ottanut koko stagea haltuun kertaheitoilla, vaan tässä tuo akustinen kitarakin otti sananvaltaa ja täytyy tunnustaa että tämän jouduin kuuntelemaan pari kertaa ennenkuin lopullisen "tuomioni" pääsin antamaan.

Täytyy sanoa että ei tämäkään tuottanut pettymystä... tässä se fiilis vaan ei ollut ihan niin "syvällinen", kuten kahdessa aikaisemmassa
0   +1 +2
 
Paintaster 26.05.2006
Tämä biisi ei oikein auennut mulle (johtuu varmaan sointukulusta). En anna arvosanaa, koska en halua haukkua paskaksikaan. Muut saa diggailla.
0   +1 +2
 
9
Jay Rochas 26.05.2006
tästä pidin ehkä eniten. faniudun.
0   +1 +2
 
9
quinz 26.05.2006
Kyllä on progehtavaa menoa :) Kivoja elementtejä tässäkin
0   +1 +2
 
10
juhiz 26.05.2006
Tulee mieleen The Whon Sparks biisin tunnelma, mikä on tietysti pelkkää plussaa
0   +1 +2
 
9
hietzu 25.05.2006
Tässä kappaleessa on pakko rikkoa tuo "kasi-linjan" jää.Pidin jo kappaleen nimestä "Maybe",joka laittaa miettimään mahdollisuutta "entä jos sittenkin".Kitarasaundeista pidin erityisesti :) Sanoitukset oli myös hyvin onnistuneet ja ääni sopii biisiin kuin kala veteen.Varoitus: saatan kuluttaa biisin rikki ;P
0   +1 +2
 
9
Tommy Voltage 25.05.2006
Hyvä tunnelma. Tän biisin kertsi jäi helpommin päähän kuin tuon Vertical biisin. Pidin tästä sen takia hieman enemmän. Artikulointiin kannattaa kiinnittä huomiota. A-osien sanoista oli vaikea saada selvää. Ääntäminen on hyvin yleinen ongelma Englanniksi laulavilla Suomalaisbändeillä ja siihen kannattaa panostaa paljon nauhoittaessa. Bändin laulajahan ei ongelmaa itse koskaan tiedosta ja on sitten huuli pyöreänä kun sille sanoo studiossa kun kertsi on purkissa että "ei sitä sanaa noin lausuta". Tällä saa mukavia väittelyjä aikaan studiossa :) EI tämä kuitenkaan missään nimessä pahimmasta päästä ollut. Ysi tästä.
0   +1 +2
 
9
Creased_Leaf 24.05.2006
Kitarassa toi ääni aluks kuulostaa vähän oudolta ja rajulta, mut siihen tottuu korva kyllä. Komppi on ihan jees. Basso kuuluu aika sopivasti mun korvaani. Laulaja myös tässä laulaa hyvin, mut jotain tuntuu jäävän puuttumaan kuitenkin. Tuol on kivoi lisäyksii kuultavissa taustassa. Ei tääkään huono ole :)
0   +1 +2
 
9
Ceekayed 23.05.2006
Hmm... Näin aluksi on myönnettävä että projektisi tuppaavat olemaan tavalla tai toisella todella mielenkiintoisia, eikä tämä tee poikkeusta.

Miinusta:
Offtime-kitarat eri korvissa huutavat raivostuttavuudellaan kohdissa 00:42, 1:37 ja 02:37. Nämä lienevät tarkoituksellisia kikkoja, jotka eivät minuun valitettavasti kolahda. Ehkä nämä kohdat sietää paremmin kaiuttimilla kuunneltuna.
Muutamat konsonantit särähtää korvaan myös. Lausumisessa hiukka parantamisen varaa olisi.

Plussaa:
Soundien puolesta ilkeää, mutta silti jotenkin kaunista kitarointia, nam. Hyvin tuotetut vokaalit, nam. Loistavaa bassottelua taustalla, todella nam. Ja tuntuu olevan minun laitteistolla kaikki juuri nappiin miksattu, nam.

Jään kuitenkin odottelemaan seuraavia tuotoksia ennen fani-nappulan yletöntä klikkailua.
0   +1 +2
 
10
GasBah 23.05.2006
kymppi jeppis kamaa sanoo hoppikaveri !
0   +1 +2
 
9
Pöykäri 22.05.2006
Helevetin hyvä piisi. Bassossa vähän tuhnuisuutta (paraskin sanoja)heti kun pääset irrottelemaan tuossa laulussa sävy muuttuu paljon paremmaksi. Jos olisin tuottajasetä, lisäisin kiertoja ja sooloja (koska akkari soolot kuulostais näissä upeelta) että saatais piiseihin pituutta. Näitä nimittäin jaksais kuunnella vähän kauemminkin.
Livenä hämyisessä klubissa kymppikamaa nyt...

Hienoa!
0   +1 +2
 
8
-Niko- 22.05.2006
Ihan hyvä perusbiisi, livenä varmasti parempi..
0   +1 +2
 
9
Spathi 12.05.2006
Kitarat ja basso miksattu tosi hyvään balanssiin...soitto ja laulu toimii tässäkin biisissä. Yleisesti ottaen aika hyvä tunnelma tässä kappaleessa.
0   +1 +2
 
9
JM 12.05.2006
Tämä kyllä hallitsee otteeseensa. Bluesiakin on aistittavissa ilmassa. tässä on ne 45 asteiset etelä-afrikan tuulet mitkä joskus Johannesburgin Viimeisen kehän laitamilla Township.iin tai jonnekkin katsoessani kutittelivat. Se ihmisen osa eläimenä, mikä oli läsnä.. Varsinkin siellä, Etelä-Afrikassa, RSA:ssa 1998. Kyllä. Tuulen kuiskaus kertoo kaiken. Se on mahdotonta, ehkä, mikä on "madoton" mikä on mahdoton minulle ja mikä on mahdoton Townshipissä syntyneelle?
0   +1 +2
 
puuppa 10.05.2006
Aika karskia ja raakaa tuuttausta näin folkiksi. Meni ehkä enemmän hevibändin sen-pakollisen-slovarin puolelle tyylillisesti.
0   +1 +2
 
repulse 24.04.2006
Hyvältä kuulostaa, täytyy myöntää. Todella omaperäistä matskua ja siitä pointsit himaan! Mukavaa tunnelmaa ja musisointia:)
0   +1 +2
 
9
MetalliSydan 09.02.2006
Taaskin aivan upeaa äänen käyttöä...Pidin kovasti,kertsi oli aikasen koukuttava :)
0   +1 +2
 
9
lökö 11.01.2006
Kertsi on todella hyvä, mutta oikeastaan kaikki muu meni vähän toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Tosin toinen kuuntelukerta pelasti heti aika paljon, varmaan tulen pitämään tästä kuuntelukertojen myötä enemmän ja enemmän.

Kitarasaundi on omituinen, mutta tykkään siitä. Kitarointi on mukavan rentoa ja sen yhteispeli hyvien bassokuvioiden ja hyvänkuuloisen laulun kanssa vakuutti. Basso on kyllä liian kovalla kuten jo moni onkin todennut, se syö vähän tehoa muilta elementeiltä.

Ehkä eniten parannettavaa on laulussa, vaikka onkin jo mukavaa kuunneltavaa, mutta siitä vain yksinkertaisesti on helpointa kuulla virheet ja sitä tulee herkiten kuunneltua (ja yksi syy on myös se että basso ja kitara ovat yksinkertaisesti niin hyvät :]). Vaikea on kyllä sanoa, että mikä siinä laulussa sitten mättää.. Ehkä se ääni jotenkin tulee hieman väkinäisen oloisesti ulos ja pientä "hönkimistä" on kuultavissa.

Tunnelma ja äänimaailma on hieno..

Tätä lisää.
0   +1 +2
 
7
mindaver 09.01.2006
en nyt jaksa lukea noita 63 kommenttia tuosta yläpuolelta, joten saatan toistaa edellisiä.

basson sinä hallitset. se on elävä ja toimii ryhdin pitäjänä näin yksinkertaisessa kappaleessa.

progeilubiisihän tämä on (tavallaan), mutta silti odotus äänimaailman rikastumisesta on ehkä hivenen liian pitkä. viimeinen minuutti onkin kappaleen paras osio ja tunnelmakin muuttuu melankoliasta optimismiin.

korvaan sorahtaa hieman tuo sanojen painottaminen englanniksi laulettaessa. kohdissa "drowning in the rain" ja "impossible" korostuu enemmän kielen liikkeet suussa kuin itse laulu tai lyriikat.

tykkään "viheltelyhuilusta" ja muutenkin tuosta lopun harmoniasta, kelttimeininkiä.

kaiken kaikkiaan ihan hauskaa vastapainoa esim. PGJ:n mätölle.
0   +1 +2
 
JamesMercy 03.12.2005
Kitara helisee ja särisee mukavasti. Basso tuntuu liian vaimealta, vaikka mukava -raita onkin. Taustalle tulevat synakilkutteluskaalat kuulostavat oikein mukavilta. Kertosäe toimii hyvin, vaikka ensimmäisellä kerralla lähinnä ärsyttääkin. Backupvokaalit antavat hyvin ryhtiä. Laulu on kovin maneerista, mutta silti ihan mukavan röyhkeää. Rakenne on tasaisesti kulkeva ja kokonaisuus tuntuu eteenpäin tasaisesti puksuttavalta junalta. Ei mitään hirmuisen yllättäviä kikkailuja, mutta kivoilla soundeilla vedetty biisi - erityisesti nuo kitarat miellyttävät useammankin kuuntelukerran jälkeen. Kiva oli, jää soimaan päähän.
0   +1 +2
 
8
holyholy 15.11.2005
En kuule tässä mitään kovin persoonallista, mutta silti jäi kummittelemaan oudosti päähän. Yhtä aikaa letkeä ja mukavan tyly (=kivat Mike Patton -sävyt). Jännä juttu.
0   +1 +2
 
9
raztaman 07.11.2005
Nyt tuli jo loistava biisi, tällasesta diggasin vaikka toi sopis paremmin jollekki levylle välibiisiks. Laulu oli just sopivan taustalla mutta selkeä, kitaramelodia oli junnaava, mutta veti hyvää rundia ja toimi koko biisin ajan. Bassosoundi oli vähän hmmm.,. kumea tai jotain, jotenkin se ei ajanut oikein tuota basson komppaustehtävää läpi.

Mutta hyvä biisi, enemmän tällasta ja vähän lisää soittimia ja progeilua siihen. :D
0   +1 +2
 
8
sipulipekka 04.11.2005
Toimii! Jostaan syystä juuri sopivaa perjantai-iltaan, kun ei jaksa tehdä mitään. Muuta kuin kuunnella musiikkia!
0   +1 +2
 
8
flaa 03.11.2005
Tekijä taitaa osata työnsä. En voi syvällisempää sanoa tästä, koska en ole hirveän läheinen genren kanssa. Melko pitkälti hyvää työtä mutta tässä jäi mun mieltä kalvalmaan semmoiset pikkuviat. Kitaran stereoefekti oli liian jyrkkä. Kitarakikkailu ei aina miellyttäny mut enpä osais ite paremmin soittaa. Laulu ei oo aivan radiostakuultavan selkeää tai tarkkaa mutta laulutyyli on ainaki löytyny, se kuulostaa hyvältä!
0   +1 +2
 
Haava 03.11.2005
Vähän kulunut tuo kitaran efektointi tapa, mutta ei itenkänä pahimmasta päästä... Noh.. Yksityiskohtia. Fiilis oli biisissä loistava. Yksinkertaisuus toimi tämän kappleen voimavarana. Kitara ja laulu toimivat molemmat yhteen hienosti ja mitään muuta ei tarvittukaan. Posketon basoojen puute oli ratkaisuna outo, mutta toisaalta sekään ei jotenkaan pidemmän päälle haitannyt. Hyvä kertsi.
0   +1 +2
 
10
Muovinen 31.10.2005
Helvetti tää ois makia biisi kannuttaa.
0   +1 +2
 
10
Kardhu 27.10.2005
Joo-oh. Kylläkyllä. Sun äänenkäyttö on kyllä kehittynyt todella paljon lyhyessä ajassa (TEO:sta tähän biisiin). Jotenkin tuntuu, että luonnonkompura tekis taikojaan tms :) (eli siis saat jo voimaa noihin vähän hiljasempiinkin kohtiin). Nyt sun laulua kuuntelee jo ihan mielellään :)
Toi kitaran soundi on ihan mainio. Raaka. tyyliin sellainen, että kitaran kielet vaihdettava joka tahdin jälkeen. Basso nyt jossain kohdissa on ehkä vähän enemmän esillä kuin on tarpeen, mutta en koe tuotakaan varsinaisen häiritseväksi.

Tykkään tosta miten toi kitara levittäytyy tossa n. 50 sekunnin kohdalla molempiin korviin sen sijaan, että se velloisi koko biisin ajan tuolla pääkopassa. Ehkä suurin yksittäinen tekijä joka kolahtaa tässä biisissä :)
Ja ahh, tuo kärsivä falsetti sopii tuohon kertosäkeseen kuin kukka hipin hiuksiin. Myös nuo taustapadit yms. härpäke mitä tuolla taustalla hymisee, särisee ja sirisee eivät voisi olla oikeammassa paikassa.

Itseasiassa nuo kertosäkeen sanat iskevät entistä kovempaa kuin aikasemmin kun luulin, että siinä lauletaan toisin. Itse kun olen vähän samoilla linjoilla tämän elämäni kanssa! :)

Paha tästä nyt on lähteä mitään kriittistä sanomaan kun en tosta laulustakaan voi nillittää. Tai no! välillä en saanut sanoista selvää ja vähän vielä pärskii tuo p kirjain! (tosin: eödäawnmdäpawojd)
Rummut/perkussiot olisi voineet olla mukava lisä vielä, mutta toisaalta... ei. Tämä toimii just täydellisesti näin <3

Mielenkiinnolla odotan seuraavaa julkaisua. Tämäkin kun sattui yllättämään oikein positiivisesti.
0   +1 +2
 
8
Kempura 26.10.2005
Mukavaa kuunneltavaahan tämä. Laulut ovat varsinkin todella mainiot.
0   +1 +2
 
Lumen Valkee 26.10.2005
Tulee tästä vahvasti mieleen Slipknotin ylläriveto Vermilion pt.2 jokahan on kokonaan akustinen biisi. Mutta tosiaan, omalla osa-alueellan jälleen käypä raita vaikkei tyylipuhtauksiin päästäkkään. Eikai se oo tarkotuskaa, tää nimittäin toimii hyvin tälläsenä vähä raaempana juttuna. Kitaroista tykkäilen soittimina hyvinkin paljon, vaikka mieluisinta onki Omar-kaikumitävittua-sähkökitarointi. Akustinen kitara sopii siis hyvin sun ääneen ja kaikki tuntuu olevan tasapainossa. Biisin aihe, sen mitä ny sain tästä kiinni, tuntuu olevan aika peruskamaa; kysymyksiä, metaforia ja oletuksia elämästä, niistä on turvallista alkaa ku ovat omalla tavallaan aina vaan mielenkiintosia ja samalla kuitenki helposti havaittavissa. Mahdollisista syvemmistä tasoista en sitten tiedä. Kertseissä mukaan astuva taustakaikumikälieenosaatermejä tuplaus on myös toimiva tehokeino.
Sun prokkikset tuntuu olevan poikkeuksetta mun mieleen (arvostelen joku kerta sen PGC:nki) jollakin tavalla edes. Se on hyvä.
Kiitokset tästä biisistä sulle!

Mutta sallitko kysyttävän tän nimen tarkotusperistä? Vaikka aika paljon siedän ja pystyn käsittelemään kaikenlaista taiteen nimissä, ni tälläkertaa pakostaki puski mieleen ajatus lievästä tekotaiteellisuudesta. Eli nimen taustat olis aika avaavat.
0   +1 +2
 
9
KrisseVaan 26.10.2005
erilainen muihi setteihin verrattun :D , mut pirun hyvä!!! kyllä tätä useampaankin otteeseen kuuntelee! lisää tälläst vaan, !! :)
0   +1 +2
 
9
shurike-n 25.10.2005
Jees, luotan taas siihen että pelkkä kuuntelu ja fiilistely riittää, kun en mitään teknisesti hienoa kommenttia kykene taas heittämään. Juujoo palvon sua ja oli hyvä biisi ja sillai.

Mutta niin. Vaikka laulu ei aina yltänykään sinne puhtaan kympin tasolle, niin tarkastelenpa mieluummin kokonaisuutta ja millasen fiiliksen tuo ensikuulemalta herätti. Persoonallista meininkiä taas löytyi (tai sit en ole kuunnellut tämäntyyppistä musiikkia ihmeemmin.. :P ) ja melkee alko jo hyräilee kertsissä mukana. Saavutushan sekin kun nyt on kuitenkin Mikseristä kyse. ;P

Anteeksi, ei irtoo mitään. Mä vaan tykkäsin ja kuuntelin.
0   +1 +2
 
8
Jules Varjola 25.10.2005
Kyllä toimii. Todella leppoinen ja hyvä tunnelma, vaikka tuo laulun nostatus ihan ei onnistunutkaan, mutta se ei oikeastaan edes haitannut tunnelmaa. Kitaroissa oli jopa pienen pieni pilkahdus prokeeta, olin kuulevinani. Mutta saatan olla väärässä. Todella mukava rallatus, ja lisää biisejä vain tovomaan jään.
0   +1 +2
 
8
Metal_Mil 25.10.2005
nii sellasta vielä että rummut tosiaan toimis taustalla! laulu lähtee vähän heikosti biisin alussa mutta paranee oikein hyväksi loppua kohden.
0   +1 +2
 
9
Tämä on oikeasti todella hyvä. Tulee mieleen jotenkin futuristinen folk... sellainen kansanmusiikki nykyaikaan sidottuna. Kuin kävelisi jossain kadulla harmaana päivänä. Kitaransoitto kuuluu ja tuuli humisee talojen väleissä. Onhan tämä aika synkkä biisi, mutta sanoihin en jaksanut oikein keskittyä, että saisin selville mistä biisi kertoo.
Bassolinjaan kiinnitin väistämättä huomiota ja aika komia oli. Tuo vähän vaihtelua tähän, mutta luulen että tämä voisi yksinkertaisemmallakin bassolinjalla toimia oikein hyvin. Soundeista ei muuta kuin että ne sopivat mielestäni oikein hyvin tähän omalaatuiseen tyyliisi. Lauluäänesikin sopii tähän osuvasti.
Joten odottelenpa tässä lisää...
0   +1 +2
 
8
Foxfield 25.10.2005
voi piru ku olis sellanen letkee rumpukomppi ni johan ois. kuuntelis tätä näinki ihan kahteen kertaan. hienot melankoliset melodiat vokaaleissa. ja lauluääni on sulla 10.
0   +1 +2
 
9
SaunaChum 25.10.2005
Hemmetin hienot kitarasaundit tässä, ja laulukin on ihan kuunneltava.
Hienosti efektoitua ja pannailua oikean ja vasemman välillä kitaralle, stereoksi siirtyminen melkein sekoitti minua... Laulussakin on tunnetta mukana, mutta voisi sitä surua olla enemmänkin.
Yleisesti ottaen tykkään kuitenkin enemmän duuripitoisista "kitarajamies"- biiseistä kuin mollipainotteisista.
0   +1 +2
 
6
pommikaitsu 25.10.2005
setti on ok. mutta mitään ei jänyt mieleen. kuuntelin sitä tässä muiden askareiden seassa. mutta mitään ei jäänyt mieleen.
se on nii hyvä kuin huono juttu.
0   +1 +2
 
10
vonNokelainen 25.10.2005
Tulee ihan sellanen fiilis kuin kävelis autiomaassa ilman vettä mutta silti ois ihan hyvä olo. sellanen "bad" meininki.. iskee kyl meikäläiseen ei mitään tavan omasta nitkutusta vaan kunnon äijä meinkiä.
0   +1 +2
 
8
Tasha 24.10.2005
hmm... ihan jees vaikken ihan öö tykkää yleensä tollaasista kitararenkutuksista.. mut laulu oli jees ja silleen.
0   +1 +2
 
10
Scion 24.10.2005
Tää on hieno, saundit on musta just hyvät, kuuntelen luureilla ja ne menee mukavan eteerisesti eestaas. Hienosti laulettu ja soitettu. Bassokuviot skulaa hyvin, kuten koko kappale, siinä on ideaa ja se toimii. Jees jees, lisää.
0   +1 +2
 
8
Metal_Mil 24.10.2005
toimiihan tämä. joku pieni balanssiongelma tosin tässä.. vähän jää matalemmat taajudet pois? no ehkä syytän vaan rupuista äänentoistoani :D
hyvää istutaan-jengillä-puhutaan-paskaa-ja-dokataan musaa :)
0   +1 +2
 
8
Alåne 24.10.2005
en pahemmin oo rock miehiä mut täytyy sanoo et hyvältä kuulostaa!
0   +1 +2
 
SirLexu 24.10.2005
No nyt löytyy bassoakin. Saundien kanssa ei ole ongelmia, erittäin mukavaa. Taitavaa soitantaa taaskin. Melodiat toimii. Laulut olis voinu ehkä nostaa enemmän esille. En oikein osaa kommentoida syvemmin.
Tätä biisiä kuitenkin kuuntelee ihan mielellään. Mukavan fiiliksen luo.
0   +1 +2
 
nothappy 24.10.2005
kuulosti ihan biisiltä, ja sitä se vissiin olikin.
0   +1 +2
 
fenchurch 24.10.2005
Ei ihan minun musiikkia, mutta hyvältä tuo silti kuulosti. Toimivat melodiat, toimiva piisi. :)
0   +1 +2
 
10
Lisää tunnelmallista kitaransoittoa, eikä laulussakaan ole vikaa. Tämä toimisi parhaiten livenä. Kappale ei ole myöskään pitkäveteinen, vaikka vähän samaa kaavaa tuntuu toistavan. Onnistunut ja tunnelmallinen, 10.
0   +1 +2
 
9
Jannuli 24.10.2005
Oli kyllä mukava oivallus tuo kitaran efektointi. Toi mukavasti syvyyttä. Rakenteellisesti oikein sujuva, miltein soljuva. Tämä oli myös tosin se mikä meikäläisellä hieman rokottaa pisteitä, jokin pieni suvanto olisi ollut poikaa. Mutta yleisesti ottaen todella toimiva kappale. Miksauksesta olikin jo valistettu, olen myös sillä kannalla että laulua enemmän esiin. Mutta eipä sekään mitenkään ratkaisevasti tätä pilannut. Hyvää työtä kaikenkaikkiaan.
0   +1 +2
 
luoja 24.10.2005
Olipas yllättävän poppia, lähes iskelmää.... pelottavaa :)
Ja laulussa ehkä tässäkin vähän liikaa sitä huutu saundia....
Nyt kyllä on pakko sanoa, ettei kolahda, teknisesti toimii, mutta muuten ei kyllä istu kohdalleen mulle :)

Kun nyt kirjottelen ni kirjotan vähä asian vierestä :) Se pgj:n keikka yllätti, koska teidän musa oli paljo kevyempä mitä ootin :) olin oottanu paljo psykempää mutta se oli paljon popimpaa, ehkä tämä biisi selittää syyn :)
0   +1 +2
 
9
semihc 24.10.2005
hauska tuo basson ja skitan balanssi...nyt on meinaan just oikein päin :)
Tuo kitaran saundi on kyl vähän raaka, mutta tässä paikassa se menee. äänimaailma ja tunnelmointi on kyllä parasta. Se sitten paikkaakin ne pienet virheet...jos niitä löytyy.
Hienoja yksityiskohtiakin löytyy. nuo visiiin urut ja muut satunnaiset äänet. Siitä plussaa.
0   +1 +2
 
9
HW 24.10.2005
Tämä oli erinomaisen nautinnollista. Laulajalla oli persoonallinen ääni jota oli helppo kuunnella. Vähän vaikutti siltä että sitä ei ole käytetty kovin paljon mutta hyvältä se kuitenkin kuulosti.
Tuo edellä kritisoitu kitaraefekti toimi mielestäni aika hyvin. Se toi mukanaan omaperäisen ja eriskummallisen elementin muuten aika konservatiiviseen äänimaailmaan.
Tarttuva kertsi muuten. Jäi päähän soimaan.
0   +1 +2
 
9
Lapsi_ajassa 24.10.2005
Kitarassa on kyllä makee soundi. Taitaa olla paksut kielet tai sitten jotain bonusefektiä. Basso on aika muhkee, hieman aluksi häiritsi, mutta siihen tottu ja tokalla kuuntelukerralal kuulosti oikeen sopivalta.
Erityisesti pidin tuosta pienestä triolihässäkästä joka toistui muutaman ja lopettaa kappaleen. Se oli mukava.
Laulu sujuu mainiosti. Ihan aluksi häiritsi jokin mutta 40 sekunnin jälkeen se alkoi kuulostaa hyvältä.
Toinen kuuntelukerta taas auttoi. Laulu toimii mainiosti.
Ja kertosäe. Hieno, hieno, ei voi muuta sanoa. Melodia on mahtava ja kiva koukku.
Kokonaisuudessaan varsin hieno ja onnistunut kappale. Uskallan jopa suositella jatkamaan tällaisten laatukappaleiden tekemistä. Hyviä biisejä ei ole koskaan liikaa.
0   +1 +2
 
blindspot 24.10.2005
Kitarasoundi on todella ihmeellinen. Aluksi se häiritsi suuresti, mutta ajan myötä siihen tottui vähän, täysin ei kuitenkaan missään vaiheessa. Tähän olisi sopinut ihan "normaali" kitarasoundi mielestäni paremmin, tai sitten tähän olisi voinut lisäillä reverbiä tahi jotain efektiä. Liian "räkäisen" kuuloista minun korvaani. ;\

Kappale sinänsä on kuitenkin erittäin hieno! Laulu toimii tässä todella hyvin, sanat ovat mainiot niiltä osin kuin ehdin kuunnella, ja basso toimii tyylikkäästi. Äänimaailma sinänsä on siis erittäin hieno ja persoonallinen, harmi vain että tuo kitara jotenkin rikkoo sen. Muttamutta, tällaisesta musiikista pidän ainakin keskimäärin, eli lisää materiaalia vain kehiin! :)
0   +1 +2
 
8
NorthernPeter 24.10.2005
hohhoh liian lyhyet yöunet + tämä kappale toivat aikaz eriskummallisen olon, mutta ihan mukavaa kuunneltavaa oli.. pitänee soitattaa tämä joskus ystävillekkin..
0   +1 +2
 
9
medium 24.10.2005
hienosti bassot poukkoilee ja laulu luistaa....kitaran kaiut on mieleenkiintoista seurattavaa, ja sitten sieltä jo hyökkäilee muitakin otuksia...sähän osaat laulaa. hieno biisi...nerokas visio.
kuuntelen! kuuntelen huomennakin!
pienet kitaranaksut tuolla kuuluu mut mitäs sitten. mukavaa musiikkia tosiaan.
0   +1 +2
 
9
muumeni 24.10.2005
Joo, uppos kyllä täböö mullekkin folkin ja 60-luvun folkrockin ystävänä..
Tosi loistava "hippifiilis" tässä. Ehkäpä onnistunein projekti näistä mitä jäbältä oon kuullu. Biisi lähti lataukseen ja nimi fanilistaan :)
0   +1 +2
 
10
Kyllä oli mukava biisi. Ei näin juuri heränneenä jaksa keskittyä sanoihin, mutta biisi kyllä toimii. Basso tosiaan tuli ehkä liian pintaan. Tähän kun vielä olisi taustalle pistänyt kolinarummut niin johan olisi ollut. Mutta sitten lajityyppi ei välttämättä enää ollut folk :)
0   +1 +2
 
Purple Helmet 24.10.2005
Erittäin mukava kuunnella vaihteeksi tällaista periaatteessa yksinkertaista, mutta silti persoonallista ja hyvin tehtyä musiikkia. Miksaus oli erittäin onnistunut ja laulukin hyvä. Tästä huokui sellainen omanlaisensa tinkimätön suhde musiikkiin, mikä oli kuitenkin minulle ehkä kaikkein tärkeintä tässä.
0   +1 +2
 
Olavio 24.10.2005
Ennen kuin alkoi piisi soimaan, totesin vaikutelistan ja genren olevan varsin lupaavat. Tämä onkin melko jännittävä pakkaus kaikkinensa. Vaikute on jossain 60-70-lukujen musiikeissa, mutta toteutuksessa on silti ihan tämän päivä mies ja saundi. Nämä ynnäämällä on syntynyt tyylikäs ja tuore kappale.

Erilaisin saundein olisi varmasti ollut mahdollisuutta tehdä tästä muodikkaan kuivasaundinen ja retrospektiivinen esitys, mutta laskelmoivat kikkailut on jätetty väliin. Kappale on selkeästi syntynyt rehellisin aikein, hyvissä tunnelmissa. Tykästyttävän hyvän kuuloista ja pitkästä aikaa folkkia, jota voi folkiksi kutsua. Aitoa ja herkullista. Lisää kiitos! :)
0   +1 +2
 
10
Purtify 24.10.2005
Todella hienoa kitara musiikkia, mainio tunteikas laulu, mutta tuo basso ei vaan jotenkin sovi tonne pomputteleen taustalle. Laulaja kyllä on täydellinen tällaiseen musiikkiin. Mahtava kipale!
0   +1 +2
 
8
Joo kuuskytlukua mä kuulen tässä. Ehkäpä jopa suomalaista rokkia ja Freddyä ( Siitoin) ! Bassokuviot ovat kivoja , niistä mulle tulee mielen Blood Sweat and Tears-yhtye.
0   +1 +2
 
9
Kalaforn 24.10.2005
Kitaran käyttö hallussa, bassokin kuuluu, mitä muutakaan olisi voinut toivoa, kun kyseessä on itse Aukikco ja kitara? Hmm, kertosäe on tarttuva, lähes samanlailla olen villiintynyt kerran biisistä Satu peikosta ja ihan Kotiteollisuutta tottakai. Kyl, kuuntelin tämän ainakin kolmeen kertaan, ennen kuin jaksoin edes ajatellakaan kommentin kirjoittelemisesta, mutta onhan siinä hyvätkin puolensa, sain vihdoinkin nauttia jostain ja kunnolla. ;)
Ehkäpäs, ehkäpäs ei... :P
0   +1 +2
 
10
munakukkaro 24.10.2005
aika jännän kuulone.. vähä eri tyyline ku noi sun muut prokkikset vaikka onhan tässäki taas tommone kumiseva avaruus saundi taustalla.. laulu pysyy aika mukavasti nuotissa ja jaksaa muutenkin kuunnella.. kertsi erottui hyvin........ ehkäpä 9½...hmm.. no pannan kymppi ku teki samantien mieli kuunnella tää uudestaan
0   +1 +2
 
9
Metratronic 24.10.2005
hyvä biisi:)en oikeen jaksa kunnolla kommentoida muuten ku että erittäin hyvä:)
0   +1 +2
 
9
ADU 24.10.2005
no kyl uppos! .. spugedeelist folkkii.. härskii skeban vääntöö.. härskil meinaan noit flangereit ja hieman häiritsevii(hyvältaval) pannauksii. beissi vakuutti heti alkusaundeil ja diggasin koko biisin ajan! äänestäs en uskalla sanoo midist :D .. en meinaa et se olis huono mut laulu ei oo mun alaa :P ... nii ja noist tausta saundeist sen verra et ne olis voinu olla ehkä enemmänki esil.. vaik ne olis enää sit ollu taustasaundei :P .. mut kuullosti nii hyvilt aina johki väleihi! kaikenkaikkiaa hyvä styge!!
0   +1 +2
 
10
Siddhartha 24.10.2005
jees...hauska flangeri meininki, eka se vähän oudoksutti mut tässä kuuntelen nyt neljättä kertaa ja se on hyvä, tilantäyttävä tuntu tulee. ja se on jees. muutenkin hienoa saundia taustalla, eipä siinä et niin on etualallakin.noi kerrokset on hienoja ja kertosäe on aikas mellevä tosiaan!!
joojoo...tää toimii.
ps:laulu toimii täälläkin paremmin kun pgj:ssä.
0   +1 +2
 
9
Redfox 24.10.2005
Siemailen tässä samalla teetä, mukavaa taustamusiikkia, mutta empä kyllä oikeastaan tälle erikseen lämpeäisi.Vokaalit on miksattu todella hienosti.Sanoihin en juurikaan kiinnittänyt huomiota, mutta vaikuttivat aika hyviltä.Bassosta tykkäsin paljonkin.Kokonaisuutena kyllä ysi.En tiedä kuulostaisiko tämä illalla paremmalta, otetaas talteen.
0   +1 +2
 
10
paganus 24.10.2005
On se hyvä kyl, perkule! Hyvä kun mainostit, eka tuli oudot vibat tästä mut ku kertosäe tuli ni se oli siinä, peli on selvä! On törkeen hienot melodiat ja hyvät kitara ja basso setit. On toi vähän outo kyl toi kitara soundi mut ei se mitään, periaattessa ihan toimiva. Lauluäänen kanssa kävi sama homma kun koko biisin kanssa että vähän alussa ihmetytty, mut kertosäe ratkaisi senkin. Vähän niiku urut auki! Ehkä säkeestä puuttu pikkasen fiilistä noitten laulujen suhteen. Ei mitään, älyttömän hyvä. Kybä tippuu ja lisää tätä, kiitti!
0   +1 +2
 
9
madein777 24.10.2005
hyvä fiilis jäi.leppoisaa kuunneltavaa ja kelpo soittoa
0   +1 +2
 
9
Michikawa 23.10.2005
Mukavan persoonallinen soundimaailma. Kitarasoundi on tosiaan jopa törkeä, mutta sopii kyllä kierolla tavalla biisin fiilikseen. Bassosoundi on ehkä hieman turhan "tiukka" suhteessa biisin muuten aika avonaiseen soundimaailmaan. Harmoniat ja kuviot ovat mukavan epäperinteisiä ja tykkään myös noista kerroksista, eritoten kertosäkeen monitasoiset laulut toimivat tosi hyvin. Olen samaa mieltä Stonedin kanssa siitä, että vokaaliosuudet toimivat tässä huomattavasti paremmin kuin PJG:ssä. Oikein mukava veisu!
0   +1 +2
 
10
Stoned Ghoul 23.10.2005
Härskit soundit sulla tossa skebassa (siis hienot), mut hei, nyt on sitä bassoakin :D Tää on kyllä makeen kuulosta tavaraa äänimaailmallisesti että melodisestikin. Sun laulu soundi toimii tässä kyllä helvetin paljon uskottavammin kuin PGJ:ssä. Soitossa oli hienoja juttuja niin kitaralla kuin bassollakin ja täytyy sanoa että tuo kertosäkeen laulumelodia on kyllä helvetin makea. Myös miksaus on onnistunut kyllä hyvin kaikin puolin kaikuineen kaikkineen. Innolla odottelen kyllä lisää tältä projektilta.
0   +1 +2
 
9
JaDubb 23.10.2005
Mukavaa kitarointia ja bassottelua sekä eritoten tunnelmallista laulantaa. Mielestäni laululle olisi voinut antaa enemmänkin tilaa hiljentämällä kitaraa. Basso jyrää myös hitusen liian kovalla voimalla pyrkien jopa kitarasoundien ohi kaikkein päällimmäiseksi. Itse soundit ovat kyllä meikälle aika mieluista kuunneltavaa. Ja tuo laulu, tuo laulu!

Enpä tästä tuon kummempia osaa sanoa, miksauspolitiikan tosiaan olisin itse säätäny eri tavoin. Kokonaisuutena kyllä varsin ammattimainen ja hienokin tekele. Mii laik.
0   +1 +2
 
9
D-Beat 28.10.2005
Kyllä joo... Ei lainkaan huonon kuuloinen kappale. Pyörii nyt ympäri lähemmäs kymmenettä kertaa, eikä vielä ota kupoliin lainkaan. Masteroinnista hankala sanoa kummempia kun kuuntelen nyt tavallisista konekaapeista, mutta ainakin tässä kuulostaa ihan hyvältä ja tasapainoiselta. Ja kyllä toi vokalistinhomma on hyvin hallussa. Äänessä mukavaa rosoisuutta paikoin, joskin pehmeäkin puoli löytyy. Kaikinpuolin mukava paketti.=)
0   +1 +2
 
9
marienna 28.10.2005
jännä, ja hieno piisi.
0   +1 +2