The Curse of Insanity

Aetas

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Paxor 12.10.2022
Biisi on ihan hyvä, eniten parannettavaa olisi laulusoundissa ja laulamisessa vireessä. Ihan tiukasti soitettu biisi, hyvää dynamiikkaa keskellä biisiä. Ehkä kaipisin tähän vielä kunnollista kitara sooloa tai muita melodioita kitaralla lisää. Hyvä että on syna taustalla luomasssa äänimaisemaa!
0   +1 +2
 
7
Kiinnostava intro nostaa odotukset korkealle. Doom osiot eivät uponneet ollenkaan. Välissä loistavia kitaraosioita ja tuo puhtaampi laulupuoli selvästi toimii paremmin.
0   +1 +2
 
9
Akeli 04.04.2014
Alku on kyllä mukavan mahtipontinen ja lupaa suuria.
Tämä kyllä toimii. Oikee genre olis varmastikin death/doom.
Pidän kyllä kovasti tästä. Soittopuoli toimii, laulut tottakai myös. Ja biisissä riittää mielenkiintoisia juttuja ja koukkuja.
0   +1 +2
 
HiljaisElo 23.10.2013
Tosi hyvän kuuloset on kyl melodiat... Lauleskelut kuullostaa sujuvan mut jotenki on vähän outo soundi kyl... Mut joo ei ollenkaa huono veto... Metalli ihmisiin tää uppoo varmaa paremmin ku hyvin...
0   +1 +2
 
kieltämättä ihan erikoisen kuulonen biisi. positiivinen yllätys :)
0   +1 +2
 
8
Tritonus Satan 04.02.2013
Intro rulettaa, melkein siitä jo voisi kybän heittää. Bal-Sagoth henkinen lausunta lisää mielenkiintoa. Lauluosuudet vaatiikin tekemistä, varsinkin puhtaissa fraasien lopuissa tulee notkahduksia. Tiukemmin vedettynä voisin kybän laittaakin.
0   +1 +2
 
7
[Delacroix] 29.11.2012
Musiikillisesti kappale on oiva teos, mutta puhtaampi laulu tuntuu menevän epävireisesti välillä ja örinästä uupuu voimaa. Tämä voi kyllä olla miksauksestakin johtuva asia, koska välillä laulukin miellyttää enemmän. Ehkäpä studio versiossa kuulee tarkemmin aikanaa. Yleisesti oikein hyvä kappale.
0   +1 +2
 
10
Fillari 17.12.2009
Siisti, painosoundista diggasin tuossa alussa, omassa genressään hieno, tykkäsin eneten alusta, mutta koko piisi loistava ja pisteitä tälle rauhalliselle menolle. Miksaus on hyvin hallittu ja kaikki osiot esim tuo akustinen tulee hienosti esiin. Teemoja on monta ja standardi levy/radiosoittokamaa ei ehkä ole haettu, vaikka kaiken kaikkiaan tämä kelpaisi siihen mainiosti
0   +1 +2
 
9
Dexteri 08.06.2009
Kommenttiringissä on ilmeisesti metalli päivä:D Mutta ei haittaa. Biisissä kuulukin olla kitara soundit tyyppi uskolliset. Komea tuo basari soundi. Jätkät ovat ilmeisesti tutustunut useampaan Metalli genreen, sillä niin dymaaninen ja rakenteeltaan vaihteleva biisi on. Hyvä.
0   +1 +2
 
8
Tässä on taideteoksen alkua. Hyviä juttuja siellä täällä mutta ehkä silti liian monimutkainen biisi. Ei ainakaan tältä istumalta pysty keskittymään. Biiseissä on melkein pakko olla jotain toistoa. iha perusasia.

Roby S.
0   +1 +2
 
9
'rainmaker' 05.02.2007
kyllähän tätä sen verran kuuntelee, että ysi napsahtaa.
0   +1 +2
 
8
diary 19.01.2007
...tummuutta... lisää.
0   +1 +2
 
8
convictedx 26.09.2006
Hyvin on toteutettu biisi! Pakko myöntää :) Näin hidas tempoista biisiä on jokseenkin vaikee tehä, mutta ei välttämättä jos sen homman osaa:) Kitarat toimivat loistavasti synan kanssa. Laululaja osaa hommansa, kaikua vaan vähän pois niin hyvä! kyllä kasi tipahtaa :)
0   +1 +2
 
10
Tukkajumalatar 24.09.2006
Oikein hiano pianointro, luo paljon tunnelmaa ja antaa odottaa paljon. Urut tuovat hianoa sävyä kappaleeseen. Saundit olivatkin hiljemmalla, kuten otaksuin. Se on kumma kun synat on nykyään niin helppo äänittää. Näin loistavaa esitystä en ole aikoihin kuullutkaan. Myös doom metallin ystävänä voin sanoa, että kärkipäätä on. 2:53 minuutin kohdalla on tosin hyvin outo tauko - onko äänittäjä töpännyt vai oliko todellakin tarkoituksellista? Kerrassaan nousee karvat pystyyn... niin omaperäistä ja monimuotoista. Hyvin kypsää kamaa. Lisää =) Tsemppiä teille !! Tukkajumalatar faniutuu.
0   +1 +2
 
10
Teknikaali 28.06.2006
Mehevää kellarihumppaa, tätä lisää ::D
0   +1 +2
 
9
traitor 28.06.2006
Joo tosi hyvän kuullosta oli. alun painomelodia oli kaunis ja muutenki vakuuttavan kuulloinen biisi ja kaikki oli hyvin. en oo ikinä mikään pitkien kommenttien kirjoittaja ollu että eipäs siinä.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 27.06.2006
Alkaa ihan mukavalla tunnelmalla, perus-demotason metallisaundit mutta siihen on mikserissä tottunutkin. Mahtipontista meininkiä, ihan mukavia joskaan ei maailman omaperäisimpiä melodioita. Puhe minuutin jälkeen aika tavanomainen ja persoonaton myöskin, saundillisesti särisee turhan paljon. 2 minuutin kohdalla on kivan kuuloista laulumelodiaa, joka on aivan liian hiljaiselle ja kaikuiseksi miksattua. Sitten tulee mukavaa kitarointia.

Growlivokaalit heittelevät tasoltaan liikaa, kompressorilla kannattaa tasoittaa niin että eri äänensävyt pysyvät edes suunnilleen samalla äänenvoimakkuudella, muuten vivahteet hukkuvat helposti jonnekin alle. Muutenkin saundien balanssia voisi katsoa, samoin pannauksia joilla on ajoittain yritetty kikkailla vähän enemmän kuin tuotannolliset taidot antavat myöten. Örinöistä plussa siitä, että mikserissä kuulee useimmiten paljon huonompaa ja ärsyttävän kuuloista örröä, tässä toimi jotenkin ja tekijöiden nuoren iän huomioonottaen varsin hyvin. Munat örinään tulee tietysti vuosien ja kokemuksen myötä, eli treeniä vaan (ja kannattaa örröjäkin varten käydä hyvällä lauluopettajalla, sieltä saa paljon hyviä neuvoja äänenkäyttöön).

Hyviä kohtia, mutta liikaa progeyritelmää, toisin sanoen rakenteessa ei tunnu olevan juurikaan järkeä tai suuntaa johon biisi olisi menossa. Progehtavan musiikin helmasynti toisen sanoen. Loppukin tuntuu tulevan lähinnä siksi ettei viimeisen osan jälkeen ole keksitty enää muuta.

Lyriikat sanavarastoltaan turhan perinteisen genreuskolliset eivätkä herätä juurikaan tunteita.

Hyviä ideoita, yksittäisten ideoiden tasolla parempi kuin kokonaisuus. Treeniä vaan vitusti, ja yrittäkää todella hahmottaa mitä biisi tarvitsee sen sijaan että tunkisitte väkisin liikaa biiseihin. Tiedän että tätä voi olla vaikea hahmottaa, mutta oikeasti enemmän ei aina ole enemmän.
0   +1 +2
 
9
hevimon 27.06.2006
tämä on minusta loistavan kuuloista metallia vähään aikaan . . . im just waiting your own drummer ... mutta kyllä tämä minulle kolahti ...! ThAts ThE sPiRIt
0   +1 +2
 
karman hardon 22.06.2006
lyriikat aika kököt, örinät ei tarpeeksi mureat, kliini laulu suht heikko esitys. muuten ihan jesh. ei mitn originaalia mut iän huomioonottaen aika hyvä veisu.
0   +1 +2
 
9
Saunavihta 16.06.2006
Hieno biisi. Saundit on hyvät jne. Tollanen rauhallinen alku on hyvä valinta täntyyliseen. Ei muutaku onnittelut...ysin saatte.
0   +1 +2
 
9
Versoband 13.06.2006
Taiten tehtyä laatutavaraa.
0   +1 +2
 
8
darcasis 22.06.2006
Konerummut kyllä huomaa, mutta muuten varsin hyvänkuulosta tavaraa!
0   +1 +2
 
Begemot 29.04.2006
Ei konerummuissa ole mitään ikävää, no okei ei vältämättä toimi aina metallissa:). On aika huono arviomaan tällästä, mutta laulajan perusvokaaliosuuksista tykkäsin, tuli hieman Danzig tai Type o negetive mieleen.
0   +1 +2
 
9
musicman85 29.04.2006
hienot pianon pimputukset introssa. alkaa rauhallisesti. jämäkän kuuloset rummut vaikka onkin koneella tehty.kun laulu lähtee mukaan niin perkele johan alkaa viski-veijoaki pelottaa.. hui helevetti. synkkää menoa! tulee kyllä perskeles type o negative mieleen. hyvällä tavalla. myös opeth vaikutteita löytyy. ainut miinus mikä pudottaa piisin ysiin on örinä jonka olisi voinut korvata normilaululla. joku tykkää örinästä mie en. no eipä siinä napsauttaen pamautan 9!
0   +1 +2
 
8
Härö 25.04.2006
Kaunista.

Kohdissa, joissa öristään, voisi laulua laittaa hiljemmalle.
Meinasin ruveta kehumaan rumpalia, mutta hänhän onkin ihan oikea kone ;P

Vitun ahdistava tunnelma biiseissä.

Opeth tulee mieleen.

Antaisin 7½, mutta se pyöristyy surutta kasiin.
0   +1 +2
 
7
Guttersniper 06.04.2006
Pianoaloituksesta pidän, vaikka soundi onkin liian braitti minulle. Narratorin pamauttaessa kertomukset kehiin, alkaa kuulostaa jo aikas kliseeltä, eikä vertauskuvat "like a falling stone" vakuuta erityisemmin. Puhtaat laulut olivat useissa kohdissa hienoja, örinöissä oli ongelmana yksi asia. Joskus kuulosti siltä,että hädin tuskin kuuluva ääni karjuu, joskus taas joku örähti korvanjuuressa kiinni :D itse kappale on oikein toimivaa perusmetallia. Ihan asiaa.
0   +1 +2
 
9
Gartza1962 26.03.2006
Pianoaloitus on hieno! Ja siitä sitten kehittyy hienoa mahtipontista soittoa, josta todella pidän! Olen aina hyvin kriittinen tuon örinän suhteen, se on joko onnistunut, siedettävää tai aivan naurettavaa. Tämä sijoittuu juuri siihen siedettävään, onneksi!

"Normaali" laulusoundi on aika erikosta, ei teknisesti niin taitavaa, mutta jotenkin mielenkiintoista. Kertoja on mahtava!

Pisteet tulee ehdottomasti soitosta ja musiikista.
0   +1 +2
 
8
ZORMS 25.03.2006
Lieneekö syynä miksaus, mutta mulla oli suuria ongelmia saada selvää soinnuista. Kaikki on jotenkin usvan alla. Paikoitellen kuitenkin miellyttävän utuista menoa; kunhan saadaan matskua kunnon rummuilla ja miksauksella niin palataan asiaan.
0   +1 +2
 
8
Torniojaws 18.03.2006
Introkiipparista tulee mieleen jokin Sonata Arctican välisoitto ;) Taitaa olla Drumkit from Hell jossain versiossa, tutun kuuloinen. Tuossa 3:00 jälkeen oleva kohta tuo hiukan mieleen vanhemman Arcturuksen, josta on poistettu kaikenlainen pikkukikkailu. Soundit on ehkä hiukan nuhaiset, aivan kuin korkeita taajuuksia olisi jälkikäsittelyssä EQ:lla leikkailtu vähän liian rohkeasti.
0   +1 +2
 
8
Joni Koskimaa 18.03.2006
Pianomelodiasta tuli vähän mieleen jotkin Arcturuksen biisit, mikä ei ole ollenkaan huono mielleyhtymä. Kitarassa mukavan utuinen saundi, melodia yksinkertaisuudessaan iskevä.

Lauluissa perkeleen hyvä ote. :D Moonspell / Bal-Sagoth -vaikutteita olen peräti kuulevinani. Kaiken kaikkiaan hyvä biisi, eikä noita konerumpujakaan kuule mitenkään häiritsevästi. Sanoista en ihan kokonaan saanut selvää, ehkäpä laitatte sanat tänne?

Hitusen pitkä, mutta niinhän näillä hitailla tuomionjulistuksilla on tapana olla. Annan kahdeksikon.
0   +1 +2
 
8
SamuL 04.03.2006
Erikoista musiikkia ja hieno alku. Hyvä tunnelma biisin ajan.Mukavaa vaihtelua se kuitenkin oli rumpu ja kitarasaundeista huolimatta.
0   +1 +2
 
8
Mr. Shields 24.02.2006
I am just writing from asia so i prefer english becouse keyboards over here don't have all the letters for proper finnish.. Anyway, from beginning i waited a while for the song to really start, but had to keep waiting and waiting. When listened more, there is some really nice parts in the song, specially the faster ones. Singing could have been done better, but for a demo it is quite standard. But anyway, song had some cool melodies and ideas. Overall sound was good as well.
0   +1 +2
 
Tämä ei ole niitä 'helposti avautuvia' kappaleita. Kuuntelen kolmatta kertaa tätä kommenttia kirjoittaessani. Eikä tästä ole vieläkään mikään helppo kirjoittaa mitään...
Alkaa kivalla pianokuviolla, johon päälle kitara soittaa rauhallista melodiaa. Tästä kohdasta voisi luulla, että tulossa on Swallow the Sun-tyyppistä doom/deathia. Alku on muutenkin aika duumahtava ja puheen ja urkujen tullessa mukaan, mieleen tulee eräs bändi nimeltään Pantheïst. Örinätkin ovat vähän samantyylistä kuin sillä yhtyeellä.
Kappaleen puolivälissä alkavaa puhdasta kitaranäppäilyä voisi pitää jakavana elementtinä, koska siitä alkaa enemmänkin Opeth-tyylinen nopempi riffittely, kuin doomahtava laahaus. Vaikkakin sitten nopea osuus loppuu aika äkkiä, niin sen aiheuttama tunnelma säilyy hitaaseen kosketinvoittoiseen osuuteen asti. Kappale loppuu samanlaisiin tunnelmiin, kuin millä kappale alkaa, mikä on mielestäni erittäin hyvä ratkaisu.
Kappale on hieno yhdistelmä erilaisia elementtejä. Tästä on kuitenkin vaikea erotella täysin mitään eri tyylejä, mikä ei kuitenkaan häiritse kokonaisuutta, vaan päinvaistoin luo erittäin omaperäisen ilmeen. Kuitenkin tämmöinen sekainen tunnelma ei aina ole hyvästä... välillä jäi kappaleen jossain osassa semmoinen fiilis, että ''mitäs helvettiä tuossa äsken tapahtui''. Eli eri elementit ja riffit eivät jää aina mieleen ja kappale vaatii monia kuuntelukertoja avautuakseen täysin.
Soundeilla ei ole näin tunnelmallisen kappaleen kannalta, mitään merkitystä (tästä hyvänä esimerkkinä Skepticism), joten niihin ei tarvitse tarttua. Sen vain voisin sanoa, että koskettimet peittävät välillä kitaroita liikaa ja että puhtaat laulut kuulostavat vähän tökeröiltä. Muuten ei mitään ihmeellistä vikaa löydy.
Näin omaperäistä musiikkia tarvitaan aina lisää, joten jatkossa toivon kuulevani enemmän tästä bändistä.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 17.02.2006
Taidokas biisi jossa hyvät melodiat ja suuria teemoja! Biisi soi todella isosti ja pelimannit hoitavat tonttinsa erityisen hyvin!!
0   +1 +2
 
GREV 15.02.2006
Kavahdin kieltämättä kun luin että biisissä on konerummut, sillä oikeastaan koneet pilaavat vaan kaiken... stana! Mutta itse biisiin... kyllä oli mieluiseni kipale doom(ahtavaa) metallia, jossa oli sopivasti vaihtelua... mutta edelleen korvaani kävi pahasti rumpukone (eli, Joonas vähän helvetin äkkiä kehiin) Eli, loppujenlopuksi erittäin pirteä tuttavuus. Hyvä jätkät
0   +1 +2
 
8
Imp 12.02.2006
joo kyl tässä opethia koitetaan urakalla mallintaa :) hienoja kohtia tosin on saatu kasaan..laulut on hieman vielä hiomisen varassa.ne kun kuullostavat aika huonosti miksatuilta(siis miksauksessa parantamisen varaa lauluun) kuullostaa että laulut olisi jollaine editorilla laitettu päälle..joissain kohdin ei oikeen toimi kun töksähtelee..hevissä pitää olla tunnelmaa ja tämä biisi sitä ainakin tuo omalla synkällä tavallaan :) kokonaisuutena 8 veisu :) synat oli ihqut ;P
0   +1 +2
 
8
saattue 10.02.2006
Hmmm...Laululinjauksiltaan tää muistutti enemmän tollasta vanhempaa Moonspell:iä...Tosiaan...Rumpusaundit olis saaneet olla huomattavasti tuhdimmat, ja muutenkin elävä rumpali luultavasti tulee selkeyttämään tota hommaa huomattavasti, joten en viitsi purnata siitä enemmän...Melodiat oli kyllä upeita ja sopivan lohduttomia...Tunnelmapuoli siis niiltä osin kohdillaan...Olis kyllä mielenkiintoista kuulla tämä oikean rumpalin soittamana...Mutta itessään jo vahvan kasin arvoinen suoritus...Miksauksesta en ala pisteitä rokottamaan, kun tarkoitus on kai arvostella biisin rakennetta ja toimivuutta...
0   +1 +2
 
9
Chantal 07.02.2006
vau! :) muuta ei voi sanoa... hyvältä kuulostaa, vaikka kuulokkeet on ihan paskana :)
0   +1 +2
 
9
sonata^ 06.02.2006
eihän tämä mitään hassumpaa ole, hyvää tämmöistä tunnelmallista metallia.
soitto sujuu hyvin
Laulu ei hkäpä ollut oikein mieleeni mutta toki se tämän tyyliseen musiikkiin tuo sitä omaa hohtoaan
täysin kehityiskelpoista materiaalia.
0   +1 +2
 
Shitstormer 03.02.2006
Juu alottelin lauleskelee tossa n. 2 kuukautta sitten, koitetaan kovasti kehittää.
0   +1 +2
 
8
petsa 03.02.2006
Kaikein kaikkiaan ihan kehityskelpoista kamaa ja tämä biisi onnistui muutamassa kohdassa yllättämäänkin sovitusratkaisuillaan. Laulaja kaipaa treeniä, kuten jo aikaisemmin on todettukin. Itse en niin hirveästi tästä ekalla kuuntelulla Opeth-vaikutteita bongannut, muutamia kikkoja kyllä.
0   +1 +2
 
8
blocko 02.02.2006
Iha jees. Aika paljon, kyllä Opethin inspiroima, ehkä vähän liikaakin.
0   +1 +2
 
Shitstormer 02.02.2006
Ja ne on sitten konerummut jos ette sitä vielä ole tajunneet arvoisat kuuntelijamme!
0   +1 +2
 
8
Peb 02.02.2006
Ei ehdi puutumaan..mukavasti vaihtelua.
laulut ehkä hiukan laiskat, mut oikein.....oikein!
0   +1 +2
 
Siddhartha 02.02.2006
mä en ole mörinän ystävä, ja esim. opeth nin hyvä kun onkin ne örinät aina vähän tökkii sielläkin. mut se siitä ja kimppuun...
osiorikashan tää on ja siinä mielessä mielenkiinto kantaa koko biisin läpi. saundillisesti aivan arsesta, mut ymmärrän sen paremmin kun hyvin. melodioita on ihan kivasti ja niillä on luotu tunnelmallisuutta, mut mä jäin kaipaamaan sitä kunnon vihlontaa/repeämistä/tuskaa!!! ..kun kerran mielenvikasuuden kiroista laulellaan.
eli ihan jeppis kamaa mut jos nyt jotain tähän jäi kaipaamaan niin sellasta omaa otetta, mitä se sit ikinä onkaan. nyt tää kuulostaa niin samalta kun muutkin vastaavat.
0   +1 +2
 
8
huh, olipas mahtipontista matskua.
soitto oli hyvää, musiikista tuli
mieleen jonkinlainen devin townsendin
ja dream theaterin kiero yhdistelmä.
jos tosiaan olette vasta n 17-vuotiaita
niin siihen nähden soitto toimi erittäin hyvin.
0   +1 +2
 
Slimer 02.02.2006
Intro on mainiota pianonpimputtelua ja takana meluavaa kitaraa. Oikein mallikas alku. 1.00 "räjähdys" ja siirtyminen kappaleeseen on tyylikäs. Mutta.., sitten jäädään vähän nykimään paikoilleen. Teema pysyy samana ja hieman yksitoikkoisena 3.30 alkavaan hidasteluun asti, jota seuraa mukava "kitaravetely" 3.48. Rauhallinen leijunta 5.00-> tomii hyvin ja sitten aletaankin olla lopussa. Ihan mallikasta soittamista, rumpusoundi vähän häiritsee, siinä kaikki. Kappale on hieman tasapaksu, kappale ei kasva eikä muutu suuremmin muuta kuin introsta siirryttäessä säkeistöön. Hieman yllätyksetön, mutta muuten ihan kiitettävä kappale, laulu tomii mielestäni ihan hyvin muutamia örinöitä lukuunottamatta.
0   +1 +2
 
8
Damriel 01.02.2006
Mistäs sitä aloittaisi? Musiikillisesti tämä nyt kolahti odotettua paremmin, enemmän tuli tuollainen Swallow the Sun kuin Opeth mieleen. Tosin StS:ään olen enemmän paneutunut...
Lauluissa on kyllä vielä petrattavaa. Itse örisijänä jäi kaivelemaan hiukan ponnettomat örähdykset tai siis... Sellainen ailahtelevaisuus. No juu.
Rumpusoundeista täytyy myös vähän napista, mutta eivät ne nyt niin häiritsevät ole. Ottaen huomioon bändin iän, jälki vakuuttaa kyllä. Biisi on... rujon kaunis. Ja se meinaa sitten kehua.
0   +1 +2
 
10
Kiefran 01.02.2006
Tämä on ihan vitun hieno...
0   +1 +2
 
9
Modnar 31.01.2006
Intropiano on vallan loistavaa hempeilyä, mutta kunhan nuo kumisevat rummutukset soivat, en ole aivan yhtä vakuuttunut. Ei niissä muuta vikaa, mutta tuo kasarivaikutteinen valtava kaiku tomeissa ottaa korviin, eikä oikein sovi joukkoon. Muuten saundit ovat mukavan pehmeää tavaraa, ja tämä todellakin on hieman duumahtavaa ja erittäin osaavaa musiikkia. Soitto toimii, saundit toimivat, laulanta toimii,... eli ei paljoakaan ole tässä kappaleessa pielessä. Örinävokaalit tuovat sitä ihanaa raadollisempaa vivahdetta mukaan asiallisesti toki. Riffitykset maittavat ja raskaus on niissä aina hyvä juttu. Jostain syystä kovasti tulee mieleen Mar de Grisesin hämyinen duumimeininki. Tästä pidän erittäin paljon.
0   +1 +2
 
9
Jeshe 31.01.2006
Tämä on se biisi joka kolahtaa ehkäpä eniten. Noissa kahdessa muussa biisissä tulee tosiaan Opeth esiin mut tässä on vähän jotain omaperäsyyttä. Pirun hyvät piano osuudet kallella! Vähän noissa lauluissa hapuilua, kliinit vähän hakee ja örinä myös, mut ne tulee sit ajan kans. Kitaroinnit menee kun vettä vaan mut bassosta ei oo tietoakaan :S Joka tapauksessa kokonaisuus toimii loistokkaasti! 9
0   +1 +2
 
9
silent_voice 31.01.2006
kuulostu houkuttelevalta toi progevaikutteista "ghostmetallia" että täyty tarkistaa. kun justiin tuohon opethiin tykästyin :) ja hienoahan se oli \m/
0   +1 +2
 
performanssi 31.01.2006
Opeth on lähellä myös minun sydäntäni ja huomaan, että sinnekkin suuntaan kyseinen bändi on iskenyt vaikutteensa.

Asiaan. Äänenlaadullisesti melko kestävää tavaraa. Miksaus ja masterointi ovat onnistuneet hyvin; delayefektit kodallaan, jonkinlaista yritystä surround miksausen suuntaan on myös kuultavissa.

Rakenne on vaihtelevaa ja melodiat tukevat toinen toistaan melko sulavasti. Myös erinäiset stereokikkailut luovat tunnelmaa kokonaisuuteen. Instrumenttien soittotaidossa ei ole moittimista ja laulu on mielestäni omaperäistä.

Progressiivisen metallin ystäville tämä voisi olla hyvinkin myyvä uusi tuttavuus, muttei tarjoa oikeastaan paljoakaan uutta kuultavaa Opethin ja symphony X:n rinnalla. Jotain tavanomaista jäin tähän biisiin vielä kaipaamaan. Vaikka kyseessä onkin progemetalli, tiiviit perussäkeistöt pyhässä yksinkertaisuudessaan olisivat tuoneet tähän enemmän tunnetta ja tiivistäneet kokonaisuutta mieleenpainuvammaksi.

Uskon, että jo viiden vuoden päästä Aetas on kaikkien progeilun ystävien huulilla, jos tästä kehittyy vieläkin tiiviimpää ja omaperäisempää. Eli rohkeasti vaan kuiville valtavirrasta ja kehittämään jotain uutta tähän musiikkityliin, jos onnistutte ostan ensimmäisen pitkäsoiton :)
0   +1 +2
 
8
sandman178 31.01.2006
Ihan menevä biisi, sopivasti vaihtelua. Enpä tähän mitään muuta kovin rakentavaa osaa sanoa. :)
0   +1 +2
 
8
C2H5OH 30.01.2006
Ihan tiukkaa soittoo! Meinasin revetä ku laulu alko. Tulkinta on siis joksenkin teennäistä, mutta tyyliin sopivaa. Biisi on konkonaisuutena vähän hutera ja kankea, eikä mitään, mikä todella nappais siitä löydy. Bändillä on kuitenkin hyvät lähtökohdat tehdä jotain oikeasti digattavaa musaa! Kaikki naurettava ylidramaattisuus vaan pois!
0   +1 +2
 
8
Raastin. 30.01.2006
Kappale alkaa hienosti pianolla ja alkaa vähitellen kasvamaan.. Kappale saa luotua hyvin tunnelmaa, syntikat varsinkin. Murinoihin toivoisin hieman enemmän munaa. Vaikeaa on saada näin monella osalla saada biisi pysymään kasassa, mutta te onnistutte siinä kohtuu hyvin.
0   +1 +2
 
10
makes69 30.01.2006
Hempeää niin hempeää. Hienot kitarat kaikinpuolin saundeiltaan ja soitoltaan. Homma hanskassa. Laulu onkin muuten parasta.
0   +1 +2
 
Samuel Raggy 30.01.2006
No huh. Kuuntelin kaikki kolme biisiä kertaalleen ja näihin mahtui kyllä niin pirusti eri osia että vaikea kommentoida...Osa toimi, osa ei. Tässä Curse of insanityssä pidin puhelaulusta ja murinatkin kuulostivat hyvältä, kaikki on vaan miksattu päin helvettiä. Tosin osaltaan asiaan voi vaikuttaa se, että kuuntelen tällaisista tietokoneen pikkupurkeista. Hienoja kosketinjuttuja kaikissa biiseissä, vahvin tekijä kokonaisuudessa. Helvetin hyviä riffejäkin löytyi sieltä täältä. Punaisen langan kai kuuluukin olla tällaisessa musiikissa aika hukassa joten rakenteista en mene mitään sanomaan. Lisää hiomista vaan, kyllä tästä hyvä tulee!
0   +1 +2
 
9
mantikore 30.01.2006
tämä oli varsin ennalta-arvaamaton biisi, yllättäviä koukkuja siellä täällä.
muutenkin kaikinpuolin onnistunut teos.
0   +1 +2
 
8
roxted 29.01.2006
Hmmm.. olihan tossa kaikenlaista kivaa. Rummut aika luonnottomat, mutta niinhän se aina kun on koneista kyse. Laulu aika sheiseä, sanoisinko voimatonta. Hyviä juttuja ja todella kehityskelposta matskua. 8- Hyviä skittajuttuja
0   +1 +2
 
8
Hieman säikähdin projektin vaikuteosastoa. 70-luvun proge ja rockmusiikki ei todellakaan ole omaa korvaani lähellä. Onneksi niitä ei musiikista juurikaan huomaa, tai sitten ne on kätketty taitavasti. Swallow the Sunia tämä sen sijaan muistuttaa onnistuen kuitenkin olemaan kuulostamatta siltä juuri laisinkaan. Tunnelmapalana tämä nimenomaan toimii, metallina jää keskinkertaiseksi.

Tuo "From the silence it came, like a falling snow" kuulostaa todella ylväältä, mutta en voi olla huomauttamatta sen kieliopillisesta virheestä, kun se sieltä niin selvästi paistaa. Eli pitäisi olla like falling snow tai sitten esim. like a falling snowflake. Huomaatte varmaan itsekin syyn. Ja minun mielestä mielipuolisuus ei ole suinkaan kirous.. :)

Mutta hyvän kuuloista tavaraa. Vieläkin raskaampia riffejä ja vastaavasti hennompia väliosia voisitte tulevaan(?) tuotantoonne sisällyttää, kun kerran nuita proge-elementtejä tästä jo muutenkin löytyy. Pidin!
0   +1 +2
 
6
Salieri 29.01.2006
Hyvö toi pianomelodia, mutta tässä vaiheessa tuli taas noi ihmeen MacGyver-rummut mukaan. :o
Ja nuo sähkövatkain kitarat alkaa vähä n jopa häiritteen.
Isommalle niitä prkl! :o
Taustalla toi kirkon kellon oli just passeli siellä missä onkin.
Kalle vaihtaa hienosti uruista niihin stringseihin muuten.
Näi puolueettomana bändin ulkopuolisena voin sanoo helpommin, että käskekää sen laulajan jättää ne kliniit laulut :F
Nyt tässä fiilistelyssä taas, ja strings iskut oli muiden mukana tosi jeesit.
Mikäs helvetin "raivonpurkaus" tuli laulajalle kohassa 3:08? :o
Ihan liian pienellä ja vitun laihat ja vielä tökkääki huonosti leikeltynä aika rankasti pieleen :(
Kohassa 3:47 pääsee kitarasti oikeestaan ensimmäistä kertaa loistamaan hyvällä riffillä, mutta sekin atmosfääri haihtuu räppänästä taivaisiin kun pojat on kikkaillu siihen flangerin seuraavaan filliin.
Taas tässä kohin missä oon menossa toi laulaja repäsee kunnon otsoniaukon taivaaseen kun päästää ne hirveet kliinit pihalle :( Sori, mutta ihan pakko oli sanoo.
Loppu olis menny hyvin sillä fiilistely meiningillä, mutta piti siihen vielä joku medikorekohta kikata...Jossa todella kornit "jumalasyndrooma" laulut päälle :E

Loistavia kohtia joitakin, mutta osittaiset huonot puolet pilaa vähän tään mahdollisen potentiaalin.
0   +1 +2
 
7
Nasic 28.01.2006
Nonnii, tää kuulosti jo paremmalt. Laulut oli iha kohtalaiset ja muukin soitto myös. Välil oli hemmetin hyvii riffei! Iha hyvii juttui tos kyl oli.
0   +1 +2
 
Itapuoli 14.12.2006
ihan hyvältä kuulostaa... omassa menossa paikallaan..:)
hyvä ko mikä!! mut juups..siinäpä se! nopeasti sanottuna !!
0   +1 +2