Elä enää

Grosal

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

cheez 11.06.2006
Herkkää...toimii pienessä krapulamorkkiksessa erittäin hyvin. Taitavaa soitantaa kaikinpuolin. Lyriikoista plussaa.
0   +1 +2
 
9
K. Vainio 11.06.2006
Kaunista ja taidolla tehtyä musiikkia.. Tämä poppoo pääsee vielä pitkälle.
0   +1 +2
 
9
Volume dealer 10.06.2006
Hienoa rock kitarointia. Erottuu massasta fiiliksellä, ja hyvällä tatsilla. Tosin
tämän tyyppistä on tehty ajjemminkin, mutta olisiko tämä nyt sitten sitä uutta suomirock satoa...
Badding tulee säkeistöstä mieleen. Kertosäkeessä on jotain todella oivaltavaa, vaikka siitä ei selvää saakkaan.
0   +1 +2
 
Michikawa 09.06.2006
Miellyttävä tunnelma kyllä biisissä. Sopivan pelkistetty ja ilmava, jättää tilaa ja luo makean tunnelman. Bändi soittaa mukavasti yhteen ja laulajan tyyli sopii kappaleeseen hyvin.
0   +1 +2
 
deadmanshand 09.06.2006
Huvittava vibrato tuossa laulussa :)
Laulu kuulosti välillä tosi teennäiseltä, kertosäde oli toteutettu monipuolisesti, joskaan äänet ei ihan sopineet yhteen.
Ehkä turhan perinteinen rock ballaadi itkuvirsi sepitys, lukuunottamatta mahtipontista kertsiä.
0   +1 +2
 
8
rene 09.06.2006
Koskettimet voisivat soittaa ehkä hieman kapeampia sointuja nyt basso tuntuu hukuvan keyboardin alle (olikos siellä edes bassoa). Kertosäkeessä soundi voisi olla myös hieman nopeammin syttyvä. Laulaja voisi laulaa rohkeammin. Nyt jännityksestä tulee hieman mieleen eräs 80-luvun lopun suomalainen Autiotalo-orkesteri. Biisissä on hyviä aineksia kuten kertosäkeen nostatus sekä biisin alku.
0   +1 +2
 
Ceekayed 08.06.2006
Aih ja voih kun oli tunnelmaltaan aivan jumalattoman hyvä alku biisille, mutta.. tuo LAULU! En elä enää tämän jälkeen jos ette väännä tästä instrumentaalia. Siinä kaikki, kivakiittimoi.
0   +1 +2
 
MMMetallica? kuulostaa ihan siltä kun toi bändi soittais eribiisiä laulajankaa?
0   +1 +2
 
^^unde^^ 08.06.2006
Tämä oli kyllä todella kaunis ja haikea kappale :/ Todella hienoa :)
0   +1 +2
 
drlecter 06.06.2006
virvelissä on liian kaiutettu soundi korvaani. taitaa muutenkin olla ylileveät rummut.
kitaroihin tuplauksia rumpujen tilalle laitoihin. laulu on paikoitellen aika hassun kuuloista.
aika outo miksaus tämä oli.
0   +1 +2
 
8
Marlboro 06.06.2006
möyheä melodia aloittaa tän piisin. laulajalla on kapasiteettia ja kykyä, mutta jotenkin tuntuu että hieman irrallaan muun piisin miksauksesta nuo laulut. ihan ei nyt kuitenkaan tuotannon jälki tee oikeutta tälle aikas hyvälle pändille.
0   +1 +2
 
9
polte 05.06.2006
Kaunista no mikä ettei...
Jossainkohtaa kyllä paljon massaa tuntui että on hiukan tukossa.
Muutoin hieno sovitus.
0   +1 +2
 
9
polte 05.06.2006
Kaunista no mikä ettei...
Jossainkohtaa kyllä paljon massaa tuntui että on hiukan tukossa.
Muutoin hieno sovitus.
0   +1 +2
 
8
Juise6-0 05.06.2006
kuulin biisistä vaan alun 2 kertaan ku mikseri pätkii... rehti pop-biisi. Laulun maneerit on makuasia, ite en diggaa mut ihan hyvin vedetty. Samoin teksti. Eiku onnea matkaan vaan!
0   +1 +2
 
10
v_salo 04.06.2006
Hieno kappale! Todella ilmavaa soittoa, harkittu sovitus ja kaiken kruunaa mahtava laulusuoritus. Tykkäsin todella!
0   +1 +2
 
7
Telaketju 04.06.2006
Ihme vibrailumenoa, laulajalla melko hyvä ääni, muuten en kyllä tällaista musiikkia kuuntele, ei minun makuuni
0   +1 +2
 
integratio 04.06.2006
virvelin iso reverbi pistäää ensimmäisenä korvaan mutta biisin käynnistyttyä tuo ei enää haittaa menoa... säkeistö kohassa ärsytti pelkän yhen soinnun hakkaaminen niin pitkään ja laulajaan venäläis "kalinkka laulanta :D" mutta muuten kyllä ihan hyvä biisi
0   +1 +2
 
8
mojoswing 03.06.2006
aika suurta lähetään rakentaa heti alussa. Säkeistössä ois voinu olla useampi sointu. Laulu on erikoista. Naislaulu on aina kivaa. Kitarasoolosta odotin mahtipontisempaa, kunnon delayt ja reverbit.
0   +1 +2
 
8
MyDarkestDesires 02.06.2006
Tässä biisissä on tunnelmaa. Pidän sanoituksista, ja naislaulaja sopii hyvin kertosäkeeseen. En hirveästi tykkää laulajan äänestä, varsinkaan ennen kertoa. Mutta siihen kai tottuu. Loppujen lopuksi kaunis biisi kuitenkin. Muuten olisi ysi mutta laulajan takia valitettavasti annettava kasi.
0   +1 +2
 
7
satakatinen 02.06.2006
Onhan kivoja sointuja mukavilla soundeilla, ja tommonen japanilaisten käyttämä särkijäsoundi. Kaikua on vaikka muille jakaa. Kertsin MUSEmaisuus kuulosti hieman paremmalta, muuten biisi ei oikein iskeny kuitenkaan. Vaikka kitaristi päästettiin lopussa valloilleen.
0   +1 +2
 
8
tilkka 02.06.2006
Mainio biisin nimi!! Tunnelmallinen ja kaunis biisi. Tämmöiset balladit tahtovat olla liian pitkiä, kuten tämäkin ensikuutelulla. Mutta varmasti alkaa veisuu toimia parin kuuntelun jälkeen näin pitkänäkin. Hieno!!
0   +1 +2
 
Riku Rotten 02.06.2006
Toimivaa saundia pop-rock osastolta. Aikas mahtipontista veisuuta. Äitee sanois tästä biisistä että city pretty. Parasta tekninen toteutus. Soitto ja veisuu myös tarkkaa.
0   +1 +2
 
6
Snacke 02.06.2006
tanakkaa soundia varsinkin kannuissa. laulu vähä neumannia ja mieskuoroa sekasin, ainakin persoonallinen, ja pysyy kyllä koko ajan alueella. loppua kohti kasvaa mukavasti niinkuin kappaleitten pitääkin. mahtipontista.
0   +1 +2
 
HW 01.06.2006
Basso oli turhan isollansa. Se vähän hermostutti kun siitä muotoutui aika hallitseva elementti eikä sillä tuntunut kauheasti sanottavaa olevan.
Laulu oli jotenkin kovin outoa. Ajoittain se kuulosti tosi hienolta mutta toisinaan tuli sellainen tunne että parempaankin olisi pystytty. Saattaa tietysti olla että kyse oli vain henkilökohtaisista mieltymyksistäni. Moniäänisissä kohdissa meni aikamoiseksi puuroksi. Tuntui että kaikki mahdollinen oli lyöty samalle taajuudelle.
Sanoitus ei minulle ihan avautunut. Tuntui että siellä vilisti kauhea määrä kieliopillisia kömmähdyksiäkin. Esimerkkinä mainittakoon että Suomessa mennään huoltamoLLE, ei huoltamOON.
Soitto oli oikein kaunista ja komeaa ja taitavaa ja kaikkea mutta ei tämä minulle oikein pudonnut.
0   +1 +2
 
Begemot 01.06.2006
Miksaus on jotenkin oudon kuulonen, tai en tiedä onko haettu sellasta 80-luvun suomirokin ja Joy Divisionin risteytystä. Laulajalla tosi outoja fraseerauksia ja äänensävyn vaihdoksia. Lyriikan sanastossa oli välillä aika hämmentäviä valintoja. Olisi ollut mukava lukea sanat, sillä nyt en osaa päättää oliko teksti nerokasta vai noloa. Ehkä sittenkin teksti toimi. No tämä teos herätti sen verran mielenkiintoa, että taidanpa kuunnella noita muitakin vetoja.
0   +1 +2
 
9
louis 01.06.2006
Aika juminaa mun kajareita lähtee.. hitaasti ja silti rakentavasti alkaa biisin intro.. ehkä aavistuksen liian pitkä.. mut kokonaisuuus on silti 9p arvoinen.
0   +1 +2
 
10
balance 01.06.2006
niin hyvtä melodiat et vois vaik kuunnella enemminkin...tää tapahtuu harvoin kommenttiringissä :)...
0   +1 +2
 
tep 31.05.2006
Hmm. Parhaudesta en tiedä, kauneuskin lienee aika pitkälti kuuntelijan subjektiivisesta estetiikan tajusta riippuva. Ainakin scorpions-rummut olisin itse korvannut vähän toisenlaisella menolla. Lead-kitara olisi ollut pirun nätti, mutta lupaava robertsmith-soundi oli ryssitty ihan liialla kasarifuzzilla - ja herranjumala, tilutussoolo. Ja laulusta tuli mieleen... Tommi Läntinen? Tai joku. Paatos on tietenkin aina kivaa, mutta jos paatoksessa ei ole hitustakaan karismaa tai tunnetta, se jää helposti aika banaaliksi. Tässä oltiin pelottavan lähellä järkytystä, jotenkuten riman paremmalla puolella kuitenkin pysyen.

No, nyt kun on nimiä tiputeltu, niin voisi ehkä sanoa jotain itse biisistä. Sehän oli oikeastaan... ihan kiva. Sävellyksenä se ei ole kovinkaan mieleenpainuva, mutta toisaalta taas, siinä ei ollut mitään hirveän inhottavaakaan. Väkisinkin tulee mieleen, että tahtoisin kuulla ihan toisenlaisena tämän biisin, että saisi jonkinlaisen vaikutelman biisistä ihan noin niinkuin biisinä ilman sovituksen mukanaantuomia häiritseviä elementtejä. Sanoituksesta taas sanoisin, että arkista kahvinjuontia ja ihmisten tarkkailua (vaikka tässä tapauksessa periaatteessa omaperäisesti huoltamoympäristössä) on kuultu kautta historian ihan liikaa. Kliseetä pukkaa. Kertosäe toimi paremmin, kun kuvittelin, että siinä ei lauleta sanoja, mutta kun tajusin että siinä sanotaan jotain, niin en enää tykännyt samaan malliin. Kummaa. Joka tapauksessa, teksti kokonaisuutena ei motivoinut. Pari hyvää riviä siinä oli.

Lapset, kokeilkaa ensi kerralla sellaisella pienemmällä ja hennommalla otteella, kun itse biisi oli sinänsä lupaava mutta ängetty tuotannollisesti täyteen suunnilleen kaikkea sitä, mikä aiheuttaa minussa puistatuksia. Vaikka tuskinpa tällä minuun tai kaltaisiini on yritetty tehdä vaikutusta.
0   +1 +2
 
9
Jonesss 31.05.2006
Jep. hyvältä kuulostaa. Jotenki ehkä rummut miksattu alussa turhan pintaan.. Melodiat ei pääse oikeuksiinsa. Laulajalla persoonallinen ääni, erittäin hyvä sellainen! Aika outo kertosäe, ehkä ei aivan nuotilleen laulettu. Säröskitta on jykevä! Loppupuolella äänien tasapaino on kohdillaan. Kannattaa ehkä kompressoida masterointivaiheessa raitaa varovasti niin koko piisiin saa voluumit sopivaksi. Ehdottomasti propsit laulajalle tästä piisisistä.
0   +1 +2
 
Eisenstang 31.05.2006
Alku lupaava, laulun tullessa kehiin toiminta vaipuu, choruskitarat ei aivan makuuni, dingoa kuunneltu?
0   +1 +2
 
6
coke-a-nut 31.05.2006
Soundit ei oikein toimi tunnelman kanssa. Lähinnä noi rummut pinnassa tuntuu vähän epäsopivalta.

Onko laulaja kuunnellu musea ja soadia? Joko vähän tavallisuutta soundiin, tai sitten bensaa koneeseen. Ihan kiva että on rohkea tyyli, mutta se ei vielä kuulosta valmiilta. Vähän kuin äänen käyttö olisi randomilla päätelty. Jotenkin täytyisi tukeutua biisiin ja tunnelmaan - esim. lauluääni muuttuu mutta biisi on samaa jauhantaa. Kuulostaa irralliselta. Jos miettii SOADia niin yleensä heillä vaihtuu myös jotain muuta taustoissa tai sitten laulutapaa käytetään tehokeinona - jolloin sitä ei voi kylvää mielettömästi tai teho turtuisi.

Kovasti haette kliseistä soundia.. Kannattaisiko pistää bändin puolesta itseänsä enempi likoon ja kokeilla uusia ideoita. Varmasti löytyisi annettavaa, nyt tämä jäi vähän tällaiseksi yläastebändi soittaa metallicaa asteelle .. uhh.. oliko liian pahasti sanottu? Laittakaa turpaan kadulla jos siltä tuntuu ;) Antakaa palaa pojjaat!
0   +1 +2
 
8
vasara1 31.05.2006
alun melodia kitara on iskevä, varsinki tupalattuna. Viis normeista, viis arvoista, hyviä sanoituksellisia juttuja piisissä, sinänsä melodia ei oikein kolahtanu,ehkä säkeistössä melodiaa oli parhaiten kohdalla. Kerrossa vokaalit oli vähän sekavat, kaikua paljon. Lopussa kitara soolo oli rakennettu mainiosti, kasvoi hyvin loppua kohden, kunnon revittelyä
0   +1 +2
 
A.S.H 31.05.2006
Hector hapoissa vois kuulostaa...aahhaa...samalta tai ei tietenkään mutta jotain vaan niin samaa.Toi avaruudellinen laulusoundi on haavottuvainen ja särökitara tekee siitä selvää valitettavasti, ne ovat huono pari. Kitara vallin tulisi(mielestäni)
olla transparentti sikäli kuin sellainen ääni massasta ilmaisuna toimii jolloin laulun ja kitaran massat olisivat yhtäläiset, uskon että sointi olisi tehokkaampi.Ehdottoman runollineen kappale valtavirran pyörteessä jossa hetken tuntuu että on mahdollista...
liikkua häritsemättä muita.
0   +1 +2
 
8
DJ Jayko 30.05.2006
Alku ainakin kuulostaa ihan lupaavalta. Lauluääni ei kyllä oikein mun korviin kuulosta aluksi hyvältä, mutta siihenkin kyllä mäemmä tottuu. Kertsi kuulostaa myös ihan hyvältä, kun naisvokalisti tulee mukaan. Kokonaisuudessaan ihan ok biisi. Tästä löytyy semmonen omanlainen tatsi mielestäni. Plussat myös suhtpitkästä kitarasoolosta, siitä yks piste lisää!
0   +1 +2
 
Meddi 30.05.2006
Sorry sävellys ei sano minulle paljon mitään. ei ole mieligenreni mutta en myöskään löydä mitään itselleni kiinnostavia kohtia. no, soitto kulkee hyvin eikä laulaja ole huono. eivätkä soolot ole teknisesti huonoja
0   +1 +2
 
Demotion 30.05.2006
Vokalistista lähtee vaikuttavia ääniä ja biisissä on hyvin massiivinen meininki. Soitto ei tosiaan ole ihan aina täysin kohdillaan, mutta eipä tuo minua mitenkään erityisesti haitannut.
0   +1 +2
 
Almost famous 30.05.2006
Ainakin miksaus mättää kertosäkeessä sillä laulut sotkevat toisensa ihan täysin. Jos taustoja panorois vähän enemmän laitaan ja leikkais alapäätä pois niin olis varmaan selvempi. Hmm. Toinen kertsi oli jostain syystä vähän selkeempi. Silti vähän sekava sekin vielä oli. Liekö sitten ollu taustat liian kovalla ekassa. En oikein tykännyt tuosta mustalais vibraatosta mikä tuli ennen kertsiä. Laulajan ääni muuttui aivan liikaa siinä. Soitannollisesti tämä on minusta ihan hyvä. Soolosta on mun ihan turha sanoa mitään kun ei ne meikeläisen soolot yllä tuollekaan tasolle : ) Jätti vähän ristiriitaisen tunteen...Toisaalta tykkäsin mutta toisaalta tässä oli juttuja jotka häiritsi. Pahimpana ehkä tuo laulajan väkinäinen äänen muuttaminen...Se ei mun mielestä vaan kuulostanut hyvälle. Ja sitten tuo miksaus jätti vähän toivomisen varaa. Varsinkin se kertosäe oli vähän kaaosta. Vaan ei mikään huono kuitenkaan ja tässä oli myös omaperäistä otetta. Siitä iso plussa.
0   +1 +2