Elämän uusi kokemus

Ihmineläin

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
koltiaine 15.10.2008
so very ambient
0   +1 +2
 
10
I.V 03.07.2008
Pakko tosiaan itsekin hehkuttaa että kaiken tuon alun herkistelyn jäljiltä aistin kyyneleitä olevan matkalla kun "kertsi" lähti liikkeelle. On hienoa huomata että tässäkin projektissa on sanoihin jaksettu panostaa.
0   +1 +2
 
10
Ulpupupu 23.01.2008
En edes osaa sanoa tästä paljon mitään. Olen mykistyneen rakastunut tähän biisiin.

Vaikka tiedän jo, että se on "Ehkä jumalat on polttaneet ihollensa kohtalon", kuulen sen edelleen "Ehkä jumalat on polttaneet ihollensa kultaa". Mielikuva on joka tapauksessa yhtä kaunis.
0   +1 +2
 
10
Tästä tulee kyllä mieleen aika selvästä itselleni Sielun Veljet... Toisaalta en tiedä miksi! Mutta aivan loistava! Avant Garde on ihanaa vaikka siinä olisi sanoituksia... Mielenkiintoinen biisi.... Samalla loistavaa...
0   +1 +2
 
8
Begga(R) 31.01.2007
en ollut varma suomenkielisestä laulusta, mutta idm-rummut olivat maukkaita maistiaisia.
0   +1 +2
 
8
Oude 02.01.2007
Olin törmännyt sanoituksiin kotisivuillasi taannoin, nyt vasta patistin itseni tutkimaan projektejasi. En tiedä näemmekö asiat hyvin samalla tavalla vai olenko kuullut sisällöltään tämän kaltaisia kappaleita jo liikaa (tai sitten kumpikin edellä mainituista), mutta törmäsin joka tapauksessa liikaa siihen, että tämä kuulosti kovin kuullulta. "Ehkä jumalat ovat polttaneet ihollensa kohtalon" on hieno, mutta silti paras kohta on "[...] se on yhtä vitun kaunista". Siitä pidin oikein paljon.

Mutta toteutus on loistava. Rumpuja olisin malttanut kuunnella enemmänkin, mutta ehkä se on näin juuri paras. Miksaukseen olisin toivonut hieman lisää syvyyttä, ehkä hitusen pehmeyttäkin. Tuntui liikaa asfaltilta. Kaiut, pannaukset, rätinät, kihinät, köhinät, laulanta, mahtavuutta. Kertosäe ansaitsee erilliset pehmeät taputukset hahmolta, jonka kasvoja esiintyjä ei voi erottaa, mutta hänen tekee kovasti mieli laulaa mukana.
0   +1 +2
 
luoja 22.12.2006
Tämä ei ollut minua varten... muuten kuin tuli mieleen se että yhdistäisit kaikki soolo projektisi vain yhdeksi, tämmöinen meno isossa biisissä muun menon päällä, tai "taustalauluina" antaisi todella paljon eloa...

Älä paloittele itseäsi, tee kokonaisuus :) (ookei, vähän kärjistettyä, mutta etkö olisikin onnelinen, jos sinulla olisi 1 projekti, jossa voisit tehdä kaiken?)
0   +1 +2
 
gerana 21.12.2006
Ihanan omaperäistä :) Pelottavan kuuloista. Kyllä ihmisen äänihuulet on kummalliset kun tämmöistäkin saa aikaan.
0   +1 +2
 
9
Sonar 13.12.2006
En uskalla ajatella miltä tuntuisi kuunnella tätä muuten kuin selvinpäin. Pelottava kokonaisuus, todella vangitseva.
0   +1 +2
 
Chantal 24.08.2006
Tämä taitaa nyt tosiaan tarvita vähän enemmän sulattelua, kuin yhden kuuntelukerran...
0   +1 +2
 
9
Modnar 19.08.2006
Kyllä sitä äänijänteillä saa ihmeitä aikaan. Melko monimutkaista tavaraa pureskeltavaksi, mutta jokseenkin tulee mieleen CMX:n Tähteinvälinen hieman modernimmassa ulkoasussa. Kovinkaan koskettavaa tämä ei ole, mutta varsin terapeuttista taidemusiikkia, jonka toteutus on melekosen uppee. Hyvät instrumentit, hyvät saundit.
0   +1 +2
 
Rumarimpsrempsa 18.08.2006
Hmmm. Mielenkiintoista? Kyllä. Kokeilevaa? Sitäkin. Tämä kappale vain liikkuu minulle vähemmän maistuvassa genressä, enkä nyt tarkoita a cappella laulua, vaan kokonaisuutta, joka ammentaa minulle liikaa vaikutteita noisen puolelta.
Mieleni kaipaa ilmeisesti kappaleilta tietynlaista selkeyttä ja harmoniaa (tähän varmaankin vaikuttaa klassinen taustani). Kaikki edellä mainittu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kappale olisi mielestäni huono. Jollakin tapaa pidän siitä, mutta en aio kuitenkaan sitä tämän enempää kuunnella.
0   +1 +2
 
7
Taakka 17.08.2006
Ei saasta.. Oudointa, mitä olen kuullut vähään aikaan. Huvittavia ääniä tässä kieltämättä, vaikea vain rakentaa kokonaisuutta, hieman sekava tuotos. Selkeyttä ja loogisuutta seuraavaan biisiin enemmän, niin hyvä tulee. Ainakin idea ja toteutus ovat mielenkiintoisia, ei voi kiistää. :)
0   +1 +2
 
Haava 17.08.2006
Osa äänistä ja "harmonioista" oli aivan loistavia. Rumpujen tasossa olisi ehkä ollut vähän petrattavaa saundipuolella. Mutta joo... Se on a cappellana kyllä se vaikea kohta muutenkin. Mutt siis jees sun jetsullees... Aika pätevää touhua ylipäänsä. Biisi skulaa yllättävällä varmuudella. Särön käyttö saa esiin uusia päristinmäisiä ulottuvuuksia ihmisäänestä, jotka toimivat parhaimmillaan hyvin.

Mutta siis etenkin sävellyksenä mainio.
0   +1 +2
 
Dj Hand 16.08.2006
ei vissiin kova biisi. jotkut biisit vaan on vitun kovii, eikä siihen voi paljon muuta sanoo, joo...on tää vitun kova biisi.......björk tuli mieleen jonkun verran, mut tosi omaperäinen veto, säädä lisää tällasta...
0   +1 +2
 
9
Jonesss 16.08.2006
Mahtavia stemmoja.. noi rummut ei muhun ihan toiminu, kivasti silti rätisee. Erittäin hyvin tuotettua, soundit on tasapainossa. Aika melankolinen piisi. Psykedeliaa.
0   +1 +2
 
9
Taika-Kim 13.08.2006
Aluks olin vähän et että mitäs vittua, mutta täähän on aivan nerokasta! Sointutaustat ja rätinärummut on ihan mahtavia. täs on kyl tunnetta!
0   +1 +2
 
Shitstormer 06.07.2006
Siis tämähän on jo neroutta. Uskomattoman omaperäistä, tunteikasta ja kaikinpuolin mahtavaa. Ja kaikki äänet vielä itse tehty, nii ei voi muuta kun nostaa hattua. Jotkut vain osaavat. Helvetti, en oo sulta paskaa projektia löytänytkään :D
0   +1 +2
 
10
Chi-Xi-Stigma 04.07.2006
Nuo Ismo Alanko-assosiaatiot tuossa ylempänä jo mainittiinkin, mutta kyllä tästä hieman paistattaa päivää myös Björkin Medulla julkaisu. Mutta ei tämä todellakaan ole niin itsestään selvää musiikkia. Tällä on aivan älytön määrä annettavaa vieläpä todella monella tasolla. Nyt kun olen tätä useamman kerran kuunnellut olen aistivani paikoitellen neo-folk tunnelmaa. Islaja on ehkä kotimaisista akteista lähimpänä sitä, mitä kuulen tässä. Tuo komppi on muuten nerokas. Koko pakettikin on jotenkin niin maanläheinen ja lämmin. Tämä on taas näitä kappaleita, joiden loppusijoituspaikka ei välttämättä kuuluisi olla mikserissä, vaan jossain ihan oikealla julkaisulla. Tätä tulen varmasti kuuntelemaan lähipäivinä aktiivisesti.
0   +1 +2
 
Scion 03.07.2006
Hämärää, mielenkiintoisen äänimaailman olet suustasi saanut aikaiseksi. Ismo Alangon kaverina tässä voisi olla Björk, mutta heitä ei tarvita kun löytyy Aukikco.
0   +1 +2
 
9
Hei meillä on yhtymäkohtia ! Tämä muistuttaa niin vitusti tota mun Back to Kämp- nimistä piisiä. Tämäkin on kuin Jumalan palvelus. Se löytyy jos http://www.mikseri.net...
0   +1 +2
 
odkid 30.06.2006
Tässä on kyllä ideaa. Mystistä ja uskonnollista. Sanoitukset tukevat toteutustapaa todella hyvin. Varsinkin:
"ehkä jumalat on polttaneet ihollensa kohtalon
mutta sinulle jokainen päivä
on uusi, koskematon"
on loistava lause joka oikeasti tavoittaa jotain olennaista.

Kyllä vaan tämä toimii sekä kuriositeettina muotonsa vuoksi että ihan oikeastikin hyvältä kuulostaen, kun tällaisessa kokeellisessa musiikissa se kokeellisuus menee helposti melodioiden ja biisin edelle. Hyvä Henry!
0   +1 +2
 
10
quinz 29.06.2006
Suhteellisen hyvin pysyy kasassa tää.. tainnu vierähtää tovi äänittäessäkin :) Omaperäistä settiä vedät ja ihan taidolla myös. Sävelessäkin pysyy raidat ihan hyvin (tosin niitähän voi koneella korjaillakin :P) Mut kyl tästä propsit heilahtaa. Monipuolista äänenkäyttöä ja tuloksena sitten mukavan monipuolinen kokoelma eri instrumentteja.. jees poks
0   +1 +2
 
9
christoart 28.06.2006
Mua nukuttaa niin että tästä tulee sekava olo.
0   +1 +2
 
Pöykäri 28.06.2006
Tulevaisuuden katedraalimusiikkia? Äänimaailma ei ole mikään helpostilähestyttävä mutta hieno. En tahallaankaan tsekannut sanoja mistään linkin takaa. Vaan annoin piisin vaikuttaa niin kuin se minuun vaikuttaa, ilman tekstien lukemisia. Viiden tenavan isänä, sanomassa oli paljon tuttua. Elämän alussa on energia ja ymmärrys maksimissaan, jota oppimisen myötä pikkuhiljaa hukataan yhteiskuntaan sopeutumiseen ja tiedon lisääntymiseen.

"Sinulle uusi paivä on uusi koskematon" Miten voi pienen lapsen oppimista kuvata tarkemmin?

Osu ja uppos! Kuuntelin tätä piisiä monta kertaa meidän pikku Paten (10kk) touhutessa ympärillä. Sori nyt vaan, mutta en osaa oiken kuvailla kuinka tää piisi... Ei tämä ole piisi tämä on jotakin muuta. Kuinka kyseinen teos pisti ajattelemaan asioita...

Täysosuma meikäläisen outoon ajatusmaailmaan. Arvostelun ulkopuolella....
0   +1 +2
 
Hmm, nyt kyllä mun korvissa soi ja oudosti. Ihan liikaa särinää, sirinää ja muuta äänimaailman sälää. Sun paras instrumenttis on kyllä sun oma äänes, nyt se katoaa johonkin universaalin tähtisateen piskottamaan kaaokseen. Biisin kauniista sanoista saa toki selvää, lukemalla :)))))))))
Ilman muuta tässä on aineksia hyväksi biisiksi, jos hiukka purat rakenteita ja äänimaailma kirkkaammaksi, silti se elää omaa uniikkia eloaan, surullisen haikeasti.
0   +1 +2
 
Siddhartha 27.06.2006
tää on kyl aika jumikamaa, sen sanon heti alkuun.
mut niinkun on kirjotettu, ei pidä arvostella kirjaa kansien mukaan.
täs löytyy syvyyttä,leveyttä tai mikskä sitä nyt haluaakin sanoa. vaikkakin jotkin meodiat on omasta mielestä aika mielenkiintoisia, näin diplomattisesti ilmaistuna. ja rytmi, noin saundien puolesta menee tohon samaan, omassa vaakakupissa. mut mikä tästä tekee mun mielestä oikeestaan hienon vetäsyn on se, et lopussa jää sellanen fiilis et loppuko se jo?
0   +1 +2
 
mystran 27.06.2006
Oi oi, vähään aikaan jotain musiikkia josta en tajua kyllä yhtään mitään. Tää menee nyt kyllä valitettavasti täysin ohi. Ismo Alanko tästä väkisin tulee mieleen, paitsi että Alanko kuulostaa aika absolutistilta jos tähän vertaa. ;)

Noista säröistä pitää valitettaa, en tykkää niistä yhtään, ja noi jotkut feedback-soundit taustalla vois olla vähän vähemmän... harjattuja. Sillai, meinaan, kun niinku tyypillinen analogifeedback on sillai kiiltävä, ja sit digitaalifeedback efektit jotenkin harjattuja, ... sillai, niinku harjattu alumiini.

Jotenkin kovin koherentti tämä ei ole, mutta se ei varmaankaan ole ollut tavoitteenakaan. Harmonisesti ja rytmisesti toimii jännittävästi. Vähän tuolle rytmiryhmälle olisi voinut näyttää lowpassia, nytkun se minusta vähän liikaa vie unenomaisuutta pois.

Mut no, outoa musiikkia. :)
0   +1 +2
 
10
phu 27.06.2006
aukicko goes loituma ismo alanko suomipsy tai jotain !!! <3
tosi trippaava! sori ettei syväanalyysia puske ;)
0   +1 +2
 
8
Kiefran 22.06.2006
Niin , filtterillä vai ilman... Ismo Alanko A'cappellana Multiplexin läpi , aikaisin sateessa... Päätös on vaikea , ja tässä tapauksessa myös haikea... Ehkä n.11 kertaa riittää, sitten voi jo paukahtaa...
0   +1 +2
 
9
Pave1311 04.09.2008
Tästä pidän eniten, sanat tekevät paljon. Sointukulut ovat kauniita.
0   +1 +2