Kylmää kättä

Shemeneicha

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

7
Rixeri 08.05.2007
Iha ok riffit.
Laulaja cool.
Hyvät biisit.
0   +1 +2
 
8
kanzu123 18.03.2007
Rumpusovitukset on mukavan omaperäiset ja laulaja vetää ihan riittävän hyvin. Hiukan kyllä saisi laulu lähteä enemmän lentoon. Miksauksesta sen verran, että rummut jäävät hiukan varjoon. Nyt on sen verran kiire, että en ehdi enempää biisiä pohdiskella. Kasi irtoaa ainakin tällä kuuntelumäärällä.
0   +1 +2
 
Ensimmäinen ajatukseni oli lyriikat nähdessäni oli "Toivottavasti nämä on kirjoitettu piloillaan." Mikä tulee sanoitusten heikkotasoisuuteen, kyse ei ole välttämättä gospel-sisällöstä, mutta olen usein havainnut että oli kyse mainstreamista tai undergroundista, Jumala on usein todella huono muusa. Eikä hyvissä lyriikoissa AINA tarvitse olla jotain pakotettuja riimejä. Tähän seikkaan on onneksi hyvin yksinkertainen lääke: Harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Minun piti kirjoittaa päälle 300 taiteellista tekstiä ennen kuin lyriikoista alkoi tulemaan hyvälaatuisia ja oivaltavia.

Seuraava häijy tekijä on äänimaailma. Rumpujen miksauksessa olisi pitänyt kyllä thdä reilusti enemmän työtä, virvelihän hukkuu aivan täysin haitsujen alle. Sen lisäksi laulut tunkevat aivan liian pintaan ja kitarat ovat ponnettomia. Olen toki kuullut paljon hirveämpiä soundeja mutta ei tämä mikään huippu ole. En ole kultakorva, mutta äänenvoimakkuuksien tasapainoa voi kuka tahansa helposti säätää.

Kolmas ja vakavin synti on totaalinen geneerisyys ja tavanomaisuus. Tämänkaltaista Hard Rockia on hakattu sisään jo viimeiset 20 vuotta. Sävellystyönne kaipaa täydellistä uudistamista omalaatuisempaan suuntaan, ellei tavoitteenne sitten ole se, että kuuntelijoidenne leuat kramppaavat. Varsinkin internetin aiheuttaman tasapäistämisen johdosta innovaatiosta on tullut erittäin olennainen osa menestyksekkään ja laadukkaan musiikin tekemisessä, ketään ei kiinnosta musiikki joka ei tarjoa jotain erikoista koukkua tai oivaltavaa ideaa.

Taitopuolella löytyy myös hiottavaa, laulajan melodraamaa voisi vähentää ja kaikkien soittajien yleistaitoa hioa vähän skarpimpaan suuntaan. Tällä suunnalla ei kuitenkaan ole mitään järkyttävää ongelmaa. Laulaja pysyy nuotissa ja perussoittotaito on näyttänyt kehittyvän kaikille.

Kaikki ylläolevat seikat ovat toki armottomia, mutta haluan muistuttaa, että kovalla treenillä pääsette näiden ongelmien yli. Lisää tsemppiä, omistautumista sekä oman tyylin hakemista ja olette päässeet nopeasti omille jaloillenne.
0   +1 +2
 
6
SäMvais 01.03.2007
lyriikat kyllä on ihan jeppiskamaa , mutta eipähän oikeen iskenyt. voi toki nauhoituksen laadullakin olla jotain tekemistä asian kanssa, mutta varsin vaisu esitys vaikkaikin yritystä löytyy.
0   +1 +2
 
7
Jeshe 12.02.2007
Täähän on ihan peruskotistudio meisinkiä, musiikillisesti on kehittymisen varaa mutta ainahan sitä on. Sovitus tässä biisissä on onnistunut. Ja biisissä on muutenkin muutamia hyviä ideoita :) ei mitään uutta mutta se ei ole biisin tason mitta.
Saundeissa on parannettavaa, kuitenkin ne on kotistudiolta suhteellisen hyvät, ei häiritse liiemmin mikään. Millä noi skitat on äänitetty? Särössä on toki parantamisen varaa. Synat sopii mukaan, kertsissä niistä tuli kuitenkin jotenkin mieleen eläkeläiset.
Sanoitukset on hyvät, diggailen kyllä. Laulajan tulkinta on sopusuhtanen, äänessä on reenaamista. Paikoitellen hakee vähän nuotin vierestä vauhtia mut tämä kaikki korjaantuu kokemuksen myötä :)
Kaiken kaikkiaan biisissä on vähän apulantamainen tunnelma, ei paha. Reeniä pirusti, hilkun omaperäsyyttä ettei liikaa perus riffejä vedellä, ja rock-uskottava asenne niii kylähän tästä kunnon bändin saa :)
0   +1 +2
 
7
Hra. Kinnas 30.01.2007
1. Tarkoittanette "kompassi" ettekä "kompanssi"?
2. Discokompit + Rockriffit = herkkua
3. Kertosäe oli Apulantamaisuudessaan oikeastaan ihan hyvä.
4. Paremmat sanat kuin Pienissä sieluissa, vaikkei vieläkään mitään kaunokirjallisuutta lähennellä.
5. Jotakuinkin samat huomiot kuin tuohon PS:ään
0   +1 +2
 
8
nykäne 29.01.2007
Kyllähän sitä tätäkin kuunteli ennemmin ku turpiinsa otti. Laulaja kun vähän skarppaa tulevaisuudessa ni tämähän on valmis paketti.
0   +1 +2
 
conjoiner 29.01.2007
tuo kertsin synttisjuttu on aikas ihana.
0   +1 +2
 
conjoiner 29.01.2007
ihan ok kuulosta... paremman puutteessa pystyy kuuntelemaan... eniten häiritti tuo laulajan epävireisyys jota on näemmä jo aikaisemminki kritisoitu.. mutta harjottelulla kai siitäki pääsee:P sitte sellai pikkuasia pisti korvaan että rummut ei ihan mene samaan tahtiin kokoajan... mutta hienosti osaatte soittaa ja sävellyskin on aika hyvä... eikä soundissakaan mitään valittamista ole... ehkä rumpujen volaa oisin vähän korkeammalle hivuttanu...
0   +1 +2
 
9
mc vosu 29.01.2007
ainakin pojat osaaa soittaaja laulukin toimiii
0   +1 +2
 
5
^LINNA^ 28.01.2007
Tällästä perus menoo.. saundit kuullosti hyvältä, sitte se ei ollu enää hyvää ku laulaja pääsi huutelemaan oikeestaa koko biisi nuati vierestä! Sitten kun laulaja opettelee laulamaan vähä "ärhäkkäämin" ja nuatilleen niin tätä vois kuunnella.. kyllä mä ennemmi Antti Tuiskua kuuntelen ku tätä.
ainoo kuka täs bändis hommansa oli mun mielestä Kitaristi!

En taira ruveta fanittamaan. Ja arvosanaksi 5
0   +1 +2
 
Chi-Xi-Stigma 28.01.2007
Rehellisesti sanottuna en pitänyt yhtään, mutta kommentoin silti, koska tätä mainostettiin. Hetkellisesti tulee mieleen joku 80-luvun perus suomirock/punk bändi. Vain hetkellisesti... Pääosin tämä kuulostaa juuri siltä, miltä suurin osa aloittelevista mitäänsanomattomista bändeistä joka vitun ikisessä nuorisotalo-treeniksessä ympäri Suomea kuulostaa. Laulaja vetää kyllä niin nuotin vierestä, että oksat pois. Sanoitusten naiivi sanoma on suorastaan ällöttävää. Mutta yllättävän moni näyttää tästä pitävän tai sitten ne eivät vaan tohdi sanoa rehellistä mielipidettään.
0   +1 +2
 
silent_voice 28.01.2007
noo, kyllä sitä sen verran voi sanoa viel ettei jätkien soitossa mitään vikaa. hyvin vetelette, vaikka perusbiisejähän ne ny vähä onki. kävi mielessä sellanen että oisitte vähä niinku Ruoska goes punk :D
0   +1 +2
 
silent_voice 28.01.2007
no, kyllä se laulaja melko punk on.
0   +1 +2
 
7
Taakka 28.01.2007
Soundipuoli turhan heikko, tosin basarin äänityksestä on pakko antaa plussaa. Sen sijaan muut instrumentit ja laulu ovat miksattu turhan pienelle, eikä virvelistä saa oikein selvää laiisnkaan. Kitaroiden soundit ovat ihan hyvät, niistä ei moitteita. Koskettimet olisi kenties voinut jättää kokonaan biisistä pois. Kaikenkaikkiaan kohtalainen biisi hieman liian puuroisilla soundeilla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
0   +1 +2
 
8
Thoke91 28.01.2007
Tämä biisi jää kyllä valitettettavan etäiseksi, vetovoimaa puuttuu. Olisin myös kaivannut sävellykseen vähän jotain erikoisempaa, nyt tuo perustanana ollu riffi jää vähän liian yksin. Sanoitus on kuitenkin sen verta hyvä että annan kasin.
0   +1 +2
 
7
rokkariarvid 28.01.2007
Odotin "mainostelun" ja alun perusteella hieman raskaampaa musiikkia, mutta yllätyksenä kaiuttimista rupesi kuulumaan lähes dingo-kamaa. Ei kannata ottaa vittuiluna. Voisin veikata, että livenä toimii hieman paremmin kuin tässä. Kokonaisuudessaan ihan toimiva ralli hevilukko-soinnutuksineen :)
0   +1 +2
 
8
Mortal Wompat 28.01.2007
Jees. Soitto puoli on melko hoidossa, mutta laulu jää vähän alavireiseksi. Sanoitukset ihas jees. En niin perusta suomeksi lauletusta. Soundit on mitä on, mutta ymmärrettävää koska tämä on demo.
Laulajalle vähän enemmän rohkeutta ja vähän vähemmän oman äänen peittelyä, niin alkaa olee pirun hyvä. Ai niin, ja soundit kohdalleen. :) Vähän enemmän sisältöä soitantoon. (olen proge-friikki)

Harvoin kuule nuorilta näin hyvää tämän tyylistä musiikkia. Reeniä ja eiköhän sitä sopimusta ala pukata. :)
0   +1 +2
 
9
HeartlessLeper 28.01.2007
Kyllä tämä tästä :)
Hyvä alku on pojilla.
Laulaja kaipaa vähä viretreeniä, että saa noi pienet epävireisyydet pois niin on mukavampaa kuunnella.
Soittopuoli onnistuu ja sävellys on hieno.

Soundeista en ala sanomaan mitään, koska se ei ole minun erikoisalaani ;)

hieman ehkä monipuolisuutta ja omaperäisyyttä niin jo napsahtaa.
0   +1 +2
 
Chantal 28.01.2007
paljon on vielä harjoittelemista ja kehittämistä. kuulee selvästi keskeneräisyyden, eipä juuri muuta. lauluista en tykkää, ja taustatkin ovat aika yksinkertaiset, mutta kyllä se varmasti tästä. kyllä tässä selvästi kuitenkin jonkinlaista potentiaalia on :)
0   +1 +2
 
8
Animosity 28.01.2007
Joo tota hard rockin ystävä en oikein ole ja vaikea minusta on sellaista tehdä, mutta kyl tästä paremmilla soundeilla ja paremmalla laulu työskentelyllä sais ihan komian paketin, jota ainakin minä kuuntelisin enemmän ku mielelläni. Ja mitä soittimiin tulee, ni ei yhtään hullumpaa soittoa ja tämä veisu jäi näköjään saman tien nuppiini pyörimään ni ei muuta kun että KEEP ON ROCKING \,,/
0   +1 +2
 
8
pikkolo. 27.01.2007
Ehkä skidisti perus. Saundiltaan kuuluu aika suuresti mun kännibiiseihin, mut ei ehkä niinkään sanotuksiltaan. Ihan jees biisi. Mult nyt ei mitään kauheen kehittävää kommenttia saa, mut mut jonkulainen kuitenki...
0   +1 +2
 
7
Routis 27.01.2007
Ihan ok kaikinpuolin. Laulut oli ihan taitaen vedetty, ja soittokin meni mukiin ensimmäisellä. Pikkasen koskettimet tökki ajoittain taustalla, ja kompit oli vähän häiriintyneitä. Mikäs tuossa, kehittämistä aina on, mut kaikin puolin mallikasta väätöä kuitenki.
0   +1 +2
 
jmm 27.01.2007
Hyvät sanat. "Aortan takka" on mielestäni todella hyvä sananparsi. Biisikin on mielestäni täynnä ideoita,mutta jotenkin soitto vois olla tiukempaa. Mut ilmeisen nuoria kavereita on kyseessä joten siinä voi antaa anteeksi paljonkin.

Treenausta yhteissoitolle suosittelisin ja biisien tekoonkin. Idea on hallussa ja tie eteenpäin, mutta kovin aloittelijamainen on yleisnäkymä ja en sano sitä muuten kuin tsempataakseni nuoria musiikintekijöitä. Kyllä se sieltä lähtee, varsinkin kun alku kuulostaa oikein lupaavalta. Asennetta löytyy jne... Treeniä , treeniä ja treeniä :)

Hyvä tästä tulee, kun jaksatte tehdä töitä sen eteen. Onnea ja tsemppiä :)
0   +1 +2
 
7
zet 27.01.2007
Ihan kiva riffi tos ja joitain hyvii ideoita.
0   +1 +2
 
7
PahaArkk1tehti 27.01.2007
Pikemminkin iskelmää säröllä kuin hard rockia, poljento on kuin Volgassa ja kun rummuista ei kuulu virveliä koko kappaleen aikana käytännössä lainkaan, niin jää aika hi hat-basari setiksi tuo rummutus puoli.
Laulu on paikoittain ihan hyvääkin, mutta noita kertosäkeen ja paikkoittain säkeistöidenkin joka toisen säkeen loppua kannattaisi miettiä uudestaan, niissä kohdin laulu menee aivan päin helvettiä. Kitarasoolo on hyvä, vaikka kitarasoundi on juuri sooloa lukuunottamatta aika puuroutuva. Tempokin pääsee välillä vähän karkuun.

Sanoituksista, hmm, mitään selkeää tavoitetta tai lopullista yhteistä linjaa ei näytä olevan. Loppusointuhakuisuus on hyvä asia, vaikka siitä voisikin monipuolisuuden nimissä luisua välillä. Aprtan takka on muuten hemmetin hyvin ja symbolisesti sanottu. Noh, vuoden päästä teette jo ihmeitä, faniudun ja otan selvää.
0   +1 +2
 
8
tuntematon_pelle 27.01.2007
Aikamoista peruskamaa niin kitarariffejen ja muunkin puolesta...
Tähän kun lyötte jotain omaperäistä messiin niin hyvää tulee

Aikalailla jaa siihen 7 ja 8 väliin mutta annetaan nyt hyvän tahdon eleenä 8 :D
0   +1 +2
 
8
Diatryma 27.01.2007
kyllä nää toimii !
0   +1 +2
 
8
Zoidberg 27.01.2007
Hieman huonohkot saundit. Samoin laulaja ei tunnu eläytyä aivan täysillä musiikkiin. Soittaminen tuntuu toimivan pätevästi. Synat taustalla antaa lisäpotkua. Biisin sanat ovat ihan hauskat. Soolo on myös pätevä. Pari koukkua biisiin ensi kerralla niin sitten on jo ainekset erittäin hyvään kappaleeseen. Potentiaalia löytyy!
0   +1 +2
 
7
Seloste 27.01.2007
Laulu toi häiritsevästi mieleen The Rainin (ja se on todella paha) ja soittokin oli aika perussettiä. Voimasointuja demppauksella - helppo ratkaisu punkbändille. Ja sanoihin voisi hakea enemmän vaihtelua, nyt oli liikaa haettu loppusointuja ja se vain horjutti tekstin uskottavuutta.

Kaiken kaikkiaan melko ammattitaitoinen kappale - ikävä kyllä..
0   +1 +2
 
8
Arde1 27.01.2007
nno mitäs tässä sanoisi, hmm.. ehkä soundit vois olla hiukan selkeemmät. ja laulut ei oikee, iske. soittannollisesti ihan toimivaa. ehkä vähän monipuolisuutta toivoisi esim. kitara riffeihin. mut hmm.. kyl tästä 8 tippuu.. tästä on hyvä jatkaa. :)
0   +1 +2
 
8
la_fable 27.01.2007
biisi oli muuten hyvä mut lauluista en hirveest tykänny..ois varmaan toiminu paremmin englanniks.rumpusaundissa ei kyllä hirveesti kehumista mut siihen ei kiinnittäny huomioo muuta kun alussa.mutta muuten hyvästä biisistä 8 :)
0   +1 +2
 
8
hanged 27.01.2007
nämä molemmat biisit ovat ihan rok rok, mutta häiritsit rumpalin selvä epä varmuus, laulu osittain hyvää mutta ainakin iso miinus noista sanojen venytyksistä (menee nuotin vierestä)... perus kitara hommaa ette vedä selvästikkään omaan tasoon verrattuna vaikeita riffejä, kannattais! basso oli jälleen sellanen perus tukipylväs niinkun pitääkin. rummut kaipaisi enemmän fillejä mielestäni. mutta periaatteessa kun tämä teidän "hard rock" ei ole niin sydäntä lähellä niin ottakaa viestini vastaan kohteliaisuutena ja omana mielipiteenä ;]
0   +1 +2
 
Jackon 26.01.2007
Hyvä biisi. Jotain pieniä yksityis kohtia voisi hieman hioa. Noin muuten iha toimivaa.
0   +1 +2
 
7
NoPeHoPe 26.01.2007
Hieman reenausta ja tästä voisi tulla jopa loistavaa. Laulaja paikoittain lurautti hieman nuotin vierestä joka hieman särähti korvaan välillä. Jotain omaansakkin bändinne kaipaa. Jatkakaa niin hyvä tulee.
0   +1 +2
 
8
Julius- 26.01.2007
Rempseetä kamaa! Mageet laulut vaik jää ehkä vähän vaisuks niinku usein ku laulaa suomeks, mut vaikken yleensä lämpeekkaa suomeks laulamiseen, ni tää on sentää helvetisti parempaan suuntaan ku moni muu! Kitarariffit oli aika peruskamaa, mut toimi hyvin joten vitut siitä. Tykkäsin kans ku soolo ei vaan tullu jostai iha seinän takaa, vaa sille annettii eka vähä tietä ja sit se räjähti käyntiin. Toisaalt kitaristina olisin toivonu soololt vähän enemmän, mut ei kai sen tarkotuskaa ollu säväyttää nopeudel vaa jollai muulla, joka jäi kyl vähä hämärään. On kyl selvästi yli seiskan, mut ysii en kehtoo antaa, ku se soolo jäi vähän pettymykseks.
0   +1 +2
 
9
waino84 26.01.2007
Tää on oikein mukavan tyylikkäästi osattu tehdä :) Alku kuulosti hieman tylsähköltä mutta kun laulu lähti mukaan niin se toi ihan uuden meiningin biisiin!
Jotain pientä Viikatemaista meininkiä tästä tuli mieleen.
Ihan hyvällä pohjalla tässä ollaan, pienet tempovaihtelut rumpalilla hieman vaikutti meininkiin mutta varmaan reenillä nekin häviää :)
Ysi.
0   +1 +2
 
8
Cancel 26.01.2007
Hieman mieleen tuli ehkä hieman raskaampi Yö ja laulun artikulaatiosta Dingo,
häiritsevä epävireys laulussa.. hyvät sanotukset kylläkin, jos oikein selvää sain :D
0   +1 +2
 
8
KnavesOfSpades 25.01.2007
Hyvää settiä. Tykkään. Soittopuoli pelaa hyvin, ja laulukaan nyt ole mitenkään erityisen häiritsevää, paljon pahempaakin on kuultu. Rummuista; rumpali tuntuu soittavan tarkasti kummassakin biisissä, vaikka soundit ovat kyllä melko karmeat, varsinkin haikka. Bassolinjat ovat kunnossa, sillä ne eivät pistä korvaan vaan ovat taustalla ja soivat oikein. Kitarointi on jäätävää kuten aina Sampan soittamana. Tietysti jos nyt pilkkua aletaan nussia, niin sovitusta voi aina tietty miettiä, tuo ainainen rapsutus alkaa vähän puuduttaa, nuo soolon alla runkuttavat kahdeksasosat. ;) Koskettimet on myös soitettu tarkasti ja taidolla, ja varsinkin kertsin alla oleva tilulilu on hyvä. Tietysti tuo säkeistön kasarisyna nyt tuo vähän Dingon mieleen, mutta siinähän sitten tuo. Ei se biisiä huononna. =) Laulua voinkin kommentoida sitten vähän enemmän, sillä siitä ymmärrän vähän enemmän. Laulajalla on hyvä ja oma ääni, ja asenteella tunnutaan vetävän. Hyvä homma sinänsä, mutta asenne ei saa olla tekniikasta ja äänen soinnista pois. Tuntuu, että laulaja yrittää jotenkin kuulostaa "äijämäisemmältä" ja laulaa siksi hieman alavireisesti. Voi olla että olen täysin väärässä, mutta siltä se silti kuulostaa. Kannattaa antaa mennä vaan rennosti sillä omalla äänellä. Nimittäin laulajalla on kuitenkin ikää jo sen verran ja äänikin on sen verran matala että kyllä tuo ääni kuulostaa uskottavalta joka tapauksessa. Tekniikkaan en oikein voi puuttua näin kirjallisesti, mutta se siinä ehkä suurin ongelma on. Varsinkin pitkien äänien kanssa on oltava todella tarkkana, sillä ne ovat kokeneillekin laulajille vaikeita. Ja toinen juttu on se, että tietääkö laulaja kappaleen melodiaa tarpeeksi hyvin, meinaan nuo jotkut virheet vaikuttavat siltä että vokalisti ei vain yksinkertaisesti tiedä mihin nuottiin kuuluisi osua. Pianolla melodian kokeileminen voisi auttaa. Mutta eipä sen kummempia, hyvää settiä tämä on ja hyvin kehityskelpoista. Faniudun. ^^ Suomenkielisiä rockbändejä ei ole ainakaan nuorisonkeskuudessa liikaa. Hakkarissa tavataan.
0   +1 +2
 
Shitstormer 22.01.2007
jees, aika perusrunttaustahan tää oli. eniten ehkä häiritsi laulujen alituinen epävireys ja vähäsen ärsyttävä artikulointi, soitto nyt oli kohtuu jeessii. sanoista ny en viitti ees sanoo mitää..
0   +1 +2
 
6
Zen Kahavi 29.01.2007
Hmm. Aika tylsä piisi... laulusta en pitäny. Tuo kitarariffi on parasta tässä piisissä.
0   +1 +2