Rising africa...

Electrical Shaman

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
Deftari 18.06.2007
10pistettä biisin sanomasta ja hengestä.. toteutus olisi voinut olla hieman erinlainen mut menee tää näinkin, sentään groovaahan tää..
0   +1 +2
 
vnmwrtcbn 18.06.2007
africa pitäisi varmaan olla isolla a:lla. En tiedä mikä tuo efekti on jolla saa tuon bau saundin mutta hyvältähän se kuulostaa :) Tosin sitä ehkä viljellään vähän liikaa, varsinkin tohon liidikitaraan. Ehkä tämä on tarkoituskin, en tiedä. Delay sopii myös kitaraan, tulee rikaamman kuulosemmaksi. Tempon nousu sopii kivasti menoon. Biisi on ehkä vähän liian pitkä, tai sitten lisää variaatiota kehiin. Lopetus oli oudohko ihan hyvällä tavalla ja ehkä hieman pitkä sekin :S
0   +1 +2
 
10
Giuse 17.06.2007
Eläköön E.S! Vapautunutta sooloilua, sun kitarointi on ihan uudella tasolla tässä biisissä, diggailin niistä hämyisemmistäkin jutuista, mutta tässä on iloa ja hyvää vibaa, tuo lopun psykedelia on myös intensiivistä kuin mikä. Great stuff!
0   +1 +2
 
Zebhyr 16.06.2007
Nimi kuvaa biisiä varsin hyvin. Kaikessa omintakeisuudessaan pirteä ja kulkeva ralli.
0   +1 +2
 
Meddi 15.06.2007
ahhah. Ei vielä ihan Manu Dibangoa, mutta hauskat leadit ja oivaltavat effektit. Vielä kun saisi jonkun kunnon perkussionistin mukaan. soolot on aye okay - rummutukset hirveet.
0   +1 +2
 
8
Coivisto 15.06.2007
Päähän nousee kuvia kuplista ja lentävistä elefanteista ja aika moinen tukko värejä.

Kappale ainakin maalailee paljon mielikuvia päähän mutta jättääkö se jälkeenpäin mitään konkreettista?
Kyllähä se. Hienot poksahtelevat kitarat ja regemäinen pjoing pjoing äänet saavat mielen nystyrät kyllä jylläämään. Pakostakin tulee ajatus että lievässä humalatilassa tämä kappale aiheutaisi skitsifreenisiä paniikkikohtauksia pakostakin. loppuun päin mentäessä pakka menee täysin yli laidan omituisten rumpukomppien rävähdellessä korvissa. En kyllä tiedä missä kohtaa olisi hyvä kuunnella tälläistä musiikkia.

Sienissä?
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 15.06.2007
Siistiä spedefunkkia!! Suorastaan suomalaiseen makuun sopivaa kevennystä suolaiseen päivään!!
0   +1 +2
 
Valhalla 14.06.2007
Soundit ovat aika kehnot, mutta Funk on paskimillaankin parasta! Basso oli kyllä miksattu ihan liian alas ja kitara liian ylös. Nyt sille bassolle lisää tilaa, niin saadaan tämäkin tekele groovaamaan kuin hirvi. Jotain ideaa olisi kyllä kaivannut, sille biisi kuullosti nyt lähinnä jamittelulta. Ilmeisesti koneella tehty? Jos joskus miksaat tämän uudestaa, tahdon kyllä kuulla lopputuloksen, nyt komppiryhmä lytätty täysin=ei hyvä.
0   +1 +2
 
9
ina.kazooka 14.06.2007
Vittu mikä fiilistely. Rennon letkeää, ei huolia. Unoihtukoon kapitalismi, unohtukoon koko yhteiskunta, eletään onnellisesti groovaillen. Jos saisitte jostain oikeat rummut peliin mukaan, niin johan pomppaisi. Just tälläistä musaa haluaisin kuulla livenä soitettuna. Ja helvetin makeet wah-delay jammailut!!
0   +1 +2
 
Groove on. Rytmisesti en oikein ymmärtänyt mitä siinä tapahtuu, mutta ehkä se on tarkoituskin. Kuulostaa väsymiseltä. Äänimaisemaa.
0   +1 +2
 
Toni Pandora 13.06.2007
Letkeää ja rentoa meininkiä. Kun biisi menee eteenpäin alkaa tunnelmakin olla vielä parempi. Ihan hyvä tekele.
0   +1 +2
 
tep 13.06.2007
Jaa, no tuota, että mitäs tällä kertaa? Yllättävän särmää ja hiottua shamaani-tuotantoa, kuin huomaamatta pahimman haahuilun rinnalle on tunkenut varovaisia tuotannollisia ratkaisuja? Ei haittaa minua.

Perkele, tässä oli kyllä komea wahittelua, pedaalia poljettiin reippaalla kädellä (tai siis jalalla), mutta onneksi tyylitaju säilyttäen - lopun psykedelialuritusta lukuunottamatta, jonka tosin oli varmasti tarkoituskin olla älytön ja yliampuva. Siinä mentiin muutenkin takaisin perus-shamaanin linjoille, kuulijaa ei päästetty helpolla.

Mutta itse biisin aikana olikin sitten oikein kiva muovigrooven ja wah-kitaran muodostama pläjäys tarjolla. Väkisinkin alkoi niska naksumaan mukana. Yllättävät temponvaihtelut olivat jippo, johon tottuminen vienee aikansa. Muuten kelvollista jamittelua, josta soittamisen fiilis välittyi vahvasti.
0   +1 +2
 
7
mf 13.06.2007
ihan hauskan letkee biisi..nerokas kitara..mut ehkä olis vokaaleja kaivannu mukaan kuitenkin..ilman niitä auttamatta liian pitkä.
0   +1 +2
 
MKDELTA 12.06.2007
Psy-funkkia. Wau, melkoisen erikoista...hienoa kitaravonkunaa. Tässä on itse asiassa hieno fiilis! Rummut vähän tuhnun kuuloiset, ei muuta valittamista. Tripauttavaa...ehkä hieman päämäärätön muttaaaaa niin...kovin....FUNKY. Voin melkein haistaa savuiset jamit. Hienoa.
0   +1 +2
 
Begga(R) 12.06.2007
Mieleeni tuli UB40:n vuoden 1982 keikka Irlannissa. Yhtä hektistä wah-jamittelua!
0   +1 +2
 
6
fheratus 12.06.2007
jebujebujebu jajajajajaja aiiiiiiiiii eieieieieieieie
0   +1 +2
 
rene 12.06.2007
Tämäkin teos edustaa sitä samaa taidetta, jota on aikasemminkin tullut vastaan. Tälläiseen biisiin kävisi ehkä hyvin simppeli melodia, joka toistuu tasaisin väliajoin ja tekisi biisiin hieman rakennetta. Tosin taide on taidetta eikä sitä pidä ronkkia, jos se tietynlaiseksi tarjkoitettu. Mielenkiintoinen toi efekti, joka muistuttaa porisevaa rokkapataa.
0   +1 +2
 
Aikamoista psykedeliaa tämä lähentelee, etenkin tempon hidas vaihtuminen. Pidän äänimaailmasta, sopivan retroa.
0   +1 +2
 
D19 12.06.2007
Uuno Turhapuro. Tarvitsisi vain (elo)kuvan tähän myös jotta jaksaisi meikäläisellä toimia. Jos on etes oikea kitara (joku kone taitaa kyllä olla), niin kannattaa vähän miettiä mitä soittelee, vaikka on kuinka hienot efektit löytyny taikalaatikosta.
0   +1 +2
 
marccus 12.06.2007
Hauskat wah, wah soundit kitarassa. Melodisesti tämä on ehkäpä hieman päämäärätön, mutta oletettavasti tarkoitus on ollut jammailla ja fiilistellä, missä onkin onnistuttu.
0   +1 +2
 
4
p-t 12.06.2007
Aika kakofonista matskua... Shamaani todellakin korjasi sadon, poltti piipullisen jos kaksi, löysi kaapista casion 90-luvun syntikan sekä kitaran ja pisti tripiksi
0   +1 +2
 
10
((((-!-)))) 11.06.2007
Teemamusaa elokuvaan 'Uuno Afrikassa'? Voisi hyvinkin olla. Letkeää menoa, voin kuvitella verkkopaidasta jäävät rusketusraidat. Kyllä tämä on osuvaa musaa näin alkukesän myöhäisiltaan. Kohta pitääkin käydä nukkumaan ja aamulla töihin paahtavan auringon alle. Vai sataako huomenna? En tiedä, tarkistanpa säätiedotuksen. Hmm, ilmeisesti lupailee sadetta. Mutta joo, mukavaa kitaran wänkkäystä. Eikös se olekin kitara? Who cares, hyvän kuuloista. Hyvä biisi. Annan tästä kyllä kympän. Aagh, mikä tuo rummutus lopussa oli? Ja taas. Hirvee komppi. Noh, kymppä se on. Että näin.
0   +1 +2
 
10
Darkel 04.06.2007
Ai helskari mitä psykedeelistä fiilistelyä! Reggae-meiningillä sorretaan sortajia, tuodaan vapaus, veljeys ja tasa-arvo kaikkien ulottuville! Africa Unite! Jälleen kerran loistavaa riffittelyä, ja todellakin hienoa nähdä että kappaleen pienimuotoinen typistäminenkin on onnistunut, ja todella hyvin I might add.
0   +1 +2