Astral Burden 2008

Crimson Dawn

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Äinos 21.05.2008
En sen kummemmin diggaile tätä musatyyliä, mutta tässä bändissä asenne on kohdallaan, soitatte hemmetin tiukasti! Toivottavasti soitatte myös livenä yhtä tiukasti. Hyvä biisi ja oli kiva että kaiken biisissä oli myös melko paljon melodioita.
0   +1 +2
 
9
LaHo^ 20.05.2008
Kyllähän ruotsin touhuja on seurattu niinkuin vaikutteet antaa ymmärtää. Biisi toimii silti omillaan. Ylimelodinen tyyli tuo vähän inflamesin parhaita hetkiä esiin. Laulaja on todella vakuuttava koristessaan, puhtaatkaan osuudet eivät iske korvaan mutta ilmankin ehkä pärjättäisiin. Toimivat soundit ja biisi.
0   +1 +2
 
6
Notkoporkkana 18.05.2008
Ei voi aivan sanoo että paskaa. Jäin kaipaamaan selkolaulua, eli olen varmaan väärä tyyppi arvostelemaan tätä. Joskus koko biisi meni sekamelskaksi ja jakkaran taputtelukin tunki esiin häiritsevänä kaiken keskelle . Liian pitkä "suvantotiluttelu" oli hämmentävän valju. Skitat toimi kivasti yksinään mutta olivat joskus hiukan hakoteillä toisistaan. Biisistä saisi pikkutyöllä varmasti vähemmän pätkähtelevän. Miksaus ei kuulosta valmiilta. Loppu oli vaan kaiken yllättävä loppu... Ajatusten selkiyttämiseksi kuuntelen "Aces High:n"
0   +1 +2
 
rleinone 17.05.2008
Onhan tämä ihan taidokkaasti soitettua ja biisikin on varsin kelpo. Kitarat ja laulut päällekkäin toimivat erinomaisen hyvin.
Rauhallinen soolo on loistava, mutta vielä hieman omaperäisempää otetta tähän jään kaipaamaan.
0   +1 +2
 
8
inFern0 17.05.2008
RAUTAA, kyllä hyvä meininki... kappale on jonkin verran in flames vaikutteinen ja se on hyvä (yksi parhaista bändeistä). Laulu, kitara on hoidettu hyvin sekä muutkin instrumentti osuudet. Itse koin biisin ekalla kuuntelemalla liikaakin sekaivaiseksi ja välilla kitara oli vähän "countrymainen" ja se ei ihan sytyttänyt. Riffitkin oli hauskoja ja tiukasti, hienosti vedettyjä. Kokonaisuudessa hyvä ja tiukka paketti, jatkakaa samalla tavalla, nii bändistä tulee vielä huppusuositun In Flamesin veroinen. =)
0   +1 +2
 
9
lavascale 16.05.2008
ei ainakaan roskaa ole :) hyvälle kuulostaa kitarointi etenkin :) loistavaa riffittelyä ja laulukin toimii mielestäni ... oikein hyvin ja taitavasti soitettua kovalla asenteella \,,/ tykkään myös noista cleaneista, sopii hyvin tähän biisiin ne lauluosuudet jne ... oikein kivan kuulosta on, hjuva \,,/
0   +1 +2
 
8
Jerquiz 16.05.2008
Jo vain!!! Kyllä tämä toimii. Itse tykkäsin ja voisinpa sanoa, että jättäkää huomiotta tuollaiset kommentit joissa sanotaan, että kuulostaapa taas siltä ja siltä. =) Who cares?? I don't!! Musa kuulosti hyvälle, soittajat kohdillaan ja "laulajalla" mielestäni hyvä soundi?!?!!? Mitäs se nyt ikinä tarkoittaakaan!! =)
Biisissä hyvä rakenne ja sopivasti vaihtelevuutta esim. rytmillisesti! Ainoa mihin hifi-korvani kiinnitti huomiota oli miksaus... Taisittekin mainita siitä tuossa "saate-tekstissä". Hitusen kun soundeihin vielä "pikku-veljeä" mukaan niin avot. Kyllä pojilla homma hallussa!! Stay Heavy ja Rock 'n Roll!!! =)
0   +1 +2
 
6
StoRBa 16.05.2008
Tämähän nyt oli tällasta aika peruskauraa akselilta norther - ensiferum... Olihan siellä ihan kivoja kitaralurituksia seassa ja ihan hyvin soitettua mutta ei oikein mitään mikä säväyttäisi. Kaikki melodiat on kuultu jo noin 169n muun bändin toimesta, joten uuden nimen mukana kannattanee tuoda hitusen omaperäisyyttä lisää. Kliinilaulut olivat hyvin laulettu, mutta ei niissäkään ollut mitään joka olisi jäänyt päähän tai millään tapaa koukuttanut. Keskinkertaisia, yhdentekeviä melodioita keskinkertaisilla soundeilla. Tästä on hyvä parantaa.
0   +1 +2
 
8
Kallemania 16.05.2008
Hmm, rautaisan olosta ainakin. Hyvät soundit jne... tosin en tykkää tämäntyyppisestä ärinästä mitä laulaja viljelee, puhtaasti lauletut olivat parempia. Biisinä ok tasoa. Tämäntyyppinen musa on aina kovimmillaan livenä.
0   +1 +2
 
8
Kiefran 16.05.2008
Reippaasti painuu kertomusten pariin ja antaa oman hyvän panoksensa. Riippuvia tiukkoja osia ja melodioita. kaunis ja herkkä kappale, vähän vielä usvaa...
0   +1 +2
 
10
makes69 26.04.2008
Tää sananinen arkku aukee näin: Kypän arvoista työskentelyä.Laulajan kaunaisesta saundista avaruus plussaa.
0   +1 +2
 
10
makes69 26.04.2008
+++avaruusplussat!!
0   +1 +2
 
8
MJ Antipope 27.05.2008
Tässä oli ihan mukavasti ainakin ideoita, vajaan 5 minuutin biisiin varsin mittavasti. Toteutus oli paikoin hieman kömpelö eri tyylisistä/tunnelmallisista osista toisiinsa siirryttäessä, eli lisää harjoittelua sovistus jne-puoleen. Mutta kuten sanottua, ideoita tuntui löytyvän, joten on tässä ainakin perusteita homman kehittämiselle. Tällä hetkellä biisi jäi hieman hajanaiseksi. Vaihteleva tunnelma oli varmaankin tavoitekin, mutta nyt hajanaisuus paistoi enemmänkin punaisen langan puutteena kuin pirullisena oveluutena, jolla kuuntelijaa johdateltiin. Mutta tämän tyylinen biisi ei olekaan mikään kovin helppo saada toimimaan, joten hatunnosto jo siitä.
Teknisesti suoritus oli riittävän vakuuttava, eli hyvä.

Pahimmat ongelmat löytyivät sanoituspuolesta. Menemättä sanojen syvenpään merkitykseen, suosittelen sanojen tarkastuttamista jollakulla joka osaa "ihan oikeasti" englantia tai sitten huolellisuuteen, jos sanoittaja itse osaa "ihan oikeasti" englantia.
Esimerkiksi: "the point that will torn us all" -> pitäisi olla "...will TEAR us all"
No, tuollaiset virheet on todellin helppo karsia. Suurempi ongelma sanoituksessa oli niitten...miten tämän sanoisi..."päättömyys". Luin sanat läpi puolenkymmentä kertaa enkä oikein älynnyt mistä "astraalista taakasta" laulettiin. Päädyin lopputulokseen, että kyseessä on jonkinlainen tajunnanvirtamainen teksti, joka käsittelee jotain, mitä en vain kykene ymmärtämään. Tekstissä oli paljon kuvailua, puhuttiin "ajattomasta ajasta" (mikä sivumennen sanottuna ei ehkä ole maailman onnistunein kielikuva; kuvitelkaa vaikka minkälainen olisi "autoton auto" tai "paskaton paska"...), "rakenteesta joka repeytyy kappaleiksi" ja "lukemattomista ulottuvuuksista". Jonkinlainen astraali-avaruusmatka kai tämä oli. Ilmeisesti pyritiin kuvaamaan jonkinlaisten tapahtumien samanaikaisuutta, kuten "alkuun palaamisen kaunis ääni" ja sitten "hirvittävä möly kun [jokin] jälleen vapautuu entropian käänneetyä kasvonsa". No, oli miten oli. En ymmärtänyt tuosta tuon taivaallista.
Kyllähän hyvin absrtaktikin runous on taidetta, mutta jos lukija ei ymmärrä mitään, niin miksi sitä sitten kirjoitetaan?
0   +1 +2
 
9
jakkesakke 08.05.2008
wow... Hyvää työtä nyt tykkäsin jo laulustakin =D
0   +1 +2
 
9
laurri 25.04.2008
sharkman.. :D hyvää paskaa.
0   +1 +2
 
8
TheBlindOne 31.05.2008
Hyvin Suidakramainen meininki, mikä on jees. \,,/
0   +1 +2
 
9
Avaddon 19.05.2008
Mämmiä!
Ei *kaa! V*u *kle!
Kromattua shaissshhea. Paska maistuu tasan siltä mitä 8h sitten söit.
-->Mämmiä.
Laulajassa on aineksia. Loistavatha äänihuulien venyttämistä. Vaikkei noi puhtaat laulut kyllä sovi sitten millään, ei tässäkään, kitarapainotteiseen elämöintiin.
Mutta penteles, uppos silti.
0   +1 +2
 
7
Ruutu Rouva 19.05.2008
Ei se roskaa ollu mut melkei rautaa. Iha jees vaik en paljoo tälläst kuuntele
0   +1 +2
 
Jaakkokujaakko 19.05.2008
Aluksi kysytään: onko tämä roskaa vai rautaa? Loppua kohti kappaleen metalliluonne kasvoi ja elektronegatiivisuus pieneni. Joo, ja siihen loppui kemian tuntemus.

Asiaan. Saundit olivat aika parustavanlaatuisia. Kokonaiskuvasta jäi ensikuulemalta kuiva ja keskitaajuisvoittoinen biisi - mutta ei puuroinen ollenkaan. Kitarasaundit olivat vähän liian ohkaiset. Laulussa olisi saanut olla jonkinlainen kaiku. Voisi helposti sortua sanomaan että nämä ovat "huonot autotallisaundit", mutta mielestäni ne kuulostavat persoonallisilta, vaikkakaan ei tarvitse kaukaakaan hakea että löytäisi vastaavanlaisia äänimaisemia.

Laulajan kliiniosuuksista en ala vonkumaan että vokalisti lauloi nuotin vierestä - se on tulkintaa, niinhän sitä sanotaan. Pääasia oli kuitenkin se että laulajan ääni/äänet miellyttivät korvaa.

Biisi oli rakenteeltaan mukavan menevä ja vaihteleva; tahtilajeilla kikkaileminen ja dynamiikan vaihtelu toimivat virikkeinä. Lähes jokaisessa osassa oli huomattavissa kitarapainotteinen liidiosuus, ja loppua kohden kaikki oli yhtä mytäkkää. Tätä biisiä tarkastellessa individuaalisena teoksena voisi olla mielekästä, että kappaleessa pinnan rikkoisi myös jokin muu instrumentti kuin kitara ja laulu. Jossakin määrin ehkä suuri haaste bändille jossa on kolme kitaristia, basisti ja rumpali (niin ja laulaja). Kaikkihan on mahdollista miksatessa. ;)

Alussa esitettyyn kysymykseen vastaus: RAUTAA!
0   +1 +2
 
10
optiikka 20.05.2008
Vittu, rautaa tää on! Miksaus ja masterointi onnistunut hyvin ja laatu on hyvää. riffit oli hyvät ja saundi oli tosiaan omaperäinen. rummut kanssa mainiot, saundissa ei valittamista.laulut toimii ja sanoituksetkin mainiot. rakenteeltaan hyvä biisi, vaihteleva. tykkään. eli RAUTAAAAAA!!!
0   +1 +2