Tulikirjaimet

Petey

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
sake85 15.08.2008
Tää ei ole oikein mun makuun musaa, mutta silti tää biisi jäi kiinnostamaan. Tässä on joku tosi outo kontrasti säkeistön ja kertsin välillä. Aluksi en pitänyt siitä, mutta tokalla kuuntelulla jäin pohtimaan. "sesam aukene" -kohta toimi. Toinen juttu oli alun säröisyys. Sama homma, aluksi en pitänyt, mutta toisella kuuntelulla se kuulosti paremmalta. Ehkä kappale kaipaa hiontaa, mutta ajatuksen ja sydämen kanssa. Se on jo aika lähellä.
0   +1 +2
 
argon 06.08.2008
Kertosäkeeseen eteneminen kestää ehkä hiukan liian kauan (toista kertaa kun lähdetään A-osaan ennen kertosäettä toimisikohan puolitettu määrä?) ja kertsi on asiallisen kuuloinen, mutta stemmalauluraita kannattaisi tuohon varmaan lisätä. Sillä saisi vielä alleviivattua kevyen A-osan ja kertsin painoeroa? Loppu on ehkä vähän puhditon, se kaipaisi lisäpontta.
0   +1 +2
 
axismundi 06.08.2008
Jestas! Jotenkin täysin ennenkuulumatonta suomirokkia. Heti tunnistaa suomirokiksi, mutta sävellys on aivan jotain uutta. Helvetin oivaltava, mutta jopa radioystävällinen biisi.
0   +1 +2
 
Eversincetheday 31.07.2008
Leppoisan tunnelmallinen biisi, sanoitus toimii ja kaikin puolin hyvin rakennettu kappale. Laulun särötys on varsin onnistunut. Hiukan sellaista YUP-maista melodiointia kertosäkeessä. Hienon kuulonen joka tapauksessa. Biisi nousee ihan uusiin sfääreihin kertosäkeessä. Pakko nostaa hattua tästä tuotoksesta. Todella korkealaatuinen biisi!
0   +1 +2
 
Toni Solo 27.07.2008
Lämminhenkinen biisi mutta kolea miksaus. Miellyttävä laulu ja komea soitto hukkuvat jonnekin kylmään usvaan, hyvä esitys kuitenkin. Toisivatko muhevat urkusoundit (kertsiin) lämpöä lisää?
0   +1 +2
 
Kallemania 27.07.2008
Aikasen pehmeähköä menoa. Laulussa on käytetty hyvin kaikuefektiä, tykkään. Hyvä laulajakin on. Tuo kertsin yhtäkkinen iskevyys ei täysin miellyttänyt nyt, jotenkin ärsyttävä.
0   +1 +2
 
Snacke 26.07.2008
-kyyneleet
-kiva delay
-mikä mikki, oisko joku kypäräpuhelin
-kertsi tulee puun takaa
0   +1 +2
 
drlecter 24.07.2008
Laulussa omaan makuun liikaa delayta. Muuten miksaus vaikuttaa erittäin asialliselta.
0   +1 +2
 
7
Dr.Groove 23.07.2008
Eteerinen ja mielenkiintoinen biisi. Laulun särö on erikoinen, ainakaan ensivaikutelmana en pidä siitä.
Biisi on muuten mielenkiintoinen, mutta toteutus on liian "rosoinen" minun makuuni: soundit hyvin suppeat.
0   +1 +2
 
Badmad 23.07.2008
Semmoinen puolimielenkiintoinen tapaus.. hyviä aineksia on laulajan ääni, sanat ja jotkut kertsi.. mutta mutta biisi ei kyllä oikein toimi kokonaisuutena, tai sit siitä puuttuu se koukku, mikä innostaisi kuuntelemaan uudestaan. Kertsissä toki hyvää yritystä, mutta jotain puuttuu.. hmm..
0   +1 +2
 
AnarchyBurger 18.07.2008
Filtteröidyt konehommat ja muut säksätykset antavat alkupuoleen sellaisen nihkeän Samuli Edelmann / Radio Nova-vivahteen. Kertsin itämainen fiilistely ja laulusoundi heittävät mielikuvan jonnekin taiteellisemman suomirokin suuntaan, ehkä Jarkko Martikainen tulee tuosta "seesam aukene"-pätkästä, muuten hieman kasvottomampaa. Pliisun puoleinen kokonaisuus kuitenkin, sovitusta voisi miettiä aika paljon vähemmän smoothiksi.
0   +1 +2
 
10
sikki-six 18.07.2008
Soundipuolella on pullat varsin hienosti uunissa. Laulajan rohkea tulkinta ansaitsee myös maininnan. Tässä päästään jo varsin vahvaan tunnelmaan - hyvän biisin kautta, niinkuin se parhaiten tapahtuu. Mukavan kieroja fiiliksiä yhdistettynä eteerisyyteen, nam mikä biisi.
0   +1 +2
 
9
Begemot 17.07.2008
Hmm, tässä on paljon hyvää. Kertsi yllättää mielyttävästi. Sanoituksessa on paljon samantyylistä runokuvastoa ja ne kärsii hieman inflaatio ja eivät osu aina maaliin. Toisaalta ihan linjakas teksti ja toimii varmasti jos tyylistä tykkää. Ihan ehjä kipale, mutta viimeinen pisara puuttuu. ehkä lopun kertoon olisi pitänyt saada lisää maanisuutta ja menoa?
0   +1 +2
 
zenri 14.07.2008
Sävellykselliset ihan hyvä biisi. Sanoitukset paikoin vähän siirappia omaan makuuni, mutta kyllähän siellä on myös varsin teräviä pätkiä. Etenkin tuo "Seesam aukene! Minulle" on varsin hyvä pätkä. Eniten tässä biisissä häiritse soundit, etenkin clean kitara. Saisi olla tuhdimpaan kauttaaltaan.
0   +1 +2
 
Grazy Mama 11.07.2008
Hyvä biisi. Hyvin soitettua kamaa. Toimii. Lyriikat toimii myös. Soundipolitiikka kohdallaan myös. Homma toimii.
0   +1 +2
 
Paulus 11.07.2008
Tätä biisiä on tullutkin kuunneltua jo useaan otteeseen kotosalla ennenkuin se osui kommenttiringissä vastaan. Säkeistöt tuovat vahvasti mieleen soundimaailmaltaan (kaiut, laulufiltteri) yhden suosikeistani, Porcupine Treen. Kertosäe ei ensimmäisellä kerralla osunut, sillä se tuntui olevan liian erilainen, mutta mitä enemmän biisiä kuuntelee, sen enemmän kertosäe tuntuu olevan juuri oikeanlainen biisiin. Jää takuuvarmasti soimaan päähän ja siitä minä pidän.

Hienoa Petey!
0   +1 +2
 
Mörre 09.07.2008
Mukavan kuuloinen kipale, kertsiin olisin säkeistön perusteella toivonut jotain vähemmän synkkää. Soitto pelittää, kiva sovitus.
0   +1 +2
 
Zebhyr 08.07.2008
Leikkaus säkeistöstä kertsiin saa biisin kuulostamaan hajanaiselta. Siksi jyrkkä ja nopea muutos on.
Biisi on muuten varsin oivallinen ja osat kulkevat kiirehtimättä eteenpäin. Saundipolitiikka on hyvällä mallilla.
Alussa kuullosti aivan kuin huonoa laulajaa olisi peitelty särösaundilla,mutta kertseissä laulaja paljastuu erittäinkin hyväksi.
0   +1 +2
 
rleinone 08.07.2008
Ohhoh. Aika mukavaa kuultavaa. Hieno kitara, ja muutenkin hyvin tehtyä kamaa. Loppu on todella mainio.
0   +1 +2
 
8
Pohjois-Korea 05.07.2008
Ihan kiva on. Tuollaista perus pop-rockia, parempaa, kuin Yö(k).
0   +1 +2
 
8
Abasso 05.07.2008
Eka kuuntelin et nyt lähtee petri munckia mut ei onneks.Mukavan leppossaa, mutta kitarakierto on ehkä turhankin yksinkertainen.Loppuakohden homma rupes jotenkin puuduttamaan.Säkeistö oli tylsä, mutta kertsissä oli juuri seesam aukene henkeä ja se kuulosti hyvältä.Vähän yup:ltä.Saundit toimii.
0   +1 +2
 
A.S.H 04.07.2008
Liidi säröllä tarkoiuksella? Jaa se olikin tollanen teho keino no jokatapauksessa leikkaus on liian suora kontrasti liian räikeä tuollaisen teko on vaikeaa ellei onnenkauppaa. valitettavasti metelin logikka on nyt vallannut sinut. Lisää dynamiikkaa rohkeasti. Kyllä radio sit kompressoi kaiken jos tää sinne päätyy.
0   +1 +2
 
9
HeartlessLeper 03.07.2008
tuossa laulusoundissa on omaperäisyyttä. mä en itse tiedä kuinka moni käyttää säröä lauluissa, mutta minusta tuo toimii tuollaisena paremmin kuin hyvin!
erittäin mallikkaasti tuotettua suomirokkia, josta tulee liekki mieleen.

sanat on hyvät ja edustavat tämän tyylin musiikkia mallikkaasti.
0   +1 +2
 
sadomatti 03.07.2008
Ensireaktioni laulun mukaan tullessa oli, että nyt on särö tungettu ihan väärään paikkaan. Ääni kuulostaa kuitenkin ihan hyvältä, joten miksi piilottaa se tällaisessa kappaleessa säröön? Rokkikohdan lyödessä käyntiin ymmärrän taas sen tarkoituksen, mutta dynamiikan rakentamisessa on tullut omaan makuun aika suuri epäkohta. Sama koskee bassoa, joka on unohdettu ihan takavasemalle. Mielipiteitä, niitähän nämä ovat, mutta niitähän tässä myös kysytään. Näitä kohtia katsastamalla, ainakin miksaus olisi enemmän mieleeni.

Kappaleesta en muuten löydä hirveästi sanottavaa, mutta se taas kertoo omasta rajatustani musiikkimaustani enemmän kuin teidän kappaleenkirjoitustaidostanne.
0   +1 +2
 
9
solesurvivor 02.07.2008
Ensimmäisenä otti korvaan tuo laulusaundi, joka on vähän erikoinen..Kuitenkin tulin sille kannalle, että pidän siitä. Säkeistöt matelivat hieman meikäisen makuun, mutta kertosäkeeseen lähti todella hyvin käyntiin. Laulajalla on miellyttävä ääni ja saundi, myös artikulointi on miellyttävää, usein tällaisissa biiseissä ottaa korvaan liian selvä artikulointi. Kaiken kaikkiaan kaunis biisi, muttei liian yksipuolinen ja nuo mainitut vaikuttajatkin kuulsivat kivasti biisistä läpi. Kyllä tätä kuuntelisi mielellään lisää.
0   +1 +2
 
Pitk 02.07.2008
Laulu on ikävästi säröllä. Ei toimi tällaiseen musiikkiin. Biisi on aika mitäänsanomatonta poppista, ei valitettavasti tartu. Jaaha, kertosäe pelastaa ja itseasiassa toimiikin ihan eri meiningillä kuin säkeistö. TUolle säkeistölle kyllä tekisin muutoksia. Jopa radikaaleja. KErtsin maanisuus on ihan eri kaliberia. Erikoinen kokemus, numeroa ei voi antaa, kun säkeistö saisi femman ja kertsi ysin!
0   +1 +2
 
8
Light rock ei kyllä toimi itselleni juuri koskaan, eikä poikkeusta tapahdu nyttenkään. Sävellys on kuitenkin hyvä, ja pidän tuosta kitaramelodiasta joka tulee alussa ja ympäri biisiä. Vokalistikin hoitaa hommansa varsin asiallisesti, mikä on harvinaista kommenttiringin materiaalissa. Ei ollenkaan paha kappale, vaikken kohdeyleisöön kuulukkaan.
0   +1 +2
 
9
MEIÄNÄIJÄ 12.07.2008
erittäin hieno ja tyylikäs biisi. kertosäe on pelkkää upeutta
0   +1 +2
 
8
Tempsa 27.06.2008
oikeen mukavaa easy listen kamaa.. aina välillä näitä kuunnellessa tulee oikeasti mieleen et miten helvetisti suomessa on älyttömän kovia ei levyttäviä kokoonpanoja olemassa.. Itselle tuo säkeistö toimi paljon paremmin kuin kertsi.. mut kokonaisuutena jää reippaasti hyvän puolelle..!
0   +1 +2
 
Kuuntelin biisiä pitkään ja moneen kertaan enkä päässyt irti tunteesta, jotta onpas tylyn teräksiseksi miksattu kokonaisuus (hiukan varaa parantaa tuota miksvinksupuolta), kylmän kalsaa meininkiä.

Tuo päällekäyvä Seesam iskee viimeisen naulan tämän biisin herkkyyteen, ristiinnaulitsee sen sujuvasti ja surutta. Lieneekö ollut tarkoituksesikin saada epätasapainoa biisiin noilla elementeillä, mutta ei kuuuntelijan kannalta ainakaan ole eduksi olleet nuo toimenpiteesi.

Pahoittelen, sillä lyriikat ovat sen verran viehättävät, jotta syvempää lämpöä ja puhtaampaa intsrumenttien esiintuomista kaipaan ja kovasti. Laulun häivyttäminen kaikuun ei tee lainkaan miellyttävää vaikutusta. Äänessäsi on mielenkiintoinen soundi, joka tulisi paremmin esille, jos toisit sen paremmin esille.

Kevyttä ja kylmän teräksistä rokkia.
Lämpöä iholle, kiitos :)
0   +1 +2
 
10
Axmanic 27.06.2008
En pidä suomenkielisestä musiikista, mutta tässä on todella hyvät sanat. Soundimaailma on erinomainen, rummut luo mahtavan pohjan, kitara maalaa rauhallisissa kohdissa hyvöt fiilikset ja kovemmissa kohdissa sen tekee laulu ja kitara muuttuu runttaavammaksi. Toimii kokonaisuudessaan todella hyvin. Ja sanoista plussaa - jollain tapaa todella kylmät.
0   +1 +2
 
Ilonanne 28.06.2008
hyvä raita
0   +1 +2
 
7
johanssen 29.06.2008
SIISTI, mutta tiivistämisen voimaa tarvitaan...
0   +1 +2
 
Black Dog 29.06.2008
Ensinnäkin laulajalla on miellyttävä maanläheinen ääni, jota osaa käyttää juuri oikealla rennolla tavalla. Kappaleen lähtö on hidas, mutta oikeastaan hyvin toimiva.
Delayn käyttö laulussa sopivan maltillista. Kertsi on hieno. Mikäs tässä melodista ja mielenkiintoisella sanoituksella höystettyä suomi-rokkia!
0   +1 +2
 
10
Blondiapina 08.07.2008
Tykkäsin kovasti laulajan äänestä. Todella rauhoittava saundi. Sopii biisin fiilikseen mainiosti. Tämä taitaa olla yksi niistä harvoista biiseistä, joille voin pamauttaa kympin.
0   +1 +2
 
9
rene 12.07.2008
Säröinen laulu vie ehkä vähän terää pois ja ei ole luultavasti se paras tehokeino tähän biisiin. Kertösäkeeseen on saatu hienoa sointukiertoa ja melodiaa, jota ei joka päivä kuule radion puhkikulutetuista muka-hiteistä.
0   +1 +2
 
9
the rudi 01.07.2008
hyvää rauhallista musiikkia, lauluja hyvä sanat hyvät. Rok rok !!
0   +1 +2