Ylpeästi vainaa

Lassi Heiskanen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Peysface 26.04.2013
Tää on kyllä kerta kaikkiaan mainio. Hieno sävellys, lyriikka toimii ja toteutuksessa on onnistuttu.
0   +1 +2
 
10
milo05 11.03.2013
yhdyn edellisiin täysin kova kaveri olet hieno asia,lippu korkealla ja eteenpäin täysii.
0   +1 +2
 
10
Zerakiel 16.10.2012
Piti levyraadin seurauksena kuunnella muitakin biisejä... ainut sana mikä tästä biisistä tulee mieleen, on "täydellinen". Toimii kaikki, soitto, laulu, sanat.. huhuh.
0   +1 +2
 
10
tuntematon_pelle 25.08.2012
Näin pidempään kuunneltuna tämä biisihän on ihan maailmanluokan tasoa! Enemmän tällaista sisällöllistä poppia! Nostan samalla arvosanan 10! Kiitos!
0   +1 +2
 
9
tahtila 15.07.2012
Onpas komeasti arratut jouset, istuvat kappaleeseen kuin nyrkki silmään ja heti tietää, että nyt on panostettu sovituspuolella kunnolla. Instrumentaatio toimii muutenkin hienosti, "vispiläjatsailu" säkeistöissä jäi mieleen erityisen oivana valintana. Kontrasti säkeistön ja kertosäkeen välillä on miellyttävä, sovituksen dynaaminen kaari toimii kaikin puolin hienosti.

Laulusta: Soundi on "turvallinen" ja periaatteessa ihan miellyttävä, mieleenpainuvasta persoonallisuudesta ei tosin pääse antamaan plussaa. Jokin fraseerauksessa vaikuttaa vielä keskeneräiseltä omaan korvaani. "Osoittakaa missä astunut olen harhaan" -säe jäi mieleen, jotenkin tuosta puuttuu energiaa suhteessa muuhun.

Hiukan tuo pianon osuus kertosäkeessä pisti omaan korvaani. Kertsin lopussa piano toimii äärimmäisen hienosti, mutta sitä ennen soiva triolipapatus tuntuu hiukan tönköltä. Saattaa johtua osittain soundistakin. (Voin mielessäni kuvitella jonkun hieman pienemmän ja hiljaisemmaksi miksatun soundin hoitamassa saman roolin pianon kompatessa yksinkertaisesti pitkillä soinnuilla.) Mutta pientähän tuo on, muu kokonaisuus on niin maukas.
Hevisankarisoolo tällaisessa biisissä yllättää ja saa hymyn huulille.

Sävellys ja sanoitus ovat laulusoundin tavoin tyylilajissaan turvallisia. Ei mitään kovin mullistavaa, mutta kelvollista.

Ihan toimivaa poppistavaraa. Erittäin onnistunut sovitus tekee tästä useamman kuuntelukerran arvoisen.
0   +1 +2
 
10
Lautajaska 19.06.2012
Odotan, että tämä alkaisi soida radioissa. Ellei tämä millekään levylafkalle ota kelvatakseen, niin jo on kumma.
0   +1 +2
 
Jozhik 27.12.2011
tykkäsin!
0   +1 +2
 
10
tuntematon_pelle 17.12.2011
Niin ja ton sello-osuuden jälkeen koko biisin aikana soi tuollainen pieni pumppaava suhina. En tiedä onko se tarkoituksellista, koska omasta mielestäni se kyllä jopa tuntuisi toimivan etenkin säkeistöissä.
0   +1 +2
 
10
tuntematon_pelle 17.12.2011
Sanotaan nyt vielä näin uusilla korvilla kuunneltuna, että basarissa ja virvelissä on vähän oudot soundit tähän biisin. Basari on mun mielestä aivan liian iso ja virveli liian napsahtava. Tosin soolon aika virveli oli huomattavasti muhkeamman kuuloinen. Lauluakin on ehkä kompressoitu vähän liikaa, mutta se toisaalta on aika normi tällaisessa musassa. Muuta pahaa sanottavaa ei löydy. Toi säkeistön kasvavuus ennen kertsiä toimii kyllä hyvin. Hyvä biisi edelleen. Ei mulla muuta.
0   +1 +2
 
10
LivedNatas 08.12.2011
Tässä on pojat tainneet käydä ihan paremman luokan studiossa äänittämässä materiaalia. Kuuntelin kappaleen kolme kertaa putkeen ja pakko kyllä sanoa, ettei sanoista yksikään jäänyt mitään mieleen, mutta sävellyksestä huokuu jonkinlainen "maailmanpelastajafiilis". Älyttömän hienon kuuloiset jouset, sekä todella paljon tuotannollisia yksityiskohtia, joita kuunteli mielellään! Ainoa elementti, mikä pisti hieman korvaani oli kertsin hieman tönköhkö piano. Makuasia tosin, eikä se kokonaisuutta mitenkään häirinnyt. Eniten tykkäsin kappaleen eriosien välillä olevista dynamiikan vaihteluista. Voisitko laittaa minulle yv:tä, ja kertoa missä/millä kokoonpanolla tämä on äänitetty?
0   +1 +2
 
8
Shakki 07.12.2011
En tästä genrestä paljon tiedä, mutta toi intro kuulosti tosi hyvältä, ja sulla on tosi vahva ääni ! kyl tätä esim radios vois hyvin kuulla : )
0   +1 +2
 
9
Susimies 06.12.2011
tää on sitä niin sanottua suomirokkia varmaan :) tulee myös anssi kela jotenkin mieleen, biisien perusteella saa kuvan että oot herkkä, taiteelline ja fiksu kaveri, pisteet siitäkin. Tää oli muuten myös tosi hyvälaatunen äänitys.
0   +1 +2
 
8
Uudestaan kuunneltua toimii vieläkin. Tykkäsin tuosta 02.20 alkavasta kohdasta eritoten.
+2   +1 +2
 
Kreeta 04.12.2011
Komeaa sello introa, tuli mieleen jonkinlaista Kalevala fiilistä? Lassilla on kyllä hyvä ääni, kelpaa kuunnella. Hyvä teksti. Tarttuva kertsi. Kokonaisuudessaan todella hyvää soittoa ja sovitus hyvä, joka loppua kohden nousee, mieluisaa kuuneltavaa. Paranee varmaan, mitä enempi kuuntelee.
+4   +1 +2
 
J. Hifish 04.12.2011
Hyvä intro. Laulajalla hyvä ja miellyttävä ääni . Korkeimpiin kohtiin kaipailin hieman enemmän palkeita mukaan. Sanoitus onnistunut ja poppirokkitaustat tasapainossa. Tuo kertsikan sävelkulun "tavallisuus"
nyt hieman jäi korvia kaivelemaan muuten onnistuneesta kokonaisuudesta.
+4   +1 +2
 
8
edenbeast 04.12.2011
Kappale on täysin valmis radiosoittoon. Henkilökohtaisesti pidän matalammasta laulusta ja itselle olisi iskenyt ehkä enemmän täysin akustinen versio mutta ne on makuasioita. Teknisestihän tämä on ihan oikea kappale. En osaa kuvitella ettei tälle kuuntelijoita löytyisi.
+4   +1 +2
 
8
Olipa makee tuo sello tuossa alussa! Sello toimii melkein aina. :) Olisi ehkä kaivannut jopa enemmän sitä selloa koko kappaleeseen. Mukavia sointuja joista ei läheskään aina arvaa mitä seuraavaksi tulee. Yleisesti soitin puoli oli jotenkin turhan jämäkän kuuloinen tämän tyyliseksi. Rummut ja etenkin basari oli jotenkin liian tiukkoja ja söivät laulun tehoa ihan hulluna.....mun mielestä...liekö jannella ollut asiaan vaikutusta. ;)

Mutta lörpöttelystä asiaan: Kappalehan on ihan huippulaatua kaikin puolin ja toivottavasti se itsestäsikin toimii 100-0. Olen näitä sun biisejä aiemminkin seurannut ja nyt sitten päätinkin faniutua. Muuten omanlaistaan(IMO) musiikkia, mutta tuo soolo...HYI! Mutta mie en tykkääkään sooloista.
+2   +1 +2
 
10
piiloplontih 01.12.2011
Ihan helvetin loistava biisi!! =) LISÄÄ!!
+2   +1 +2
 
finningtelligens 30.11.2011
Toosi hyvä! Rohkeita vetoja kaiken kaikkiaan sovituspuolella. Tykkäsin siitäkin, että rummut jää välillä pois kokonaan. Jos vähän sallitaan nillittäminen, niin kitarasoolo on vähän kuivakka; soundi sinänsä ok, mutta kaikua tai delaytä olis voinut käyttää. Hyvät sanat ja sä laulat hyvin. Ongelmana enää, että miten saadaan Asko Kallonen innostumaan tästä!
+2   +1 +2
 
10
tuntematon_pelle 26.11.2011
Tässä on ainakin hyvä dynamiikka säkeistön ja kertsin välillä. Erittäin valmiin kuuloista. Jos jotain kritiikkiä pitää sanoa niin se että kun masteroinnin monialakompurointi aiheuttaa hiljaisemmissa kohdissa snadisti nasaalia yleissoundia, mutta toisaalta sitä ei kuule kuin tossa 2:30 alkavassa suvannossa ja siinäkin se kuuluu häiritsevästi vain siinä taustalla menevässä pilipali arpeggiossa. Sanoista sen verran, että melko perusradiokamaa, mutta kertsin sanoista pidin ehkä enemmän. Ekaa kertaa sun tulkintakin tuntuu hieman elävämmältä. Tässä on kyllä kaikki niin kohdallaan kun voi vain olla vaikken nyt itse välttämättä tällaisesta niin lämpenekkään. Helvetin hyvä veto!
+2   +1 +2
 
10
Ulo 26.11.2011
En löydä tästä vikaa ainakaan näin nopealla kuuntelulla. Eikä omasta mielestä hyvänkuulosista biiseistä edes tarvitse väkisin mitään vikoja etsiäkkään vaan parempi nauttia siitä hyvästä musiikista. Tykkään sun äänestä ja ainakin tässä biisissä se riittää hyvin. Sanoitukset ovat hyvät ja niitä jää kuuntelemaan ajatuksella ja artikulaatio on selkeää. Tausta on on mun mielestä aivan törkeän hyvä kaikkineen. Propsit teille soittamisesta ja ideoista! Varsinkin tuo kitarasoolo joka tulee tuolla loppu puolella oli aivan loistava! Tää on aivan radiokamaa! Pakko tämän jälkeen kuunnella myös muita biisejäsi!
+4   +1 +2
 
9
ex4 26.11.2011
On tämä hieno. Lyriikat toimii, erityisesti kertsissä. Muutenkin kappale kasvaa upeasti ja tahtilajin vaihtuminen B-osassa tekee tämän biisin. Kaikki toimii, nautinto kuunnella. Kiitos!
+4   +1 +2
 
Snacke 26.11.2011
Miksaus on radiovalmis. Radiomiksauksesta voi olla montaa mieltä, hyvää on kuitenkin lähes aina se, että tekstistä saa selvää. Laulussa jonkinlainen tuplaussoundi tai efekti mikä jää kiinnostamaan, kun ei keksi mikä se on. Tästä on helppo tehdä parodia kun olet kuuluisa.
+2   +1 +2
 
9
Kostiainen 26.11.2011
Melankolisempaa Heiskasta, samalla parasta. Mieluummin tätä kuuntelee kuin vaikkapa Wiskaria.. Ja särökitarasoolo löytyy. jes.
+4   +1 +2
 
8
Bad Dog 25.11.2011
Tää on jotain Arttu Wiskarin, Juicen ja Leevin väliltä. Eli vahva kasi.
+4   +1 +2
 
10
uninen runoilija 25.11.2011
Hyvä biisi, pidän.
+4   +1 +2