Rauniot

Pääoma

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
Tommy Loose 24.03.2005
Biisi hyvä, soundit kivat ja soitto toimii. Laulaja heikoin lenkki, mutta toimii. Ja tosiaan piljessä linnan rakentaminen on tosi heikkoa.
0   +1 +2
 
8
Mustepullo 23.03.2005
Mukava kipale... Jotenkin vain hämmästelen miksi laulu tuntuu niin erilaiselta kuin saman bändin Kurkiaura-biisissä... Hyvää tarkkaa soittoa tämäkin biisi tarjoaa, ihan selvää potentiaalia suomipopmarkkinoille hiukan jämäkämmällä toteutuksella.
0   +1 +2
 
7
argon 23.03.2005
Biisi on aika perus-suomirokkia, joka kyllä tuli sujuvasti kuunneltua mutta varsinaiset huippuhetket vielä jäivät uupumaan.

Suomirokki on siitä ikävä musiikinlaji, että se asettaa laulajalle melkoiset suorituspaineet ja sanoja kuunnellaan todella tarkasti ja tässä vedossa vokalisti ei aivan pysty vastaamaan tuohon haasteeseen. Arvostelin aiemmin "Et kestä minua"-biisin ja siinä vokaalit toimivat huomattavasti paremmin. Tällä kertaa arvosanaviisari nousee arvosanaan 7+, joka pyöristyy arvosanaksi 7
0   +1 +2
 
P. Virta 23.03.2005
Mielestäni ihan hyvä biisi, mutta jotain tässä jotenkin meni ohi mun korvien, en tiedä mitä.
0   +1 +2
 
7
thepax 31.03.2005
Tälläisiin tunnelmiin ne demot pitääkin lopettaa (ikävä ettemme voi teille muuta tarjota=). Laulu hieman hyppii nuotin vieressä mutta ei anneta sen häiritä, kun laulajalla tuntuisi olevan tunnelma parhaimmillaan. En tiedä miten kappale jaksaa itsensä loppuun asti, mutta maltetaan ja katsotaan. Laulu on kyllä tässä heikoin lenkki... Se on kummiskin suhteellisen isossa osassa. Lopun kitarasoolo voisi olla kappaleen mukainen... Nyt tuntuu kuin olisi pakko yrittää nauhalle revitellä. Kappale kyllä toimi loppuun asti vaikka sitä matkan varrella hieman epäilinkin. Ihan toimiva mitäänsanomaton kokonaisuus.
0   +1 +2
 
9
strawberry87 09.10.2004
Kaunis, tunteellinen kappale. Mä tykkäsin paljon, sanat sopivat ihanasti yhteen melodian kanssa. Muutenkin kokonaisuus oli toimiva, mukava paketti. :)
0   +1 +2
 
fallen_angel 05.10.2004
piisi oli soitannollisesti hyvä, melodia oli kiva ja haikeahko mutta toi laulanta ei vain sitten osunut ja uponnut kovinkaan hyvin. eli tässä ei oikeastaan muuta kehittämisen tarvetta ole kuin laulua treenata ja hoitaa se paremmin niin kyllä tällä sitten on asiaa jo mikseriäkin pidemmälle:)
0   +1 +2
 
9
zarthas 28.09.2004
Mukavan kuuloisia kitaroita tuossa säkeistöjen aikana, mutta kertosäkeessä on mun mielestä vähän liikaa säröisyyttä. Akustiset kitarat välillä toivat biisiin mukavasti vaihtelua. Mieleenpainuva kappale, siinä ollaan selvästikin onnistuttu. Laulajilla on välillä pienen pientä epävireyttä suorituksissaan, mutta sehän petraantuu treenaamisen myötä.
Hieno suoritus kaikesta huolimatta!
0   +1 +2
 
9
zarthas 28.09.2004
Mukavan kuuloisia kitaroita tuossa säkeistöjen aikana, mutta kertosäkeessä on mun mielestä vähän liikaa säröisyyttä. Akustiset kitarat välillä toivat biisiin mukavasti vaihtelua. Mieleenpainuva kappale, siinä ollaan selvästikin onnistuttu. Laulajilla on välillä pienen pientä epävireyttä suorituksissaan, mutta sehän petraantuu treenaamisen myötä.
Hieno suoritus kaikesta huolimatta!
0   +1 +2
 
6
g.o.r.e. 28.09.2004
Suomirokkia taas. En kyllä pidä koko musiikki tyylistä. En oikein kyllä pidä tästä biisistäkään. kai tämä ihan hyvä biisi on niille jotka genrestä pitävät. Ei iske mua.
0   +1 +2
 
7
Ilssi 28.09.2004
Voisin sanoa et aika teennäisen kuuloinen suomirock balladi, sanat on ihan hyvät"on pilvilinnoja turha rakentaa, ne maahan sortuu", soundit on ihan hyvät, kertsissä särökitara olis voinu olla hieman raskaampi, nyt sen soundi on kuin vanhan säröpedaalin mis on huonot patterit, soolo on ihan okei!
0   +1 +2
 
Pitk 28.09.2004
Alussa symbaaliut tulee liian lujaa. Lauluvireessä toivomisen varaa. Toinen kitara voisi soittaa myös kertosäkeessä mieluummin jotain näppäilyhommaa. Tai ainakin kitaroiden rytmitystä kannattaisi sovittaa tarkemmin. Nyt on aika hajanaisen oloista. Meno-osuus 2:40 eteenpäin turha. Lisäksi soitto ei tässä osassa oikein kulje. Kitarasoolo ok peruskauraa.
0   +1 +2
 
8
Michikawa 23.07.2004
Soundimaailma tuo hieman mieleen Absoluuttisen Nollapisteen, soitanta ja biisi toimii kyllä mainiosti. Ainoastaan laulu tuntuu hieman heiveröiseltä soitannan keskellä. Lisää luottamusta ja meininkiä vaan siihen! Teknisesti laulu on ihan ok, eli kaipaa vain lisää fiilistä.
0   +1 +2
 
Kukkonen 23.07.2004
Soitanto on hienoa ja tasaista sekä yhteissoitto sujuu. Ainoa, mikä tässä minua häiritsee on laulajan ääni. Ei sovi tähän, eikä Taivaan pilvilampaat -biisiin. Jotenkin ei MINUN MIELESTÄ sovi näihin taustoihin. Kuitenkin laulaja hommansa osaa.

Tulipahan taas rakentava kopmmentti... :)
0   +1 +2
 
ÄSSÄ poika 26.07.2004
Tosi tunnelmalline biisi.Mul o just tätä kirjottaessa ollu vähä tällane fiilis nii sopii melko täydellisesti tilanteesee.
0   +1 +2
 
Chevy 26.07.2004
Hirveän hyvää balladia ei ole vielä tullut mikseristä vastaan, eikä tämäkään ollut mikään maatajärisyttävä.
0   +1 +2
 
8
tammina 26.07.2004
Bändi jatkaa valitsemallaan tiellä, niin suomalaista
rokkia kuin suomalainen voi olla. Raakaa arki-realismia
nuo lyriikat, pidin. Ei maailmoja mullistava biisi
mutta tasapainoinen kokonaisuus.
0   +1 +2
 
8
Biisi lähtee todella kauniin pehmeästi liikkeelle, kitarasoundit ovat mielestäni mainiosti kohdillaan. Myös säkeistöissä kitarakuvio on sovitettu hyvin laulutekstin sekaan ja kokonaisuus kuulostaa hyvältä. Laulajan ääni värisee ja kulkee paikoin nuotin vierestä, mutta se on mahdollista kääntää eduksi tekemällä siitä bändin oma juttu ja tunnistettava soundi. Myös teksti (kahden kuuntelukerran perusteella; olisi pitänyt nähdä samaan aikaan paperilla) on hieman kömpelöä, mutta tyyli on yhtenäinen läpi biisin, joten tämä on varmaan harkittu tyylikikka ja hyvä jos on. Siihen istuu ihan hyvin esim. kertsin lopun minimalistinen rytmiikka, joka jossain toisessa biisissä ei ehkä toimisi lainkaan.

Pientä sovittamista biisi mielestäni kuitenkin kaipaa. Laulustemmat pitäisi vakioida samanlaisiksi kertsistä toiseen (ja ehkä lisätä yksi stemmaääni, kun kokoonpano tämän näyttää mahdollistavan). Myös loppupuolen ratkaisu siirtyä virvelikomppiin jää mietityttämään - tekstissä pitäisi tapahtua samanlainen muutos, jotta homma toimisi. Lopun kitarasoolo on ehkä hieman päälleliimattu eikä tuo biisiin juurikaan lisää, vaikka on ihan hyvin soitettu.
0   +1 +2
 
7
Mikoleit 26.07.2004
hieman ehkä on puuduttavaa meininkiä tällainen. mutta ihan kivasti tehty kappale, toteutus aika tyylikäs.
0   +1 +2
 
7
Averell 07.07.2004
Soundeissa ei moittimista, mutta tähän biisiin ehkä liiankin raskaat. Laulu ei oikein vedä mukaansa ja biisi tuntuu jotenkin tasapaksulta vaikka soitto toimiikin
0   +1 +2
 
8
Tune 07.07.2004
Kiva alku, tuli mieleen hieman Tao Tao, outoa.
Heti ensiksi tuli mieleen, että kunhan laulajan ääntä saadaan hieman prepattua, niin tästähän tulee hyvää settiä! Koska lyriikoista ei aivan täysin hyvin saa selvää, mutta vaikuttaa siltä että mukavat ja hieman Zen Cafe/Suurlähettiläät sekoituksellista riimitystä kappaleessa on. Toimii.
Tosi maukkaat melodiat sovituksineen.
Todellakin, pistäkää hieman panosta jälkikäsittelyyn ja laulun fiksaamiseen, niin hyvä tulee.
Ei oikein muuta "valittamasta" tule minulle tästä mieleen. =)
0   +1 +2
 
8
Salminen 07.07.2004
Nätti kappale. Tämä olisi saattanut toimia kokonaankin tuollaisena half-tempona, tuo tuplatempo lopussa vähän muutti kappaleen haikeaa tunnelmaa keveämpään suuntaan, mikä ei välttämättä ole muutos parempaan päin. Muuten sovitus toimii, ja varsinkin bassokuviot miellyttävät suuresti korvaa.

Sanoista on laitettava erityisplussaa, sillä niissä on järkevällä tavalla tunnetta mukana ja ne sopivat kappaleen tunnelmaan mainiosti. Aluksi sanat tuntuivat hieman kliseisiltä, mutta muutaman kuuntelun jälkeen ne yllättäen istahtivatkin paikoilleen hienosti.

Soittopuoli on hyvin hallinnassa loppuhidastuksen pienestä rytmin kakomisesta huolimatta. Laulu tuntuu välillä olevan liian alas sovitettu, tuntuu kuin laulajalla olisi vaikeuksia vetää noin matalalta. Ihan nuotillisesti puhdas suoritus ei muutenkaan ole, mutta eihän kaikkien tarvitse Marjarantoja ollakaan. Tällainen rehellisempi ja maanläheisempi tulkinta sopii hyvin tällaiseen biisiin, varsinkin kun laulaja selvästi on omaksunut sanat eikä vain lauleskele menemään.

Biisillisesti tämä on myös hyvä, varsinkin kertosäkeen melodioista pidin. Säkeistö ei ehkä ihan omaperäisyydellään loista, mutta ajaa asiansa. Kaikenkaikkiaan varsin kiva biisi on kyseessä, tätä on helppo kuunnella niin taustalla kuin aktiivisemminkin.
0   +1 +2
 
7
Einsteins 06.07.2004
Hops, toinen Pääoma perään. Ihan mukava balladi, jossa tuotospuoli jälleen kohdallaan. Biisinä ei edellisen veroinen, mutta ihan toimiva viisu tämäkin.
0   +1 +2
 
8
Huginn 06.07.2004
Laulu ehkä hieman epävarmaa paikkapaikoin, muuten ihan ok biisi. Loppua kohden parani, hyvä soolo.
0   +1 +2
 
7
NeverSayYes 06.07.2004
hyvää soittoo, siinähän oli oikeen knopflermainen loppusoolo, laulaja ei oikeen vakuuttanu, parempi en tosin ole itsekään
0   +1 +2
 
dirtylicks 06.07.2004
Hmn.. laulajalla hieman liian matala ääni mielestäni... osaa kylläkin laulaa hyvin. biisi on hyvä. back vocalssit tulee hyvin esille. hyvä soolo hieno melodia edustaa sooloja mitkä ei oli tilutilu kamaa vaikka lopussa vähän sitä tuleekin mutta sopii hyvin :)
0   +1 +2
 
4
daami 06.07.2004
ei mun makuun todellakaan hyi hyi hyi.. sori nyt vaan mut ei natsaa
0   +1 +2
 
8
jmm 06.07.2004
Kas kummaa neljäs ihan oikea biisi kommenttiringissä putkeen, hieno juttu. Biisi on ihan hyvä mielestäni, ei järisytä minun mieltä, mutta oikein mainio poppis kuitenkin. Laulussa on pientä varomista ja se aiheuttaa sävelten vajaaksi jäämistä siellä täällä. Mutta kokonaisuus tässä on kyllä hyvin kohdillaan, vähän rohkeutta lauluun vain. Kitarasoolo lopussa ja lopetus muutenkin on mainio. Keskitasoa selvästi parempaa on tämä, siitä kasi.
0   +1 +2
 
7
DeManic 06.07.2004
Laulajalla aivan liian heikko ääni. Ota mallia vaikka siitä "Lumi teki enkelin eteiseen" biisistä. Soundit on ok ja biisi on hyvä. Soittokin on hyvää, mutta laulu ei miellytä mua.
0   +1 +2
 
8
tilkka 06.07.2004
Kiva balladi. Tunnelmaa riitti! Kertosäkeistö rullasi hienosti!
0   +1 +2
 
8
Zachary 06.07.2004
Laulajalla hyvä ääni, mutta matalat stemmat taitavat aiheuttaa pieniä ongelmia. Aikamoinen stendariballaadi, joka voisi hyvinkin löytää vastakaikua varsinkin kauniimman sukupuolen taholta.

Ei olleskaan hullumpaa soittoa, pientä hapuilua aina välillä kuului yhteen pelaamisessa, mutta demotasolla ei tuo sen kummemmin haittaa. Jokainen soitin olisi voinut revitellä hiukkasen enemmän.

En taida kuulua kohdeyleisöön ja henk. koht. karsastan mm. lopun kitarasoolon kaltaisia ratkaisuja, mutta kyllä tuo toimi. Kun vielä saatte matskuunne pienen lisäannoksen rentoutta ja oikeanlaista luovaa hulluutta, niin valoisalta näyttää. Nyt on hyvin toimiva peruspaketti kasassa.
0   +1 +2
 
7
Veneficus 06.07.2004
Soundit ovat pätevää peruskamaa joskin hivenen munattomia. Soitto vedetään läpi tasaisen varmalla otteella. Laulu ei mielestäni ihan pysty venymään biisin vaatimalle tasolle, pallonpudotuksia tulee siellä täällä. Lyriikat ovat myös tämän tyyliseen materiaalin "järjestään sopivaa" tilitystä tarjoamatta mitään yllätyksiä tahikka suuria tunteita ainakaan minulle.

Biisin rakenne on aika sovinnainen mutta eipä tämä itselleen mitään suuria progeiluja vaadikaan. Kitarasoolo on biisin ehdottomasti paras kohta, svengaten nätisti rumpujen saadessa hetkellisesti pontta taontaansa.

Lopuksi minulle ainakin jäi käteen tasaisen oloinen kappale jossa on omat hetkensä, mutta ei mitään sellaista mikä saisi minut palaamaan biisin pariin uudestaan ja uudestaan. En tosin tule irvistelemäänkään jos tämän sattuisi useammin kerran vielä kuulemaan.
0   +1 +2
 
9
WaurioRocks 06.07.2004
Säkeistö oli hieno ja oiva. Juu.. ja sanat olivat toimivat. Sai hyvin selvän mistä oli kyse. Kertosäkeessä jokin häiritsi. Biisi parani huomattavasti kun rytmi tuplaantui. Bassotyöskentelyä oli ilo kuunnella. :) Loppua kohti paraneva biisi.. Ei nyt ihan välttämättä balladi mutta hyvä biisi kuitenkin.
0   +1 +2
 
7
Humanoid 06.07.2004
Kyllähän tämä biisi sävellyksenä toimii ihan ok. Laulaja menee paikoin nuotin vierestä mikä hieman särkee tunnelmaa. Sanoissa on liikaa toistoa, muuten tästä olisi voinut antaa paremmankin numeron. 6 ja puoli, eli pyöristyy seiskaan.
0   +1 +2
 
9
Ungalo 06.07.2004
muuten biisi oli loistava, mutta laulu oli minulle pienoinen pettymys, tuntuu kuin siitä olisi tunne puuttunut ja sen huomasi. melodia oli kaunis ja haikee, niinkuin takuvarmoissa hiteissä yleensä onkin :) laulu vielä varmemman kuuloiseksi niin hyvä tulee. :)
0   +1 +2
 
9
Samu2 06.07.2004
Erittäin kaunis ja toimiva kappale, varsinkin rumpujen nauhoitus tuntuu onnistuneen yksinkertaisesti aivan nappiin! Soitannan yhteispeli on nautittavaa kuunneltavaa, ja viimeistään kappaleen päättävä soolo kruunasi tämän keiton! Aivan kuin siellä säkeistöjen vokaaleissa olisi pientä harhailua nuottien suhteen, mutta enpä nyt tiedä sitten voiko moisesta naputtaa näin hyvän biisin kohdalla... menee tehokeinon piikkiin :)
0   +1 +2
 
JHG 06.07.2004
Biisi hipoi omassa tyyliluokassaan huippua.Laulaja osasi laulaa sanat olivat hyvät, tosin ne olivat täysin väärässä pilvilinnoja kannattaa edelleen rakentaa eivätkä ne välttämättä aina sorru.
0   +1 +2
 
9
hyvä biisi. ei häviä mielestäni muille saman genren suomirokki-
bändeille, paitsi soundeissa, jotka olivat vähän suttuiset,
mutta sehän on korjattavissa. hyvä.
0   +1 +2
 
8
Hieman tunkkaset soundit joka vie parhaan terän kyl biisistä mut muuten kohtalaisen vakuuttavaa suomenkieliseksi popiksi vaikka en hirveesti yleensä arvostakkaan suomeksi tehtyä musiikkia ainaki se on vaikeempi saada uskottavaksi.
0   +1 +2