I shot The Sheriff (Eric Clapton cover)

4:21

Acting as a licensing agent, Legacy Productions Inc. d/b/a Easy Song Licensing ("ESL") has acquired Compulsory Mechanical Licenses on behalf of the licensee for each song below marked "Licensed". The licenses cover the format and quantity for the specified release only, identified by the unique Release ID: LPL546338 Artist: Maksa Title: I Shot The Sheriff Format: 1,000 Interactive Audio Streams Date: October, 2020. License: 913948. I Shot The Sheriff By Bob Marley. Copyright Blue Mountain Music Ltd.

9.00   44 kuuntelua

Kappaleen sanat

"I Shot The Sheriff" on peräisin vuodelta 1973 säveltäjänsa Bob Marleyn esittämänä. Suuren yleisön tietoisuuteen kappale tuli Eric Claptonin mainiona versiona "461 Ocean Boulevard" levyllä ja saavutti levymyyntitilastojen ykkössijoja muuallakin kuin USA:ssa ja pääsi 2000-luvun alussa Grammy Hall of Fameen nimenomaan Claptonin versiona.

"461 Ocean Boulevard"- levyä tuli kuunneltua aikanaan jonkin verran ja tuollahan se on hyvässä tallessa vieläkin. Koska suosin vähän stydimpiä versioita, tein omani enemmän Claptonin tyylillä kuin alkuperäisen mukaisesti. Tulihan tätä veivattua bändissäkin, mutta ainoastaan "kuoropoikana" joten sanoituksen tulkinnassa on enemmän improvisointia kuin lihasmuistia ja osaamista.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

digius 04.10.2020
Ei tämä ainakaan capital offence ollut, varsinkaan kun ihan luvan perästä tämän pääsit tekemään. Tarkkaa työtä AnttiJiin uskolliseen tyyliin, pieniä sovituksellisia yksityiskohtia myöten. Tarkkaa rytmitystä, ja puhtaita saundeja selkeällä miksauksella. Pidin erityisesti piano- ja urkutyöskentelystäsi. Laulussa yleensä vierastan "autotunea", mutta tähän olit ottanut sen niin selkeästi messiin, ettei se häirinnyt vaan oli oikeastaan piristävä lisä ottaen huomioon , että meidän selkärangassamme soi kuitenkin automaattisesti kappaleen kaksi menestyneintä versiota. Pätkä kunnon sooloilua (jollain soittimella) olisi voinut mielestäni kruunata taustat, ja loppufeidaus, se tuli äkkiä kuni sheriffin lähtö yläkerran pääpoliisiasemalle!
0   +1 +2
 
9
Uppe 28.09.2020
Pidän sekä Bob Marleyn että Eric Claptonin versioista tästä biisistä. Clapton varmasti toi tälle biisille paljon lisää tunnettavuutta. Hän intoutui silloin tällöin levyttämään muidenkin tekemiä biisejä, kuten JJ Calen Cocain. Hieno homma, kun teet versioita näistä kuuluisista biiseistä omalla tyylillä ja soundilla, hyvin tuo soittosi ja laulusi kulkee.

Kävin lukaisemassa Eric Claptonin historiasta Wikipediasta, ei se aina Ericilläkään helppoa ollut, kun oli välillä ongelmia huumeiden ja alkoholin kanssa, Wikipedia: "Omien sanojensa mukaan hän oli kerran nostanut revolverin ohimolleen ampuakseen itsensä, mutta jätti tämän tekemättä, koska ei olisi tällöin voinut jatkaa juomista." (Näköjään Ericillä(kin) musta huumori irtoaa.)
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta