Verhon takana (Demo)

DIVARi | 17.03.2005 | Rock
3:07

Tsunami iski kovalevyyn ja pyyhkäisi mennessään tämän biisin, ja samalla kahden kuukauden lähes päivittäisen duunin. Käteen jäi viittä vaille valmiista rallista ainoastaan tämä mp3 rumpalin demolaululla. Ai mistäkö biisi kertoo? No, masennuksesta tietenkin. (Kuinka sattuikin sopivasti.)

Säv. Mäkelä
San. Mäntynen

Laulu: Sampo Mäkelä
Kitara ja Basso: Timo Mäntynen
Rummut: Sampo Mäkelä

Taustalaulut: Timo

8.00   1109 kuuntelua

Kappaleen sanat

En mitään tee, ei mikään mee
nyt enää paikoilleen.
Ei ketään näy, ei kukaan käy.
Taas yksin vuoteeseen.

Peitän maailman pois verhon taa.
Yö vain tulla saa.

Ei enempää, ei vähempää
voi mikään kiinnostaa,
kun eteenpäin pään sisällä
mä koitan suunnistaa.

Tiedän jäädä ei saa verhon taa.
Täytyy uskaltaa.

Astun ulos, aurinkotuuli on tänään voimissaan.
Katson ylös, taivas on suuri ja värejä tulvillaan.

Voi unohtaa, voi hukuttaa,
tai koittaa ymmärtää.
Jos odottaa, vain odottaa,
se tuskin yllättää.

Kuinka huominen taas verhon taa
jäädä saa.

Nyt astun ulos, aurinkotuuli on tänään voimissaan.
Katson ylös, taivas on suuri ja värejä tulvillaan.

Astun ulos, aurinkotuuli on tänään voimissaan.
Katson ylös, taivas on suuri ja värejä tulvillaan.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Aluksi kuulostivat hieman hassuilta nuo syntikkajutut, mutta biisin edetessä upposivat mukavast sovitukseen. Eka säkeistö on jotenkin hieman outo, pelkkä basso , rummut ja laulu. Basso voisi soittaa jotenkin melodisemmin siinä ehkä.

Kitaraosasto oli kyllä aika heviä mutta oikein tyylikkäästi totetutettua sellaista :). Laulusta en taida mitään sanoa jos se oli "demo-demo" laulua.

Varmaan kaikilla käy mielessään kauhukuvia siitä, että kovalevy tyhjenisi kesken äänitysten tai vielä pahempaa siellä ihan loppusuoralla äänitystä, ainakin mulla käy joka kerta kun äänittää jotain. Osanottoni tästä.
0   +1 +2
 
Putous 07.05.2005
Hyvä biisi kaiken kaikkiaan. Pienenä miinuksena voisin sanoa että kertosäkeen melodiat eivät aivan täsyin minua vakuuttaneet vaikka semmoiset perushyvät nekin mielestäni olivat. Toteutus teksteineen päivineen oli kuitenkin ammattitaitoista ja varmaa. Mukavat ja uskaliaat hevikitara/synajutut koin oikeinkin positiivisiksi asiaksi biisissä, eli mielipiteeni on että tottakai kannattaa työstää kipaletta uusiksi. Biisinhän täytyy olla hyvä jos siinä lauletaan että: Verhon taa! :) :). /O-P
0   +1 +2
 
theplan 17.03.2005
Haluatteko rehellisen mielipiteen? ;)

Ensinnäkin, lähtökohdat uudelleentyöstämiselle ovat mahdollisimman huonot. Ei sillä, että biisissä välttämättä mitään vikaa olisi, mutta mututuntumalta sanoisin, että biisi kannattaa jättää hyllylle ja aloittaa työstäminen vähän myöhemmin uudestaan kokonaan puhtaalta pöydältä, jos biisi edelleen tuntuu ajankohtaiselta.

Jos aloittaisitte heti uudestaan, pelkään että päätyisitte kopioimaan samat jutut yksi yhteen, ja kaikki tuoreus olisi poissa. Itse olen tällaisen ilmiön joskus havainnut.

Pari sanaa biisistä vielä. Laadukasta divarirokkiahan tämä. Hyviä kitarajuttuja, toimivia ja tarttuvia melodioita. Synajuttuja hiukan vierastin. Perussoundi on mun makuun hiukan persoonaton ja tavanomainen. Biisin alakuloinen tunnelmakaan muhun ei oikein iskenyt. Mut tää on tietenkin vain yhden ihmisen vaatimaton mielipide.

Harmittava juttu toi kovalevy. Niin naiivilta kuin se kuulostaakin, joskus ajattelen, että tällaisillakin asioilla on joku tarkoitus. Ehkä biisi ei "halunnut" tulla tällaisenaan valmiiksi?
0   +1 +2