The Reflection of Summer

Dj AssA | 01.03.2006 | Melodic Trance
3:35

Pitkästä aikaa sain biisin jopa valmiiksi. Kappale on melodisen pirteä, näin kesää odotellessa.

9.07   3390 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
joo- 18.02.2008
tää on hyvä!
0   +1 +2
 
9
Dj Papa 31.10.2006
Ihan kaunis melodia ainain tässä biisissä! Ainoa, mitä kunnolla kaipaan olisi ollut sellainen oikein rauhallinen suvantokohta, ehkäpä höystettynä jollain breikbitillä! Nyt biisi ei oikein pääse kunnolla rauhoittumaan... Sitten kick saisi olla hieman bassovoittoisempi. Muuten soundit ovat hyvää perustasoa!

Kokonaisuutena ihan pirteä ja kaunis tranceilu, joka olisi vaatinut vain pientä säätämistä. Miksaus ym toimii hyvin! 9- :)
0   +1 +2
 
8
Kimble82 24.08.2006
Ihastuin heti kun kuuntelin tätä biisiä... Hihatit tarvis jotain miksausta...! =D
0   +1 +2
 
9
Wavescale 05.07.2006
Ah, kesätrancea. :) Miellyttävät, tunnelmaltaan tietenkin kesäiset melodiat toimii hyvin tässä kipaleessa. Simppeliä, mutta onnistunutta. Etenkin tuosta arpeggiosta tykkäsin..

Miksauksessa toki myös erinäisiä juttuja jotka on mainttukin jo aiemmissa kommenteissa kuten aika kovalla olevat open-hihatit ja pieni melodiasaundien puuroutuminen... tosiaan olis ollut hyvä ottaa vähän lisää esille, irti taustasta tota liidiä. Ja basariin voimaa. :) Mutta nämäkin seikat huomioiden miksausta väittäisin suht onnistuneeksi, mielellään tätä ainakin minä kuuntelin.

Ja vaihtelua lisää olisin itsekin kaivannut, mutta koska biisin pituus on kuitenkin mietitty sopivaksi eikä lähdetty turhia venyttämään, niin siitä ei loppupeleissä valittamista. :) 8½
0   +1 +2
 
9
m1ze 29.05.2006
Juuh kesäistä menoa täälläkin päin...x) Soundipuoli tuntuu olevan muuten melko hyvin hanskassa, joskin kick on melko munaton ja ontto. Miksaukses ois voinu hieman nostaa korkeita ääniä ja laskea keskitason ääniä jotka tämmösenään koskee hieman korvaa...:p

Tykkään tosta melodiasta muuten tosi paljon mutta siihe ois voinu hakee vähän jotai vaihtelevuutta (Esim. suvantoon kunnon breakbeat menoa ja warp brothers örinää tai jotai semmosta) x) Mutta kyllähän tämä toimii, pakko myöntää. Siitä 9 ja faniutuminen.
0   +1 +2
 
9
Setä Lucifer 13.05.2006
ei kyllä ihan mun tyylistä musaa (:, mut kyl mä tykkäsin.
0   +1 +2
 
9
Ultsu 16.04.2006
Kun tarkemmin kuuntelee, niin tuossahan on todella hyvin yhdistetty lukuisia eri ääniä keskenään, jotka natsaavat hyvin keskenään, eli selvä kokemus taustalla. Mutta voi vitsi oisin kaivannu ainakin yhden nostatuksen biisin keskivaiheille tms. Trancebiiseille on ominaista sellanen hiljaisempi hetki jossa biitit ja äänet kuukahtavat uinumaan, josta ne sitten hyökkäävät pian raivoisalla voimalla takaisin biisin melodiaan ja biittiin. Melodia oli ihan kiva, mutta tasapaksu. Eli toisin sanoen hieman liian tasaisella viivalla eteni biisin kaikki saundit, koska siinä ei ollut oikeestaan laimeita kohtia, muttei huippujakaan. Huippukohdat saavutetaan laimeampien hetkien jälkeen. Mutta hyvä potku parempaan!
0   +1 +2
 
JaDubb 11.03.2006
Heti mennään asiaan, mikä on toisaalta hyvä, mutta itse introjen ystävänä olisin toivonut jonkinmoista nousevaa starttia. Tiluliidi on kiva, juurikin tuollainen pirteä, mistä aina ilahtuu. Basari on hieman vaisu, jäänyt nahkaiseksi. Ei sillä, että se aina huono juttu olisi, mutta tällaiseen menoon munakkaampi kikki sopisi mielestäni paremmin. Clap-soundi on varsin oivasti efektoitu, avohaitsu sen sijaan on minun makuuni liian korviintunkeva, sitä heleämmäksi ja taaemmaksi toivoisin. Bassolinja on tuollainen perinteinen energiasaha, mutta toimii toki hyvin ja tässä tapauksessa on miksattu keitokseen aika oivasti. Pidemmillä soundeilla soiva liidi voisi soida hieman korkeammalta tai sisältää yläkerrannaisia. Snarerolli kuuluu asiaan, mutta on surullisen lyhyt.

Juuri kun aloin sanoa, että paketti tarjoaa liikaa energistä menoa putkeen ilman suvantovaihetta, niin rummut poistuvat kuvioista ja korvat pääsevät hieman lepäämään. Suvantovaihe voisi tosin sisältää jotain padileijailua tai kepeän liidisoolon, nyt rumpu käy vaan paussilla ja tulee takaisin kehiin sen suurempia nostatuksia. Snarerollin kautta mennään onneksi edelleen täysimittaiseen mäiskeeseen.

Tekeleen suurimmat miinukset ovat murhaavan kova avohaitsu, rakenteen putkimaisuus (mennään lähes samalla paukkeella startista stoppiin) sekä kunnollisen suvantovaiheen puuttuminen. Plussaa ovat energiset ja pirteätkin soundit, eikä itse melodiakaan huono ole. Efektisoundeilla, rumpufilleillä, breikeillä, dropeilla, nostatuksilla ja vaikkapa sillä mainitulla synasoololla olisi saanut meininkiin monipuolisuutta ja sitä myöten kappale kestäisi reippaammin kuunteluitakin. Lisäksi koukkuisen tarttuva melodia saisi palaamaan kappaleen ääreen myöhemminkin, sellaista eivät minun korvani biisistä löydä.

Miksauksellisesti tekele on varsin ok, haitsu on todellakin liian kovalla ja basari kärsii särmättömyydestä. Bassolinja on kuitenkin mielestäni hitsattu runkoon nätisti ja liidit toimivat sen pidemmin soivan yläkerrannaisongelmaa lukuunottamatta varsin mallikkaasti.
0   +1 +2
 
8
Fleeticer 11.03.2006
Alku lupailee semmoista keskinkertaista kevyttä trancea, mutta ainakin leadeissa tuntuisi olevan puhtia vaikka soundi ei paras mahdollinen olekaan. Lähinnä tässä tuo basari hukkuu taakse kun siitä ei lähde tarpeeksi ytyä. Muuten rummut pelaavat hyvin yhteen melodioiden kanssa yksinkertaisista linjoista huolimatta.

Tuota pääleadin sahausta olisi kannattanut jatkaa pidemmälle, koska siitä soundista olisi voinut saada erittäin tykin. Nyt se ei saa vakuuttumaan kun siinä ilmeisesti soi vain 1 soundi? Miksaus voisi olla kauttaaltaan vähän paremmalla mallilla myöskin.

Ihan mukavan kevyt välipala tämä on, mutta ei tällä vielä juhlita kuitenkaan. Muutamat soundit turhan kevyitä ja biisi kärsii vähän yksinkertaisuudestaan. Kyllä tämän muutaman kerran ihan mielellään kuuntelee, mutta sen jälkeen voi alkaa jo puuduttaa. 7½
0   +1 +2
 
9
spiritusandasper 06.03.2006
Jooh. No tästä kuulee selkeän kehityksen sun trancetuotannossa. Alkaa heti vauhdikkaasti. Napsukick toimii ihan hyvin, joskin sais boostata vielä pikkusen tehoa siihen. Nyt tuntuu et jää vähän muun massan jalkoihin, ei kylläkään pahasti. Tossa kun tuo openhaikka lähtee mukaan, niin ovelasti sekoittuu se haitsusoundi ja offbeatleadilinja. Siisti idis, mut jotenki jää silti pikkusen se liikaa liidi taustalle. Tää sama ongelma on pikkusen tossa myöhemmässäkin vaiheessa, kun tuo nuo liidit puskee tota melodialinjaa, niin tahtoo vähän puuroutua taustan ja toistensa kanssa. Mutta ainostaan tossa kertsimelodiassa. Vähän jää siitä semmonen suttunen olo.

Noh, mennään sitten positiivisempiin asioihin. Biittiä on hiottu kivan pikkutarkasti. Kaikennäköistä pikkunäperrystä löytyy ja haitsulinjoja on riittävästi. Mukavia bongofillejäkin löytyy, kun kuuntelee tarkkaan, mutta harmittavan hiljaiselle on noita hienouksia jätetty. Vois pikkusen lujemmallakin olla. Mukavaa täytettä joka tapauksessa. Kertsimelodia on todella kesäisen kuulonen ja iloinen. Harvemmin näin iloiset melodiat iskevät meikäläiseen, mutta tässä on todella ainesta tuon melodian puolesta. Puhekielellä ilmaistuna tää olis noin niinku vitun jees. Tuosta melodiasta pidän eniten koko biisissä ja se pääsee oikeuksiinsa, vaikka miksaus ei ihan täydellinen olekaan.

Kokonaisuutena mä sanoisin että tämä on löysästi sun paras trancebiisi. Sisällön sekä tuotannon puolesta. Tätä rataa kun jatkat rattaiden pyöritystä, niin on suunta ainakin mun makuun hemmetin hyvä. Tästä on pakko pukata kiitettävää arvosanaa. Hienoa meininkiä kerrassaan. Lisää tämmöstä vaan, kun kerran näyttää onnistuvan. :)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2