Seven Seas (Original Mix)

Fleeticer | 25.10.2007 | Melodic Trance
9:18

Tämän biisin varmaankin aloitin joskus vuosi sitten ja se on lojunut vailla viimeistelyä jo monta kuukautta. Nyt kuitenkin jaksoin tätä vielä vähän säätää massiivisesta projektista huolimatta.

Miksaus ei ole sitä tasoa, mitä se mulla nykyään on (minkä ymmärtääkin kun biisi on vuoden takaa). Tunnelmaa pitäisi kuitenkin löytyä suht hyvin, ja erilaiset pienet efektit yms. varmasti lisäävät mielenkiintoa. Mutta sinä kuuntelijana päätät, minkä arvoinen lopputulos tästä tuli. Have fun!

9.33   8802 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Patrick Park 29.08.2008
Tuli sellanen fiilis että vaikka tää clubi/tanssilattiabiisinä palvelis perkeleen hyvin, niin kun melodioihin oikein kunnolla keskittyy (toisin kuin yleensä tanssilattialla) tässä niin se antaa äärimmäisen rentouttavan fiiliksen vaikka muu osa biisistä eli rummut ja bassline oliskin mukana. Pistin oikein silmät kiinni suvannon aikana. Vähän ku ois Lapissa sumun läpi lentäny viileänä aamuyönä. Rakenteessa ja saundeissa ei ole juurikaan valittamista.

En tiiä ehkä tämä avasi silmäni uudestaan trancemusiikille yleisesti, en ole siihen koskaan oikein kunnolla keskittynyt.
0   +1 +2
 
10
Ihmesapsa 06.05.2008
Loistavaaa menoa! =) Suvanto älyttömän kaunis.. padit kuulostaa niin mehevältä^^ Täys kymppi!
0   +1 +2
 
Noison 28.02.2008
Täytynee varmaan pyytää oikein anteeksi, kun en ole yhteenkään näistä upeista ja kauniista kappaleistasi kirjoittanut minkään näköistä kommenttia. Nyt kuitenkin voisin hyvittää sen kirjoittamalla tästä kappaleesta jonkin näköistä palautetta. Täytynee sanoa näin heti alkuun, että ihastuin tähän heti ensikuuntelulla. Niin mieletöntä tunnelmointia ja nostalgian varistyksiä aiheuttavaa soundia, että ei voi muuta kuin nauttia. Alku ylistyksen jälkeen on kuitenkin hyvä kertoa jotain rakentavaa ja filosofista itse kappaleen sisällöstä.

Yli ja läpi seitsemän meren tässä tosiaan kyllä mennään ja aika vauhdilla. Kappaleen lähtölaukaus on kyllä kieltämättä aika upea. Melko laimea basari perus sykkeellä ja kevyet perkussiot nykäisevät kuuntelijan varmalla otteella merten syvyyksiin. Vielä kun niitä siivittelevät tuo kaunis badi ja kaukuvat vaimeat vokaalin(?) pätkät niin ei voi muuta kuin herkistyä ja syventyä kuuntelemaan. Yhä syvemmälle kyllä mennään ja enemmän päästään sisään kun basso nappautuu mukaan ja biisiin tulee melko roimasti groovia ja draivia lisää. Bassolinja ajaa siis hyvin kyllä ajaa asiansa, ja vielä kun soundiakin nappautuu jatkuvalla syötöllä lisää kaiken taustavariaation rinnalle niin ei meno uuvu sitten millään. Varsinkin kun taustojen taajuudet kovenevat niin kyllä potkii todella mukavasti. Kiksuvarvas lyö tahtia ja pää heiluu tahdissa. Ensimmäinen varsinainen päämelodia on kyllä todella hieno ja nostattava. Soundi lepää korvalla ihanasti ja leijailee edestakas kuuntelija korvien välissä. Sen linja oli tosin mielestäni ehkä turhan staattinen, mutta kaunis soundi tekee siitä erittäin muhkean ja herkullisen kuuloisen. 2 minuutin jälkeen kappale onkin sitten pelkää aaloilla tanssimista, väristelyä nostalgian ja mielihyvän tunnetilojen pyörteessä. Mielettömän kaunis ja nostattava suvanto nostaa kuuntelijan kaikessa kirkkaudessa ja kauneudessaan hetkeksi aikaa pilviin saakka, kunnes sukelletaan taas syvyyksiin, vieläkin syvemmälle. Alun nyökyttävä meno saa siis jatkoa. Voin vain kuvitella itseni leijailemassa seitsemän meren yllä, kauniissa auringonloisteessa, suurten kalaparvien ja viileän merituulen siivittelemänä. Välillä leijalen pilvissä ja välillä sukellan syvyksiin. Kaikki on niin kaunista ja valoisaa. Suvannossa tuntui kyllä jotenkin, että soundia olisi ollut paikoin liikaa, mutta se annettakoot anteeksi koska tuo kirkas liplatusmelodia saa minut aivan kananlihalle mielihyvästä. Kuinka sitä voikaan olla noin kaunista sävellystä? En tiedä, mutta sinä sen olet onnistunut tekemään. Suvannon jälkeen meno on melko samaa kuin alusta, mutta lisänä tulee tuo koko kappaletta varjostava ja peittävä sahamelodia(?) tai padi, joka on myöskin todella hienovarainen. Loppuun mennäänkin mukavasti ja kevyesti outron mukana auringonlaskuun ratsastellessa ja soundeja pois tiputellessa. Kappaleen loputtua oli kyllä sanoin kuvaamattoman levollinen ja ihana fiilis. Mitä muuta tähän voi enää sanoa? Ei yhtään mitään.

Täytynee myöntää, että tämä kappale on ollut jo pitkään soitossa minulla, mutta en ole kerinnyt vain perehtymään kunnolla ja arvostelemaan. Ehdottomasti mielestäni yksi kauneimmista ja suosikki kappaleistani koko mikseri.net sivustolla. Tämän kauneutta ja hienoutta ei voi sanoin kuvailla. Kuinka sinä olet tämän tehnyt? En tiedä, mutta ihanaa, tuoksukasta ja aistillista musiikkia tämä silti on, joka saa minut kyynelehtimään ilosta ja mielihyvän tunteesta. Tämä on ehdottomasti parasta. Mitään muuta ei voi tähän enää sanoa kuin, että kiitos tästä ja kuulemiin!
0   +1 +2
 
8
T-Sync 13.01.2008
Miksaus on ihan hyvä, eipä siinä mitään.

Aloitus on aikalailla perinteinen, biitti toimii ihan ok. Tommoista letkeää popittelua. Basso tulee tutulla tavalla mukaan, ja miksaus senkin osalta on ihan hyvä.
Se soi sterkussa ihan mukavasti, mutta soundi on jotenkin aneeminen, vähän mitään sanomaton. Melodiat on mukavia, mutta mitään hyperfiiliksiä ne ei herätä.
Soundit on puhtaita, minun makuun liiankin puhtaita ja aika ohkaisiakin. Yleisesti ottaen tässä biisissä soundi tarttis munaa vähän lisää, sillä tää menee melko leijumiseks (mikä ois ihan hyvä jos olis jotain kontrastia sille, mutta nyt vaan ei juuri ole.)

Rakenne on kyllä hyvä, pakko sanoa. Jotain siistiä tästä vaan puuttuu, kuten räväkämmät saundit. Koukkuakaan ei oo koskaan liikaa. Tällä kertaa ei minuun iskenyt, ehkä osittain menee tämänhetkisen fiiliksen piikkiin, osittain ei. Jatkoa vaan, mielenkiinnolla odotetaan uutta biisiä :)
0   +1 +2
 
Aurisgale 21.12.2007
Onpa ihanan pulppuilevaa soundia. Alku kuulostaa vahvasti sinulta, mutta soundien astuessa kehiin alkaa homma toimimaan mysteerisen hyvin ja jopa hitusen omaperäisestikin. Suvantovaihe on kaunis, mutta ehkä olisi nuo sahat maistuneet paremmin hitusen pehmeämmällä "ätäkillä".

Kokonaisuus on melko tasapainoinen. Ehkä bassline syö hiukan muita soundeja suvannon jälkeen, mutta se ei suuremmin kuuntelua haittaa. Osa soundeista voisi olla hiukan enemmän edessä. Varsinkin haitsut jäävät välillä hiukan taakse. Efekteistä täytyy antaa plussaa, sahafillit ja muut kikkailuväritykset ovat karkkia korville.

Pidin ehkä alun tilavasta olosta enemmän, kuin suvannon jälkeisistä alueista. Silti oikein toimiva setti, joka ei jättänyt missään vaiheessa kylmää oloa. Parhaimmistoa, vaikka ei aivan huipulle menekään. Pidin oikein paljon tästä setistä.
0   +1 +2
 
9
Valandir 23.11.2007
Alkaa erittäin kivalla tunnelmoinnilla, jotenkin ambientmaisesti, jonka myötä äänimaailma on erittäin mehevä ainakin alussa. Bassorumpukin potkii kivasti ja on hyvinkin Fleeticermainen. Bassolinjakin alkaa sieltä nousemaan ja tulee mukaan tuossa 56 sekunnin kohdilla parantaen menoa aika lailla, tässähän tämä pää taas tuttuun tapaan heiluu. 1:25 meno vain yltyy ja taustalta alkaa nousemaan erittäin mukavan kuuloinen sidechain padi/syna. Sointuvaihdokset kuulostavat maukkailta ja jopa yllättävätkin. Sellainen oldschool fiilis tässä kyllä kokoajan on, joka antaakin lisäpisteitä. Kahden minuutin jälkeen elementtejä lasketaan alas kunnes vain padi jää soimaan tipahtaen pois, suvanto siis alkaa. Sellaista analogisynaiskuja tuossa näköjään melodian tahtiin iskee ja taustalta nousee kyllä niin voimakas ja maukas padi, että huh huh! Päämelodia kuulostaa tosi hyvältä ja pistää ihonkin melkeinpä kananlihalle, pianoakin sinne joukkoon on mahtunut, vaikka se jääkin vähän taakse. Pääjuttuna toimii siis tuo pääpadi joka kyllä kaikessa mehevyydessään iskee tälläiselle oldschool fanille, ja iskee kovaa! 4:15, kliimaksikohtausta venytetään hillitysti ja ammattimaisesti jättäen kuuntelijan kuolan valumaan ja jännityksestä tärisemään, oivallista. Snare, nosto, hihatit, nosto ja 4:44 lähtee pääkohtaus käyntiin mahtavalla rytinällä, tosin miksaus ei ole (niinkuin itse sanoitkin) parasta mahdollista, mutta siihen on nyt rehellisesti sanottuna turha puuttua koska itsekin sen tiedostit. 5:40 kohdilla piano tuodaan takaisin mukaan ja analogisyna renkuttaa taustalla, erittäin kivasti luotu kokoonpano koko äänimaailmassa. 6:37 laskettiinkin sitten voimapadit pois ja meno jatkuu menevänä kohti loppua. Koska biisiä on näinkin paljon jäljellä, yli kaksi minuuttia tässä vaiheessa, niin voisinpa vaikka veikata, että pääkohtaus tuodaan vielä kerran kuuntelijan korville, mutta katsotaanpa nyt sitten olenko oikeassa. Bassolinjassa olisin ehkä itse mahdollisesti nostellut ylätaajuuksia tai ainakin cut offin kanssa vähän säädellyt niin, että se olisi ollut sellainen voimakkaampi, ns. "klubimaisempi". Näin se kyllä toimii hyvin, mutta mielestäni sellainen rakeisempi olisi paremmin sopinut biisin kokonaisfiilikseen. Noh, niin tai näin niin biisi kuitenkin jatkuu: 7:30 jälkeen ollaan kyllä elementtejä taas tiputeltu rutkasti pois ja 8 minuutin jälkeen vielä enemmän, eli ei kai tässä toista pääkohtausta sitten oman veikkaukseni mukaan tulekaan. Jep jep, siinähän sitä palapelin omaisesti sitten lopetellaankin ja loppu sieltä sitten tuleekin.

Kokonaisuudessaan kyllä yllättävän pirtsakka ja kaikinpuolin kiva tuotos, joka ei kyllä jätä ketään Fleeticer -fania kylmäksi, tai ainakin voisin itse näin ounastella. En nyt tiedä pitäisikö niinkään mitään rakentavaa palautetta miksauksesta antaa, koska niinkuin jo mainitsin aikaisemmin niin itse sen tilanteen tiedät kyllä vallan hyvin, elikkä voisinpa vaikka jättää sen tällä kertaa kirjoittamatta. Jos kerran miehellä on homma hanskassa nykyisin niin mitä sitä turhaa takertua vuoden takaisiin asioihin, eikö vain? Kappale oli alusta asti maukasta tunnelmointia, pienien vokaalipätkien(?) ja ambientmaisten taustojen rakentamana. Meno oli mahtavaa, mutta sekin pidettiin äänimaailman myötä oivallisesti rentona ja laidbackina loppujen lopuksi, josta ansaitaan taas lisäpisteitä. Suvantokohtaus oli erinomainen ja sen loppuvenytys vielä sitäkin erinomaisempi. Outrosta en voi tosin aivan samaa sanoa, koska mielestäni se olisi kyllä voitu jättää hieman lyhyemmäksi, sanotaanko nyt ainakin puoli minuuttia. Kaikki kuitenkin tietävät viimeiset yli kolme minuuttia mitä tulee tapahtumaan, joten mitä sitä sitten turhaa venyttelemään? Itsehän ounastelin toista pääkohtausta jossa olin väärässä, joten outron pituus jätti kyllä hieman arvuuttelemaan. Tosin ei se todellakaan mikään huono ole ja kyllähän se tottakai toimii niinkuin se nyt on, mutta tajuat varmaan pointtini. Jokatapauksessa sellainen Fleeticermainen raikkaus ja pirtsakkuus on koko biisin ajan havaittavissa ja se jos jokin tuo kyllä hymyn kasvoille ja pistää sen kuuluisaan pään heilumaan koko biisin ajaksi. Ei ehkä paras Fleeticer renkutus, mutta silti erittäin mehevä. Ehkä jollain ihmeellisellä tapaa vähän erilaisempi kuin herran aikaisemmat tuotokset, mutta vaihtelunhan sanotaan virkistävän, eikö vain? Noh, mitäs minä tässä taas turhaa jaarittelen kun kaikki sanottava on sanottu.. Anyway, mahtava kuulla uusia biisejä sinulta ja toivottavasti näin käy myös jatkossakin! Kirkkaasti ysin arvoinen suoritus miksauspuutteista huolimatta! :)
0   +1 +2
 
10
miikkav 06.11.2007
Alkaa mukavan rauhallisesti, tosin melko samalla tyylillä kun muutkin biisisi. Sitten nousee hyvän kuulonen basso messiin joka parantaa menoa kivasti. Biisissä on koko ajan sellanen kivan "uninen" tunnelma.

Padit on loistavat ja soundit niissä helvetin kovat.
Pienet pimputukset ja synat ovat erittäin hyvä lisä varsinkin tunnelman tuontiin. Miksaus ei tosiaan ihan sitä sun parastas ole, mutta ei todellakaan huono vaan erinomainen kuitenkin.

Eli tunnelma on kyllä erittäin hyvä biisissä ja biisi on kokonaisuudessaan mielettömän hyvä, sun parhaasi tähän mennessä.

No enpä tästä muuta sanottavaa nyt keksi eli annetaan parhaalle biisilles se paras arvosana, jonka se tosiaan ansaitsee!
0   +1 +2
 
Vespe 02.11.2007
Raikkaasti lähtee liikkeelle ja soundit on muutenki tosi freshit. Tunnelma on nätti, tosin ehkä turhankin rento ja letkeä mun makuun. Alan itse kyllästymään näihin melodic trance- genren edustajiin. Tai ainakin luulin niin, tämä on nimittäin jotain tosi hienoa ja näille biiseille pitäisi tehdä oma "Tämmöisten biisien takia sinä fanitat minua" -genre.

Varmasti tämä toimisi vähän isommassakin tilassa kuin random-mikseriläisten musahuoneessa. Ei tule kyllä mitään negatiivista sinänsä tästä mieleen. Fiilispohjalta ja musiikkimaun puolesta tuntuu että alan jotenkin erkanemaan tämän tyylisistä biiseistä, onneksi silti on muutama tuottaja joiden tuotoksia jaksaa aina kuunnella. Tuotannollisesti tämä puolestaan on hyvinkin lähellä täydellisyyttä. Upeaa työtä.
0   +1 +2
 
-Juha- 28.10.2007
Lähtee upeilla padivedoilla ja efekteillä liikkeelle. Alku lupailee hyvää biisiä ja täytyy kyllä myöntää, että biisin tunnelma ja rakentelu on saatu erinomaiseen kuntoon. Eniten vakuuttavat nuo kaikenlaiset taustaefektit, joita on viljelty runsaasti ja joista kaikki sopii täydellisesti mukaan. Rakenne toimii moitteettomasti, siirtymiset eri osioista tapahtuu eritäin luontevasti. Suvantovaiheessa alkaa paljastua biisin päämelodia, mikä on tuttuun tapaan haikeaa ja kaunista kuultavaa. Miksaus on kaikin puolin tasapainoinen. Haluaisin ainoastaan hihatteja ja clappia enemmän esille. Nyt ne tahtoo hukkua tuonne kaiken muun tavaran sekaan. Mut joo... hieno biisi!
0   +1 +2
 
10
Anssi H 26.10.2007
Uskomaton tunnelma. Rakenne samaa tuttua rataa mutta toimii erittäin hyvin. Tuo suvanno vaihe on biisin kohokohta ehdottomasti. Kerrassaan hieno biisi! Herättää haikeeta fiilistä syysiltoihin.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2