Twinsanity (Original Mix)

Fleeticer | 28.12.2006 | Melodic Trance
6:54

"Uusin" biisi on nyt valmiina. Kyseessä on viime kesänä aloitettu biisi, joka oli aluksi menossa demolle, mutta jonka kuitenkin pudotin sieltä pois. Biisi ei välttämättä pääse parhaalle tasolle, jos vaikka vertaa tuohon viimeksi valmistuneeseen remiksiin, koska en ole tähän pahemmin parannuksia tehnyt sitten viime kesän. Toivottavasti kuitenkin kelpaa, ja hyvää uutta vuotta minunkin puolesta!

9.07   3530 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
veezay 29.04.2007
no niin. nyt saat sen.

tästä biisistä on vaikee kirjottaa kommenttia, kun ykskään asia ei satu korvaan niin, että mulla ois jotain parempia ideoita toteuttaa se, vaan kaikki kuulostaa siltä että tää biisi on pitäny tehdä just näin että tästä on tullut juuri se mitä on haluttu. saat silti perus "selostan oman biisisi läpi ja kerron sinulle mitä siinä tapahtuu" -kommentin.

joten: heti alussa tulee letkeetä rummuttelua ja joku vokaalimainen pätkittely. noisea ja muita ääniä siellä täällä, jotka saa ekat 28 sekunnit tuntumaan noin 5x lyhyemmältä. basari tulee mukaan mutta se revitään heti jo pois, höh. tosin heti kun bassolinja tulee sen kera takaisin niin tajuaa että hei, sehän olikin aika kiva noin. siinä rummutellessa tulee pian ensimmäisiä pätkiä melodiasta ja piano heti perässä. se saa biisin kuulostamaan jo tässä kohtaa siltä, että se soi jossain tosi kaukana ja se imaisee sut sinne tosi kauas, toiseen paikkaan ja aikaan. sillä on ihan oma maailmansa.

ollaan päästy suvannon puolelle. kun ekan kerran kuuntelin tätä biisiä, tossa 2:22+ tuli sellanen megaiso "no mitäs vittua" -olo kun tajusin että tää on ihan rehtiä anjunabeats-kiksua. vähän hennommilla soundeilla tosin, mutta niillä on ihan oikeutettu paikka tässä sopassa.

mmmh. kliimaksi meni tossa fiilistellessä ohi. viiden minuutin puolilla tulee toi squaremainen rauhallisen kiva pimputus. 6:09 tulee ehkä turhan äkkijyrkkä lasku. joo, se on ainoa jollain lailla selvästi negatiivinen asia jonka tästä keksin. miksauksesta en edes sano mitään.

okei, en voi kommentoida tätä niin kuin oli tarkotus. joka kerta kun yritän kertoa jotain biisistä niin jään vaan kuuntelemaan sitä enkä pysty keskittymään kirjottamiseen yhtään. en ees tiedä mitä kirjottasin. on mahdotonta olla kahdessa eri maailmassa yhtaikaa, ja valitsen mieluummin sen maailman jossa tää biisi soi.

joka kerta kun luen ton Kuunvalon vieraskirjakommentin jossa sanotaan että tää ei ole yhtä hyvä biisi kuin toi frozen fields -remixi, mua rupee naurattaa. onpas.
0   +1 +2
 
9
ArrestKulak 05.04.2007
Taas skulaa nätisti. Kikki potkii arselle ja basso pörisee. Percut pelaa näppärästi ja äänenlaatu on vaihteeksi mukavan kirkasta ja raikasta.
Piano kuulostaa hyvältä.

No suvantovaihees meinaa tulla hirvee seisokki ku kuulostaa niin hyvältä nostatukselta ja leadinaputteluun on panostettu selkeesti.
Ehkäpä se kertsi ei nostattanu sittenkään niin korkealle kuin odotin nostattavan. ehkäpä joku kaveri siinä olis antanu munaa settiin.

kläppi meinaa kadota taustalta välillä, kun taas haitsut kuuluu terävinä jatkuvasti.

Hieno vetäsy kuitenkin. Kelpaa juoda lasi maitoa.
0   +1 +2
 
9
Valandir 08.01.2007
Näin aluksi ainakin pahoittelen syvästi kommentointini selvää myöhästymistä. Oma koneeni katsos hajosi ja mikseriin ei päästy oikein missää vaiheessa joululomalla. Noh, tästä se nyt sitten kuitenkin alkaa, elikkä itse biisiin..

.. Alkaa hyvinkin Fleeticermaisesti noilla hienoa kuviota vetävillä bongorummuilla. Kivaa efektointia on tuossa alussa tosiaan. 0:28 lähteekin sitten bassorumpu käyntiin, joka tosin jää ehkä hieman voimattomaksi. Se on ikäänkuin vain tuollainen ikävä bassomörinä, jossa ei oikein ole minkäänlaisia ylä tai keskitaajuuksia havaittavissa. Siitä huolimatta bassorumpu kuitenkin sopii tuollaisena "pelkkänä bassona" itse biisiin, joten empä nyt sen kummemmin jää siihen syventymään. Bassolinja iskee mukaan hyvinkin Fleeticermaisesti tuossa 0:57. Sinä kun et koskaan nostele noita bassolinjoja alhaalta ylös, vaan ikäänkuin vain isket bassolinjan pikaisesti mukaan ilman sen kummempia esittelyjä, toisaalta kyllä pidän siitä ja olenkin jo siihen tottunut näissä sinun kappaleissasi. Bassolinja kaikessa oldschoolmaisuudessaan kuulostaa kyllä kivalta omiin korviini. Sieltä alkaakin sitten heti ensimmäisen minuutin jälkeen nousemaan synaa taustalta ja 1:25 tulee myös pianon iskuja mukaan. Jotenkin kyllä olen tuohon pianoon pettynyt, koska nyt se kuulostaa vähän turhankin ontolta, vaikka onkin omalla tavallaan hyvinkin kirkas. Jotenkin olisin kaivannut siihen enemmän jonkinlaista säätöä. Siinä sitten 1:53 elementtejä jo rutkasti pois ja kuuntelija valmistautuu jo odotettuun suvantokohtaukseen. Hienoa efektointia tuossa suvantokohtauksen alussa ainakin ja piano jätetään kaikumaan taakse. Sieltä alkaakin sitten nousemaan erittäin nättiä padia taustalta tuossa 2:23 ja itse ainakin odotan sellaista erittäin energistä ja voimakasta siitä, katsotaan mitä tulee. 2:50 tulee muita melodioita mukaan, tuo piano edelleenkin saundiltaan itseäni vähän harmittaa. Itse syna joka nousee taustalta on nerokkaasti toteutettu, ei niin tavallinen syna, omalla tavallaan omaperäinen, pidän kyllä kovasti. 3:47 lähtee pääkohtaus jylläämään ja kyllähän tässä jälleen tuo kuuluisa tanssijalka vipattaa ihan hulluna ja pää liikkuu nopeasti eteen ja taakse, erittäin hyvä meno kyllä pääkohtauksessa, tosin piano pilaa mielestäni vähän tuota tunnelmaa. Voimakkaampaa padiakin olisi saanut tuoda eteen, mutta tälläisenä pehmeänä biisinä se ei olisi ehkä edes toiminut, elikkä näinkin tämä toimii erittäin hyvin. Perkussiolinjat kyllä naputtavat oikein mukavasti ja clappi toimii mitä parhaiten. Siinä sitten kuuden minuutin jälkeen ollaankin jo tiputettu elementtejä pois enemmän kuin rutkasti ja DJ-ystävällinen kohtaus lähtee rullaamaan liikkeelle lopetukseksi. Sweeppi efekteihin biisi sitten loppuukin ja lopetus toimii niinkuin kyllä pitääkin.

Kokonaisuutena oikein menevä ja kelpo tuotos, mutta kyllä mielestäni olisit voinut puristaa tästä kyllä vielä enemmänkin irti. Tämä on kyllä kokonaisteemaaltaan oikein Fleeticermainen ja loppujen lopuksi aika yllätyksetön, mutta silti erittäin nautittava. Bassorummusta pitää vielä kerran mainita, että se kyllä saisi olla huomattavasti voimakkaampi. Nyt se vain tahtoo hukkua kaiken muun sekaan pahasti. Piano pilasi ainakin itselläni kokonaisfiiliksen tästä biisistä, jokin siinä nyt mielestäni mättää. Se kuulostaa jotenkin ontolta ja ohuelta enkä ainakaan itse saa siitä oikein mitään irti, vaikka linjan toteutus toimiikin moitteetta. Itse saundi vain mättää. Muut saundit ovat kyllä yleisesti ottaen hyviä ja muu miksaus on onnistunut kokonaisuutena ihan ookoosti ilman suurempia moittimisia. Tosin silloin kuin paljon saundeja on koossa yhtä aikaa, niin biisi puuroutuu kyllä ikävästi jonkin verran, harmi sinäänsä. Kivastihan tämä nyt kuitenkin tykittää, mutta olisi voinut tykittää paremminkin. Henkilökohtaisesti odotan sinulta aina taivaallisia biisejä, joten tämä on itselleni jopa lievä pettymys, mutta ei tämä suinkaan huono ole, älä nyt väärin käsitä. Tämähän on hyvä biisi, vaikka kaikesta negatiivisuudestani voisit luulla jotain aivan muuta. Tämä nyt on vain taas tätä rakentavaa palautetta. Suvantokohtaus on hyvä, siinä on sopivasti sitä kuuluisaa nostatusta, jota olisi kyllä voinut vielä enemmän tunkea messiin, koska nyt se jää ehkä jopa vähän laimeaksi. Mitäs minä tässä enää valittelen, näinhän tämä toimii ja hyvin toimii. Vielä olisi voinut biisiä maustaa enemmän kaikennäköisillä ja kuuloisilla mausteilla, nyt jää sellainen maku suuhun, että tämä olisi jopa hieman viimeistelemätön. Jokatapauksessa hyvä kipale, joka pyöristyy mukavasti tuohon numeroon 9, ansaittu mikä ansaittu. Hyvä hyvä.
+4   +1 +2
 
9
juhku 06.01.2007
Anteeksi nyt kun pilaan hienon kommenttijonon lyhyellä kommentilla, mutta tää potkii ihan hemmetin hyvin! Juuri sitä mitä sinult odotinkin. :)
0   +1 +2
 
Aurisgale 30.12.2006
Parin kerran kuuntelun jälkeen voin kyllä todeta, että tämä on kerrassaan mahtava biisi. Itse kuuntelen tämäntyylistä Suomi-soundia muutenkin jatkuvaan pyöräillessä ja samaan aikaan fiilistellessä. Tässä on ihan mukavasti tunnistettavissa sun oma soundikin.

Melodiat ovat mielestäni pääosin onnistuneet, vaikka pääosiot eivät toimikaan niin hyvin kuin alun nostot. Tuo välisuvanto on kerrassaan mahtava, se on kliseinen, mutta kun se toimii, niin miksi valittaisin mitään. Ihanaa soundia<3 Tulee sellainen lämmin olo itselleni noista, kun nuo padit hyväilee kuulijaa.

Itse miksaus on onnistunut melko hyvin, tosin lievää utuisuutta on jatkuvaan soundeissa havaittavissa... olisi voinut jonkun soundin (esim: leadit) avata reilusti yläpäistä auki, niin olisi koko "väriskaala" kauniisti esillä... nyt on hiukan sellainen aavistuksen tukkoinen olo. Pikkujuttu.

Jatka samaan malliin! Tanssisin mielelläni kyllä tämän tahtiin. Hieno ylläri vaihteeksi sieltä suunnalta.
0   +1 +2
 
9
Wavescale 29.12.2006
Tutunkuuloista saundia, tämän tunnistaisi kyllä tuotannoksesi vaikkapa silmät sidottuina ja tulpat korvissa. :D Basarin tullessa kehiin kiinnitin heti huomiota mukavan jykevään saundiin. Miksaus yleensäkin ihan tuttua laatua, ei kyl kauheasti ole huomauttamista... ehkä tosiaan pikkasen komeempi soundi tohon pianoon olisi tuonut lisätunnelmaa. Mutta joka tapauksessa, miksauksessa kuulostaisi taasen soivan eri elementit harmonisesti yhdessä. Miellyttävää kuunneltavaa.

Sointukulut ovat sinällään ihan iskeviä, mutta melodiat kuitenkaan eivät minuakaan tällä kertaa niin paljoa säväyttäneet... jätti kaipaamaan jotain lisää tuo kolmannen minuutin paikkeilla alkava sahaliidi. Kuitenkin muutaman kerran tässä kun kuuntelin, niin alkoi träkki kokonaisuutena viehättämään. Onhan tässä tunnelmaa ja menevyyttä. :)
0   +1 +2
 
9
miikkav 29.12.2006
tämä onkin kuultu sitte monesti jo :) eli et oo hirveesti lisäilly juttuja sitten viime kuulemisesta, mutta hyvän kuulosta on.
aika paljon sanottu ylempänä joten tuntuu vähän turhalta kirjottaa kaikki sama uusiks, mutta tota tykkään kuitenki biisistä :D
jep eli pitemmittä puheitta tässä taas kelpo biisi sulta! kaikki taas kerran kohallaan ja kivasti koukuttaa :) -9-
0   +1 +2
 
8
spiritusandasper 29.12.2006
Jahas.. uutta matskua. Tuntuis toimivalta setiltä. Soundit aika tuttua sieltä suunnalta ja rakentelut myös. Pluki/piano mikälie kuulostaa snadisti muoviselta. Padit soundaa hyvälle ja efektit on säädetty kohdalleen. Melodiat ihan jees, mutta ei säväytä erityisemmin. Kuitenkin ajavat asiansa. Tämmönen ihan letkeä biisi joka ei vetäs meikäläistä tanssilattialle, muttei kyllä ajas poiskaan. :)
0   +1 +2
 
-Juha- 28.12.2006
Jees, hyvän laatuista settiä jälleen niin soundeiltaan kuin miksaukseltaankin. Hyvän kuuloisia efektejäkin on viljelty runsaalla kädellä. Melodiat ovat mainiot, mutta saattaisivat olla vielä astetta hienommat muutamilla bassosävelten vaihdolla. Menee kyllä näinkin oikein hyvin. Rakenne on kaikin puolin myös hanskassa. Nyt ei oikein muuta ehdi jauhaa, mutta totean, että onnistunut biisi.
0   +1 +2
 
9
TheReal 28.12.2006
Alkaa mukavasti hyvillä rytmeillä. Puolen minsan kohdalla tuleva soundi on jotenki vähä outo tai ei sovi mukaan heti alussa. Mieluiten bassot laittaa ensin. 1:15 tuleva soundi toimii ihan mukavasti. Pianossa on liian vähän reveerbiä, jos ollenkaan, joten kaikua peliin vaan. Melodia tähän asti ihan mukava. 2:30 tuleva padi toimii hyvin tykkään ite paljon. Muutenkin kaikki kehittyy niinku pitää. Piano jotenkin häiritsee tai soittaa vääriä sointuja jossain kohtaa. Lievästi ehkä kuiva joten enemmän märkiä soundeja leadin lisäks. Kokonaisuus vaikuttaa mukavalta ja vuoden viimeisenä(?) biisinä tähän on hyvä lopettaa. Tulee mieleen kylmä talvi biisistä =) Jea! 8½ jonka pyöristän ysiin melodian ansiosta.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2