Imperial Fantasy

Jeti | 27.09.2008 | Trance
4:32

Tähän kappaleeseen yhdistin oikeastaan kaksi täysin toisistaa erillaista kipaletta.
Aloitin tekemään tech-trance tyylistä raskaasti bassline-rumpupainotteista kappaletta vajaa puoli vuotta sitten ja kyseisen kappaleen valmistuttua en kuitenkaan ollut tyytyväinen siihen miltä se kuulosti joten se sai jäädä koneen uumeniin lepäilemään, sittemmin innostuin tekemään fantasia/roolipeli-videon pätkään tausta musiikkia joka myös jäi valmistumatta koskaan...
sitten eräs ilta keskeneräisiä kappaleita selaillessani päätin kokeilla miltä ne kuulostais jos yhdistäisin molemmista ne osat mitkä kuulostaa hyvintä. siitähän se sitten lähti.

genrestä en oikein tiennyt mihin tämä pitäisi lajitella, trance kuitenkin on laaja joten sinne kait tämä mahtuu...

itse olen tähän tekeleeseen tyytyväinen mutta tuskin tämä on vielä "lopullinen" versio, joten pientä vinkkiä tulemaan vaan mieluusti!

kommentoikaa ja arvostelkaa vapaasti.

9.08   1234 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Cylenth Vision 24.01.2011
Melkoinen alku, tuo "kitara" leadi kuulostaa todella hyvältä. Erikoinen ja erilainen alku jollaista en ole ennen kuullut, mutta hei, erilainen / 2 + 5 - 4.5 = hyvä :) Soundimaailma kuulostaa todella hyvältä ja miksauskin kuulostaa hyvältä läpi kappaleen. En oikeastaan keksi tästä mitään negatiivista sanottavaa :D paitsi että tuo basso jäi pumputtaa korviin :P

En tiedä ihan kuuluuko trance genreen, mutta loistava tuotos kerta kaikkiaan! Keep it up!
0   +1 +2
 
Kalaforn 06.02.2010
Ei paha, odotin nimittäin tasabiittiä ja yli ymmärryksen vetäviä ja vittumaisen typeriä melodioita, yllätyin - näin yksinkertaisuudessaan biisi alkaa kuulostamaan jo hyvältä, ainakin aluksi, sitten aletaan toistamaan sitä itseään, joka ei toisaalta haittaa, mutta olisin toivonut edes jonkinlaista kehitystä... melodia toimii joka tapauksessa, etenkin basson ja rumpujen yhteydessä, pidin kovasti. Hyvin miksattu kaikin puolin ja piitää ottessaan alusta loppuun asti.
0   +1 +2
 
Nyhde 27.01.2010
Tämä kappale onnistui yllättämään minut vain sillä, että tasaiseen tahtiin hakkaavan trancebassorummunjytkeen sijaan rytmipuolella tarjoiltiinkin rikotumpaa mätkettä sekä tasatahdissa soidessaankin väljempää poljentoa. Muuten yllätykset jäivätkin lähes olemattomiksi.

Täytyy siitä huolimatta sanoa, että intro onnistui herättämään minussa pienoisen toivonkipinän. Nimittäin kun vaikutelistalla mainittiin Tiesto sekä van Buuren ja tyylilajiksi oli määritelty trance, en varsinaisesti hihkunut riemusta kappaletta musiikkisoittimeen ladatessani. Kuitenkin, kappaleen aloittanut huilumainen syntetisaattorimatto toimi yksinään, eikä kosketinsoittimen tapailema riffikään ollut täysin onneton. Tuttujen ja turvallisten käytäntöjen pariin palattiin silti sen verran nopeasti, etten nähnyt toivon elättelemiselle enää mitään syytä. Ja oikeassahan minä olin, valitettavasti.

Edellä mainittu kosketinriffi nimittäin soi jo kappaleen alkupuoliskon aikana sen verran ahkerasti, että jotain muutakin olisin sen rinnalle kaivannut. Jonkinlaista variaatiota, jotain enemmän. Yksinään se ei kappaleen sävelpuolta pystynyt mitenkään kannattelemaan, mutta jatkoipahan vain hamaan loppuun saakka sellaisenaan.

Lisäksi mukaan lyötiin jo hyvissä ajoin täysin elottomaksi särötetty kitarasample sekä melko heikosti kappaleen yleiseen sointiin istuva kliininen bassosoundi. Kun yritys tuoda mukaan jotain tavanomaisesta poikkeavaa kontrastia jäi juuri tuohon hengettömään surisevaan kitaraan, pysyi kappaleen äänimaisema alusta loppuun todella tylsistyttävänä, latteana. Lialle tai edes pienille epäpuhtauksille ei vain löytynyt sijaa.

Monet näistä asioista voisi yksittäisinä esiintyminä antaa anteeksi helpostikin, mutta kun kaikki ovat osuneet samaan kappaleeseen, ei hurraamiseen jää paljoakaan aihetta. Toisenlaisella järjestelyllä tästä olisi voinut saada aikaiseksi vaikka mitä - jopa mielenkiintoisen kappaleen. Tällaisenaan rahkeet eivät yksinkertaisesti riitä.

Kontrastin ja elementtien kehittelyn arvoa ei mielestäni tulisi sivuuttaa olankohtautuksella tällaisessa popimmin tuotetussa tanssimusiikissakaan.
0   +1 +2
 
Haava 19.11.2009
Trndikästä. Hyvin miksattua. Toimivaa. Spivasti pörinää, eikä mennä aivan pahimmilla pehmosaundeilla. Asennetta, cooliutta ja agressiivista "show off"-meisinkiä. Siinä tunnelmat vähän ennen puoliväliä. Sitten alkaa vaan jurppia. Vedetään ja vedetään. Kokonaisuuden hallitsemiseksi pakollinen suvanto, joka ei vaan jaksanut nostaa biisiä siitä kuopasta jonka se oli jo itselleen kaivanut. Suvannon jälkeen vedetään taas sitä samaa. Ei nouse uudelle levelille biisi. Yksitäiset elementit toiivat, mutta tässä kokonaisuudessa on vaan jotain niin valtavaa tyhjyyttä. Sokeuduttu junnaamaan vain sitä mitä on, mutta jotekin koko paletti jää vähän torsoksi biisin koko pituudelta. Ainakin itseltäni.

Taitavaa silti, mutta siis vaan niinkuin kaikesta hienosta ykstyikohdista huolimatta jämähtää kokoanasuuteen eikä onnitu nousemaan oikeasti hienojen biisien tasolle.
0   +1 +2
 
Mr Fobias 17.11.2009
Loistavaa päähän jäävää melodiaa esittelet. Hempeää, lämmintä, lumoavaa ja jamittamaan kutsuvaa. 80-luvun fiiliksiä sain päähäni, mutta senjälkeiset vuosikymmenet/luvutkin sieltä löydän edustettuina.

Syntikat, padit yms... toimivat komiasti, mutta tuo cleanipiano (hieno ääni kylläkin) ei mielestäni sovi tähän, mutta menee kuitenkin biisin kanssa yhteen. Olisin säröttänyt sitä rankenmaksi, kun on skittaakin mukana, joka itsessään on myös liiaan löysällä saundilla varustettu. Rankkuutta peliin...toisaalta tämä rumpupuoli saattaa hämätä, ei oikein tsemmaa basari ja snare yhteen. Basari on mahtipontinen ja snare löysä.

Nyt jäädään hienoilla kipaleella/aineksilla/taidoilla vähän keskinkertaiselle tasolle, kun tällä biisillä olisi mahdollisuus nousta korkeimpaan luokkaan genressänsä.

Mielipide juttujahan nämä ovat, enkä väheksy yhtään teoksen toimivuutta. Mutta itselle tämä ei nyt ihan täysillä kolahtanut.
0   +1 +2
 
Kallemania 15.11.2009
Introsta tulee mieleen joku pelimusa. Korkeat soundit ovat mukavan heleät, basari on aika tuhti, ehkä liiankin. Snare vois olla hieman kirkkaampi. Kitarasoundeista en tykänny, turhaa rankkuutta muuten hempeään biisiin. Basso ja rummut kokonaisuutena puskee liikaa tässä.

Melodiat ovat hyviä, liikaa toistoa niissä. Rakenne biisissä toimii, eri osioista siirrytään toisiin hyvin. Liikaa biisi junnailee kuitenki. Trancebiisiksi tää on kuitenki kokonaisuutena hyvä ja omaperäinenkin varmaan. Jotain pientä laulahtelua vois olla välistä.
0   +1 +2
 
8
Miika_Viljamaa 19.05.2009
Noiden kolmen soinnun kuljetus on kliseistä pahin, mutta tähän biisiin sopii kuitenkin. Vaihtelua jäi kaipaamaan. Soundeista: alapäät jyllää ehkä hieman liikaakin. Biisin päämelodia oli ihan jees, mutta ei sen enempää. Uusia biisejä jään silti innolla odottamaan. Jatka hyvää työtä :)
0   +1 +2
 
9
digeon 10.05.2009
Hyvä ja menevä basso tässäkin. Vaikutteita tuntuu olevan aika paljon JS16 biiseist ja hyvä niin. Tää tuntuu olevan hieman parempi ku toi ylempi biisi. tykkään. Parannusta vois koittaa tehä melodia osuudelle. Rummut mätkii hyvin ja hyvillä soundeilla myös basso loistaa olemassa olollaan. Melodiaosaan vaan pientä hiomista jokaiseen biisin mitä teet. Soundillisesti kaikki tuntuu jo nyt olevan kunnossa.
0   +1 +2
 
10
Extr3me 08.01.2009
Ihan alyttömän kurko kappale! Tälläistä olenkin kaivannut. :) Basso on AIVAN fantastinen, jos jotain vikaa niin keskellä kappaletta hieman venähtänyt kohta. mutta kun kuuntelee kokonaan ei voi muuta kuin kuunnella uudestaan! Pojot ouluun! 10
0   +1 +2
 
9
SweetSleep 26.10.2008
Samantien fanitus
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2