LSD

Kineka | 20.03.2003 | Illbient
4:42

Kineka - ilbientik - 09. Ljus djur

Valoeläin sokaisee korvasi pimeydellään.

7.50   1294 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kalaforn 04.07.2006
Mystinen, toimiva, osittain pelottava, avaruussukkula. Ihan kuin Pink Floydin On The Run -biisi, tosin vain alun perusteella, sitten mennäänkin ihan eriin suuntaan ja biisi rikkoutuu niin moneen eri osaan, ettei selvää enää saa.

Sampo varasti äsken multa avokadot kaapista.
0   +1 +2
 
10
Shah 24.05.2004
Edit... Pahoitteluni; korjaan "mitä monet itsestään toistelevat", eivät minusta siis. :)
0   +1 +2
 
10
Shah 24.05.2004
Todellakin mainio biisi... Voi hyvänen aika. Mulle tuli mieleen jotenkin hauskasti nuo päivällä tulevat "koulu tv" ohjelmat. Animaatio tai jotain sellaista. Valoeläin saapuu kuusta sokaisemaan vahasta tehtyjen ihmisten korvat. Todella hyvä sessio sanoisin. Inspiroiva, lämmin ja kiintoisa kaikin puolin.

Sanotaan nyt se mitä aika monetkin toistelevat ettei kymppejä multa helposti tipu. Tähän mielentilaan tippui heti.
0   +1 +2
 
Kineka 29.04.2004
Elektrojänis, äänien pitääkin kuulostaa juuri tuolta. Kipakalta ja sössöiseltä.

conaysto, tämä toimii koko pitkän levyn välissä varsin hyvin.

sensei, eipäs olekaan. Ihan omien selvien (vastakohta humalalle ja muille tripeille) sekavien aivoitusten alaisena tehty.

Karvinen, meitä on kaksi, joten älä sinuttele. Koita vaikka opetella lukemaan artistisivulta infoa. Alunperin oli Ljud Djur, joka lyheni LD:ksi koska kukaan ei pidä ruotsista. Sitten tuli äänelle pari, valo. Ljus djur ei voinut myös olla LD, eihän. Joten ainoa poikkeava kirjain tuli mukaan lyhenteeseen. Eipäs Haavakaan tätä tiennyt eikä edes tajunnut. Biisin id-tagistakin voisi lukea infoa. Se ei tosin ole kirja eikä siinä ole lähdeviitteitä. Miksi tämän pitäisi "herättää minkäänlaisia hallusinaatioita tai pääkopan sekoamisia"? Taitaa Karviselta vaan puuttua lasagnea.

Kaikille, jotka ymmärtävät jotain tai osaavat lukea, kiitos arvostelusta.
0   +1 +2
 
Krista 19.04.2004
Musiikiks tätä on kyllä aika vaikee lähtee nimeemään, mut näin ääninä aika mielenkiintosta. ..itseasiassa varsin pelottavaa. Tätä ei varmaan kannata ruveta kuuntelee yksin pimeessä illalla.. ..mut toisaalta, sellanen tilanne onkin melkein ainoa mihin tällaista voikaan "käyttää". Juu, en osaa sanoa juurikaan enempää. Korvani sokaistuivat..
0   +1 +2
 
Rhino 03.02.2004
Nyt meneekin vaikeaksi, kun tästä puuttuu kaikki elementit mitä yleensä musiikissa on. Ei ole komppia, ei melodiaa eikä oikein instrumenttejakaan. Äänikuvanakin ihan hirveä. En ymmärrä tämmöistä.
0   +1 +2
 
5
Taina 03.02.2004
Ei ihan auennut mulle. Kutsuisin tätä kakofoniaksi. Aika psykedeelinen meno. Ei jaksa kauaa kiinnostaa. Saakohan tästä kukaan mitään irti?
0   +1 +2
 
sensei 03.02.2004
Kenties kappaleen nimen mukaisen aineen vaikutuksen alaisena tehty? Mielenkiintoisia äänimaailmoja kieltämättä..
0   +1 +2
 
sakke-makke 03.02.2004
aistin selkeästi valoeläimen. kuulen sen. voin haistaa sen. tunnen sen liikkeet selkäytimessäni. en vain voi nähdä sitä. se näkee minut. siksi sillä on valot. valoeläin ei halua tehdä itsestään isoa haloota. se haluaa olla rauhassa omassa minimalistisuudessaan. valoeläimellä ei ole suuta ja varsinaisia äänihuulia, mutta sillä on niin suuret ja synkät silmät, että se kykenee välittämään ääniä tuhatsäikeisten pupilliensa kautta. valoeläin räpyttää siipiään, aikaansaa korkeita taajuuksia. silloin metsä vastaa, valoeläin kuuntelee. kuuloelimet sijaitsevat valoeläimen kainalossa sijaitsevassa nahkalaukussa. nahkalaukku pitää eriskummallista ääntä. se pitää valoeläimen tyytyväisenä. metsä kuulee kainalopussin lepatuksen. metsä vastaa. valoeläin pakenee. valoeläin haluaa olla nyt yksin. se pakenee maan kuoren alle, humuskerrokseen, jossa se voi vihdoin sulkea tummat silmänsä. sillä siellä sillä on rauha.

mielenkiintoinen minimalistinen äänimaailmahäröily. pidin kovasti ja kuuntelin oikein kolme kertaa putkeen että saisin juonen päästä kiinni. kokopitkällä levyllä tämä toimisi varmasti osana kenties perinteisemmän soitannan/ambientin kokonaisuutta..
0   +1 +2
 
Elektrojänis 03.02.2004
Mukavan härö äänimaailma heti alkuun... Piippaukset olisi olleet ehkä hitusen kivemmat vähän hifimpinä jä vähän hiljaisempina. Puolenvälin selkeämmät äänet olisi ehkä saanut hukuttaa johonkin häiriöihin. Nyt meni vähän liikaa sille "taiiide" -linjalle. Toisaalta nuo pitch slide kikoilla varustetut syntsaäänet oli tavallaan ihan kivoja, joskin olisivat kenties vaatineet jotain vähän lisää jotain seurakseen.

Soundit oli kokonaisuudessaan ehkä hitusen liian "tuhnuiset" ainakin minun mielestäni... Tietynlainen utuisuus kyllä sopii tähän mutta olisin silti kaivannut hieman hifimpää laatua.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2